Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Ιούλ
15
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
37-49

Συνήθως δεν γράφω κριτικές αμέσως μετά την γευστική εμπειρία. Είθισται να περιμένω να περάσουν μερικές ημέρες, να την αναστοχαστώ, να επανεκτιμήσω την επήρειά της στους αισθητικούς μου κάλυκες και στη μνήμη μου, και ακολούθως την εκθέτω. Πρόκειται για στρατηγική επιλογή μου, προς αποφυγή πρόσκαιρων παρερμηνειών και άρα άστοχων κριτικών, ελέω επιπόλαιου ενθουσιασμού ή επιφανειακής δυσαρέσκειας.

Αυτή τη φορά, είμαι υποχρεωμένος να παραβώ τον άγραφο κανόνα μου. Ο λόγος λέγεται «SIMUL» και βρίσκεται στο Κολωνάκι, εκεί που επί σχεδόν 40 χρόνια υπηρέτησε την υψηλή τέχνη της εστίασης το ιστορικό «Prunier».

Κυρίες και κύριοι, το δηλώνω απερίφραστα: έχουμε να κάνουμε με μια προσπάθεια απολύτως άξια επαίνου και υποστήριξης.

Επισκεφθήκαμε το εστιατόριο την Δευτέρα 11.07.2016, με κράτηση προ 3 ημερών. Είχαμε κουπόνι προσφοράς από γνωστό εκπτωτικό site, που κάλυπτε δείπνο αξίας έως 50 ευρώ έναντι 25 ευρώ.

Φθάσαμε περί ώρα 21:35 και ήμαστε η πρώτη παρέα που αφίχθη στο εστιατόριο. Το χρονικό διάστημα των περίπου 110 λεπτών, που απολαύσαμε την εμπειρία την οποία θα περιγράψω, μόνο 2 ακόμη ζευγάρια κάθισαν επίσης. Θέλω να πιστεύω ότι οφείλεται αποκλειστικά στην «νεκρή» ημέρα της Δευτέρας και δη μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Το «άριστα» σε όλες τις βαθμολογίες ξεκινά από το χώρο. Μια πανέμορφη μικρή μαρμάρινη αυλή, με 5-6 τραπέζια, κάτω από δέντρα και με το φεγγαρόφωτο να φωτίζει. Λιτός διάκοσμος, εξαίρετη μουσική επένδυση (easy-listening ποπ και ολίγον mainstream ροκ, σε σωστή ένταση). Ο μέσα χώρος φαινόταν από τα παράθυρα επίσης όμορφος, αλλά περαιτέρω δεν μπορώ να πω μιας και δεν τον επισκέφθηκα.

Κεφάλαιο «εξυπηρέτηση»: Μιλάμε για υπόδειγμα, χωρίς δεύτερη σκέψη. Ο κύριος που μας υποδέχθηκε – γκριζομάλλης απροσδιορίστου ηλικίας – υπήρξε ο τέλειος οικοδεσπότης. Ευγενέστατος, γλυκομίλητος, καλά κατατοπισμένος για το μενού, με ενδιαφέρον για τον πελάτη του (μας ρώτησε σε κάθε πιάτο εάν μας άρεσε, εάν κάτι θα θέλαμε να είναι διαφορετικό, εάν έχουμε παρατηρήσεις προς βελτίωσή τους), ακριβής στους χρόνους του κλπ. Περιττό να αναφέρω ότι δεν υπήρξε ούτε καθ’ υπόνοια συμπεριφορά «διάκρισης» λόγω εκπτωτικού κουπονιού. Τουναντίον, υποβοηθούσης και της λιγοστής κίνησης του εστιατορίου την επίμαχη ημέρα και ώρα, τολμώ να πω ότι είχαμε μια εμπειρία εξυπηρέτησης “private dining”. Εάν γενικά προσφερόταν τέτοιου επιπέδου σέρβις σε χώρους εστίασης ή / και τουριστικής αναψυχής, πραγματικά θα μιλούσαμε για «άλλη Ελλάδα».

Κεφάλαιο «γεύση»: Έχοντας μια σχετική άνεση χάρις στην έκπτωση, κάναμε ένα πλήρες πέρασμα από το μενού. Ειρήσθω εν παρόδω, το μενού αλλάζει κάθε μήνα, για να είναι προσαρμοσμένο στην εποχή, γεγονός και σπάνιο και αξιοσέβαστο (κατ’ ακριβολογία, μόνο στο «Άνετον» στο Μαρούσι είχα υπ’ όψιν ότι κάνουν κάτι παρόμοιο).

