Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Γλυφάδα, Αθήνα
Σεπ
15
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
-

Back to life, back to reality, back to the present time, back from a fantasy, μερικοί από τους στίχους της τραγουδάρας Back to Life, από το Βρετανικό R&B συγκρότημα Soul II Soul. Ένας πραγματικός ‘’ύμνος’’ στα τέλη των 80’s, που με τον τρόπο του χάραξε τις εξελίξεις έως και τα σημερινά μουσικά δρώμενα.

Κάπως έτσι τα έλεγαν οι Βρετανοί Soul II Soul, οι Ελληνάρες πάλι συνηθίζουν φράσεις όπως, ‘’διακοπές τέλος, τα κεφάλια μέσα’’, ‘’επιστροφή στα θρανία’’, ‘’επιστροφή στην δουλειά’’, ‘’κάθε κατεργάρης στον πάγκο του’’ και πολλές άλλες, που σηματοδοτούν την επιστροφή στην ρουτίνα, την καθημερινότητα και την τάξη. Επιστροφή λοιπόν στις γαστρονομικές κριτικές και για τα μέλη του ask4food, που απείχαν όπως και εγώ, κάποιους από τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω διακοπών.

Κάνοντας μια αποτίμηση της περσινής γαστρονομικής σεζόν, θα καταλήξω πως από αριθμό κριτικών τα πήγα καλά. Εντάξει δεν είμαι και το πιο ‘’fast gun’’ του site, υπάρχουν άλλοι για αυτό τον ρόλο. Τώρα από πλευράς απόδοσης των εστιατορίων υπήρξαν επιτυχίες, μετριότητες και βεβαίως αποτυχίες. Οι τελευταίες είναι στατιστικά βέβαιο ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν, όσο καλά ‘’διαβασμένος’’ και αν θεωρήσει κάποιος ότι είναι. Thank God, η τελική αποτίμηση των επισκέψεων μου της περσινής σεζόν, θα κλείσει προς το μέρος των επιτυχιών. Ξεχώρισα 2 εστιατόρια ως τους νικητές των νικητών, λαμβάνοντας υπόψη και την πορεία που αυτά έχουν γράψει στο site έως σήμερα. Θα προτιμήσω να μην τα μνημονεύσω, δεν θα ήθελα να θεωρηθεί εκ μέρους μου ως promo.

Θα αρχίσω όπως και την περσινή σεζόν με τις λίγες οφειλόμενες κριτικές μου, αυτές που μπήκαν σε φάση pause, είτε λόγω βαρεμάρας, είτε λόγω έλλειψης χρόνου, λίγο πριν την έναρξη των διακοπών μου. Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016, ώρα 18:00, άτομα 2, μετά από μια πολύ όμορφη μέρα στην θάλασσα στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, ψάχναμε κάπου βολικά (στο δρόμο επιστροφής για το σπίτι), για να στεγάσουμε την πείνα μας. Οι επιλογές πρακτικά άπειρες, ψάχναμε όμως κάτι δοκιμασμένο, που δεν θα διακυβεύονται περίεργες και συνήθως αρνητικές εκπλήξεις.

Τελική μας επιλογή τo Mezze Glyfada, το οποίο μαζί με το διπλανό Ramino είναι τα δύο τελευταία αποκτήματα του Ομίλου Καστελόριζο, μιας πολύπειρης επιχείρησης εστίασης, η οποία εκτιμώ ότι είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους Αθηναίους, χρήστες και μη του ask4food. Κρίνω σκόπιμο να μνημονεύσω ότι είναι η δεύτερη επίσκεψη μου στο εστιατόριο και από την πρώτη μου επίσκεψη τον Νοέμβριο του 2014 είχα φύγει με πολύ θετικές εντυπώσεις. Δυστυχώς τότε λόγω πολυάριθμων επαγγελματικών υποχρεώσεων, δεν βρήκα τον χρόνο για να γράψω κριτική.

H ομάδα που επιμελήθηκε τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του χώρου, εστίασε την προσπάθειά της στη δημιουργία ενός φρέσκου και ταυτόχρονα διαχρονικού χώρου, εμπλουτισμένου με πρωτότυπες και φρέσκιες ιδέες, πινελιές και χρώματα. Το πιο αναγνωρίσιμο στοιχείο του χώρου είναι η minimal country style αισθητική, η οποία θυμίζει αυλή παλιού σπιτιού και η εντυπωσιακή τζαμαρία που τον πλαισιώνει. Οι πολύχρωμες (διαφορετικές μεταξύ τους) καρέκλες και οι καλαίσθητοι καναπέδες, είναι από τα πρώτα στοιχεία που θα προσελκύσουν την προσοχή σας. Τα υπόλοιπα υλικά που επιλέχθηκαν είναι υψηλής αισθητικής, με νοσταλγικές αναφορές στα ελληνικά παραδοσιακά σπίτια της δεκαετίας του ’50. Το μασίφ ξύλο, το τσιμεντοκονίαμα, τα ξύλινα παραθυρόφυλλα (μιας άλλης εποχής) και τέλος τα ποικίλα, παραδοσιακά σκαλιστά κάγκελα στο ταβάνι (περίπου σαν ‘’ταπετσαρία’’), δίνουν το απαραίτητο ύφος, ώστε να αποδοθεί η ατμόσφαιρα του οικείου, με παράλληλη ανάδειξη μοντέρνων στοιχείων. Στον εσωτερικό χώρο οι προσεκτικά τοποθετημένες βιτρίνες, περιέχουν σερβίτσια και κουζινικά σκεύη αντίκες, δείγματα μιας εποχής που έφυγε. Κάθε επιμέρους τμήμα έχει μια λειτουργική και αισθητική συνοχή και επάξια συγκαταλέγεται στα μεζεδοπωλεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα, συνδυάζοντας μαζί ατμόσφαιρα και ποιότητα. Ένας πολύ ζεστός και φιλόξενος χώρος, που αποπνέει παρεΐστικo κλίμα και ταυτόχρονα προδιαθέτει για κέφι και χαλάρωση. Εξίσου περιποιημένος είναι και ο εξωτερικός στεγαζόμενος χώρος, που σου επιτρέπει να χαζεύεις την περατζάδα της Μεταξά, το διερχόμενο τραμ και τα αυτοκίνητα. Η τελική εντύπωση που αποκομίζει ο πελάτης είναι ότι το Mezze Glyfada, έρχεται πολύ έξυπνα να τοποθετηθεί, μεταξύ ενός casual και ενός κυριλέ (νέο)μεζεδοπωλείου.

Από το service, χωρίς να είναι απογοητευτικό, περίμενα απόδοση ανάλογη της φήμης του Ομίλου Καστελόριζο. Το service γενικά ‘’ανδροκρατείται’’ και σε γενικές γραμμές είναι ευγενικό και εξυπηρετικό. Εκεί που υστερεί χαρακτηριστικά είναι στην αποστασιοποίηση από τον πελάτη και την υπερβολική σοβαρότητα. Δεν εννοώ ότι θα τους ήθελα και ‘’χαζοχαρούμενους’’, με ένα χαμόγελο μόνιμο καρφιτσωμένο, αλλά ότι θα τους ήθελα πιο διαδραστικούς με τον πελάτη, ανάλογα με το concept της επιχείρησης.

Θα σημειώσω επίσης δύο ακόμη θέματα που με ενόχλησαν και έχουν σχέση με το κέρασμα και τον λογαριασμό. Την πρώτη φορά μας κέρασαν ένα εξαιρετικό παγωτό, με γλυκό του κουταλιού καρότο, που πραγματικά με είχε ενθουσιάσει. Αυτή τη φορά παρέλασαν κεράσματα πλάι μας σε κάποια άλλα τραπέζια και διαβάζω στις κριτικές της ram και του Pathfinder ότι το ίδιο κέρασμα συνεχίζει να προσφέρεται, πλην όμως σε εμάς δεν προσφέρθηκε κάτι. 1ο Φάουλ λοιπόν πολύ σημαντικό, όταν οι πελάτες διαχωρίζονται σε κάποιους και κάποιους άλλους. 2ο Φάουλ στον λογαριασμό, όπου πληρώσαμε μετρητά και αποχωρήσαμε με ένα ωραιότατο ανώνυμο ‘’δελτίο ανάλυσης λογαριασμού’’ και όχι ένα επώνυμο και νόμιμο δελτίο λιανικής πωλήσεως. Το αντιλήφθηκα στο σπίτι, αλλά δυστυχώς τότε ήταν αργά. Το 1ο Φάουλ άντε πες ότι το έκανα γαργάρα, όμως στο 2ο Φάουλ λυπάμαι Mezze Glyfada, αλλά ο πέλεκυς θα είναι βαρύς και ασήκωτος και οι 2 ντοματούλες θα είναι η πολύ επιεικής ετυμηγορία μου.

Δοκιμάσαμε:

-Για καλωσόρισμα ψωμάκι, όχι και τόσο προσεκτικά ψημένο, με ελίτσες και ένα μπολάκι με ξύγαλο. Δεν ερωτηθήκαμε αν το επιθυμούμε ή όχι, κρίνω όμως σκόπιμο να μνημονεύσω το υπερβολικό κόστος των 1,30€ το άτομο.

-Σαλάτα αρμύρα στα 5,50€, νορμάλ και φυσιολογική ποσότητα, όπως σερβίρεται παντού.

-Ντοματοπιτάκια με σάλτσα φάβας στα 5,80€. Μπορεί να είναι στο τμήμα των ορεκτικών, αλλά η ποσότητα του κρίνεται ως μέτρια και γευστικά δεν έχω να συγκρατήσω κάτι το αξιομνημόνευτο για αυτό το πιάτο.

-Τηγανιά μανιταριών με γραβιέρα Κρήτης στα 7,50€. Πιάτο εξαιρετικό και καλοεκτελεσμένο, που είχα δοκιμάσει και στην πρώτη επίσκεψη. Σημεία που με ικανοποίησαν ήταν οι διαφορετικοί τύποι των ζουμερών μανιταριών, αρμονικά παντρεμένα με πολύ ωραία μυρωδικά και την γραβιέρα. Η γραβιέρα θα μπορούσε να είναι σε μεγαλύτερη ποσότητα.

-Σούβλα ‘’mezze’’ κοτόπουλο για 2 άτομα στα 18,80€. Συνοδεύεται από άφθονες εξαιρετικές τηγανιτές πατάτες σχήματος πολυγωνικού ή κύβου και ένα κόκκινο μπρικάκι, που περιέχει μια συμπαθητική sauce για dipping, εάν το επιθυμείτε. Το κρέας είναι όντως αρκετό για 2 άτομα ή ακόμη και για 3 άτομα, αν είναι λιτοδίαιτα και είναι πολύ σωστά μαριναρισμένο, ψημένο και παρουσιασμένο στην σούβλα αλα κοντοσούβλι. Κρίνω σκόπιμο να μνημονεύσω ότι ψήνεται a la minute και όπως μας ενημέρωσε ο σερβιτόρος, θέλει περίπου 35 λεπτά για να ετοιμασθεί. Είναι μάλλον με διαφορά το signature πιάτο του εστιατορίου, ειδικά αν λάβω υπόψη ότι αποτελούσε τμήμα της παραγγελίας, των 3 εκ των 6 τραπεζιών, την ώρα της επίσκεψής μας.

-Μισό κιλό αποδεκτό λευκό κρασί, σερβιρισμένο σε μια πρωτότυπη ψιλόλιγνη κανάτα, στα 6€. Δηλαδή 12€ το κιλό!! Κύριοι μάλλον κάτι δεν πάει καλά και κάπου τα έχετε μπερδέψει!!

Check please

Στα 46,20€ με μια ωραιότατη ‘’ανάλυση λογαριασμού’’, όπως μνημονεύτηκε παραπάνω.

Κατέληξα ότι:

Αποτελεί μια ακόμη ολοκληρωμένη πρόταση του Ομίλου Καστελόριζο, προσπαθώντας να ξεφύγει από το κύριο concept αυτού, που όπως είναι γνωστό εστιάζει στις ψαροθαλασσινές προτάσεις.

Pros: Ο εξαιρετικός χώρος και το σε γενικές γραμμές αρκετά καλό φαγητό, με ισορροπημένη και επαρκή ποικιλία μεζεδοπροτάσεων.

Cons: Οι αρκετά τσιμπημένες τιμές (πιθανόν λόγω Γλυφάδας και brand name επιχείρησης) και το service, που με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσα ότι έχει τα θεματάκια του.

Back to reality λοιπόν αγαπητοί μου φίλοι. Σας εύχομαι να απολαύσετε μια ενδιαφέρουσα γαστρονομική σεζόν, με το ισοζύγιο στο τέλος αυτής, να γέρνει σαφώς προς τις επιτυχίες. Το αντίθετο, προσωπικά δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια