Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Καστέλλα - Μικρολίμανο, Αθήνα
Σεπ
07
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Δεν κατεβαίνω συχνά Πειραιά, αν και είναι από τ'αγαπημένα μου μέρη. Η αίσθηση του λιμανιού και η θάλασσα που σχεδόν τον περικυκλώνει μου λείπουν αρκετά στα υψίπεδα του Λυκαβηττού όπου κατοικώ. Καιρός αιθριος, Σαββατο απόγευμα και η διάθεση για γεύμα παρά θιν αλός έντονη.
Οπότε, κατεβήκαμε στο Μικρολίμανο με το αυτοκίνητο, παρκάραμε εύκολα -ήταν νωρίς, 4μμ- στη Ναυάρχου Βότση, και περπατήσαμε ένα πεντάλεπτο στην Ακτή Κουμουνδούρου, χαζεύοντας τα διάφορα υποψήφια εστιατόρια και κοιτώντας τους αναρτημένους καταλόγους για να αποφασίσουμε προς τα που να κινηθούμε.
Ο χαμός. Πολλά τα μαγαζιά, σχετικά τσιμπημένες οι τιμές σε αρκετά απ' αυτά, πολύ ψάρι, κάποια μεζεδοπωλεία, κάποια ιταλικά. Ολα πάνω στη θάλασσα, πρώτο πλάνο θέα κατάρτια, γλάροι και στο βάθος Υμηττός και νότια προάστεια. Υπέροχα. Καταλήξαμε στο Θέα, γιατί μας έκανε κλικ η σελίδα των ορεκτικών του.
Κατεβήκαμε τα σκαλάκια και μπήκαμε στον ανοιχτό χώρο (που το χειμώνα κλείνει με τζαμαρία) με το ξύλινο ντεκ, τα μπλε τραπεζομάντηλα (δεν είναι εδώ ταβέρνα με χάρτινο, πάμε σε πιο περιποιημένη κατάσταση), καλοδιατηρημένα, φιλόξενα, απλά και καθαρά. Στη δεξιά πλευρά μπαρ με παρατεταγμένα τα ούζα και τα τσίπουρα που διατίθενται στο κατάστημα -πραγματικά εντυπωσιακή ποικιλία.
Μόνο άλλες 2 παρέες ήταν στο μαγαζί εκεινη την ώρα, και η σερβιτόρα μας υπέδειξε τραπέζια εντελώς πάνω στη θάλασσα.
Τα πιάτα έχουν το όνομα του μαγαζιού, το αλάτι που βρίσκεται στο τραπέζι είναι "φυσικό θαλασσινό μαζεμένο από τα Χοτάσια Μάνης" και το ψωμί (απλό και πολύσπορο) ερχεται ελαφρώς φρυγανισμένο. Νερό φιλτραρισμένο σε επαναγεμιζόμενα μπουκάλια, που φυσικά δε χρεώθηκε -σωστό και οικολογικό. Λαδόξιδο σε μπουκαλάκια ούζου Πλωμαρίου.
Οι επιλογές του καταλόγου είναι μπόλικες -πολλά τα φρέσκα ψάρια αλλά και ζυμαρικά με θαλασσινά- όμως, όπως είπα και πριν, θέλαμε να δοκιμάσουμε κάποια από τα "ιδιαίτερα" ορεκτικά. Και πήραμε:
- Ρεγγοσαλάτα: δεν τη βρίσκεις συχνά, και είναι υπερνόστιμη -αυγά ρέγγας με λεμόνι, κρεμμύδι και αλλα μυριστικά, σε κατασκευη που δεν γνωρίζω, αλλά που την κάνουν σούπερ ουζομεζέ ή τσιπουρομεζε πάνω στο φρυγανισμένο ψωμάκι. (€4,9)
- Χόρτα βραστά (στην ερώτησή μου τι χόρτα είναι μου απάντησαν άγρια σπαρτά -δηλ τι; Υπάρχει τέτοιο; Ή άγρια είναι ή σπαρτά είναι -όχι; Σαν ολίγον έγκυος μου ακούστηκε. Δεν ξέρω -σαν βλήτα μου φάνηκαν, κι ήταν μια χαρά πάντως).
- Στρείδια λαδολέμονο με φύκια. Έξι στρείδια, και στη μέση κουπάκι με φύκια. Ευρηματικότατος συνδιασμός, ωραίο πιάτο (€9,5).
- Σαρδέλλες ψητές. Ανοιγμένες, φιλεταρισμένες, φρεσκότατες πολύ καλή ποσότητα για τα €6,9.
- Πατάτες τηγανητές. Φρέσκιες, νόστιμες, πολλές, αρκετά τραγανές (€3,9)
-Ούζο Απαλλαρίνα από την αγαπημένη Χίο -200ml, €7,9.
Το σέρβις όπως πρέπει, ευγενικό, διακριτικό, χαμογελαστό, όχι χαζοχαρούμενο.
Στο τέλος, κέρασμα τσηζκέηκ και ποτό μαστίχα.
Σύνολο λογαριασμού €40. Δεδομένης της όλης εμπειρίας, περιποιήσης, στάνταρντς μαγαζιού και θέας, δίνω τα 3 ντοματίνια αισθανόμενη πως ίσως τους αδικώ και λίγο, θα έβαζα 3,5 αν μπορούσα.
Χμμμ, και σήμερα το πρωί είδα πως με e-table θα είχα και έξτρα έκπτωση -αλλά τι να κάνω; Να είμαι έξω από το μαγαζί, να κλέινω με το κινητό, να περιμένω ένα δίλεπτο-τρίλεπτο και να μπάινω μέσα και να λέω "γειά σας, έχω κράτηση, όνομα τάδε κλπ;" Ναι ε;

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 40%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια