Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Ηλιούπολη - Καρέας, Αθήνα
Οκτ
19
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Το πολύ το Κύριε ελέησον το βαριέται και ο παπάς. Ή μήπως όχι;

Πολλά μαγαζάκια έχουν αναδειχθεί κατά καιρούς από το σάιτ (τις καλές εποχές του), ένα από αυτά είναι και τα Φουρνομαγειρέματα. Τι δεν μου "καθόταν" καλά;Αν μπορώ να το παραθέσω έτσι. Λοιπόν, αυτό που δεν μπορούσα να διαχειριστώ στο μυαλό μου ήταν πως όλοι το εκθείαζαν. Προσοχή όμως, εκ του αποτελέσματος το μαγαζί δικαιώνεται απλώς κάποιες φορές πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι. Εννοείται πως σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται οι αρνητικές κριτικές, μετά την πρώτη επίσκεψη μου. Έτσι είναι η ζωή... θα αποκτήσεις και haters.

Δεν θα αναφερθώ στην επίσκεψη που κάναμε κάποιο παρεάκι των χρηστών του ASK αν και κάποιοι ΔΕΝ αξιώθηκαν καν να απαντήσουν στην πρόσκληση μας. Ας είναι.... Θα σας μιλήσω για την επίσκεψη που έκανα ημέρα καθημερινής με δύσκολο κοινό. Γονείς, που ειδικά αν είναι καθημερινή δεν έχουν όρεξη για μετακινήσεις καθώς τρέχουν όλη μέρα για δουλειές, αλλά και την αδελφή μου που σχόλασε εκείνη την ώρα από φροντιστήριο ξένων γλωσσών στο κέντρο της Αθήνας.... και τι σύμπτωση, ο ιδιοκτήτης του είναι έγκριτο μέλος του Ask4food, με τον μεγαλύτερο αριθμό έμπιστων.

Ο χώρος όπως έχετε διαβάσει, είναι αμφιλεγόμενος. Σε άλλους αρέσει πολύ και τους θυμίζει την παιδική τους ηλικία ενώ σε άλλους δεν αρέσει ιδιαίτερα και θεωρούν πως θα μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο. Αν είστε λάτρεις των κόμικ θα σας αρέσει. Επειδή δεν γνωρίζουμε όλα τα μυστικά των επιχειρήσεων όμως, έχετε σκεφτεί τι έχουν κάνει οι ιδιοκτήτες σε σχέση με την υγιεινή;Μάλλον όχι, και για να είμαι δίκαιος... γιατί να σας ενδιαφέρει;Για να μη μακρυγορώ, θα πω πως κάνουν ότι είναι δυνατόν για να να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής. Άλλωστε υπάρχει σχέση και με το βασικό τους επάγγελμα.

Εγώ πλέον, όταν ακούω Φουρνομαγειρέματα για 2 πράγματα είμαι σίγουρος. Το πρώτο είναι η εξυπηρέτηση. Mιλάμε για 3 υπέροχους ανθρώπους που πραγματικά χαίρονται να σε εξυπηρετήσουν. Νομίζω πως το μυστικό στην όλη υπόθεση είναι πως δε το κάνουν για βιοποριστικούς λόγους αλλά γιατί είναι το μεράκι τους και η "διασκέδαση" τους. Πως εμείς οι χρήστες στο ΑΣΚ βγαίνουμε έξω για να φάμε;Ε, αυτοί έχουν το μαγαζί για να περνάνε καλά και να ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ, είτε φτιάχνοντας διάφορες συνταγές στην κουζίνα τους, είτε μετά στη σάλα προσπαθούν να δημιουργήσουν ανθρώπινες φιλίες. Όπως και να έχει, τα καταφέρνουν μια χαρά κρίνοντας πως όλοι οι χαρακτήρες δεν είναι το ίδιο.

Να ξέρετε πως πάντοτε έχουν στο μυαλό τους κάποιο κέρασμα, λίγο κρασί για παράδειγμα και σίγουρα δικό τους γλυκό και μαστίχα. Όπως μου εκμυστηρεύτηκαν, ελάχιστες φορές δεν έχουν προσφέρει γλυκό λόγω παράλειψης... μια από αυτές ήταν στη δική μου επίσκεψη. Δεν θα περιγράψω κάτι άλλο γιατί θα νομίσετε πως κάνω αγιογράφημα.

Στα του φαγητού τώρα... τι να πω;Ανά διαστήματα δημιουργούν νέες συνταγές και γενικώς επειδή είναι ανήσυχα πνεύματα, την ψάχνουν τη δουλειά. Δεν θυμάμαι κάτι από αυτά που δημιουργούν ΝΑ ΜΗΝ είναι χειροποίητο και αγνό. Γι'αυτό και δικαιολογούνται κάποιες τιμές "ελαφρώς τσιμπημένες" σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Ότι και να φας, δύσκολα θα σε πειράξει στο στομάχι. Και μπορεί τα περισσότερα εύσημα να τα παίρνει ο Νίκος όμως η βοηθός του, μια γλυκύτατη ΚΥΡΙΑ, η "σουσουράδα" σεφ ξεκινάει πολλές φορές την όλη προετοιμασία και έχει και δικές της συνταγές.

Επειδή είχα αργήσει στη συνάντηση των φίλων λόγω του ωραρίου εργασίας μου, πολλά πιάτα δεν τα έφαγα, μη βαράτε! Το χουνκιάρ το είχα παραγγείλει νωρίτερα!

- Ζυμωτό ψωμί στα 0.90 ευρώ το άτομο. Περιποιημένο, χωρίς να δίνω σημασία σε αυτό. Προσφέρεται με ένα ντιπάκι με βάση την πατάτα. Στους περισσότερους αρέσει.

- Μελιτζανοσαλάτα σπιτική στα 3.5 ευρώ. Ιδιαίτερη γεύση που δεν έχει σχέση με τις άθλιες του εμπορίου. Ακόμα και εγώ που δεν είμαι καθόλου φαν, τη δοκίμασα και τη βρήκα ευχάριστη. Γεύση πιο τραχιά, χωρίς να καταλαβαίνεις ιδιαίτερα τα κομμάτια της μελιτζάνας (θετικό για εμένα αυτό).

- Σαλάτα New Age στα 6.5 €. Λάχανο, ηλιόσπορος, σταφίδα, αποξηραμένο
σύκο, sauce βερύκοκο. Παρ'ότι το λάχανο δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητό αλλά και ουδέτερο σαν λαχανικό, εδώ βρήκαμε μια καλοετοιμασμένη και γλυκιά ισορροπημένη σαλάτα με καλά υλικά. Το σύκο είναι νομίζω το touch που μου άρεσε περισσότερο. Ποσότητα πολύ καλή για 4 άτομα. Ανακατέψτε λίγο τα υλικά για να μοιραστούν στο πιάτο.

- Πατάτες Crispy “σαν τηγανητές” στα 3.8 €. Πατάτες φούρνου με αρωματικά και φρυγανιά, τραγανές “σαν τηγανητές”. Όντως για μη τηγανιτές είναι μια χαρά και πιο ελαφριές. Δεν ξετρελαίνομαι ούτε για το συγκεκριμένο ορεκτικό, η αδελφή μου όμως σιγά-σιγά τις έτρωγε με το χέρι χωρίς να καταλάβουμε οι υπόλοιποι πως τελείωσαν! Τις λάτρεψε.

- Ρεβυθάδα στα 4.8 ευρώ με αρκετό ζουμάκι και με σκελίδες κρεμμυδιού από πάνω. Αυτός που την έφαγε είπε πως παραπέμπει σε Σιφνέικη με ότι συνεπάγεται αυτό για τους λάτρεις της!

- Κειμά Γιαουρτλού στα 5.5 €. Χειροποιητη πίτα με κιμά και γιαούρτι μυρωδάτο. Απλά φανταστική. Νίκο να την κάνεις πιο μεγάλη! Δική τους μαλακή πιτούλα που πιο πολύ παραπέμπει σε πίτα σουβλακιού, όχι τόσο μαλακή όμως. Μυρωδάτος και ζουμερός, αγνός κιμάς που απλώς καταπίνεται. Άνετα τρώω μία μόνος. Το γιαούρτι είναι το απαραίτητο συνοδευτικό.

- Πίτα στα 5.5 €. Πίτα με φύλλο κουρού, κίτρινα τυριά, καπνιστό μπούκοβο και μπέικον. Συνοδεύεται με sause ροκφορ. Τι υπέροχο ψήσιμο που έχει από την αγαπήμενη μου σουσουραδίτσα! Τα τυριά λίγο πιο κρεμώδη από όσο περίμενα, χωρίς να με χαλάνε καθόλου. Και πραγματικά καθόλου βαριά αν δείτε τα παραπάνω υλικά που έγραψα. Πολύ crunchy, ενώ η σως παρ'ότι έχει ροκφόρ που το σιχαίνομαι, δίνει απλώς την αίσθηση του χωρίς να σε αποτρέπει να το δοκιμάσεις. Θα ήθελα να δοκιμάσω φυσικά και κάποια άλλη παραλλαγή της σως, με κάποιο άλλο τυρί.

- Σαγανάκι τύριου στα 5.5 €. Σαγανάκι αλμυρού τυριού, σε κρούστα δημητριακών και καρύδι. Συνοδεύεται με γλυκό του κουταλιού καρότο. Απόλυτη ισορροπία του γλυκού καρότου με το πολύ αλμυρό τυρί. Νομίζω το τυρί ειναι κεφαλογραβιέρα Σπερχειάδος, πασπαλισμένη με τριμμένο καρύδι. Ωραίο συνοδευτικό για να βρίσκεται στο τραπέζι.

- Μελιτζάνα στον πηλό στα 5.5 €. Μελιτζάνες κοκκινιστές με φέτα. Πολυ γλυκό πιάτο, μελωμένο βασικά καθώς παίζουν τον ρόλο τους τα κρεμμύδια. Η μελιτζάνα φρεσκότατη... το μόνο που χρειαζόταν σύμφωνα με την παρέα ήταν κι άλλο τυράκι για να σπάσει την τόση γλυκύτητα.

- Κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα στα 5.5 €. Ωραίο και κοκκινιστό πιάτο! Θα ήθελα λίγο πιο πηχτή τη σάλτσα και να είχαν λίγη φετούλα για να ενισχύσουν τη γεύση. Τα κεφτεδάκια πολύ κρεατένια χωρίς περίεργες προσμίξεις, αφράτα και νοστιμότατα!

- Hünkâr beğendi στα 11.8 €. Μοσχάρι κοκκινιστό μαριναρισμένο σε κοκκινο κρασι, κανέλλα, μπαχάρι, δάφνη, και κύμινο. Συνοδεύεται από πουρέ καπνιστής μελιτζάνας με μπεσαμέλ και τυρί. Έρχεται αχνιστό και φρεσκοφτιαγμένο. Αρκετά τυρένιο, με αισθητή τη γεύση της μελιτζάνας. Θα το προτιμούσα λίγο πιο βελούδινο στην υφή αλλά πραγματικά είναι πολύ καλό πιάτο. Το μοσχάρι λιώνει στο στόμα, πολύ καλής ποιότητας. Από τα καλύτερα που έχω φάει και... βαρύ χαρτί του μαγαζιού μαζί με....

- ΤΟ ΚΟΤΣΙ (του Κοκοτση). Κότσι χοιρινό χωρίς λίπος [700 gr. ] με κρούστα μουστάρδας & δενδρολίβανο στα 16.8 €. Συνοδεύεται με πατάτες φούρνου. Πραγματικό λουκούμι και όντως ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ που έχω φάει. Κόβεται με το πιρούνι και τρώγεται μετά μανίας! Ακόμα και η πέτσα του είναι νοστιμότατη, ενώ και οι πατατούλες φούρνου στέκονται στο ύψος του πιάτου. Στη συνάντηση πήγα τουλάχιστον 2 ώρες αργότερα αλλά οι φίλοι μου είχαν κρατήσει και ακόμα ήταν μαλακό. Καμία σχέση με μπυραρίας που έφαγα το καλοκαίρι και για να κόψω την πέτσα χρειάστηκε πριόνι. Αν το πέταγα στον τοίχο, θα έσπαγε ο τοίχος. Στα Φουρνομαγειρέματα προετοιμάζεται με αγάπη και μάλιστα μας κεράστηκε!

- Ημίγλυκο κρασί ρόζε στα 4.5 ευρώ τα 500 μλ. Ξεχνάω πόσο πίνω και πόσο τα παιδιά μου κερνάνε. Είναι σχεδόν ίδιου επιπέδου με το Δράμι και ΠΟΛΥ καλύτερο από την πρώτη επίσκεψη μου. Μπράβο!

- Κάτι σόδες, αναψυκτικά κλπ είναι πάντα στο πρόγραμμα.

* Κέρασμα μους χαλβά και ένα γιαουρτογλυκό με σοκολάτα αν ενθυμούμαι. Μια χαρά για κλείσιμο, περιμένω κάποιο νέο που θα βάλουν που.... σε κάνει να αναπολείς την παιδική σου ηλικία.

Κλείνοντας τι να πω;Η περιοχή δεν είναι δημοφιλής για να έχουν περισσότερο εν δυνάμει κοινό, παρ'όλα αυτά το Ask4food έχει βοηθήσει το μαγαζί να στεθεί στα πόδια του. Τουλάχιστον πσκ υπάρχει πολλή πελατεία και χαίρομαι γι'αυτό γιατί οι ιδιοκτήτες αγαπούν το μαγαζί και νοιάζονται για τους πελάτες. Και είναι σημαντική τους επιτυχία που κάναμε μια συνάντηση των φίλων του σάιτ, χωρίς μεσάζοντες και χωρίς ιδιοτέλεια. Ήταν απλώς η πρώτη επιλογή μας. Κάτι δεν λέει αυτό;

Υ. Γ Φίλε Fratello, αν και δεν θέλω να απευθύνομαι προσωπικά, σε καλώ να το επισκεφθείς γιατί η άποψη σου έχει μεγάλη βαρύτητα. Σκέψου μόνο ότι θα περάσεις το ίδιο καλά όπως και στο Vino Etcetera (και πολύ χάρηκα που σου άρεσε). Εμείς πλέον νιώθουμε στα Φουρνομαγειρέματα σαν στο σπίτι μας! Σκοπός μας δεν είναι να γράψουμε κριτική αλλά να φάμε καλά!

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη VAGELIS.

2016-10-20 19:56:47

θα Ξεκινησω την απαντηση μου ως εξης
Διαβαζοντας τα γραφομενα απο ολους εσας ενα ειναι σιγουρο.
Ανακαλυπτω μερα με τη μερα οτι αυτο που προσπαθησαμε να κανουμε το εχουμε πετυχει

Να αισθανομαστε οσο αυτο ειναι εφικτο παρεα.

Για εμας το σημαντικοτερο πραγμα, ειναι να ξεχνιομαστε απο την καθημερινοτητα, να περναμε καλα και αν ειναι εφικτο να χαμογελαμε. Το εχω ξαναγραψει, τα υπολοιπα ερχονται και παρερχονται.

Λαθη θα γινουν (οσο και να μην μου αρεσει)αστοχιες το ιδιο και φυσικα επειδη δεν ειμαστε μηχανες, ουτε ο Θεος, υπαρχει παντα η ασχημη στιγμη.

Με γνωμονα ολα τα παραπανω εμεις θα προσπαθουμε παντα για το καλυτερο.
Με εκτιμηση
ΤΑ ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ


2017-06-12 21:03:48
Η κριτική τροποποιήθηκε από τον/την VAGELIS.

  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.