Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Σουβλάκι & Σχάρα - Σταμάτα & Άνοιξη, Αθήνα
Σεπ
04
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, με μια ήσυχη ακόμη Αθήνα και με ωραία δροσιά, ανηφορήσαμε βόλτα μέχρι τη Λίμνη του Μαραθώνα για χαλάρωση και καφεδογλυκάκι στο γνωστό cafe restaurant πάνω από το φράγμα. Η κατάσταση "πάτα με, να σε πατώ" δεν μας αποθάρρυνε καθόλου, καθώς κι ένα κοκκαλάκι της νυχτερίδας το διαθέτουμε όσο να πεις, κι έτσι στο 5λεπτο άδειασε τραπέζι πρώτο και φίνο, με άπλετη θέα στον ανοιχτό ορίζοντα, για απόλαυση του ηλιοβασιλέματος σε όλες τις φάσεις του, το οποίο με κινήσεις Κομανέτσι γράπωσα αμέσως.

Είναι μια πολύ ευχάριστη διαδρομή, είτε την κάνεις μέσω Άνοιξης / Αγ. Στεφάνου, είτε μέσω Σταμάτας / Αμυγδαλέζας. Πάντως, εγώ κι ο google maps αρχίζουμε να γινόμαστε φίλοι τώρα τελευταία, περισσότερο από ότι με τον κύριο gps. Έτσι τα σημάδια μου τα είχα βάλει, ως άλλος κοντορεβυθούλης, για να μη χαθώ σε κακοτράχαλα μονοπάτια στην επιστροφή, καθώς θα ακολουθούσα τα χνάρια του Ιωγιάννη αυτή τη φορά, σε περιοχή που δεν τη γνωρίζω και επειδή θυμόμουν τη γλαφυρή περιγραφή του για την Αμυγδαλέζα.

Φεύγοντας από τη λίμνη, είχα βάλει ως σημάδι μια πινακίδα για το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας. Μετά από λίγα μέτρα υπάρχει διπλή μεγάλη πινακίδα "ταβέρνα Αμυγδαλέζα" ορατή στα διερχόμενα αυτοκίνητα και από τις 2 κατευθύνσεις, οπότε αποκλείεται να χαθείς. Στρίβοντας εκεί, αυτή είναι η Μεγ. Αλεξάνδρου, που σε βγάζει έξω ακριβώς από την ταβέρνα. Και αν συνεχίσεις όλο το δρόμο ευθεία κάτω, σε βγάζει στην γνωστή πλατεία της Σταμάτας με τις πασίγνωστες ταβέρνες.

Φτάσαμε λοιπόν γύρω στις 9, ήμασταν η μοναδική παρέα και άλλη μια ήρθε όταν εμείς φεύγαμε. Ησυχία και γαλήνη. Καθήσαμε στην μπροστινή τους αυλή που μας ενέπνευσε περισσότερο, καθώς μπήκα και στην εσωτερική αίθουσα και στην πίσω αυλή τους να κατοπτεύσω το χώρο και είναι επακριβώς όπως τα έχει περιγράψει ο Ιωγιάννης, οπότε σας παραπέμπω στην κριτική του. Απλά να προσθέσω ότι το μαγαζί ήταν γενικώς πολύ καθαρό, όπως και οι τουαλέτες στο υπόγειο.

Η όρεξή μας έλεγε γουρουνόπουλο εκείνο το βράδυ, το οποίο όμως είχε από το μεσημέρι τελειώσει, οπότε μικρή απογοήτευση.

Έτσι ζήτησα κατάλογο να δω τί άλλο υπάρχει. Επίσης ενημερωθήκαμε και για πιάτα ημέρας που υπήρχαν. Οι τιμές τους είναι όντως πολύ καλές (π. χ. χοιρινή κάτω από 7 ευρώ), αν και κάποια ασήμαντα μικρά φάουλ θα τα αναφέρω πιο κάτω.

Το σέρβις είναι ειλικρινές, ευγενικό, απλό, απροσποίητο και πρόκειται για οικογενειακή επιχείριση, από ότι κατάλαβα. Ψωμάκι ψημένο με λαδορίγανη και μια παγωμένη Heineken ήρθαν στο τραπέζι πριν την παραγγελία μας, η οποία για 3 άτομα ήταν η εξής:

- 1 τζατζίκι ( 3,30 ευρώ ), πολύ ωραίο, από τα καλύτερα που έχω φάει έξω, ωστόσο μου φάνηκε λίγο ως μερίδα, θα το ήθελα λίγο πιο γεμάτο το πιατάκι του. Πάντως έκανε καλή παρέα με το ψωμάκι.

- 1 μερίδα πατάτες τηγανητές, φρέσκιες ( 2,85 ευρώ ), νόστιμες και τραγανές αλλά λίγο μας χάλασε ότι είχαν πιει πολύ λάδι και αυτό φαινόταν. Πάντως φαγώθηκαν.

- 1 μερίδα κολοκυθάκια τηγανιτά ( 3,50 ευρώ ), όχι τα κλασσικά με το άφθονο κουρκούτι, αλλά με απλό αλεύρωμα, μεγάλη μερίδα, αρκετά νόστιμα, ίσως λίγο αλμυρούτσικα.

- 1 κοντοσούβλι ( στον κατάλογο ήταν 6 ευρώ, στην απόδειξη 7 ), πολύ μαλακό και νόστιμο ( αν και ήταν από το μεσημέρι πιστεύω, λόγω ξεροψημένου χρώματος ), πάντως η περιγραφή του Ιωγιάννη είναι ακριβής, ωραία κομμάτια κρέατος με ντοματούλα ανάμεσα και ωραίο ψήσιμο.

- 1 μοσχαρίσια γάλακτος ( 12 ευρώ ), με συνοδεία πατάτες τηγανιτές και ρύζι στο πλάι, αυτό με τα ανάμεικτα λαχανικά. Ομολογώ ότι αυτή η εικόνα σερβιρίσματος μου φέρνει στο μυαλό τα τουριστικά, που τα αποφεύγω όπως ο διάβολος το λιβάνι. Δοκίμασα λίγο από το κρέας, ήταν και αυτό νοστιμότατο. Οι πατάτες οκ, όπως πιο πάνω, το ρύζι όμως το αφήσαμε ως κάτι όχι αξιομνημόνευτο. Το κρέας κι εδώ ωραιότατο και ψημένο όπως ζητήθηκε.

- 1 μερίδα κατσικάκι γάστρας ( ψημένο στα κάρβουνα όπως μας είπαν, αυτό ήταν το δικό μου πιάτο ) στα 11,80 ευρώ. Συνοδεύτηκε από αρκετές κυδωνάτες και λεμονάτες πατάτες φούρνου, που τις λατρεύω, λουκούμι πραγματικό. Το κατσικάκι ακόμα πιο λουκούμι, αυτό που λέμε "κοβόταν με την καρδιά ενός μαρουλιού", και το κομμάτι που μου έβαλαν στη μερίδα ήταν και τεράστιο. Δοκίμασαν και οι φίλοι μου και η ψήφος ήταν δαγκωτή. Επίσης κάτι που μου άρεσε στα κρέατα είναι ότι, δεν ήταν λύσσα στο αλάτι, οπότε προσθέσαμε από πάνω κατά βούληση.

- 2 μπύρες Heineken, προς 2,90 η καθεμία.

- το ψωμάκι χρεώθηκε 3 επί 0,70 ( 2,10 ευρώ ), για 6-7 φέτες ψωμί, μμμμ.....

- Ζητήσαμε μια κανάτα νερό παγωμένο και μας έφεραν μπουκάλι εμφιαλωμένο. Λίγο μειδίασα, αλλά μετά είδα πως στην απόδειξη δεν ήταν χρεωμένο, οπότε οκ.

- Τέλος όταν μας μάζεψαν το τραπέζι, μας ρώτησαν τί θα θέλαμε να μας κεράσουν, καρπουζάκι παγωμένο ή γιαούρτι με σπιτικό γλυκό κουταλιού σταφύλι. Επιλέξαμε το δεύτερο λοιπόν, και ήρθαν 3 μεγάλα μπωλ, ένα για τον καθένα, με μπόλικη ποσότητα, κίνηση που μας εντυπωσίασε και μας ικανοποίησε πολύ!!

Πριν φύγουμε είχαμε και μια σύντομη κουβέντα με τους ανθρώπους, για τα τεκταινόμενα στη χώρα και την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο τους και μας ενημέρωσαν ότι γουρνοπούλα βάζουν μόνο Κυριακές μεσημέρι και ότι παίρνοντας ένα τηλέφωνο, μπορούν να μας κρατήσουν μερίδα, ακόμη κι αν πάμε αργά το μεσημέρι προς απόγευμα για φαγητό.

Συνοψίζοντας λοιπόν, θα πω ότι είναι ειλικρινείς και τίμιοι, ως προς αυτό που προσφέρουν. Το περιβάλλον είναι αυτό που θες όταν σκέφτεσαι χασαποταβέρνα στην περιοχή της Σταμάτας / Αμυγδαλέζας. Από όσα δοκίμασα, εκτίμησα πολύ όλα τα κρέατα, σε γεύση και ψήσιμο, που ταυτόχρονα είναι και σε καλές, προσιτές τιμές. Χαίρομαι που εμπιστεύτηκα την κριτική του Ιωγιάννη και ανακάλυψα αυτή την ταβέρνα, που υπό άλλες συνθήκες σιγά μην την έβρισκα!

Σύνολο με απόδειξη στα 48,35 ευρώ, το οποίο στρογγυλοποιήσαμε με το φιλοδώρημα, επειδή μείναμε ευχαριστημένοι. Την προτείνω και οσονούπω και προϊόντος του φθινοπώρου, θα επιστρέψουμε να γνωρίσουμε και την γουρνοπούλα του!!