Η γευστική εμπειρία ξεκίνησε με χειροποίητο ψωμί ποικίλων γεύσεων, για το οποίο ερωτηθήκαμε προτού μας το σερβίρουν. Μαζί προσφέρεται βούτυρο Τήνου και κατσικίσιο τυρί με μαστίχα, αμφότερα λίαν εύγευστα. Ξεκινήσαμε την περιπλάνησή μας με μια σαλάτα με ξινόμηλο-εμπρηστική βόμβα γεύσεων. Κάθε μπουκιά και έκρηξη στο στόμα, πράγμα που ομολογουμένως δεν το περίμενα από σαλάτα. Συνεχίσαμε με ορεκτικό ποικιλίας μανιταριών με κυπριακή λούντζα και τσάτνεϊ λεμονιού. Έτερη πολύ ευχάριστη έκπληξη, με σαφώς διακριτές γεύσεις εκάστου υλικού και ευχάριστη ανεπαίσθητη οξύτητα λόγο λεμονιού. Και πάμε στα κυρίως: κόκκορα με τραχανά εγώ, pasta fresca γεμιστά με μανιτάρια η σύζυγος. Παιδιά, προσωπικά θαμπώθηκα. Δύο φαινομενικά απλά πιάτα – αυτό που αποκαλούμε comfort food, φαγητό που σου θυμίζει γιαγιά ή μαμά – πραγματικά «απογειώνονται». Ο κόκκορας ήταν ένα πολύ καθαρό φιλεταρισμένο κομμάτι πουλερικού, εξαιρετικά ψημένος και με την πέτσα του (είπαμε, γιαγιά ή μαμά! ), συνοδευμένος από al dente τραχανά κορυφαίας γευστικής έντασης, με τριμμένο τυράκι για επιστέγασμα. Τα ζυμαρικά ήταν χειροποίητα τορτελίνια (6-8 τον αριθμό) επίσης al dente, με τρομερά εύγευστη γέμιση και πρόσθετα μανιτάρια σιτάκε «δεμένα» σε μια ωραιότατη σάλτσα. Ολοκληρώσαμε με δύο γλυκά, μιλφέιγ φράουλα και τριλογία σοκολάτας. Εντυπωσιακά και σε εμφάνιση και σε πληρότητα γεύσης. Επικροτώ το γεγονός ότι οι ποσότητες δεν εμπίπτουν στην κατηγορία γκουρμέ (ήτοι μεγέθους δοκιμής και μέχρις εκεί), αλλά είναι από κανονικές (ορεκτικό, κυρίως) έως και, θα μπορούσα να πω, μεγάλες (σαλάτα, γλυκά). Το γεύμα συνοδεύσαμε με μια φιάλη εξαίρετου γαλλικού Viognier, του Κτήματος Delas Frères, έναντι 20 ευρώ. Η λίστα κρασιών τους δεν είναι πολύ πλούσια, αλλά η τιμολόγησή της είναι ορθή και με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα.

Κεφάλαιο «αποτίμηση αξίας»: Για το παραπάνω υπερπλήρες μενού, συν εμφιαλωμένο νερό που μας έφεραν κατόπιν δικού μας αιτήματος, συν κέρασμα λικέρ αρμπαρόριζας (απίστευτης γεύσης και πάλι), θα δίναμε 98 ευρώ. Με το κουπόνι, πληρώσαμε 73. Κατ’ εμέ, ήταν πραγματικά πολύ συμφέρουσα τιμή, και το τονίζω μετά λόγου γνώσεως και γνωρίζοντας πολύ καλά την ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας μας. Άνευ κρασιού, υπολογίστε το άτομο περί τα 32-40 ευρώ (για πρώτο και σαλάτα στη μέση, ατομικό κυρίως και γλυκό, συν φιάλη νερού). Αναλογιζόμενος την ποιότητα των πρώτων υλών, τη μαεστρία του σεφ – μπράβο, Νίκο Θωμά, ανεβαίνεις πολύ ψηλά στην αμιγώς προσωπική μου λίστα Ελλήνων σεφ! – την υποδειγματική εξυπηρέτηση και το casual chic περιβάλλον, θεωρώ ότι αβίαστα αριστεύει σε όλα και πρέπει να μπει άμεσα στη λίστα σας «προς επίσκεψη».

Chapeau και πολλά συγχαρητήρια, επομένως!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια