Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Ψυρρή - Μοναστηράκι, Αθήνα
Ιούλ
10
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

εκμεταλλευομενη μια ιντερνετικη προσφορα και επειδη ειχα επισκεφτει και το μαγαζι του μεταξουργειου που μου αφησε θετικες εντυπωσεις, ειπαμε να κατηφορισουμε προς κεντρο και να το επισκεφτουμε και στον καινουργιο χωρο. στον εξω χωρο της αυλης επειδη έτυχε να ξαναεπισκεφτω το συγκεκριμενο χωρο οταν στεγαζοταν αλλο μεζεδοπωλειο, εχω την εντυπωση χωρις ομως να ειμαι απολυτη οτι ηταν τα ιδια τραπεζοκαθισματα ακριβως, πιθανως να το ενοικιασε "πακετο" και σε αυτο οφειλοταν οτι καποια απο αυτα ηταν φθαρμενα και αβολα. ο μεσα χωρος ειναι ο ωραιος χωρος που υπηρχε στο παλαιο μαγαζι αλλα τωρα το καλοκαιρι λειτουργει μαλλον μονο ο εξω χωρος καθοτι δε μας αφησαν να καθησουμε μεσα.

οσον αφορα το σερβις υπήρχε μια σερβιτορα για τον χωρο της αυλης, που ηταν ευγενεστατη, που οταν πηγαμε εμεις καθημερινη απογευμα, δε χρειαζοταν και αλλο ατομο καθως ειμασταν μολις 2 τραπεζια. τωρα τα σαββατοκυριακα που προφανως εχει πιο πολυ κοσμο δε ξερω αν απασχολουν και αλλο σερβιτορο και αν το σερβις ειναι ικανοποιητικο.
στο φαγητο τωρα. η προσφορα περιελαμβανε 2 ατομικες σαλατες, 2 ορεκτικα και 2 κυριως απο συγκεκριμενα πιατα 21,90 ευρω απο 55ευρω.
εμεις επιλεξαμε απο σαλατες την Ευζωμαια η οποια ηταν πολυ γευστικη και ολα τα υλικα ταιριαζαν πολυ μεταξυ τους και την Πρασσαια λιγοτερο ωραια απο την πρωτη γευστικα αλλα στεκοταν.

απο ορεκτικα επιλεξαμε τυρι με σαλτσα απο μουρα που ηταν πολυ ωραιο γευστικα και η σαλτσα μουρων ταιριαζε παρα πολυ στη γευση και φετες λουκανικου με πράσσο το οποιο επισης ηταν πολυ γευστικο και με πολυ ωραια σαλτσα.
απο κυριως επιλεξαμε φετες χοιρινου φιλετου με δαμασκηνα και πουρε αρακα το οποιο ηταν πολυ ωραιο πιατο και κοτοπουλο γεμιστο με τυρι συνοδευομενο με πλιγουρι. λιγοτερο ωραιο πιατο καθως ηταν λιγο στεγνο το κρεας του κοτοπουλου και μεγαλο το κομματι.
μαζι με αυτα πηραμε μια μπυρα που στοιχιζε 4,5 ευρω και το ψωμι στοιχιζε αλλα 2 ευρω.

υπο νορμαλ συνθηκες και χωρις τη προσφορα τα περιπου 60 ευρω που θα δαπανουσαν 2 ατομα για αυτο το γευμα νομιζω οτι για τις μερες μας ειναι πολυ ακριβο καθως μπορεις να φας οπουδηποτε ακομα και σε Α list καταστηματα εξαιρουμενων βεβαια των πολυ gourmet καταστηματων που οι τιμες ειναι αλλες και απευθυνονται και σε αλλο κοινο. για το συγκεκριμενο ομως καταστημα που βρισκεται στο κεντρο του Ψυρρη θεωρω οτι αν δε θελει να δουλεψει μονο με ξενους πρεπει να μειωσει ελαφρως τις τιμες του.

κατα τα αλλα μια διαφορετικη προσεγγιση, με καταλογο γραμμενο και στα αρχαια ελληνικα, σερβιτοροι ντυμενοι με μανδυες και απουσια πηρουνιων. βεβαια το θεμα των πηρουνιων οκ δινεις το στιγμα σου ως μαγαζι, αλλα θεωρω οτι επειτα απο την αρχη, οταν ο πελατης σου ζηταει πηρουνι για να φαει καποιο πιατο που μονο με κουταλι δε γινεται, θα επρεπε το μαγαζι να παρεχει. και στα κινεζικα ολου του κοσμου σου δινουν ξυλακια για να φας αλλα επειδη υπαρχει μεγιστη περιπτωση να βγαλεις κανα ματι, οταν τους ζητησεις σου δινουν και πηρουνι.
εν κατακλειδι για μια εμπειρια αξιζει καποιος να επισκεφτει το μαγαζι.