Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Cafe - Restaurants - Νέα Φιλαδέλφεια, Αθήνα
Οκτ
18
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Aut viam inveniam aut faciam

Το baratin είναι ότι πιο εντυπωσιακό έχει στηθεί σε χώρο εστίασης στην Νέα Φιλαδέλφεια. Βρίσκεται στην κεντρική λεωφόρο της Δεκελειας λίγο πιο πάνω από την κεντρική πλατεία τής περιοχής. Επιβλητικό, όχι όμως μόνο ως μεγέθος, ξεχωριστό από την πρώτη ματιά, χάριν στην πολύ ωραία διακόσμηση που έχει γίνει στο σύνολο του χώρου. Τόσο στους εξωτερικούς όσο και στον εσωτερικό του.

Ο μπροστινός χώρος που βλέπει στον δρόμο έχει υπερυψωθεί και έχουν φτιαχτεί δύο στρογγυλά παρτερια με λουλούδια θυμίζοντας αυλή σπιτιού και νομίζω ότι είναι η καλύτερη επιλογή για καφέ και χαζι στην πολύβοη λεωφόρο. Στον μέσα χώρο κυριαρχεί το τούβλο και το ξύλο, η μεγάλη μπάρα με την επίσης μεγάλη κάβα της και την εκπληκτική χειροποίητη μηχανή του καφέ. Υπάρχει υπερυψωμενο πατάρι όπου φιλοξενεί τις τουαλέτες και ίσως και κάποια τραπέζια το χειμώνα. Στην μέση του χώρου ένα ψηλό μοναστηριακό τραπέζι και απέναντι απ το μπαρ αναπαυτικές πολυθρόνες με τραπεζάκια για να χαλαρωσεις το μεσημέρι με κάποια σαλάτα ή κάποιο σάντουιτς. Κάτω από το πατάρι υπάρχει καναπές με άνετα τραπεζάκια για να γεύματισεις. Στο τέλος του κτιρίου υπάρχει η πίσω αυλή που θυμίζει Κυκλάδες έτσι όπως είναι ντυμένη στα λευκά.

Η εξυπηρέτηση είναι φιλική και οικεία, τα κορίτσια(δεν έχω πετύχει ακόμα άντρα σερβιτόρο) προσπαθούν για το καλύτερο, πάντα χαμογελαστες και προθυμες να λύσουν οποιαδήποτε απορία ή πρόβλημα προκύψει. Στο κομμάτι του καφέ και του ποτου τα καταφέρνουν εξαιρετικά, στο κομμάτι του εστιατορίου όμως νομίζω ότι δεν έχουν την εμπειρία ακόμα να ανταποκριθουν 100%

Η κουζίνα θεωρώ ότι έχει μεγάλες δυνατότητες, τόσο από άποψη υλικών, όσο κι από τεχνικής πλευράς. Το μεγαλύτερο μέρος του καταλόγου (ως επί το πλείστον, κρέατα) μαγειρεύεται με την μέθοδο του sous vide(σε κενό αέρος) γιαυτό και οτιδήποτε σε κρέας είναι τόσο μαλακό και ζουμερο. Βράζει δηλαδή σε συγκεκριμένη θερμοκρασία με προκαθορισμενο χρόνο, αποφεύγοντας έτσι το κάψιμο ή το στεγνωμα. Σε κάποια άλλα πιάτα όπως οι σαλάτες ή τους ριζοκεφτεδες π. χ δεν βρήκα την γευστική ένταση που που Θα έπρεπε να είχαν. Είναι νωρίς ακόμα όμως για την κουζίνα και πιστεύω ότι θα τα βρει τα πατήματα της. Bitok a la russe, πόσο καιρό το αναζητούσα, κάπου στο Χαλάνδρι άκουσα και για αρμενοβίλ...

Οι τιμές είναι στο ίδιο επίπεδο που είναι και το μαγαζί, ψηλότερα από τα υπόλοιπα της περιοχής... Γιατί η προσφορά υπηρεσιών που παρέχει είναι πολλά βήματα μπροστά από όλα τα υπόλοιπα. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απλησίαστες.

Το baratin δεν ήρθε απλά για να μείνει, ήρθε για να φτιάξει ένα καινούργιο δρόμο στον τρόπο διασκέδασης στην περιοχή. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι μέσα στα ομορφότερα μαγαζιά της Αθήνας