Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants - Παγκράτι, Αθήνα
Οκτ
05
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Ο στατιστικολόγος φίλος piperman (αλήθεια, τι γίνεται αυτή η ψυχή;) θα έκανε σίγουρα την παρατήρηση ότι το FISH POINT είναι το μόνο εστιατόριο του ask4food για το οποίο έχουν γραφτεί τρεις όλες κι όλες κριτικές, όλες όμως από μέλη του top ten χρηστών του μπλογκ. Σπάνια σύμπτωση, σε καλό να του βγει (του μαγαζιού).

Στο FISH POINT βρέθηκα με τη συμβία μου εντελώς απρογραμμάτιστα. Μετά το κατά πάσα πιθανότητα τελευταίο θερινό σινεμαδάκι (ΟΑΣΙΣ στην οδό Πρατίνου) ξεκινήσαμε για το PAELLA BARCELONA, για το οποίο είχα διαβάσει την όπως πάντα εμπεριστατωμένη κριτική του φίλτατου jim τον περασμένο Απρίλη και περίμενα από τότε ευκαιρία να το επισκεφθώ.

Δυστυχώς το βρήκαμε κλειστό, κρίμα. Σαν προπονημένοι στις αναποδιές κατηφορίσαμε προς την πλατεία Πλαστήρα, παρακάμψαμε το CHELSEA, όπου γινόταν το αδιαχώρητο, θέλοντας να δοκιμάσουμε την τύχη μας στο αδελφάκι του ELVIS, που ξέρουμε καλά από τον Κεραμεικό. Και εδώ όμως τζίφος. Ο ψήστης καλά καλά δε φαινόταν πίσω από το προπέτασμα καπνού, ο χώρος μέσα έξω μάλλον μικρός, να φάμε όρθιοι δεν έλεγε, οπότε πάνω στην αμηχανία μας βλέπω απέναντι μια γουστόζικη επιγραφή με μπλε neon:
FISH POINT. «Εδώ είμαστε! » είπα, γιατί κάπου στο βάθος του μυαλού μου το είχα τσεκαρισμένο με θετικό πρόσημο. Η όλη εξωτερική εντύπωση καθ’ όλα o. k., το μαγαζί γεμάτο κατά το ήμισυ, αυτά μας έφταναν. Δεν έκανα καν τον κόπο να ανοίξω το ask4food για να το συμβουλευτώ.

Θα είμαι σύντομος, αφού η tzia και ο piperman τα έχουν πει όλα όσον αφορά το στήσιμο και το concept του μαγαζιού. Επαναλαμβάνω μόνο ότι το στιλ φέρνει προς το βιομηχανικό, το περιβάλλον είναι πολύ φωτεινό και ο χώρος είναι ουσιαστικά χωρισμένος σε τρεις παράλληλες λωρίδες: Αριστερά είναι το ιχθυοπωλείο. Την ώρα που πήγαμε δεν υπήρχαν βέβαια ψάρια σε δημόσια θέα, υποθέτω ότι αναπαύονταν στα ψυγεία, δεν υπήρχε όμως και ίχνος μυρωδιάς ψαρίλας. Κολλητά με το ιχθυοπωλείο ο χώρος του σέρβις, η κουζίνα και η μικρή ψησταριά, επίσης πολύ φροντισμένος, ήσυχος και σχεδόν άοσμος. Στα δεξιά τέλος, αλλά και μπροστά από την είσοδο, ο χώρος για όσους θέλουν να καθίσουν και να φάνε με την ησυχία τους.

Ωραίος, νοικοκυρεμένος, διακοσμημένος κατά τα αναμενόμενα (μεταλλικά ράφια, μπουκάλια κτλ. ), με ψηλά και κανονικά καθίσματα, καναπεδάκια στους τοίχους, γουστόζικα σερβίτσια, πιο high class από ότι θα περίμενε κανείς. Αυτό ισχύει ως γενική παρατήρηση: Το FISH POINT ξαφνιάζει τους επισκέπτες του ευχάριστα σε πολλά σημεία, ξαφνιάζει όμως και δυσάρεστα.
Ο κατάλογος, όπως περιέγραψαν αναλυτικά οι προλαλήσαντες, ευσύνοπτος και καθόλου κουραστικός. Ιδού όμως ο διάλογος για την παραγγελία με το νέο, εμφανώς κουρασμένο σερβιτόρο: «Μία σαλάτα θαλασσινή. » -Μάλιστα. «Ένα χταπόδι στιφάδο. » -Τελείωσε. «Τότε ρολά σολομού με κρεμοτύρι. » -Μάλιστα. «Ένα ταρτάρ λαβράκι. » -Μάλιστα. «Μία γαρίδες μαριναρισμένες. » -Δεν έχουμε. Να σας φέρω γαρίδες σαχανάκι; «Εντάξει. Και δύο ποτήρια λευκό Ζίτσας. » -Έχω Αθήρι. Θα σας φέρω ένα τέταρτο.
Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανακεφαλαιώνω: Δύο από τα τέσσερα πιάτα της αρχικής μας παραγγελίας δεν υπήρχαν, ούτε και η αρχική επιλογή (πάντα βάσει του καταλόγου) σε κρασί. Σάββατο βράδυ στις 11 θεωρώ ότι τόσες ελλείψεις είναι δείγμα συνειδητού περιορισμού της προσφοράς. Χαρακτηριστικό ότι και ο piperman περιγράφει μια παραπλήσια εμπειρία.

Τέλος πάντων, η σαλάτα φρεσκότατη, πραγματικά της ώρας, τα ρολά σολομού με συνοδεία άνηθου επίσης φρέσκα (στον κατάλογο υπάρχει ειδικό τμήμα με σούσι όλων των ειδών, που ομολογώ ότι δίστασα να τα δοκιμάσω, μας έχουν κακομάθει βλέπετε το KENKO και ο MISTER DIM στη Νέα Σμύρνη, άσε που άνοιξε πρόσφατα και ΚΟΙ! ), οι γαρίδες σαχανάκι νόστιμες και σε ικανοποιητική μερίδα (γενικά όλα τα πιάτα ήταν επαρκή σε ποσότητα), μόνο το ταρτάρ με λαβράκι, που ήρθε – κακώς – τελευταίο στο τραπέζι ήταν εντελώς άτονο, επιστρατεύσαμε τη soy sauce που ήταν πάνω σε κάθε τραπέζι για να τονίσουμε τη γεύση – επίσης κακώς, έπρεπε να ζητήσουμε λεμόνι και φρέσκο πιπέρι. Ήταν όμως σχεδόν 12, είχαμε μείνει μόνοι στο μαγαζί, οπότε …

Δε νομίζω ότι θα ξαναπάω στο FISH POINT. Σχεδόν 50 ευρώ, με ποτά και φιλοδώρημα, τα θεωρώ πολλά. Κυρίως όμως δεν μου έκανε γκελ το σέρβις, ενώ ξενέρωσα εντελώς όταν αναγκάστηκα να αλλάξω τη μισή από την αρχική μου παραγγελία. Έχω την εντύπωση ότι το μαγαζί πρέπει να αναπροσανατολιστεί και να αποφασίσει τι θέλει να είναι. Ιχθυοπωλείο με ολίγη από ψαροεστιατόριο ή ψαροεστιατόριο με ολίγη από ιχθυοπωλείο στο Παγκράτι δε λέει.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια