Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ταβέρνες & Ψητοπωλεία - Γέρακας, Αθήνα
Ιούλ
31
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Η παρέα έψαχνε χώρο για κρεατοφαγική σύναξη, οπότε οι προτάσεις άρχισαν να πέφτουν βροχή. Στο στέκι του Φετάνη είχαμε πάει παλαιότερα στα Μελίσσια με καλές εντυπώσεις, οπότε υποθέσαμε ότι και στην Πεντέλη θα έχει την ίδια καλή συνέχεια.

Το να φτάσεις με το ΙΧ πλέον είναι πολύ πιο εύκολο σε σχέση με τα Μελίσσια και το δαιδαλώδες οδικό δίκτυο που ακολουθούσε τη μορφή των ρεματιών στους πρόποδες του Πεντελικού. Τώρα πηγαίνεις ευθεία από Κλεισθένους και έφτασες, απλά συνιστώ να παρκάρετε όχι στο πάρκινγκ του εστιατορίου δεξιά όπως έρχεστε από Μεσογείων αλλά στο άνοιγμα αριστερά καθώς όντας στο εσωτερικό καμπύλης που κόβει την ορατότητα. η έξοδος από εκεί νύχτα, έχοντας πιεί έστω και στα πλαίσια της κοινωνικής ορθότητας μπορεί να είναι σπαζοκεφαλιά, καθώς οι κάγκουρες δυστυχώς πολλαπλασιάζονται ταχύτερα από ότι σκοτώνται στους δρόμους.

Φτάνοντας στο μαγαζί ε - ρ - η - μ - ι - ά. Απολύτως μόνοι, αλλά μόνο που δεν μας κακοέπεσε καθώς σε τέτοια μαγαζιά δεν πας για το πουλ μουρ, αλλά για μάχη στο στομάχι και τα όποια υπόλοιπα τραπέζια μπορούν να απειλήσουν την κρύα θερμοκρασία της δικιάς σου μπύρας εφόσον παραγγέλνουν με αντίστοιχο τέμπο και εξαναγκάζοντας τοιουτοτρόπως τους σερβιτόρους να δοκιμάζουν τις αντοχές των ψυγείων γεμάτα με λαχταριστές μπύρες.
Ο χώρος συμπαθητικός, ήσυχος χωρίς να ξεχωρίζει ιδιαίτερα. Μιλάω για καλοκαιρινή επίσκεψη οπότε δεν ξέρω πως μπορεί να είναι το χειμώνα.
Όπως και την προηγούμενη φορά το σέρβις ήταν αστραπιαίο αλλά και πάλι τονίζω ότι ήμασταν μόνοι.
Από φαγητά τώρα, μας φέραν στην αρχή κάτι ψωμάρες ψημένες στα κάρβουνα σε μέγεθος παντόφλας απατημένης συζύγου, που νομίζω ότι αφού κάναν που κάναν το κόπο, με λίγο χοντρόκοκο αλάτι και ρίγανη θα γίνονταν ακόμη πιο καλό μεζεδάκι. Η χωριάτικη ήταν σεβαστών διαστάσεων με ένα κομμάτι φέτα αρκετά μεγάλο για να προσγειώσει ένα nano drone ένας επιδέξιος καμμένος χομπίστας. Τα κολοκυθάκια τηγανητά ήταν κλασσικά λεπτοκομμένα, οι πατάτες όχι προκάτ και τηγανισμένες μερακλήδικα. Η μόνη αστοχία στα ορεκτικά ήταν η τυροκαυτερή καθώς παραήταν καυτερή με συνέπεια να μείνει αφάγωτη.

Για κυρίως είχαμε κάνει ειδική παραγγελία παϊδακι προβατίνα με την οποία προσωπικά διαφώνησα και δυστυχώς δικαιώθηκα, αλλά τι να κάνω, έτσι ήθελε η παρέα. Η προβατίνα είναι ένα ειδικό κρέας, καθώς ναι ακόμα και ένας βίγκαν θα το έτρωγε με ηθική ευχαρίστηση μιάς και την έχουν που την έχουν να την αρμέγουν, ε την κάνουν παϊδάκια όταν δεν μπορεί να κατεβάσει γάλα και έτσι έχουμε ένα άκρως οικολογικό κρέας. Εάν προσθέσουμε την ωραία μυρωδιά του αρνίσιου κρέατος, το γεγονός ότι το αρνί είναι ζώο αρκετά λιγότερο βιομηχανοποιημένο από ότι το χοιρινό, το μοσχαρίσιο ή το κοτόπουλο και βάζοντας την ελκυστική τιμή (το χρέωσε μόλις 14 ευρώ το κιλό) έχουμε τον Τσάκ Νόρις των κρεάτων σωστά? Ε λοιπόν φίλοι μου μέγα λάθος. Ναι, έχω πετύχει τρυφερή νόστιμη προβατίνα, που σε κάνει να νιώθεις ότι πετάς άερινα παράλληλα με το έδαφος περιστρεφόμενος περί τον τέως άξονα των Ζ σου και νυν Χ σου, όπως στα καρτούν. Δυστυχώς όμως το 80% των προβατίνων το κρέας είναι σκληρό σαν ΣΟΛΑ και έτσι δυστυχώς και εδώ ανάγκασε ακόμη και το πιο πολύπειρο πηρούνι τους παρέας να τα καταθέσει τα όπλα του και να γεμίσει το ταπεράκι της ντροπής. Υπάρχει λοιπόν ελπίδα για την ανθρωπότητα? Μα φυσικά!! Καλώ τους απανταχού Έλληνες επαγγελματίες ψήστες που τιμούν τα κάρβουνα που πυρώνουν κάθε νύχτα να δοκιμάσουν να φτιάξουν ΚΕΜΠΑΠ ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ, με μπόλικα μπαχάρια, με όλο το λιπάκι και σε μορφή κιμά να είναι μανζάμπλ από άποψη σκληρότητας. Το νόμπελ μαγειρικής ιδέας μου το δίνετε αργότερα, σας ευχαριστώ όλους σας.

