Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Κερατσίνι, Αθήνα
Οκτ
03
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Κάθε συναγωνιστής μετέχων του ενταυθα φιλοξενούντος ημας χώρου, έχει διαμορφώσει τα κριτήρια με τα οποία εκφέρει γνώμη για τις γευστικές εμπειρίες που συλλέγει και μοιράζεται. Αυτός είναι και ο λόγος της διαφοροποίησης των εντυπώσεων για τα ίδια καταστήματα, άρα δεν πρέπει να μας παραξενεύει κάτι τέτοιο. Τουναντίον! Μία αγαστή σύμπνοια απόψεων μάλλον με ιντριγκάρει για το αν είναι τόσο έντονα τα χαρακτηριστικά ενός καθιδρύματος εστίασης ωστε να ισοπεδώνουν όποια ιδιαίτερα κριτήρια των αναφερομένων συναγωνιστών!

Με αυτές τις σκέψεις, έστριψα το τιμόνι μου χθες κατά τις 7 το απόγευμα, όταν οδηγώντας προς γνωστό μεζεδοπωλείο του Πειραιά (με πανθομολογούμενη αριστεία εδεσμάτων) με την γυναίκα μου και ένα αλλοδαπό, για μία ακόμη φορά, συνεργάτη, αυτός δήλωσε: "Πεθύμησα ελληνικούς θαλασσινούς μεζέδες!!! ". ΤΟΜΠΟΛΑ! Διότι αν κι εξαιρετικής φήμης, το προρρηθέν μεζεδοπωλείο, δεν εξειδικεύεται σε θαλασσινούς μεζέδες αλλα σε παντοιου είδους εδέσματα.

Στρίβει, λοιπόν, το τιμόνι προς Κερατσίνι για late lunch ή early supper, δια τους γλωσσομαθείς της Αγγλικής, και η παλαιά επιθυμία για την επιβεβαίωση ή την κατάρριψη των κριτικών για το Ε/Γ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ μεταλλάσσεται σε βεβαιωμένη ευκαιρία.

Δεν θα ξεκινήσω με γενικές απόψεις περί χώρου, εξυπηρέτησης κλπ. Θα αρκεστώ στο ότι οι εντυπώσεις υπήρξαν άριστες και σε αγαστή σύμπνοια με τους προαναφερθέντες στο συγκεκριμένο κατάστημα. Οι περιγραφές τους είναι επαρκείς.

Θα αρκεστώ σε επί μέρους παρατηρήσεις για τα γενικά και λεπτομερέστερες για τα εδέσματα, εφόσον η παρασκευή τους και η διατήρηση του ιδίου επιπέδου ποιότητας αποτελεί μία δυναμική διαδικασία που μεταβάλλεται, συνήθως, συνεχώς, άρα έχει ουσία να επιβεβαιώνεται απο καιρού εις καιρόν το γενικότερο επίπεδο του καταστήματος και η πιθανή μεταβολή του είτε θετικά είτε αρνητικα.

Η αλήθεια ήταν ότι θεωρούσα ότι είχα διαβάσει "πολλά κεράσια" για το "καλάθι" του Ε/Γ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ, και ήμουν κάπως επιφυλακτικός. Η επιφύλαξη άρχισε να διαλύεται με την είσοδο στο κατάστημα και εξανεμίστηκε με τα πρώτα πιάτα.

Καθήσαμε σε εξωτερικό χώρο, λόγω επιθυμίας του θεριακλή ξένου μας. Ο χώρος εξυπηρετούσε ακόμα μία παρέα στο εσωτερικό του και έτερο πλήν ημών ουδένα στον εξωτερικό. Το τραπέζι όμορφο, λιτά στολισμένο με καρό και δεύτερο λευκό τραπεζομάντιλο, οι καρέκλες απλές αλλά αναπαυτικές. Ο ευγενικότατος περιποιητής μας καλοσώρισε και υπέδειξε το τραπέζι, με ειλικρινές χαμόγελο και ευγένεια, επιδεικνύοντας οικειότητα χωρίς υπερβολές. Γενικά η εξυπηρέτηση από τον καλλικομο περιποιητή και την μετέπειτα αφιχθείσα συνάδελφό του ήταν εξαιρετική, με τον πάγο και τα τασάκια να ανανεώνονται τακτικά, και χωρίς καθυστερήσεις στο σερβίρισμα και την ορθή αλληλουχία των πιάτων.

Ταυτόχρονα προσγειώθηκαν οι καλαίσθητοι τιμοκατάλογοι με το δερματινο επικάλυμμα, με ξεχωριστό για τα ποτά και επίσης με την καρτέλλα με τα πιάτα ημέρας. Από την προηγούμενη εμβριθή μελέτη των κριτικών, αποφάσισα να κινηθούμε σε γνωστά γευστικά υδατα, εφόσον οι λοιποί συνδαιτημόνες με εξουσιοδότησαν να παραγγείλω εν λευκώ.

Όπερ και εγένετο! Χόρτα ραδίκια βραστά, Τομάτα με κρίταμο, κάππαρη και χοντρό αλάτι, Πατάτες τηγανητές, Χταπόδι του Νώντα, Σουπιές τηγανιτές, Γαυροντολμάδες, Σαρδελλες ψητές, όλα συνοδεία δύο καραφακίων Καζανιστού Ούζου Στουπάκη. Καθ υπόδειξην του Αρίστου περιποιητή (με Α κεφαλαίο, διότι ήτο και λεβεντόπαιδο), προστέθηκε ψητό φιλέτο λούτσου.

Αρχή με ψωμί προζυμένιο και μαύρο, ψητά και τα δύο με λάδι και μια εξαιρετική μυρωδάτη ρίγανη, την οποία δοκίμασα μόνη της επί τούτου. Συνοδεία μπολάκι με ελιές πράσινες τσακιστές, πικρούτσικες, να ανοίγει η όρεξη.

Χορτα al dente, με εξαίρετο ελαιόλαδο, προστέθηκε αλάτι και λεμόνι κατά βούληση και το πιάτο μεταρσιώθηκε!

Ο συνδυασμός υφών και γεύσεων της ξεφλουδισμένης τομάτας με την όξινη κάπαρη τουρσί και τον πράσινο χαρακτήρα του τραγανού κρίταμου έδενε τέλεια με το σπάσιμο των κόκκων του αλατιού στο δόντι. Ομολογουμένως η τομάτα δεν ήταν η τέλεια αρωματική, αλλά το λαδόξιδο δεν σε αφήνει και να το καταλάβεις εύκολα. Το σημαντικό στο πιάτο είναι να ετοιμαστεί με την παραγγελία, ώστε να προλάβει κανείς το παιχνίδισμα των υφών με κύριο κίνδυνο το λιώσιμο των κόκκων του αλατιού. Εξυπακούεται ότι όση ώρα παραμένει στο πιάτο στο τραπέζι, η γεύση αλλάζει.

Οι πατάτες τηγανητές, απλά καλές και νόστιμες, φρέσκες κομμένες στο χέρι.

Ο Νώντας δεν ξέρω τι κάνει και το χταπόδι του λιωνει στο άγγιγμα του μαχαιριού και στο στόμα. Η αίσθηση είναι πρωτόγνωρη και ευχάριστα παράξενη, ενώ η λεπτή κρούστα απο το τηγάνισμα ξαφνιάζει ευχάριστα.

Οι σουπιές τηγανίστηκαν άριστα και ήταν μικρού μεγέθους, τρυφερότατες. Η έκπληξη ήταν ο συνδυασμός τους με φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και άνηθο. Μιά μπουκιά καυτής σουπιάς με τα συνοδευτικά μυρωδικά ήταν εξαιρετική γευστική εμπειρία.

Όσον αφορά τους γαυροντολμάδες, αποτέλεσαν μία εκρηξη γεύσεων στο δάγκωμα, ενώ ο έντονα όξινος χαρακτήρας τους δεν μας ενόχλησε καθόλου, μιάς και έδεσε και με το τρυφερό αμπελλόφυλο.

Και ερχόμαστε στις σαρδέλλες! Σπάω το κεφάλι μου για το πού βρίσκουν αυτές τις παχουλές, κοντόχοντρες νόστιμες σαρδέλλες! Χωρίς ουρά, κεφάλι και κόκκαλο, όπως ανακάλυψα, ψήνονται στο κάρβουνο και είμαι σίγουρος διότι η ευχάριστη "καρβουνίλα" που έχουν είναι όλα τα λεφτά. Έγιναν ανάρπαστες, με προσθήκη μόνο λίγου λεμονιού, ως αντίβαρου στον έντονο καπνικό χαρακτήρα τους. Μεγάλη μαστοριά το φιλετάρισμα και εκ νέου συναρμολόγηση ολόκληρου του σώματος που παραμένει συνεκτικό σαν να μην ανοίχτηκε ποτέ και το σωστό ψήσιμο καθώς και το σωστό αλάτι.

Κι ερχόμαστε στον ταπεινό λούτσο! Πάλλευκο φιλέτο, ψημένο ακριβώς στο όριο ώστε να είναι ψημένο μεν, ζουμερό και αφράτο, δε. Υπέροχη υφή και γεύση από ενα φαινομενικά δεύτερο ψάρι. Θυμήθηκα την ρήση του πολύπειρου καθηγητή Δημ. Παπαναστασίου, όταν δίδασκε ψάρια: " Δεν υπάρχουν πρώτα και δεύτερα ψάρια, υπάρχουν φρέσκα και μπαγιάτικα ψάρια". Για πολλοστή φορά αποδείχθηκε αλάνθαστος.

Εξαιρετικό τελείωμα με σφηνάκι σορμπε λεμόνι, για την γεύση, πιάτο με σοκολατόπιτα, ραβανι και cheese cake για να γλυκαθούμε και λικέρ μαστίχα για να χωνέψουμε. Ο λογαριασμός συνοδεύτηκε από τσίχλες δυόσμο για την αναπνοή και ανήλθε σε 83 ευρώ με τα ποτά, τα οποία ευθύνονται για τα 17 ευρώ από το σύνολο. Απόδειξη κανονικότατα.

Ηθελα να βάλω σε όλα τεσσερα τοματόπουλα. Για την γεύση και την εξυπηρέτηση ήταν εύκολο. Στον χώρο το κατάφερα, μιας και το εσωτερικό είναι πολύχρωμο και τα στολίσματα του ισορροπούν με επιτυχία στην διαχωριστική του νησιώτικου με το κιτς. Στην τιμή προς απόδοση, συμφωνώ ότι για το Κερατσίνι είναι κάπως ανεβασμένο το επίπεδο τιμών. Αλλά πάλι, οταν στην Πειραϊκή τρώς με τα ίδια χρήματα σε πιό διασημα καταστήματα, κοινότοπα και άγευστα πιάτα με άλλοθι την θέα..... Κατέληξα στα τρία τοματόπουλα, και νομίζω ότι είναι πιό δίκαιο, δεδομένων και των μεγεθών μερίδας ή των τιμών κάποιων εδεσμάτων.

Συμπέρασμα: Περιμένω την ευκαιρία να δοκιμάσω και τα υπόλοιπα εδέσματα με καλοπροαίρετη αγωνία. Ευχαριστώ τους συναγωνιστές που με τις κριτικές τους μου εγέννησαν την έντονη επιθυμία να επισκεφθώ το Ε/Γ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ. Προτρέπω όσους δεν το έχουν δοκιμάσει ακόμα να το δοκιμάσουν τάχιστα. Και επίσης ας γράφουμε από καιρού εις καιρόν καμμία κριτική για το συγκεκριμένο κατάστημα, για να επιβεβαιώνουμε το υψηλό γευστικό επίπεδο. Είπαμε, δυναμική διαδικασία η διατήρηση της ποιότητας!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια