Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Πασαλιμάνι - Φρεαττύδα, Αθήνα
Ιούλ
10
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Δυόσμος: Φυτό αρωματικό, είδος μέντας με φαρμακευτικές ιδιότητες, που κυκλοφορεί τόσο στας Ευρώπας όσο και στας Ασίας.
Δυόσμος: Νύμφη της μυθολογίας, που την ερωτεύτηκε ο Πλούτωνας, αλλά ζήλεψε η Περσεφόνη και την έκανε φυτό. Μάγκας όμως ο Πλούτωνας για να την θυμάται πάντα, της έδωσε φοβερό άρωμα.

Δυόσμος: Πολλάκις χρησιμοποιηθέν ουσιαστικό σε ελληνικά τραγούδια, κυρίως δημοτικά και έντεχνα (ο δυόσμος και ο βασιλικός, δυόσμος και κανέλλα, ένα φιλί από δυόσμο κλπ). Κάτι απόπειρες Αμερικανίζουσες έμειναν στην δεκαετία του ‘60. Μόνο από ότι κατέχω, το ‘’Peppermint Twist’’ του Joey Dee και των Starliters του ‘62 αλλά και πάλι, δεν αναφερόταν ακριβώς σε δυόσμο αλλά σε αδερφάκι του.
Δυόσμος: Βασικό συστατικό του mojito. Αν δεν έχεις δυόσμο, μαύρη ζάχαρη και ρούμι cachaca δεν κάνεις για barman, παραιτήσου και πήγαινε στη λαϊκή να πουλάς γλαστρούλες με δυόσμο για να εμπεδώσεις πρώτα το ένα συστατικό και μετά τα άλλα.

Δυόσμος: Εδεσματοπωλείο στον Πειραιά, σχετικά νέο, που δεν πρόκειται ποτέ να σε εκθέσει. Εδώ λοιπόν σίγουρα, θα έφερνε ο Μήτσος (aka Πουλίκας, Μήτσος, Θείος Νώντας κλπ) το ‘’μωρό του’’ για να της ψιθυρίσει λόγια γλυκά και τρυφερά, μετά τη συνάντηση με τον φίλο του τον Τάκη. Διότι το όλο στήσιμο του μαγαζιού ‘’βγάζει’’ και ένα ρομαντικό αέρα. Ή αποπνέει.

Το θέμα είναι να βρεις να παρκάρεις. Διότι η Φρεαττύδα έχει βαθμό δυσκολίας πολύ υψηλό. Και για να μην εκνευριστείς και σηκωθείς και φύγεις, πήγαινε και πάρκαρε με τα σχετικά κόλπα (αγγειοχειρούργος Καλαμίδας), μέσα στο Τζάνειο.
Εμείς, 3 φίλοι όπως ο Πέτρος, Ο Γιόχαν και ο Φράνς, είπαμε να συνφάγομεν και να θυμηθούμε ιστορίες αξέχαστες του παρελθόντος, μιας και αποτελούσαμε μέλη ενός θρυλικού group που μάζευε χιλιάδες κόσμο στις συναυλίες του. Βλέπεις ήμασταν από μεγάλα τζάκια, οπότε πολλοί οι συγγενείς, βάλε φίλες πρώην, νυν, επόμενες, φίλοι των φίλων, μπατζανάκια, συννυφάδες κλπ, κάνανε καλή ατμόσφαιρα.

Διαλέξαμε Πειραιά, μιας και ο ντράμερ μας πλέον είναι καπετάνιος και με κλειστά μάτια ‘’Δυόσμο’’ μιας και είχα διαβάσει αλλά είχα και ακούσει πολύ καλά λόγια. Και όντως δεν απογοητευτήκαμε.
Νεοκλασικό το οίκημα, παλιό αρχοντικό του ’20, με ξύλινη επιβλητική σκάλα που σε οδηγεί στον πρώτο όροφο που είναι το κυρίως μαγαζί. Εμείς συνεχίσαμε προς τα πάνω και καθίσαμε στην ταράτσα. Η διακόσμηση λιτή χωρίς να χαλάσει το παλιό αρχοντικό με τις παρεμβάσεις. Ξύλινο πάτωμα και πέτρινοι τοίχοι τα κυρίαρχα υλικά στον χώρο. Κάποια λίγα καδράκια, τραπέζια και καρέκλες σε εκρού και μπεζ αποχρώσεις και λιτά φωτιστικά. Γενικά όπως προείπα ο μέσα χώρος βγάζει ρομαντισμό. Η ταράτσα με ανοιγόμενη οροφή για να προφυλάξει από τα πρωτοβρόχια και τα τραπέζια σε απόσταση μεταξύ τους.
Μουσική έντεχνη παιγμένη στο μπαράκι της ταράτσας με το φοβερό πρόγραμμα virtual dj.

Η εξυπηρέτηση γινόταν από 2 άτομα, μια γλυκύτατη σερβιτόρα και έναν νεαρό, ‘’καλλιτέχνη’’ στη δουλειά του. Χαμόγελα και επεξηγήσεις στο τι τρώγαμε, πρόσδιδαν ιδιαίτερη χάρη στο σερβίρισμα. Παράπονο κανένα υπόδειγμα σερβιτόρων παρότι το μαγαζί γέμισε σχετικά γρήγορα.
Δοκιμάσαμε τηγανητές μπάλες από ανθότυρο και κατσικίσιο τυρί. 4 μεγάλες μπάλες σαν λουκουμάδες με εσωτερικά τα 2 τυριά. Στην διακόσμηση του πιάτου προσθέστε και λίγη πρασινάδα, λίγο μαύρο σουσάμι και μια σαλτσούλα στη βάση με το αποτέλεσμα να δικαιώνει κάθε προσδοκία.

Καβουρμά τηγανιτό με λάδι και λεμόνι μόνο πλαισιωμένο από sticks πατάτας, πολύ καλό και νόστιμο πιάτο, γευστικότατο χωρίς να χρειάζεται έξτρα μυρωδικά για να του βελτιώσουν τη γεύση. Λουκάνικο Τζουμαγιάς, ωραία τηγανισμένο λεπτό με ελάχιστο λιπάκι εντός, απλά για τη γεύση. Κεφτεδάκια υπέροχα 6 τον αριθμό μικρά βέβαια, αλλά με κιμά από λουκάνικο που συνδυαζόμενα από την σάλτσα chili τους δίναν έξτρα γεύση.
Το κλασσικό πλέον πιάτο των αυγών με sticks πατάτας και φετούλες από σαλάμι αέρος το οποίο το έφερε και το ανακάτεψε μπροστά μας με μαεστρία ο σερβιτόρος, αφού μας εξήγησε πλήρως όλη τη διαδικασία παρασκευής του πιάτου. Με το που ανακατεύτηκαν τα 4 μελάτα μάτια με τις πατάτες επήλθε οργασμός. Έβγαζε μια λιπαρότητα το πιάτο αλλά δεν μας χάλασε καθόλου. Εκείνο που θα ήθελα, ήταν λίγο παραπάνω σαλάμι στο πιάτο διότι θύμιζε περισσότερο ντεκόρ, παρά μέρος του συνόλου.

Σαλάτα δοκιμάσαμε τον παράδοξο ντάκο, που αν και στην αρχή τον φοβηθήκαμε, στην συνέχεια μας αποζημίωσε πλήρως. Περιείχε ψιλοκομμένο το παξιμάδι με καύκαλο χαρουπιού, κλασσικά την ψιλοκομμένη ντομάτα, ξινοτύρι Νάξου τυρί πολύ ιδιαίτερο που ομολογώ πρώτη φορά δοκίμαζα, μαύρο σουσάμι, φύλλα δυόσμου και κολοκύθι κομμένο σε κυβάκια. Και ω ναι ήταν η αποκάλυψη της βραδιάς. Παρότι μεγάλη μερίδα δεν έμεινε τίποτα. Πολύ εύγευστη και φουλ δροσιστική. Must be με διαφορά.

Μόνο αυτά για 3 άτομα που ήμασταν, ήταν υπεραρκετά και καλά έκανε η σερβιτόρα και μας σταμάτησε διότι ‘’πέσαν τα σάλια μας’’ με την σπαλομπριζόλα που προσγειώθηκε στο δίπλα τραπέζι. Και επειδή είμαστε πολλοί καλοί ωτακουστές, άλλωστε τι συγκρότημα θα είχαμε αν το αυτί μας δεν έπιανε τα πάντα, κατά την διάρκεια του τελετουργικού κοψίματος της σπαλό ακούσαμε τον τρόπο ψησίματος, τον τρόπο κοψίματος των κυματιστών sticks πατάτας και φυσικά ότι είχε μόνο αγνό αρωματισμένο βουτυράκι. 3 είδη πιπεριού προσγειώθηκαν στο τραπέζι για να διαλέξει ο πελάτης αυτό που προτιμά. Next time στη λίστα μας.
Συνοδέψαμε με ωραίο λευκό χύμα κρασί, παγωμένο όσο χρειαζόταν.

Πληρώσαμε από 17 euro, αφού οι τιμές κυμαίνονται σε πολύ λογικά πλάισια και στο τέλος επειδή είμαστε και γεροντοροκάδες, μας κέρασαν και το γλυκό των παιδικών μας χρόνων. Μινιατούρα βέβαια αλλά εγώ έφαγα 2. Υποβρύχιο το θρυλικό!!!!!! Τι θυμήθηκες τώρα φίλε chef!!!!!! Την επόμενη φορά που θα έρθω θα ζητήσω όλο το βάζο, μιας και μικρός έβαζα το κουτάλι μέσα άνω των 2 φορών.
Προτιμήστε το δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει. Και όπως λέει και ο κατάλογος θα φύγετε από το μαγαζί και θα πείτε ‘’δυόσμου και μένα μπάρμπα’’.

2016-07-12 00:38:28

Καταρχήν σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την επίσκεψη στο χώρο μας. Επίσης για την πολύ όμορφη κριτική σας.

Βρισκόμαστε ακόμα σε νηπιακή κατάσταση και σίγουρα θετικά σχόλια ή παρατηρήσεις μας βοηθούν να πατήσουμε ακόμα πιο γερά στα ποδιά μας.

Το ξινοτυρι Νάξου με μαύρο σουσάμι αν θέλατε, μπορείτε να το προμηθευτείτε από το Χαλάνδρι, Εθνικής Αντιστάσεως 18, τυροκομείο Κουφόπουλου.

Θα ήταν μεγάλη μας τιμή αν το group σας ξανά κούρδιζε όργανα στον χώρο του Δυόσμου, απ την άλλη όμως σκεφτόμαστε, θα χωρέσουν τόσοι θαυμαστές!

Το βάζο με την βανίλια έχει ήδη μπει στην άκρη και σας περιμένει. Σας ευχαριστούμε και πάλι.

Με εκτίμηση
Η ομάδα του Δυόσμου


2016-07-12 09:22:50

Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις σίγουρα πετυχαίνεις. Και εσείς υπεραγαπατε τον Δυόσμο. Συνεχίστε σε αυτούς τους ρυθμούς. Θα ξανάρθω και όχι μόνο για το "υποβρύχιο".


2016-08-26 11:48:13
Η κριτική τροποποιήθηκε από τον/την jim.

  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.