Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
American Style - Ηράκλειο, Αθήνα
Σεπ
17
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Τελικά όταν θέλει κάποιος πολύ, βρίσκει την άκρη του νήματος. Ή όπως λέει ένα άλλο ρητό… αν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το Βουνό στον Μωάμεθ!

Κάπως έτσι, με το ψάξιμο και την βοήθεια του fb με βρήκε μια καλή και έμπιστη φίλη του site και πολύ το χάρηκα! Ήμουν σε μια παραλία αραχτή και η χαρά στην ανάγνωση του μηνύματος ήταν απερίγραπτη.
Κι επειδή μετά την Ρακόπετρα, επόμενος σταθμός που είχα επισημάνει από την γραφή της ήταν το Berliner, κανονίσαμε να βρεθούμε κι από κοντά (έτσι για να μην έχουμε ανάγκη και τις μαζώξεις του site δηλαδή…χαχα).

Για να πω την αμαρτία μου, τα μπέργκερ…. δεν ήταν ποτέ η αδυναμία μου. Ούτε και άλλαξε κάτι ως προς αυτό. Ο λόγος; Από παιδί σιχαινόμουν αυτά τα πλακέ, μίζερα και πλαστικοποιημένα σε όψη μπιφτέκια που έβρισκαν καταφύγιο ανάμεσα σε ανεκτά -στην καλύτερη των περιπτώσεων-, μπαγιάτικα -στην χειρότερη- στρογγυλά ψωμάκια. Άντε για να μην το παίζω ψηλομύτα… θα σας πω πως ένα μόνο τσάκιζα σε χρόνο dt όταν έβρισκα ευκαιρία… το cheeseburger των Goody’s. Όχι ότι ήταν υγιεινό, σαβουρίτσα και τίγκα στην συντηρητικούρα ήταν κι αυτό, αλλά το θυμάμαι αμαρτωλά αφράτο και ζουμερό. Μέχρι εκεί λοιπόν. Όσες απόπειρες κι αν έχω κάνει που δεν είναι και πολλές εδώ που τα λέμε, δεν έχουν καταφέρει να με κάνουν να αλλάξω γνώμη.

Άρα στο Berliner πήγα με την πεποίθηση ότι δεν έχω και πολλά να περιμένω, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά απλά και μόνο λόγω γούστου. Έτσι μια “νεκρή” σχετικά εβδομάδα για την Αθήνα και συγκεκριμένα στις 23/8/16, 4 άτομα φτάνουμε κατά τις 8.

Ο χώρος είναι λιτός, ευχάριστος και νεανικός, αφού το concept της διακόσμησης σχετίζεται άμεσα με τα μαθητικά μας χρόνια. Οι καρέκλες είναι σαν κι αυτές που είχαμε στο σχολείο μεταλλικές με ξύλινο κάθισμα και πλάτη με χρωματικά παιχνιδίσματα, αλλά και κάποιες –σαφώς πιο άνετες- σαν κι αυτές που είχαν στα έδρανα οι δάσκαλοι –με μαξιλάρι καλυμμένο με δέρμα-. Παλέτες, καφάσια και μαξιλάρες συνθέτουν τους λοιπούς καναπέδες και τραπέζια του χώρου και υδρόγειοι κρεμασμένοι από το ταβάνι σε μεταφέρουν νοερά στις μαθητικές τάξεις. Μέσα είναι μικρό, αλλά υπάρχει ένα μεγαλύτερο μέρος εξωτερικά με αρκετά λουλούδια ολόγυρα και καλυμμένο με τέντες που διευκολύνει την επίσκεψη καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας. Η ανοιχτή κουζίνα έλαμπε, σε μια ματιά που έριξα πηγαίνοντας προς τις τουαλέτες και τα δύο άτομα που ηγούνται αυτής, φορούσαν μαντήλια στο κεφάλι, ένδειξη της τήρησης των στοιχειωδών κανόνων υγιεινής.

Η εξυπηρέτηση από ένα νέο παιδί που κάνει φιλότιμες προσπάθειες και τα καταφέρνει αρκετά καλά, καθώς ενίοτε και από την κοπέλα που είναι επί παντός θέματος, συνήθως θα την δείτε μέσα από τον πάγκο και νομίζω πως ίσως είναι και η ιδιοκτήτρια. Συντονίζει, εξυπηρετεί, παίρνει παραγγελίες… λίγο απ’ όλα! Το μάτι της κόβει τα πάντα.

Παραγγείλαμε:

- Chicken fight για μένα, που είναι με παναρισμένο κοτόπουλο, μανιτάρια πλευρώτους, τυρί κρέμα και σπιτική bbq sauce x 7,90€

Έρχεται ένα τέρας αποτελούμενο από ψωμί που “φωνάζει” πως είναι χειροποίητο και απ’ ότι έμαθα προμηθεύονται από συνοικιακό φούρνο, γενναιόδωρη ποσότητα νόστιμου κοτόπουλου με τα παρελκόμενά του, τα οποία είναι κάθε άλλο παρά ελλιπή. Αυτά συνοδεύονται με αρκετές πατάτες τηγανιτές, λεπτοκομμένες σαν τραγανά sticks με μπόλικη πάπρικα. Το απόλαυσα μέχρι τέλους.

- Alligator Pear για το δεύτερο άτομο της παρέας, που είναι με φιλέτο κοτόπουλο, αβοκάντο, πιπεριές Φλωρίνης, σαλάτα coleslaw και sour cream x 7,50€

Το δοκίμασα και έπαθα πλάκα. Το φιλέτο ζουμερό και πολύ σωστά ψημένο, οι πιπεριές Φλωρίνης είναι πεντανόστιμες, το αβοκάντο δίνει μια βουτυρένια υφή και η coleslaw με την sour cream κάνει ακόμα πιο λαχταριστή την κάθε μπουκιά! Έγινε αμέσως στόχος για επόμενη επίσκεψη.

- Waffler για την νέα μας φίλη, που είναι μπέργκερ βάφλας, με μπιφτέκι 200γρ. μπέικον, σάλτσα τσένταρ και σιρόπι σφένδαμου χ 7,90€

Γλυκίζον το αποτέλεσμα όπως είναι αναμενόμενο από την βάση της βάφλας που από μόνη της είναι γλυκιά κι εδώ αντικαθιστά τα δύο ψωμάκια που αγκαλιάζουν συνήθως τα μπέργκερ, καθώς και από το σιρόπι σφένδαμου. Μάλιστα μου προσφέρθηκε ευγενικά να δοκιμάσω για να έχω άποψη όταν θα γράψω… όπως μου είπε η φίλη.

Ιδιαίτερος συνδυασμός και πρωτότυπος που ξεφεύγει από τα τετριμμένα. Προτείνω στους φίλους που έχουν προτίμηση στις γλυκές γεύσεις να το δοκιμάσουν. Εγώ παρόλα αυτά μένω σταθερή στις πιο πάνω προτιμήσεις.

Το τέταρτο μέλος της παρέας ήρθε φαγωμένο αλλά δεν αρκέστηκε μόνο σε καφέ (freddo cappuccino x 3,00€). Επέλεξε μια τάρτα συνοδεία του καφέ, από τις 3 συνολικά που διέθετε εκείνη τη μέρα το κατάστημα και ήταν μοστραρισμένες στην ειδική βιτρίνα.

- Τάρτα λοιπόν σοκολάτας με φυστικοβούτυρο χ 4,60€

Κι επειδή δεν ήταν δυνατόν να φύγουμε χωρίς να δοκιμάσουμε κι εμείς γλυκό, παρά το γεγονός ότι είχαμε τουμπανιάσει παραγγείλαμε:

- Τάρτα ίδια με την παραπάνω γιατί ήταν θελκτική και δε μπορούσαμε να την παρακάμψουμε. Η γέμισή της ήταν υπέροχη και από πάνω είχε φυστίκια και σιρόπι καραμέλας.

- Τάρτα με κρέμα patisserie και σάλτσα βύσσινο. Και αν θυμάμαι καλά, κάτω από την patisserie πρέπει να είχε και λίγη καραμέλα.

Είχε λιγότερη επιτυχία από την προηγούμενη τάρτα, αυτή τη φορά και εμφανισιακά. Η κρέμα δεν είχε την σωστή πυκνότητα, με αποτέλεσμα το κομμάτι μέχρι να το φάμε αποδομήθηκε. Επίσης δεν μου άρεσε το γεγονός ότι γαρνιρίστηκε με έξτρα σιρόπι σοκολάτας και από πάνω με πολύχρωμα στρογγυλά κουφετάκια, διότι νομίζω πως ήταν περιττό και δεν έδινε τίποτα περισσότερο γευστικά. Εκτός αυτού όταν διαθέτεις δύο τάρτες με γέμιση σοκολάτα και μια με λευκή, δεν υπάρχει κανένας λόγος να σκεπάζεις την λευκή πάλι με σοκολάτα.

Να πω πως οι τάρτες είναι χειροποίητες και φαίνονται εμφανισιακά αλλά και γευστικά. Μου διέφυγε να ρωτήσω αν τα γλυκά τα φτιάχνουν οι ίδιοι ή τα προμηθεύονται, πάντως επιδέχονται βελτιώσεις. Σε κάθε περίπτωση είναι αξιοπρεπής η προσπάθεια. Η βασική μου ένσταση έχει να κάνει με την βάση τους που θα ήθελα να είναι λιγότερο ερασιτεχνική. Δηλαδή ήταν αναμεμειγμένο μπισκότο τύπου πτι-μπερ, σοκολάτα και σε κάποιες αμύγδαλο αν θυμάμαι καλά, ενώ θα προτιμούσα να έχει κανονική, ψημένη βάση τάρτας sucree ή sablee.

Με δυο μπύρες Alpha draft χ 2,50€, μια Alpha Weiss x 3,60€ και άφθονο νερό βρύσης το συνολικό ποσό ήρθε στα 43,80€ με την επισήμανση ότι οι δύο από τις τρεις τάρτες που φάγαμε ήταν κερασμένες και αυτό εκτιμάται ιδιαιτέρως.

Η επιθυμία για ένα Alligator Pear…. μόνο δικό μου… δεν άργησε να εκπληρωθεί. Έτσι αρχές Σεπτέμβρη βούτηξα το άλλο κολλητάρι μου (που παρεμπιπτόντως την μπεργκεροφαγία την έχει ως δεύτερη φύση) και βουρ για τις συστάσεις. Περιττό είναι να σας πω ότι ήταν γεμάτο κι ότι οι παρέες άλλαζαν διαρκώς και δίπλωναν τα τραπέζια. Αυτό με χαροποιεί ιδιαιτέρως, ιδίως όταν πρόκειται για νέες προσπάθειες.

Λοιπόν οι οδηγίες ήταν σαφείς. “Θα αρκεστείς μόνο στο μπέργκερ σου”. Βλέποντας τον κατάλογο ήρθε η αναμενόμενη ερώτηση… “ακριβούτσικο είναι ή μου φαίνεται”;; “Πάμε πάλι… θα αρκεστείς μόνο στο μπέργκερ σου”! “Το’ πιασα το υπονοούμενο”. Έτσι εκτός από το δικό μου Alligator το κολλητάρι επέλεξε το

- Porkhub με μπιφτέκι 200γρ. τυλιγμένο με μπέικον, μαρμελάδα μπέικον, επιπλέον μπέικον, τσένταρ, αυγό και σπιτική σάλτσα x 8,20€

Η χαρά της χοληστερίνης αλλά το κολλητάρι που είχε βάλει στόχο ν’ αυτοκτονήσει με μπέικον και τσένταρ έβαλε extra…μπέικον και τι άλλο; Τσένταρ φυσικά.
Το δοκίμασα…. έτσι για να έχω άποψη για το μπιφτέκι. Τολμώ να πω πως αν είχε λίγα μυρωδικά (που ως γνωστόν δεν έχει κανένα μπέργκερ) ίσως και να άλλαζα γνώμη γι’ αυτά. Γιατί όχι, δεν είναι σαν αυτά τα πατημένα αηδιαστικά μπιφτέκια που μοιάζουν να βγήκαν από σωλήνα αποχέτευσης.

Ήταν ένα χοντρουλό (καθόλου χλωμό) μπιφτέκι, κρεατένιο για τα γούστα μου όπως έχω ξαναπεί, αλλά που πιστεύω ότι για τους φαν του είδους θα είναι σίγουρα πάρα πολύ καλό. Το μπέικον βέβαια με το τσένταρ ήταν άφθονα όπως ήταν αναμενόμενο και το τηγανιτό αυγό από πάνω έσπασε για να κάνει την επιθυμία αμαρτωλή σαν την κόλαση!

Πήραμε επίσης και την τρίτη τάρτα που δεν είχαμε δοκιμάσει

- Σοκολάτα με παστέλι. Χ 4,50€

Όπου παστέλι βάλτε καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. Όπου σοκολάτα βάλτε Γιώτης και όπου βάση τάρτας βάλτε μια από τα προηγούμενα. Το κολλητάρι δεν ενθουσιάστηκε κι εγώ αποφάνθηκα πως η καλύτερη είναι αυτή με το φυστικοβούτυρο.

Πληρώσαμε 21,20€ χωρίς να πιούμε κάτι εκτός από νερό, αλλά φύγαμε χορτασμένοι για 2 μέρες.

Συμπέρασμα: Το Berliner είναι ένα τίμιο μπεργκεράδικο δεδομένης της ποιότητας αλλά και της ποσότητας που προσφέρει. Όλα ετοιμάζονται εκείνη τη στιγμή στην ανοιχτή και καθαρή κουζίνα, αυτός είναι και ο λόγος που δεν σερβίρονται όλα μαζί. Οι θερμοκρασίες στις οποίες σερβίρονται τα υλικά είναι πολύ υψηλές πράγμα που αποδεικνύει αυτό που προείπα και οι γεύσεις καθώς και οι υφές, προδίδουν πολύ καλή ποιότητα.

Κι όμως ήρθε η στιγμή να προτείνω μπεργκεράδικο! Δύο στα δύο λοιπόν φίλη Ucook… και συνεχίζουμε.

Προτείνεται ανεπιφύλακτα!