Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Ακρόπολη, Αθήνα
Σεπ
15
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Το "Balcony" αποτελεί έναν νέο υποσχόμενο χώρο γύρω από την περιοχή της Ακρόπολης με εξαιρετικές γεύσεις και φινέτσα. Δυνατό σημείο του εστιατορίου - μπαρ αποτελεί το roof garden, εξ ου και " Balcony". To μενού επιμελείται ο ξεχωριστός σεφ Νίκος Φωτιάδης ο οποίος έχει δημιουργήσει στο παρελθόν σε πολλά γνωστά εστιατόρια, από το "Βαρούλκο" και το "Νταβαντούρι" μέχρι τα εστιατόρια του ομίλου Καστελλόριζο. Εκείνο που τον κάνει ξεχωριστό στον τομέα του είναι η προσπάθειά του να συνδέσει την ιστορία και την ξεχασμένη τοπική γαστρονομία με τη μαγειρική του τέχνη. Αυτό ακριβώς επιχειρεί και σ' αυτό το εστιατόριο, όπου τα πιάτα που σερβίρονται αναφέρονται σε συνταγές από διάφορα μέρη της χώρας μας σε συνδυασμό με την εποχικότητα των υλικών.

Η μικρή σχετικά είσοδος στον δρόμο προδιαθέτει για την λιτή καλαισθησία του χώρου, ενώ η πρωτότυπη πρασινωπή απόχρωση στους τοίχους, τα όμορφα σκαλοπάτια και ο επιβλητικός καθρέφτης αναδύουν κομψότητα και ρομαντισμό. Το μικρό ασανσέρ, το οποίο οδηγεί στον πρώτο όροφο του εστιατορίου και στη συνέχεια στο roof garden, αποτελεί μια καινοτόμα και ιδιαίτερα αξιέπαινη πρωτοβουλία για τα ελληνικά δεδομένα!!

Ο πρώτος όροφος είναι ο τέλειος συνδυασμός του παλιού με το σύγχρονο. Εν ολίγοις, τα μεγάλα και ψηλά παραθυρόφυλλα της παλιάς αυτής μονοκατοικίας δένουν στυλιστικά απόλυτα με τον 70's σχεδιασμό των τραπεζιών και των καθισμάτων ή των καναπέδων. Ένα όμορφο μπαρ συμπληρώνει την εικόνα του του χώρου. Στον πρώτο όροφο βρίσκονται και οι τουαλέτες του εστιατορίου.

Ο δεύτερος όροφος κινείται στο ίδιο περίπου διακοσμητικό στυλ και εκεί επίσης συναντάμε το δεύτερο μπαρ του εστιατορίου. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και των δύο εσωτερικών χώρων χαρακτηρίζεται από αυθόρμητο και συνάμα προσεγμένο διακοσμητικό χαρακτήρα που σίγουρα θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους υποψήφιους επισκέπτες.

Από τον δεύτερο όροφο βγαίνουμε στο μπαλκόνι ( roof garden ) του εστιατορίου που χαρακτηρίζεται από πιο κάζουαλ διάθεση με όμορφα γκρι - μπεζ σαγρέ τραπέζια και καλαίσθητα μοντέρνα καθίσματα με κομψά μαξιλαράκια, δύο υπερυψωμένα τραπεζάκια και ένα υπέροχο κλασικό και άριστα αναπαλαιωμένο, καφετί δάπεδο με σχέδια, που είναι η λεπτομέρεια, η οποία εναρμονίζει αριστοτεχνικά το παλιό με το μοντέρνο. Οι τοίχοι και οι τέντες που σκεπάζουν τον χώρο είναι σε μπεζ - κίτρινο χρώμα και δένουν άψογα με το ελληνικό φως και την παραθεριστική προδιάθεση του χώρου. Στις δύο αντικριστές πλευρές συναντάμε όμορφους καναπέδες πίσω από τα τραπέζια καθώς και πολλά φυτά.
Γενικά, το roof garden συνίσταται για χαλάρωση και ανάσες δροσιάς. Παρόλο που δεν έχει θέα Ακρόπολη ο χώρος από μόνος του είναι ο πλέον κατάλληλος για όμορφες βραδιές ή για ηλιόλουστες χειμωνιάτικες μέρες.

Η εξυπηρέτηση έγινε από δύο ευγενέστατους νεαρούς κυρίους, ευγενικούς και εντελώς καταρτισμένους γύρω από τα πιάτα που σερβίρονται.

Το βραδινό μενού είναι πιο gourmet ( υπάρχει και ελληνικό στυλ "σασίμι" χταποδιού, ΕΥΡΩ 12,00 ) και διαφοροποιείται από το μεσημεριανό. Επίσης, κάθε μήνα αλλάζει ο κατάλογος προκειμένου να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερες συνταγές από διάφορα μέρη και να χρησιμοποιούνται φρέσκα υλικά, της εποχής.

Οι τιμές κυμαίνονται σε ικανοποιητικά επίπεδα και εναρμονίζονται πλήρως με την περιοχή, την γαστρονομία και την κομψότητα του χώρου.

Στην αρχή προσφέρονται εξαιρετικά σφηνάκια κρύας σούπας τα οποία συνοδεύονται από παξιμαδάκια νόστιμης καπνιστής φάβας!

Στη συνέχεια έρχονται φρεσκότατες φέτες ψωμιού μέσα σε κομψό μαύρο μεταλλικό σκεύος, δεν χρεώνονται.

Μαζί με το ψωμί ήρθε και ένα μπουκάλι λάδι Phileos. Θα συνιστούσα να φέρνουν και δύο άδεια μπολάκια έτσι ώστε να μπορούμε να δοκιμάσουμε και το ψωμί με αυτό το υπέροχο λάδι.

Για το εμφιαλωμένο νερό ερωτηθήκαμε και ζητήσαμε νερό βρύσης.

Από το μεσημεριανό μενού, καταλήξαμε στα εξής πιάτα:

Χωριάτικη σαλάτα με καβρουμαδάκια ( 5,80 ). Μια υπέροχη σαλάτα που αναβλύζει δροσιά και φρεσκάδα. Είναι εκεί που σκέφτεσαι ότι η άψογη τεχνική κρίνεται στα απλά και καθημερινά πιάτα. Πέρα από την ντομάτα, το αγγούρι, το κρεμμύδι και τις ελίτσες, τα καβρουμαδάκια ( κρητικά παξιμαδάκια ), η νοστιμότατη μαλακή φέτα Τριπόλεως και το κρίταμο έδιναν έναν ξεχωριστό γευστικό τόνο στο πιάτο!
Στο πιο υψηλής γαστρονομίας βραδινό μενού η σαλάτα αυτή "μετατρέπεται " σε Τριπλέτα χωριάτικης σαλάτας με ντοματίνια Κάμπου της Χίου με μαστίχα, 9,00.

Αρνάκι αμπελουργού (13,00), πιάτο ημέρας. Αρκετά νόστιμο και μυρωδάτο πιάτο που αποτελείται από δύο τρυφερά κομμάτια αρνιού με τριμμένο τυρί, αμπελόφυλλα και πατάτες φούρνου.

Γκόγκιζες Μάνης σπιτικές με φρέσκια ντομάτα, τσιγαρίδες και ξερή μυζήθρα ( 8,50). Πράγματι οι χειροποίητες γκόγκιζες (ή γκόγκες ), μικρά στρογγυλά ζυμαρικά, παρουσιάστηκαν σε βαθύ πιάτο με μικρά ντοματάκια, μπόλικη μυζήθρα και μικρούς κύβους τσιγαρίδας (χοιρινό κρέας). Τέλεια παρουσίαση, άψογη γεύση, χορταστική μερίδα!

Κλείσαμε με γλυκό υγρής σοκολατόπιτας (5,00 ), σερβιρισμένο σε μπωλ, το οποίο είναι πανομοιότυπο με σουφλέ σοκολάτας μόνο που έχει λίγο ποτό και σερβίρεται συνοδεία ρακόμελου για όποιον επιθυμεί επιπλέον ποτό στο γλυκό του. Αρκετά καλό χωρίς, όμως, να κάνει τη διαφορά...

Στο τέλος, μας προσφέρθηκε λικέρ μαστίχας Χίου.
Θα περίμενα εδώ, ο γνωστός Σεφ να έχει ξεφύγει στο θέμα του κεράσματος από την πεπατημένη......!
Έχουμε μπουχτίσει πλέον από τα σφηνάκια λιμοντσέλο και μαστίχας (?). Λίγη περισσότερη φαντασία θα την ήθελα, όπως π. χ. λίγα συριανά λουκουμάκια ή κάποιο παραδοσιακό σιροπιαστό. Θα ήταν ό, τι έπρεπε για τον ουρανίσκο μας αλλά και για να το γαστρονομικό ύφος του εστιατορίου.......

Από κρασιά, υπάρχει αρκετή ποικιλία (π. χ Κτήμα Γεροβασιλείου, λευκό, Μαλαγουζιά,750 ml, ΕΥΡΩ 30,00. Υπάρχει και κρασί σε ποτήρι (3,50). Οι μπύρες είναι αρκετές (3,50 - 7,00) και τα ούζα κυμαίνονται από 7,50 - 11,00 τα 200ml.

Το μέρος αυτό, που έχει φτιαχτεί με μεράκι και άξιες γαστρονομικές επιδόσεις, σίγουρα αξίζει την προσοχή μας!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια