Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τσιπουράδικα - Ουζερί - Καλλιθέα, Αθήνα
Ιούλ
10
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Και ηρθε η ωρα να γραψω και για την Αντωνια. Ενα μαγαζι που εχω παει απειρες φορες και νιωθω οτι ειναι και σχετικη ιεροσυλια να το κρινει καποιος. Μιλαμε για μια ψαροταβερνα που για να κλεισεις τραπεζι Μεγαλη Παρασκευη πρεπει να παρεις τηλεφωνο απο τα Χριστουγεννα. Και για να σημβαινει αυτο σε μια ψαροταβερνα που δεν εχει καμια σχεση με θαλλασσα και παραλια η με θεα στο ηλιοβασιλεμα τοτε προφανως κατι εχει αυτο το μαγαζι για να μαζευει τοσο πολυ κοσμο χειμωνα καλοκαιρι.

Ας αρχισουμε ως ειθισται με την κριτικη του χωρου του μαγαζιου. Αδιαφορος ψυχρος και χωρος που σε τιποτα δεν θα θυμιζε ψαροταβερνα. Πιο πολυ μοιαζει με αιθουσα δεξιωσεων που την επιλεγεις για γαμους βαφτισεις μην πω και κηδειες. Σαφως και η περιοχη που υφισταται το μαγαζι δεν σε προδιαθετει για κατι τετοιο.
Μια καθαρα αστικη περιοχη στροφη λεωφορειων και τρολλευ.... οτι ναναι ενα πραγμα. Το μαγαζι βεβαια μεσα τεραστειο και πεντακαθαρο με τις τεραστειες τζαμαριες που το περιβαλλον και τα παρα πολλα τραπεζια για μεζεδοπωλειο τακτα ειρημένα. Ο χωρος προδιαθετει πιο πολυ για μεγαλες παρεες καποιας ηλικιας και οχι στυλ μεζεδοπωλειου νεολαιας. Ο χωρος της κουζινας και της υποδοχης εμφανεις απο την εισοδο του μαγαζιου και οι χωροι εστιασης αριστερα και δεξια της ειδοδου, δυο αρκετα μεγαλες αιθουσες, που χωρανε ανετα περι τα εκατο τουλαχιστον ατομα εστω λιγο στριμωγμενα.

Μπαινοντας στο μαγαζι κατευθειαν θα σε πλησιασει παντα ενας απο τους τρεις ευγενεστατους σερβιτορους οι οποιοι ειναι παντα stand by να σε εξυπηρετησουν σε οτι χρειαστεις, απο παραγγελεια ποτο η οδοντογλυφιδες. Το στρωσιμο και το μαζεμα δε του τραπεζιου γινοντε παντα σε χρονο dt. Το νερο ( βρυσης σαφως ) και το φρεσκοτατο ψωμι ερχοντε παντα στην ωρα τους και το ποτο αμεσα πριν αποφασισεις τι θα παραγγειλεις να φας. Το δε χαμογελο περισευει απο αυτους τους ανθρωπους λες και ειναι οικογενειακη επιχειρηση. Σαφως ειναι απο τα μαγαζια που βαζεις αβιαστα το 4/4 στο θεμα εξυπηρετηση.

Και ας παμε τωρα στο θεμα γευση...... μαλλον ας παμε να διαπιστωσουμε τον λογο που το μαγαζι αυτο ειναι μονιμα γεματο χειμωνα καλοκαιρι μεσημερι βραδυ καθημερινες και Σαββατοκυριακο.

Πρωτο πιατο μια σαλατα χωριατικη που οι ανθρωποι την φιαχνουν λες και ειναι δικη τους συνταγη. Ενα τεραστειο κομματι φετα δεσποζει στην κορυφη και οι ντοματες τα αγγουρια και οι πιπεριες ειναι σαν να κοπηκαν μολις απο τον κηπο. Λαδι αφθονο οπως και ολες οι μεριδες κατι που ξεπερναει την μιρμιρια αλλων εστιατοριων που παλευουν να βγαλουν μεροκαματο ακομα και απο την οδοντογλυφιδα. Επαξιο 4αρι στην σαλατα και ας μην ειναι το συφανταστο γκουρμε πιατο

Δευτερο πιατο μια μεριδα τηγανητα κολοκυθακια ενα πιατο που θεωρειται και ενα απο τα πιατα που διαφημιζουν το μαγαζι. Τα κολοκυθακια κομμενα πολυ πολυ ψιλα σαν τριχα η σαν στικ απο πατατα και τηγανισμενα τελεια σερβιρισμενα σε ενα τετραστειο πιατο με την χαρτοπετσετουλα να τραβαει το λαδι. Μεγαλυτερη μεριδα κολοκυθιων που εχω δει ποτε. Μεριδα που αρκει για να χορτασει κανεις μονο με αυτην.4/4 ευκολο

Τριτο πιατο μια μεριδα πατατες τηγανητες φρεσκες που κι εδω ακολουθει την πεπατημενη του κολοκυθιου. Ωραια κομενες ωραια τηγανισμενες δεν εχεις να πεις κατι παρα μονο να τις φας.4/4 και στην πατατα

Επομενο πιατο μια μεριδα γαριδακι μικρο το οποιο το τρως οπως ειναι και στο τελος στο πιατο δεν μενει ουτε μουστακι. Τελειο και αυτο ερχεται να δικαιολογησει ολα οσα μπορει να ακουσεις για την αντωνια.4/4

Το κλασικο καλαμαρακι τηγανητο..... ενα πιατο που μπορει να απογειωσει τον μεζε η μπορει να ριξει το τραπεζι στα ταρταρα απο το κακο τηγανισμα το κακο λαδι η την αντιστοιχια κυρως σωματος καλαμαριου και τραγανων πλοκαμιων. Εδω ως εκ θαυματος ειναι ολα τελεια κατανεμημενα. Πολυ τραγανο ακομα και το σωμα σε κανει να μην ενδιαφερεσαι καν αν εχει πλοκαμι η αν τρως απλα τις ροδελες του κυριως σωματος. Προσεγμενο ακομα και στο αλατι θα ελεγα.4/4 ευκολα

και παμε και στο τελευταιο πιατο ( διπλο αυτο ) που ειναι η ψητη σαρδελα. Αποθεωση γευσης ψησιματος αλατισματος. Ειναι το σημειο που ο μαγειρας ξερει ποτε ακριβως να σηκωσει την σαρδελλα απο την πλακα για να απογειωσει την γευση χωρις να την αφησει αψητη αλλα ουτε και να την καψει., Απλα τελεια. Απλα υπεροχο πιατο.5/4 ετσι για την υπερβολη της γευσης

Για ολα αυτα μαζι με ενα ουζακι που πηραμε για τον μεζε πληρωσαμε οχι παραπανω απο 55 ευρω ( μαζι με ενα μικρο μπουρμπουαρ ) ποσο που ανταποκρινεται απολυτα σε αυτα που γευτηκαμε και καθιστα το εστιατοριο ενα απο τα πολυ τιμια της κατηγοριας του.

Σαφως το συγκεκριμενο μαγαζι δεν εχει αναγκη να το προτεινεις δεδομενου οτι και να το προτεινεις δεν ειν αι δεδομενο οτι καποιος θα βρει να κατσει. Απλα για τους τυπους προτεινεται ανεπιφυλακτα.