Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Πασαλιμάνι - Φρεαττύδα, Αθήνα
Οκτ
18
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Η επίσκεψη στον Δυόσμο είχε προγραμματιστεί από τότε σχεδόν που άνοιξε. Αφού λοιπόν έπεσαν και οι αναγνωριστικές επισκέψεις από έμπιστους φίλους και εστέφθησαν με επιτυχία, έκανα κι εγώ την εμφάνισή μου και θα την ξανακάνω πολλάκις όπως φαίνεται!

Ο χώρος είναι ιδανικός… σε ένα νεοκλασικό ψηλοτάβανο κτίριο του 1920 με μια μεγάλη σκάλα που οδηγεί στον κυρίως (μεγάλο) χώρο στον οποίο κυριαρχούν η πέτρα και το ξύλο. Ο κατάλληλος φωτισμός, η καθαρή ατμόσφαιρα, η ωραία έντεχνη μουσική σε σωστή ένταση και οι λιτές, ωραίες διακοσμητικές πινελιές με τα ζωγραφισμένα κάδρα από τα χέρια της γλυκύτατης Ζωής, συντελούν στην αναλογία του 4 στην ατμόσφαιρα.

Τις καλοκαιρινές μέρες οι σκάλες οδηγούν ακόμα πιο πάνω σε μια καθαρή και περιποιημένη ταράτσα, η οποία μπορεί να μην έχει κάποια ιδιαίτερη θέα, αλλά είναι αξιοπρεπής και καθόλου δυσάρεστη, αφού η πρώτη μας επίσκεψη πραγματοποιήθηκε καλοκαίρι. Δεν ξέρω αν μελλοντικά θα δημιουργηθεί η υποδομή για να φιλοξενεί και κατά την διάρκεια του χειμώνα τους καπνιστές, πάντως σίγουρα θα ήταν μια πολύ βολική λύση για όλους εμάς (εκτός από το σέρβις βέβαια που θα λιώσει στο πάνω κάτω). θα δείξει.

Την εξυπηρέτηση (και όχι μόνο απ’ ότι καταλάβατε) έχει αναλάβει και πάλι η γλυκύτατη Ζωή. Πρόσωπο όχι άγνωστο σε μένα, αφού στον τομέα της εξυπηρέτησης την έχω ξανασυναντήσει επί το έργον, πριν χρόνια στην βεράντα της Καίτης (νυν εν Αιθρία) στη Νέα Φιλαδέλφεια. Άρα λοιπόν αποτελεί εγγύηση στο πόστο της. Χαμογελαστή ειλικρινά και όχι ψεύτικα, ευγενική, γρήγορη, πρόθυμη... και πολλά θετικά ακόμα.

Την ίδια θετική αύρα εκπέμπει και ο Στέλιος, ο ένας εκ των ιδιοκτητών και ψυχή του μαγαζιού. Ακούραστος, με αγάπη που βγαίνει στην δουλειά του. Μπράβο και στα δύο παιδιά αλλά και στην άλλη κοπέλα του σέρβις της οποίας η παρουσία είναι πιο διακριτική αλλά άκρως αποτελεσματική. Και εδώ λοιπόν απλόχερα 4άρι.

Το φαγητό στον Δυόσμο, είναι η τρίτη και σημαντικότερη έκπληξη. Ό, τι δοκιμάσαμε -υπολογίζοντας και τις δύο μέχρι στιγμής επισκέψεις-, ήταν αψεγάδιαστο, νόστιμο και παραπάνω από αξιοπρεπές. Οι πρώτες ύλες προέρχονται από Έλληνες παραγωγούς κάθε γωνιάς της Ελλάδας και τηρείται η εποχικότητα των προϊόντων με σεβασμό έτσι και στη φύση αλλά και στον πελάτη. Δικαίως 4άρι με τόνο!

Η παραγγελία μας την πρώτη φορά, 23/7/2016 3 άτομα, διαμορφώθηκε ως εξής:

- Φακοσαλάτα χ 5,50€

Τολμώ να πω ότι είναι η πιο ωραία, επαρκής, σε σωστή ένταση και γευστική φακοσαλάτα που έχω δοκιμάσει. Με χοντρή φακή Βοΐου, τοματίνια, φέτα, άνηθο και φύτρες φακής. Ήρθε σε μια μεγάλη γαβάθα, που θα μπορούσα να την φάω όλη μόνη μου.

- Μπάλες τυριού (τηγανιτές) με ανθότυρο Ρούμελης και κατσικίσιο τυρί Ερίφι χ 4,00 €

Τέσσερα μεγάλα τεμάχια, γευστικά, χωρίς ίχνος βαριάς μυρωδιάς για όσους φοβούνται το κατσικίσιο τυρί, επάνω σε μαρμελάδα ντομάτας, πασπαλισμένα με μαυροσούσαμο και γαρνιτούρα ρόκας. Εξαιρετικά και απαραίτητα σε κάθε παραγγελία!

- Καβουρμάς Σερρών στη σχάρα με λαδολέμονο και sticks πατάτας χ 7,00€

Αγαπημένος για μένα (μοσχαρίσιος) μεζές που για πρώτη φορά τον δοκίμασα στο σαραντατρίο και από τότε κόλλησα! Εδώ η ποιότητά του είναι εξαιρετική, η εκτέλεση επίσης πάρα πολύ καλή, αλλά εγώ θα επιμείνω στην (αλμυροπικάντικη) εκδοχή του προαναφερθέντος με το αυγό που θεωρώ αξεπέραστη μέχρι στιγμής.

- Μαστέλο Χίου ψημένο στη σχάρα με μαρμελάδα σύκου και σουσάμι σαν ορεκτικό ημέρας χ 5,50€ €

Πολύ νόστιμο και σε υπεραρκετή ποσότητα σε σχέση με τα συνήθη μεγέθη τυριών που καταφθάνουν στο τραπέζι μας και μόλις που φτάνουν για να πάρει ο καθένας μια μικρή πιρουνίτσα. Θα ήθελα να μπει μόνιμα στον κατάλογο.

- Τηγανιά μανιταριών σε πήλινο με κασέρι Ξάνθης και λάδι τρούφας χ 5,00€

Μαγική γεύση για τους λάτρεις των μανιταριών και της τρούφας όπως εγώ, που δεν θα παρέλειπα ποτέ από την παραγγελία μου στον Δυόσμο. Μια παρατήρηση μόνο, το λάδι τρούφας δεν ακούγεται αρκετά. Λίγο περισσότερη ποσότητα χρειάζεται για να δικαιολογεί και την αναφορά στον κατάλογο.

- Αυγά με sticks πατάτας και σαλάμι αέρος Στρεμμένου 6,50€

Όπου αυγά… σημειώστε τέσσερα παρακαλώ! Έτσι, γιατί στον δυόσμο τσιγκουνιές δεν κάνουν. Τέσσερα λοιπόν αυγουλάκια μάτια επάνω σε μια επίσης γενναιόδωρη τηγανιά από sticks πατάτας και από πάνω σε ροδέλες το σαλάμι αέρος.

Ο Στέλιος σε αυτό το σημείο προσφέρθηκε να μας δείξει την πρότασή του για το συγκεκριμένο πιάτο, που δεν ήταν άλλη από το να σπάσουμε τα αυγουλάκια επάνω και να τα ανακατέψουμε με τις πατατούλες. Και εννοείται πως τον αφήσαμε να περιποιηθεί το πιάτο μας, εκτός από τον ένα κρόκο που τον παρακάλεσα να τον αφήσει ατόφιο…για να “βουτσαλίσω” το ψωμάκι μου! Θα μπορούσα να τρέφομαι καθημερινά με πατάτες και αυγά… τα λατρεύω… νομίζω δεν χρειάζεται να πω κάτι περισσότερο γι’ αυτό το πιάτο.

Παρένθεση: Το ρήμα “βουτσαλάω” (ακούς μαρή για να μαθαίνεις;) το έχω υιοθετήσει από την κολλητή μου (είναι επινόησή της) και θα πρότεινα στον κο Μπαμπινιώτη να την προσθέσει στο λεξικό του γιατί πολύ μου αρέσει. Κλείνει η παρένθεση.

- Πέτουρα Γιαννιτσών με κοτόπουλο μπρόκολο και κρέμα τυριού χ 8,50€

Πεντανόστιμο πιάτο με ένα είδος ζυμαρικού που είναι τα πέτουρα και μοιάζουν με της ταλιατέλες (ίσως είναι και λίγο πιο πλατιά αυτά). Το κοτόπουλο με το μπρόκολο που δένουν εκπληκτικά με την πλούσια κρέμα τυριού, δίνουν ένα εξαιρετικά νόστιμο αποτέλεσμα! Οι μύλοι με τα διάφορα πιπέρια (ανάμεσά τους κι ένα λεμονοπίπερο αν θυμάμαι καλά) που μας πρότεινε ο Στέλιος για το κάθε πιάτο ξεχωριστά, έδιναν την οριστική πινελιά που χρειαζόταν ο κάθε μεζές. Εύγε.

- Πανσέτα από χοιρινά Θήβας, με πουρέ σελινόριζας και καραμελωμένα κρεμμύδια (καν’το όπως ο Άγγελος η ονομασία του στον κατάλογο) χ 9€

Πάνω σε μαντεμένια πλάκα σερβιρισμένα τρία ευμεγέθη κομμάτια τρυφερής πανσέτας που δεν ήταν πνιγμένα στο λίπος όπως συμβαίνει συνήθως. Είχαν όσο λιπάκι έπρεπε και το κρέας έλιωνε στο στόμα. Ο πουρές ήταν υπέροχος και βελουδένιος και τα καραμελωμένα κρεμμύδια πασπαλισμένα με λίγο σουσάμι σε έστελναν με την κάθε μπουκιά στον ουρανό!

Το τέλος ήταν ποοολύ γλυκό… τόσο που περισσότερο δεν γινόταν να είναι:

- Τσιζκέικ με ξινό τυρί Ίου με βάση από μπισκότα αμυγδάλου χ 6,00€

Πολύ ιδιαίτερη γεύση λόγω της ιδιαιτερότητας του συγκεκριμένου τυριού που νομίζω ότι δεν σηκώνει μεσοβέζικες καταστάσεις. Άλλοι θα την λατρέψουν και άλλοι θα την απορρίψουν εξ’ αρχής. Τυρένια υφή σε καλή ποσότητα με σάλτσα και φρούτα του δάσους πασπαλισμένα με λίγους ξηρούς καρπούς. Δοκιμάστε το. Στην παρέα μου άρεσε, αν και εγώ προτιμώ “δαγκωτό” το αμέσως επόμενο.

- Τάρτα σοκολάτας χ 6,50€

Γέμιση κρεμέ από σοκολάτα valrhona και βάση από παξιμάδι χαρουπιού και χαρουπόμελο, με καραμέλα βουτύρου και αλατισμένο φυστίκι από πάνω… η απόλυτη ηδονή του ουρανίσκου! Το αποφάσισα, την επόμενη φορά θα την παραγγείλω μόνο για τον εαυτό μου, δεν μοιράζεται αυτό το γλυκό πάει και τελείωσε! Αέρινη, γλυκιά αλλά καθόλου λιγωτική και τόσο φίνα!

- Παγωτό καϊμάκι με βύσσινο κερασμένο από τα παιδιά καθώς και σφηνάκια πολύ ωραίου οινόμελου!. Το καϊμάκι ήταν θεσπέσιο, -από τον Κοσμίδη όπως μας πληροφόρησαν- που το φτιάχνει με φρέσκο γάλα από τον Βορρά για να έχει αυτό το εκπληκτικό-γευστικό αποτέλεσμα.

Με μια κόκα κόλα light χ 2€ και μια Bεργίνα weiss x 4€ το σύνολο του λογαριασμού έφτασε στα 57,00€ ήτοι 19€/άτομο.

Στην δεύτερη επίσκεψη 24/9/16 πάλι τρία άτομα, κάναμε επανάληψη σε: τηγανιά μανιταριών, μπάλες τυριού, sticks πατάτας με αυγά, πέτουρα, τάρτα σοκολάτας (φυσικά) αλλά και νέες δοκιμές σε:

– Ρολάκια με παστουρμά Μιράν και Νιώτικο κεφαλοτύρι με ντομάτα χ 5€
που ήταν εξαιρετικά με ωραία ζύμη χωρίς λίγδες και παστουρμά σε όλο το μήκος του ζυμαριού (κι όχι στις γωνίες άδεια από υλικό όπως συμβαίνει συνήθως) και

- Εκμέκ με παγωτό καϊμάκι, σιρόπι κανέλας, φυστίκι Αιγίνης και σάλτσα βύσσινο χ 5,00€

Άλλη μια έκπληξη με την βάση του εκμέκ (από το Ζουκερίνο) να είναι εξαιρετική, γευστική και μαστιχωτή, από τα ωραιότερα εκμέκ που έχω δοκιμάσει. Για το καϊμάκι τα γνωστά, να μην τα επαναλάβω.

Αλλά και λικέρ δυόσμου κερασμένο που είχε φτιάξει η μαμά του Στέλιου και είναι σε ερευνητικό στάδιο ακόμα. Εμένα μου άρεσε πολύ, γιατί είναι πολύ πρωτότυπο, αφήνει μια μυρωδάτη επίγευση στο στόμα και γιατί επιβάλλεται πιστεύω να υπάρχει ένα σήμα κατατεθέν της ονομασίας του εστιατορίου και αυτό πιστεύω πως είναι το κατάλληλο.

Μια μπύρα μαύρη Ηρακλειώτικης προέλευσης, ονόματι Σολο το “Σκοτίδι” ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ή για το γούστο μου, πικρή, δυνατή (7,5 vol αν θυμάμαι καλά) με αρώματα σοκολάτας και καφέ!

Με κερασμένο το ένα γλυκό και το λικεράκι πάλι πληρώσαμε περίπου 18€ έκαστος.

Συμπερασματικά: Ο Δυόσμος κατά την γνώμη μου πληροί όλες τις προϋποθέσεις, εκείνες που μου επιτρέπουν όχι μόνο να βάλω άριστη βαθμολογία αλλά να πιστεύω πως αξίζει ακόμα μεγαλύτερη! Έχει το πακετάκι που με ικανοποιεί πλήρως, όπως έχω αναφέρει ξανά στο παρελθόν. Αξιοπρεπέστατες γεύσεις, ευχάριστη και καθαρή ατμόσφαιρα, άριστη εξυπηρέτηση/φιλοξενία και όλα αυτά αξίζουν τα χρήματα που θα δώσει κάποιος για ένα ωραίο γεύμα, που εκτιμώ πως όσο και να ξεφύγει, δύσκολα θα ξεπεράσει τα 17-20€.

Το κυριότερο όμως απ’ όλα είναι η ΑΓΑΠΗ που δείχνει η ομάδα του Δυόσμου για την δουλειά της! Αυτή η αγάπη, διοχετεύεται σε καθετί που κάνουν και μετατρέπεται σε θετική ενέργεια, γεγονός του οποίου τελικός αποδέκτης είναι ο επισκέπτης. Γιατί ας μην ξεχνάμε πόσες φορές μας έχει τύχει να φάμε καλά σε ένα εστιατόριο, αλλά να μην έχουμε την επιθυμία να ξαναπάμε, γιατί δεν μας άρεσε το κλίμα είτε η συμπεριφορά των υπευθύνων! Ε, λοιπόν ο Δυόσμος είναι εγγύηση και σε αυτό.

Για να μην παρεξηγηθώ, αυτή είναι προσωπική άποψη αλλά και της παρέας μου, με την οποία οι απόψεις δεν συμπίπτουν πάντα, όμως εδώ ταυτίστηκαν απόλυτα. Ελπίζω αυτό που εισπράξαμε εμείς από τις επισκέψεις μας στον Δυόσμο, να συμφωνεί και με την άποψη όσων θα το επισκεφθούν στο μέλλον.

ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ!

Υ. Γ.: Ελπίζω το κείμενό μου να εμφανιστεί με κενά μεταξύ των παραγράφων όπως ακριβώς είναι όταν το υποβάλω. Διαφορετικά ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων από τους αναγνώστες και παρακαλώ τους διαχειριστές να διευθετήσουν το θέμα, γιατί κατ' αυτόν τον τρόπο οι κριτικές δεν είναι ευδιάκριτες.

2016-10-18 17:43:02

Καταρχήν θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για τις επισκέψεις στο χώρο μας, όπως επίσης για την πολύ όμορφη και τόσο θετική κριτική σας.

Αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά που μπορέσαμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας άλλα και ένα βάρος από την άριστη βαθμολογία σας, τώρα πρέπει να προσπαθήσουμε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι και αυτό προϋποθέτει ταυτόχρονη δουλειά 8 ανθρώπων

Διότι ο Δυόσμος εκτός απ την Ζωή και τον Στέλιο είναι και η Μαριάννα με την Ανδριανή, είναι ο Άγγελος με τον Θοδωρή, ο Γιώργος και η Ματίνα. Οποιοδήποτε θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα οφείλεται στην προσπάθεια όλων.

Κλείνοντας θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε και πάλι

Με εκτίμηση
Η ομάδα του Δυόσμου


2016-10-18 20:31:07

Τα συγχαρητήριά σαφώς πηγαίνουν ΚΑΙ στους αφανείς ήρωες του Δυόσμου! Άλλωστε όταν ανέφερα την "ομάδα" του δυόσμου, αυτό ακριβώς εννοούσα! Και παρόλα αυτά είναι ιδιαιτέρως τιμητικό το γεγονός ότι δεν υπάρχει πρόθεση να καρπωθεί την επιτυχία αυτής της προσπάθειας μόνο ο Στέλιος και η Ζωή, τα δύο -κυρίως- πρόσωπα που εμείς οι επισκέπτες έχουμε την δυνατότητα να συναναστραφούμε κατά τις επισκέψεις μας.

Όσο για το "βάρος" της βαθμολογίας... δεν έχετε παρά να συνεχίσετε να κάνετε αυτό που μέχρι σήμερα με κόπο, αγάπη και αξιοπρέπεια κάνετε. Συγχαρητήρια και πάλι.

Με εκτίμηση,
Χρήστης PONTIKI


2016-10-18 22:28:31

Επ΄ ουδενί δεν θέλαμε να υπονοήσουμε ότι αναφερθήκατε μόνο στα δυο πρόσωπα χωρίς να δώσετε τα συγχαρητήρια σας και στην υπόλοιπη ομάδα

Δράττοντας την ευκαιρία όμως από την ονομαστική αναφορά στην κριτική σας, τονίσαμε εμείς τα υπόλοιπα ονόματα των συντελεστών αυτής της ομάδας.

Με εκτίμηση
Η ομάδα του Δυόσμου


2016-11-30 00:26:25
Η κριτική τροποποιήθηκε από τον/την PONTIKI.

  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.