Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μέση Ανατολή - Ηλιούπολη - Καρέας, Αθήνα
Αυγ
22
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Καλοκαιρινό βραδάκι λίγο πριν το σούρουπο, μας βρίσκει να κατευθυνόμαστε προς την Ηλιούπολη. Λόγος και υποκινητής αυτής της επίσκεψής μας ήταν κουπόνι που είχαμε αγοράσει από εκπτωτικό site.

Η τιμή άκρως ελκυστική αφού με 12,5€ μπορούσες να έχεις ένα ορεκτικό (ελεύθερη επιλογή από τον κατάλογο), μία σαλάτα (ελεύθερη επιλογή από τον κατάλογο εκτός της ομώνυμης, special σαλάτας τους) και δύο κυρίως από τα είδη κεμπάπ που έχουν. Στις μέρες μας, το να μπορείς με αυτό το ποσό να έχεις ένα πλήρες γεύμα για δύο είναι κάτι παραπάνω από επιθυμητό. Φαντάζομαι ότι ο επιχειρηματίας προχωράει σε τέτοιου είδους κίνηση όχι για να βγάλει κέρδος από την εν λόγω επίσκεψη αλλά για να προσεγγίσει νέο κοινό και να τους κάνει πελάτες του. Οπότε αυτή η πρώτη επαφή είναι απαραίτητο να στεφθεί από επιτυχία αλλιώς το όλο εγχείρημα θα καταλήξει χωρίς λόγο και αιτία. Το έχει συνειδητοποιήσει αυτό ο Έλληνας επιχειρηματίας? Πραγματικά δε ξέρω.

Την ώρα που φτάσαμε ήμασταν η μοναδική τους παρέα. Την ίδια «μοναξιά» βιώσαμε δυστυχώς για όση ώρα μείναμε εκεί. Μας έκανε μεγάλη εντύπωση αυτό γιατί είναι σε πραγματικά πολύ καλό σημείο. Όπως λένε «σημείο-φιλέτο», πάνω σε έναν πολύ ήσυχο δρόμο, μερικά μόνο μέτρα από την πλατεία της Ηλιούπολης.
Η εντύπωση που μας δόθηκε είναι ότι η όλη επιχείρηση στήθηκε με αρκετή προσοχή και φροντίδα αλλά κάπου στην πορεία αφέθηκε στην τύχη της. Ίσως γιατί τα οικονομικά αποτελέσματά τους δεν κάλυψαν τις αρχικές προσδοκίες. Ενώ ο χώρος δεν κρύβει διακοσμητικές εκπλήξεις, είναι φωτεινός, δροσερός και ευχάριστος. Όμως σε πολλά σημεία του παρουσιάζει σημάδια εγκατάλειψης που χαλάνε την συνολική εικόνα του.

Όπως π. χ. το ότι οι 3 πάγκοι που έχουν στήσει στο πεζοδρόμιο ανάμεσα στα 4 δέντρα μουριάς, φαίνονται ότι όχι απλώς δεν χρησιμοποιούνται αλλά και ότι έχουν να καθαριστούν αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Επίσης, στα μεγάλα φωτιστικά που ξεκινούν από το υπόστεγό τους και ίπτανται πάνω από το πεζοδρόμιο υπάρχουν αράχνες. Ένα ακόμα σημείο εγκατάλειψης παρατηρήσαμε στις άδειες από φυτά ζαρντινιέρες τους. Τα όποια λουλούδια είχαν τοποθετήσει εκεί πρέπει να είχαν στεγνώσει και πεταχτεί αρκετό χρόνο πριν και οι ζαρντινιέρες παρέμεναν πλέον σαν άδεια κουφάρια. Ποιος ο λόγος λοιπόν να παραμένουν εκεί? Απλά ας απομακρυνθούν.
Για να ασχοληθώ λίγο ακόμα με τον χώρο, αποτελείται από μεγάλες τζαμαρίες, ανοιχτόχρωμα τραπέζια στρωμένα με λαδόκολλα λαδόξιδο, πιπέρια κτλ. Το ελάχιστο χρώμα στον χώρο χαρίζουν μικροαντικείμενα όπως κονσέρβες εποχής και τα ψεύτικα φυτά φτέρης που βρίσκονται στις δύο γλάστρες που πλαισιώνουν την κεντρική είσοδό τους. Ένα ακόμα σημείο που επιβαρύνει αισθητικά στον χώρο είναι οι δύο μεγάλοι κορμοί από πεύκο οι οποίοι έχουν τυλιχθεί με νάιλον αφού έχουν προσβληθεί από βαμβακίαση. Μάλλον η κηπουρική δεν είναι το δυνατό τους σημείο γι αυτό και κατέληξαν στην εύκολη λύση του πλαστικού φυτού.

Από μουσική, το αφτί μας έπιανε κάτι σκυλοτράγουδα από ραδιοφωνικό σταθμό που είχαν συντονιστεί και electro pop από γειτονική καφετέρια. Ευτυχώς και τα δύο είδη ήταν σε χαμηλή ένταση και έτσι μετριάζονταν ο πολιτισμικός αχταρμάς.
Πάμε τώρα στην παραγγελία.

Έρχεται ο κύριος που ανέλαβε να μας εξυπηρετήσει, ο οποίος ήταν και το μόνο άτομο που είδαμε για όση ώρα μας φιλοξένησαν. Μας ζήτησε το κουπόνι και ξεκινήσαμε την παραγγελία. Μας διέκοψε σύντομα για να μας επισημάνει ότι σύμφωνα με το κουπόνι έχουμε περιορισμένες επιλογές από τον κατάλογό τους, κάτι που ερχότανε σε αντιδιαστολή με τα όσα ρητώς αναγράφονταν στο αποδεικτικό της κράτησης. Επειδή επέμενε ότι δεν έχουμε ελεύθερη επιλογή στα ορεκτικά/σαλάτες αναγκάστηκα να του δείξω και διαβάσω την εκτύπωση που είχα μαζί μου. Η απάντησή του ήταν αποστομωτική. «Τι να σας πω, αυτές τις εντολές έχω. Εγώ είμαι απλώς ο ντελιβεράς». Μάλιστα. Τον καθησυχάσαμε λέγοντάς του ότι ούτως ή άλλως δεν έχουμε επιλέξει τα ακριβότερα πιάτα τους κι έτσι προχωρήσαμε παρακάτω αν και εμφανώς ενοχλημένοι από την αντιμετώπιση.

Πήραμε:
• Μία σαλάτα ταμπουλέ. Αδικαιολόγητα μικρή ποσότητα και εντελώς μα εντελώς μέτρια σε γεύση. Είχε γίνει υπερβολική χρήση λεμονιού και ήταν πλέον υπερβολικά ξινό. Μόνο σαν κακόγουστο αστείο θεωρήσαμε τις επιπρόσθετες φέτες λεμονιού που είχαν βάλει στο πιάτο, εκτός κι αν ήταν μόνο για διακόσμηση. Περιείχε πληγούρι και ψιλοκομμένη ντομάτα. Άντε και λίγο ξηρό κρεμμυδάκι. Το πράσινο μέρος του ήταν τόσο απειροελάχιστο που δεν καταλάβαινα καν αν είναι μαϊντανός ή δυόσμος. Του έλειπαν τα αρώματα και ήταν επίπεδο σαν αποτέλεσμα. Τιμή καταλόγου 4,40€ που ήταν υπερβολικά για το ρηχό πιατάκι που μας προσφέρθηκε. Πόσο μάλλον όταν οι πρώτες ύλες είναι τόσο φθηνές και η ετοιμασία του τόσο εύκολη.

• Αρμένικη σουτζουκόπιτα. Πολύ αρνητική εντύπωση μας έκανε η πάρα πολλή λιπαρή όψη της και το ποτισμένο με λάδι φύλλο της. Πιστεύω ότι θα ήταν σαφώς καλύτερη αν είχε ετοιμαστεί στον φούρνο αντί για το τηγάνι/φριτέζα γιατί τώρα είχε βαρύνει. Το περιεχόμενό της ήταν νόστιμο, με αρκετό τυρί, σουτζούκι και κόκκινη πιπεριά. Δεν ξέρω αν είναι τακτική τους να τηγανίζουν αυτή την πίτα ή αν το έκαναν κατ’ εξαίρεση για εμάς και προς διευκόλυνσή τους αφού για μία μόνο μερίδα ίσως να ήταν φασαρία να ανάψουν τους φούρνους τους. Τιμή καταλόγου στα 4,8€. Πιάτο με προοπτικές που όμως εξανεμίστηκαν στον βωμό της ευκολίας που ακούει στο όνομα «τηγάνισμα».

• Ένα γιαουρτλού. Μου σερβιρίστηκε σε βαθύ, μεταλλικό σκεύος και ήταν ΟΝΕΙΡΙΚΟ. Παρατήρησα μία αστοχία αφού στον κατάλογο αναφέρουν για 4 τεμάχια ενώ η μερίδα μου είχε 3, αλλά χαλάλι τους γιατί ήταν εξαιρετικό σε γεύση. Τολμάω να πω ότι είναι ανάμεσα στα 2-3 πιο νόστιμα που έχω δοκιμάσει ποτέ. Η κόκκινη σάλτσα που το συνόδευε ήταν απίστευτα νόστιμη και σωστά δεμένη ενώ το γιαούρτι το δρόσιζε και το σουμάκ το ανέβαζε σε άλλο επίπεδο. Τα κομμάτια πίτας που υπήρχαν στο πιάτο είχαν ποτίσει όπως έπρεπε. Απόλαυσα την κάθε πιρουνιά από αυτό το πιάτο! Τιμή στα 8€.

• Μία μερίδα από ανάμικτα κεμπάπ. Κι εδώ ανέφερε ότι η μερίδα θα έπρεπε να έχει 4 τεμάχια αλλά είχε πάλι 3. Μάλλον οι περικοπές έγιναν επειδή είχαμε πάει με κουπόνι και σκέφτηκαν έτσι να βγάλουν μέρος από τα «σπασμένα». Απογοητευτική τακτική. Πόσο «κόφτη» να αντέξουμε σαν λαός?! Στο πιάτο πέραν από τα 3 είδη ελικοειδούς όψης κεμπάπ (κοτόπουλο, κανονικό και καϊσερλί), υπήρχε μία ψητή πιπεριά και κάτι ακόμα μικροσυνοδευτικά. Η σούβλα που είχε επιλεγεί ήταν αρκετά χοντρή, κάτι που σε συνάρτηση με τον ελικοειδή σχηματισμό τους, είχαν σαν αποτέλεσμα να είναι στην ουσία μικρή η ποσότητα του προσφερόμενου κρέατος. Πάντως από τις μπουκιές που έκλεψα διαπίστωσα για μία ακόμα φορά ότι είναι μερακλήδες στα κεμπάπ τους. Κρίμα που τα ορεκτικά τους ήταν πολύ υποδεέστερα και μας «ψιλοκλέψανε» στην ποσότητα γιατί θα τους έβαζα ένα ωραιότατο 4άρι μέσα από την καρδιά μου.

Για να κλείσω κι αυτήν την κριτική μου. Είμαι σίγουρος ότι κατέχουν την απαραίτητη τεχνογνωσία κι επίσης το σημείο στο οποίο βρίσκονται είναι εξαιρετικό. Είναι ότι καλύτερο για ένα ήσυχο και χαλαρό βραδάκι. Για το service δεν μπορώ να έχω ξεκάθαρη άποψη γιατί το άτομο που μας εξυπηρέτησε ίσως να μην είναι αντιπροσωπευτικό τους. Προφανώς τα κανονικά τους γκαρσόνια θα πιάνουν δουλειά αρκετά αργότερα αν και μου γεννήθηκε η απορία πότε θα συνέβαινε αυτό.
Νοιώθω όμως –όσο λυπητερό κι αν ακούγεται αυτό- ότι έχουν χάσει την αγάπη σε αυτό που κάνουν. Αυτό που εμείς σαν λαός ονομάζουμε «μεράκι». Με μερικές ενέσεις υποστήριξης και φροντίδας πιστεύω ότι αυτή η επιχείρηση έχει τα φόντα να πάρει μπροστά και να τα πάει πολύ καλά.

Δεν νομίζω ότι θα σχεδίαζα σύντομα μία ακόμα επίσκεψη αν και κάθε φορά που ο ουρανίσκος μου θα τραβάει πολίτικες γεύσεις, το γιαουρτλού τους σίγουρα θα έρχεται στο μυαλό μου. Θα το παρακολουθώ όμως μέσω του αγαπημένου μας site κι αν δω ότι υπάρχουν σημεία βελτίωσης, δεν αποκλείω να περάσω ξανά το κατώφλι τους.
Μπορεί η δική μας επίσκεψη να μην στέφθηκε μεγάλης επιτυχίας, όμως αυτό μη σας αποτρέψει από το να του δώσετε μία ευκαιρία. Η κουζίνα τους είναι πολύ καλύτερη και γνησιότερη από πολλές αντίστοιχες του χώρου.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 15%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια