Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Κηφισιά, Αθήνα
Σεπ
29
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Σάββατο βράδυ με κράτηση επισκεφθήκαμε τον "Ανθό (γεύσεων)" στην Κηφισιά, στον όμορφο χώρο που περιγράφουν αναλυτικά οι προηγ. χρήστες με τον ευρύχωρο φωτισμένο κήπο (υπάρχει σαφής διαχωρισμός εστιατορίου-καφετέριας με διαφορετικά τραπέζια και ύφος) και το μικρότερο εσωτ. χώρο, όπου και πάλι δεν υπάρχει φοβερό στρίμωγμα, απλά όταν γεμίσει το επίπεδο θορύβου (βαβούρας!!! ) γίνεται ενοχλητικό!

Θερμή υποδοχή και καλή εξυπηρέτηση σε εμάς (πήγαμε κατά τις 9 πριν γεμίσει ακόμα, αργότερα τους ψάχναμε λιγάκι) και από τον κύριο σερβιτόρο μας (που δήλωσε καινούριος και προσπαθούσε ΠΟΛΥ) και από μία σερβιτόρα κι έναν ακόμα σερβιτόρο που έφερε σαμπανιέρα για το κρασί, αλατοπίπερο κ. λ. π. (χωρίς να χρειαστεί να ζητήσουμε). Το σεφ κ. Γεράρδο τον συναντήσαμε στην ανοιχτή κουζίνα-μπαρ φεύγοντας και μας ρώτησε αν μας άρεσαν τα φαγητά...

Προσφέρει δημιουργικό φαγητό (όχι gourmet) που αλλάζει κάθε τόσο, με πειραματισμούς και φαντασία που στη δική μας παραγγελία βγήκαν πετυχημένα... Οι μερίδες δεν είναι μεγάλες, αλλά είναι επαρκείς, η παρουσίαση είναι καλή και η νοστιμιά ευτυχώς παρούσα!

Το καλωσόρισμα ήρθε στην πέτρα: 2 μπουκίτσες με ελληνικό τσορίθο+καπνιστό τυρί (μικροσκοπικές, αλλά δε χρεώνονται). Το ψωμί (1 ευρώ κατ'άτομο) και το εμφ. νερό (2 ευρώ) ήρθαν αφού ρωτηθήκαμε. Πήραμε "αθηναϊκή μαγιονέζα" για ορεκτικό (8 ευρώ, χειροποίητη, με λίιιιγη πεσκανδρίτσα και αρακά, φορμαρισμένη σαν μίνι τουρτίτσα με λεπτή φέτα αγγούρι γύρω-γύρω σαν κορδέλα), σαλάτα με 3 ειδών ντομάτες και γλιστρίδα (6 ευρώ, μπόλικη, με καλό ελαιόλαδο αρωματισμένο με ελάχιστο μπαλσάμικο και υποψία πέστο), κουνέλι με μπεσαμέλ μελιτζάνας (12 ευρώ, πολύ νόστιμος ο πουρές με λαδοτύρι Ζακύνθου) και κόκορα κρασάτο με μανιτάρια και χυλοπίτες (13 ευρώ, τα μανιτάρια ελάχιστα).

Το πολύ καλό sauvignon blanc Αϊδαρίνη που επιλέξαμε είναι το πιο vfm κρασί της μικρής λίστας (14 ευρώ, όταν το παρόμοιας τιμής αγοράς για το σπίτι αλλά πιο φημισμένο "Μαλαγουζιά Κτήμα Άλφα" το χρεώνουν 25 ευρώ!!! ), προσφέρεται και σε ποτήρι στα 4 ευρώ. Στα ερυθρά η πιο οικονομική πρόταση είναι στα 16 ευρώ (Κτήμα Δασακλή "Μάλα Δρυς" από Πελοπόννησο, το έχω βρει διαδικτυακά ως χύμα, αλλά ως μπουκάλι δεν μπορώ να ξέρω αν έχει vfm τιμή) και στη συνέχεια ο "Ρήγας Κούπα" (το "φθηνό" του Λαζαρίδη) στα 17 ευρώ. Οι Δυο Ελιές Κυρ-Γιάννη π. χ. που γνωρίζω καλά, είναι στα 32 ευρώ...

Η σφαίρα σοκολάτας είναι και παιχνιδιάρικο και γευστικό επιδόρπιο (7 ευρώ). Καλής ποιότητας σοκολάτα που κρύβει μέσα χειροποίητο παγωτό, πάνω από "χώμα μπισκότου" με μαρεγκάκια τριγύρω και η κοπέλα που μας το σέρβιρε έριξε αργά αργά την καυτή κρέμα μαστίχας από πάνω, έτσι σε κάθε μπουκιά είχαμε το άρωμά της. Είδαμε σε διπλανό τραπέζι και το παγωτό για 2 (12 ευρώ) που ετοιμάζεται εκείνη τη στιγμή σε μεγάλο μπολ με συνεχές χτύπημα και παγώνει με τη βοήθεια υγρού αζώτου (αχνίζει σαν μαγικό φίλτρο και όλοι εντυπωσιάζονται).

Λογαριασμός 64 ευρώ με απόδειξη φερμένη από την αρχή στο τραπέζι (συν την πρόσθετη του γλυκού), όλα καλά!