Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Πλάκα, Αθήνα
Οκτ
04
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
50-64

Ιδιαίτερη βραδιά λόγω γενεθλίων του συζύγου μου και πρότεινα Περουβιανή κουζίνα δεδομένου ότι μας αρέσει το σεβίτσε και η ιδιαίτερη αυτή κουζίνα, την οποία και μόνο στο εξωτερικό μπορούσαμε να την απολαύσουμε μέχρι τώρα.
Τρίτη βράδυ νωρίς και ήδη η διάθεση μας αρχίζει και ανεβαίνει με το γλυκό και ευγενικό προσωπικό στην υποδοχή. Λόγω καιρού αποφασίσαμε να καθίσουμε μέσα. Εξωτερικά τα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο δεν μπορώ να πω ότι μας προδιάθεταν και για ότι πιο ευχάριστο ωστόσο.
Εσωτερικά λιτός, μοντέρνος, ζεστός χώρος με περουβιανά στοιχεία και το πολύ θετικό για μένα, με την κουζίνα όχι μόνο ανοιχτή, αλλά δίπλα στα τραπέζια, χωρίς να τη χωρίζει κάποιος πάγκος. Τα μέλη της κουζίνας δεν ακούγονταν καθόλου, αν και τόσο κοντά. Η μουσική χαλαρή, στον τόνο του εστιατορίου και τα κοκτέιλ τους πραγματικά εντυπωσιακά στην εμφάνιση, αλλά και στη γεύση, με τα piscos να κλέβουν την παράσταση. Συνόδευσαν απόλυτα τα πιάτα μας.
Στο μενού τώρα. Η αλήθεια είναι ότι αν δεν είσαι συνηθισμένος, θα σου φανούν πολύ μικρές οι μερίδες για την τιμή τους. Εϊναι κάτι σε τάπας Ισπανικά σε ποσότητα, όμως παρουσιασμένα κυρίως σε πιο μεγάλα πιάτα, και με πολύ πιο ιδιαίτερους συνδυασμούς. Αν πεινάς πολύ, θα χρειαστεί να πάρεις αρκετά πιάτα, οπότε και ανεβαίνει πολύ ο λογαριασμός.
Τα ορεκτικά, αν μπορούμε να το θέσουμε έτσι, είναι κατά μέσον όρον στα 14-17 Ευρώ και τα κυρίως στα 28-35 Ευρώ.
Λόγω της περίστασης, της περιέργειας να δοκιμάσουμε τα περ/ρα πιάτα, όσο και του ότι δεν είχαμε φάει τίποτα όλη τη μέρα, πήραμε αρκετά για 2 άτομα και 2 μικρά παιδιά. Πολλά θα έλεγα καλύτερα. Δεν θυμάμαι όλα τα ονόματα, καθότι μεγάλα όμως αναλυτικά πήραμε τα εξής:
Για αρχή μας πρόσφεραν τσιπς καλαμαριού με το μελάνι τους, 2 τμχ με μία ιδιαίτερη μαγιονέζα δίπλα και μας ρώτησαν εάν θα θέλαμε νερό ή κάτι άλλο να πιούμε. Η σερβιτόρα αναλυτική πραγματικά σε όλα, μας βοηθούσε και διευκρίνιζε κάθε πιάτο που είτε μας πρότεινε είτε λέγαμε εμείς.
Για ορεκτικά μπορώ να πω ότι πήραμε: 1) καλαμπόκι στον ατμό και μαγιονέζα με περιέργες προσμίξεις, πολύ γλυκό για εμένα, ξετρελάθηκε ο σύζυγος μου, 2) Καρπάτσιο μοσχαριού συνοδείας σαλάτας, νόστιμο και με την οξύτητα που έπρεπε, 3) Ποικιλία από κάτι σαν πουρέ πατάτας, μωβ και άσπρης με όξινο ντρέσινγκ, 4) Σουβλακάκια μοσχαρίσιας γλώσσας με καραμελωμένη επικάλυψη και μαύρη κινόα, πολύ νόστιμα, τα μικρά ξετρελάθηκαν όμως πραγματικά πολύ μικρή ποσότητα στα 2 ξυλάκια, οπότε και ξαναπαραγγείλαμε ακόμα μία μερίδα και για εμάς, 4) λαζάνια μπολωνέζ, έτσι περίπου τα έλεγαν που ήταν κάτι σαν μιλφέιγ στην όψη με φύλλα ρυζιού και ελαφρά πικάντικο κιμά, εξαιρετικό πιάτο, 5) φιλετάκια κοτόπουλου με κρούστα περουβιανών μπαχαρικών, νόστιμο και καθόλου στεγνό το κοτόπουλο και παραδόξως λίγο μεγάλο το μέγεθος της μερίδας για τα δικά τους δεδομένα και 6) για το τέλος, Leche La Pantera Negra, λευκό ψάρι, καπνιστή γλυκοπατάτα, μαύρη κινόα, γάλα πάνθηρα, κολιανδρο, κρεμμύδι - πολύ νόστιμο πραγματικά σεβίτσε και για αυτό και θυμάμαι το όνομα, οξύ όσο έπρεπε και με πολύ ωραίους συνδυασμούς.
Για κυρίως στη συνέχεια πήραμε Rabo De Buey Con Arroz Caldoso, μοσχαρίσια ουρά μπρεζέ, χυλωμένο ρύζι, σόγια, gravy και κατσικίσιο τυρί, επικαλυμμένο με μία μπόλια ρυζιού, που όταν την έσπαγες και ανακατεύονταν όλες οι γεύσεις, το αποτέλεσμα απλά Θεϊκό!!!, που και πάλι συγκράτησα το όνομα καθότι το ξεχώρισα σαν πιάτο, και επίσης πλευρά μοσχαριού με πουρέ πατάτας, που μπορεί να ακούγεται απλό, όμως ήρθε σιγοψημένο σε ένα μαντεμένιο σκεύος και είχε τόσο μελώσει που μόνο με τη επίγευση, ταξίδευες σε συνοικείες του Περού.
Για το τέλος πήραμε ένα γλυκάκι, ώστε να μπει και το κεράκι μας επάνω, μια πειραγμένη εκδοχή του κλασικού tres leches, με κατσικίσιο γάλα, παγωτό και κρέμα γάλακτος με μέλι. Δροσιστικό και ελαφρύ. Μας κέρασαν μαζί και ένα πιάτο με φρούτα στον ατμό επεξεργασμένα με αλκοόλ, πολύ ωραίος πειραματισμός και ότι πρέπει για να κλείσει ένα ωραίο δείπνο.
Το συνιστώ ανεπιφύλακτα, σίγουρα θα ξαναπάω για μια ιδιαίτερη βραδιά, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι λόγω των τιμών του, δεν είναι ένα εστιατόριο που μπορείς να πας συχνά, αλλά οι γεύσεις σε αποζημιώνουν.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια