Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Μεταξουργείο - Πλ. Βάθης, Αθήνα
Ιούλ
08
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

"Πηγαίντε σα τσοπάνηδες, φάτε ωσάν είστε βασιλιάδες"

Τρίτη μεσημέρι, τηλέφωνο από φιλαράκι πρώην συνάδελφο, τον Μπιλ, θα βρεθούμε; Θα βρεθούμε. Πότε; Αύριο. Που θα πάμε; Ασε να ψαχτώ και θα σου πω. Μελέτη στο ασκ4 και λέω, ο Μπιλ είναι μεζεδάς, τσιμπολόγημα και μπύρα, ευκαιρία είναι με τόσα που έχω διαβάσει να τον πάω στα καραμανλίδικα του φάνη. Στέλνω σμς με ίνφος, απάντηση καλό είναι αλλά ξέρεις, εμένα τώρα το καλοκαιράκι μ' αρέσει να κάθομαι έξω να καπνίζουμε κιόλας.

Α, με δυσκολεύεις Μπιλ μου, βουρ ξανά στο ασκ4 κι εκεί θυμήθηκα πέρυσι τέτοια εποχή που επισκέφτηκα τις Σευχέλλες απρογραμμάτιστα και τελευταία στιγμή, από τις γεύσεις που πρόλαβα να δοκιμάσω είχα κρατήσει μία νοερή σημείωση σε κάποιο σκοτεινό μέρος του μυαλού μου ότι εκεί πρέπει να γίνεται σοβαρή δουλειά στην κουζίνα. Σ' έχω ρε Μπιλ, σ' έχω. Σευχέλλες θα πάμε μαν, έξω σε πλατεία θα σ' έχω στη δροσιά, στέλνω ξανά σμς με τα σχετικά ίνφος και το σκηνικό είχε ήδη πάρει σάρκα και οστά στο νου μου: καθημερινή μετά τη δουλειά, χωρίς να έχει νυχτώσει, νωρίς ακόμα, χωρίς κράτηση, άφιξη γύρω στις 19 και κάτι.

Μπορείτε να καθήσετε στο τραπέζι αυτό μέχρι τις 21:15 μας ενημέρωσε η κοπέλα του σέρβις κι εμείς δεχτήκαμε γιατί και πάνω στη πλατεία ήταν, χώρος τουλάχιστον για 4, είμαστε και γρήγορα μπιστόλια ε και πάει στον άνεμο, 2 ώρες προλαβαίνουμε να φάμε και να τα πούμε (αν και καταλαβαίνω ότι ίσως για κάποιους αυτό μπορεί να είναι αγχωτικό, εμάς με τις δεδομένες συνθήκες δεν μας πτόησε).

Στο τραπέζι προσγειώθηκαν άμεσα κανάτα με νερό, μαχαιροπήρουνα, πιατάκια και ένας κατάλογος. Διαβάσαμε με τη σειρά μας εναλλάξ. Ο Μπιλ όμως έκανε την έκπληξη και ήρθε διαβασμένος: βρήκα στο ίντερνετ ένα σάιτ που γράφουν και κριτικές και μ΄ άρεσε, όλοι μιλούσαν για τις παπαρδέλες... Ε ναι, λέω εγώ, μεγάλη επιτυχία το ασκ4φουντ, γράφω κι εγώ που και που (ανεπιτυχής προσπάθεια εντυπωσιασμού).

Ήρθε και η σερβιτόρα να πάρει την παραγγελία ενώ μας είχε ήδη ενημερώσει για τις ελλείψεις τριών πιάτων. Όμορφα. Πήραμε πέντε πιάτα, τις παπαρδέλες, ένα ντάκο, τη σαλάτα ρεβύθια, τα γλυκοκαυτερά χοιρινά μπριζολάκια και μία πατάτες τηγανιτές που ήθελε ο Μπιλ. Μία άλφα βαρέλι και μία Νήσος Pilsner για εμένα, που είναι και τηνιακή. Τα πιάτα ήρθαν σχετικά γρήγορα, βέβαια το μαγαζί ακόμα δεν ήταν γεμάτο, είχε χοντρικά μια πληρότητα στο 50% από μια γρήγορη ματιά που έριξα και απέναντι στα τραπεζάκια. Η οποία βέβαια όσο περνούσε η ώρα ανέβαινε με γοργούς ρυθμούς από κόσμο που πηγαινοερχόταν.

Λοιπόν, φάγαμε και φάγαμε καλά. Πολύ καλά. Χορταστικά όλα. Και νόστιμα. Πολύ νόστιμα. Σευχέλλες, μπράβο. Δεν χρειάζεται να επαναλάβω λεπτομέρειες που έχουν ήδη ειπωθεί σε προηγούμενες κριτικές από σοβαρούς χρήστες, έχει περάσει πολύς κόσμος από το μαγαζί και κουράζουμε (παρόλα αυτά πρέπει να γράφουμε έστω και για μαγαζιά που έχουν γράψει πολλοί τουλάχιστον για να επιβεβαιώνουμε ότι οι γεύσεις και οι υπηρεσίες τους είναι σταθερές.. αν είναι βέβαια). Αλλά όλα, ακόμα και οι τηγανητές πατάτες με τη ριγανίτσα τους ήταν νοστιμότατες και ελαφριές. Οι παπαρδέλες με τον καβουρμά πλούσια γεύση να κάνει πάρτυ ο ουρανίσκος μας. Τα ρεβύθια και ο ντάκος να ισορροπούν την κατάσταση και τα μπριζολάκια, αυτά τα λεπτά χοιρινά κομμάτια κρέατος να τρώγονται πολύ ευχάριστα, αχχ, ωραίες στιγμές γεύσης και απόλαυσης. Άρε Μπιλ να μην σ' αρέσει το συκώτι. Νόστιμη η προσθήκη των τυριών στα πιάτα, το μαγαζί διαθέτει και ποικιλία. Ρίχτε και μια ματιά στο μενού τους στο σάιτ τους.

Τους αποθέωσα το ξέρω, εντάξει, αν και δεν είμαι και πολύ του φαγητού σκλάβος αλλά το νόστιμο πρέπει να το επιβραβεύουμε και να το μνημονεύουμε. Ως και το food styling μου άρεσε, δηλαδή ήταν όλα προσεγμένα και σε δίκαιες ποσότητες. Ε τώρα, μην περιμένετε λεπτομέρειες του τι θα έρθει πρώτα, μου δόθηκε η εντύπωση ότι τα πιάτα έρχονται με τη σειρά που τα βγάζει η κουζίνα π. χ. οι πατάτες ήρθαν στο τέλος αλλά και τι έγινε; Ούτε να περιμένετε το σέρβις να είναι από πάνω σας και να σας ρωτάνε κάθε τρεις και λίγο αν σας άρεσε το φαγητό. Αυτά συμβαίνουν σε άλλα μαγαζιά. Εκεί να πάτε αν δεν έχετε πάει, αλλά επιλέξτε ένα τάιμινγκ λίγο νεκρό για να εξυπηρετηθείτε και να φάτε με άνεση. Νομίζω ότι όταν έχει πολύ κόσμο να εξυπηρετήσουν ίσως παίζουν καθυστερήσεις οπότε προσοχή.

Κατά τα άλλα αποτίμηση εξόδου, με απόδειξη κανονικά στα 41 ευρώ, που το βρίσκω fair enough και το συναίσθημα της γευστικής απόλαυσης στα ύψη. Τα σκέφτομαι τώρα που τα γράφω σε σύγκριση με το βραστό ρύζι που μαγείρεψα για μεσημέρι και μου άνοιξε η όρεξη. Ανακεφαλαιώνοντας: νόστιμο φαγητό, ο σεφ και η ομάδα του είναι καλοφαγάδες και δημιουργούν με την καλή ελληνική ύλη πρωτίστως γεύσεις και όχι μόνο εμφάνιση, δίκαιες τιμές, τοποθεσία αυτή που είναι, ο μέσα χώρος δεν έχω ιδέα, τουαλέτες δεν πρόλαβα να πάω, το σέρβις χαλαρό και αποτελεσματικό (κρίνοντας από την δική μου επίσκεψη - και η ομορφούλα σερβιτόρα ευγενική να κάνει γρήγορα την δουλειά της χωρίς πολλά πολλά, θα σε εξυπηρετήσει αλλά το χαμόγελο λίγο λίγο, δεν πειράζει δεκτόν κι αυτό).

Σ' άρεσε Μπιλ; Φίλε ότι δοκιμάσαμε ήταν τέλειο, ευχαριστημένος κι ο Μπιλ, περάσαμε καλά στις Σευχέλλες, αυτό μένει... κι εγώ τώρα πρέπει να βρω τα επόμενα θύματα που θα ανεχθούν την παρέα μου για να δοκιμάσω και τις υπόλοιπες γεύσεις και γλυκά, αν πάτε ή ψάχνετε παρέα για φουντ τέιστινγκ σφυρίχτε! Φεύγοντας, πρόσεξα το Tamarind δίπλα που είχε φτιάξει μία ωραία κατάσταση με πέργκολα προστατευμένη στην πλατεία. Χμμ, Pathrus που είσαι που σου αρέσουν τα έθνικ;

Καλή συνέχεια σε όλους.