Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Μελίσσια, Αθήνα
Σεπ
17
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Καταλήξαμε στο Ψαροκόκκαλο μετά από σύντομη περιήγηση στο ask4food, βραδάκι, καθημερινής, κατά τις 8. Λίγος ο κόσμος, ήταν ακόμα νωρίς. Το εστιατόριο είναι σε ένα αρκετά καινούργιο κτήριο σε κεντρικό σημείο των Μελισσιων και καταλαμβάνει σχεδόν όλο το ισόγειο. Πληροφορήθηκα ότι πέρισυ έγινε επέκταση σε διπλανό χώρο, πρώην καφετέρια, που ανακαινίσθηκε αναλόγως.

Καθήσαμε στο σκεπαστό χώρο, μεταξύ του μέσα και του έξω. Εντύπωση μου έκανε το πληθος των τραπεζιών, τα οποία όμως, αν και καθημερινή, γέμισαν όλα μέσα στην επόμενη μιάμιση ώρα.

Οι σερβιτόροι όλοι άνδρες, ομοιόμορφα ντυμένοι με έντονες κίτρινες μπλούζες με λογότυπο μπροστά και από ένα γράμμα της λέξης"ψαροκόκκαλο" στην πλάτη. Εντυπωσιακός ο εσωτερικός χώρος, εν μέρει ντυμένος με βαμμένα κίτρινα ξύλινα κασόνια -ακόμα και το ταβάνι. Δίπλα μας ένας τοίχος με επένδυση κασονιών που λειτουργούν ως αποθηκευτικά ράφια αλλά και για μόστρα με πολλά μπουκαλάκια ούζα και τσίπουρα. Ευφάνταστα φωτιστικά στη μισοσκεπαστή βεράντα, με ψαροαμπαζούρ - ομοιώματα ψαριών δημουργούν μια ψαροκουρτίνα γύρω από τη λάμπα. Το ψάρι ως κεντρική ιδέα στην απέναντί μας αίθουσα, με τον τεράστιο μαυροπίνακα στον οποίο εξηγείται -μετά της σχετικής απεικονίσεως- στα πόσα λεπτά ψαρέματος τσιμπάει το κάθε είδος ψαριού. Μπορεί να ακούγονται κάπως κιτς όλα αυτά, αλλά δεν είναι -το μαγαζί φαίνεται σύγχρονο, περιποιημένο, σένιο. Μοναδικό μελανό σημείο τα βαριά σκυλάδικα άσματα - που ελπίζω να έτυχε να ακούγονται εκείνη τη μέρα και να μην μπαίνουν κατά σύστημα.

Πάνω στο τραπέζι ρέπλικα δίσκου παλιού καφενείου-ντελίβερι (από αυτούς τους μεταλλικούς που τους πιάνεις από πάνω και ανεμίζουν) με τα σχετικά λαδόξιδα, αλατοπίπερα κλπ.
Ψωμί λαχταριστό, λαδωμένο και ριγανάτο (€2), νερό εμφιαλωμένο (€1).

Παραγγείλαμε:

- Σαγανάκι πεσκανδρίτσας (€8) - το ασχημούρικο ψάρι γίνεται καταπληκτικό σαγανάκι με ντομάτα, φέτα κλπ - δεν του το'χα.
- Μύδια λεμονάτα (€6,5) - μπόλικα και καλοθρεμμένα. Το ζουμί τους ήταν όλα τα λεφτά, καταπληκτικό, να το πιείς στο ποτήρι.
- Κουτσουμούρες (€13) -μερίδα- με αρκετά φρεσκότατα καλοτηγανισμένα ψαράκια
- Χταπόδι ψητό (€9,5) -λεπτοκομμένο αλλά καθόλου ξερό, από τα καλύτερα που έχω φάει
- Χόρτα εποχής (€4,5) - Τεράστια μερίδα, πολύ νόστιμα
- 1/2 κρασί - μοσχοφίλερο (€3,9)

Σίγουρα ένα από τα ατού είναι οι ποσότητες που ήταν μεγάλες για ψαρομάγαζο.

Μας άρεσαν όλα -και πολύ- και σε συνδιασμό με τα €48 που δώσαμε, νομίζω ότι είναι vfm για ΒΠ. Το κέρασμα γενναιόδωρο, με ποτό-σορμπέ λεμόνι και δύο κομμάτια χαλβά σιμιγδαλένιο. Σίγουρα δεν είχαν καμμία πρεμούρα να τους αδειάσουμε το τραπέζι για ναρθουν άλλοι -όπως είπα πριν, το μαγαζί ήταν φίσκα- γιατί πέρασε πολλή ώρα και χρειάστηκε να επαναλάβουμε την επιθυμία μας να έχουμε το λογαριασμό. Σίγουρα θα ξαναπάμε, να δοκιμάσουμε κι ένα σωρό άλλα πράγματα που μας έκαναν κλικ στον κατάλογο, όπως πχ φάβα με χταπόδι, μάγουλα σαλαχιού και λινγκουίνι με αχιβάδες.