Loader

14 Μαι 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Η πρώτη επίσκεψη στο YOLENI’S έγινε από καθαρή περιέργεια τα περασμένα Χριστούγεννα, στο πλαίσιο αναζήτησης πρωτότυπων δώρων για φίλους με γκουρμέ ανησυχίες.

Πέρασα πάνω από μια ώρα στο υπόγειο χαζεύοντας και ψωνίζοντας αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα, ήπια ένα καφέ στο ισόγειο και συνέχισα. Στον πρώτο όροφο, όπου στεγάζεται το steak bar ΦΑΡΜΑ ΜΠΡΑΛΟΥ, βρέθηκα δυο μήνες αργότερα, όταν ενόψει ενός επαγγελματικού γεύματος άλλαξα από διαίσθηση γνώμη την τελευταία στιγμή και αντί του ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ATHENS επέλεξα την «ελληνική» λύση, απόφαση για την οποία δε μετάνιωσα καθόλου.

Ανεβαίνοντας τη σκάλα αντικρίζεις στην αριστερή, φωτεινή μεριά την τραπεζαρία, με χώρο για καμιά τριανταριά επισκέπτες, στο κέντρο φάτσα την ψησταριά με τους ψήστες επί το έργον (αν είστε μόνος, προτιμήστε ασυζητητί μια θέση στη μπάρα ακριβώς μπροστά από τις σούβλες και τα κάρβουνα, θα έχετε την ευκαιρία να πιάσετε κουβεντούλα με τους σεφ), ενώ στη δεξιά πλευρά είναι παρατεταγμένα τα ψυγεία με τα κρέατα, όλα άκρως επεξηγηματικά, αλλά και κάποια απορία να έχετε, το προσωπικό θα σας διαφωτίσει αμέσως.

Το concept του steak bar είναι σκανδαλωδώς απλό: Διαβάζεις προσεκτικά τις ταμπέλες με τις περιγραφές/προδιαγραφές και τις τιμές, κάνεις την επιλογή σου και συνεννοείσαι για τον τρόπο ψησίματος. Επ’ αυτού σάς συνιστώ να ακούσετε και τη γνώμη των ειδικών, είναι κρίμα να χαραμίσετε ένα κατά τεκμήριο εξαιρετικό – και ακριβό – κομμάτι κρέατος ζητώντας ελληνοπρεπώς να σας το ψήσουν well done. Και μια και αναφέρθηκα ήδη στις τιμές: Ανάλογα με την ταυτότητα του ζώου, το βάρος και τη διάρκεια σιτέματος θα πληρώσετε για ένα βασιλικό κρεατοφαγικό γεύμα μέσο όρο γύρω στα 30 ευρώ. Μου κακοφάνηκε λίγο, ομολογώ, ότι κλήθηκα να πληρώσω 5 ευρώ επιπλέον για το ψήσιμο, τέλος πάντων, ίσως είναι απαραίτητο για να υπάρχει διάκριση ανάμεσα στην απλή αγορά κρέατος και στην εν συνεχεία φροντίδα.

Το διάφραγμα, το φιλέτο και το T-bone-steak που δοκιμάσαμε μας άφησαν κάτι παραπάνω από ικανοποιημένους. Δεν θα σας πονοκεφαλιάσω αντιγράφοντας, ως μη ειδικός, πληροφορίες περί υφής, ποσοστού λίπους και διαγράμμωσης από το διαδίκτυο. Απλά θα αναφέρω ότι έχοντας την 100% ελληνική εμπειρία του υπόγειου παντοπωλείου, όπου π. χ. τυρί μπρι δεν υπάρχει, ρώτησα αν ο κανόνας ισχύει και στο κρεοπωλείο. Με διαβεβαίωσαν ότι όλα τα ζώα, ακόμα κι όσα εισάγονται σε νεαρότατη ηλικία από το εξωτερικό, εκτρέφονται και μεγαλώνουν στη φάρμα κοντά στη Λαμία.

Αν σας άνοιξε ήδη η όρεξη, δικαιολογημένα θα σκέπτεστε ποια γαρνιτούρα θα συνοδεύσει το κρέας σας. Εδώ θα ανατρέξετε στον κατάλογο του σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου, ο οποίος είναι χωρισμένος σε ορεκτικά, συνοδευτικά, σαλάτες και πιάτα ημέρας.

Τηρώντας την παράδοση της ελληνικής χασαποταβέρνας, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και να διαλέξετε τα ορεκτικά της αρεσκείας σας (ό, τι πάρετε 5 ευρώ! ) από δίσκο που θα φθάσει στο τραπέζι σας. Επειδή θέλαμε να αφήσουμε χώρο για γλυκό, περιοριστήκαμε σε πουρέ πατάτας για γαρνιτούρα (χειροποίητος, ο καταλληλότερος συνοδός τέτοιων κρεάτων) και μια σαλάτα με πρασινάδες, καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς και γκοργκοντσόλα (μη ελληνικής προέλευσης, όπως παραδέχθηκε γενναιόφρονα ο σερβιτόρος μας).

Επειδή οι συνδαιτυμόνες μου προέρχονταν από το γερμανόφωνο χώρο, τους παρακίνησα, βλέποντας ένα σωρό ελληνικές μπίρες σε παράταξη μάχης, να δοκιμάσουν τη ΝΗΣΟΣ Pilsner, που θεωρώ ότι ταιριάζει με τέτοιου είδους φαγητό. Το αποτέλεσμα: Δύο μπουκάλια ο καθένας και μεγάλη ανησυχία αν θα τη βρούνε και στο αεροδρόμιο. Τη βρήκανε!

Για επιδόρπιο βάλαμε στη μέση ένα εκμέκ τσουρέκι (έχω φάει καλύτερο, στο VINO ETCETERA αν θυμάμαι καλά), μια lemon pie (πολύ καλύτερη αυτή στο γειτονικό μου BAR B. Q. ) και μια κάπως πειραγμένη μους σοκολάτας, που μας έκανε το μεγαλύτερο κλικ.

Συμπερασματικά: Το YOLENI’S είναι μια καθ’ όλα σωστή επιλογή. Το ότι προβάλλει αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα είναι κατά τη γνώμη μου μεγάλο ατού. Το ύψος του λογαριασμού, σε περίπτωση που επιλέξετε το steak bar, μπορεί πάντως να περιοριστεί σημαντικά αν προτιμήσετε να μοιραστείτε με το συνοδό σας ένα καλό κομμάτι κρέατος με μια καλή γαρνιτούρα και μια σαλάτα. Παρέλειψα να αναφερθώ διεξοδικά στο περιβάλλον:

Όπως και στο ισόγειο, το YOLENI’S δεν επιδιώκει να σε θαμπώσει με φανταιζί διάκοσμο, πολυτελή art de la table και τα τοιαύτα. Vintage μωσαϊκό στο πάτωμα, ρουστίκ τραπεζοκαθίσματα σε σκούρους τόνους και, όπως είπαμε, το καλύτερο σημείο είναι το nomen est omen steak bar μπροστά από κέντρο του πρώτου ορόφου, δηλαδή τις ψησταριές.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

14 Μαι 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Η πρώτη επίσκεψη στο YOLENI’S έγινε από καθαρή περιέργεια τα περασμένα Χριστούγεννα, στο πλαίσιο αναζήτησης πρωτότυπων δώρων για φίλους με γκουρμέ ανησυχίες.

Πέρασα πάνω από μια ώρα στο υπόγειο χαζεύοντας και ψωνίζοντας αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα, ήπια ένα καφέ στο ισόγειο και συνέχισα. Στον πρώτο όροφο, όπου στεγάζεται το steak bar ΦΑΡΜΑ ΜΠΡΑΛΟΥ, βρέθηκα δυο μήνες αργότερα, όταν ενόψει ενός επαγγελματικού γεύματος άλλαξα από διαίσθηση γνώμη την τελευταία στιγμή και αντί του ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ATHENS επέλεξα την «ελληνική» λύση, απόφαση για την οποία δε μετάνιωσα καθόλου.

Ανεβαίνοντας τη σκάλα αντικρίζεις στην αριστερή, φωτεινή μεριά την τραπεζαρία, με χώρο για καμιά τριανταριά επισκέπτες, στο κέντρο φάτσα την ψησταριά με τους ψήστες επί το έργον (αν είστε μόνος, προτιμήστε ασυζητητί μια θέση στη μπάρα ακριβώς μπροστά από τις σούβλες και τα κάρβουνα, θα έχετε την ευκαιρία να πιάσετε κουβεντούλα με τους σεφ), ενώ στη δεξιά πλευρά είναι παρατεταγμένα τα ψυγεία με τα κρέατα, όλα άκρως επεξηγηματικά, αλλά και κάποια απορία να έχετε, το προσωπικό θα σας διαφωτίσει αμέσως.

Το concept του steak bar είναι σκανδαλωδώς απλό: Διαβάζεις προσεκτικά τις ταμπέλες με τις περιγραφές/προδιαγραφές και τις τιμές, κάνεις την επιλογή σου και συνεννοείσαι για τον τρόπο ψησίματος. Επ’ αυτού σάς συνιστώ να ακούσετε και τη γνώμη των ειδικών, είναι κρίμα να χαραμίσετε ένα κατά τεκμήριο εξαιρετικό – και ακριβό – κομμάτι κρέατος ζητώντας ελληνοπρεπώς να σας το ψήσουν well done. Και μια και αναφέρθηκα ήδη στις τιμές: Ανάλογα με την ταυτότητα του ζώου, το βάρος και τη διάρκεια σιτέματος θα πληρώσετε για ένα βασιλικό κρεατοφαγικό γεύμα μέσο όρο γύρω στα 30 ευρώ. Μου κακοφάνηκε λίγο, ομολογώ, ότι κλήθηκα να πληρώσω 5 ευρώ επιπλέον για το ψήσιμο, τέλος πάντων, ίσως είναι απαραίτητο για να υπάρχει διάκριση ανάμεσα στην απλή αγορά κρέατος και στην εν συνεχεία φροντίδα.

Το διάφραγμα, το φιλέτο και το T-bone-steak που δοκιμάσαμε μας άφησαν κάτι παραπάνω από ικανοποιημένους. Δεν θα σας πονοκεφαλιάσω αντιγράφοντας, ως μη ειδικός, πληροφορίες περί υφής, ποσοστού λίπους και διαγράμμωσης από το διαδίκτυο. Απλά θα αναφέρω ότι έχοντας την 100% ελληνική εμπειρία του υπόγειου παντοπωλείου, όπου π. χ. τυρί μπρι δεν υπάρχει, ρώτησα αν ο κανόνας ισχύει και στο κρεοπωλείο. Με διαβεβαίωσαν ότι όλα τα ζώα, ακόμα κι όσα εισάγονται σε νεαρότατη ηλικία από το εξωτερικό, εκτρέφονται και μεγαλώνουν στη φάρμα κοντά στη Λαμία.

Αν σας άνοιξε ήδη η όρεξη, δικαιολογημένα θα σκέπτεστε ποια γαρνιτούρα θα συνοδεύσει το κρέας σας. Εδώ θα ανατρέξετε στον κατάλογο του σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου, ο οποίος είναι χωρισμένος σε ορεκτικά, συνοδευτικά, σαλάτες και πιάτα ημέρας.

Τηρώντας την παράδοση της ελληνικής χασαποταβέρνας, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και να διαλέξετε τα ορεκτικά της αρεσκείας σας (ό, τι πάρετε 5 ευρώ! ) από δίσκο που θα φθάσει στο τραπέζι σας. Επειδή θέλαμε να αφήσουμε χώρο για γλυκό, περιοριστήκαμε σε πουρέ πατάτας για γαρνιτούρα (χειροποίητος, ο καταλληλότερος συνοδός τέτοιων κρεάτων) και μια σαλάτα με πρασινάδες, καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς και γκοργκοντσόλα (μη ελληνικής προέλευσης, όπως παραδέχθηκε γενναιόφρονα ο σερβιτόρος μας).

Επειδή οι συνδαιτυμόνες μου προέρχονταν από το γερμανόφωνο χώρο, τους παρακίνησα, βλέποντας ένα σωρό ελληνικές μπίρες σε παράταξη μάχης, να δοκιμάσουν τη ΝΗΣΟΣ Pilsner, που θεωρώ ότι ταιριάζει με τέτοιου είδους φαγητό. Το αποτέλεσμα: Δύο μπουκάλια ο καθένας και μεγάλη ανησυχία αν θα τη βρούνε και στο αεροδρόμιο. Τη βρήκανε!

Για επιδόρπιο βάλαμε στη μέση ένα εκμέκ τσουρέκι (έχω φάει καλύτερο, στο VINO ETCETERA αν θυμάμαι καλά), μια lemon pie (πολύ καλύτερη αυτή στο γειτονικό μου BAR B. Q. ) και μια κάπως πειραγμένη μους σοκολάτας, που μας έκανε το μεγαλύτερο κλικ.

Συμπερασματικά: Το YOLENI’S είναι μια καθ’ όλα σωστή επιλογή. Το ότι προβάλλει αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα είναι κατά τη γνώμη μου μεγάλο ατού. Το ύψος του λογαριασμού, σε περίπτωση που επιλέξετε το steak bar, μπορεί πάντως να περιοριστεί σημαντικά αν προτιμήσετε να μοιραστείτε με το συνοδό σας ένα καλό κομμάτι κρέατος με μια καλή γαρνιτούρα και μια σαλάτα. Παρέλειψα να αναφερθώ διεξοδικά στο περιβάλλον:

Όπως και στο ισόγειο, το YOLENI’S δεν επιδιώκει να σε θαμπώσει με φανταιζί διάκοσμο, πολυτελή art de la table και τα τοιαύτα. Vintage μωσαϊκό στο πάτωμα, ρουστίκ τραπεζοκαθίσματα σε σκούρους τόνους και, όπως είπαμε, το καλύτερο σημείο είναι το nomen est omen steak bar μπροστά από κέντρο του πρώτου ορόφου, δηλαδή τις ψησταριές.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

fratello

Τρίτη 17 Οκτωβρίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

€ / Άτομο

26-36

Η πρώτη επίσκεψη στο YOLENI’S έγινε από καθαρή περιέργεια τα περασμένα Χριστούγεννα, στο πλαίσιο αναζήτησης πρωτότυπων δώρων για φίλους με γκουρμέ ανησυχίες.

Πέρασα πάνω από μια ώρα στο υπόγειο χαζεύοντας και ψωνίζοντας αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα, ήπια ένα καφέ στο ισόγειο και συνέχισα. Στον πρώτο όροφο, όπου στεγάζεται το steak bar ΦΑΡΜΑ ΜΠΡΑΛΟΥ, βρέθηκα δυο μήνες αργότερα, όταν ενόψει ενός επαγγελματικού γεύματος άλλαξα από διαίσθηση γνώμη την τελευταία στιγμή και αντί του ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ATHENS επέλεξα την «ελληνική» λύση, απόφαση για την οποία δε μετάνιωσα καθόλου.

Ανεβαίνοντας τη σκάλα αντικρίζεις στην αριστερή, φωτεινή μεριά την τραπεζαρία, με χώρο για καμιά τριανταριά επισκέπτες, στο κέντρο φάτσα την ψησταριά με τους ψήστες επί το έργον (αν είστε μόνος, προτιμήστε ασυζητητί μια θέση στη μπάρα ακριβώς μπροστά από τις σούβλες και τα κάρβουνα, θα έχετε την ευκαιρία να πιάσετε κουβεντούλα με τους σεφ), ενώ στη δεξιά πλευρά είναι παρατεταγμένα τα ψυγεία με τα κρέατα, όλα άκρως επεξηγηματικά, αλλά και κάποια απορία να έχετε, το προσωπικό θα σας διαφωτίσει αμέσως.

Το concept του steak bar είναι σκανδαλωδώς απλό: Διαβάζεις προσεκτικά τις ταμπέλες με τις περιγραφές/προδιαγραφές και τις τιμές, κάνεις την επιλογή σου και συνεννοείσαι για τον τρόπο ψησίματος. Επ’ αυτού σάς συνιστώ να ακούσετε και τη γνώμη των ειδικών, είναι κρίμα να χαραμίσετε ένα κατά τεκμήριο εξαιρετικό – και ακριβό – κομμάτι κρέατος ζητώντας ελληνοπρεπώς να σας το ψήσουν well done. Και μια και αναφέρθηκα ήδη στις τιμές: Ανάλογα με την ταυτότητα του ζώου, το βάρος και τη διάρκεια σιτέματος θα πληρώσετε για ένα βασιλικό κρεατοφαγικό γεύμα μέσο όρο γύρω στα 30 ευρώ. Μου κακοφάνηκε λίγο, ομολογώ, ότι κλήθηκα να πληρώσω 5 ευρώ επιπλέον για το ψήσιμο, τέλος πάντων, ίσως είναι απαραίτητο για να υπάρχει διάκριση ανάμεσα στην απλή αγορά κρέατος και στην εν συνεχεία φροντίδα.

Το διάφραγμα, το φιλέτο και το T-bone-steak που δοκιμάσαμε μας άφησαν κάτι παραπάνω από ικανοποιημένους. Δεν θα σας πονοκεφαλιάσω αντιγράφοντας, ως μη ειδικός, πληροφορίες περί υφής, ποσοστού λίπους και διαγράμμωσης από το διαδίκτυο. Απλά θα αναφέρω ότι έχοντας την 100% ελληνική εμπειρία του υπόγειου παντοπωλείου, όπου π. χ. τυρί μπρι δεν υπάρχει, ρώτησα αν ο κανόνας ισχύει και στο κρεοπωλείο. Με διαβεβαίωσαν ότι όλα τα ζώα, ακόμα κι όσα εισάγονται σε νεαρότατη ηλικία από το εξωτερικό, εκτρέφονται και μεγαλώνουν στη φάρμα κοντά στη Λαμία.

Αν σας άνοιξε ήδη η όρεξη, δικαιολογημένα θα σκέπτεστε ποια γαρνιτούρα θα συνοδεύσει το κρέας σας. Εδώ θα ανατρέξετε στον κατάλογο του σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου, ο οποίος είναι χωρισμένος σε ορεκτικά, συνοδευτικά, σαλάτες και πιάτα ημέρας.

Τηρώντας την παράδοση της ελληνικής χασαποταβέρνας, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και να διαλέξετε τα ορεκτικά της αρεσκείας σας (ό, τι πάρετε 5 ευρώ! ) από δίσκο που θα φθάσει στο τραπέζι σας. Επειδή θέλαμε να αφήσουμε χώρο για γλυκό, περιοριστήκαμε σε πουρέ πατάτας για γαρνιτούρα (χειροποίητος, ο καταλληλότερος συνοδός τέτοιων κρεάτων) και μια σαλάτα με πρασινάδες, καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς και γκοργκοντσόλα (μη ελληνικής προέλευσης, όπως παραδέχθηκε γενναιόφρονα ο σερβιτόρος μας).

Επειδή οι συνδαιτυμόνες μου προέρχονταν από το γερμανόφωνο χώρο, τους παρακίνησα, βλέποντας ένα σωρό ελληνικές μπίρες σε παράταξη μάχης, να δοκιμάσουν τη ΝΗΣΟΣ Pilsner, που θεωρώ ότι ταιριάζει με τέτοιου είδους φαγητό. Το αποτέλεσμα: Δύο μπουκάλια ο καθένας και μεγάλη ανησυχία αν θα τη βρούνε και στο αεροδρόμιο. Τη βρήκανε!

Για επιδόρπιο βάλαμε στη μέση ένα εκμέκ τσουρέκι (έχω φάει καλύτερο, στο VINO ETCETERA αν θυμάμαι καλά), μια lemon pie (πολύ καλύτερη αυτή στο γειτονικό μου BAR B. Q. ) και μια κάπως πειραγμένη μους σοκολάτας, που μας έκανε το μεγαλύτερο κλικ.

Συμπερασματικά: Το YOLENI’S είναι μια καθ’ όλα σωστή επιλογή. Το ότι προβάλλει αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα είναι κατά τη γνώμη μου μεγάλο ατού. Το ύψος του λογαριασμού, σε περίπτωση που επιλέξετε το steak bar, μπορεί πάντως να περιοριστεί σημαντικά αν προτιμήσετε να μοιραστείτε με το συνοδό σας ένα καλό κομμάτι κρέατος με μια καλή γαρνιτούρα και μια σαλάτα. Παρέλειψα να αναφερθώ διεξοδικά στο περιβάλλον:

Όπως και στο ισόγειο, το YOLENI’S δεν επιδιώκει να σε θαμπώσει με φανταιζί διάκοσμο, πολυτελή art de la table και τα τοιαύτα. Vintage μωσαϊκό στο πάτωμα, ρουστίκ τραπεζοκαθίσματα σε σκούρους τόνους και, όπως είπαμε, το καλύτερο σημείο είναι το nomen est omen steak bar μπροστά από κέντρο του πρώτου ορόφου, δηλαδή τις ψησταριές.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.