Loader

11 Σεπ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Το μαγαζί λειτουργεί στο Χαλάνδρι λίγο πάνω από ένα χρόνο. Το μαγαζί αναγράφει ξεκάθαρα την ταυτότητά του ως μεζεδοπωλείο. Δεν θα διαφωνήσω εντελώς με αυτή τη δήλωση γιατί κάθε επιχείρηση κάπως θα πρέπει να βαφτιστεί και να ενταχθεί στο αντιστοιχο ύφος της αλλά δεν είναι όλες οι επιχειρήσεις πάντοτε φτιαγμένες για να ενταχθούν στα υπάρχοντα καλούπια. Σίγουρα όχι κατεμέ η συγκεκριμένη. θα σας συμβούλευα να αποφύγετε τους κλάσσικους και άμμεσους συσχετισμούς με το όρο μεζεδοπωλείο και να κρατήσετε ανοιχτό μυαλό και θετική διάθεση. Οι φορές που το έχω επισκευτεί στο διάστημα αυτού του έτους είναι πολλές και συστηματικές, ως εκ τούτου, η πρώτη κριτική μου εδώ στο ask4food, για να είναι πληρέστερη, θα αντικατοπτρίσει συνολικά όλες τις εμπειρίες μου έως τώρα. Σίγουρα δεν απολαμβάνω ποτέ να γράφω μία κάτω του μετρίου κριτική γιατί στεναχωριέμαι και στο τέλος δεν έχω το στομάχι να την ολοκληρώσω, όμως σήμερα είναι μία μέρα πολύ διαφορετική και εύχομαι (και μακάρι να μπορέσω) στο μέλλον να γράφω μόνο ανάλογες κριτικές αυτής εδώ και για άλλες επιχειρήσεις που θα επισκέπτομαι τόσο συστηματικά και για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
Μενού: Ύφος, διάρθωση, επιλογές και τιμές
Μετά από τόσες επισκέψεις θα ήθελα να μπορώ να εκφέρω άποψη για το σύνολο του μενού κάτι που όμως τελικά έχω δεχτεί ότι δεν είναι εφικτό. Η κουζίνα κρατάει μόνο την πρώτη σελίδα του μενού σταθερή και στην δεύτερη, κάθε τόσο, κάποια νέα πιάτα κάνουν την εμφάνισή τους. Μετά από πολλές ομολογουμένος επισκέψεις έχω καταλάβει ότι αυτό γίνεται στα πλαίσια μιας νοοτροπίας όπου η κουζίνα δεν θα μπορούσε να ετοιμάζει και να σερβίρει τα ιδια πιάτα επ αόριστον, αλλά να αναδυκνείει την δημιουργικότητα και το "ταλέντο της" μέσα από νέες προτάσεις γεύσεις και συνταγές που πρακτικά και έμπρακτα αποδεικνείουν την αντίληψη, αγάπη και την δημιουργία που έχουν οι ιθύνοτες για την μαγειρική και την γαστρονομία, χρησιμοποιώντας πάντα ότι καλύτερο μπορεί να προσφέρει η αγορά των υλικών με βάση την εποχή τους την φρεσκάδα τους και την διαθεσιμότητά τους. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αναγνωρίσω και το επικροτώ αφού εκφράζει και μένα προσωπικά και γαστρονομικά σαν αντίληψη. Το να μην αρκούμαι στο σταθερό ή να εγλωβίζωμαι στο συνηθισμένο και να δοκιμάζομαι πάντα με ποιοτητα, ωραία γεύση και τακτικά από το νέο και το διαφορετικό.

Στην πρώτη σελίδα υπάρχουν ξεχωριστές ποικιλίες ορεκτικών με βάση το κρέας, τα ψάρια και τα θαλασσινά, τα τυριά και άλλες. Το μενού το βρήκα άρτιο και επαρκώς διαρθρωμένο στις επιλογές του που θεωρώ ότι μπορούν να καλύψουν οποιαδήποτε γνωστή διατροφική συνήθεια ηλικία στιλ και αντίληψη (κρεατοφαγους, ωμοφάγους, χορτοφάγους, βεγγανούς, μικρούς και μεγάλους). Οι τιμές στο μενού υπολογίζω εμπειρικά μετά από πολλές επισκέψεις να συνθέτουν λογαριασμό κατά άτομο και κατά μέσο όρο γύρω στα 15 με 20 ευρώ. Αν αισθάνεστε ότι είστε η συντηριτική εξαίρεση του κανόνα τότε μπορείτε να φάτε και με λιγότερα. Διαμέτρου αντίθετα αν είστε καλοφαγάδες που δεν χορταίνετε με το φυσιολογικό θα πληρώσετε και παραπάνω από το προαναφερθέν. Σε οπιοαδήποτε περίπτωση ποσότητας φαγητού και ύψους λογαριασμού που έχω αντιμετωπίσει έως τώρα εκεί δεν αισθάνθηκα ποτέ ότι εισέπραξα φαγητό υπηρεσία και προιόν μικρότερης αξίας από την αναγραφώμενη.
Στην δεύτερη σελίδα του μενού, διαχωρίζει τους μεζέδες του σε ξηράς και θάλασσας. Στη σελίδα αυτή επίσης κάποιοι από τους μεζέδες έχουν ξεκάθαρα μεταλαχθεί σε κυρίως πιάτα εστιατορικού ύφους και άρα όχι μεζεδοπωλείου και γευστικά έχουν δραπετεύσει από το καλούπι του απολύτως αναμενόμενου κλασσικού και παραδοσιακού σε μια απελευθερωμένη μα απολύτως πετυχημένη γαστρονομική εκδοχή του παραδοσιακού μεταφερμένη εξελιγμένα αλλά και με σεβασμό στο σήμερα του 2016.

Έχετε καταλάβει προ πολλού ίσως ή υποψιαστεί το ευχάριστο εγκεφαλικό σοκ που έπαθα ως ένας παθιασμένος ερασιτέχνης γευσιγνώστης, όταν μία παρτίδα ανυποψίαστων νεαρών και χαλαρού ύφους σερβιτόρων μου παρέδωσε αυτό το μενού για πρώτη φορά στα χέρια μου. Γέλασα μέσα μου σαρκαστικά και είπα διακριτικά στην παρέα που με συνόδευε “Ωχ!!!,... θα γελάσουμε εδώ”
Γεύση – μαγειρική εκτέλεση - παρουσίαση
Η αλήθεια ήταν όμως και παραμένει έως σήμερα πως ότι ανέγραφε εκείνο το μενού και ακόμα αναγράφει, ήταν τελικά, κατά πολύ περισσότερο του μέσου όρου, ένα μενού μαγειρικά εκτελεσμένο άψογα στις εντάσεις του στα χρώματά του στις υφές του τις υγρασίες ή τις τραγανότητές του και παρουσιασμένο εξίσου δημιουργικά και “μαγευστικά” όπως μου αρέσει να λέω στο πιάτο μου. Δεν μπορώ να μιλήσω ξεχωριστά για ένα ένα τα πιάτα που έχω δοκιμάσει και σίγουρα τα καλά λόγια που έχω να πω δεν εξυμνούν και καθορίζουν ισάξια για μένα όλα τα πιάτα του μαγαζιού. Τα γούστα και οι προτιμήσεις πάντα θα υπάρχουν ακόμα και για όλους αυτούς που κρατάν υψηλή διάθεση, τόλμη ανοιχτό μυαλό και στόμα. Συνολικά όμως μετά από ένα ολόκληρο χρόνο αρκετά συχνής επαφής... από το μενού και τα πιάτα επικρατεί τόσο πολύ αυτή η επίγευση της ικανοποίησης από ότι έχω δοκιμάσει, και έχω δοκιμάσει πολλά, που δεν μου αφήνει περιθώρια ούτε και ιδιαίτερο ενδιαφέρον να σας πω την αλήθεια για να καταπιαστώ με τις λίγες απομονωμένες περιπτώσεις κάποιων πιάτων που δεν με ενθουσίασαν τόσο πολύ όσο τα λοιπά.

Σέρβις εξυπηρέτηση
Εδώ θα είμαι σύντομος. Η ευδιαθεσία και η εξυπηρέτηση ήταν από την αρχή, και είναι, βίβλος για τα νεαρά αυτά παιδιά που με έχουνε σερβίρει αμέτρητες φορές. Η συμπαθεια δεν έχει και κατά την γνώμη μου δεν θα πρέπει να έχει καμιά σχέση με το σερβις σε ένα μαγαζί. Παρότι αυτά τα πράγματα δεν είναι στο χέρι σου για να τα καθορίσεις, εγώ όταν επισκέπτομαι ένα μαγαζί δεν πάω για να δημιουργήσω συμπάθειες ούτε φιλίες, αλλά να εξυπηρετηθώ σωστά και να συνομιλήσω με επαγγελματίες ύφους που αποτελούν προέκταση του μαγαζιού και του μενού. Στο συγκεκριμένο μαγαζί και χωρίς να έχω προηγούμενο έπεσα έξω από τα νερά μου. Συμπάθησα όλο το σέρβις κάτι που ποτέ δεν με απασχόλησε ποτέ στο παρελθόν, αναγνώρισα μια ικανοποιητική οργάνωση και συνεργασία με την κουζίνα που θα μπορούσε όμως σίγουρα και να βελτιωθεί στα σημεία και έχω διχαστεί για το κατά πόσο θα ήθελα να επικρατεί μία πιο επαγγελματική καλιεργημένη ήσυχη και διακριτική στάση από το σέρβις και με πιο λεπτούς τρόπους. Το μαγαζί το μενού και το φαγητό και ο εξωτερκός χώρος σίγουρα το σηκώνει και το δικαιολογεί. Από την άλλη, τα συγκεκριμένα νεαρά αυτά παιδιά ακόμα κι όταν τους λείπει η εμπειρία θα τρέξουν θα σκιστούν και θα αγχωθούν μέσα τους για να σας ικανοποιήσουν στο απόλυτο μα περισσότερο ακόμη, θα σας δώσουν ειλικρίνεια αληθινά χαμόγελα και θα εισπράξουν χαρά στην ευκαιρεία να σας υποδεχτούν και να σας εξυπηρετήσουν.
Χώρος-Ατμόσφαιρα
Το μαγαζί έχει μέσα έξω και κουζίνα, στην ουσία όμως έχει μέσα και έξω. Η κουζίνα είναι ανοιχτή όχι ξέχωρη και εντάσεται στον εσωτερικό χώρο με ότι αυτό συνεπάγεται. Αν κάθεσαι μέσα μπορείς να δεις πάντοτε τι συμβαίνει, πως μαγειρεύουνε, το σέρβις μπορεί να έχει πρακτικά πιο ευκολη συνεργασία με την κουζίνα, και η κουζίνα από την άλλη να καθοδηγεί και να ελέγχει το σέρβις. Η κουζίνα φορές ελέγχει διακριτικά τα τραπέζια και τσεκάρει τις αντιδρασεις κι αν οι παρέες έχουν αποροφηθεί στην απόλαυση του φαγητού τους. Ο εσωτερικός χώρος των τραπεζίων είναι περιορισμένος σε τετραγωνικά αλλά όμορφος με τα τραπέζια να εχουν ικανοποιητικές αποστάσεις. Το μαγαζί σαν οικήμα είναι στην ουσιά μια παλιά μονοκατοικία κοντά στο κέντρο του χαλανδρίου και η διακόσμηση είναι λιτή σε ύφος και σε ποσότητα. Ο εξωτερικός χώρος του μαγαζιού είναι η πίσω αυλή αυτή της παλιάς μονοκατοικίας και είναι παραδόξος για αυλή μεγαλύτερος σε τετραγωινκά από τον εσωτερικό χώρο. Ένας πολύ όμορφος ασπρισμένος και περιποιημένος χώρος με πολλά φυτά και άνθη ολόγυρα που σου προκαλεί μια ευχάριστη έκπληξη συνολικά όταν σου αποκαλύπτεται εξού και μυστικός όπως τον περιγράφει και το μαγαζί. Παρατήρησα πρόσφατα ότι ο εξωτερικός χώρος μετά από μία σχετική αναβάθμιση των υποδομών που έγινε θα μπορεί να κλείνει και θα μας είναι προσβάσιμος και κατά την διάρκεια του χειμώνα. Πολύ θετική αυτή η προοπτική γιατί είναι κατά την γνώμη μου ένας πολύ όμορφος χώρος και το μαγαζί θα μπορεί να καθίζει περισσότερο κόσμο. Ωστώσο, στο σημείο αυτό να κλείσω ενημερώνοντας πως η κίνηση του μαγαζιού ήδη από τους πρώτους 6 μήνες έχει αυξηθεί κατακόρυφα και δικαιολογημένα κατά την γνώμη μου. Συνεπώς κρίνω ότι μια τηλεφωνική κράτηση είναι απαραίτητη ανεξαρτήτως ημέρας και χώρου μαγαζιού.

Ευχαριστώ για την υπομονή.
Στράτος


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

11 Σεπ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Το μαγαζί λειτουργεί στο Χαλάνδρι λίγο πάνω από ένα χρόνο. Το μαγαζί αναγράφει ξεκάθαρα την ταυτότητά του ως μεζεδοπωλείο. Δεν θα διαφωνήσω εντελώς με αυτή τη δήλωση γιατί κάθε επιχείρηση κάπως θα πρέπει να βαφτιστεί και να ενταχθεί στο αντιστοιχο ύφος της αλλά δεν είναι όλες οι επιχειρήσεις πάντοτε φτιαγμένες για να ενταχθούν στα υπάρχοντα καλούπια. Σίγουρα όχι κατεμέ η συγκεκριμένη. θα σας συμβούλευα να αποφύγετε τους κλάσσικους και άμμεσους συσχετισμούς με το όρο μεζεδοπωλείο και να κρατήσετε ανοιχτό μυαλό και θετική διάθεση. Οι φορές που το έχω επισκευτεί στο διάστημα αυτού του έτους είναι πολλές και συστηματικές, ως εκ τούτου, η πρώτη κριτική μου εδώ στο ask4food, για να είναι πληρέστερη, θα αντικατοπτρίσει συνολικά όλες τις εμπειρίες μου έως τώρα. Σίγουρα δεν απολαμβάνω ποτέ να γράφω μία κάτω του μετρίου κριτική γιατί στεναχωριέμαι και στο τέλος δεν έχω το στομάχι να την ολοκληρώσω, όμως σήμερα είναι μία μέρα πολύ διαφορετική και εύχομαι (και μακάρι να μπορέσω) στο μέλλον να γράφω μόνο ανάλογες κριτικές αυτής εδώ και για άλλες επιχειρήσεις που θα επισκέπτομαι τόσο συστηματικά και για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
Μενού: Ύφος, διάρθωση, επιλογές και τιμές
Μετά από τόσες επισκέψεις θα ήθελα να μπορώ να εκφέρω άποψη για το σύνολο του μενού κάτι που όμως τελικά έχω δεχτεί ότι δεν είναι εφικτό. Η κουζίνα κρατάει μόνο την πρώτη σελίδα του μενού σταθερή και στην δεύτερη, κάθε τόσο, κάποια νέα πιάτα κάνουν την εμφάνισή τους. Μετά από πολλές ομολογουμένος επισκέψεις έχω καταλάβει ότι αυτό γίνεται στα πλαίσια μιας νοοτροπίας όπου η κουζίνα δεν θα μπορούσε να ετοιμάζει και να σερβίρει τα ιδια πιάτα επ αόριστον, αλλά να αναδυκνείει την δημιουργικότητα και το "ταλέντο της" μέσα από νέες προτάσεις γεύσεις και συνταγές που πρακτικά και έμπρακτα αποδεικνείουν την αντίληψη, αγάπη και την δημιουργία που έχουν οι ιθύνοτες για την μαγειρική και την γαστρονομία, χρησιμοποιώντας πάντα ότι καλύτερο μπορεί να προσφέρει η αγορά των υλικών με βάση την εποχή τους την φρεσκάδα τους και την διαθεσιμότητά τους. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αναγνωρίσω και το επικροτώ αφού εκφράζει και μένα προσωπικά και γαστρονομικά σαν αντίληψη. Το να μην αρκούμαι στο σταθερό ή να εγλωβίζωμαι στο συνηθισμένο και να δοκιμάζομαι πάντα με ποιοτητα, ωραία γεύση και τακτικά από το νέο και το διαφορετικό.

Στην πρώτη σελίδα υπάρχουν ξεχωριστές ποικιλίες ορεκτικών με βάση το κρέας, τα ψάρια και τα θαλασσινά, τα τυριά και άλλες. Το μενού το βρήκα άρτιο και επαρκώς διαρθρωμένο στις επιλογές του που θεωρώ ότι μπορούν να καλύψουν οποιαδήποτε γνωστή διατροφική συνήθεια ηλικία στιλ και αντίληψη (κρεατοφαγους, ωμοφάγους, χορτοφάγους, βεγγανούς, μικρούς και μεγάλους). Οι τιμές στο μενού υπολογίζω εμπειρικά μετά από πολλές επισκέψεις να συνθέτουν λογαριασμό κατά άτομο και κατά μέσο όρο γύρω στα 15 με 20 ευρώ. Αν αισθάνεστε ότι είστε η συντηριτική εξαίρεση του κανόνα τότε μπορείτε να φάτε και με λιγότερα. Διαμέτρου αντίθετα αν είστε καλοφαγάδες που δεν χορταίνετε με το φυσιολογικό θα πληρώσετε και παραπάνω από το προαναφερθέν. Σε οπιοαδήποτε περίπτωση ποσότητας φαγητού και ύψους λογαριασμού που έχω αντιμετωπίσει έως τώρα εκεί δεν αισθάνθηκα ποτέ ότι εισέπραξα φαγητό υπηρεσία και προιόν μικρότερης αξίας από την αναγραφώμενη.
Στην δεύτερη σελίδα του μενού, διαχωρίζει τους μεζέδες του σε ξηράς και θάλασσας. Στη σελίδα αυτή επίσης κάποιοι από τους μεζέδες έχουν ξεκάθαρα μεταλαχθεί σε κυρίως πιάτα εστιατορικού ύφους και άρα όχι μεζεδοπωλείου και γευστικά έχουν δραπετεύσει από το καλούπι του απολύτως αναμενόμενου κλασσικού και παραδοσιακού σε μια απελευθερωμένη μα απολύτως πετυχημένη γαστρονομική εκδοχή του παραδοσιακού μεταφερμένη εξελιγμένα αλλά και με σεβασμό στο σήμερα του 2016.

Έχετε καταλάβει προ πολλού ίσως ή υποψιαστεί το ευχάριστο εγκεφαλικό σοκ που έπαθα ως ένας παθιασμένος ερασιτέχνης γευσιγνώστης, όταν μία παρτίδα ανυποψίαστων νεαρών και χαλαρού ύφους σερβιτόρων μου παρέδωσε αυτό το μενού για πρώτη φορά στα χέρια μου. Γέλασα μέσα μου σαρκαστικά και είπα διακριτικά στην παρέα που με συνόδευε “Ωχ!!!,... θα γελάσουμε εδώ”
Γεύση – μαγειρική εκτέλεση - παρουσίαση
Η αλήθεια ήταν όμως και παραμένει έως σήμερα πως ότι ανέγραφε εκείνο το μενού και ακόμα αναγράφει, ήταν τελικά, κατά πολύ περισσότερο του μέσου όρου, ένα μενού μαγειρικά εκτελεσμένο άψογα στις εντάσεις του στα χρώματά του στις υφές του τις υγρασίες ή τις τραγανότητές του και παρουσιασμένο εξίσου δημιουργικά και “μαγευστικά” όπως μου αρέσει να λέω στο πιάτο μου. Δεν μπορώ να μιλήσω ξεχωριστά για ένα ένα τα πιάτα που έχω δοκιμάσει και σίγουρα τα καλά λόγια που έχω να πω δεν εξυμνούν και καθορίζουν ισάξια για μένα όλα τα πιάτα του μαγαζιού. Τα γούστα και οι προτιμήσεις πάντα θα υπάρχουν ακόμα και για όλους αυτούς που κρατάν υψηλή διάθεση, τόλμη ανοιχτό μυαλό και στόμα. Συνολικά όμως μετά από ένα ολόκληρο χρόνο αρκετά συχνής επαφής... από το μενού και τα πιάτα επικρατεί τόσο πολύ αυτή η επίγευση της ικανοποίησης από ότι έχω δοκιμάσει, και έχω δοκιμάσει πολλά, που δεν μου αφήνει περιθώρια ούτε και ιδιαίτερο ενδιαφέρον να σας πω την αλήθεια για να καταπιαστώ με τις λίγες απομονωμένες περιπτώσεις κάποιων πιάτων που δεν με ενθουσίασαν τόσο πολύ όσο τα λοιπά.

Σέρβις εξυπηρέτηση
Εδώ θα είμαι σύντομος. Η ευδιαθεσία και η εξυπηρέτηση ήταν από την αρχή, και είναι, βίβλος για τα νεαρά αυτά παιδιά που με έχουνε σερβίρει αμέτρητες φορές. Η συμπαθεια δεν έχει και κατά την γνώμη μου δεν θα πρέπει να έχει καμιά σχέση με το σερβις σε ένα μαγαζί. Παρότι αυτά τα πράγματα δεν είναι στο χέρι σου για να τα καθορίσεις, εγώ όταν επισκέπτομαι ένα μαγαζί δεν πάω για να δημιουργήσω συμπάθειες ούτε φιλίες, αλλά να εξυπηρετηθώ σωστά και να συνομιλήσω με επαγγελματίες ύφους που αποτελούν προέκταση του μαγαζιού και του μενού. Στο συγκεκριμένο μαγαζί και χωρίς να έχω προηγούμενο έπεσα έξω από τα νερά μου. Συμπάθησα όλο το σέρβις κάτι που ποτέ δεν με απασχόλησε ποτέ στο παρελθόν, αναγνώρισα μια ικανοποιητική οργάνωση και συνεργασία με την κουζίνα που θα μπορούσε όμως σίγουρα και να βελτιωθεί στα σημεία και έχω διχαστεί για το κατά πόσο θα ήθελα να επικρατεί μία πιο επαγγελματική καλιεργημένη ήσυχη και διακριτική στάση από το σέρβις και με πιο λεπτούς τρόπους. Το μαγαζί το μενού και το φαγητό και ο εξωτερκός χώρος σίγουρα το σηκώνει και το δικαιολογεί. Από την άλλη, τα συγκεκριμένα νεαρά αυτά παιδιά ακόμα κι όταν τους λείπει η εμπειρία θα τρέξουν θα σκιστούν και θα αγχωθούν μέσα τους για να σας ικανοποιήσουν στο απόλυτο μα περισσότερο ακόμη, θα σας δώσουν ειλικρίνεια αληθινά χαμόγελα και θα εισπράξουν χαρά στην ευκαιρεία να σας υποδεχτούν και να σας εξυπηρετήσουν.
Χώρος-Ατμόσφαιρα
Το μαγαζί έχει μέσα έξω και κουζίνα, στην ουσία όμως έχει μέσα και έξω. Η κουζίνα είναι ανοιχτή όχι ξέχωρη και εντάσεται στον εσωτερικό χώρο με ότι αυτό συνεπάγεται. Αν κάθεσαι μέσα μπορείς να δεις πάντοτε τι συμβαίνει, πως μαγειρεύουνε, το σέρβις μπορεί να έχει πρακτικά πιο ευκολη συνεργασία με την κουζίνα, και η κουζίνα από την άλλη να καθοδηγεί και να ελέγχει το σέρβις. Η κουζίνα φορές ελέγχει διακριτικά τα τραπέζια και τσεκάρει τις αντιδρασεις κι αν οι παρέες έχουν αποροφηθεί στην απόλαυση του φαγητού τους. Ο εσωτερικός χώρος των τραπεζίων είναι περιορισμένος σε τετραγωνικά αλλά όμορφος με τα τραπέζια να εχουν ικανοποιητικές αποστάσεις. Το μαγαζί σαν οικήμα είναι στην ουσιά μια παλιά μονοκατοικία κοντά στο κέντρο του χαλανδρίου και η διακόσμηση είναι λιτή σε ύφος και σε ποσότητα. Ο εξωτερικός χώρος του μαγαζιού είναι η πίσω αυλή αυτή της παλιάς μονοκατοικίας και είναι παραδόξος για αυλή μεγαλύτερος σε τετραγωινκά από τον εσωτερικό χώρο. Ένας πολύ όμορφος ασπρισμένος και περιποιημένος χώρος με πολλά φυτά και άνθη ολόγυρα που σου προκαλεί μια ευχάριστη έκπληξη συνολικά όταν σου αποκαλύπτεται εξού και μυστικός όπως τον περιγράφει και το μαγαζί. Παρατήρησα πρόσφατα ότι ο εξωτερικός χώρος μετά από μία σχετική αναβάθμιση των υποδομών που έγινε θα μπορεί να κλείνει και θα μας είναι προσβάσιμος και κατά την διάρκεια του χειμώνα. Πολύ θετική αυτή η προοπτική γιατί είναι κατά την γνώμη μου ένας πολύ όμορφος χώρος και το μαγαζί θα μπορεί να καθίζει περισσότερο κόσμο. Ωστώσο, στο σημείο αυτό να κλείσω ενημερώνοντας πως η κίνηση του μαγαζιού ήδη από τους πρώτους 6 μήνες έχει αυξηθεί κατακόρυφα και δικαιολογημένα κατά την γνώμη μου. Συνεπώς κρίνω ότι μια τηλεφωνική κράτηση είναι απαραίτητη ανεξαρτήτως ημέρας και χώρου μαγαζιού.

Ευχαριστώ για την υπομονή.
Στράτος


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

Etable

Deepblueman

Τετάρτη 20 Ιουνίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

€ / Άτομο

10-16

Το μαγαζί λειτουργεί στο Χαλάνδρι λίγο πάνω από ένα χρόνο. Το μαγαζί αναγράφει ξεκάθαρα την ταυτότητά του ως μεζεδοπωλείο. Δεν θα διαφωνήσω εντελώς με αυτή τη δήλωση γιατί κάθε επιχείρηση κάπως θα πρέπει να βαφτιστεί και να ενταχθεί στο αντιστοιχο ύφος της αλλά δεν είναι όλες οι επιχειρήσεις πάντοτε φτιαγμένες για να ενταχθούν στα υπάρχοντα καλούπια. Σίγουρα όχι κατεμέ η συγκεκριμένη. θα σας συμβούλευα να αποφύγετε τους κλάσσικους και άμμεσους συσχετισμούς με το όρο μεζεδοπωλείο και να κρατήσετε ανοιχτό μυαλό και θετική διάθεση. Οι φορές που το έχω επισκευτεί στο διάστημα αυτού του έτους είναι πολλές και συστηματικές, ως εκ τούτου, η πρώτη κριτική μου εδώ στο ask4food, για να είναι πληρέστερη, θα αντικατοπτρίσει συνολικά όλες τις εμπειρίες μου έως τώρα. Σίγουρα δεν απολαμβάνω ποτέ να γράφω μία κάτω του μετρίου κριτική γιατί στεναχωριέμαι και στο τέλος δεν έχω το στομάχι να την ολοκληρώσω, όμως σήμερα είναι μία μέρα πολύ διαφορετική και εύχομαι (και μακάρι να μπορέσω) στο μέλλον να γράφω μόνο ανάλογες κριτικές αυτής εδώ και για άλλες επιχειρήσεις που θα επισκέπτομαι τόσο συστηματικά και για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
Μενού: Ύφος, διάρθωση, επιλογές και τιμές
Μετά από τόσες επισκέψεις θα ήθελα να μπορώ να εκφέρω άποψη για το σύνολο του μενού κάτι που όμως τελικά έχω δεχτεί ότι δεν είναι εφικτό. Η κουζίνα κρατάει μόνο την πρώτη σελίδα του μενού σταθερή και στην δεύτερη, κάθε τόσο, κάποια νέα πιάτα κάνουν την εμφάνισή τους. Μετά από πολλές ομολογουμένος επισκέψεις έχω καταλάβει ότι αυτό γίνεται στα πλαίσια μιας νοοτροπίας όπου η κουζίνα δεν θα μπορούσε να ετοιμάζει και να σερβίρει τα ιδια πιάτα επ αόριστον, αλλά να αναδυκνείει την δημιουργικότητα και το "ταλέντο της" μέσα από νέες προτάσεις γεύσεις και συνταγές που πρακτικά και έμπρακτα αποδεικνείουν την αντίληψη, αγάπη και την δημιουργία που έχουν οι ιθύνοτες για την μαγειρική και την γαστρονομία, χρησιμοποιώντας πάντα ότι καλύτερο μπορεί να προσφέρει η αγορά των υλικών με βάση την εποχή τους την φρεσκάδα τους και την διαθεσιμότητά τους. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αναγνωρίσω και το επικροτώ αφού εκφράζει και μένα προσωπικά και γαστρονομικά σαν αντίληψη. Το να μην αρκούμαι στο σταθερό ή να εγλωβίζωμαι στο συνηθισμένο και να δοκιμάζομαι πάντα με ποιοτητα, ωραία γεύση και τακτικά από το νέο και το διαφορετικό.

Στην πρώτη σελίδα υπάρχουν ξεχωριστές ποικιλίες ορεκτικών με βάση το κρέας, τα ψάρια και τα θαλασσινά, τα τυριά και άλλες. Το μενού το βρήκα άρτιο και επαρκώς διαρθρωμένο στις επιλογές του που θεωρώ ότι μπορούν να καλύψουν οποιαδήποτε γνωστή διατροφική συνήθεια ηλικία στιλ και αντίληψη (κρεατοφαγους, ωμοφάγους, χορτοφάγους, βεγγανούς, μικρούς και μεγάλους). Οι τιμές στο μενού υπολογίζω εμπειρικά μετά από πολλές επισκέψεις να συνθέτουν λογαριασμό κατά άτομο και κατά μέσο όρο γύρω στα 15 με 20 ευρώ. Αν αισθάνεστε ότι είστε η συντηριτική εξαίρεση του κανόνα τότε μπορείτε να φάτε και με λιγότερα. Διαμέτρου αντίθετα αν είστε καλοφαγάδες που δεν χορταίνετε με το φυσιολογικό θα πληρώσετε και παραπάνω από το προαναφερθέν. Σε οπιοαδήποτε περίπτωση ποσότητας φαγητού και ύψους λογαριασμού που έχω αντιμετωπίσει έως τώρα εκεί δεν αισθάνθηκα ποτέ ότι εισέπραξα φαγητό υπηρεσία και προιόν μικρότερης αξίας από την αναγραφώμενη.
Στην δεύτερη σελίδα του μενού, διαχωρίζει τους μεζέδες του σε ξηράς και θάλασσας. Στη σελίδα αυτή επίσης κάποιοι από τους μεζέδες έχουν ξεκάθαρα μεταλαχθεί σε κυρίως πιάτα εστιατορικού ύφους και άρα όχι μεζεδοπωλείου και γευστικά έχουν δραπετεύσει από το καλούπι του απολύτως αναμενόμενου κλασσικού και παραδοσιακού σε μια απελευθερωμένη μα απολύτως πετυχημένη γαστρονομική εκδοχή του παραδοσιακού μεταφερμένη εξελιγμένα αλλά και με σεβασμό στο σήμερα του 2016.

Έχετε καταλάβει προ πολλού ίσως ή υποψιαστεί το ευχάριστο εγκεφαλικό σοκ που έπαθα ως ένας παθιασμένος ερασιτέχνης γευσιγνώστης, όταν μία παρτίδα ανυποψίαστων νεαρών και χαλαρού ύφους σερβιτόρων μου παρέδωσε αυτό το μενού για πρώτη φορά στα χέρια μου. Γέλασα μέσα μου σαρκαστικά και είπα διακριτικά στην παρέα που με συνόδευε “Ωχ!!!,... θα γελάσουμε εδώ”
Γεύση – μαγειρική εκτέλεση - παρουσίαση
Η αλήθεια ήταν όμως και παραμένει έως σήμερα πως ότι ανέγραφε εκείνο το μενού και ακόμα αναγράφει, ήταν τελικά, κατά πολύ περισσότερο του μέσου όρου, ένα μενού μαγειρικά εκτελεσμένο άψογα στις εντάσεις του στα χρώματά του στις υφές του τις υγρασίες ή τις τραγανότητές του και παρουσιασμένο εξίσου δημιουργικά και “μαγευστικά” όπως μου αρέσει να λέω στο πιάτο μου. Δεν μπορώ να μιλήσω ξεχωριστά για ένα ένα τα πιάτα που έχω δοκιμάσει και σίγουρα τα καλά λόγια που έχω να πω δεν εξυμνούν και καθορίζουν ισάξια για μένα όλα τα πιάτα του μαγαζιού. Τα γούστα και οι προτιμήσεις πάντα θα υπάρχουν ακόμα και για όλους αυτούς που κρατάν υψηλή διάθεση, τόλμη ανοιχτό μυαλό και στόμα. Συνολικά όμως μετά από ένα ολόκληρο χρόνο αρκετά συχνής επαφής... από το μενού και τα πιάτα επικρατεί τόσο πολύ αυτή η επίγευση της ικανοποίησης από ότι έχω δοκιμάσει, και έχω δοκιμάσει πολλά, που δεν μου αφήνει περιθώρια ούτε και ιδιαίτερο ενδιαφέρον να σας πω την αλήθεια για να καταπιαστώ με τις λίγες απομονωμένες περιπτώσεις κάποιων πιάτων που δεν με ενθουσίασαν τόσο πολύ όσο τα λοιπά.

Σέρβις εξυπηρέτηση
Εδώ θα είμαι σύντομος. Η ευδιαθεσία και η εξυπηρέτηση ήταν από την αρχή, και είναι, βίβλος για τα νεαρά αυτά παιδιά που με έχουνε σερβίρει αμέτρητες φορές. Η συμπαθεια δεν έχει και κατά την γνώμη μου δεν θα πρέπει να έχει καμιά σχέση με το σερβις σε ένα μαγαζί. Παρότι αυτά τα πράγματα δεν είναι στο χέρι σου για να τα καθορίσεις, εγώ όταν επισκέπτομαι ένα μαγαζί δεν πάω για να δημιουργήσω συμπάθειες ούτε φιλίες, αλλά να εξυπηρετηθώ σωστά και να συνομιλήσω με επαγγελματίες ύφους που αποτελούν προέκταση του μαγαζιού και του μενού. Στο συγκεκριμένο μαγαζί και χωρίς να έχω προηγούμενο έπεσα έξω από τα νερά μου. Συμπάθησα όλο το σέρβις κάτι που ποτέ δεν με απασχόλησε ποτέ στο παρελθόν, αναγνώρισα μια ικανοποιητική οργάνωση και συνεργασία με την κουζίνα που θα μπορούσε όμως σίγουρα και να βελτιωθεί στα σημεία και έχω διχαστεί για το κατά πόσο θα ήθελα να επικρατεί μία πιο επαγγελματική καλιεργημένη ήσυχη και διακριτική στάση από το σέρβις και με πιο λεπτούς τρόπους. Το μαγαζί το μενού και το φαγητό και ο εξωτερκός χώρος σίγουρα το σηκώνει και το δικαιολογεί. Από την άλλη, τα συγκεκριμένα νεαρά αυτά παιδιά ακόμα κι όταν τους λείπει η εμπειρία θα τρέξουν θα σκιστούν και θα αγχωθούν μέσα τους για να σας ικανοποιήσουν στο απόλυτο μα περισσότερο ακόμη, θα σας δώσουν ειλικρίνεια αληθινά χαμόγελα και θα εισπράξουν χαρά στην ευκαιρεία να σας υποδεχτούν και να σας εξυπηρετήσουν.
Χώρος-Ατμόσφαιρα
Το μαγαζί έχει μέσα έξω και κουζίνα, στην ουσία όμως έχει μέσα και έξω. Η κουζίνα είναι ανοιχτή όχι ξέχωρη και εντάσεται στον εσωτερικό χώρο με ότι αυτό συνεπάγεται. Αν κάθεσαι μέσα μπορείς να δεις πάντοτε τι συμβαίνει, πως μαγειρεύουνε, το σέρβις μπορεί να έχει πρακτικά πιο ευκολη συνεργασία με την κουζίνα, και η κουζίνα από την άλλη να καθοδηγεί και να ελέγχει το σέρβις. Η κουζίνα φορές ελέγχει διακριτικά τα τραπέζια και τσεκάρει τις αντιδρασεις κι αν οι παρέες έχουν αποροφηθεί στην απόλαυση του φαγητού τους. Ο εσωτερικός χώρος των τραπεζίων είναι περιορισμένος σε τετραγωνικά αλλά όμορφος με τα τραπέζια να εχουν ικανοποιητικές αποστάσεις. Το μαγαζί σαν οικήμα είναι στην ουσιά μια παλιά μονοκατοικία κοντά στο κέντρο του χαλανδρίου και η διακόσμηση είναι λιτή σε ύφος και σε ποσότητα. Ο εξωτερικός χώρος του μαγαζιού είναι η πίσω αυλή αυτή της παλιάς μονοκατοικίας και είναι παραδόξος για αυλή μεγαλύτερος σε τετραγωινκά από τον εσωτερικό χώρο. Ένας πολύ όμορφος ασπρισμένος και περιποιημένος χώρος με πολλά φυτά και άνθη ολόγυρα που σου προκαλεί μια ευχάριστη έκπληξη συνολικά όταν σου αποκαλύπτεται εξού και μυστικός όπως τον περιγράφει και το μαγαζί. Παρατήρησα πρόσφατα ότι ο εξωτερικός χώρος μετά από μία σχετική αναβάθμιση των υποδομών που έγινε θα μπορεί να κλείνει και θα μας είναι προσβάσιμος και κατά την διάρκεια του χειμώνα. Πολύ θετική αυτή η προοπτική γιατί είναι κατά την γνώμη μου ένας πολύ όμορφος χώρος και το μαγαζί θα μπορεί να καθίζει περισσότερο κόσμο. Ωστώσο, στο σημείο αυτό να κλείσω ενημερώνοντας πως η κίνηση του μαγαζιού ήδη από τους πρώτους 6 μήνες έχει αυξηθεί κατακόρυφα και δικαιολογημένα κατά την γνώμη μου. Συνεπώς κρίνω ότι μια τηλεφωνική κράτηση είναι απαραίτητη ανεξαρτήτως ημέρας και χώρου μαγαζιού.

Ευχαριστώ για την υπομονή.
Στράτος


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.