Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Meat Restaurants - Κηφισιά, Αθήνα
Αυγ
02
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
26-36

Ανηκω στην κατηγορια ανθρωπων που θεωρουν την κοστολογηση κομματιου κρεατος στα 76€ αποτυχημενο βρετανικο χιουμορ. Σιγα χρυσε μου, πτεροδακτυλο σερβιρεις? Οπως και αν το ονομασεις, κιλοτο μοσχαριου φερνεις στο πιατο. Εκτος και αν το εν λογω μοσχαρι το κοιμιζες στο κρεβατι σου για ενα 6μηνο, το ταιζες φουα γκρα και το ποτιζες ντομ περινιον στην τελευταια κουπα της Μπαρτσελονα, δεν εχεις καμια δικαιολογια να το χρεωνεις περισσοτερο απο το λογαριασμο μου της ΔΕΗ. Νισαφι πια με τα υπερκοστολογημενα, μοδατα κρεατα που λογω κοπης πετσοκοβουν την τσεπη μας. Δεν ξερω για σας, παντως εγω δεν θα παρω. Ε, μα πια!

Αργεντινικη κουζινα διαβασα, 40% εκπτωση καθε Τριτη διαβασα (να μου ζησεις Vagelis) Kεφαλαρι διαβασα, κοντογειτονια δηλαδη, ε δε θελει και πολυ. Κρατηση μεσω e-table για τις 6 το απογεμα και βουρ για πλατεια.

Ξεκινησαμε ασχημα, καθοτι η γαιδουρα της οποιας το παραληρημα εχετε την ατυχια να διαβαζετε, αργησε μια ολοκληρη ωρα. Φτανω, λοιπον, συναμενη κουναμενη μια ωρα μετα και βρισκω τη φιλη μου να με περιμενει σε ενα μεγαλο τραπεζι ροτοντα, με ιωβεια υπομονη, αγκαλια με ενα μπουκαλι εμφιαλωμενο νερο και ενα ποτηρι λευκο κρασι. Χαρα στο κουραγιο της - αν και προς υπερασπιση μου, την ευθυνη για την καθυστερηση μου φερει σε μεγαλο βαθμο η τροχαια Αττικης.

Το Bacoa στεγαζεται στο πρωην Πρυτανειον, μεσοτοιχια με το Friday's. To μαγαζι αποτελειται απο εναν μεγαλο ανοιχτο χωρο με αραια τοποθετημενα τραπεζια, ενα μπαρ για ποτο, ενω στον εσωτερικο χωρο βλεπεις στην ανοιχτη κουζινα εναν πολυ κεφατο μαγειρα να γαρνιρει τα πιατα του απο μικρα γλαστρακια πανω στον παγκο. Κατα τα αλλα πατωμα σκακιερα κοκκινο μαυρο, λιτες γραμμες, φουλ του μαυρου, βιομηχανικο στυλ και ανυπαρκτη διακοσμηση. Οι τουαλετες στον κατω χωρο καθαρες, αλλα και τις 2 φορες που τις επισκεφθηκα, με διαφορα 2 ωρων, δεν ειχε χαρτι ουτε για δειγμα.

Η εξυπηρετηση γινεται απο αποκλειστικα αρρενες σερβιτορους πριν τα πρωτα αντα ηλικιακα, οι οποιοι ηταν μεν ευγενικοι αλλα ως εκει. Το κυριως πιατο προσγειωθηκε μπροστα μας χωρις λεξη επεξηγησης, μας αφησαν να λυσσαξουμε ωσπου να ανανεωσουν το νερο, ενω δεν ενημερωθηκαμε εξαρχης για την ελλειψη ενος ορεκτικου του καταλογου, το μονο στο οποιο συμπτωματικα συμφωνουσαμε και οι δυο οτι θελαμε. Απο την αλλη οταν μετα το τελος του εμφιαλωμενου ζητησα νερο βρυσης δεν αντιμετωπισαμε κανενα προβλημα στην αμεση εκτελεση του αιτηματος μου, τα πιατα ηρθαν σε καλες χρονικες αποστασεις και καποιο μειζον προβλημα δεν υπηρξε.

Μονη μου ενσταση η καπως γραφικη εικονα ενος κυριου με ενα πουρο σα φουγαρο που σιγουρα καποτε ανηκε σε ποταμοπλοιο, ο οποιος περιφεροταν στο χωρο με υφος και τουπε και εποπτευε καθισμενος στο μπαρ. Ιδιοκτητης, υπευθυνος, δε γνωριζω, πελατες δεν πλησιασε, αλλα η καπνα δεν με ενθουσιασε.

Στα του φαγητου, για αρχη μας ηρθε το κουβερ σε ενα μεταλλικο δισκακι, οπου καθονταν 2 πατατοκροκετες ωραια τηγανισμενες αλλα τελειως αναλατες, ενα μικρουλι λευκο σουσαμενιο ψωμακι και ενα ισης μισης μπουκιας μαυρο πολυσπορο, τα κλασσικα φρεσκοαποψυγμενα, οκ, ενω το ντιπ που ηρθε μαζι, με βαση τη μαγιονεζα, μαλλον αδιαφορο. Με κοστος στα 3.60, μια απορια στην προκαλει για το τι ποσοτητα φερνουν για ενα ατομο. Ενα κριτσινι?

Σαλατα insalate Cesar (10€) με πρασινα λαχανικα, αβοκαντο, ντοματινια, μπεικον και λωριδες τηγανιτης τορτιγιας, με το γνωστο ντρεσινγκ. Παρα πολυ ωραια παρουσιαση με ρη σως να στεφανωνει ομορφα τη σαλατα, με το φρεσκοτριμμενο πιπερι και σωστη αναλογια στερεου και υγρου στοιχειου. Τα λαχανικα φρεσκα και τραγανα και η σως πεντανοστιμη. Τη θελαμε λιγο περισσοτερη για την τιμη της, οριακα εφτανε για 2 ατομα.

Τrilogia de papas (7.50€) Ελληνιστι τριλογια πατατας. Αριστοτεχνικη παρουσιαση σε μαυρο πλατυ παραλληλογραμμο πιατο. Στη μια μερια βραστες βαρκουλες μπλε περουβιανης πατατας πανω σε κρεμα απο κατσικισιο τυρι. Οι πατατες του Περου, αν και μωβ, μοιαζουν γευστικα με τις δικες μας, δεν εχουν καποια διαφορα. Ολη η γευση ηταν στο τυρι απο κατω.

Αντιδιαμετρικα τηγανιτες Cassava πανω σε chipotle sauce, κατι σαν πικαντικη ροζ μαγιονεζα με πιπερια. Οι κασσαβα δεν ειναι ποικιλια πατατας, ειναι αμυλωδης ριζα που φερνει σε πατατα οπτικα αλλα οχι γευστικα. Ηταν πολυ τραγανες και μας αρεσαν. Την τριλογια συμπληρωνουν δυο φουντακια πουρε γλυκοπατατας με τριμμενο προβολονε. Ο πουρες πηγμενος στην καπνιστη παπρικα, παλι την κατασταση σωζει το τυρι και μονο. Συνολικα ηταν ενα καλο ορεκτικο, αλλα ειναι σαφες οτι η εικονα υπερτερει της γευσης.

Rodizio. Ενα ακομα πιατο υπερπαραγωγη με σκουφατη παρουσιαση. Μια ξυλινη βαση με ενσατωμενο ενα πλατυ φλατ μαντεμενιο σκευος, πανω στο οποιο παρατασσονται ενα σωρο ψιλιλογια. Ενα μπολακι με ψιλη τηγανιτη πατατα, 4 κομματατακια πιτας τορτιγια, μιση ψητη ντοματα που κρυβει ωραια καραμελωμενα κρεμμυδια και ενα βαζακι με ενα ντιπ με λαδι και κολιανδρο. Στο κεντρο του πιατου ο σερβιτορος αδειασε μια σουβλα με πεντε μικρουτσικα κομματακια κρεατος. Μια στεγνη κρεατενια μπουκια λουκανικο, ενα στεγνο αναλατο κομματακι κοτοπουλο, τυφλα να χει το μενου του ΚΑΤ, ενα αρνισιο παϊδακι με δυσαρεστη μυρωδια αρνιλας, και 2 κομματακια χοιρινο, ενα με σως και ενα ανευ, μετρια και αδιαφορα.

Οταν σε ενα πιατο κοστους 17€ τα συνοδευτικα- μινιατουρες ξεπερνουν σε γευση το ιδιο το κυριως, κατι εχει παει πραγματικα λαθος. Εκτος απο το οτι τα κοκκαλα στα κομματια κρεατος ηταν περισσοτερα απο το ιδιο το τσιτσι που ειχαν πανω, δεν ειχε γινει η παραμικρη προσπαθεια στο ψησιμο, τα μυρωδικα ή την επιλογη καλυτερης ποιοτητας.

Και παμε στο κοστος. Πραγματι το δελεαρ ειναι μεγαλο με 40% εκπτωση και ετσι δεν αισθανθηκα οτι με ληστεψαν. Εμεις δωσαμε μολις 23.16€ που για την εμπειρια ηταν αψογα. Αλλα αν ειχαμε δωσει τα 40€ της αρχικης τιμης, αποτελεσμα συντηρητικης παραγγελιας ενος μονο κυριως εκ των φθηνοτερων, δεν θα ειχα σιγουρα την ιδια γνωμη. Στον καταλογο φιγουραρουν κρεατα κοστους 40, 50 και ναι, 76€. Συνελθετε λεω εγω.

Ειμαι αυστηρη? Δεν ξερω. Θα ξαναπαω για να καταληξω, εξαλλου ολοι αξιζουν μια δευτερη ευκαιρια. Απλως μαλλον θα επικεντρωθω στα ορεκτικα, που παρουσιαζουν πολυ μεγαλυτερο ενδιαφερον. Και ενα ειναι σιγουρο: θα ειναι Τριτη.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 35%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια