Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Bar Restaurants - Χαλάνδρι, Αθήνα
Αυγ
30
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Βράδυ Σαββάτου 20/8 στον Χολαργό και οι επιλογές είναι ακόμα περιορισμένες λόγω διακοπών. Τελευταία επισκέπτομαι συχνά την περιοχή λόγω του bro, έχουμε κάνει καλό team και με τον "αρτίστα" και γενικώς κανονίζουμε πραγματάκια. Το Χαλάνδρι περισσότερο και ο Χολαργός λιγότερο έχουν αρκετές προτάσεις αλλά η απόσταση από τη Δραπετσώνα δεν βοηθάει και ιδιαίτερα, ειδικά τον χειμώνα. Μεταξύ σινεμά και φαγητού υπερίσχυσε τι άλλο;

Κατά τις 22.00 παρκάρουμε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία στο Χαλάνδρι και ξεκινάμε τη βόλτα μας. Συγκεκριμένο πλάνο δεν είχαμε. Πρώτη επιλογή ήταν το Ancho που ήταν κλειστό. Το ίδιο κλειστά ήταν το Παλιό Ταχυδρομείο που μου είχε προτείνει ο Jimaros, ο Μυστικός Κήπος αλλά και ο Αγοραστός kebab. Η Μπακαλοταβέρνα ήταν σιγουράκι αλλά που τραπέζι... Λίγο παρακάτω υπήρχε το Penny Lane. Πολιτισμένο, χαλαρό και με καλή διακόσμηση. Γενικότερα κυκλοφορούσε ωραίος κόσμος στην περιοχή οπότε έφτιαχνε και η διάθεση σου.

Η αλήθεια είναι πως κοντοσταθήκαμε έξω από το μαγαζί, ο κυριότερος λόγος ήταν πως δεν γνωρίζαμε αρκετές λεπτομέρειες ενώ και φίλος είχε πει πως δεν είναι και ιδιαίτερα φθηνό. Νομίζω όμως πως τελικά δικαιωθήκαμε.

Comfort food σημαίνει φαγητό που έχει συνήθως μια "νοσταλγική" ή συναισθηματική επίδραση σε αυτόν που το καταναλώνει. Διαβάζοντας το άρθρο του Oneman πληροφορούμαι πως το Penny Lane των Beatles αποτελεί και έμπνευση του ονόματος του μαγαζιού. Σαφέστατη η αναφορά στο Λιβερπουλ και την κουζίνα του που έχει επηρεάσει τον κατάλογό του αλλά και η αυλή του που έχει κάτι το βρετανικό.

Μαγαζί επηρρεασμένο από την αγγλική διακόσμηση, νομίζω αδελφάκι με το απέναντι μπαράκι που φιλοξενεί αρκετά ζευγαράκια. Ανοιχτή οροφή τώρα για το καλοκαίρι αλλά και ανοιχτή κουζίνα για να μπορέσεις να παρατηρήσεις τι γίνεται, κυρίως όμως όταν κάθεσαι σε πάγκο. Κατά τα άλλα υπάρχει μπάρα αν θες να πιείς το ποτό σου, υπάρχουν διάφορα φυτά για διακόσμηση. Τραπέζια, μαχαιροπίρουνα και πιάτα αρκετά καλής ποιότητας.

H εξυπηρέτηση είναι σε αρκετά καλό επίπεδο, η όμορφη μελαχρινή κοπέλα με το καρέ μαλλί ήταν ευγενέστατη, χαμογελαστή και κινείτο στον χώρο άνετα με σταθερή επίβλεψη στα τραπέζια των πελατών με αρκετή διακριτικότητα. Στα θετικά το κρύο νερό βρύσης που ανανεωνόταν αλλά και η ερώτηση της εάν επιθυμούμε ψωμί ως συνοδευτικό. Δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις και μπράβο τους.

Ο κατάλογος έχει σχετικά λίγες επιλογές, δεν σε μπουχτίζει. Ότι και να διαβάσεις όμως κατά 80% θα είναι στις επιλογές σου. Υπάρχουν 6 ορεκτικά όπως αραβική πίτα με κοτόπουλο πανέ, μοτσαρέλα, curry mayo, τοματίνια και iceberg στα 6.5 ευρώ, υπάρχουν πατάτες τηγανιτές στα 4.2 ευρώ, mac n' cheese στα 8.2 ευρώ, street hot dogs στα 6.5 ευρώ αλλά και παναρισμένο τυρί chevre με φυστίκι Αιγίνης και αμύγδαλο με μαρμελάδα από τοματίνια Σαντορίνης στα 8.2 ευρώ.

Οι σαλάτες είναι μόλις 4 και υπάρχουν 2 επιλογές, για 1+ ή για 2+ άτομα. Επιλέξαμε 2 από τις 4, και οι 2 στα μικρότερα μεγέθη αλλά πιστέψτε με, άνετα καλύπτουν 2 άτομα.

- Stanford salad στα 5.5 ευρώ με εσκαρόλ, μπισκότο παρμεζάνας, αβγό mollet, μπέικον, κρουτόν και σως Ντιζόν. Φρεσκότατη, χωρίς να πνίγεται στις σως. Το μπέικον σε ωραία μικρά κομματάκια, ενώ και το αβγό όταν σπάσει απλώνεται ωραία στην πρασινάδα. Καλή ιδέα το μπισκότο παρμεζάνας, ιδιαίτερα τραγανό.

- Watermelon salad στα 5.8 ευρώ με φρέσκα ανάμεικτα λαχανικά, καρπούζι, μανούρι Κρήτης και παπαρουνόσπορο. Φρέσκια, δροσερή όμως σύμφωνα με τον bro κάτι της έλειπε. Ίσως κάποιος ξηρός καρπός θα έλεγα. Το καρπούζι αν και κομμένο σε μικρά τριγωνικά κομμάτια είχε κάποια κουκουτσάκια.

- Παπαρδέλες καπονάτα στα 9 ευρώ. Αρκετά γλυκό κι ευχάριστο πιάτο με πολύχρωμες πιπεριές και μελιτζάνα αν θυμάμαι καλά. Δεν είναι από τα τυπικά πιάτα με παπαρδέλες που έχω δοκιμάσει κατά καιρούς αλλά ήταν μια χαρά. Δεν το συστήνω γι'αυτούς που έχουν πιο αλμυρά γούστα, αν και έβαλα όλο το προσφερόμενο τυρί. Πολύ τραγανά και φρέσκα τα λαχανικά.

- Mississippi chopped pork στα 9.5 ευρώ. Εύγευστο κρέας που έρχεται σαν μπέργκερ. Μπόλικες, καυτές και φρεσκότατες πατάτες τηγανιτές. Βασικά ο bro το περίμενε σε διαφορετική μορφή το πιάτο, δεν διάβασε καλά την περιγραφή. Ικανοποιήθηκε αρκετά πάντως! Δεν έμεινε τίποτα στο πιάτο.

Σύνολο στα 29.8 ευρώ, ποσό ικανοποιητικό για το σύνολο της βραδιάς και αρκετό για να χορτάσουμε. Υπάρχουν όμως και κάποιες άλλες επιλογές με κρεατικά κυρίως που μπορούν να ανεβάσουν υψηλότερα τον λογαριασμό. Από το Tennessee ριζότο με παλαιωμένο τσένταρ, ψητές γαρίδες και σάλτσα Τζακ Ντάνιελς στα 12.5 ευρώ, το φιλέτο κοτόπουλο τυλιγμένο με jamon serrano, σάλτσα από λουκάνικο chorizo και πουρέ γλυκοπατάτας στα 13 ευρώ αλλά και το μοσχαρίσιο διάφραγμα με καπνιστή μπεαρνέζ και πατάτες country στα 19.5 ευρώ. Παίζουν και 2-3 μπέργκερ στο δεκάρικο.

Κλείνοντας θα πω πως ακούγοντας comfort food ο bro υπέθεσε σε κάτι πιο "ελληνικό" και όχι αγγλοαμερικάνικο, ειδικά όταν μιλάμε για κάτι οικείο στις γεύσεις μας. Παρ'όλα αυτά πρόκειται για καλοστημένο μαγαζί που το προτείνω για μια έξοδο, όχι τύπου ταβέρνας όμως! Άνετο, χαλαρό και με νεανικό κυρίως προσανατολισμό. Και συγκρίνοντας το με άλλο μαγαζί με παρεμφερές στυλ στη Νέα Σμύρνη αλλά μηδαμινή διακόσμηση, θα πω πως είναι αρκετά τίμιο σε αυτά που προσφέρει και ζητάει.

Αν τύχει θα ξανακάνω μια επίσκεψη για να δοκιμάσω διαφορετικά πιάτα. O chef bro, βαθμολόγησε με 3.2 το φαγητό.

Υ. Γ Θα ήθελα να μάθω τι είναι αυτή η "καταπακτή" στο κέντρο του μαγαζιού. Ελπίζω σε επόμενη κριτική κάποιος φίλος να με διαφωτίσει!