Loader

31 Δεκ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Μετά από μια περίοδο ‘’συγγραφικής απραξίας’’ από τη μια και ‘’γαστρονομικής δράσης’’ από την άλλη, είπα να εκμεταλλευτώ την εορταστική περίοδο, να πιάσω το πληκτρολόγιο και να σκοτώσω ευχάριστα και δημιουργικά τον χρόνο μου.

Κατά την προσφιλή μου συνήθεια θα ξεκινήσω από την πιο παλιά μου επίσκεψη, για δε τις υπόλοιπες τις μεταθέτω για next year. ΨΑΡΟΚΟΚΚΑΛΟ στα Μελίσσια, μια περιοχή η οποία χτίζει αργά αλλά σταθερά ένα ανερχόμενο γαστρονομικό status. Πριν 10 χρόνια μπορεί να μην έβρισκες περίπτερο, τώρα όμως υπάρχουν ‘’σχεδόν τα πάντα’’.

Το ΨΑΡΟΚΟΚΚΑΛΟ αποτέλεσε το follow up της προηγούμενης και ιδιαίτερα επιτυχημένης ψαροφαγικής μας εξόδου, με την ίδια βεβαίως παρέα πριν κάποιους μήνες, σε κάποιο άλλο μαγαζί γειτονικής περιοχής. Το προηγούμενο concept ήταν λίγο πιο δημιουργικό, εν αντιθέσει με το ΨΑΡΟΚΟΚΚΑΛΟ το οποίο κινείται σε πιο συμβατικούς δρόμους. Το πλήθος των θετικών askfoodνών κριτικών με ‘’διαβεβαίωσε’’ ότι όλα θα κυλήσουν περίπου ομαλά.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016, ώρα 21:00, άτομα 4, με τηλεφωνική κράτηση η οποία προηγήθηκε λίγες μέρες πριν και μάλλον κρίνεται αναγκαία ακόμη και τις καθημερινές.

Το ΨΑΡΟΚΟΚΚΑΛΟ βρίσκεται στην κατηφορική οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, η οποία μαζί με την ανηφορική οδό Παναγή Τσαλδάρη και την πιο επίπεδη Λ. Πηγής συνθέτουν το place to be της περιοχής. Το παρκάρισμα, ας είναι καλά η πολεοδομική αναρχία των Μελισσίων, ίσως σας δυσκολέψει λίγο, αναλόγως αν πρόκειται ή όχι για ΣΚ.

Ο εσωτερικός χώρος είναι το ‘’προϊόν’’ επεκτάσεων που έλαβαν χώρα στο πρόσφατο παρελθόν. Είναι φωτεινός, ευχάριστος, μοντέρνος και ως τεχνοτροπία κινείται πολύ κοντά σε αυτή της ‘’νέο-ψαροταβέρνας’’. Ως προς την λειτουργικότητα δεν είναι και ότι καλύτερο και το διαπίστωσα στο δρόμο προς τις τουαλέτες, με τα διαδοχικά s-άκια που έγραψα μέχρι να φτάσω. Κατά τα λοιπά τα γνωστά, ο τεράστιος μαυροπίνακας, τα κιτρινομουσταρδί κασόνια σε τοίχους και οροφή, τα (κολλημένα) μπουκάλια ούζου-τσίπουρου, τα ‘’ψαροφωτιστικά’’, τα παστέλ χρώματα στο decor και η συμπαθητική art de la table, θα αποσπάσουν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό την προσοχή σας.

Η εξυπηρέτηση είναι πολυπληθής και οργανωμένη, με τους υπαλλήλους να είναι ομοιόμορφα ντυμένοι. Η ροή των πιάτων από την κουζίνα, με πολλά προβλήματα, μας άγχωσε και μας προβλημάτισε, διότι πολύ απλά ξεμείναμε και από χώρο για τα πιάτα. Μεταφέραμε στο service τον εκνευρισμό μας, διότι επιδοθήκαμε σε ένα ‘’μαραθώνιο ταχύτητας’’, για να προλαβαίνουμε την άναρχη και γρήγορη ροή των πιάτων. Δυστυχώς ‘’μας σύνδεσαν με Κάιρο’’, οπότε το chatting και το socializing της παρέας πήγε περίπατο και μεταφέρθηκε σε τρίτο χρόνο, όταν πλέον είχαμε νικήσει την ροή των πιάτων. Οι δύο ντοματούλες νομίζω ότι είναι μια δίκαιη βαθμολογία για αυτό που βιώσαμε. Κατά τα λοιπά δεν ανακαλώ κάτι ιδιαίτερα θετικό ή αρνητικό από το service, το οποίο κινείται στα όρια του αποστασιοποιημένου.

Η κάρτα του menu είναι μεγάλου μεγέθους και είναι αυτή που περιμένεις να βρεις σε μια καλή ψαροταβέρνα. Είναι διαθέσιμη μαζί με τις τιμές, η πλειοψηφία των οποίων κινείται κάτω από το ψυχολογικό όριο των 10€, στο αναβαθμισμένο προφίλ της επιχείρησης εδώ στο ask4food, κάτι το οποίο δείχνει σεβασμό προς τον πελάτη. Κατά βάση κινείται στα όρια του κλασικού ρεπερτορίου με λίγες δημιουργικές εξάρσεις, κάτι το οποίο δεν είναι απαραίτητα κακό.

Η παραγγελία μας όπως θα δείτε και παρακάτω ήταν extra large, πολύ σωστά δομημένη ανάμεσα σε σαλάτες, ορεκτικά και κυρίως. Αποφύγαμε λόγω νύκτας τα τηγανητά και ξεκινάμε:

-Άφθονο φρυγανισμένο ψωμάκι, μαζί με ένα συμπαθητικό κέρασμα, νομίζω ότι ήταν γαύρος μαρινάτος, έναντι 1€ το άτομο. Το ψωμάκι ελλείψει ζωτικού χώρου το βάλαμε στο δίπλα τραπέζι και μετά από 15 λεπτά εξαφανίσθηκε (κάποιος σερβιτόρος το πήρε χωρίς να μας ρωτήσει).

-Σαλάτα χόρτα εποχής, καλής ποιότητας και ποσότητας στα 4,5€.

-Συμπαθητική τυροκαυτερή στα 4€.

-Πολύ καλή σπιτική φάβα με καραμελωμένο κρεμμύδι και χταπόδι στα 6,5€.

-Ψητές σαρδέλες φιλέτο, στα 7€. Ως γεύση, ποιότητα και ψήσιμο, οφείλω να αναγνωρίσω ότι κινήθηκαν στην χρυσή μετριότητα, προξενώντας έκπληξη για ένα πιάτο που συνήθως τα καταφέρνει πολύ καλά.

-Μύδια λεμονάτα στα 7€. Εντυπώσεις ανάμεικτες, μέτρια ποσότητα και δεν μπορώ να τα συγκρίνω με τα αξεπέραστα της ΠΙΠΕΡΙΑΣ. Παρόλα αυτά το spicy ζουμάκι τους έλεγε πολλά και προέτρεψε το σύνολο των συνδαιτυμόνων σε ‘’κουτάλιασμα’’, κινούμενο οριακά εντός της ευπρέπειας.

-Πεσκανδρίτσα σαγανάκι στα 8€, ένα πιάτο ανάμεσα στα signature του μαγαζιού. Αρκετά καλό πιάτο, με πληθώρα ποιοτικού υποστηρικτικού υλικού, θα μπορούσε να πάει λίγο καλύτερα αν η σάλτσα ήταν ‘’λιγότερο δεμένη’’.

-Εξαιρετικές ψητές γαρίδες στα 8€, μάλλον το πιάτο που ισοβάθμησε στην κορυφή μαζί με το επόμενο. Η επιτυχία τους οφείλονταν και σε ένα μικρό seasoning, που δυστυχώς δεν αποκρυπτογραφήσαμε.

-Καλαμάρι γεμιστό στα 10€. Αποτέλεσε δική μου επιλογή, ένα πιάτο που αγαπώ και συνήθως με ανταμείβει. Εξαιρετική εκτέλεση του καλαμαριού και της γέμισης, σε πολύ λογική τιμή.

-Κλείσιμο με ριζότο με μελάνι σουπιάς στα 9€. Πέραν της πολύ λογικής τιμής, εντύπωση προκάλεσε και η θηριώδης ποσότητα (τουλάχιστον 1,5 φορά μεγαλύτερη του φυσιολογικού), για ένα πιάτο το οποίο απλά κινήθηκε στα πλαίσια του συμπαθητικού, με έννοιες όπως αυτή του al dente και της γεύσης, να αποκτούν δευτερεύουσα προτεραιότητα.

-Ενάμιση κιλό χύμα άσπρο κρασί Μαλαγουζιά στα 11,70€, θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω γευστικά αξιοπρεπές. Το τέταρτο μισόκιλο μας το κέρασαν.

-Ένα εμφιαλωμένο νερό στο 1€.

-Κέρασμα σορμπέ λεμόνι και χαλβάς σιμιγδαλένιος.

Check please
Με αναλυτική απόδειξη στα 80,70€. Εκτιμώ ότι το vfm ‘’is on fire’’, για ένα υπερπλούσιο ψαρο-θαλασσινό γεύμα, κινούμενο στα όρια της κτηνωδίας, με άφθονο καλό κρασάκι και αρκετά καλή στις περισσότερες των περιπτώσεων ποιότητα.

Κατέληξα ότι:

Έχω την αίσθηση ότι το ΨΑΡΟΚΟΚΚΑΛΟ παίζει μόνο του μπάλα, στο πεδίο της ψαροφαγίας στην εγγύς περιοχή. Δεν παραξενεύει το γεγονός ότι ακόμη και τις καθημερινές είναι sold out, με μεγάλο ατού τις πολύ προσιτές τιμές και τον συμπαθητικό χώρο.

Αποτελεί μαζί με το Kozi’s και το Μαύρο Πρόβατο τα blue chips της περιοχής, αφήνοντας τα υπόλοιπα μαγαζιά σε ρόλο δευτεραγωνιστών. Τυχαίο; Δεν νομίζω, ο κόσμος που τα προτιμά κάτι παραπάνω φαίνεται να ξέρει.

Καλοφαγάδες φίλοι μου, σας εύχομαι καλή χρονιά, χρόνια πολλά, με υγεία, αγάπη, ευτυχία και επιτυχίες, σε εσάς και τις οικογένειές σας.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

31 Δεκ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Μετά από μια περίοδο ‘’συγγραφικής απραξίας’’ από τη μια και ‘’γαστρονομικής δράσης’’ από την άλλη, είπα να εκμεταλλευτώ την εορταστική περίοδο, να πιάσω το πληκτρολόγιο και να σκοτώσω ευχάριστα και δημιουργικά τον χρόνο μου.

Κατά την προσφιλή μου συνήθεια θα ξεκινήσω από την πιο παλιά μου επίσκεψη, για δε τις υπόλοιπες τις μεταθέτω για next year. ΨΑΡΟΚΟΚΚΑΛΟ στα Μελίσσια, μια περιοχή η οποία χτίζει αργά αλλά σταθερά ένα ανερχόμενο γαστρονομικό status. Πριν 10 χρόνια μπορεί να μην έβρισκες περίπτερο, τώρα όμως υπάρχουν ‘’σχεδόν τα πάντα’’.

Το ΨΑΡΟΚΟΚΚΑΛΟ αποτέλεσε το follow up της προηγούμενης και ιδιαίτερα επιτυχημένης ψαροφαγικής μας εξόδου, με την ίδια βεβαίως παρέα πριν κάποιους μήνες, σε κάποιο άλλο μαγαζί γειτονικής περιοχής. Το προηγούμενο concept ήταν λίγο πιο δημιουργικό, εν αντιθέσει με το ΨΑΡΟΚΟΚΚΑΛΟ το οποίο κινείται σε πιο συμβατικούς δρόμους. Το πλήθος των θετικών askfoodνών κριτικών με ‘’διαβεβαίωσε’’ ότι όλα θα κυλήσουν περίπου ομαλά.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016, ώρα 21:00, άτομα 4, με τηλεφωνική κράτηση η οποία προηγήθηκε λίγες μέρες πριν και μάλλον κρίνεται αναγκαία ακόμη και τις καθημερινές.

Το ΨΑΡΟΚΟΚΚΑΛΟ βρίσκεται στην κατηφορική οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, η οποία μαζί με την ανηφορική οδό Παναγή Τσαλδάρη και την πιο επίπεδη Λ. Πηγής συνθέτουν το place to be της περιοχής. Το παρκάρισμα, ας είναι καλά η πολεοδομική αναρχία των Μελισσίων, ίσως σας δυσκολέψει λίγο, αναλόγως αν πρόκειται ή όχι για ΣΚ.

Ο εσωτερικός χώρος είναι το ‘’προϊόν’’ επεκτάσεων που έλαβαν χώρα στο πρόσφατο παρελθόν. Είναι φωτεινός, ευχάριστος, μοντέρνος και ως τεχνοτροπία κινείται πολύ κοντά σε αυτή της ‘’νέο-ψαροταβέρνας’’. Ως προς την λειτουργικότητα δεν είναι και ότι καλύτερο και το διαπίστωσα στο δρόμο προς τις τουαλέτες, με τα διαδοχικά s-άκια που έγραψα μέχρι να φτάσω. Κατά τα λοιπά τα γνωστά, ο τεράστιος μαυροπίνακας, τα κιτρινομουσταρδί κασόνια σε τοίχους και οροφή, τα (κολλημένα) μπουκάλια ούζου-τσίπουρου, τα ‘’ψαροφωτιστικά’’, τα παστέλ χρώματα στο decor και η συμπαθητική art de la table, θα αποσπάσουν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό την προσοχή σας.

Η εξυπηρέτηση είναι πολυπληθής και οργανωμένη, με τους υπαλλήλους να είναι ομοιόμορφα ντυμένοι. Η ροή των πιάτων από την κουζίνα, με πολλά προβλήματα, μας άγχωσε και μας προβλημάτισε, διότι πολύ απλά ξεμείναμε και από χώρο για τα πιάτα. Μεταφέραμε στο service τον εκνευρισμό μας, διότι επιδοθήκαμε σε ένα ‘’μαραθώνιο ταχύτητας’’, για να προλαβαίνουμε την άναρχη και γρήγορη ροή των πιάτων. Δυστυχώς ‘’μας σύνδεσαν με Κάιρο’’, οπότε το chatting και το socializing της παρέας πήγε περίπατο και μεταφέρθηκε σε τρίτο χρόνο, όταν πλέον είχαμε νικήσει την ροή των πιάτων. Οι δύο ντοματούλες νομίζω ότι είναι μια δίκαιη βαθμολογία για αυτό που βιώσαμε. Κατά τα λοιπά δεν ανακαλώ κάτι ιδιαίτερα θετικό ή αρνητικό από το service, το οποίο κινείται στα όρια του αποστασιοποιημένου.

Η κάρτα του menu είναι μεγάλου μεγέθους και είναι αυτή που περιμένεις να βρεις σε μια καλή ψαροταβέρνα. Είναι διαθέσιμη μαζί με τις τιμές, η πλειοψηφία των οποίων κινείται κάτω από το ψυχολογικό όριο των 10€, στο αναβαθμισμένο προφίλ της επιχείρησης εδώ στο ask4food, κάτι το οποίο δείχνει σεβασμό προς τον πελάτη. Κατά βάση κινείται στα όρια του κλασικού ρεπερτορίου με λίγες δημιουργικές εξάρσεις, κάτι το οποίο δεν είναι απαραίτητα κακό.

Η παραγγελία μας όπως θα δείτε και παρακάτω ήταν extra large, πολύ σωστά δομημένη ανάμεσα σε σαλάτες, ορεκτικά και κυρίως. Αποφύγαμε λόγω νύκτας τα τηγανητά και ξεκινάμε:

-Άφθονο φρυγανισμένο ψωμάκι, μαζί με ένα συμπαθητικό κέρασμα, νομίζω ότι ήταν γαύρος μαρινάτος, έναντι 1€ το άτομο. Το ψωμάκι ελλείψει ζωτικού χώρου το βάλαμε στο δίπλα τραπέζι και μετά από 15 λεπτά εξαφανίσθηκε (κάποιος σερβιτόρος το πήρε χωρίς να μας ρωτήσει).

-Σαλάτα χόρτα εποχής, καλής ποιότητας και ποσότητας στα 4,5€.

-Συμπαθητική τυροκαυτερή στα 4€.

-Πολύ καλή σπιτική φάβα με καραμελωμένο κρεμμύδι και χταπόδι στα 6,5€.

-Ψητές σαρδέλες φιλέτο, στα 7€. Ως γεύση, ποιότητα και ψήσιμο, οφείλω να αναγνωρίσω ότι κινήθηκαν στην χρυσή μετριότητα, προξενώντας έκπληξη για ένα πιάτο που συνήθως τα καταφέρνει πολύ καλά.

-Μύδια λεμονάτα στα 7€. Εντυπώσεις ανάμεικτες, μέτρια ποσότητα και δεν μπορώ να τα συγκρίνω με τα αξεπέραστα της ΠΙΠΕΡΙΑΣ. Παρόλα αυτά το spicy ζουμάκι τους έλεγε πολλά και προέτρεψε το σύνολο των συνδαιτυμόνων σε ‘’κουτάλιασμα’’, κινούμενο οριακά εντός της ευπρέπειας.

-Πεσκανδρίτσα σαγανάκι στα 8€, ένα πιάτο ανάμεσα στα signature του μαγαζιού. Αρκετά καλό πιάτο, με πληθώρα ποιοτικού υποστηρικτικού υλικού, θα μπορούσε να πάει λίγο καλύτερα αν η σάλτσα ήταν ‘’λιγότερο δεμένη’’.

-Εξαιρετικές ψητές γαρίδες στα 8€, μάλλον το πιάτο που ισοβάθμησε στην κορυφή μαζί με το επόμενο. Η επιτυχία τους οφείλονταν και σε ένα μικρό seasoning, που δυστυχώς δεν αποκρυπτογραφήσαμε.

-Καλαμάρι γεμιστό στα 10€. Αποτέλεσε δική μου επιλογή, ένα πιάτο που αγαπώ και συνήθως με ανταμείβει. Εξαιρετική εκτέλεση του καλαμαριού και της γέμισης, σε πολύ λογική τιμή.

-Κλείσιμο με ριζότο με μελάνι σουπιάς στα 9€. Πέραν της πολύ λογικής τιμής, εντύπωση προκάλεσε και η θηριώδης ποσότητα (τουλάχιστον 1,5 φορά μεγαλύτερη του φυσιολογικού), για ένα πιάτο το οποίο απλά κινήθηκε στα πλαίσια του συμπαθητικού, με έννοιες όπως αυτή του al dente και της γεύσης, να αποκτούν δευτερεύουσα προτεραιότητα.

-Ενάμιση κιλό χύμα άσπρο κρασί Μαλαγουζιά στα 11,70€, θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω γευστικά αξιοπρεπές. Το τέταρτο μισόκιλο μας το κέρασαν.

-Ένα εμφιαλωμένο νερό στο 1€.

-Κέρασμα σορμπέ λεμόνι και χαλβάς σιμιγδαλένιος.

Check please
Με αναλυτική απόδειξη στα 80,70€. Εκτιμώ ότι το vfm ‘’is on fire’’, για ένα υπερπλούσιο ψαρο-θαλασσινό γεύμα, κινούμενο στα όρια της κτηνωδίας, με άφθονο καλό κρασάκι και αρκετά καλή στις περισσότερες των περιπτώσεων ποιότητα.

Κατέληξα ότι:

Έχω την αίσθηση ότι το ΨΑΡΟΚΟΚΚΑΛΟ παίζει μόνο του μπάλα, στο πεδίο της ψαροφαγίας στην εγγύς περιοχή. Δεν παραξενεύει το γεγονός ότι ακόμη και τις καθημερινές είναι sold out, με μεγάλο ατού τις πολύ προσιτές τιμές και τον συμπαθητικό χώρο.

Αποτελεί μαζί με το Kozi’s και το Μαύρο Πρόβατο τα blue chips της περιοχής, αφήνοντας τα υπόλοιπα μαγαζιά σε ρόλο δευτεραγωνιστών. Τυχαίο; Δεν νομίζω, ο κόσμος που τα προτιμά κάτι παραπάνω φαίνεται να ξέρει.

Καλοφαγάδες φίλοι μου, σας εύχομαι καλή χρονιά, χρόνια πολλά, με υγεία, αγάπη, ευτυχία και επιτυχίες, σε εσάς και τις οικογένειές σας.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

mavtasos

Τετάρτη 19 Ιουνίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

€ / Άτομο

-

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Μετά από μια περίοδο ‘’συγγραφικής απραξίας’’ από τη μια και ‘’γαστρονομικής δράσης’’ από την άλλη, είπα να εκμεταλλευτώ την εορταστική περίοδο, να πιάσω το πληκτρολόγιο και να σκοτώσω ευχάριστα και δημιουργικά τον χρόνο μου.

Κατά την προσφιλή μου συνήθεια θα ξεκινήσω από την πιο παλιά μου επίσκεψη, για δε τις υπόλοιπες τις μεταθέτω για next year. ΨΑΡΟΚΟΚΚΑΛΟ στα Μελίσσια, μια περιοχή η οποία χτίζει αργά αλλά σταθερά ένα ανερχόμενο γαστρονομικό status. Πριν 10 χρόνια μπορεί να μην έβρισκες περίπτερο, τώρα όμως υπάρχουν ‘’σχεδόν τα πάντα’’.

Το ΨΑΡΟΚΟΚΚΑΛΟ αποτέλεσε το follow up της προηγούμενης και ιδιαίτερα επιτυχημένης ψαροφαγικής μας εξόδου, με την ίδια βεβαίως παρέα πριν κάποιους μήνες, σε κάποιο άλλο μαγαζί γειτονικής περιοχής. Το προηγούμενο concept ήταν λίγο πιο δημιουργικό, εν αντιθέσει με το ΨΑΡΟΚΟΚΚΑΛΟ το οποίο κινείται σε πιο συμβατικούς δρόμους. Το πλήθος των θετικών askfoodνών κριτικών με ‘’διαβεβαίωσε’’ ότι όλα θα κυλήσουν περίπου ομαλά.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016, ώρα 21:00, άτομα 4, με τηλεφωνική κράτηση η οποία προηγήθηκε λίγες μέρες πριν και μάλλον κρίνεται αναγκαία ακόμη και τις καθημερινές.

Το ΨΑΡΟΚΟΚΚΑΛΟ βρίσκεται στην κατηφορική οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, η οποία μαζί με την ανηφορική οδό Παναγή Τσαλδάρη και την πιο επίπεδη Λ. Πηγής συνθέτουν το place to be της περιοχής. Το παρκάρισμα, ας είναι καλά η πολεοδομική αναρχία των Μελισσίων, ίσως σας δυσκολέψει λίγο, αναλόγως αν πρόκειται ή όχι για ΣΚ.

Ο εσωτερικός χώρος είναι το ‘’προϊόν’’ επεκτάσεων που έλαβαν χώρα στο πρόσφατο παρελθόν. Είναι φωτεινός, ευχάριστος, μοντέρνος και ως τεχνοτροπία κινείται πολύ κοντά σε αυτή της ‘’νέο-ψαροταβέρνας’’. Ως προς την λειτουργικότητα δεν είναι και ότι καλύτερο και το διαπίστωσα στο δρόμο προς τις τουαλέτες, με τα διαδοχικά s-άκια που έγραψα μέχρι να φτάσω. Κατά τα λοιπά τα γνωστά, ο τεράστιος μαυροπίνακας, τα κιτρινομουσταρδί κασόνια σε τοίχους και οροφή, τα (κολλημένα) μπουκάλια ούζου-τσίπουρου, τα ‘’ψαροφωτιστικά’’, τα παστέλ χρώματα στο decor και η συμπαθητική art de la table, θα αποσπάσουν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό την προσοχή σας.

Η εξυπηρέτηση είναι πολυπληθής και οργανωμένη, με τους υπαλλήλους να είναι ομοιόμορφα ντυμένοι. Η ροή των πιάτων από την κουζίνα, με πολλά προβλήματα, μας άγχωσε και μας προβλημάτισε, διότι πολύ απλά ξεμείναμε και από χώρο για τα πιάτα. Μεταφέραμε στο service τον εκνευρισμό μας, διότι επιδοθήκαμε σε ένα ‘’μαραθώνιο ταχύτητας’’, για να προλαβαίνουμε την άναρχη και γρήγορη ροή των πιάτων. Δυστυχώς ‘’μας σύνδεσαν με Κάιρο’’, οπότε το chatting και το socializing της παρέας πήγε περίπατο και μεταφέρθηκε σε τρίτο χρόνο, όταν πλέον είχαμε νικήσει την ροή των πιάτων. Οι δύο ντοματούλες νομίζω ότι είναι μια δίκαιη βαθμολογία για αυτό που βιώσαμε. Κατά τα λοιπά δεν ανακαλώ κάτι ιδιαίτερα θετικό ή αρνητικό από το service, το οποίο κινείται στα όρια του αποστασιοποιημένου.

Η κάρτα του menu είναι μεγάλου μεγέθους και είναι αυτή που περιμένεις να βρεις σε μια καλή ψαροταβέρνα. Είναι διαθέσιμη μαζί με τις τιμές, η πλειοψηφία των οποίων κινείται κάτω από το ψυχολογικό όριο των 10€, στο αναβαθμισμένο προφίλ της επιχείρησης εδώ στο ask4food, κάτι το οποίο δείχνει σεβασμό προς τον πελάτη. Κατά βάση κινείται στα όρια του κλασικού ρεπερτορίου με λίγες δημιουργικές εξάρσεις, κάτι το οποίο δεν είναι απαραίτητα κακό.

Η παραγγελία μας όπως θα δείτε και παρακάτω ήταν extra large, πολύ σωστά δομημένη ανάμεσα σε σαλάτες, ορεκτικά και κυρίως. Αποφύγαμε λόγω νύκτας τα τηγανητά και ξεκινάμε:

-Άφθονο φρυγανισμένο ψωμάκι, μαζί με ένα συμπαθητικό κέρασμα, νομίζω ότι ήταν γαύρος μαρινάτος, έναντι 1€ το άτομο. Το ψωμάκι ελλείψει ζωτικού χώρου το βάλαμε στο δίπλα τραπέζι και μετά από 15 λεπτά εξαφανίσθηκε (κάποιος σερβιτόρος το πήρε χωρίς να μας ρωτήσει).

-Σαλάτα χόρτα εποχής, καλής ποιότητας και ποσότητας στα 4,5€.

-Συμπαθητική τυροκαυτερή στα 4€.

-Πολύ καλή σπιτική φάβα με καραμελωμένο κρεμμύδι και χταπόδι στα 6,5€.

-Ψητές σαρδέλες φιλέτο, στα 7€. Ως γεύση, ποιότητα και ψήσιμο, οφείλω να αναγνωρίσω ότι κινήθηκαν στην χρυσή μετριότητα, προξενώντας έκπληξη για ένα πιάτο που συνήθως τα καταφέρνει πολύ καλά.

-Μύδια λεμονάτα στα 7€. Εντυπώσεις ανάμεικτες, μέτρια ποσότητα και δεν μπορώ να τα συγκρίνω με τα αξεπέραστα της ΠΙΠΕΡΙΑΣ. Παρόλα αυτά το spicy ζουμάκι τους έλεγε πολλά και προέτρεψε το σύνολο των συνδαιτυμόνων σε ‘’κουτάλιασμα’’, κινούμενο οριακά εντός της ευπρέπειας.

-Πεσκανδρίτσα σαγανάκι στα 8€, ένα πιάτο ανάμεσα στα signature του μαγαζιού. Αρκετά καλό πιάτο, με πληθώρα ποιοτικού υποστηρικτικού υλικού, θα μπορούσε να πάει λίγο καλύτερα αν η σάλτσα ήταν ‘’λιγότερο δεμένη’’.

-Εξαιρετικές ψητές γαρίδες στα 8€, μάλλον το πιάτο που ισοβάθμησε στην κορυφή μαζί με το επόμενο. Η επιτυχία τους οφείλονταν και σε ένα μικρό seasoning, που δυστυχώς δεν αποκρυπτογραφήσαμε.

-Καλαμάρι γεμιστό στα 10€. Αποτέλεσε δική μου επιλογή, ένα πιάτο που αγαπώ και συνήθως με ανταμείβει. Εξαιρετική εκτέλεση του καλαμαριού και της γέμισης, σε πολύ λογική τιμή.

-Κλείσιμο με ριζότο με μελάνι σουπιάς στα 9€. Πέραν της πολύ λογικής τιμής, εντύπωση προκάλεσε και η θηριώδης ποσότητα (τουλάχιστον 1,5 φορά μεγαλύτερη του φυσιολογικού), για ένα πιάτο το οποίο απλά κινήθηκε στα πλαίσια του συμπαθητικού, με έννοιες όπως αυτή του al dente και της γεύσης, να αποκτούν δευτερεύουσα προτεραιότητα.

-Ενάμιση κιλό χύμα άσπρο κρασί Μαλαγουζιά στα 11,70€, θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω γευστικά αξιοπρεπές. Το τέταρτο μισόκιλο μας το κέρασαν.

-Ένα εμφιαλωμένο νερό στο 1€.

-Κέρασμα σορμπέ λεμόνι και χαλβάς σιμιγδαλένιος.

Check please
Με αναλυτική απόδειξη στα 80,70€. Εκτιμώ ότι το vfm ‘’is on fire’’, για ένα υπερπλούσιο ψαρο-θαλασσινό γεύμα, κινούμενο στα όρια της κτηνωδίας, με άφθονο καλό κρασάκι και αρκετά καλή στις περισσότερες των περιπτώσεων ποιότητα.

Κατέληξα ότι:

Έχω την αίσθηση ότι το ΨΑΡΟΚΟΚΚΑΛΟ παίζει μόνο του μπάλα, στο πεδίο της ψαροφαγίας στην εγγύς περιοχή. Δεν παραξενεύει το γεγονός ότι ακόμη και τις καθημερινές είναι sold out, με μεγάλο ατού τις πολύ προσιτές τιμές και τον συμπαθητικό χώρο.

Αποτελεί μαζί με το Kozi’s και το Μαύρο Πρόβατο τα blue chips της περιοχής, αφήνοντας τα υπόλοιπα μαγαζιά σε ρόλο δευτεραγωνιστών. Τυχαίο; Δεν νομίζω, ο κόσμος που τα προτιμά κάτι παραπάνω φαίνεται να ξέρει.

Καλοφαγάδες φίλοι μου, σας εύχομαι καλή χρονιά, χρόνια πολλά, με υγεία, αγάπη, ευτυχία και επιτυχίες, σε εσάς και τις οικογένειές σας.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.