Loader

15 Μάρ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Ο mavtasos, η Google και το T-bone steak.

Αλήθεια γνωρίζουμε τι ξέρει η Google για εμάς;

Είχα την τύχη να παρακολουθήσω (δις) ομιλία-παρουσίαση κορυφαίου καθηγητή Πανεπιστημίου, σχετική με το παραπάνω θέμα. Για όσους από τους φίλους καλοφαγάδες πιστεύουν (εσφαλμένα) ότι η Google είναι απλά μια μηχανή αναζήτησης ή μια εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, φοβάμαι ότι θα τους απογοητεύσω, μπορεί δε και να τους προβληματίσω.

Η Google γνωρίζει τις ανάγκες-επιθυμίες-ενδιαφέροντα-πεποιθήσεις μας, τι κάνουμε στο διαδίκτυο (on-line), τον τόπο κατοικίας-εργασίας-διασκέδασης μας, με ποιόν συνομιλούμε-αλληλογραφούμε on-line και με ποιο τρόπο ξοδεύουμε τα χρήματά μας. Όσα περισσότερα γνωρίζει για εμάς, τόσο το καλύτερο για αυτήν, μιας και ο τελικός της στόχος είναι η ‘’πώληση’’ στοχευμένων προσωπικών διαφημίσεων. Για το μέλλον απλά αφήστε την φαντασία σας να οργιάσει……..

Και ερχόμαστε στο ‘’ψητό’’ αυτής της κριτικής. Κάποιους αρκετούς μήνες πριν, χαζολογώντας στο διαδίκτυο, την προσοχή μου αποσπά (ως μια Google adv) το Παλάτι της μπριζόλας ή Steak Palace by Gkikas, όπως είναι η πλήρης ονομασία του. Μπήκα στο site του εστιατορίου και ως πιστός ‘’κρεατολάγνος’’ το εξερεύνησα, βρήκα το concept ενδιαφέρον και η πληροφορία αποτυπώθηκε στο πίσω μέρος του σκληρού μου δίσκου. Οι φωτογραφίες του T-bone steak, της σπαλομπριζόλας Kings steak και του steak (a la Tomahawk style) με την ονομασία Steak Palace, φαίνεται ότι αποτυπώθηκαν πολύ βαθιά στον εγκέφαλό μου και οι όποιες αντιστάσεις είχα, λόγω μη καταχώρησης της επιχείρησης στο ask4food, μάλλον εκμηδενίστηκαν σε χρόνο μηδέν.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017, ώρα 17:00, άτομα 2, η πρώτη επίσκεψη και 21 ημέρες αργότερα, την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 20:30 η δεύτερη επίσκεψη.

Το εστιατόριο βρίσκεται στην οδό Υμηττού στον Χολαργό, η οποία είναι κάθετη στην Λ. Μεσογείων και σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από αυτή. Η πρόσβαση με ή χωρίς GPS εκτιμώ ότι είναι σχετικά εύκολη, το δε παρκάρισμα μάλλον μεσαίας-τυπικής δυσκολίας. Η σάλα είναι αρκετά ευρύχωρη, χωρητικότητας περίπου 100 plus ατόμων, χαρούμενη, φωτεινή, πολύχρωμη, στη σωστή θερμοκρασία, με ιδιαίτερα προσεγμένη art de la table και μπορώ να πω ότι κινείται στην πολυφορεμένη τεχνοτροπία της νεοταβέρνας. Οι τουαλέτες πεντακάθαρες και λειτουργικές, ολοκλήρωσαν τις πρώτες θετικές εντυπώσεις.

Η εξυπηρέτηση ήταν ένα νόμισμα με δύο όψεις. Στην πρώτη μας επίσκεψη μια τυπική καθημερινή, ήμασταν από αφίξεως μέχρι αναχωρήσεως ολομόναχοι και ο μοναδικός νεαρός σερβιτόρος δεν αντιμετώπισε προβλήματα φόρτου εργασίας. Μας εξήγησε το μενού, τις κοπές, μας έδωσε τις δικές του προτάσεις και μας τόνισε ότι το εστιατόριο προμηθεύεται τα κρέατά του από το κρεοπωλείο του κ. Γκίκα, το οποίο βρίσκεται μόλις 100 μέτρα παρακάτω στην πλατεία Δημοκρατίας. Καλή φάση σκέφτομαι ‘’από την παραγωγή στην κατανάλωση’’ και ποιότητα ελεγμένη εντός της ίδιας ‘’αδελφής’’ επιχείρησης, χωρίς εξαρτήσεις από εξωτερικούς προμηθευτές. Στην δεύτερη επίσκεψή μας, την γνωστή ‘’αμαρτωλή’’ και ‘’πικραμένη’’ υπόθεση που λέγεται Τσικνοπέμπτη, προνοήσαμε και κλείσαμε νωρίς, πριν καταφθάσουν οι γνωστοί ‘’τραβάτε με και ας κλαίω’’ πελάτες της ημέρας. Το μαγαζί όπως ήταν αναμενόμενο γέμισε και ο ίδιος νεαρός μαζί με έναν μεγαλύτερο κύριο, ανταποκρίνονταν με δυσκολία στις ανάγκες της ημέρας. Η ανάγκη παρουσίας (τουλάχιστον) ενός τρίτου σερβιτόρου σε μια σάλα 100 plus ατόμων ήταν εμφανής. Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι παρόλη την πολυκοσμία, σε καμία των περιπτώσεων το service δεν κρίνεται ως τραγικό ή ανεπαρκές, αλλά υπήρξαν οι γνωστές καθυστερήσεις και τα τυπικά προβλήματα της ημέρας.

Και ερχόμαστε στην κάρτα του μενού, η οποία ευτυχώς είναι διαθέσιμη on line, μαζί με τις τιμές. Πολύ έξυπνα δομημένη, ισορροπεί αρμονικά μεταξύ μιας κλασικής-τυπικής ταβέρνας και ενός premium steak house. Οι δύο πρώτες σελίδες είναι αφιερωμένες σε ορεκτικά και σαλάτες, η τρίτη σελίδα σε προτάσεις της ώρας για χοιρινό, κοτόπουλο και αρνί και ο mavtasos έρχεται και ‘’κουμπώνει’’ την προσοχή του στην σελίδα για το μοσχάρι. Η χαρά του παιδιού!!

Απαριθμώ τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις. Queen steak από άπαχο κομμάτι κιλότου γάλακτος 500γρ. κομμένο ταλιάτα, στα 14€. Το γνωστό T-bone steak 500γρ., στα 13€. Σπαλομπριζόλα King’s steak 800γρ., στα 19€. Grand filet στα 20€. Η ομώνυμη ‘’ναυαρχίδα’’ Steak palace, με βάρος που κυμαίνεται από 1,2 έως 2 κιλά, στα 24€ το κιλό. Νομίζετε ότι τελείωσα; Χαχαχα πλανάστε!! Porterhouse στα 35€ το κιλό και Black Angus USA στα 30€. Νομίζετε ότι ο κ. Γκίκας θα άφηνε παραπονεμένους και τους πιο παραδοσιακούς; Όχι βέβαια, κάθε ΣΚ (μεσημέρι) έχει κοκορέτσι, γουρουνόπουλο και αρνί σούβλας.

Η παραγγελία μας ήταν μια υπόθεση που μόνο προαποφασισμένη δεν μπορούσες να την χαρακτηρίσεις. Τόσες αξιόλογες προτάσεις κολάζουν και άγιο. Τέλος πάντων μετά από διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων καταλήξαμε στα εξής:

Την πρώτη φορά:

-Πλούσια ποσότητα ψωμιού στα 0,80€ το άτομο.

- Σαλάτα Steak palace με ρόκα, ντοματίνια, μανιτάρια sautés, φύλλο κάπαρης, πεκορίνο Αμφιλοχίας, λαδοκούλουρο, μοσχαρίσια φιλετίνια, κρέμα balsamico και μια συμπαθητική vinaigrette στα 7,50€. Εξαιρετική, φρεσκότατη, επαρκής ποσότητα για 4 άτομα, με ένα προσεγμένο food styling.

- T-bone steak 500γρ για εμένα στα 13€. Προσκυνώ!!! Δεν υπάρχει τέτοιο κρέας στον ανταγωνισμό κάτω των 25€. Εξαιρετικό κόψιμο, ζουμερό και γευστικό όσο χρειάζεται, ψήσιμο medium που εντυπωσίασε και VFM στον ουρανό. Εντάξει μην είστε πλεονέκτες και τα θέλετε όλα δικά σας, στο μαγαζί δεν παίζουν τεχνικές ξηρής ωρίμανσης a la Vezene. Όμως φίλοι μου έτσι για μην ξεχνιόμαστε, στον ‘’ανταγωνισμό’’ με 13€ θα βρείτε την γνωστή λεπτή ‘’ταβερνίσια’’ (συνήθως κακοψημένη) μοσχαρίσια μπριζόλα, όχι ένα T-bone steak. Θα ήθελα επίσης να επισημάνω τα εξής. Ενώ στο site του εστιατορίου μνημονεύει ως side order σπαράγγι σωτέ, ψημένο ντοματίνι και ψητή πατάτα, σε εμάς σερβιρίστηκε με μέτριες και μάλλον όχι χεράτες τηγανητές πατάτες. Επίσης ήρθε ως συνοδευτικό μια ‘’τριπλέτα’’ αλατιού (κλασικό, καπνιστό και μαύρο) τα οποία απογείωσαν το κρέας!!

- Queen steak από άπαχο κομμάτι κιλότου γάλακτος 500γρ. κομμένο ταλιάτα, στα 14€. Συνοδεύτηκε από πλούσια ανάμικτα λαχανικά και ντοματίνι (ως σαλάτα) και οι εντυπώσεις κρίνονται ως αρκετά καλές, μπορούσαν όμως και καλύτερα και εξηγούμαι. Food styling εξαιρετικό, κόψιμο κρέατος σε εντυπωσιακά ισομερείς και σωστού πάχους φέτες και ψήσιμο στο οπτικό τουλάχιστον μέρος πολύ καλό. Το αρνητικό της υπόθεσης που προκάλεσε έκπληξη είναι ότι τα μισά περίπου κομμάτια ήταν πολύ τρυφερά και ζουμερά, ενώ τα υπόλοιπα μισά κάπως στεγνά και όχι τόσο γευστικά.

- Ένα λίτρο εξαιρετικό χύμα κόκκινο κρασί Ζίτσα, χωρίς μετέπειτα ανεπιθύμητες παρενέργειες. Θύμιζε έντονα Cabernet και θα πω βαριά κουβέντα. Μπορεί η τιμή του να ήταν λίγο τσιμπημένη στα 11€ το λίτρο, αλλά ήταν τόσο ευκολόπιοτο, που ομόφωνα και χωρίς απολύτως καμία προσυνεννόηση με την γυναίκα μου, το ανακηρύξαμε στο top 3 των χύμα κρασιών που έχουμε γενικά δοκιμάσει.

-Στο τέλος μας κέρασαν δύο καφέδες espresso, πρωτότυπο και όμως τόσο εύστοχο λόγω της ώρας που είχε πάει περίπου 18:30.

Την δεύτερη φορά:

-Το ίδιο ψωμί.

- Πράσινη σαλάτα με μαρούλι, γαλλική σαλάτα, σπανάκι baby, ρόκα, δυόσμο και vinaigrette στα 6€. Μια προσεγμένη αλλά φυσικά πιο απλή εκδοχή της σαλάτας που φάγαμε την πρώτη φορά.

- T-bone steak, λίγο πιο ‘’υποδεέστερο’’ της πρώτης φοράς, κυρίως ως προς το κόψιμο.

- Πολύ καλή καραμελωμένη παντσέτα, μαριναρισμένη με bbq sauce συνοδευόμενη από καλύτερες τηγανητές πατάτες της πρώτης φοράς, στα 8,50€.

- Μισό κιλό αρνίσια παϊδάκια, τα οποία κυμαίνονταν στον τυπικό μέσο όρο, πολύ λογικά τιμολογημένα, στα 14€.

- Μισό λίτρο χύμα κόκκινο κρασί Ζίτσα, με τις ίδιες εντυπώσεις στα 5,50€.

Check please

Την πρώτη φορά στα 45€, μετά από έκπτωση 10% που παρείχε η κράτηση μέσω e-table. Την δεύτερη φορά στα 48,60€ (χωρίς έκπτωση λόγω ‘’ημέρας’’). Πληρωμή και τις δύο φορές με πιστωτική κάρτα χωρίς προβλήματα.

Και φτάσαμε λίγο πριν το δια ταύτα. Απευθύνομαι κυρίως στους παλιότερους και εμπειρότερους χρήστες του site, κάποιοι από αυτούς με γνωρίζουν και προσωπικά. Ο mavtasos ουδέποτε διεκδίκησε τον ρόλο του ιχνηλάτη ή λαγωνικού ή ακόμη και του κασκαντέρ σε αυτό το διαδικτυακό καταφύγιο, το οποίο φιλοξενεί τις γαστρονομικές ανησυχίες μας. Σε αυτό το ρόλο νομίζω ότι υπάρχουν άλλοι καταξιωμένοι και έμπειροι φίλοι. Παρόλα αυτά το πήρα πάνω μου και ενέταξα το Steak Palace by Gkikas στο ask4food, εκτιμώντας ότι αξίζει της προσοχής σας. Θα χαρώ ιδιαίτερα να δω και άλλους φίλους να ακολουθούν και να φεύγουν με τις ίδιες θετικές εντυπώσεις. Και επειδή πιθανόν σας κούρασα, ο επίλογος μου θα είναι τηλεγραφικός.

Κατέληξα ότι:

Κ. Γκίκα δεν ξέρω τι ακριβώς είχες στο μυαλό σου όταν έστηνες την επιχείρησή σου. Πήρες και έριξες αρμονικά στο μπλέντερ το concept της κλασικής ταβέρνας, το πασπάλισες με ολίγη ‘’νεοταβέρνα’’, στη συνέχεια το εμπλούτισες με ολίγη ‘’νεοκρεατερί’’ και τελικά δημιούργησες μια ‘’νεοταβερνοκρεατερί’’, κατατροπώνοντας την μηχανή αναζήτησης της Google.

Σύμφωνα με αυτήν η αναζήτηση ‘’νεοταβερνοκρεατερί’’ δεν βρήκε κάποιο έγγραφο.

Υποδείξεις:
• Βεβαιωθείτε ότι η ορθογραφία όλων των λέξεων είναι σωστή.
• Δοκιμάστε άλλες λέξεις-κλειδιά.
• Δοκιμάστε πιο γενικές λέξεις-κλειδιά.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

15 Μάρ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Ο mavtasos, η Google και το T-bone steak.

Αλήθεια γνωρίζουμε τι ξέρει η Google για εμάς;

Είχα την τύχη να παρακολουθήσω (δις) ομιλία-παρουσίαση κορυφαίου καθηγητή Πανεπιστημίου, σχετική με το παραπάνω θέμα. Για όσους από τους φίλους καλοφαγάδες πιστεύουν (εσφαλμένα) ότι η Google είναι απλά μια μηχανή αναζήτησης ή μια εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, φοβάμαι ότι θα τους απογοητεύσω, μπορεί δε και να τους προβληματίσω.

Η Google γνωρίζει τις ανάγκες-επιθυμίες-ενδιαφέροντα-πεποιθήσεις μας, τι κάνουμε στο διαδίκτυο (on-line), τον τόπο κατοικίας-εργασίας-διασκέδασης μας, με ποιόν συνομιλούμε-αλληλογραφούμε on-line και με ποιο τρόπο ξοδεύουμε τα χρήματά μας. Όσα περισσότερα γνωρίζει για εμάς, τόσο το καλύτερο για αυτήν, μιας και ο τελικός της στόχος είναι η ‘’πώληση’’ στοχευμένων προσωπικών διαφημίσεων. Για το μέλλον απλά αφήστε την φαντασία σας να οργιάσει……..

Και ερχόμαστε στο ‘’ψητό’’ αυτής της κριτικής. Κάποιους αρκετούς μήνες πριν, χαζολογώντας στο διαδίκτυο, την προσοχή μου αποσπά (ως μια Google adv) το Παλάτι της μπριζόλας ή Steak Palace by Gkikas, όπως είναι η πλήρης ονομασία του. Μπήκα στο site του εστιατορίου και ως πιστός ‘’κρεατολάγνος’’ το εξερεύνησα, βρήκα το concept ενδιαφέρον και η πληροφορία αποτυπώθηκε στο πίσω μέρος του σκληρού μου δίσκου. Οι φωτογραφίες του T-bone steak, της σπαλομπριζόλας Kings steak και του steak (a la Tomahawk style) με την ονομασία Steak Palace, φαίνεται ότι αποτυπώθηκαν πολύ βαθιά στον εγκέφαλό μου και οι όποιες αντιστάσεις είχα, λόγω μη καταχώρησης της επιχείρησης στο ask4food, μάλλον εκμηδενίστηκαν σε χρόνο μηδέν.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017, ώρα 17:00, άτομα 2, η πρώτη επίσκεψη και 21 ημέρες αργότερα, την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 20:30 η δεύτερη επίσκεψη.

Το εστιατόριο βρίσκεται στην οδό Υμηττού στον Χολαργό, η οποία είναι κάθετη στην Λ. Μεσογείων και σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από αυτή. Η πρόσβαση με ή χωρίς GPS εκτιμώ ότι είναι σχετικά εύκολη, το δε παρκάρισμα μάλλον μεσαίας-τυπικής δυσκολίας. Η σάλα είναι αρκετά ευρύχωρη, χωρητικότητας περίπου 100 plus ατόμων, χαρούμενη, φωτεινή, πολύχρωμη, στη σωστή θερμοκρασία, με ιδιαίτερα προσεγμένη art de la table και μπορώ να πω ότι κινείται στην πολυφορεμένη τεχνοτροπία της νεοταβέρνας. Οι τουαλέτες πεντακάθαρες και λειτουργικές, ολοκλήρωσαν τις πρώτες θετικές εντυπώσεις.

Η εξυπηρέτηση ήταν ένα νόμισμα με δύο όψεις. Στην πρώτη μας επίσκεψη μια τυπική καθημερινή, ήμασταν από αφίξεως μέχρι αναχωρήσεως ολομόναχοι και ο μοναδικός νεαρός σερβιτόρος δεν αντιμετώπισε προβλήματα φόρτου εργασίας. Μας εξήγησε το μενού, τις κοπές, μας έδωσε τις δικές του προτάσεις και μας τόνισε ότι το εστιατόριο προμηθεύεται τα κρέατά του από το κρεοπωλείο του κ. Γκίκα, το οποίο βρίσκεται μόλις 100 μέτρα παρακάτω στην πλατεία Δημοκρατίας. Καλή φάση σκέφτομαι ‘’από την παραγωγή στην κατανάλωση’’ και ποιότητα ελεγμένη εντός της ίδιας ‘’αδελφής’’ επιχείρησης, χωρίς εξαρτήσεις από εξωτερικούς προμηθευτές. Στην δεύτερη επίσκεψή μας, την γνωστή ‘’αμαρτωλή’’ και ‘’πικραμένη’’ υπόθεση που λέγεται Τσικνοπέμπτη, προνοήσαμε και κλείσαμε νωρίς, πριν καταφθάσουν οι γνωστοί ‘’τραβάτε με και ας κλαίω’’ πελάτες της ημέρας. Το μαγαζί όπως ήταν αναμενόμενο γέμισε και ο ίδιος νεαρός μαζί με έναν μεγαλύτερο κύριο, ανταποκρίνονταν με δυσκολία στις ανάγκες της ημέρας. Η ανάγκη παρουσίας (τουλάχιστον) ενός τρίτου σερβιτόρου σε μια σάλα 100 plus ατόμων ήταν εμφανής. Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι παρόλη την πολυκοσμία, σε καμία των περιπτώσεων το service δεν κρίνεται ως τραγικό ή ανεπαρκές, αλλά υπήρξαν οι γνωστές καθυστερήσεις και τα τυπικά προβλήματα της ημέρας.

Και ερχόμαστε στην κάρτα του μενού, η οποία ευτυχώς είναι διαθέσιμη on line, μαζί με τις τιμές. Πολύ έξυπνα δομημένη, ισορροπεί αρμονικά μεταξύ μιας κλασικής-τυπικής ταβέρνας και ενός premium steak house. Οι δύο πρώτες σελίδες είναι αφιερωμένες σε ορεκτικά και σαλάτες, η τρίτη σελίδα σε προτάσεις της ώρας για χοιρινό, κοτόπουλο και αρνί και ο mavtasos έρχεται και ‘’κουμπώνει’’ την προσοχή του στην σελίδα για το μοσχάρι. Η χαρά του παιδιού!!

Απαριθμώ τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις. Queen steak από άπαχο κομμάτι κιλότου γάλακτος 500γρ. κομμένο ταλιάτα, στα 14€. Το γνωστό T-bone steak 500γρ., στα 13€. Σπαλομπριζόλα King’s steak 800γρ., στα 19€. Grand filet στα 20€. Η ομώνυμη ‘’ναυαρχίδα’’ Steak palace, με βάρος που κυμαίνεται από 1,2 έως 2 κιλά, στα 24€ το κιλό. Νομίζετε ότι τελείωσα; Χαχαχα πλανάστε!! Porterhouse στα 35€ το κιλό και Black Angus USA στα 30€. Νομίζετε ότι ο κ. Γκίκας θα άφηνε παραπονεμένους και τους πιο παραδοσιακούς; Όχι βέβαια, κάθε ΣΚ (μεσημέρι) έχει κοκορέτσι, γουρουνόπουλο και αρνί σούβλας.

Η παραγγελία μας ήταν μια υπόθεση που μόνο προαποφασισμένη δεν μπορούσες να την χαρακτηρίσεις. Τόσες αξιόλογες προτάσεις κολάζουν και άγιο. Τέλος πάντων μετά από διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων καταλήξαμε στα εξής:

Την πρώτη φορά:

-Πλούσια ποσότητα ψωμιού στα 0,80€ το άτομο.

- Σαλάτα Steak palace με ρόκα, ντοματίνια, μανιτάρια sautés, φύλλο κάπαρης, πεκορίνο Αμφιλοχίας, λαδοκούλουρο, μοσχαρίσια φιλετίνια, κρέμα balsamico και μια συμπαθητική vinaigrette στα 7,50€. Εξαιρετική, φρεσκότατη, επαρκής ποσότητα για 4 άτομα, με ένα προσεγμένο food styling.

- T-bone steak 500γρ για εμένα στα 13€. Προσκυνώ!!! Δεν υπάρχει τέτοιο κρέας στον ανταγωνισμό κάτω των 25€. Εξαιρετικό κόψιμο, ζουμερό και γευστικό όσο χρειάζεται, ψήσιμο medium που εντυπωσίασε και VFM στον ουρανό. Εντάξει μην είστε πλεονέκτες και τα θέλετε όλα δικά σας, στο μαγαζί δεν παίζουν τεχνικές ξηρής ωρίμανσης a la Vezene. Όμως φίλοι μου έτσι για μην ξεχνιόμαστε, στον ‘’ανταγωνισμό’’ με 13€ θα βρείτε την γνωστή λεπτή ‘’ταβερνίσια’’ (συνήθως κακοψημένη) μοσχαρίσια μπριζόλα, όχι ένα T-bone steak. Θα ήθελα επίσης να επισημάνω τα εξής. Ενώ στο site του εστιατορίου μνημονεύει ως side order σπαράγγι σωτέ, ψημένο ντοματίνι και ψητή πατάτα, σε εμάς σερβιρίστηκε με μέτριες και μάλλον όχι χεράτες τηγανητές πατάτες. Επίσης ήρθε ως συνοδευτικό μια ‘’τριπλέτα’’ αλατιού (κλασικό, καπνιστό και μαύρο) τα οποία απογείωσαν το κρέας!!

- Queen steak από άπαχο κομμάτι κιλότου γάλακτος 500γρ. κομμένο ταλιάτα, στα 14€. Συνοδεύτηκε από πλούσια ανάμικτα λαχανικά και ντοματίνι (ως σαλάτα) και οι εντυπώσεις κρίνονται ως αρκετά καλές, μπορούσαν όμως και καλύτερα και εξηγούμαι. Food styling εξαιρετικό, κόψιμο κρέατος σε εντυπωσιακά ισομερείς και σωστού πάχους φέτες και ψήσιμο στο οπτικό τουλάχιστον μέρος πολύ καλό. Το αρνητικό της υπόθεσης που προκάλεσε έκπληξη είναι ότι τα μισά περίπου κομμάτια ήταν πολύ τρυφερά και ζουμερά, ενώ τα υπόλοιπα μισά κάπως στεγνά και όχι τόσο γευστικά.

- Ένα λίτρο εξαιρετικό χύμα κόκκινο κρασί Ζίτσα, χωρίς μετέπειτα ανεπιθύμητες παρενέργειες. Θύμιζε έντονα Cabernet και θα πω βαριά κουβέντα. Μπορεί η τιμή του να ήταν λίγο τσιμπημένη στα 11€ το λίτρο, αλλά ήταν τόσο ευκολόπιοτο, που ομόφωνα και χωρίς απολύτως καμία προσυνεννόηση με την γυναίκα μου, το ανακηρύξαμε στο top 3 των χύμα κρασιών που έχουμε γενικά δοκιμάσει.

-Στο τέλος μας κέρασαν δύο καφέδες espresso, πρωτότυπο και όμως τόσο εύστοχο λόγω της ώρας που είχε πάει περίπου 18:30.

Την δεύτερη φορά:

-Το ίδιο ψωμί.

- Πράσινη σαλάτα με μαρούλι, γαλλική σαλάτα, σπανάκι baby, ρόκα, δυόσμο και vinaigrette στα 6€. Μια προσεγμένη αλλά φυσικά πιο απλή εκδοχή της σαλάτας που φάγαμε την πρώτη φορά.

- T-bone steak, λίγο πιο ‘’υποδεέστερο’’ της πρώτης φοράς, κυρίως ως προς το κόψιμο.

- Πολύ καλή καραμελωμένη παντσέτα, μαριναρισμένη με bbq sauce συνοδευόμενη από καλύτερες τηγανητές πατάτες της πρώτης φοράς, στα 8,50€.

- Μισό κιλό αρνίσια παϊδάκια, τα οποία κυμαίνονταν στον τυπικό μέσο όρο, πολύ λογικά τιμολογημένα, στα 14€.

- Μισό λίτρο χύμα κόκκινο κρασί Ζίτσα, με τις ίδιες εντυπώσεις στα 5,50€.

Check please

Την πρώτη φορά στα 45€, μετά από έκπτωση 10% που παρείχε η κράτηση μέσω e-table. Την δεύτερη φορά στα 48,60€ (χωρίς έκπτωση λόγω ‘’ημέρας’’). Πληρωμή και τις δύο φορές με πιστωτική κάρτα χωρίς προβλήματα.

Και φτάσαμε λίγο πριν το δια ταύτα. Απευθύνομαι κυρίως στους παλιότερους και εμπειρότερους χρήστες του site, κάποιοι από αυτούς με γνωρίζουν και προσωπικά. Ο mavtasos ουδέποτε διεκδίκησε τον ρόλο του ιχνηλάτη ή λαγωνικού ή ακόμη και του κασκαντέρ σε αυτό το διαδικτυακό καταφύγιο, το οποίο φιλοξενεί τις γαστρονομικές ανησυχίες μας. Σε αυτό το ρόλο νομίζω ότι υπάρχουν άλλοι καταξιωμένοι και έμπειροι φίλοι. Παρόλα αυτά το πήρα πάνω μου και ενέταξα το Steak Palace by Gkikas στο ask4food, εκτιμώντας ότι αξίζει της προσοχής σας. Θα χαρώ ιδιαίτερα να δω και άλλους φίλους να ακολουθούν και να φεύγουν με τις ίδιες θετικές εντυπώσεις. Και επειδή πιθανόν σας κούρασα, ο επίλογος μου θα είναι τηλεγραφικός.

Κατέληξα ότι:

Κ. Γκίκα δεν ξέρω τι ακριβώς είχες στο μυαλό σου όταν έστηνες την επιχείρησή σου. Πήρες και έριξες αρμονικά στο μπλέντερ το concept της κλασικής ταβέρνας, το πασπάλισες με ολίγη ‘’νεοταβέρνα’’, στη συνέχεια το εμπλούτισες με ολίγη ‘’νεοκρεατερί’’ και τελικά δημιούργησες μια ‘’νεοταβερνοκρεατερί’’, κατατροπώνοντας την μηχανή αναζήτησης της Google.

Σύμφωνα με αυτήν η αναζήτηση ‘’νεοταβερνοκρεατερί’’ δεν βρήκε κάποιο έγγραφο.

Υποδείξεις:
• Βεβαιωθείτε ότι η ορθογραφία όλων των λέξεων είναι σωστή.
• Δοκιμάστε άλλες λέξεις-κλειδιά.
• Δοκιμάστε πιο γενικές λέξεις-κλειδιά.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

mavtasos

Δευτέρα 21 Μαΐου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

€ / Άτομο

-

Ο mavtasos, η Google και το T-bone steak.

Αλήθεια γνωρίζουμε τι ξέρει η Google για εμάς;

Είχα την τύχη να παρακολουθήσω (δις) ομιλία-παρουσίαση κορυφαίου καθηγητή Πανεπιστημίου, σχετική με το παραπάνω θέμα. Για όσους από τους φίλους καλοφαγάδες πιστεύουν (εσφαλμένα) ότι η Google είναι απλά μια μηχανή αναζήτησης ή μια εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, φοβάμαι ότι θα τους απογοητεύσω, μπορεί δε και να τους προβληματίσω.

Η Google γνωρίζει τις ανάγκες-επιθυμίες-ενδιαφέροντα-πεποιθήσεις μας, τι κάνουμε στο διαδίκτυο (on-line), τον τόπο κατοικίας-εργασίας-διασκέδασης μας, με ποιόν συνομιλούμε-αλληλογραφούμε on-line και με ποιο τρόπο ξοδεύουμε τα χρήματά μας. Όσα περισσότερα γνωρίζει για εμάς, τόσο το καλύτερο για αυτήν, μιας και ο τελικός της στόχος είναι η ‘’πώληση’’ στοχευμένων προσωπικών διαφημίσεων. Για το μέλλον απλά αφήστε την φαντασία σας να οργιάσει……..

Και ερχόμαστε στο ‘’ψητό’’ αυτής της κριτικής. Κάποιους αρκετούς μήνες πριν, χαζολογώντας στο διαδίκτυο, την προσοχή μου αποσπά (ως μια Google adv) το Παλάτι της μπριζόλας ή Steak Palace by Gkikas, όπως είναι η πλήρης ονομασία του. Μπήκα στο site του εστιατορίου και ως πιστός ‘’κρεατολάγνος’’ το εξερεύνησα, βρήκα το concept ενδιαφέρον και η πληροφορία αποτυπώθηκε στο πίσω μέρος του σκληρού μου δίσκου. Οι φωτογραφίες του T-bone steak, της σπαλομπριζόλας Kings steak και του steak (a la Tomahawk style) με την ονομασία Steak Palace, φαίνεται ότι αποτυπώθηκαν πολύ βαθιά στον εγκέφαλό μου και οι όποιες αντιστάσεις είχα, λόγω μη καταχώρησης της επιχείρησης στο ask4food, μάλλον εκμηδενίστηκαν σε χρόνο μηδέν.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017, ώρα 17:00, άτομα 2, η πρώτη επίσκεψη και 21 ημέρες αργότερα, την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 20:30 η δεύτερη επίσκεψη.

Το εστιατόριο βρίσκεται στην οδό Υμηττού στον Χολαργό, η οποία είναι κάθετη στην Λ. Μεσογείων και σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από αυτή. Η πρόσβαση με ή χωρίς GPS εκτιμώ ότι είναι σχετικά εύκολη, το δε παρκάρισμα μάλλον μεσαίας-τυπικής δυσκολίας. Η σάλα είναι αρκετά ευρύχωρη, χωρητικότητας περίπου 100 plus ατόμων, χαρούμενη, φωτεινή, πολύχρωμη, στη σωστή θερμοκρασία, με ιδιαίτερα προσεγμένη art de la table και μπορώ να πω ότι κινείται στην πολυφορεμένη τεχνοτροπία της νεοταβέρνας. Οι τουαλέτες πεντακάθαρες και λειτουργικές, ολοκλήρωσαν τις πρώτες θετικές εντυπώσεις.

Η εξυπηρέτηση ήταν ένα νόμισμα με δύο όψεις. Στην πρώτη μας επίσκεψη μια τυπική καθημερινή, ήμασταν από αφίξεως μέχρι αναχωρήσεως ολομόναχοι και ο μοναδικός νεαρός σερβιτόρος δεν αντιμετώπισε προβλήματα φόρτου εργασίας. Μας εξήγησε το μενού, τις κοπές, μας έδωσε τις δικές του προτάσεις και μας τόνισε ότι το εστιατόριο προμηθεύεται τα κρέατά του από το κρεοπωλείο του κ. Γκίκα, το οποίο βρίσκεται μόλις 100 μέτρα παρακάτω στην πλατεία Δημοκρατίας. Καλή φάση σκέφτομαι ‘’από την παραγωγή στην κατανάλωση’’ και ποιότητα ελεγμένη εντός της ίδιας ‘’αδελφής’’ επιχείρησης, χωρίς εξαρτήσεις από εξωτερικούς προμηθευτές. Στην δεύτερη επίσκεψή μας, την γνωστή ‘’αμαρτωλή’’ και ‘’πικραμένη’’ υπόθεση που λέγεται Τσικνοπέμπτη, προνοήσαμε και κλείσαμε νωρίς, πριν καταφθάσουν οι γνωστοί ‘’τραβάτε με και ας κλαίω’’ πελάτες της ημέρας. Το μαγαζί όπως ήταν αναμενόμενο γέμισε και ο ίδιος νεαρός μαζί με έναν μεγαλύτερο κύριο, ανταποκρίνονταν με δυσκολία στις ανάγκες της ημέρας. Η ανάγκη παρουσίας (τουλάχιστον) ενός τρίτου σερβιτόρου σε μια σάλα 100 plus ατόμων ήταν εμφανής. Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι παρόλη την πολυκοσμία, σε καμία των περιπτώσεων το service δεν κρίνεται ως τραγικό ή ανεπαρκές, αλλά υπήρξαν οι γνωστές καθυστερήσεις και τα τυπικά προβλήματα της ημέρας.

Και ερχόμαστε στην κάρτα του μενού, η οποία ευτυχώς είναι διαθέσιμη on line, μαζί με τις τιμές. Πολύ έξυπνα δομημένη, ισορροπεί αρμονικά μεταξύ μιας κλασικής-τυπικής ταβέρνας και ενός premium steak house. Οι δύο πρώτες σελίδες είναι αφιερωμένες σε ορεκτικά και σαλάτες, η τρίτη σελίδα σε προτάσεις της ώρας για χοιρινό, κοτόπουλο και αρνί και ο mavtasos έρχεται και ‘’κουμπώνει’’ την προσοχή του στην σελίδα για το μοσχάρι. Η χαρά του παιδιού!!

Απαριθμώ τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις. Queen steak από άπαχο κομμάτι κιλότου γάλακτος 500γρ. κομμένο ταλιάτα, στα 14€. Το γνωστό T-bone steak 500γρ., στα 13€. Σπαλομπριζόλα King’s steak 800γρ., στα 19€. Grand filet στα 20€. Η ομώνυμη ‘’ναυαρχίδα’’ Steak palace, με βάρος που κυμαίνεται από 1,2 έως 2 κιλά, στα 24€ το κιλό. Νομίζετε ότι τελείωσα; Χαχαχα πλανάστε!! Porterhouse στα 35€ το κιλό και Black Angus USA στα 30€. Νομίζετε ότι ο κ. Γκίκας θα άφηνε παραπονεμένους και τους πιο παραδοσιακούς; Όχι βέβαια, κάθε ΣΚ (μεσημέρι) έχει κοκορέτσι, γουρουνόπουλο και αρνί σούβλας.

Η παραγγελία μας ήταν μια υπόθεση που μόνο προαποφασισμένη δεν μπορούσες να την χαρακτηρίσεις. Τόσες αξιόλογες προτάσεις κολάζουν και άγιο. Τέλος πάντων μετά από διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων καταλήξαμε στα εξής:

Την πρώτη φορά:

-Πλούσια ποσότητα ψωμιού στα 0,80€ το άτομο.

- Σαλάτα Steak palace με ρόκα, ντοματίνια, μανιτάρια sautés, φύλλο κάπαρης, πεκορίνο Αμφιλοχίας, λαδοκούλουρο, μοσχαρίσια φιλετίνια, κρέμα balsamico και μια συμπαθητική vinaigrette στα 7,50€. Εξαιρετική, φρεσκότατη, επαρκής ποσότητα για 4 άτομα, με ένα προσεγμένο food styling.

- T-bone steak 500γρ για εμένα στα 13€. Προσκυνώ!!! Δεν υπάρχει τέτοιο κρέας στον ανταγωνισμό κάτω των 25€. Εξαιρετικό κόψιμο, ζουμερό και γευστικό όσο χρειάζεται, ψήσιμο medium που εντυπωσίασε και VFM στον ουρανό. Εντάξει μην είστε πλεονέκτες και τα θέλετε όλα δικά σας, στο μαγαζί δεν παίζουν τεχνικές ξηρής ωρίμανσης a la Vezene. Όμως φίλοι μου έτσι για μην ξεχνιόμαστε, στον ‘’ανταγωνισμό’’ με 13€ θα βρείτε την γνωστή λεπτή ‘’ταβερνίσια’’ (συνήθως κακοψημένη) μοσχαρίσια μπριζόλα, όχι ένα T-bone steak. Θα ήθελα επίσης να επισημάνω τα εξής. Ενώ στο site του εστιατορίου μνημονεύει ως side order σπαράγγι σωτέ, ψημένο ντοματίνι και ψητή πατάτα, σε εμάς σερβιρίστηκε με μέτριες και μάλλον όχι χεράτες τηγανητές πατάτες. Επίσης ήρθε ως συνοδευτικό μια ‘’τριπλέτα’’ αλατιού (κλασικό, καπνιστό και μαύρο) τα οποία απογείωσαν το κρέας!!

- Queen steak από άπαχο κομμάτι κιλότου γάλακτος 500γρ. κομμένο ταλιάτα, στα 14€. Συνοδεύτηκε από πλούσια ανάμικτα λαχανικά και ντοματίνι (ως σαλάτα) και οι εντυπώσεις κρίνονται ως αρκετά καλές, μπορούσαν όμως και καλύτερα και εξηγούμαι. Food styling εξαιρετικό, κόψιμο κρέατος σε εντυπωσιακά ισομερείς και σωστού πάχους φέτες και ψήσιμο στο οπτικό τουλάχιστον μέρος πολύ καλό. Το αρνητικό της υπόθεσης που προκάλεσε έκπληξη είναι ότι τα μισά περίπου κομμάτια ήταν πολύ τρυφερά και ζουμερά, ενώ τα υπόλοιπα μισά κάπως στεγνά και όχι τόσο γευστικά.

- Ένα λίτρο εξαιρετικό χύμα κόκκινο κρασί Ζίτσα, χωρίς μετέπειτα ανεπιθύμητες παρενέργειες. Θύμιζε έντονα Cabernet και θα πω βαριά κουβέντα. Μπορεί η τιμή του να ήταν λίγο τσιμπημένη στα 11€ το λίτρο, αλλά ήταν τόσο ευκολόπιοτο, που ομόφωνα και χωρίς απολύτως καμία προσυνεννόηση με την γυναίκα μου, το ανακηρύξαμε στο top 3 των χύμα κρασιών που έχουμε γενικά δοκιμάσει.

-Στο τέλος μας κέρασαν δύο καφέδες espresso, πρωτότυπο και όμως τόσο εύστοχο λόγω της ώρας που είχε πάει περίπου 18:30.

Την δεύτερη φορά:

-Το ίδιο ψωμί.

- Πράσινη σαλάτα με μαρούλι, γαλλική σαλάτα, σπανάκι baby, ρόκα, δυόσμο και vinaigrette στα 6€. Μια προσεγμένη αλλά φυσικά πιο απλή εκδοχή της σαλάτας που φάγαμε την πρώτη φορά.

- T-bone steak, λίγο πιο ‘’υποδεέστερο’’ της πρώτης φοράς, κυρίως ως προς το κόψιμο.

- Πολύ καλή καραμελωμένη παντσέτα, μαριναρισμένη με bbq sauce συνοδευόμενη από καλύτερες τηγανητές πατάτες της πρώτης φοράς, στα 8,50€.

- Μισό κιλό αρνίσια παϊδάκια, τα οποία κυμαίνονταν στον τυπικό μέσο όρο, πολύ λογικά τιμολογημένα, στα 14€.

- Μισό λίτρο χύμα κόκκινο κρασί Ζίτσα, με τις ίδιες εντυπώσεις στα 5,50€.

Check please

Την πρώτη φορά στα 45€, μετά από έκπτωση 10% που παρείχε η κράτηση μέσω e-table. Την δεύτερη φορά στα 48,60€ (χωρίς έκπτωση λόγω ‘’ημέρας’’). Πληρωμή και τις δύο φορές με πιστωτική κάρτα χωρίς προβλήματα.

Και φτάσαμε λίγο πριν το δια ταύτα. Απευθύνομαι κυρίως στους παλιότερους και εμπειρότερους χρήστες του site, κάποιοι από αυτούς με γνωρίζουν και προσωπικά. Ο mavtasos ουδέποτε διεκδίκησε τον ρόλο του ιχνηλάτη ή λαγωνικού ή ακόμη και του κασκαντέρ σε αυτό το διαδικτυακό καταφύγιο, το οποίο φιλοξενεί τις γαστρονομικές ανησυχίες μας. Σε αυτό το ρόλο νομίζω ότι υπάρχουν άλλοι καταξιωμένοι και έμπειροι φίλοι. Παρόλα αυτά το πήρα πάνω μου και ενέταξα το Steak Palace by Gkikas στο ask4food, εκτιμώντας ότι αξίζει της προσοχής σας. Θα χαρώ ιδιαίτερα να δω και άλλους φίλους να ακολουθούν και να φεύγουν με τις ίδιες θετικές εντυπώσεις. Και επειδή πιθανόν σας κούρασα, ο επίλογος μου θα είναι τηλεγραφικός.

Κατέληξα ότι:

Κ. Γκίκα δεν ξέρω τι ακριβώς είχες στο μυαλό σου όταν έστηνες την επιχείρησή σου. Πήρες και έριξες αρμονικά στο μπλέντερ το concept της κλασικής ταβέρνας, το πασπάλισες με ολίγη ‘’νεοταβέρνα’’, στη συνέχεια το εμπλούτισες με ολίγη ‘’νεοκρεατερί’’ και τελικά δημιούργησες μια ‘’νεοταβερνοκρεατερί’’, κατατροπώνοντας την μηχανή αναζήτησης της Google.

Σύμφωνα με αυτήν η αναζήτηση ‘’νεοταβερνοκρεατερί’’ δεν βρήκε κάποιο έγγραφο.

Υποδείξεις:
• Βεβαιωθείτε ότι η ορθογραφία όλων των λέξεων είναι σωστή.
• Δοκιμάστε άλλες λέξεις-κλειδιά.
• Δοκιμάστε πιο γενικές λέξεις-κλειδιά.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.