Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants - Γκάζι, Αθήνα
Οκτ
13
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Α, εδώ ανακαλύψαμε διαμαντάκι. Το Ψαρτ είναι ένα μαγαζί με στυλ και θεματολογία που δεν έχουν μεγάλη σχέση με την θορυβώδη και αρκετά άναρχη περιοχή όπου βρίσκεται. Προσφέρει όμως εκλεκτή ψαροφαγία που γκουρμεδίζει, στο επίφοβο για ψάρι Γκάζι.
Συνειδητοποιώ πως επιβεβαιώνω τον κανόνα -μεγαλώνοντας, μερικές φρέσκες σαρδέλλες στα κάρβουνα σου κάνουν πιο κλικ από ένα ζουμερό μπέργκερ, και δεν είναι περίεργο να προτιμάς μια παλαμίδα με αγρια χόρτα από μια πίτσα-μπύρα. Οπότε, οι έξοδοι για ψαρικά είναι πλέον πολύ -ανησυχητικά;;- συχνές.
Κλείσαμε στο Ψαρτ με το e-table. με τιμή μειωμένη κατά 10%. Το εστιατόριο είναι στην Κωνσταντινουπόλεως, με τις γραμμές του τραίνου εντελώς φάτσα. Αυτό έχει το πολύ ωραίο εφέκτ του να τρως και να περνάνε τα τραίνα σφυρίζοντας σε λίγα μέτρα απόσταση. Μπήκαμε και καθήσαμε όπου θέλαμε, το μαγαζί ήταν άδειο. Και παρέμεινε έτσι μέχρι την ώρα που φύγαμε. Ελπίζω να ήταν τυχαίο, αλλά άνθρωπος δε φάνηκε για 2+ ώρες Σάββατοβραδιάτικα. Και δεν καταλαβαίνω γιατί: μας υποδέχτηκαν με χαμόγελο και ευγένεια, το φαγητό ήταν εξαιρετικό, ο χώρος λιτά κομψός και περιποιημένος.
Χώρος - μεγάλη τζαμαρία κατά μήκος της Κωνσταντινουπολεως, ασπρόμαυρο ρετρό πλακάκι, οι κλασσικές σκουρόχρωμες καμπυλωτες καρέκλες, γαλάζια τραπεζομάντηλα, ανοιχτοι γκριζογάλαζοι τοίχοι με μικρά κάδρα με ασπρόμαυρες φωτογραφίες, ανεμιστήρες οροφής, τραπέζια σε λογική απόσταση μεταξύ τους, στο βάθος φουλ εξοπλισμένο μπαρ.
Ο υπεύθυνος του Ψart, με καταγωγή από τη Σαντορίνη, που μας εξυπηρέτησε κατά την παραμονή μας, μας περιποιήθηκε υποδειγματικά.
Δε θυμάμαι τι περιείχε το ντιπ για τα παξιμαδάκια που μας ήρθε πριν ακόμη παραγγείλουμε. Το ψωμί, ψημμένο με λάδι.
Πήραμε:
-Φάβα Σαντορίνης. Πραγματικά εξαιρετική, τελικά υπάρχει λόγος που η φάβα της Σαντορίνης θεωρείται το top gun του είδους (€4,2)
- Ντομάτα ξεφλουδισμένη με κρίταμο -το μάθαμε στο Ε/Γ, το είδαμε κι εδώ (€4,9)
- Χταπόδι τηγανητό (€7,5), σκουμπρί καπνιστό (€6,5), καρπάτσιο λαυράκι (€9,9) -τρία πολύ νοστιμα ψαρομεζεδάκια, σε καλές ποσότητες, εξαιρετικής ποιότητας.
- 2 καραφάκια δικό τους τσίπουρο, χωρίς γλυκάνισο, που δεν θυμάμαι αν ρώτησα από πού ήταν. Πολύ καλό (2 x €5)
Λίγα φαίνονται ε; Ισως, αλλά εμείς στο τέλος σκάσαμε, γιατί εκτός από αυτά, μας ήρθαν εν είδει κεράσματος, ένα πιάτο με 4 πεντανόστιμα ντολμαδάκια με γιαουρτoσως (δοκιμάστε, μας είπε ο καλός κύριος, μόλις βγήκανε), ένα πιατάκι με γαύρο μαρινάτο, δύο γλυκά -ένα σοκολάτα φράουλα κι ένα μιλφειγ (το μιλφέιγ μου άρεσε περισσότερο) και μπόλικο λιμοντσέλλο (τέλειο) για την χώνεψη.
Η εντύπωση μου είναι πως αυτό το μαγαζί δίνει μεγάλη σημασία στην ποιότητα των προϊόντων που χρησιμοποιεί και στη φρεσκάδα των πρώτων υλών και αυτό βγαίνει προς τα έξω που λένε. Θα ξαναπάω σίγουρα. Ο λογαριασμός €46, €41 με το e-table. Σαν vfm για το όλον, το θεωρώ μια χαρά.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 25%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια