Loader

23 Ιουν 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Δύο φορές έχω βρεθεί μέχρι στιγμής στο νέο αυτό ψαρομάγαζο του Χαλανδρίου και έχω φύγει και τις δύο αυτές φορές απόλυτα ευχαριστημένη- ενθουσιασμένη θα τολμούσα να πω! Οπωσδήποτε αναμένεται ν’ ακολουθήσουν πολλές ακόμα επισκέψεις, αλλά ας αποτυπώσω τώρα δα τις θετικές μου εντυπώσεις, γιατί τα καλά νέα πρέπει να μοιράζονται χωρίς χρονοτριβή.

Οι Fishαλίδες βρίσκονται σε κεντρικό σημείο του Χαλανδρίου, το οποίο εξακολουθεί να είναι υπερβολικά τρέντι, οπότε το πάρκινγκ παραμένει πονεμένη ιστορία κι έτσι θα πρέπει να οπλιστείτε με υπομονή. Από τη δική μου μεριά, ως λόκαλ, θα σας δώσω ένα μικρό τιπ κι αν θέλετε το κρατάτε: Θα μπορούσατε να αφήσετε το αυτοκίνητο από την κάτω μεριά της Παπανικολή/ Παλαιολόγου, στην πλευρά του Κάτω Χαλανδρίου, όπου τα πράγματα είναι σαφώς πιο φιλικά προς τον οδηγό και μ’ ένα δεκάλεπτο περπάτημα θα βρίσκεστε στο κεντρικό Χαλάνδρι. Για δείτε το.

Και κατόπιν αυτής της μικρής παρένθεσης επιστροφή στις Fishαλίδες και την εμπειρία μου σ’ αυτές. Η πρώτη επίσκεψη έλαβε χώρα μεσημέρι Μεγάλου Σαββάτου λίγες ώρες πριν ταξιδέψουμε σε μέρη μαγικά κι ονειρεμένα για να γιορτάσουμε την Πασχαλιά. Η μέρα ήταν απόλυτα καλοκαιρινή, οπότε βάλαμε τα ξώφτερνα (εγώ δηλαδή) και περπατήσαμε ως τη συμπαθέστατη αυλή που έσφυζε από κόσμο, αφού πρώτα είχαμε καλέσει για να βεβαιωθούμε ότι ήταν ανοιχτά κι ότι θα υπήρχε τραπέζι. Διαλέξαμε ένα άνετο και σκιερό τραπεζάκι για δύο και χαζέψαμε τον διάκοσμο.

Πρόκειται για ένα απλό μεν μαγαζί, ευχάριστο όμως και χαλαρωτικό. Δεν ξεφεύγει από την κλασική διακοσμητική συνταγή που χαρακτηρίζει τα ψαρο/θαλασσινο-μαγαζιά του αιγαιοπελαγίτικου γαλανόλευκου, το οποίο επικρατεί σε τοίχους και τραπεζοκαθίσματα. Είναι όμως απαλά τα χρώματα και ξεκούραστα στο μάτι κι είναι κι όλα περιποιημένα και καθαρά, οπότε σε κερδίζει. Η αυλή είναι πολύ καλή για δροσερές, καλοκαιρινές βραδιές και το λέω μετά λόγου γνώσης, καθώς η δεύτερη επίσκεψή μας έγινε μια μαγιάτικη βραδιά που μύριζε πια καλοκαίρι και πολύ την ευχαριστηθήκαμε.

Η εξυπηρέτηση είναι εξαιρετική, καλοδεχτικοί άνθρωποι, χαμογελαστοί, επαγγελματίες, που γνωρίζουν τη δουλειά τους και δημιουργούν αίσθηση οικειότητας διατηρώντας τα όρια. Στα συν τα κεράσματα, στα συν και το ερώτημα για εμφιαλωμένο νερό ή κανάτα, στα συν η επεξηγηματικότητα και γενικά, τα συν σωρό και μέχρι στιγμής δεν μού ‘χει προκύψει κάποιο μείον. Άριστα.

Το μέγεθος του μενού είναι ιδανικό για τα δικά μου μέτρα και σταθμά, καθώς υπάρχει επαρκής ποικιλία μαζί με πνεύμα δημιουργικότητας ούτως ώστε να ικανοποιείται κάθε (ψαρο)γούστο, χωρίς όμως να δημιουργείται χάωμα. Τι έχουμε φάει λοιπόν μέχρι στιγμής από τον ευσύνοπτο κατάλογό τους:

Στην πρώτη μας επίσκεψη μας πρόσφεραν αρχικά πιτούλες κι ελιές. Οι πιτούλες ήταν τελείως αδιάφορες και για τις ελιές δεν έχω άποψη, καθώς δεν μ’ αρέσουν διόλου, ο φίλος μου όμως τις απόλαυσε. Συνεχίσαμε με σαλάτα ρόκα, λιαστή ντομάτα, σουσάμι, μανιτάρια, νιφάδες κεφαλογραβιέρας και σάλτσα οξύμελου. Ήρθε σε εντυπωσιακή ποσότητα κι ήταν εξαιρετική, πλούσια, φρέσκια, γευστική, με σωστή αναλογία ανάμεσα στην πρασινάδα και το ντρέσινγκ. Πολύ δυνατό ξεκίνημα, στα 7 ευρώ.

Ακολούθησε φίνο ορεκτικό και συγκεκριμένα ψητό μαστέλο με σπιτική μαρμελάδα λεμόνι. Εγώ θα έλεγα σε ενδεχόμενη επίσκεψή σας να μην το χάσετε. Ήταν τέλειο. Δύο ευμεγέθη κομμάτια του φανταστικού αυτού τυριού, το οποίο είχε ψηθεί ολόσωστα κι είχε συνταιριάξει άψογα με την όξινη και γευστική σπιτική μαρμελάδα. Φοβερός συνδυασμός, εξαιρετικό αποτέλεσμα, στα 7 ευρώ.

Προχωρήσαμε σε μύδια αχνιστά, τα οποία ήταν πολύ καλά και σε πολύ καλή μερίδα. Μάλιστα, εμπνευστήκαμε να τα παραγγείλουμε βλέποντάς τα να περιφέρονται σε διπλανά τραπέζια και ήδη οπτικά φάνταζαν ιδιαίτερα θελκτικά- και ήταν, πράγματι. Νοστιμότατα, στα 7 ευρώ κι αυτά.

Κλείσαμε με γαρίδες σαγανάκι με φέτα, οι οποίες ήταν επίσης σε πλούσια μερίδα κι ήταν νόστιμες και με αρκούντως δεμένη σάλτσα. Ο φίλος μου ενθουσιάστηκε, αλλά όταν πρόκειται για ελληνικές λιχουδιές και δη για θαλασσινά τείνει να ενθουσιάζεται. Εγώ δεν θα πω ότι ήταν οι νοστιμότερες γαρίδες σαγανάκι που έχω φάει, θα τις ήθελα λίγο πιο πικάντικες, αλλά σε κάθε περίπτωση, τις ευχαριστήθηκα ιδιαιτέρως. Στα 9,50 ευρώ.

Το συγκεκριμένο γεύμα είχαμε συνοδεύσει με ούζο Μπαμπατζίμ, οφείλω όμως να πω να το ξέρετε ότι δεν παίζει μεγάλη ουζοποικιλία. Συνολικά είχαμε πληρώσει 40 ευρώ και είχαμε σκάσει απ’ το φαγητό, οπότε το Value for Money δεν μπορώ παρά να το αξιολογήσω πολύ θετικά.

Στη δεύτερη επίσκεψή μας, είπαμε να δοκιμάσουμε διαφορετικά πιάτα, ώστε να σχηματίσουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα (δεν ξέρω πώς συγκρατήθηκα και δεν πήρα πάλι το μαστέλο). Έτσι λοιπόν, το ξεκίνημα για μια ακόμη φορά έγινε με τις ίδιες ψιλοαδιάφορες πιτούλες, τις οποίες δεν πολυτίμησα.

Συνεχίσαμε με σκουμπρί καπνιστό με baby ρόκα, το οποίο ήταν εξαιρετικό. Το ψάρι υπέροχα καπνισμένο, ζουμερό και πεντανόστιμο σε μερίδα υπερπλούσια και η ρόκα δεν συνόδευε απλά με μερικά φυλλαράκια, αλλά ήταν κανονική σαλάτα. Ιδανικό για ούζο, ευρώ 7.

Πήραμε και μια χωριάτικη, αλλά βασικά την πήραμε για τον φίλο μου, εγώ κάτι αγγουράκια και κάτι πιπερίτσες τσίμπησα, ε, και λίγη φέτα, όπου δεν είχε καλοακουμπήσει η ντομάτα, την οποία δεν μυτιάζω. Ο φίλος μου ενθουσιάστηκε, πάντως. Στα 6,5 ευρώ.

Φάγαμε και χταπόδι στη σχάρα, το οποίο ήταν αρκετά καλοψημένο, είχε αποφευχθεί η λαστιχοποίησή του και σε γενικές γραμμές μας άφησε ευχαριστημένους. Προσωπικά είμαι πολύ περίεργη με το ψητό χταπόδι και σπάνια θα ικανοποιηθώ, παρόλο που πιστεύω ότι το καλοψημένο χταπόδι μπορεί να είναι από τους ωραιότερους μεζέδες στον κόσμο! Το συγκεκριμένο το βρήκα απλά καλό, αλλά για τη δική μου την παραξενιά δεν το λες και λίγο αυτό! Στα 10 ευρώ.

Τέλος, σ’ αυτήν μας την επίσκεψη το πιάτο που σταμπάραμε σε διπλανό τραπέζι κι αποφασίσαμε να τιμήσουμε ήταν μια γαβάθα με λιγκουίνι θαλασσινών με φρούτα της θάλασσας και δη με γαρίδες, καραβιδόψιχα και διάφορα όστρακα. Καλοβρασμένα τα ζυμαρικά, νόστιμη η σάλτσα και πλούσια η ποσότητα των θαλασσινών, δεν κατορθώσαμε να την τελειώσουμε. Στα 13 ευρώ.

Στο τέλος μας κέρασαν ωραιότατη πανακότα και κατά τα λοιπά ήπιαμε χύμα ούζο και χύμα κρασί. Συνολικά κληθήκαμε να πληρώσουμε 43 ευρώ, μετά από 10% έκπτωση λόγω κράτησης μέσω e-table. Ξαναλέω, τρελό VfM. Δεν θα βάλω όμως εύρος τιμής, καθώς αλλιώς θα είναι αν το ρίξετε στις ψαρούκλες κι αλλιώς αν κινηθείτε στα δικά μας πλαίσια. Όπως και νά 'χει, είναι έντιμο μαγαζί. Κι επειδή αρκετά μακρηγόρησα, ας μην το κουράσω άλλο: Ψαροφάγοι, σπεύσατε! Πρόκειται για πολύ δυνατό entry, μακάρι να συνεχίσει έτσι και καλύτερα!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

23 Ιουν 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Δύο φορές έχω βρεθεί μέχρι στιγμής στο νέο αυτό ψαρομάγαζο του Χαλανδρίου και έχω φύγει και τις δύο αυτές φορές απόλυτα ευχαριστημένη- ενθουσιασμένη θα τολμούσα να πω! Οπωσδήποτε αναμένεται ν’ ακολουθήσουν πολλές ακόμα επισκέψεις, αλλά ας αποτυπώσω τώρα δα τις θετικές μου εντυπώσεις, γιατί τα καλά νέα πρέπει να μοιράζονται χωρίς χρονοτριβή.

Οι Fishαλίδες βρίσκονται σε κεντρικό σημείο του Χαλανδρίου, το οποίο εξακολουθεί να είναι υπερβολικά τρέντι, οπότε το πάρκινγκ παραμένει πονεμένη ιστορία κι έτσι θα πρέπει να οπλιστείτε με υπομονή. Από τη δική μου μεριά, ως λόκαλ, θα σας δώσω ένα μικρό τιπ κι αν θέλετε το κρατάτε: Θα μπορούσατε να αφήσετε το αυτοκίνητο από την κάτω μεριά της Παπανικολή/ Παλαιολόγου, στην πλευρά του Κάτω Χαλανδρίου, όπου τα πράγματα είναι σαφώς πιο φιλικά προς τον οδηγό και μ’ ένα δεκάλεπτο περπάτημα θα βρίσκεστε στο κεντρικό Χαλάνδρι. Για δείτε το.

Και κατόπιν αυτής της μικρής παρένθεσης επιστροφή στις Fishαλίδες και την εμπειρία μου σ’ αυτές. Η πρώτη επίσκεψη έλαβε χώρα μεσημέρι Μεγάλου Σαββάτου λίγες ώρες πριν ταξιδέψουμε σε μέρη μαγικά κι ονειρεμένα για να γιορτάσουμε την Πασχαλιά. Η μέρα ήταν απόλυτα καλοκαιρινή, οπότε βάλαμε τα ξώφτερνα (εγώ δηλαδή) και περπατήσαμε ως τη συμπαθέστατη αυλή που έσφυζε από κόσμο, αφού πρώτα είχαμε καλέσει για να βεβαιωθούμε ότι ήταν ανοιχτά κι ότι θα υπήρχε τραπέζι. Διαλέξαμε ένα άνετο και σκιερό τραπεζάκι για δύο και χαζέψαμε τον διάκοσμο.

Πρόκειται για ένα απλό μεν μαγαζί, ευχάριστο όμως και χαλαρωτικό. Δεν ξεφεύγει από την κλασική διακοσμητική συνταγή που χαρακτηρίζει τα ψαρο/θαλασσινο-μαγαζιά του αιγαιοπελαγίτικου γαλανόλευκου, το οποίο επικρατεί σε τοίχους και τραπεζοκαθίσματα. Είναι όμως απαλά τα χρώματα και ξεκούραστα στο μάτι κι είναι κι όλα περιποιημένα και καθαρά, οπότε σε κερδίζει. Η αυλή είναι πολύ καλή για δροσερές, καλοκαιρινές βραδιές και το λέω μετά λόγου γνώσης, καθώς η δεύτερη επίσκεψή μας έγινε μια μαγιάτικη βραδιά που μύριζε πια καλοκαίρι και πολύ την ευχαριστηθήκαμε.

Η εξυπηρέτηση είναι εξαιρετική, καλοδεχτικοί άνθρωποι, χαμογελαστοί, επαγγελματίες, που γνωρίζουν τη δουλειά τους και δημιουργούν αίσθηση οικειότητας διατηρώντας τα όρια. Στα συν τα κεράσματα, στα συν και το ερώτημα για εμφιαλωμένο νερό ή κανάτα, στα συν η επεξηγηματικότητα και γενικά, τα συν σωρό και μέχρι στιγμής δεν μού ‘χει προκύψει κάποιο μείον. Άριστα.

Το μέγεθος του μενού είναι ιδανικό για τα δικά μου μέτρα και σταθμά, καθώς υπάρχει επαρκής ποικιλία μαζί με πνεύμα δημιουργικότητας ούτως ώστε να ικανοποιείται κάθε (ψαρο)γούστο, χωρίς όμως να δημιουργείται χάωμα. Τι έχουμε φάει λοιπόν μέχρι στιγμής από τον ευσύνοπτο κατάλογό τους:

Στην πρώτη μας επίσκεψη μας πρόσφεραν αρχικά πιτούλες κι ελιές. Οι πιτούλες ήταν τελείως αδιάφορες και για τις ελιές δεν έχω άποψη, καθώς δεν μ’ αρέσουν διόλου, ο φίλος μου όμως τις απόλαυσε. Συνεχίσαμε με σαλάτα ρόκα, λιαστή ντομάτα, σουσάμι, μανιτάρια, νιφάδες κεφαλογραβιέρας και σάλτσα οξύμελου. Ήρθε σε εντυπωσιακή ποσότητα κι ήταν εξαιρετική, πλούσια, φρέσκια, γευστική, με σωστή αναλογία ανάμεσα στην πρασινάδα και το ντρέσινγκ. Πολύ δυνατό ξεκίνημα, στα 7 ευρώ.

Ακολούθησε φίνο ορεκτικό και συγκεκριμένα ψητό μαστέλο με σπιτική μαρμελάδα λεμόνι. Εγώ θα έλεγα σε ενδεχόμενη επίσκεψή σας να μην το χάσετε. Ήταν τέλειο. Δύο ευμεγέθη κομμάτια του φανταστικού αυτού τυριού, το οποίο είχε ψηθεί ολόσωστα κι είχε συνταιριάξει άψογα με την όξινη και γευστική σπιτική μαρμελάδα. Φοβερός συνδυασμός, εξαιρετικό αποτέλεσμα, στα 7 ευρώ.

Προχωρήσαμε σε μύδια αχνιστά, τα οποία ήταν πολύ καλά και σε πολύ καλή μερίδα. Μάλιστα, εμπνευστήκαμε να τα παραγγείλουμε βλέποντάς τα να περιφέρονται σε διπλανά τραπέζια και ήδη οπτικά φάνταζαν ιδιαίτερα θελκτικά- και ήταν, πράγματι. Νοστιμότατα, στα 7 ευρώ κι αυτά.

Κλείσαμε με γαρίδες σαγανάκι με φέτα, οι οποίες ήταν επίσης σε πλούσια μερίδα κι ήταν νόστιμες και με αρκούντως δεμένη σάλτσα. Ο φίλος μου ενθουσιάστηκε, αλλά όταν πρόκειται για ελληνικές λιχουδιές και δη για θαλασσινά τείνει να ενθουσιάζεται. Εγώ δεν θα πω ότι ήταν οι νοστιμότερες γαρίδες σαγανάκι που έχω φάει, θα τις ήθελα λίγο πιο πικάντικες, αλλά σε κάθε περίπτωση, τις ευχαριστήθηκα ιδιαιτέρως. Στα 9,50 ευρώ.

Το συγκεκριμένο γεύμα είχαμε συνοδεύσει με ούζο Μπαμπατζίμ, οφείλω όμως να πω να το ξέρετε ότι δεν παίζει μεγάλη ουζοποικιλία. Συνολικά είχαμε πληρώσει 40 ευρώ και είχαμε σκάσει απ’ το φαγητό, οπότε το Value for Money δεν μπορώ παρά να το αξιολογήσω πολύ θετικά.

Στη δεύτερη επίσκεψή μας, είπαμε να δοκιμάσουμε διαφορετικά πιάτα, ώστε να σχηματίσουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα (δεν ξέρω πώς συγκρατήθηκα και δεν πήρα πάλι το μαστέλο). Έτσι λοιπόν, το ξεκίνημα για μια ακόμη φορά έγινε με τις ίδιες ψιλοαδιάφορες πιτούλες, τις οποίες δεν πολυτίμησα.

Συνεχίσαμε με σκουμπρί καπνιστό με baby ρόκα, το οποίο ήταν εξαιρετικό. Το ψάρι υπέροχα καπνισμένο, ζουμερό και πεντανόστιμο σε μερίδα υπερπλούσια και η ρόκα δεν συνόδευε απλά με μερικά φυλλαράκια, αλλά ήταν κανονική σαλάτα. Ιδανικό για ούζο, ευρώ 7.

Πήραμε και μια χωριάτικη, αλλά βασικά την πήραμε για τον φίλο μου, εγώ κάτι αγγουράκια και κάτι πιπερίτσες τσίμπησα, ε, και λίγη φέτα, όπου δεν είχε καλοακουμπήσει η ντομάτα, την οποία δεν μυτιάζω. Ο φίλος μου ενθουσιάστηκε, πάντως. Στα 6,5 ευρώ.

Φάγαμε και χταπόδι στη σχάρα, το οποίο ήταν αρκετά καλοψημένο, είχε αποφευχθεί η λαστιχοποίησή του και σε γενικές γραμμές μας άφησε ευχαριστημένους. Προσωπικά είμαι πολύ περίεργη με το ψητό χταπόδι και σπάνια θα ικανοποιηθώ, παρόλο που πιστεύω ότι το καλοψημένο χταπόδι μπορεί να είναι από τους ωραιότερους μεζέδες στον κόσμο! Το συγκεκριμένο το βρήκα απλά καλό, αλλά για τη δική μου την παραξενιά δεν το λες και λίγο αυτό! Στα 10 ευρώ.

Τέλος, σ’ αυτήν μας την επίσκεψη το πιάτο που σταμπάραμε σε διπλανό τραπέζι κι αποφασίσαμε να τιμήσουμε ήταν μια γαβάθα με λιγκουίνι θαλασσινών με φρούτα της θάλασσας και δη με γαρίδες, καραβιδόψιχα και διάφορα όστρακα. Καλοβρασμένα τα ζυμαρικά, νόστιμη η σάλτσα και πλούσια η ποσότητα των θαλασσινών, δεν κατορθώσαμε να την τελειώσουμε. Στα 13 ευρώ.

Στο τέλος μας κέρασαν ωραιότατη πανακότα και κατά τα λοιπά ήπιαμε χύμα ούζο και χύμα κρασί. Συνολικά κληθήκαμε να πληρώσουμε 43 ευρώ, μετά από 10% έκπτωση λόγω κράτησης μέσω e-table. Ξαναλέω, τρελό VfM. Δεν θα βάλω όμως εύρος τιμής, καθώς αλλιώς θα είναι αν το ρίξετε στις ψαρούκλες κι αλλιώς αν κινηθείτε στα δικά μας πλαίσια. Όπως και νά 'χει, είναι έντιμο μαγαζί. Κι επειδή αρκετά μακρηγόρησα, ας μην το κουράσω άλλο: Ψαροφάγοι, σπεύσατε! Πρόκειται για πολύ δυνατό entry, μακάρι να συνεχίσει έτσι και καλύτερα!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

Etable

Rose_Tyler

Δευτέρα 19 Αυγούστου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

€ / Άτομο

-

Δύο φορές έχω βρεθεί μέχρι στιγμής στο νέο αυτό ψαρομάγαζο του Χαλανδρίου και έχω φύγει και τις δύο αυτές φορές απόλυτα ευχαριστημένη- ενθουσιασμένη θα τολμούσα να πω! Οπωσδήποτε αναμένεται ν’ ακολουθήσουν πολλές ακόμα επισκέψεις, αλλά ας αποτυπώσω τώρα δα τις θετικές μου εντυπώσεις, γιατί τα καλά νέα πρέπει να μοιράζονται χωρίς χρονοτριβή.

Οι Fishαλίδες βρίσκονται σε κεντρικό σημείο του Χαλανδρίου, το οποίο εξακολουθεί να είναι υπερβολικά τρέντι, οπότε το πάρκινγκ παραμένει πονεμένη ιστορία κι έτσι θα πρέπει να οπλιστείτε με υπομονή. Από τη δική μου μεριά, ως λόκαλ, θα σας δώσω ένα μικρό τιπ κι αν θέλετε το κρατάτε: Θα μπορούσατε να αφήσετε το αυτοκίνητο από την κάτω μεριά της Παπανικολή/ Παλαιολόγου, στην πλευρά του Κάτω Χαλανδρίου, όπου τα πράγματα είναι σαφώς πιο φιλικά προς τον οδηγό και μ’ ένα δεκάλεπτο περπάτημα θα βρίσκεστε στο κεντρικό Χαλάνδρι. Για δείτε το.

Και κατόπιν αυτής της μικρής παρένθεσης επιστροφή στις Fishαλίδες και την εμπειρία μου σ’ αυτές. Η πρώτη επίσκεψη έλαβε χώρα μεσημέρι Μεγάλου Σαββάτου λίγες ώρες πριν ταξιδέψουμε σε μέρη μαγικά κι ονειρεμένα για να γιορτάσουμε την Πασχαλιά. Η μέρα ήταν απόλυτα καλοκαιρινή, οπότε βάλαμε τα ξώφτερνα (εγώ δηλαδή) και περπατήσαμε ως τη συμπαθέστατη αυλή που έσφυζε από κόσμο, αφού πρώτα είχαμε καλέσει για να βεβαιωθούμε ότι ήταν ανοιχτά κι ότι θα υπήρχε τραπέζι. Διαλέξαμε ένα άνετο και σκιερό τραπεζάκι για δύο και χαζέψαμε τον διάκοσμο.

Πρόκειται για ένα απλό μεν μαγαζί, ευχάριστο όμως και χαλαρωτικό. Δεν ξεφεύγει από την κλασική διακοσμητική συνταγή που χαρακτηρίζει τα ψαρο/θαλασσινο-μαγαζιά του αιγαιοπελαγίτικου γαλανόλευκου, το οποίο επικρατεί σε τοίχους και τραπεζοκαθίσματα. Είναι όμως απαλά τα χρώματα και ξεκούραστα στο μάτι κι είναι κι όλα περιποιημένα και καθαρά, οπότε σε κερδίζει. Η αυλή είναι πολύ καλή για δροσερές, καλοκαιρινές βραδιές και το λέω μετά λόγου γνώσης, καθώς η δεύτερη επίσκεψή μας έγινε μια μαγιάτικη βραδιά που μύριζε πια καλοκαίρι και πολύ την ευχαριστηθήκαμε.

Η εξυπηρέτηση είναι εξαιρετική, καλοδεχτικοί άνθρωποι, χαμογελαστοί, επαγγελματίες, που γνωρίζουν τη δουλειά τους και δημιουργούν αίσθηση οικειότητας διατηρώντας τα όρια. Στα συν τα κεράσματα, στα συν και το ερώτημα για εμφιαλωμένο νερό ή κανάτα, στα συν η επεξηγηματικότητα και γενικά, τα συν σωρό και μέχρι στιγμής δεν μού ‘χει προκύψει κάποιο μείον. Άριστα.

Το μέγεθος του μενού είναι ιδανικό για τα δικά μου μέτρα και σταθμά, καθώς υπάρχει επαρκής ποικιλία μαζί με πνεύμα δημιουργικότητας ούτως ώστε να ικανοποιείται κάθε (ψαρο)γούστο, χωρίς όμως να δημιουργείται χάωμα. Τι έχουμε φάει λοιπόν μέχρι στιγμής από τον ευσύνοπτο κατάλογό τους:

Στην πρώτη μας επίσκεψη μας πρόσφεραν αρχικά πιτούλες κι ελιές. Οι πιτούλες ήταν τελείως αδιάφορες και για τις ελιές δεν έχω άποψη, καθώς δεν μ’ αρέσουν διόλου, ο φίλος μου όμως τις απόλαυσε. Συνεχίσαμε με σαλάτα ρόκα, λιαστή ντομάτα, σουσάμι, μανιτάρια, νιφάδες κεφαλογραβιέρας και σάλτσα οξύμελου. Ήρθε σε εντυπωσιακή ποσότητα κι ήταν εξαιρετική, πλούσια, φρέσκια, γευστική, με σωστή αναλογία ανάμεσα στην πρασινάδα και το ντρέσινγκ. Πολύ δυνατό ξεκίνημα, στα 7 ευρώ.

Ακολούθησε φίνο ορεκτικό και συγκεκριμένα ψητό μαστέλο με σπιτική μαρμελάδα λεμόνι. Εγώ θα έλεγα σε ενδεχόμενη επίσκεψή σας να μην το χάσετε. Ήταν τέλειο. Δύο ευμεγέθη κομμάτια του φανταστικού αυτού τυριού, το οποίο είχε ψηθεί ολόσωστα κι είχε συνταιριάξει άψογα με την όξινη και γευστική σπιτική μαρμελάδα. Φοβερός συνδυασμός, εξαιρετικό αποτέλεσμα, στα 7 ευρώ.

Προχωρήσαμε σε μύδια αχνιστά, τα οποία ήταν πολύ καλά και σε πολύ καλή μερίδα. Μάλιστα, εμπνευστήκαμε να τα παραγγείλουμε βλέποντάς τα να περιφέρονται σε διπλανά τραπέζια και ήδη οπτικά φάνταζαν ιδιαίτερα θελκτικά- και ήταν, πράγματι. Νοστιμότατα, στα 7 ευρώ κι αυτά.

Κλείσαμε με γαρίδες σαγανάκι με φέτα, οι οποίες ήταν επίσης σε πλούσια μερίδα κι ήταν νόστιμες και με αρκούντως δεμένη σάλτσα. Ο φίλος μου ενθουσιάστηκε, αλλά όταν πρόκειται για ελληνικές λιχουδιές και δη για θαλασσινά τείνει να ενθουσιάζεται. Εγώ δεν θα πω ότι ήταν οι νοστιμότερες γαρίδες σαγανάκι που έχω φάει, θα τις ήθελα λίγο πιο πικάντικες, αλλά σε κάθε περίπτωση, τις ευχαριστήθηκα ιδιαιτέρως. Στα 9,50 ευρώ.

Το συγκεκριμένο γεύμα είχαμε συνοδεύσει με ούζο Μπαμπατζίμ, οφείλω όμως να πω να το ξέρετε ότι δεν παίζει μεγάλη ουζοποικιλία. Συνολικά είχαμε πληρώσει 40 ευρώ και είχαμε σκάσει απ’ το φαγητό, οπότε το Value for Money δεν μπορώ παρά να το αξιολογήσω πολύ θετικά.

Στη δεύτερη επίσκεψή μας, είπαμε να δοκιμάσουμε διαφορετικά πιάτα, ώστε να σχηματίσουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα (δεν ξέρω πώς συγκρατήθηκα και δεν πήρα πάλι το μαστέλο). Έτσι λοιπόν, το ξεκίνημα για μια ακόμη φορά έγινε με τις ίδιες ψιλοαδιάφορες πιτούλες, τις οποίες δεν πολυτίμησα.

Συνεχίσαμε με σκουμπρί καπνιστό με baby ρόκα, το οποίο ήταν εξαιρετικό. Το ψάρι υπέροχα καπνισμένο, ζουμερό και πεντανόστιμο σε μερίδα υπερπλούσια και η ρόκα δεν συνόδευε απλά με μερικά φυλλαράκια, αλλά ήταν κανονική σαλάτα. Ιδανικό για ούζο, ευρώ 7.

Πήραμε και μια χωριάτικη, αλλά βασικά την πήραμε για τον φίλο μου, εγώ κάτι αγγουράκια και κάτι πιπερίτσες τσίμπησα, ε, και λίγη φέτα, όπου δεν είχε καλοακουμπήσει η ντομάτα, την οποία δεν μυτιάζω. Ο φίλος μου ενθουσιάστηκε, πάντως. Στα 6,5 ευρώ.

Φάγαμε και χταπόδι στη σχάρα, το οποίο ήταν αρκετά καλοψημένο, είχε αποφευχθεί η λαστιχοποίησή του και σε γενικές γραμμές μας άφησε ευχαριστημένους. Προσωπικά είμαι πολύ περίεργη με το ψητό χταπόδι και σπάνια θα ικανοποιηθώ, παρόλο που πιστεύω ότι το καλοψημένο χταπόδι μπορεί να είναι από τους ωραιότερους μεζέδες στον κόσμο! Το συγκεκριμένο το βρήκα απλά καλό, αλλά για τη δική μου την παραξενιά δεν το λες και λίγο αυτό! Στα 10 ευρώ.

Τέλος, σ’ αυτήν μας την επίσκεψη το πιάτο που σταμπάραμε σε διπλανό τραπέζι κι αποφασίσαμε να τιμήσουμε ήταν μια γαβάθα με λιγκουίνι θαλασσινών με φρούτα της θάλασσας και δη με γαρίδες, καραβιδόψιχα και διάφορα όστρακα. Καλοβρασμένα τα ζυμαρικά, νόστιμη η σάλτσα και πλούσια η ποσότητα των θαλασσινών, δεν κατορθώσαμε να την τελειώσουμε. Στα 13 ευρώ.

Στο τέλος μας κέρασαν ωραιότατη πανακότα και κατά τα λοιπά ήπιαμε χύμα ούζο και χύμα κρασί. Συνολικά κληθήκαμε να πληρώσουμε 43 ευρώ, μετά από 10% έκπτωση λόγω κράτησης μέσω e-table. Ξαναλέω, τρελό VfM. Δεν θα βάλω όμως εύρος τιμής, καθώς αλλιώς θα είναι αν το ρίξετε στις ψαρούκλες κι αλλιώς αν κινηθείτε στα δικά μας πλαίσια. Όπως και νά 'χει, είναι έντιμο μαγαζί. Κι επειδή αρκετά μακρηγόρησα, ας μην το κουράσω άλλο: Ψαροφάγοι, σπεύσατε! Πρόκειται για πολύ δυνατό entry, μακάρι να συνεχίσει έτσι και καλύτερα!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.