Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Ηλιούπολη - Καρέας, Αθήνα
Νοε
02
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Θέλω αρχικά να αφιερώσω την κριτική αυτή στο φίλο jim, ο οποίος στην (κατά τα φαινόμενα οριστικά τελευταία) συνάντηση των κορυφαίων χρηστών του a4f στο ΣΟΥΜΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙ με είχε προτρέψει να επισκεφθώ τα ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ το ταχύτερο, και στο φίλο VAGELIS, ο οποίος έκανε το ίδιο στο υστερόγραφο της πρόσφατης δικής του κριτικής. Φιλαράκια, είχατε απόλυτο δίκαιο, κρίμα που δε βρήκα χρόνο να επισκεφθώ αυτό το διαμαντάκι νωρίτερα. Και να σκεφθεί κανείς ότι δεν απέχει ούτε είκοσι λεπτά από το σπίτι μου!
Οργάνωσα λοιπόν, έστω και καθυστερημένα, τετραμελή παρέα, για να μπορέσουμε να δοκιμάσουμε περισσότερα πράγματα, έκλεισα τραπέζι για Σάββατο βράδυ και φύγαμε. Επειδή με τη ρυμοτομία της Ηλιούπολης δεν τα πάω και τόσο καλά, προτίμησα να χρησιμοποιήσω το GPS, και μάλλον καλά έκανα. Μολονότι η Ηρώς Κωνσταντοπούλου είναι κεντρικός δρόμος, με μπόλικα μαγαζιά εστίασης και στις δύο πλευρές της, η πρόσβαση από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης δεν είναι τόσο απλή υπόθεση. Θα σας αποζημιώσει όμως η ευκολία του παρκαρίσματος (2,5 στα 10).
Γεγονός είναι ότι πήγα στα ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ κρατώντας συνειδητά μικρό καλάθι, με μπέρδευε κάπως το ότι οι κριτικές ήταν μεν πολλές, αλλά όχι όλες στο ίδιο μήκος κύματος. Η αλήθεια είναι επίσης ότι η ονομασία ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ δεν μου έκανε κλικ, την έβρισκα κάπως μπανάλ. Χαίρομαι που έφυγα από το μαγαζί με μια απόλυτα σαφή εικόνα για το τι είναι και τι θέλουν τα ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ. Και επειδή τα σημαντικότερα έχουν ειπωθεί, θα περιοριστώ να τονίσω αυτά που μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση.
Θεωρώ ότι πρέπει να ξεκινήσω από τον τομέα «εξυπηρέτηση». 5 στα 4, και λίγα είναι. Από την ευγενική υποδοχή, την άνεση χρόνου για τη μελέτη του καταλόγου, τη βοήθεια στη σύνθεση της παραγγελίας, το σερβίρισμα με perfect timing, τη διαρκή «αόρατη» παρουσία γύρω μας είτε του κυρίου είτε της νεαρής κυρίας που φρόντιζαν για όλη την πελατεία ως την άνετη κουβεντούλα με τον σεφ προς το τέλος του γεύματος, όλα κύλησαν τέλεια. Από την πρώτη στιγμή γίνεται σαφές ότι οι άνθρωποι που τρέχουν το μαγαζί από διάφορα πόστα ενδιαφέρονται πραγματικά να μην υπάρξει κανένα παράπονο. Να υπογραμμίσω την αυστηρότατη τήρηση του «απαγορεύεται το καπνίζειν», ακόμα και ο ίδιος ο σεφ βγήκε να κάνει το τσιγαράκι του έξω.
Μιλώντας για τα έξω και τα μέσα, τα ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ καταλαμβάνουν το ισόγειο και τον ημιώροφο μιας χαμηλής πολυκατοικίας. Υπάρχει ένας έξω χώρος, ο οποίος περιβάλλεται με ζαρντινιέρες με φυτά που λειτουργούν περισσότερο ως οπτικός παρά ως ακουστικός φράκτης προς την κίνηση του δρόμου. Χωρά γύρω στα 10 έως 12 τραπέζια και στεγάζεται με χειροκίνητη τέντα, σχεδιάζεται δε, αν κατάλαβα καλά, να κλείσει με πτυσσόμενη τζαμαρία.
Ο μέσα χώρος αδικείται σαφώς από τις μέχρι τώρα περιγραφές. Είναι ενιαίος, παραλληλόγραμμος, ψηλοτάβανος, πολύ σωστά φωτισμένος και φιλοξενεί 20 με 25 τραπέζια. Μόνο η μουσική δεν ακούγεται σωστά. Οι τοίχοι σε τόνους σκούρου καφέ, τα κλασσικά τραπεζοκαθίσματα σε σπασμένο λευκό με πολύ γουστόζικα χάρτινα σουπλά. Η αριστερή πλευρά καλύπτεται από ξύλινες ραφιέρες με μπουκάλια και παντοειδή διακοσμητικά που δεν πληγώνουν το μάτι, ενώ στη δεξιά πλευρά και τις υπόλοιπες επιφάνειες η μονοχρωμία σπάζει με τη χρήση στοιχείων puzzle. Το πιο ωραίο, και εντελώς ασυνήθιστο, είναι όμως ο χώρος της κουζίνας, ο οποίος είναι τοποθετημένος στρατηγικά στον ημιώροφο. Ο σεφ έχει την καλύτερη θέα απ’ όλους! Ο πολύ καλός εξαερισμός, κυρίως όμως το γεγονός ότι στην κουζίνα δεν παίζουν τηγάνια και κάρβουνα, συν η προαναφερθείσα smoke free ατμόσφαιρα, δημιουργούν συνθήκες χαλάρωσης και ευεξίας, ευχαριστιέσαι πραγματικά το φαγητό σου.
Για την ποιότητα του φαγητού δεν θα πω πολλά, ανατρέξτε στις αναλυτικότατες περιγραφές σε προηγούμενες κριτικές. Θα περιοριστώ, όπως συνηθίζω, στο top three, αφού όμως επισημάνω εκ προοιμίου ότι όλα όσα δοκιμάσαμε ήταν άριστα εκτελεσμένα. Κατά σύμπτωση (;) είναι και τα τρία πιάτα με κρέας, ταυτόχρονα όμως εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους. Στην τρίτη θέση το πολυπαινεμένο κότσι. Όντως δε χρειάζεσαι μαχαίρι, λουκούμι σωστό, οι συνοδευτικές πατάτες φούρνου εξαιρετικές, αλλά πρόκειται σαφώς για μια απλή συνταγή. Στη δεύτερη θέση το χειροποίητο λουκάνικο. Η υφή του θυμίζει το κρητικό ξιδάτο λουκάνικο, η γεύση του όμως, χάρη στο κάπνισμα που έχει γίνει στο κρέας, είναι μοναδική, την επόμενη φορά θα παραγγείλω ένα μόνος μου. Πρώτο, τέλος, το πολύ επιτυχημένο χουνκιάρ, εδώ ο σεφ αξιοποιεί τέλεια την κωνσταντινουπολίτικη καταγωγή του και σερβίρει ένα πιάτο όπου τόσο το κοκκινιστό κρέας σε μπουκιές όσο και ο πουρές με καπνισμένη μελιτζάνα θα μπορούσαν να σταθούν ως ανεξάρτητα πιάτα, οπότε ο συνδυασμός σε ένα (εντυπωσιακά παρουσιασμένο) πιάτο είναι απογειωτικός. Ειδικός έπαινος στο χειροποίητο ψωμί που ζυμώνουν καθημερινά, ο σεφ – να ‘ναι καλά – μας έδωσε ένα καρβέλι για το κυριακάτικο πρωινό. Εξαιρετικό το κρασί χύμα, τόσο το κόκκινο όσο και το αγαπημένο μου ροζέ ημίγλυκο που πίνεται σαν νεράκι.
Κρύο νερό σε γυάλινο μπουκάλι (ανανεώθηκε δύο φορές χωρίς να προλάβουμε να το ζητήσουμε), πάρα πολύ νόστιμο το – μαζί με ένα λικέρ μαστίχας – κερασμένο επιδόρπιο στο σωστό μέγεθος, ώστε να το αντέξει το στομάχι (λευκή μους με βάση χαλβά και ελαφριά σοκολατένια ξαδέλφη της, τέσσερις κουταλιές από κάθε ποτήρι αρκούν για να αλλάξεις γεύση). Τα σκάρτα 70 ευρώ για ένα πλήρες δείπνο τεσσάρων ατόμων σε τόσο φιλικό περιβάλλον μού φάνηκαν σαφώς λίγα, συνεπώς και στο vfm άξιο το τεσσάρι. Τα ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ δίκαια εντάσσονται ανάμεσα στα δύο με τρία αστέρια του συστήματος fratello, αξίζει δηλαδή να κάνετε κάποια χιλιόμετρα ή ακόμα και μια μακρινή διαδρομή για χάρη τους. Θα φύγετε με ελαφρύ στομάχι και την ανάμνηση υπέροχων γεύσεων. Όσο για τον ανθρώπινο παράγοντα, σπάνια θα νιώσετε τόσο σίγουροι ότι αξίζει τον κόπο να προγραμματίσετε σύντομα την επόμενη επίσκεψή σας.

2016-11-03 02:57:42

Θα ήθελα αρχικά λοιπόν ξεκινώντας, να ευχαριστήσω όλους τους χρηστες, που έχουν γράψει για εμάς, αλλά θα κάνω ιδιαίτερη μνεια σε όλους αυτούς τους ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ που σας προέτρεψαν, και επέμεναν να μας επισκεφτειτε.

Θα θερμοευχαριστησω τον άνθρωπο που πρωτοεγραψε για εμάς και τους ανθρώπους που στη συνέχεια μας στήριξαν όσο τίποτα άλλο.

Δεν θα αναφέρω ονόματα γιατί είναι σαφέστατο ποιοι είναι, αρκεί κάποιος να διαβάζει το site "μας"

Τώρα λοιπόν μετά από 3.5 χρόνια λειτουργίας του μαγαζιού μας, να ακούς τέτοια λόγια από τον "μπαμπα" του site (ας μου επιτραπεί η εκφραση) είναι κάτι πέρα από κάθε φαντασία.

Δεν έχω πραγματικά λόγια να περιγράψω την χαρα μου αλλα κάθε φορά που βαθμολογουμαστε με το απόλυτο, το άγχος και η ευθύνη μας, σκαρφαλώνει στο ψηλότερο σκαλι.

Ένα πράγμα εύχομαι πάντα... Να έχουμε τη δύναμη να μην απογοήτευσουμε πρώτα τον εαυτό μας, και μετά όλους εσας, που μας σταθηκατε σαν "γονείς" σε κάθε μας κίνηση

ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΎΛΕΥΑΤΕ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΑΤΕ ΚΑΙ ΠΆΝΩ ΑΠΌ ΌΛΑ ΌΤΙ ΛΆΘΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΑΜΕ ΦΡΟΝΤΙΖΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΜΕ ΑΓΆΠΗ ΚΑΙ ΣΤΟΡΓΉ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ

Τώρα όσο για τη μουσική είδη έχει διευθετηθεί και προχωράμε στην αλαγη του ήχου, γιατί και εμάς αυτό που ακούγεται δεν μας καλύπτει...

Θα μπορούσα να γράφω να γράφω αλλά πραγματικά δεν θέλω να κουράσω κανέναν με αυτά που θα μπορούσα να γράψω

ΈΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ-ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΌ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Με εκτίμηση
ΤΑ ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ

Ενα υστερόγραφο μόνο...
θα ήθελα, χωρίς να γίνομαι αγενής και κουραστικός να πω οτι.
Ανοίγοντας το μαγαζί τοποθετηθηκα ως ΜΑΓΕΙΡΑΣ σε αυτό το ωραίο πατάρι, με την πραγματικά πολύ ωραία θέα, Και πραγματικά θα ήθελα να φύγω από εκεί ως ΜΑΓΕΙΡΑΣ
Εμείς στην κουζίνα μας δεν έχουμε chef το κάνουμε γιατί μας αρέσει πραγματικά να μαγειρευουμε, και εύχομαι να μας κάνει πάντα χαρούμενους και ευτυχισμένους


2016-11-03 18:12:36

Κανένα πρόβλημα, από εδώ και μπρος θα σας προσφωνώ "Μάγειρα", υπό τον όρο ότι και σεις δεν θα με φωνάζετε "Μπαμπά", το "fratello" αρκεί.
Και μια και πιάσαμε τις εξομολογήσεις, θα αποκαλύψω στην παρέα τι μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στη δική σας στάση: Μολονότι κουβεντιάσαμε αρκετή ώρα, γύρω στα 15 λεπτά συνολικά, τόσο στο εξωτερικό smoking room όσο και στο τραπέζι μας, δεν προσπαθήσατε ούτε να μάθετε ποιος μας σύστησε το μαγαζί σας, ούτε να εκμαιεύσετε αν τυχόν έχουμε σχέση με το ask4food, ούτε βέβαια να μας κολακεύσετε καθ' οιονδήποτε τρόπο. Μπράβο σας, Μάγειρα (με κεφαλαίο)!


2017-05-24 14:44:41
Η κριτική τροποποιήθηκε από τον/την fratello.

  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.