Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Χαϊδάρι - Αιγάλεω, Αθήνα
Σεπ
03
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Την προηγούμενη Κυριακή το μεσημέρι αποφασίσαμε να πάμε στην «Γιορτή» για να φάμε. Ήμασταν μια παρέα οκτώ ατόμων. Εγώ είχα ξαναπάει πριν ένα χρόνο στο συγκεκριμένο εστιατόριο.
Η Γιορτή βρίσκεται μέσα σε ένα δάσος στο χώρο όπου λειτουργούσε η γιορτή του κρασιού, για τους παλαιότερους, απέναντι από το Ψ. Ν. Α.
Ο χώρος είναι μοναδικός, πράσινο παντού, τεράστια δέντρα, και δροσιά το κυριότερο. Εσωτερικά ο χώρος είναι ιδιαίτερα περιποιημένος χωρίς στιλιστικές υπερβολές, με τον πετρόχτιστο φούρνο να ξεχωρίζει.
Και να μην το ξεχάσω, παρκάρεις άνετα.
Εμείς καθίσαμε έξω στην μεγάλη πλακόστρωτη αυλή, και όπως ανέφερα πριν δεν αισθανθήκαμε καθόλου την μεσημεριανή ζέστη.
Η κουζίνα της γιορτής είναι προσεγμένη χωρίς να έχει το τεράστιο μενού, αυτό δεν είναι κακό, και την χαρακτηρίζω παραδοσιακή Ελληνική με διακριτικές μοντέρνες παρεμβάσεις. Το κρέας είναι κυρίαρχο στο μενού και με ποσότητες ικανοποιητικές.
Ξεκινήσαμε με ντάκο ο οποίος είχε ισορροπημένη γεύση, αντί για φέτα είχε μαλακό λευκό τυρί.
Επόμενο πιάτο οι χορτολουκουμάδες, οι οποίοι ουσιαστικά ήταν χορτοκεφτέδες με βάση το σπανάκι και μυρωδικά. Γευστική αλλά όχι και οι καλύτεροι που έχω δοκιμάσει.
Τάρτα μελιτζάνας. Η μοντέρνα εκδοχή του Ιμάμ στο φούρνο. Μελιτζάνα, κρεμμύδι, ντομάτα, σε φωλιά φύλλου και κρέμα τυριού. Εκπληκτικό πιάτο.
Σπιτική τυρόπιτα. Εγώ θα το περιέγραφα σαν τυρόπιτα καλτσόνε. Η ζύμη μοιάζει με αυτήν που χρησιμοποιούν στην Αρμένικη κουζίνα όπως για τα λεχματζούν και ψημένη στον ξυλόφουρνο. Το αποτέλεσμα πρωτότυπο γευστικό και ελαφρύ.
Και ύστερα ήρθαν τα κρέατα.
Χοιρινό κοντοσούβλι στο φούρνο με κρεμμύδια και κόκκινες πιπεριές. Το κρέας μαλακό και καλοψημένο. Ωραίο πιάτο με πολλές γεύσεις άριστα δεμένες μεταξύ τους.
Αρνί με πατάτες στο φούρνο, απλά πολύ καλό. Στο ζουμί βούτηξαν το ψωμί όλοι ακόμα και τα κορίτσια της παρέας.
Τελευταίο πιάτο κοτόπουλο παιδάκια με ρύζι μπασμάτι και λευκή σάλτσα. Το κοτόπουλο ήταν υπέροχο όπως και η σάλτσα. Το μπασμάτι το κατέστρεψαν με το βούτυρο που το είχαν περιχύσει.
Επίσης στο διπλανό τραπέζι πήραν χοιρινό κότσι το οποίο τουλάχιστον οπτικά ήταν άψογο. Την επόμενη φορά.
Το σέρβις πολύ καλό και οι σερβιτόροι χαμογελαστοί και ευγενικοί. Αυτό που θεωρείτε αυτονόητο δεν το συναντάμε και πολύ συχνά.
Η μπύρα ποτήρι δεν ήταν κρύα, αυτό μας στοίχησε.
Πρέπει να αναφέρω ότι στον χώρο γίνονται τραπέζια γάμων κ. τ. λ. το οποίο αλλοιώνει κάπως τον χαρακτήρα του εστιατορίου, και επίσης θεωρώ ότι δεν είναι και το πιο κατάλληλο μέρος για κάποιον που θέλει να φάει κάπου ήσυχα.
Συνολικά, σας προτείνω να πάτε να φάτε στην Γιορτή, καλή κουζίνα, κρέατα με ευχάριστους αιφνιδιασμούς, χορταστικά πιάτα και το υπέροχο δάσος το καλύτερο ντεκόρ για εστιατόριο.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 20%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια