Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Αυγ
19
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Το “Capanna” είναι μία από τις ελάχιστες –αν όχι η μοναδική- αυθεντική ιταλική Trattoria στην Αθήνα.

Το έχω επισκεφθεί πάρα πολλές φορές φθάνοντας στο σημείο να το αποκαλώ στέκι μου. Με μεγάλη μου απογοήτευση διαβάζω σχόλια άλλων χρηστών και απορώ εάν έχουμε όντως επισκεφθεί το ίδιο εστιατόριο.

Η διακόσμηση του είναι απλή και λιτή χωρίς να σε κουράζει, κάθε άλλο μάλιστα. Απλά ξύλινα τραπεζάκια με εξαιρετικό ταίριασμα ταπετσαρίας τοίχου δαπέδου και φωτιστικών. Συν σε όλο αυτό αποτελεί το γεγονός ότι μέσα στον χώρο υπάρχει και ένα τμήμα όπου μπορεί κανείς να δει όλα τα αυθεντικά ιταλικά προϊόντα που χρησιμοποιεί η κουζίνα του καταστήματος.

-ΣΕΡΒΙΣ: μπορεί να θεωρηθεί αργό –και μάλιστα δικαιολογημένα- όταν το μαγαζί είναι κάτι περισσότερο από απλώς γεμάτο. Ακόμη και τότε ωστόσο οι σερβιτόροι πάντοτε θα είναι ευγενικοί και θα απολογηθούν για την όποια καθυστέρηση.

-ΦΑΓΗΤΟ: είμαι θαμώνας του συγκεκριμένου εστιατορίου όπως ήδη ανέφερα έδω και αρκετά χρόνια. Οι μερίδες του χρόνο με τον χρόνο αντί να μικραίνουν αυξάνονται και αυτό είναι σε κάθε περίπτωση υπέρ του καταστήματος. Η πίτσα είναι ακριβώς όπως στην Ιταλία, light, φρεσκοψημένη σε ξυλόφουρνο που υπάρχει στον εσωτερικό χώρο και η ζύμη λεπτή και τραγανή. Η ακριβότερη του καταλόγου είναι η πίτσα με την τρούφα (22 ευρώ). Ωστόσο, διάβασα πολλά σχόλια σχετικά με τις τιμές και πως οι τιμές είναι υπερβολικές για μια απλή πίτσα. Οι τιμές είναι ανάλογες της ποιότητας των υλικών που προσφέρονται. Τρώς αυθεντική χειροποίητη πίτσα με γνήσια ιταλική μοτσαρέλα ( όχι τυρί τύπου Gouda ) και ιταλικό Prosciutto Crudo η Cotto ( όχι μπέικον ή ζαμπόν ). Ευνόητο είναι λοιπόν η τιμή να είναι ανάλογη των υλικών που χρησιμοποιεί σε μία εποχή που όλα δυστυχώς ακριβαίνουν. Η pasta είναι φρέσκια και χειροποίητη, βρασμένη τέλεια όπως αρμόζει σε ένα ιταλικό εστιατόριο. Το Capanna είναι φημισμένο για τα spaghetti τρούφας του και δικαίως μάλιστα! Εάν λοιπόν σας αρέσει η τρούφα μην παραλείψετε να το δοκιμάσετε. Τέλος, οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσετε τα γλυκά. Το τιραμισού είναι ακόμη ένας λόγος γα τον οποίο θα πρέπει να «παινεύεται» παρόλ’ αυτά τα υπόλοιπα γλυκά δεν υστερούν σε τίποτα. Τα χειροποίητα παγωτά χειμώνα καλοκαίρι είναι must όπως επίσης και η τέλεια σφαίρα σοκολάτα.

Αυτό που θα μπορούσα να αναφέρω ως αρνητικό είναι το γεγονός ότι σε καλωσορίζουν με φρεσκοψημένη focaccia και ένα μπολ τοματίνια με χονδρό αλάτι που ωστόσο χρεώνεται 2,5 Ευρώ ανά άτομο, το οποίο μετριάζεται με το unlimited free refill. Σε κάθε περίπτωση ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να το επιστρέψει και έτσι να μην χρεωθεί.