Loader

10 Απρ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Πριν 2 χρόνια έγινε η πρώτη μάζωξη του ASK και είχα γνωρίσει αρκετούς φίλους, με κάποιους μάλιστα κράτησα και φιλικές επαφές. Η γιορτή μου πλησίαζε, η επέτειος του ASK πλησίαζε και έτσι σκέφτηκα να το γιορτάσουμε στο σιγουράκι της Νέας Ερυθραίας! Καλοί φίλοι και εξαιρετικό φαγητό... λεφτά στην τράπεζα...

Δυστυχώς δεν μας τίμησαν όλοι αλλά τελικά αυτό δεν ξέρω πόση σημασία έχει ή δεν έχει για μένα και εκείνους. Είναι θέμα φάσης, είναι θέμα υποχρεώσεων;Όπως μου είπε και ένας φίλος "το νόμισμα έχει 2 όψεις"...

Μου φάγατε τα συκώτια! Λες και θα σας άφηνα νηστικούς... ειδικά στο Ταξιδεύοντας!

Θυμάμαι πως δεν είχα γράψει κριτική μετά την πρώτη μου επίσκεψη, ήθελα να έχω καθαρή σκέψη και να μην θεωρηθεί αβάντα στο μαγαζί μια επίσκεψη δωρεάν, όσο καλή και να ήταν. Πολύ καλή οργάνωση τότε και μας έδωσαν και διάφορα tips.

Κυριακή 26/3/2017 και μετά την εθνική επέτειο ο Κώστας μου είχε πει να πάμε μετά τις 16.00 για να εξυπηρετηθούμε καλύτερα. Τελικά ρισκάραμε, πήγαμε 13.30 και σιγά σιγά ο κόσμος γέμιζε το μαγαζί με πληρότητα κοντά στο 90%! Άνετα τραπέζια, πεντακάθαρα όλα στο μαγαζί και η ποιότητα σε σταθερά υψηλό επίπεδο. Όπως μπαίνετε μέσα θα συναντήσετε έναν πάγκο με την επιγραφή "Η αγορά μας". Στα δεξιά το μοτό που τους χαρακτηρίζει "Τα αμέσως πιο φρέσκα κολυμπάνε στη θάλασσα". Τόνοι λευκού και μπλε με καλής ποιότητας και περιποιημένα τραπεζοκαθίσματα. Αρκετό ξύλο στο πάτωμα, ξύλινες καρέκλες και πλέον έμεινε να επικυρώσετε το εισιτήριο σας....

Το σέρβις διατηρείται σε υψηλά στάνταρ, τίποτα λιγότερο από όσο γνώριζα και από το μαγαζί στο Κερατσίνι. Είναι οικογενειακή επιχείρηση, με μεταφορική και κυριολεκτική έννοια. Εκπαιδευμένο και χαμογελαστό προσωπικό, όχι για να τσιμπήσει κάποιο πουρμπουάρ στο τέλος του γεύματος αλλά λόγω του οράματος της επιχείρησης. Δεν το βλέπουν καθαρά επιχειρηματικά αλλά έχουν μεράκι. Μάλιστα έχει μπολιαστεί όλη η οικογένεια του Κώστα με εκείνον να ανεβοκατεβαίνει στα 2 καταστήματα ενώ πάντα σαν φύλακες, η γυναίκα του και 2 από τα παιδιά του. Ακούν, τρέχουν και μιλούν όταν μόνο χρειαστεί. Κάποιες μικροκαθυστερήσεις και ασυνενοησίες είναι άνευ σημασίας για εμένα.

Και ο κατάλογος;Σε πρώτη φάση φαίνεται τσιμπημένος. Υπάρχει όμως και κάτι που δεν αναγράφεται στην τιμολόγηση αλλά είναι στους άγραφους νόμους της επιχείρησης. Πρώτα από όλα δεν υπάρχουν οι λαδόκολλες αλλά τραπεζομάντιλα. Όχι φθαρμένα και λερωμένα. Επίσης πάντα προσφέρουν σορμπέ λεμόνι, γλυκά και λιαστό κρασί ή μαστίχα. Δε νομίζω να ακολουθούν πολλές επιχειρήσεις αυτό το μονοπάτι.

Εμπιστευόμενος λοιπόν τον Κώστα, του ανέθεσα να μας φτιάξει εκείνος το μενού. Μόνο κάποιες παρατηρήσεις είχαμε σε κάποια πιάτα που δεν επιθυμούσαμε. Και σαν μαέστρος, ξεκίνησε να κάνει παιχνίδι...

Το ταξίδι μας ξεκίνησε:

- Χοντρές φέτες λευκού και μαύρου ψωμιού ποτισμένες με λαδάκι. Νομίζω κάπου χρησίμευσαν...

- Μπουκίτσες από χορτοπιτάκια με μυρωδικά ως καλωσόρισμα. Γευστικότατη γέμιση, αρκετή ποσότητα την έφαγα εγώ. Οι υπόλοιποι λύκοι είχαν υπομονή για τα επόμενα πιάτα...

- Τομάτα ξεφλουδισμένη με κρίταμο, κάπαρη και ανθό αλατιού στα 6 ευρώ. Εδώ οι ρόκες και οι παρμεζάνες έχουν βρει τον μάστορα τους. Μεγάλη ποσότητα που το μόνο περισσότερο που ήθελα ήταν αλάτι ώστε να χαθεί μέσα στην τομάτα. Άριστη σαλάτα φυσικά όπως πάντα!

- Ταραμοσαλάτα στα 4.6 ευρώ και ρεγγοσαλάτα στα 5.2 ευρώ. Οπτικά ίσως δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, όμως όταν φας... κοιτάς αυτές του εμπορίου και τις απεχθάνεσαι. Ειλικρινά τώρα... Ωραία υφή που μένει στο στόμα. Οι φέτες ψωμιού που σας έλεγα;Να τες!

- Λακέρδα σπιτική στα 7.2 ευρώ. Θα αντγράψω την φίλη Tzia και θα πω πως όντως είχε αρκετά βουτυράτη υφή, λιώμα όμως στο στόμα. Να φανταστείτε, όταν άκουγα λακέρδα με έπιανε λύσσα και μόνο στη σκέψη από το πόση αλμύρα θα έχει!

- Παστουρμάς τόνου στα 5.2 ευρώ. Οι υπόλοιποι φίλοι μάλλον δεν ξετρελάθηκαν, εγώ πάλι το αγάπησα πολύ αυτό το πιάτο. Λεπτή φέτα μεν, αρκετά φινετσάτη δε. Δεν μπορώ να το προσδιορίσω ακριβώς, όμως μου άφηνε μια αέρινη γεύση, όχι τόσο έντονη σαν του κανονικού παστουρμά. Μπόλικο λεμονάκι στα απαραίτητα αξεσουάρ!

- Σκουμπρί καπνιστό στα 9.5 ευρώ. Πιο στάνταρ επιλογή δεν υπάρχει! Πλεόν αρκετοί έχουν προσπαθήσει να αντιγράψουν το πιάτο, αυτή την έντονη καπνίλα όμως ΔΕΝ την πετυχαίνουν, λυπάμαι πολύ κύριοι. Προσωπικά, θέλω τουλάχιστον μια μερίδα μόνος μου, αρκεστείτε στο ντεκόρ των κρεμμυδιών οι υπόλοιποι!

- Γαριδόψυχα στα 10.3 ευρώ. Η καραβιδόψυχα του "φτωχού". Δε νομίζω πως έχει να ζηλέψει τίποτα απολύτως από τις πεντανόστιμες καραβιδούλες! Με βουτυράκι και τη ροζέ σαλτσούλα είναι σαν σνακ. Άλλη μια μερίδα ΜΟΝΟ για μένα παρακαλώ!

- Καλαμάρι γόνος στα 7.1 ευρώ. Τραγανός, μαλακός... λιώμα στο στόμα. Μικρές μπουκίτσες που ικανοποιούν τους φανατικούς του είδους.

- Γαύρος τηγανιτός για τον βενιαμίν της παρέας. Ήταν στην άλλη άκρη του τραπεζιού αλλά ο ευγενικός μπόμπιρας μας έκανε τη χάρη και μοιράστηκε το πιάτο. Δεν έμεινε ίχνος.

- Σαρδέλες φιλεταρισμένες στα 7 ευρώ. Φρεσκότατες όπως πάντα, μοιραστείτε τις σαν σνακ και αυτές. Λιώμα. Και για να πω την αμαρτία μου, θυμάμαι χαρακτηριστικά αυτό το πιάτο από τη μάζωξη του ASK!

- Γαύρος φιλέτο με σάλτσα μουστάρδας στα 7 ευρώ. Καθαρισμένος και φρέσκος, με ελαφριά σάλτσα που δεν σε μπουχτίζει. Ευχάριστα καυτερή επίγευση.

- Χταπόδι σαγανάκι στα 15.5 ευρώ. Κατ'αρχάς είναι σε μικρές μπουκίτσες το χταπόδι, ούτε το καταλαβαίνεις (για όσους δεν το πολυσυμπαθούν). Σε συνδυασμό με τη γλυκιά σάλτσα και το ελαφρώς βαρύ τυράκι του, είναι ένα πιάτο μπόμπα που χωρίς να το καταλάβεις είναι πλήρες και σε χορταίνει.

- Μυδοπίλαφο στα 12.9 ευρώ. Δεν δοκίμασα γιατί γνώριζα ότι υπήρχε και συνέχεια στο μενού. Αυτό που οι περισσότεροι ανέφεραν ήταν πως το βρήκαν αρκετά αλμυρό. Τα μύδια όμως μια χαρά τα καθάρισαν! Μάλλον για να μην πιάνουν χώρο στο τραπέζι!

- Βασιλικό καβούρι στα 68 ευρώ το κιλό. Ειδική παραγγελία για τον καβουροχειρουργό σύζυγο φίλης! Πλάκα πλάκα υπήρξε αρκετό ψαχνό που όλοι δοκιμάσαμε. Σε συνδυασμό με το βουτυράκι... έχει κλείσει σπίτια και δημιουργεί τσακωμούς!

- Και τέλος, κερασμένα από το κατάστημα... 2.6 κιλά φιλεταρισμένου ψαριού. Για κάτι σαργούς και σκάρους μας είπαν.... Εγώ έκανα πως δεν άκουσα και προσπάθησα να "κλέψω" λίγη περισσότερη μερίδα από όση μου αναλογούσε. Τέτοιο φιλέτο ούτε σε κρέας δεν θα βρείτε.

- Άφθονο λευκό κρασί, ασύρτικο και μαλαγουζιά, με τη δεύτερη να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Για το τέλος είχε προνοήσει η φίλη και έφτιαξε ένα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ νηστίσιμο σάμαλι. Εγώ να πω την αλήθεια το θυμάμαι πολλααααα χρόνια πριν στον Βενέτη που λεγόταν Αρίσα. Αυτό το αμύγδαλο πως συνδέεται έτσι με το σιμιγδάλι. Μου τρέχουν τα σάλια....

Συμπερασματικά θα πω πως:

Για να πετύχεις χρειάζεσαι να έχεις οικονομικούς πόρους από πίσω. Άλλοι τους χρησιμοποιούν για να κάνουν δημόσιες σχέσεις ή να "εξαγοράσουν" την επιτυχία. Αυτό όμως πολλές φορές δεν αρκεί. Πρέπει να υπάρχει χημεία και αρμονία μεταξύ όλων των συνδετικών κρίκων. Το Ταξιδεύοντας έχει συγκεκριμένο πλάνο και συνταταγμένες και δεν παρεκλίνει από την πορεία του.

Συμφωνώ πως δεν είναι για κάθε μέρα, το ποιοτικό το πληρώνεις. Ένα πράγμα είναι αδιαπραγμάτευτο. Μπορεί να υπάρχουν μερικές αυξομειώσεις στην απόδοση της κουζίνας, όπως παντού. Σαβούρα όμως ΔΕΝ πρόκειται να φας. Και αυτό είναι γκαραντί....


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

10 Απρ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Πριν 2 χρόνια έγινε η πρώτη μάζωξη του ASK και είχα γνωρίσει αρκετούς φίλους, με κάποιους μάλιστα κράτησα και φιλικές επαφές. Η γιορτή μου πλησίαζε, η επέτειος του ASK πλησίαζε και έτσι σκέφτηκα να το γιορτάσουμε στο σιγουράκι της Νέας Ερυθραίας! Καλοί φίλοι και εξαιρετικό φαγητό... λεφτά στην τράπεζα...

Δυστυχώς δεν μας τίμησαν όλοι αλλά τελικά αυτό δεν ξέρω πόση σημασία έχει ή δεν έχει για μένα και εκείνους. Είναι θέμα φάσης, είναι θέμα υποχρεώσεων;Όπως μου είπε και ένας φίλος "το νόμισμα έχει 2 όψεις"...

Μου φάγατε τα συκώτια! Λες και θα σας άφηνα νηστικούς... ειδικά στο Ταξιδεύοντας!

Θυμάμαι πως δεν είχα γράψει κριτική μετά την πρώτη μου επίσκεψη, ήθελα να έχω καθαρή σκέψη και να μην θεωρηθεί αβάντα στο μαγαζί μια επίσκεψη δωρεάν, όσο καλή και να ήταν. Πολύ καλή οργάνωση τότε και μας έδωσαν και διάφορα tips.

Κυριακή 26/3/2017 και μετά την εθνική επέτειο ο Κώστας μου είχε πει να πάμε μετά τις 16.00 για να εξυπηρετηθούμε καλύτερα. Τελικά ρισκάραμε, πήγαμε 13.30 και σιγά σιγά ο κόσμος γέμιζε το μαγαζί με πληρότητα κοντά στο 90%! Άνετα τραπέζια, πεντακάθαρα όλα στο μαγαζί και η ποιότητα σε σταθερά υψηλό επίπεδο. Όπως μπαίνετε μέσα θα συναντήσετε έναν πάγκο με την επιγραφή "Η αγορά μας". Στα δεξιά το μοτό που τους χαρακτηρίζει "Τα αμέσως πιο φρέσκα κολυμπάνε στη θάλασσα". Τόνοι λευκού και μπλε με καλής ποιότητας και περιποιημένα τραπεζοκαθίσματα. Αρκετό ξύλο στο πάτωμα, ξύλινες καρέκλες και πλέον έμεινε να επικυρώσετε το εισιτήριο σας....

Το σέρβις διατηρείται σε υψηλά στάνταρ, τίποτα λιγότερο από όσο γνώριζα και από το μαγαζί στο Κερατσίνι. Είναι οικογενειακή επιχείρηση, με μεταφορική και κυριολεκτική έννοια. Εκπαιδευμένο και χαμογελαστό προσωπικό, όχι για να τσιμπήσει κάποιο πουρμπουάρ στο τέλος του γεύματος αλλά λόγω του οράματος της επιχείρησης. Δεν το βλέπουν καθαρά επιχειρηματικά αλλά έχουν μεράκι. Μάλιστα έχει μπολιαστεί όλη η οικογένεια του Κώστα με εκείνον να ανεβοκατεβαίνει στα 2 καταστήματα ενώ πάντα σαν φύλακες, η γυναίκα του και 2 από τα παιδιά του. Ακούν, τρέχουν και μιλούν όταν μόνο χρειαστεί. Κάποιες μικροκαθυστερήσεις και ασυνενοησίες είναι άνευ σημασίας για εμένα.

Και ο κατάλογος;Σε πρώτη φάση φαίνεται τσιμπημένος. Υπάρχει όμως και κάτι που δεν αναγράφεται στην τιμολόγηση αλλά είναι στους άγραφους νόμους της επιχείρησης. Πρώτα από όλα δεν υπάρχουν οι λαδόκολλες αλλά τραπεζομάντιλα. Όχι φθαρμένα και λερωμένα. Επίσης πάντα προσφέρουν σορμπέ λεμόνι, γλυκά και λιαστό κρασί ή μαστίχα. Δε νομίζω να ακολουθούν πολλές επιχειρήσεις αυτό το μονοπάτι.

Εμπιστευόμενος λοιπόν τον Κώστα, του ανέθεσα να μας φτιάξει εκείνος το μενού. Μόνο κάποιες παρατηρήσεις είχαμε σε κάποια πιάτα που δεν επιθυμούσαμε. Και σαν μαέστρος, ξεκίνησε να κάνει παιχνίδι...

Το ταξίδι μας ξεκίνησε:

- Χοντρές φέτες λευκού και μαύρου ψωμιού ποτισμένες με λαδάκι. Νομίζω κάπου χρησίμευσαν...

- Μπουκίτσες από χορτοπιτάκια με μυρωδικά ως καλωσόρισμα. Γευστικότατη γέμιση, αρκετή ποσότητα την έφαγα εγώ. Οι υπόλοιποι λύκοι είχαν υπομονή για τα επόμενα πιάτα...

- Τομάτα ξεφλουδισμένη με κρίταμο, κάπαρη και ανθό αλατιού στα 6 ευρώ. Εδώ οι ρόκες και οι παρμεζάνες έχουν βρει τον μάστορα τους. Μεγάλη ποσότητα που το μόνο περισσότερο που ήθελα ήταν αλάτι ώστε να χαθεί μέσα στην τομάτα. Άριστη σαλάτα φυσικά όπως πάντα!

- Ταραμοσαλάτα στα 4.6 ευρώ και ρεγγοσαλάτα στα 5.2 ευρώ. Οπτικά ίσως δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, όμως όταν φας... κοιτάς αυτές του εμπορίου και τις απεχθάνεσαι. Ειλικρινά τώρα... Ωραία υφή που μένει στο στόμα. Οι φέτες ψωμιού που σας έλεγα;Να τες!

- Λακέρδα σπιτική στα 7.2 ευρώ. Θα αντγράψω την φίλη Tzia και θα πω πως όντως είχε αρκετά βουτυράτη υφή, λιώμα όμως στο στόμα. Να φανταστείτε, όταν άκουγα λακέρδα με έπιανε λύσσα και μόνο στη σκέψη από το πόση αλμύρα θα έχει!

- Παστουρμάς τόνου στα 5.2 ευρώ. Οι υπόλοιποι φίλοι μάλλον δεν ξετρελάθηκαν, εγώ πάλι το αγάπησα πολύ αυτό το πιάτο. Λεπτή φέτα μεν, αρκετά φινετσάτη δε. Δεν μπορώ να το προσδιορίσω ακριβώς, όμως μου άφηνε μια αέρινη γεύση, όχι τόσο έντονη σαν του κανονικού παστουρμά. Μπόλικο λεμονάκι στα απαραίτητα αξεσουάρ!

- Σκουμπρί καπνιστό στα 9.5 ευρώ. Πιο στάνταρ επιλογή δεν υπάρχει! Πλεόν αρκετοί έχουν προσπαθήσει να αντιγράψουν το πιάτο, αυτή την έντονη καπνίλα όμως ΔΕΝ την πετυχαίνουν, λυπάμαι πολύ κύριοι. Προσωπικά, θέλω τουλάχιστον μια μερίδα μόνος μου, αρκεστείτε στο ντεκόρ των κρεμμυδιών οι υπόλοιποι!

- Γαριδόψυχα στα 10.3 ευρώ. Η καραβιδόψυχα του "φτωχού". Δε νομίζω πως έχει να ζηλέψει τίποτα απολύτως από τις πεντανόστιμες καραβιδούλες! Με βουτυράκι και τη ροζέ σαλτσούλα είναι σαν σνακ. Άλλη μια μερίδα ΜΟΝΟ για μένα παρακαλώ!

- Καλαμάρι γόνος στα 7.1 ευρώ. Τραγανός, μαλακός... λιώμα στο στόμα. Μικρές μπουκίτσες που ικανοποιούν τους φανατικούς του είδους.

- Γαύρος τηγανιτός για τον βενιαμίν της παρέας. Ήταν στην άλλη άκρη του τραπεζιού αλλά ο ευγενικός μπόμπιρας μας έκανε τη χάρη και μοιράστηκε το πιάτο. Δεν έμεινε ίχνος.

- Σαρδέλες φιλεταρισμένες στα 7 ευρώ. Φρεσκότατες όπως πάντα, μοιραστείτε τις σαν σνακ και αυτές. Λιώμα. Και για να πω την αμαρτία μου, θυμάμαι χαρακτηριστικά αυτό το πιάτο από τη μάζωξη του ASK!

- Γαύρος φιλέτο με σάλτσα μουστάρδας στα 7 ευρώ. Καθαρισμένος και φρέσκος, με ελαφριά σάλτσα που δεν σε μπουχτίζει. Ευχάριστα καυτερή επίγευση.

- Χταπόδι σαγανάκι στα 15.5 ευρώ. Κατ'αρχάς είναι σε μικρές μπουκίτσες το χταπόδι, ούτε το καταλαβαίνεις (για όσους δεν το πολυσυμπαθούν). Σε συνδυασμό με τη γλυκιά σάλτσα και το ελαφρώς βαρύ τυράκι του, είναι ένα πιάτο μπόμπα που χωρίς να το καταλάβεις είναι πλήρες και σε χορταίνει.

- Μυδοπίλαφο στα 12.9 ευρώ. Δεν δοκίμασα γιατί γνώριζα ότι υπήρχε και συνέχεια στο μενού. Αυτό που οι περισσότεροι ανέφεραν ήταν πως το βρήκαν αρκετά αλμυρό. Τα μύδια όμως μια χαρά τα καθάρισαν! Μάλλον για να μην πιάνουν χώρο στο τραπέζι!

- Βασιλικό καβούρι στα 68 ευρώ το κιλό. Ειδική παραγγελία για τον καβουροχειρουργό σύζυγο φίλης! Πλάκα πλάκα υπήρξε αρκετό ψαχνό που όλοι δοκιμάσαμε. Σε συνδυασμό με το βουτυράκι... έχει κλείσει σπίτια και δημιουργεί τσακωμούς!

- Και τέλος, κερασμένα από το κατάστημα... 2.6 κιλά φιλεταρισμένου ψαριού. Για κάτι σαργούς και σκάρους μας είπαν.... Εγώ έκανα πως δεν άκουσα και προσπάθησα να "κλέψω" λίγη περισσότερη μερίδα από όση μου αναλογούσε. Τέτοιο φιλέτο ούτε σε κρέας δεν θα βρείτε.

- Άφθονο λευκό κρασί, ασύρτικο και μαλαγουζιά, με τη δεύτερη να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Για το τέλος είχε προνοήσει η φίλη και έφτιαξε ένα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ νηστίσιμο σάμαλι. Εγώ να πω την αλήθεια το θυμάμαι πολλααααα χρόνια πριν στον Βενέτη που λεγόταν Αρίσα. Αυτό το αμύγδαλο πως συνδέεται έτσι με το σιμιγδάλι. Μου τρέχουν τα σάλια....

Συμπερασματικά θα πω πως:

Για να πετύχεις χρειάζεσαι να έχεις οικονομικούς πόρους από πίσω. Άλλοι τους χρησιμοποιούν για να κάνουν δημόσιες σχέσεις ή να "εξαγοράσουν" την επιτυχία. Αυτό όμως πολλές φορές δεν αρκεί. Πρέπει να υπάρχει χημεία και αρμονία μεταξύ όλων των συνδετικών κρίκων. Το Ταξιδεύοντας έχει συγκεκριμένο πλάνο και συνταταγμένες και δεν παρεκλίνει από την πορεία του.

Συμφωνώ πως δεν είναι για κάθε μέρα, το ποιοτικό το πληρώνεις. Ένα πράγμα είναι αδιαπραγμάτευτο. Μπορεί να υπάρχουν μερικές αυξομειώσεις στην απόδοση της κουζίνας, όπως παντού. Σαβούρα όμως ΔΕΝ πρόκειται να φας. Και αυτό είναι γκαραντί....


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

Etable

VAGELIS

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

€ / Άτομο

-

Πριν 2 χρόνια έγινε η πρώτη μάζωξη του ASK και είχα γνωρίσει αρκετούς φίλους, με κάποιους μάλιστα κράτησα και φιλικές επαφές. Η γιορτή μου πλησίαζε, η επέτειος του ASK πλησίαζε και έτσι σκέφτηκα να το γιορτάσουμε στο σιγουράκι της Νέας Ερυθραίας! Καλοί φίλοι και εξαιρετικό φαγητό... λεφτά στην τράπεζα...

Δυστυχώς δεν μας τίμησαν όλοι αλλά τελικά αυτό δεν ξέρω πόση σημασία έχει ή δεν έχει για μένα και εκείνους. Είναι θέμα φάσης, είναι θέμα υποχρεώσεων;Όπως μου είπε και ένας φίλος "το νόμισμα έχει 2 όψεις"...

Μου φάγατε τα συκώτια! Λες και θα σας άφηνα νηστικούς... ειδικά στο Ταξιδεύοντας!

Θυμάμαι πως δεν είχα γράψει κριτική μετά την πρώτη μου επίσκεψη, ήθελα να έχω καθαρή σκέψη και να μην θεωρηθεί αβάντα στο μαγαζί μια επίσκεψη δωρεάν, όσο καλή και να ήταν. Πολύ καλή οργάνωση τότε και μας έδωσαν και διάφορα tips.

Κυριακή 26/3/2017 και μετά την εθνική επέτειο ο Κώστας μου είχε πει να πάμε μετά τις 16.00 για να εξυπηρετηθούμε καλύτερα. Τελικά ρισκάραμε, πήγαμε 13.30 και σιγά σιγά ο κόσμος γέμιζε το μαγαζί με πληρότητα κοντά στο 90%! Άνετα τραπέζια, πεντακάθαρα όλα στο μαγαζί και η ποιότητα σε σταθερά υψηλό επίπεδο. Όπως μπαίνετε μέσα θα συναντήσετε έναν πάγκο με την επιγραφή "Η αγορά μας". Στα δεξιά το μοτό που τους χαρακτηρίζει "Τα αμέσως πιο φρέσκα κολυμπάνε στη θάλασσα". Τόνοι λευκού και μπλε με καλής ποιότητας και περιποιημένα τραπεζοκαθίσματα. Αρκετό ξύλο στο πάτωμα, ξύλινες καρέκλες και πλέον έμεινε να επικυρώσετε το εισιτήριο σας....

Το σέρβις διατηρείται σε υψηλά στάνταρ, τίποτα λιγότερο από όσο γνώριζα και από το μαγαζί στο Κερατσίνι. Είναι οικογενειακή επιχείρηση, με μεταφορική και κυριολεκτική έννοια. Εκπαιδευμένο και χαμογελαστό προσωπικό, όχι για να τσιμπήσει κάποιο πουρμπουάρ στο τέλος του γεύματος αλλά λόγω του οράματος της επιχείρησης. Δεν το βλέπουν καθαρά επιχειρηματικά αλλά έχουν μεράκι. Μάλιστα έχει μπολιαστεί όλη η οικογένεια του Κώστα με εκείνον να ανεβοκατεβαίνει στα 2 καταστήματα ενώ πάντα σαν φύλακες, η γυναίκα του και 2 από τα παιδιά του. Ακούν, τρέχουν και μιλούν όταν μόνο χρειαστεί. Κάποιες μικροκαθυστερήσεις και ασυνενοησίες είναι άνευ σημασίας για εμένα.

Και ο κατάλογος;Σε πρώτη φάση φαίνεται τσιμπημένος. Υπάρχει όμως και κάτι που δεν αναγράφεται στην τιμολόγηση αλλά είναι στους άγραφους νόμους της επιχείρησης. Πρώτα από όλα δεν υπάρχουν οι λαδόκολλες αλλά τραπεζομάντιλα. Όχι φθαρμένα και λερωμένα. Επίσης πάντα προσφέρουν σορμπέ λεμόνι, γλυκά και λιαστό κρασί ή μαστίχα. Δε νομίζω να ακολουθούν πολλές επιχειρήσεις αυτό το μονοπάτι.

Εμπιστευόμενος λοιπόν τον Κώστα, του ανέθεσα να μας φτιάξει εκείνος το μενού. Μόνο κάποιες παρατηρήσεις είχαμε σε κάποια πιάτα που δεν επιθυμούσαμε. Και σαν μαέστρος, ξεκίνησε να κάνει παιχνίδι...

Το ταξίδι μας ξεκίνησε:

- Χοντρές φέτες λευκού και μαύρου ψωμιού ποτισμένες με λαδάκι. Νομίζω κάπου χρησίμευσαν...

- Μπουκίτσες από χορτοπιτάκια με μυρωδικά ως καλωσόρισμα. Γευστικότατη γέμιση, αρκετή ποσότητα την έφαγα εγώ. Οι υπόλοιποι λύκοι είχαν υπομονή για τα επόμενα πιάτα...

- Τομάτα ξεφλουδισμένη με κρίταμο, κάπαρη και ανθό αλατιού στα 6 ευρώ. Εδώ οι ρόκες και οι παρμεζάνες έχουν βρει τον μάστορα τους. Μεγάλη ποσότητα που το μόνο περισσότερο που ήθελα ήταν αλάτι ώστε να χαθεί μέσα στην τομάτα. Άριστη σαλάτα φυσικά όπως πάντα!

- Ταραμοσαλάτα στα 4.6 ευρώ και ρεγγοσαλάτα στα 5.2 ευρώ. Οπτικά ίσως δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, όμως όταν φας... κοιτάς αυτές του εμπορίου και τις απεχθάνεσαι. Ειλικρινά τώρα... Ωραία υφή που μένει στο στόμα. Οι φέτες ψωμιού που σας έλεγα;Να τες!

- Λακέρδα σπιτική στα 7.2 ευρώ. Θα αντγράψω την φίλη Tzia και θα πω πως όντως είχε αρκετά βουτυράτη υφή, λιώμα όμως στο στόμα. Να φανταστείτε, όταν άκουγα λακέρδα με έπιανε λύσσα και μόνο στη σκέψη από το πόση αλμύρα θα έχει!

- Παστουρμάς τόνου στα 5.2 ευρώ. Οι υπόλοιποι φίλοι μάλλον δεν ξετρελάθηκαν, εγώ πάλι το αγάπησα πολύ αυτό το πιάτο. Λεπτή φέτα μεν, αρκετά φινετσάτη δε. Δεν μπορώ να το προσδιορίσω ακριβώς, όμως μου άφηνε μια αέρινη γεύση, όχι τόσο έντονη σαν του κανονικού παστουρμά. Μπόλικο λεμονάκι στα απαραίτητα αξεσουάρ!

- Σκουμπρί καπνιστό στα 9.5 ευρώ. Πιο στάνταρ επιλογή δεν υπάρχει! Πλεόν αρκετοί έχουν προσπαθήσει να αντιγράψουν το πιάτο, αυτή την έντονη καπνίλα όμως ΔΕΝ την πετυχαίνουν, λυπάμαι πολύ κύριοι. Προσωπικά, θέλω τουλάχιστον μια μερίδα μόνος μου, αρκεστείτε στο ντεκόρ των κρεμμυδιών οι υπόλοιποι!

- Γαριδόψυχα στα 10.3 ευρώ. Η καραβιδόψυχα του "φτωχού". Δε νομίζω πως έχει να ζηλέψει τίποτα απολύτως από τις πεντανόστιμες καραβιδούλες! Με βουτυράκι και τη ροζέ σαλτσούλα είναι σαν σνακ. Άλλη μια μερίδα ΜΟΝΟ για μένα παρακαλώ!

- Καλαμάρι γόνος στα 7.1 ευρώ. Τραγανός, μαλακός... λιώμα στο στόμα. Μικρές μπουκίτσες που ικανοποιούν τους φανατικούς του είδους.

- Γαύρος τηγανιτός για τον βενιαμίν της παρέας. Ήταν στην άλλη άκρη του τραπεζιού αλλά ο ευγενικός μπόμπιρας μας έκανε τη χάρη και μοιράστηκε το πιάτο. Δεν έμεινε ίχνος.

- Σαρδέλες φιλεταρισμένες στα 7 ευρώ. Φρεσκότατες όπως πάντα, μοιραστείτε τις σαν σνακ και αυτές. Λιώμα. Και για να πω την αμαρτία μου, θυμάμαι χαρακτηριστικά αυτό το πιάτο από τη μάζωξη του ASK!

- Γαύρος φιλέτο με σάλτσα μουστάρδας στα 7 ευρώ. Καθαρισμένος και φρέσκος, με ελαφριά σάλτσα που δεν σε μπουχτίζει. Ευχάριστα καυτερή επίγευση.

- Χταπόδι σαγανάκι στα 15.5 ευρώ. Κατ'αρχάς είναι σε μικρές μπουκίτσες το χταπόδι, ούτε το καταλαβαίνεις (για όσους δεν το πολυσυμπαθούν). Σε συνδυασμό με τη γλυκιά σάλτσα και το ελαφρώς βαρύ τυράκι του, είναι ένα πιάτο μπόμπα που χωρίς να το καταλάβεις είναι πλήρες και σε χορταίνει.

- Μυδοπίλαφο στα 12.9 ευρώ. Δεν δοκίμασα γιατί γνώριζα ότι υπήρχε και συνέχεια στο μενού. Αυτό που οι περισσότεροι ανέφεραν ήταν πως το βρήκαν αρκετά αλμυρό. Τα μύδια όμως μια χαρά τα καθάρισαν! Μάλλον για να μην πιάνουν χώρο στο τραπέζι!

- Βασιλικό καβούρι στα 68 ευρώ το κιλό. Ειδική παραγγελία για τον καβουροχειρουργό σύζυγο φίλης! Πλάκα πλάκα υπήρξε αρκετό ψαχνό που όλοι δοκιμάσαμε. Σε συνδυασμό με το βουτυράκι... έχει κλείσει σπίτια και δημιουργεί τσακωμούς!

- Και τέλος, κερασμένα από το κατάστημα... 2.6 κιλά φιλεταρισμένου ψαριού. Για κάτι σαργούς και σκάρους μας είπαν.... Εγώ έκανα πως δεν άκουσα και προσπάθησα να "κλέψω" λίγη περισσότερη μερίδα από όση μου αναλογούσε. Τέτοιο φιλέτο ούτε σε κρέας δεν θα βρείτε.

- Άφθονο λευκό κρασί, ασύρτικο και μαλαγουζιά, με τη δεύτερη να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Για το τέλος είχε προνοήσει η φίλη και έφτιαξε ένα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ νηστίσιμο σάμαλι. Εγώ να πω την αλήθεια το θυμάμαι πολλααααα χρόνια πριν στον Βενέτη που λεγόταν Αρίσα. Αυτό το αμύγδαλο πως συνδέεται έτσι με το σιμιγδάλι. Μου τρέχουν τα σάλια....

Συμπερασματικά θα πω πως:

Για να πετύχεις χρειάζεσαι να έχεις οικονομικούς πόρους από πίσω. Άλλοι τους χρησιμοποιούν για να κάνουν δημόσιες σχέσεις ή να "εξαγοράσουν" την επιτυχία. Αυτό όμως πολλές φορές δεν αρκεί. Πρέπει να υπάρχει χημεία και αρμονία μεταξύ όλων των συνδετικών κρίκων. Το Ταξιδεύοντας έχει συγκεκριμένο πλάνο και συνταταγμένες και δεν παρεκλίνει από την πορεία του.

Συμφωνώ πως δεν είναι για κάθε μέρα, το ποιοτικό το πληρώνεις. Ένα πράγμα είναι αδιαπραγμάτευτο. Μπορεί να υπάρχουν μερικές αυξομειώσεις στην απόδοση της κουζίνας, όπως παντού. Σαβούρα όμως ΔΕΝ πρόκειται να φας. Και αυτό είναι γκαραντί....


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.