Αποτυχία λοιπόν? Μα φυσικά όχι. Όταν οι μασέλες κουράστηκαν στις σάρκες της αδικοχαμένης προβατίνας, σειρά το γουρουνόπουλο. Τρυφερό, νόστιμο και λιπαρό όσο πρέπει με την τραγανή σωστά υπεραλατισμένη πετσούλα, ήταν ένα γεύμα για τους μερακλήδες που ακόμα δεν αγχώνονται για τα αποτελέσματα της Βιοιατρικής. Προσοχή: η μερίδα είναι τεράστια οπότε ρωτήστε την ειλικρινή σερβιτόρα για το πόσο πρέπει να πάραγγείλετε.

Το γεύμα έκλεισε με ένα δροσιστικό καρπουζάκι, απλό, τίμιο, καλοκαιρινό και ελληνικό.

Βαθμολογώντας...

Γεύση 3/4
Ναι τα φαγητά ήταν νόστιμα και η σκληρότητα της προβατίνας και η τυροκαυτερή/Βεζούβιος δεν μπορούν να μετριάσουν τις εντυπώσεις. Αναμφισβήτητα όμως την παράσταση κλέβουν τα χοιρινά, τα οποία έχουν ψηθεί με γνώση και τεχνική. Επειδή όμως έχω φάει αρκετά καλά αντίστοιχα χοιρινά στην Ελλάδα, δεν μπορώ να δώσω εύκολα την 4η ντομάτα. Φέρτε όμως έναν άμαθο Ευρωπαίο να φάει εκεί πρώτη φορά και από τον ενθουσιασμό του μπορεί να εισηγηθεί να κόψει κόψει 2-3 δις χρέους.

Εξυπηρέτηση 4/4
Όχι πολλά να πω, κουνιόσουν και τιναζόταν η μικρή σερβιτόρα να σου φέρει ότι ζήτησες. Σίγουρα ο ανύπαρκτος κόσμος βοηθάει, αλλά εγώ αυτή την εξυπηρέτηση είχα, όποτε είμαι καλά.

Χώρος 2/4
Ο χώρος είναι ήσυχος, χαλαρωτικός, αλλά λίγο 90ς. Για εμένα είναι ένα 3άρι λόγω χαλαρότητας που εκπέμπει, αλλά εάν πας μιά κοπέλα που έχει λογαριασμό instagram, της αρέσουν τα κοκτεηλόμπαρα και έχει πάνω από 2 ζευγάρια Toms και πάνω από 5 ζευγάρια δωδεκάποντα, θα προσποιηθεί ότι της αρέσει προσπαθώντας να παίξει χιπστερικά ξέγνοιαστη, αλλά θα το έμπειρο μάτι θα διακρίνει το αμυδρό στράβωμα του χείλους οφειλόμενο στις γλυκιές αναμνήσεις χλίδας που είχε από την προμνημονιακή, εθελοτυφλική περίοδο υπερδανεισμού.

VFM 3/4
Τίμιο μαγαζί, φλερτάρει με την 4η ντομάτα αλλά δεν μπορώ να το κρίνω από μόνο μία επίσκεψη. Με 18 ευρώ φάγαμε αρκετά κρέατα, ήπιαμε μπόλικες μπύρες και κάναμε ρεκόρ τιμής/κιλό προβατίνας. Πρέπει όμως αυτή η προβατίνα να γίνει κεμπάπ και να τινάξει τη μπάνκα στον αέρα.

Θα ξαναπήγαινα...
... με καλή αντροπαρέα που θα εκτιμούσε τα απλά κλασσικά ορεκτικά, σωστά εκτελεσμένα τα οποία μαζί με παγωμένη μπύρα θα συνόδευαν ένα καλό γουρούνι που βρίσκεις εύκολα αφού περάσεις το πανέμορφο φαράγγι της Νέδας μπαίνοντας στο νομό του χοίρου, την Μεσσηνία, αλλά αρκετά πιο δύσκολα στα όρια της Αττικής.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια