Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Γλυφάδα, Αθήνα
Οκτ
17
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Αισίως, για τη σεζόν 2015-2016, φτάνω στο τέλος της δικής μου γαστρονομικής περιπλάνησης, με μια πολύ επιτυχημένη επίσκεψη στον ΨΑΡΟΥΛΗ.

Αυτή τη φορά, πριν αναχωρήσουμε για τη θάλασσα, είχαμε κάνει πολύ καλό homework και ‘’χωροταξικά’’ η επιλογή του ΨΑΡΟΥΛΗ μας βόλευε ιδιαίτερα. Η αλήθεια είναι ότι το concept, του ιδιαίτερα σπάνιου για τα Ελληνικά δεδομένα, ιχθυοπωλείου και ψαροταβέρνας στην συσκευασία του ενός, μου κίνησε την περιέργεια. Δεν λέω είναι λίγες οι κριτικές, όμως είναι ισορροπημένες ανάμεσα σε μεγάλα και μικρότερα ονόματα του site και σχεδόν όλες με ξεκάθαρη ‘’ψήφο εμπιστοσύνης’’ προς την επιχείρηση.

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016, ώρα 18:00, άτομα 2, χωρίς κράτηση.

Ο ΨΑΡΟΥΛΗΣ βρίσκεται πλησίον του golf, σε μια απόμερη περιοχή της Γλυφάδας, όχι και τόσο επαγγελματικά ανεπτυγμένη. Αυτό έχει και τα καλά του, διότι θα βρείτε πολύ εύκολα να παρκάρετε σχεδόν πάνω στην μικρή πλατεία και θα απολαύσετε το φαγητό σας απαλλαγμένοι από την βαβούρα του κέντρου της Γλυφάδας. Τα πλην της υπόθεσης, είναι ότι αν δεν ξέρετε την περιοχή, τότε το GPS ή το Google maps είναι μονόδρομος.

Ο εσωτερικός χώρος είναι κατανεμημένος σε 2 τμήματα. Στα αριστερά το ψαράδικο μαζί με την ψησταριά και στα δεξιά το μικρό τμήμα του εστιατορίου με ένα μικρό παταράκι, απλά αξιοπρεπές και συμπαθητικό. Αν κρίνω από τα σημάδια που είδα έξω στο πεζοδρόμιο, για τον χειμώνα πρέπει να υπάρχει και κάποια στεγασμένη ‘’επέκταση’’ με κουφώματα, για την κάλυψη των αναγκών. Ο εξωτερικός χώρος, είναι στην ουσία το πλούσιο πεζοδρόμιο της πλατείας, με την γνωστή νεοελληνική πρακτική της ‘’κατάληψης’’ του. Αν δεν με γελάει η μνήμη μου μέτρησα καμιά 10ριά τραπέζια, τα περισσότερα από αυτά ήταν 6άρια και 8άρια (πιθανόν reserved) για μεγάλες παρέες. Επειδή τα πιστεύω μου δεν μου επιτρέπουν να αξιολογώ τις πλάκες του πεζοδρομίου ως χώρο εστίασης, θα σταθώ αποκλειστικά στον εσωτερικό χώρο και νομίζω ότι οι 2 ντοματούλες είναι μια τίμια βαθμολογία. Το δυνατό χαρτί, όπως καταλαβαίνετε, είναι το ψαράδικο με την πλούσια ποικιλία ψαροθαλασσινών, το οποίο και αρχικά θα αποσπάσει την προσοχή σας. Αφού βολευτείτε και καθίσετε, θα σας προτρέψουν να το δείτε από κοντά, προκειμένου να επιλέξετε οι ίδιοι το γεύμα σας.

Η εξυπηρέτηση κινείται σύμφωνα με το προφίλ του χώρου. Είναι ευγενική, φιλότιμη, ίσως λίγο ‘’ερασιτεχνική’’ (με την καλή έννοια) και δείχνει οργανωμένη, με σαφή διαχωρισμό στα πόστα εργασίας. Ένας στο ψαράδικο βοηθάει τους πελάτες στην επιλογή, άλλος ασχολείται με τον καθαρισμό-προετοιμασία των ψαριών, άλλος στην ψησταριά (μπορεί ταυτόχρονα και στο τηγάνι) και ένας σε ρόλο σερβιτόρου. Διέκρινα αρμονική συνεργασία σε όλα τα πόστα, ο καθένας φάνηκε να ξέρει την δουλειά του. Λαθάκια υπήρξαν, κυρίως από την μεριά του σερβιτόρου, ο οποίος δεν αφαίρεσε από τον λογαριασμό το εμφιαλωμένο νερό που του γυρίσαμε πίσω και (αρχικά) δεν μας επέτρεψε να καθίσουμε σε ένα 4άρι τραπέζι, για να είμαστε λίγο πιο άνετα. Στο μαγαζί βρισκόμασταν εμείς και άλλες 3 παρέες, οι επόμενες κρατήσεις ήταν για τις 21:00, οπότε μας έμεινε μια εύλογη απορία. Όμως στην πορεία, όταν άρχισαν να συσσωρεύονται τα πιάτα, αντιλήφθηκε το αρχικό του λάθος, μας ζήτησε συγνώμη και θα μπορούσαμε να πούμε ότι κατά κάποιο τρόπο επανόρθωσε, ενώνοντας το διπλανό τραπέζι. Κατά την διάρκεια της παραμονής μας, εκτελέσθηκε γενική και ιδιαίτερα λεπτομερή καθαριότητα του εσωτερικού χώρου, γεγονός που μόνο ως θετικό μπορώ να το εκλάβω. Πριν την αποχώρησή μας μια κυρία μας ρώτησε αν έχουμε ξαναέρθει, πως μας φάνηκε το φαγητό, απάντησε στις ερωτήσεις μας και μας αποχαιρέτησε λέγοντας χαρακτηριστικά, ‘’εμάς το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι όταν ο πελάτης αναχωρεί, να μην έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι τα ψάρια που έφαγε ήταν φρέσκα’’.

Η κάρτα του menu είναι πολύ απλή, ότι ημέρας έχει ο πάγκος του ψαράδικου και από εκεί και πέρα σαλάτες, ορεκτικά και νομίζω, χωρίς να είμαι 100% βέβαιος, ότι πρέπει να παίζουν και λίγα πιάτα τύπου ριζότο, κριθαρότο και αστακο/γαριδομακαρονάδες. Από ψαροθαλασσινά, τουλάχιστον την ώρα της δικής μας επίσκεψης, υπήρχε μεγάλη ποικιλία, μικρό και μεγάλο ψάρι, απλό και premium, θαλασσινά και λίγα οστρακοειδή.

Στο τραπέζι μας προσγειώθηκαν τα παρακάτω εκλεκτά πιάτα:

-Άφθονο φρυγανισμένο ψωμάκι, μαζί με ένα συμπαθητικό ντιπάκι ταραμοσαλάτας, έναντι 0,80€ το άτομο.

-Σαλάτα χόρτα, σωστά βρασμένα, καλής ποιότητας και ποσότητας στα 5€.

-Εξαιρετικές τηγανητές πατατούλες, έφθασαν ζεστές-καυτές, μας έκαψαν τη γλώσσα, στα 3,50€. Θα συμφωνήσω με την αγαπητή φίλη boux, ότι πράγματι έδειχναν πολύ κοντά στην Γαλλική τεχνοτροπία.

-Γαύρος τηγανητός, εξαιρετικά εκτελεσμένος και στραγγισμένος, έτσι ώστε να απολαμβάνεις αυτό το μικρό γευστικό ψαράκι και όχι το λάδι στο οποίο τηγανίσθηκε. Μερίδα αρκετά πλούσια στα 6€.

-Ψητές σαρδέλες, επίσης στα 6€. Ως γεύση, ποιότητα και ψήσιμο, οφείλω να αναγνωρίσω ότι ήταν εξαιρετικές, αφήνοντας μια ιδιαίτερη ‘’καπνιστή’’ νότα, αποτέλεσμα ίσως και της καλής ποιότητας κάρβουνου που χρησιμοποιείται.

-Μισό κιλό εξαιρετικές κουτσομούρες, λογικά τιμολογημένες στα 22€. Δεν μου αρέσουν αυτού του είδους οι χαρακτηρισμοί, τους βρίσκω λίγο υπερβολικούς, αλλά εδώ θα την κάνω την εξαίρεση. Μύριζα και γευόμουν θάλασσα, είχα καιρό να νοιώσω κάτι παρόμοιο σε ψαροταβέρνα. Κρατσανιστές απ’ έξω, ζουμερές από μέσα, ένα πιάτο που γευστικά ‘’τα έσπαγε’’.

-Μισό κιλό χύμα άσπρο κρασί στα 4€, θα μπορούσα άνετα να το χαρακτηρίσω γευστικά αξιοπρεπές, ενδιαφέρον, ίσως και λίγο σπιρτόζικο.

-Ένα εμφιαλωμένο νερό που ποτέ δεν το ήπιαμε γιατί το επιστρέψαμε, στο 1,50€. Νύχτωνε όταν πληρώναμε, δεν έβλεπα καλά την απόδειξη και τελικά το εντόπισα στο σπίτι. Εκτιμώ ότι η χρέωση έγινε από αφηρημάδα και όχι από πρόθεση.

-Κέρασμα στο τέλος μια πιατέλα καρπούζι, ότι ακριβώς χρειαζόμασταν για να αλλάξουμε γεύση.

Check please
Με απόδειξη συραμμένη με το δελτίο παραγγελίας στα 49,60€, τα οποία κρίνονται ως πολύ λογικά, για το μέγεθος της παραγγελίας, την τοποθεσία και το στυλ του εστιατορίου.

Κατέληξα ότι:
Το έχω μνημονεύσει και παλιότερα, είμαι σίγουρος ότι οι παλιοσειρές του site το θυμούνται. Άξιοι προσοχής και συγχαρητηρίων, δεν είναι μόνο οι πρωτοκλασάτοι χρήστες του site, αλλά όλοι όσοι (ανεξαρτήτως πλήθους σκουφιών), έχουν να προσφέρουν κάτι χρήσιμο και εποικοδομητικό σε αυτή τη διαδικτυακή κοινότητα. Αξίζουν λοιπόν πολλά συγχαρητήρια στην φίλη diony, που ξετρύπωσε και πρώτη ενέταξε στην βάση δεδομένων του ask4food αυτό το διαμαντάκι. Εύγε diony!!

Στις μέρες μας η βενζίνη και το κόστος των μετακινήσεων, μπορεί να είναι λίγο απαγορευτικά, αλλά ναι θα συμφωνήσω με τον professor fratello, ότι ο ΨΑΡΟΥΛΗΣ αξίζει το slow travel από μακριά και γιατί όχι, να γίνει ένα ακόμα άξιο ‘’τέκνο’’ του ask4food. Παραβλέψτε τον μικρό και βασικό χώρο και εστιάστε στα φρεσκότατα εδέσματα. Ο ΨΑΡΟΥΛΗΣ μπορεί να βρίσκεται ‘’στην άκρη’’ της Γλυφάδας, απαλλαγμένος πλήρως από τις δηθενιές της περιοχής, αλλά την ίδια στιγμή βάζει γκολ στο ‘’κέντρο’’ της φρεσκάδας και της απόλαυσης.

Tip: Στην rush hour μην ξεχάσετε να κάνετε κράτηση. Ειδάλλως σας βλέπω να τρώτε το ψαράκι σας στα παγκάκια της παρακείμενης παιδικής χαράς!!