Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Beer Restaurants - Πασαλιμάνι - Φρεαττύδα, Αθήνα
Αυγ
09
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Για Corks and Forks ξεκινήσαμε αλλά ακόμα και την 1η Αυγούστου ο Πειραιάς είχε πρόβλημα παρκαρίσματος αν και Δευτέρα. Δεν φτάνει μόνο αυτό αλλά ήταν και γεμάτο το μαγαζί. Έχει "πιάσει" για τα καλά, ενώ και το ακριβώς απέναντι είναι αδελφάκι του. Χρωστώ μια επίσκεψη ακόμα και μια κριτική για το Corks, που θα είναι πιο αντιπροσωπευτική από την πρώτη μου απόπειρα.

Bibere λοιπόν, μαγαζί που χωρίς να το έχω καταλάβει, έχει κλείσει μια 5ετία περίπου. Από τις πρώτες επιχειρήσεις της "αναγέννησης" του Πασαλιμανιού, έδωσε αργότερα την ώθηση και σε άλλες επιχειρήσεις να τολμήσουν να επενδύσουν. Αν θυμάμαι καλά, στα λυκειακά μου χρόνια, δηλαδή κάπου στο 2003 ονομαζόταν Catamaran. Tότε σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις ήταν καφετέριες και οι πιτσιρικάδες απλώς περνούσαν τον απέναντι δρόμο για να πάνε στα Goody's ή αν είχαν περισσότερο χαρτζιλίκι πήγαιναν στην Pizza Hut, ειδικά αν είχε κάποια βραδιά απεριόριστης πίτσας. Τώρα το Bibere βρίσκεται ανάμεσα στο Gazi College που έχει θαμώνες κυρίως πιτσιρικάδες και στο Belle Amie που το επισκέπτονται μεγαλύτερες ηλικίες. Το Bibere είναι μια ενδιάμεση κατάσταση. Οι δικές μου επισκέψεις είναι αραιές, έχω όμως φίλους που ορκίζονται στο όνομα του. Και όχι άδικα.

Θα τη βρείτε πολύ εύκολα στη λεγόμενη Πασαρέλα. Για το παρκάρισμα, μην κάνετε καν τον κόπο αν τα εμπορικά καταστήματα είναι ανοικτά εκείνες τις ώρες. Έτσι όπως μονοδρόμησαν τον Πειραιά... μόνο βρισιές ακούγονται. Ο καθένας τοποθετεί το αμάξι του όπως βρει... όπου βρει. Αν πάλι είστε φίλοι του περπατήματος και του λεωφορείου, τότε μια χαρά. Και τη βολτούλα σας θα κάνετε και άγχος δεν θα έχετε. Όπως ήμουν και γω πριν τα 18 γιατί όταν παίρνεις αμάξι, σιγά μην κάθεσαι στη στάση. Αν και εδώ που τα λέμε, τότε υπήρξαν και φλερτ... τώρα μόνο Facebook και Instagram.

Σαν χώρος, μην περιμένετε κάτι τρομερό. Έχει τα κατάλοιπα της καφετέριας (τουλάχιστον στον εξωτερικό χώρο), αλλά προσπαθεί με "έξυπνες" πινελιές να τονίσει την παρουσία της. Σημαίες από εταιρίες ζυθοποιϊας, μπουκάλια με μπύρες, ξύλο όσο είναι δυνατόν. Παρ'ότι δεν είναι και εμφανές με γυμνό μάτι, πρόκειται για αρκετά μεγάλο χώρο που έχει και πατάρι, αποφύγετε το όμως τις καλοκαιρινές μέρες γιατί είναι πολύ ζεστό. Κατά τα άλλα είναι αρκετά πολιτισμένος χώρος. Δεν σου δίνει την αίσθηση της αυθεντικής γερμανικής μπυραρίας όμως.

Το δυνατό σημείο του μαγαζιού είναι ο σερβιτόρος, όνομα δεν ξέρω αλλά τον είχα ξαναπετύχει σε παλαιότερη επίσκεψη, που κυριολεκτικά δίνει ρέστα. Ευγενικός αλλά και πλακατζής, σε σημείο όμως που δεν ξεπερνάει τα όρια. Μέχρι και χορευτικά σαν τον Τζον Τραβόλτα κάνει. Σε κάνει να νιώθεις ευπρόσδεκτος με την παρουσία σου και εκτιμά το κάθε ευρώ που δίνεις. Και επειδή πολύ πρόσφατα διάβασα ένα άρθρο στο Oneman για το σωστό φιλοδώρημα, αυτός εδώ είναι η επιτομή! Πολύ δύσκολα μπορείς να κάνεις το επάγγελμα σου με ευχαρίστηση. Πόσο μάλλον όταν εγώ προσωπικά ασπάζομαι τη φράση ενός παλιού μηχανικού στα καράβια που έτυχε να τον γνωρίσω "Το δυσκολότερο φορτίο είναι ο άνθρωπος".... και συμφωνώ. Κάθε χαρακτήρας είναι διαφορετικός. Θα υπάρξουν και δύστροποι, θα υπάρχουν και χαβαλετζήδες. Σε εμάς έκανε 4/4 και μόνο γι'αυτό τον λόγο τον βαθμολογώ με άριστα. Κανονικά θα έπρεπε να κόψω έναν βαθμό λόγω προφορικής ανακοίνωσης του λογαριασμού, χωρίς παραστατικά. Κατά τα άλλα ο ιδιοκτήτης περνάει από τα τραπέζια και ρωτάει αν όλα είναι καλά, πιο πολύ για τυπικούς λόγους.

Ο κατάλογος είναι επαρκέστατος σε επιλογές, είτε πρόκειται για σαλάτες, είτε για ορεκτικά και κρεατικά. Σίγουρα θα βρείτε κάτι για να φάτε, όπως επίσης και στις μπύρες, με πολλές επιλογές ενώ δεν λείπουν και ελληνικές.

Εμείς 4 άτομα επιλέξαμε:

- Για αρχή έρχεται κανάτα με δροσερό νερό που ανανεωνόταν συνεχώς.

- Σαλάτα Bibere στα 8 ευρώ, όπου ο σερβιτόρος μας τη μοίρασε. Καλή ιδέα το φιλέτο πορτοκαλιού, μικρά τοματίνια στα υλικά όμως σαν κάτι να της έλειπε. Νομίζω πως τα κομμάτια μαρουλιού ήταν μεγάλα, ενώ και η ντρέσινγκ λίγο πιο νερουλή από όσο χρειαζόταν. Στη θέση του μανουριού θα προτιμούσα ένα πιο συμπαγές τυρί, χαλούμι ας πούμε. Σε επόμενη επίσκεψη θα προτιμήσω κάποιο άλλο ορεκτικό.

- Μικρή ποικιλία λουκάνικων στα 14 ευρώ. Ήρθαν 4 καλοψημένα λουκάνικα, χωριάτικο-λευκό-τυλιγμένο με τυρί και άλλο ένα, συνοδεία από λάχανο,2 σως (λευκή και μια σαν κέτσαπ/μπάρμπεκιου), αρκετές πατάτες τηγανιτές και πιτούλες. Σαν γενική εντύπωση, πολύ καλή. Όχι για κάποιο ιδιαίτερο λουκάνικο αλλά γιατί ήταν καλοφτιαγμένη, χωρίς να μας πέσουν βαριά τα λουκάνικα. Πιστέψτε με, σε πολυ κοντινό μαγαζί υπάρχει ποικιλία λουκάνικων σε εξαιρετική τιμή αλλά στην ποιότητα την τελευταία μας επίσκεψη μας τα χάλασε. Οι πατατούλες και αυτές αρκετά καλές. Ίσως μόνο κάποια πιο ιδιαίτερη σως έλειπε. Η μεγάλη ποικιλία κοστολογείται στα 20 ευρώ.

- Μικρή ποικιλία κρεατικών στα 20 ευρώ. Επίσης πολύ καλής ποιότητας, με ζουμερά κρεατικά, είτε πρόκειται για μπριζολάκι, είτε για μπιφτέκι, είτε για κοτόπουλο. Επίσης πατατούλες και οι ίδιες σως, στην ίδια ποιότητα. Ομολογώ πως δεν με πείραξαν καθόλου στο στομάχι και μάλιστα ήταν τόσο ευχάριστες που δεν σταματούσα να τρώω. Η μεγάλη κοστολογείται στα 36 ευρώ.

- 2 μπύρες βαρελίσιες Weihenstephaner Vitus 500 ml στα 6 ευρώ έκαστη και στο ποτήρι τους μάλιστα.
- Άλλες 2 μπύρες, μια Pilsner Urquel 330 ml στα 4 ευρώ αν θυμάμαι καλά και άλλη μια που μου διαφεύγει.

Ερωτηθήκαμε αν επιθυμούμε ψωμάκι, απαντήσαμε αρνητικά. Επίσης ερωτηθήκαμε αν θέλουμε γλυκό και απαντήσαμε αρνητικά, χωρίς να μπορέσουμε να καταλάβουμε αν είναι κέρασμα ή επί πληρωμή. Πάντως μας κέρασαν μια ελαφριά μαστιχούλα.

Σύνολο στα 62 ευρώ.

Κατέληξα ότι:

Για 25άρηδες και πάνω είναι μια καλή λύση, χαλαρή και με ατμοσφαιρικό φωτισμό σε σημείο να μην μπορείς πολύ εύκολα να διαβάσεις τον κατάλογο! Σίγουρα δεν είναι για 18χρονα που θέλουν να πιουν μια πιο εμπορική μπύρα και να φύγουν. Αυτοί θα προτιμήσουν το Οινομπύραμα. Στο Bibere "παίζουν" κότσια, μπέργκερ, ακόμα και μακαρονάδες, ενώ θα ήθελα να δοκιμάσω και το σνίτσελ τους.

Η τιμολόγηση από την άλλη θα μπορούσε να είναι και σε καλύτερα επίπεδα. Γιατί ναι μεν, το Οινομπύραμα προσφέρει μπύρα σε πιο φθηνή τιμή, όμως από την άλλη αν θες να φας κάτι πιο ποιοτικό και ψαγμένο, πρέπει να στραφείς στο Bibere. Όταν όμως υπάρχουν τιμές 13 ευρώ σε αρκετά κρεατικά, ακόμα και αν είναι πλούσια ποσοτικά, θα το σκεφτείς και δυο και τρεις φορές.

Γιατί να πρέπει να πληρώσω 5.5-6 ευρώ για μια μπύρα και να μην μπορώ να πάρω και δεύτερη;Προτιμότερο δεν θα ήταν να έδινα 4.5 ευρώ επι 2 ποτήρια;

Ακόμα και στην πιάτσα της Τρούμπας κοστολογείται στα 4.5-5 ευρώ και κάνεις και οφθαλμόλουτρο....

Προτείνεται για παρέες περισσότερο, να μειωθεί και το κόστος!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια