Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες - Ν. Ψυχικό, Αθήνα
Ιούλ
11
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Είναι φορές που σκέφτομαι αν θα πρέπει να γράψω κριτική, για μέρος που έχουν επισκεφτεί φίλοι χρήστες και έχουν γράψει διθυραμβικές κριτικές ενώ εγώ έχω διαφορετική άποψη. Σκέφτομαι μήπως δεν έκρινα σωστά, μήπως πήγα με τρελές φιλοδοξίες, μήπως έτυχε η μέρα, μήπως, μήπως…. Τελικά όμως γράφω την εμπειρία μου, διότι ελεύθεροι άνθρωποι είμαστε, καθένας κρίνει με διαφορετικό μάτι, άλλοτε ταιριάζει άλλοτε όχι και τέλος αυτό είναι και το καλό του site, η πολυποικιλότητα των απόψεων.

Συνάντηση λοιπόν με τον brother για φαγητό σε μέρος που να βρίσκεται για κέρδος χρόνου κοντά στους εργασιακούς μας χώρους. Επιλογή η ‘’Πιπεριά’’, μιας και ο αδερφός μου την έχει πολλάκις επισκεφτεί και εγώ ήθελα να κάνω ένα test – eat.
Το μαγαζί στην κορυφή τριγώνου, είναι εύκολο να το βρεις στο Ν. Ψυχικό κοντά στην πλατεία Αγίας Σοφίας και ακόμα πιο εύκολο να παρκάρεις στους γύρω δρόμους.

Ο χώρος δεν προδιαθέτει για ψαροταβέρνα, ούτε καν σε μοντέρνα ταβέρνα. Μοντέρνα ταβέρνα ήταν κάποτε. Είναι απλά ένας minimal χώρος περικλειόμενος από τζαμαρία με ασπρόμαυρα αφηρημένης τέχνης σχέδια στους έξω τοίχους, κλασσικά φωτιστικά τύπου καπέλου, καρέκλες ξύλινες σε καφέ και μαύρες αποχρώσεις και προθήκη στον τοίχο με αποστάγματα. Κάποιες γλάστρες –πιθάρια με καλλωπιστικά φυτά ομορφαίνουν τον έξω χώρο. Θεωρώ ότι είναι απλά ένας minimal τετράγωνος χώρος με τα τραπέζια σε σχετική απόσταση μεταξύ τους.
Η εξυπηρέτηση σε μας ήταν απλώς διεκπεραιωτική.

Δεν ξέρω αν έφταιγε η μέρα ή η μεσημεριανή ώρα, αλλά η κοπέλα που μας ανέλαβε ούτε μας χαμογέλασε, ούτε μας βοήθησε να πάρουμε κάτι έξτρα που θέλαμε, καθυστέρησε και το 2ο μισόλιτρο λευκό κρασί που πήραμε οπότε δεν μας κέρδισε με τίποτα.
Αρχίζοντας ανάποδα θα αναφερθώ πρώτα στο κρασί. Πήραμε το λευκό χύμα, ένα sauvignon blanc. Μετά τις πρώτες γουλιές άρχισε η καούρα. Είπαμε έχω μια ευαισθησία λόγω χολής, αλλά αυτό ήταν ότι χειρότερο. Σα να βάζεις χάλια λάδια στη μηχανή του αυτοκινήτου και αυτό αναγκαστικά θα διαμαρτυρηθεί!!!!!
Συνεχίζω με τα του φαγητού. Ο κατάλογος σε νορμάλ επίπεδα, με πολλές επιλογές θαλασσινών. Είπαμε να βάλουμε τα πιάτα στη μέση και να τσιμπολογάμε συνοδεία αδερφικής συζήτησης.

To dip που ήρθε στην αρχή μαζί με τα φρέσκα ψωμάκια ήταν από πιπεριά Φλωρίνης που τη προτιμώ οπότε ‘’κάθισε’’ πάρα πολύ καλά με τα υπόλοιπα πιάτα.
Το καλύτερο πιάτο ever είναι η πέρκα μέσα σε φύλλο από κανταΐφι. Έπεισα τον αδερφό μου να το πάρουμε μιας και είχα μελετήσει πριν και δικαιώθηκα πανηγυρικά. Κατεψυγμένο φιλέτο πέρκας ζουμερό αφράτο μέσα σε τραγανό φύλλο από κανταΐφι και από πάνω περιχυμένη γλυκόξινη σάλτσα. Εκπληκτικό σε όλα του και πολύ χορταστικό. Η μόνη ένσταση που έχω, είναι ότι το συγκεκριμένο πιάτο πήγαινε γευστικά περισσότερο σε ασιατική κουζίνα παρά σε μοντέρνα ψαροταβέρνα. Anyway.

Πλιγουροσαλάτα, απλή δροσερή και μπόλικη. Πολύ ωραία τα ψιλοκομμένα μαντζούνια που είχε μέσα, βγάζαν όλα τα αρώματα παράλληλα με το λαδολέμονο.
Φάβα Φενεού με καπαρόφυλλα και κρεμμύδι. Καλή γευστικά, με λίγο ελαιόλαδο από πάνω. Θα προτιμούσα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και όχι ολόκληρο σε ροδέλες μιας και στο τέλος το περισσότερο δεν ήθελε να αναμιχθεί με την φάβα και έμεινε.

Μελιτζανοσαλάτα καπνιστή σίγουρα χειροποίητη που έβγαζε έντονα το κάπνισμα και έδινε απίθανη δροσερή γεύση. Άνετα συγκρίνεται με την αντίστοιχη του ‘’Ελαίας γη’’ που για μένα είναι η top και παρασκευάζεται μπροστά σου.
Χταπόδι ξιδάτο με φινόκιο κάπαρη και κόκκινη πιπεριά. Πάντα όπου το βρω το προτιμώ το χταπόδι. Σαν γεύσεις δέναν όλα μαζί, αλλά το χταπόδι ψιλοκομμένο όπως ήταν μου θύμισε έντονα αν το απομόνωνες από τα υπόλοιπα υλικά, ενώ δεν ήταν, αυτό της κονσέρβας. Μακράν το χειρότερο πιάτο.
Τέλος ντοματοκεφτέδες, με μαγιονέζα δυόσμου, πολύ αρωματικοί, αφράτοι και μεγάλοι σε μέγεθος.

Στο τέλος μας κέρασαν χωνευτικό λικέρ μαστίχας.
Δώσαμε μαζί με το tip από 21 euro, ποσό αρκετό για αυτά που φάγαμε.
Δεν ξέρω αν θα δώσω άλλη ευκαιρία στην πιπεριά, μιας και δεν ενθουσιάστηκα και στο τέλος μου έμεινε και η κρασοκαούρα. Ο αδερφός μου βέβαια που την έχει τιμήσεις δεόντως έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος από το φαγητό.
Η σταθερή πορεία που έχει τα τελευταία χρόνια, δηλώνει τουλάχιστον την ποιότητα των υλικών οπότε από αυτή την άποψη δεν έχετε να χάσετε. Από άποψη γεύσεων εξαρτάται από τι προτιμά ο καθένας σας. Αν είστε των πειραγμένων θαλασσινών γεύσεων προτιμήστε το, αν όχι οι επιλογές πάρα πολλές.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 15%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια