Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες - Μελίσσια, Αθήνα
Ιούλ
23
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Στο ΠΕΥΚΟ βρέθηκα με παρέα φίλων ένα βραδάκι καθημερινής. Δυστυχώς έκανε ψύχρα, έτσι προτιμήσαμε να καθίσουμε στο μέσα, στεγασμένο χώρο και σαφώς βγήκαμε χαμένοι. Γιατί το ΠΕΥΚΟ είναι στην ουσία δύο χωριστά πράγματα, μια αυθεντική καταπράσινη αυλή με ένα πεύκο στην άκρη και δική της είσοδο και ένα κλειστό χώρο που μάλλον σε μπερδεύει παρά σ’ ευχαριστεί.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. GPS για να βρεις την ταβέρνα δεν θα χρειαστείς υποχρεωτικά, η οδός Τήνου είναι κάθετος της Λεωφόρου Δημοκρατίας (έτσι ονομάζεται σ’ εκείνο το κομμάτι του ο φιδωτός δρόμος που ενώνει την Κηφισίας με την Πεντέλης διασχίζοντας τα Μελίσσια), φθάνει να έχεις κατά νου ότι και η Τήνου στο πρώτο της κομμάτι ονομάζεται Νικολάου Λιόδημου. Πλοηγό θα χρειαστείς όμως σίγουρα για να επιστρέψεις στον κεντρικό δρόμο. Παιχνίδι για γερά νεύρα, γιατί όσο απομακρύνεσαι από τη λεωφόρο η χάραξη και η σήμανση των δρόμων γίνεται εντελώς άναρχη και χρειάζεσαι πολλή τύχη για να μη χαθείς ανεπανόρθωτα. Η εύρεση χώρου στάθμευσης ούτε απλή ούτε ακατόρθωτη (5 έως 6 στα 10).

Εφόσον λοιπόν επισκεφθείτε το ΠΕΥΚΟ με καιρό που επιτρέπει να καθίσετε έξω, ούτε καν να ρίξετε μια ματιά στο μέσα χώρο. Η στενόμακρη αυλή είναι αφενός φροντισμένη και καθαρή, αφετέρου σωστά αξιοποιημένη, με καμιά 12 - 15 τραπέζια σε σωστές αποστάσεις μεταξύ τους. Επειδή το μέρος, μολονότι γωνιακό, είναι ήσυχο και τα φυτά δημιουργούν πρόσθετη ηχομόνωση, το περιβάλλον σε ταξιδεύει δεκαετίες πίσω, κάθεσαι στο ταβερνάκι της γειτονιάς, ρομαντζάρεις και τσιμπάς ό, τι τραβά η όρεξή σου.

Ο μέσα χώρος, το κύριο κτίσμα δηλαδή, είναι, και στεναχωριέμαι που το λέω, κάθε άλλο παρά ελκυστικός. Ένα αλαλούμ στη διαρρύθμιση και διακόσμηση, που καταστρέφει τα λίγα εναπομείναντα αυθεντικά στοιχεία. Αρχίζοντας από την ξεχωριστή είσοδο, πιο λαχανί κι από λαχανί, που δε δείχνει παλιά αλλά κακόμοιρη, περνώντας στους ατάκτως τοποθετημένους καθρέφτες, τους κακόγουστα βαμμένους τοίχους αριστερά και δεξιά από το ωραίο παλιό τζάκι, τα άσχετα και όπως να ‘ναι τοποθετημένα κάδρα, τις χιλιοχρησιμοποιημένες αφίσες από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο και κλείνοντας με τα εντελώς λάθος τοποθετημένα τραπέζια που αφήνουν ανεκμετάλλευτα τα συμπαθητικά μιντέρια περιμετρικά της αίθουσας. Ο τοίχος του μπροστινού μέρους του κτίσματος έχει αντικατασταθεί με πτυσσόμενη τζαμαρία, όμως αυτό που λείπει είναι η σωστή σύνδεση με την αυλή. Ας ζητήσουν τη βοήθεια ενός επαγγελματία, πιστεύω ότι με λίγα χρήματα μπορούν να αναβαθμίσουν το μέσα χώρο και να δημιουργήσουν ένα ελκυστικό ενιαίο σύνολο με την αυλή.

Προς το παρόν δίνω τη βάση: 2.
Το ΠΕΥΚΟ είναι οικογενειακή επιχείρηση. Η μητέρα στην κουζίνα, συνεπικουρούμενη από την κόρη, η οποία όμως έχει όλο το βάρος του σέρβις (τα καταφέρνει μια χαρά, γιατί καταφέρνει να βγάλει αβίαστα το αίσθημα ότι εδώ είστε στο σπίτι μου και σας φροντίζω εγώ), και ο πατέρας στο στρατηγικό ρόλο του ψήστη, που για την κουζίνα αυτού του τίμιου μαγαζιού είναι εξαιρετικά σημαντικός. Άλλο προσωπικό δεν είδα, υποθέτω ότι τα Σαββατοκύριακα και τις ημέρες που φιλοξενούν live μουσική θα προστίθενται ενισχύσεις. Οφείλω επίσης να προσθέσω ότι τα μισά μέλη της παρέας μου είναι γείτονες και τακτικοί θαμώνες του μαγαζιού, έτσι η περιποίηση ήταν ιδιαίτερα φιλική και εγκάρδια. Άριστα 4.

Η κουζίνα θα αρκεστεί σε ένα 3, επειδή πιστεύω ότι πράγματι έχει δυνατότητες βελτίωσης. Πολλά πάνω κάτω, και θα το εξηγήσω: Ενώ η σαλάτα «Πεύκο» με ενθουσίασε με τη φρεσκάδα της πρασινάδας της (τόσο τραγανή σαλάτα είχα χρόνια να δοκιμάσω), τα αρμυρίκια με τη γενναία φέτα ψητού κατσικίσιου (;) τυριού δεν είχαν στραγγιστεί σωστά πριν μπουν στο πιάτο και έχασαν την αναμενόμενη τραγανή υφή. Ενώ τα τυροπιτάκια (κατά τη γνώμη μου: μπουρέκια) στα κάρβουνα είναι και πρωτότυπα και νόστιμα, το ψητό μαστέλο, ολόσωστα και της ώρας περασμένο από την ψησταριά, συνοδεύεται από μια αστεία μικρή ποσότητα γλυκού από ντοματίνι, χρειάζεται η τριπλάσια ποσότητα για να κοντράρει η γλύκα την αλμύρα. Ενώ οι κοτομπουκιές στα κάρβουνα είναι ένα θεϊκό σουβλάκι με μαριναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου τυλιγμένα σε σος μουστάρδας (και το λέει αυτό ένας δεδηλωμένα όχι φίλος του κοτόπουλου), τα χοιρινά πανσετάκια δεν τυγχάνουν παραπλήσιας περιποίησης. Τι θα σας συνιστούσα να παραγγείλετε οπωσδήποτε: Κολοκυθοκεφτέδες, εφόσον υπάρχουν, και το απίστευτα νόστιμο χειροποίητο λουκάνικο, την επόμενη φορά θα το παραγγείλω ως μερίδα να το ευχαριστηθώ.

Το ψωμί είναι home made, γι’ αυτό και μόνο αξίζει να το τιμήσετε. Σας φέρνουν μαζί ένα ντιπ γιαουρτιού, και βέβαια φρέσκο νεράκι σε κανάτα. Ήπιαμε μπύρα «Μύθος» βαρελίσια οι περισσότεροι και ένα καρτούτσο λευκό (στη σωστή θερμοκρασία και αρωματικό) αυτή που μένει δυο δρόμους παρακάτω. Το highlight της βραδιάς ήταν σίγουρα η πιατέλα με λουκουμάδες (ή μήπως ήταν σβίγκοι;) που προσγειώθηκε στο τραπέζι μόλις σηκώθηκαν τα πιάτα. Κόλαση!

Ο λογαριασμός χωρίς τα ποτά δεν ξεπέρασε τα 50 € για τέσσερα άτομα, συνεπώς καθαρό 4 στο κουτάκι του vfm. Οι σαλάτες τιμώνται 6-7 €, τα ορεκτικά 4-5 € και τα της ώρας 6 €. Όπως καταλαβαίνετε, παρά τις επί μέρους ενστάσεις, η επίσκεψη στο ΠΕΥΚΟ με ικανοποίησε τόσο που ευκαιρίας δοθείσης θα την επαναλάβω, άσχετα από την απόσταση που θα έχω να διανύσω. Σε όσους μένουν στα Β. Π. συστήνω μια καλοκαιρινή δοκιμή ανεπιφύλακτα.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια