Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants - Μαρούσι, Αθήνα
Οκτ
17
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
37-49

Μετά από ένα χρόνο, το Oceano έγινε άπαιχτο! Το sushi συνεχίζει να είναι εξαιρετικό και η ομάδα ενισχύθηκε από γνωστό κορυφαίο σεφ που κάνει θαύματα με τα θαλλασινά!
Στην υποδοχή μιά όμορφη και ευγενέστατη κοπέλλα, στο μπαρ επίσης νέα πρόσωπα και η η μπαργούμαν κάνει τρομερά κοκτέηλ (9 ευρώ). Νέα πρόσωπα στο σέρβις, ευγενέστατα παιδιά με γνώσεις που σου εξηγούν τα πάντα.
Προς μεγάλη μας έκπληξη η παραγγελία εδόθη κατ΄ευθείαν στον σεφ (Γιώργος Τσαπάρας) ο οποίος μας εντυπωσίασε με τις γνώσεις του και την ανάλυση του. Μας πρότεινε νέα πιάτα και εμείς ακολουθήσαμε!
Κατ΄αρχήν παραγγείλαμε το Special sunfire roll (γαρίδα και σολομός φλαμπέ με το πιάτο να φλέγεται!!! ), special eel roll (απίστευτο καπνιστό χέλι, το γνήσιο Ιαπωνέζικο) και εξαιρετικό sashimi σολομού, τόνου και λαυρακιού. Νομίζω ότι έχουν το καλύτερο sashimi της αγοράς! Γιά κύρια πιάτα παραγγείλαμε το Black cod με μανιτάρια shitake & miso sauce το οποίο ήταν το καλύτερο που έχω δοκιμάσει ποτέ και μάλον και το μεγαλύτερο σε ποσότητα. Η miso πολύ καλοφτιαγμένη και τα μανιτάρια με διάφορα άλλα Ιαπωνέζικα λαχανικά κάλυπταν και την σαλάτα που δεν παραγγέιλαμε! Δεύτερο πιάτο ήταν ο τόνος tataki (μας ενημέρωσαν ότι τόνος ήταν ολόφρεσκος και από πολύ καλό ψάρι (ο τόνος δεν είναι πάντα καλός και ιδιαίτερα ο Ισπανικός που σερβίρουν τα περισσότερα εστιατόρια στην Ελλαδα, οπότε όταν βρίσκεται φρέσκο yellow fin, είναι σκέτη απόλαυση. Ο ένας τόνος σερβιρίστηκε με hoisin sauce και με ξεχωριστό μπωλ από steam rice, ενώ ο δεύτερος (φιλέτο τόνου) με μανιτάρια Ιαπωνικά και hoisin sauce. To τέταρτο πιάτο ήταν ολόφρεσκο φιλέτο σφυρίδας πολύ σωστά ψημμένο με πολλά διαφορετικά και άψογα τοποθετημένα λαχανικά (baby vegetables) και με λαδολέμονο ξεχωριστά.
Όλα τα πιάτα ήταν τέλεια! Ακούγεται παράξενο και ίσως υπερβολικό αλλά η ποιότητα τους έχει φθάσει στα ύψη! Έχουν σταθερούς πελάτες οι οποίοι απολαμβάνουν αυτά τα υπέροχα εδέσματα σε ένα καθόλου διαφημισμένο εστιατόριο που είναι μακράν. Εμείς οι Έλληνες συχνά προτιμάμε τα μαγαζιά που έχουν πολυδιαφημισθεί και τρώμε πολλές φορές αηδίες έχοντας βέβαια πείσει τον εαυτόν μας ότι ήταν καλή η επιλογή μας. Αν θες φρέσκο και τέλειο shusi χωρίς να είναι γεμα΄το από φθηνές μαγιονεζες, κέτσαπ και phiiladelpia, πας στο Oceano. Εδώ το sushi είναι αγνό και φρέσκο με τα καλύτερα υλικά. Το Black cod και τα υπόλοιπα φιλέτα ψαριών δεν παίζονται! Πληρώνεις λογικά και τρως θεικά! Ακόμη και τα κρασιά τους είναι όλα γνωστά και τα καλύτερα της αγοράς. Δεν υπάρχουν στον κατάλογο άγνωστα και "ψαγμένα" που δεν πίνονται αλλά οι περισσότεροι επιχειρηματίες στα πλασάρουν γιατί τα αγοράζουν σχεδόν τζάμπα!
Εδώ έρχομαι συχνά και ενώ δεν πίστευα ότι υπάρχει κάτι να κάνουν ακόμη περισσότερο, τελικά φέτος έγινε ακόμη καλύτερο! Ο Γιώργος Τσαπάρας έκανε την υπέρβαση και τα πιάτα του είναι γιά χρυσούς σκούφους! Πέραν από το design, η ποιότητα της πρώτης ύλης και η γεύση είναι μακράν! Κανονικά σε αυτόν τον χώρο δεν θα έπρεπε να βρίσκεις τραπέζι ούτε την καθημερινή ενώ υπάρχουν κάποια άλλα (πολύ λίγα βέβαια )που είναι γεμάτα όλες τις ημέρες, είναι ιδιαίτερα ακριβά και τρως πολύ μέτρια! Στo Oceano τα χρήματα σου πιάνουν τόπο. Μπορείς να δειπνήσεις με 25-30 ευρώ με σούσι (τα ρολλακια αρχίζουν από 4.90 ευρώ) και φθηνά σχετικά φιλέτα ψαριών όπως το μυλοκόπι και το λαυράκι (16 ευρώ το πιάτο) και αν πας γιά την πρώτη κατηγορία (Φιλέτο τόνου Black cod και σφυρίδα (26,32, & 32 ευρώ το πιάτο ) θες περίπου 50 ευρώ ανά άτομο. Αυτό το πενηντάρι το πληρώνουμε στα περισσότερα μαγαζιά το βράδυ και τρώμε μπούρδες πολλές φορές! To Oceano είναι ένα εστιατόριο πολύ υψηλού επιπέδου γιά αυτούς που ξέρουν τι σημαίνει καλό φαγητό! Οι πελάτες που βλέπω κάθε φορά που πηγαίνω, είναι σοβαροί και γνωστοί επιχειρηματίες και όχι οι μαιντανοί και οι δήθεν!
Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο εστιατόριο είναι ένα από τα πέντε καλύτερα της Αθήνας, ένας πανέμορφος χώρος που εμπλουτίστηκε με όμορφα φυτά εσωτερικά & εξωτερικά. Επίσης δίπλα στο μπαρ, τοποθετήθηκε ένα sushi bar και όπως μας πληροφόρησαν θα λειτουργεί προς το παρόν για το lunch, έχουν πολύ καλό μεσημεριανό λόγω των πολλών εταιρειών που υπάρχουν στην γύρω περιοχή, και πολύ σύντομα θα λειτουργεί και το βράδυ με ειδικές βραδυές με sushi και οστρακοειδή.
Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε την χαλβαδόπιτα! Δεν μπορώ ούτε καν να την περιγράψω γιατί είναι μιά ζωγραφιά από πολλά υλικά! (Αργεί λίγο στην παρασκευή της, προφανώς γιατι γίνεται επί τόπου, αλλά αξίζει τον κόπο η αναμονή! )
Παρεπιπτόντως, ήπια και ένα από τα καλύτερα dry Martini!

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη J.R..