Loader

25 Ιουν 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Το Σάββατο 17.6.17 το μεσημέρι, αποφασίσαμε 3 άτομα να πάμε για θαλασσινούς ψαρομεζέδες. Μιας και βρισκόμασταν στα Βόρεια Προάστια, καταλήξαμε τελικά στα Μελίσσια, για να δοκιμάσουμε για πρώτη φορά το ΨΑΡΟΚΟΚΚΑΛΟ (Ψ).

Είχα διαβάσει μέσες άκρες στο ask4food και θυμόμουνα ότι έχει ποικιλία ψαρικών σε λογικές τιμές, αλλά οι γνώμες διίσταντο κυρίως στο θέμα της εξυπηρέτησης, και σχεδόν όλοι οι χρήστες μιλούσαν για ανάγκη τηλεφωνικής κράτησης, ειδικά τα Σ/Κ.

Εμείς το ρισκάραμε, πηγαίνοντας χωρίς κράτηση, αφού δεν ξέραμε την ακριβή ώρα που θα καταφέρναμε όλοι να βρεθούμε εκεί, αλλά εντέλει σταθήκαμε τυχεροί. Φθάνοντας γύρω στις 2.30 μ. μ. και παρόλο που το μαγαζί ήταν γεμάτο κατά 80%, στα δε κενά τραπέζια υπήρχε το καρτελάκι με την ένδειξη ‘reserved’, ο κ. Κώστας, μαιτρ και επί των παραγγελιών, μας έδωσε τραπέζι, σε έναν από τους 4 στεγασμένους χώρους τους, καθώς και τους αναλυτικούς καταλόγους τους, πληροφορώντας μας ότι ήδη κλείνουν πενταετία, γιατί άνοιξαν τον Αύγουστο του 2012. Λειτουργούν καθημερινά από 12.00-01.00 τη νύχτα.

Εντωμεταξύ, προ τριετίας έγιναν τμηματικές επεκτάσεις του χώρου, ο οποίος τώρα έχει 4 επικοινωνούντες εσωτερικούς χώρους και δύο εξωτερικούς. Το Ψ είναι έτσι ένα μεγάλο κατάστημα ψαροφαγικής εστίασης, συνολικής χωρητικότητας τουλάχιστον 200 ατόμων! Στην αίθουσα που καθίσαμε υπήρχε στον τοίχο ένας τεράστιος μαυροπίνακας με τις χαρακτηριστικές ιδιότητες 18 βασικών ψαριών, χρόνους ψησίματος, κ. λπ. Οι επικρατούσες αποχρώσεις είναι μάλλον ανοιχτόχρωμο θαλασσί, κίτρινο και μπεζ. Στην απέναντι μεγαλύτερη αίθουσα θαυμάσαμε τα πρωτότυπα ορθογώνια μουσταρδί πλαίσια από κασόνια σε τοίχους και οροφή, με λογής-λογής αποστάγματα κ. λπ. Στον ίδιο χώρο υπήρχαν ακόμη ασπρόμαυρες θαλασσινές φωτογραφίες, με λιμάνια, ψάρια, κ. α. Τα φωτιστικά οροφής ήταν εξίσου ενδιαφέροντα με διάφορα σχέδια ψαριών. Όλα τα τραπέζια ήτανε στρωμένα με σουπλά που είχαν σχέδιο ψαροκόκκαλου, ενώ τα μεγάλα, για 6 τουλάχιστον άτομα, είχαν και από έναν δίσκο καφενείου με όλα τα σχετικά, δηλαδή πετσέτες, αλατοπίπερο, λαδολέμονο, οδοντογλυφίδες, κ. τ. τ.
Στο βάθος της μεγάλης αίθουσας υπήρχαν 2 ανδρικές και 2 γυναικείες καθαρές τουαλέτες.
Δεν ακούσαμε κάποια μουσική, η οποία ίσως και να ήταν περιττή λόγω της βαβούρας απ’ τον συνωστισμό της συγκεκριμένης μέρας και ώρας.

Οι σερβιτόροι, γύρω στους 7-8 νεαρούς άνδρες (! ), είχαν ομοιόμορφα παντελόνια τζιν και μαύρες μπλούζες που στην πλάτη τους ήταν σχεδιασμένο κάποιο απ’ τα 11 γράμματα της επωνυμίας τους, δηλ.: Ψ Α Ρ Ο Κ Ο Κ Κ Α Λ Ο. Επειδή οι σερβιτόροι ήταν λιγότεροι, μάθαμε ότι η ενδεκάδα συμπληρώνεται και με κάποιους μάγειρες ή προσωπικό κουζίνας!
Σε γενικές γραμμές ήταν όλοι τους ευγενικοί, πρόθυμοι και γνώστες του καταλόγου φαγητών και ποτών. Ωστόσο, η χαμηλή βαθμολόγησή μου της εξυπηρέτησης, με 2 στα 4, σημαίνει ότι υπάρχει σοβαρό οργανωτικό πρόβλημα, το οποίο όμως θα το περιγράψω στην ώρα του. Λίγη υπομονή ακόμα…

Ο κατάλογος με το μενού είναι πλήρης ποικιλιών και οι τιμές φαίνονται κατ’ αρχήν ικανοποιητικές. Περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:
-16 κρύα ορεκτικά & σούπες, στα 3-6.50 € (για την κακαβιά)
-10 σαλάτες, 5-8 € (για τη Caesar’s με καραβιδόψιχα)
-20 ζεστά ορεκτικά, θαλασσινά & οστρακοειδή, 7-15 € (για την καραβιδόψιχα)
-τα ψάρια Α διαλογής, 50-55 €/κιλό (τσιπούρα, φαγκρί, συναγρίδα.. )
-κουτσομούρες / μπακαλιάρος 36 €/κιλό ή 13 € η μερίδα
-γάμπαρη 45 €/ κιλό και καλαμάρι 38 €/κιλό.
Επίσης, 8 ζυμαρικά με θαλασσινά: 8-12 €, & σοκολατόπιτα ή πορτοκαλόπιτα, 4 €.

Αναψυκτικά και μπύρες, στα 2-4 €, αποστάγματα 200 ml. στα 7-10 €. Κρασί χύμα στα 3.90 € το ½ λίτρο, καθώς και 3-4 εμφιαλωμένα, με ακριβότερη τη λευκή ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ στα 25 €.

Στην αρχή μάς κέρασαν ελίτσες πράσινες, ενώ εμείς παραγγείλαμε μία σαλάτα, μια αλοιφή, δύο θαλασσινά και ένα ψάρι. Δεχτήκαμε το εμφιαλωμένο νερό (1 €), και ζήτησα μόνο μια μπύρα ΦΙΞ μαύρη, στα 3.50 €, η οποία σημειωτέον κατέφθασε αυτοστιγμεί!!

Θα αναφερθώ στα επιμέρους αυτά φαγητά, αφού όμως επισημάνω τι συνέβη.
Περιμέναμε σχεδόν ένα ημίωρο, χωρίς να έρθει ούτε καν το Ψ Ω Μ Α Κ Ι μας!! Εννοείται ότι τους ζήτησα τρεις φορές το ψωμί, την αλοιφή και τη σαλάτα, αλλά ατυχώς δεν βρήκα την παραμικρή ανταπόκριση από κανέναν!!

Στο ημίωρο, οποία έκπληξη, εμφανίστηκε πάνω σε μεγάλο δίσκο ΟΛΗ Η ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΣ Μ Α Ζ Ι!! Ήρθανε δηλαδή Τ Α Υ Τ Ο Χ Ρ Ο Ν Α:
• ζεστά ψωμιά με λαδορίγανη (3 €)
• μία χορταστική Caesar’s σαλάτα με καραβιδόψιχα (8 €)
• μια ενδιαφέρουσα μερίδα με σαρδέλες ψητές (7 €)
• 1 χταπόδι ψητό, αρκετά καλό(9.50 €)
• μία γαρίδες ψητές και νόστιμες (8 €)
• και μία αφθονότατη μερίδα λευκής ταραμοσαλάτας, στα 4 €.

Απορημένοι ρωτήσαμε γιατί αυτό, και πήραμε περίπου την απάντηση: ‘και πώς αλλιώς με τόσο κόσμο’!! Προηγουμένως, έχοντας αρκετό χρόνο αναμονής, χωρίς ούτε άρτον ούτε μουσικά θεάματα, τους ρώτησα ποιος είναι ο σεφ του μαγαζιού, και μου είπαν ότι είναι η Alma, η σύζυγος του επιχειρηματία που έχει την ιδιοκτησία του Ψ. Πράγματι, η Alma είναι κυριολεκτικά η Ψυχή της κουζίνας και του ψησίματος. Είναι αλήθεια πως ο ευφυής επιχειρηματίας σχεδίασε ένα όμορφο εστιατόριο, με επαρκές προσωπικό, καλά φαγητά και τιμές λογικές. Ως εκ τούτου, είναι πάντα γεμάτος και εξασφαλίζει αξιοσημείωτους τζίρους, με το σπαθί του και με τον ιδρώτα του. Γιατί όμως μας τα χαλάει τόσο στην οργάνωση και την εξυπηρέτηση;; Γιατί να μην δώσει οδηγίες να έρχεται το ψωμάκι του Θεού στην αρχή, μετά σαλάτες και αλοιφές, και τα υπόλοιπα έστω όλα μαζί;; Πρόσεξα ότι το ίδιο ακριβώς έγινε και σε άλλα γειτονικά μας τραπέζια…

Και όμως, το φαγητό για τους απανταχού καλοφαγάδες, που το πληρώνουν μάλιστα δεόντως, είναι ιεροτελεστία και τέρψη και όχι βέβαια βραχνάς…

Ο λογαριασμός στα 44 € (το άτομο 10/16 €), σημαίνει πως το vfm δεν είναι εξωφρενικό για ψαροφαγία, λαμβάνοντας υπόψη και το ευγενικό τους αποχαιρετιστήριο κέρασμα: τρίγωνα Πανοράματος και σφηνάκια γρανίτα λεμόνι..
Μολαταύτα, θεωρώ εξωφρενική και απαράδεκτη την οργάνωση και κατά συνέπεια το επίπεδο της εξυπηρέτησης, το οποίο δεν κρίνεται από τα χαμόγελα των παιδιών που μας σερβίρουν άμεσα μόνο τα ποτά ή σπεύδουν στο τέλος να φέρουν τη λυπητερή και να ξεστρώσουν, αλλά από την ουσία και την όλη διαδικασία της γαστρονομικής τελετουργίας!!

Γι’ αυτό και επιμένω τόσο στο θέμα και μάλιστα, επειδή τα ψάχνω, όπως ξέρετε, αναζήτησα τις σχετικές κριτικές των χρηστών στο σάιτ. Ο mavtasos (Νοέμβρη του 2016) και ο bigbabol (Απρίλη του 2015) είχαν την ίδια ακριβώς μεταχείριση, ενώ οι leda & denvas αναφέρθηκαν σε καθυστερήσεις και έλλειψη οργάνωσης, βαθμολογώντας κι αυτοί την εξυπηρέτηση με 2 στα 4!

Δύο λοιπόν εναλλακτικές βλέπω: ή τα παραγγέλνετε όλα απ’ την αρχή και, όταν δεήσουν και φθάσουν, τα τρώτε όλα μαζί σε ένα ξεχειλισμένο τραπέζι, όπου προφανώς κάποια θα κρυώσουν και εσείς θα αγχωθείτε, ή γίνεστε κι εσείς πονηρές γάτες, παραγγέλνοντας σκοπίμως λίγα-λίγα, και τρώτε πιο αργά, συζητώντας και απολαμβάνοντας χαλαρά…

Ωστόσο, το θέμα είναι, να οργανωθούν ορθολογικά και με σεβασμό στον πελάτη, να εκτελούν την παραγγελία του όπως πρέπει, ανεξάρτητα αν αυτός έρχεται σε ώρες αιχμής ή μη. Μόνον έτσι θα βελτιωθεί περαιτέρω η εικόνα της επιχείρησης στο μέλλον, αφού ο ικανοποιημένος θαμώνας θα το συστήσει εγκάρδια σε φίλους και συνεργάτες του!

Συμπερασματικά, δώστε μια ευκαιρία στο Ψ, εφόσον δεν σας νοιάζει η βαβούρα και όσα προανέφερα, μιας και τα ψαρικά του είναι νόστιμα και οι τιμές τους αρκετά λογικές για τα αθηναϊκά δεδομένα. Για όσους μάλιστα δεν οδηγείτε, σταματούν ακριβώς εκεί 3-4 συγκοινωνίες (Στάση Μπουμπουλίνας).
Σε κάθε περίπτωση πάντως, ειδικά στα Σ/Κ να οπλιστείτε με ιώβειο υπομονή!!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

25 Ιουν 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Το Σάββατο 17.6.17 το μεσημέρι, αποφασίσαμε 3 άτομα να πάμε για θαλασσινούς ψαρομεζέδες. Μιας και βρισκόμασταν στα Βόρεια Προάστια, καταλήξαμε τελικά στα Μελίσσια, για να δοκιμάσουμε για πρώτη φορά το ΨΑΡΟΚΟΚΚΑΛΟ (Ψ).

Είχα διαβάσει μέσες άκρες στο ask4food και θυμόμουνα ότι έχει ποικιλία ψαρικών σε λογικές τιμές, αλλά οι γνώμες διίσταντο κυρίως στο θέμα της εξυπηρέτησης, και σχεδόν όλοι οι χρήστες μιλούσαν για ανάγκη τηλεφωνικής κράτησης, ειδικά τα Σ/Κ.

Εμείς το ρισκάραμε, πηγαίνοντας χωρίς κράτηση, αφού δεν ξέραμε την ακριβή ώρα που θα καταφέρναμε όλοι να βρεθούμε εκεί, αλλά εντέλει σταθήκαμε τυχεροί. Φθάνοντας γύρω στις 2.30 μ. μ. και παρόλο που το μαγαζί ήταν γεμάτο κατά 80%, στα δε κενά τραπέζια υπήρχε το καρτελάκι με την ένδειξη ‘reserved’, ο κ. Κώστας, μαιτρ και επί των παραγγελιών, μας έδωσε τραπέζι, σε έναν από τους 4 στεγασμένους χώρους τους, καθώς και τους αναλυτικούς καταλόγους τους, πληροφορώντας μας ότι ήδη κλείνουν πενταετία, γιατί άνοιξαν τον Αύγουστο του 2012. Λειτουργούν καθημερινά από 12.00-01.00 τη νύχτα.

Εντωμεταξύ, προ τριετίας έγιναν τμηματικές επεκτάσεις του χώρου, ο οποίος τώρα έχει 4 επικοινωνούντες εσωτερικούς χώρους και δύο εξωτερικούς. Το Ψ είναι έτσι ένα μεγάλο κατάστημα ψαροφαγικής εστίασης, συνολικής χωρητικότητας τουλάχιστον 200 ατόμων! Στην αίθουσα που καθίσαμε υπήρχε στον τοίχο ένας τεράστιος μαυροπίνακας με τις χαρακτηριστικές ιδιότητες 18 βασικών ψαριών, χρόνους ψησίματος, κ. λπ. Οι επικρατούσες αποχρώσεις είναι μάλλον ανοιχτόχρωμο θαλασσί, κίτρινο και μπεζ. Στην απέναντι μεγαλύτερη αίθουσα θαυμάσαμε τα πρωτότυπα ορθογώνια μουσταρδί πλαίσια από κασόνια σε τοίχους και οροφή, με λογής-λογής αποστάγματα κ. λπ. Στον ίδιο χώρο υπήρχαν ακόμη ασπρόμαυρες θαλασσινές φωτογραφίες, με λιμάνια, ψάρια, κ. α. Τα φωτιστικά οροφής ήταν εξίσου ενδιαφέροντα με διάφορα σχέδια ψαριών. Όλα τα τραπέζια ήτανε στρωμένα με σουπλά που είχαν σχέδιο ψαροκόκκαλου, ενώ τα μεγάλα, για 6 τουλάχιστον άτομα, είχαν και από έναν δίσκο καφενείου με όλα τα σχετικά, δηλαδή πετσέτες, αλατοπίπερο, λαδολέμονο, οδοντογλυφίδες, κ. τ. τ.
Στο βάθος της μεγάλης αίθουσας υπήρχαν 2 ανδρικές και 2 γυναικείες καθαρές τουαλέτες.
Δεν ακούσαμε κάποια μουσική, η οποία ίσως και να ήταν περιττή λόγω της βαβούρας απ’ τον συνωστισμό της συγκεκριμένης μέρας και ώρας.

Οι σερβιτόροι, γύρω στους 7-8 νεαρούς άνδρες (! ), είχαν ομοιόμορφα παντελόνια τζιν και μαύρες μπλούζες που στην πλάτη τους ήταν σχεδιασμένο κάποιο απ’ τα 11 γράμματα της επωνυμίας τους, δηλ.: Ψ Α Ρ Ο Κ Ο Κ Κ Α Λ Ο. Επειδή οι σερβιτόροι ήταν λιγότεροι, μάθαμε ότι η ενδεκάδα συμπληρώνεται και με κάποιους μάγειρες ή προσωπικό κουζίνας!
Σε γενικές γραμμές ήταν όλοι τους ευγενικοί, πρόθυμοι και γνώστες του καταλόγου φαγητών και ποτών. Ωστόσο, η χαμηλή βαθμολόγησή μου της εξυπηρέτησης, με 2 στα 4, σημαίνει ότι υπάρχει σοβαρό οργανωτικό πρόβλημα, το οποίο όμως θα το περιγράψω στην ώρα του. Λίγη υπομονή ακόμα…

Ο κατάλογος με το μενού είναι πλήρης ποικιλιών και οι τιμές φαίνονται κατ’ αρχήν ικανοποιητικές. Περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:
-16 κρύα ορεκτικά & σούπες, στα 3-6.50 € (για την κακαβιά)
-10 σαλάτες, 5-8 € (για τη Caesar’s με καραβιδόψιχα)
-20 ζεστά ορεκτικά, θαλασσινά & οστρακοειδή, 7-15 € (για την καραβιδόψιχα)
-τα ψάρια Α διαλογής, 50-55 €/κιλό (τσιπούρα, φαγκρί, συναγρίδα.. )
-κουτσομούρες / μπακαλιάρος 36 €/κιλό ή 13 € η μερίδα
-γάμπαρη 45 €/ κιλό και καλαμάρι 38 €/κιλό.
Επίσης, 8 ζυμαρικά με θαλασσινά: 8-12 €, & σοκολατόπιτα ή πορτοκαλόπιτα, 4 €.

Αναψυκτικά και μπύρες, στα 2-4 €, αποστάγματα 200 ml. στα 7-10 €. Κρασί χύμα στα 3.90 € το ½ λίτρο, καθώς και 3-4 εμφιαλωμένα, με ακριβότερη τη λευκή ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ στα 25 €.

Στην αρχή μάς κέρασαν ελίτσες πράσινες, ενώ εμείς παραγγείλαμε μία σαλάτα, μια αλοιφή, δύο θαλασσινά και ένα ψάρι. Δεχτήκαμε το εμφιαλωμένο νερό (1 €), και ζήτησα μόνο μια μπύρα ΦΙΞ μαύρη, στα 3.50 €, η οποία σημειωτέον κατέφθασε αυτοστιγμεί!!

Θα αναφερθώ στα επιμέρους αυτά φαγητά, αφού όμως επισημάνω τι συνέβη.
Περιμέναμε σχεδόν ένα ημίωρο, χωρίς να έρθει ούτε καν το Ψ Ω Μ Α Κ Ι μας!! Εννοείται ότι τους ζήτησα τρεις φορές το ψωμί, την αλοιφή και τη σαλάτα, αλλά ατυχώς δεν βρήκα την παραμικρή ανταπόκριση από κανέναν!!

Στο ημίωρο, οποία έκπληξη, εμφανίστηκε πάνω σε μεγάλο δίσκο ΟΛΗ Η ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΣ Μ Α Ζ Ι!! Ήρθανε δηλαδή Τ Α Υ Τ Ο Χ Ρ Ο Ν Α:
• ζεστά ψωμιά με λαδορίγανη (3 €)
• μία χορταστική Caesar’s σαλάτα με καραβιδόψιχα (8 €)
• μια ενδιαφέρουσα μερίδα με σαρδέλες ψητές (7 €)
• 1 χταπόδι ψητό, αρκετά καλό(9.50 €)
• μία γαρίδες ψητές και νόστιμες (8 €)
• και μία αφθονότατη μερίδα λευκής ταραμοσαλάτας, στα 4 €.

Απορημένοι ρωτήσαμε γιατί αυτό, και πήραμε περίπου την απάντηση: ‘και πώς αλλιώς με τόσο κόσμο’!! Προηγουμένως, έχοντας αρκετό χρόνο αναμονής, χωρίς ούτε άρτον ούτε μουσικά θεάματα, τους ρώτησα ποιος είναι ο σεφ του μαγαζιού, και μου είπαν ότι είναι η Alma, η σύζυγος του επιχειρηματία που έχει την ιδιοκτησία του Ψ. Πράγματι, η Alma είναι κυριολεκτικά η Ψυχή της κουζίνας και του ψησίματος. Είναι αλήθεια πως ο ευφυής επιχειρηματίας σχεδίασε ένα όμορφο εστιατόριο, με επαρκές προσωπικό, καλά φαγητά και τιμές λογικές. Ως εκ τούτου, είναι πάντα γεμάτος και εξασφαλίζει αξιοσημείωτους τζίρους, με το σπαθί του και με τον ιδρώτα του. Γιατί όμως μας τα χαλάει τόσο στην οργάνωση και την εξυπηρέτηση;; Γιατί να μην δώσει οδηγίες να έρχεται το ψωμάκι του Θεού στην αρχή, μετά σαλάτες και αλοιφές, και τα υπόλοιπα έστω όλα μαζί;; Πρόσεξα ότι το ίδιο ακριβώς έγινε και σε άλλα γειτονικά μας τραπέζια…

Και όμως, το φαγητό για τους απανταχού καλοφαγάδες, που το πληρώνουν μάλιστα δεόντως, είναι ιεροτελεστία και τέρψη και όχι βέβαια βραχνάς…

Ο λογαριασμός στα 44 € (το άτομο 10/16 €), σημαίνει πως το vfm δεν είναι εξωφρενικό για ψαροφαγία, λαμβάνοντας υπόψη και το ευγενικό τους αποχαιρετιστήριο κέρασμα: τρίγωνα Πανοράματος και σφηνάκια γρανίτα λεμόνι..
Μολαταύτα, θεωρώ εξωφρενική και απαράδεκτη την οργάνωση και κατά συνέπεια το επίπεδο της εξυπηρέτησης, το οποίο δεν κρίνεται από τα χαμόγελα των παιδιών που μας σερβίρουν άμεσα μόνο τα ποτά ή σπεύδουν στο τέλος να φέρουν τη λυπητερή και να ξεστρώσουν, αλλά από την ουσία και την όλη διαδικασία της γαστρονομικής τελετουργίας!!

Γι’ αυτό και επιμένω τόσο στο θέμα και μάλιστα, επειδή τα ψάχνω, όπως ξέρετε, αναζήτησα τις σχετικές κριτικές των χρηστών στο σάιτ. Ο mavtasos (Νοέμβρη του 2016) και ο bigbabol (Απρίλη του 2015) είχαν την ίδια ακριβώς μεταχείριση, ενώ οι leda & denvas αναφέρθηκαν σε καθυστερήσεις και έλλειψη οργάνωσης, βαθμολογώντας κι αυτοί την εξυπηρέτηση με 2 στα 4!

Δύο λοιπόν εναλλακτικές βλέπω: ή τα παραγγέλνετε όλα απ’ την αρχή και, όταν δεήσουν και φθάσουν, τα τρώτε όλα μαζί σε ένα ξεχειλισμένο τραπέζι, όπου προφανώς κάποια θα κρυώσουν και εσείς θα αγχωθείτε, ή γίνεστε κι εσείς πονηρές γάτες, παραγγέλνοντας σκοπίμως λίγα-λίγα, και τρώτε πιο αργά, συζητώντας και απολαμβάνοντας χαλαρά…

Ωστόσο, το θέμα είναι, να οργανωθούν ορθολογικά και με σεβασμό στον πελάτη, να εκτελούν την παραγγελία του όπως πρέπει, ανεξάρτητα αν αυτός έρχεται σε ώρες αιχμής ή μη. Μόνον έτσι θα βελτιωθεί περαιτέρω η εικόνα της επιχείρησης στο μέλλον, αφού ο ικανοποιημένος θαμώνας θα το συστήσει εγκάρδια σε φίλους και συνεργάτες του!

Συμπερασματικά, δώστε μια ευκαιρία στο Ψ, εφόσον δεν σας νοιάζει η βαβούρα και όσα προανέφερα, μιας και τα ψαρικά του είναι νόστιμα και οι τιμές τους αρκετά λογικές για τα αθηναϊκά δεδομένα. Για όσους μάλιστα δεν οδηγείτε, σταματούν ακριβώς εκεί 3-4 συγκοινωνίες (Στάση Μπουμπουλίνας).
Σε κάθε περίπτωση πάντως, ειδικά στα Σ/Κ να οπλιστείτε με ιώβειο υπομονή!!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

piperman

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

€ / Άτομο

10-16

Το Σάββατο 17.6.17 το μεσημέρι, αποφασίσαμε 3 άτομα να πάμε για θαλασσινούς ψαρομεζέδες. Μιας και βρισκόμασταν στα Βόρεια Προάστια, καταλήξαμε τελικά στα Μελίσσια, για να δοκιμάσουμε για πρώτη φορά το ΨΑΡΟΚΟΚΚΑΛΟ (Ψ).

Είχα διαβάσει μέσες άκρες στο ask4food και θυμόμουνα ότι έχει ποικιλία ψαρικών σε λογικές τιμές, αλλά οι γνώμες διίσταντο κυρίως στο θέμα της εξυπηρέτησης, και σχεδόν όλοι οι χρήστες μιλούσαν για ανάγκη τηλεφωνικής κράτησης, ειδικά τα Σ/Κ.

Εμείς το ρισκάραμε, πηγαίνοντας χωρίς κράτηση, αφού δεν ξέραμε την ακριβή ώρα που θα καταφέρναμε όλοι να βρεθούμε εκεί, αλλά εντέλει σταθήκαμε τυχεροί. Φθάνοντας γύρω στις 2.30 μ. μ. και παρόλο που το μαγαζί ήταν γεμάτο κατά 80%, στα δε κενά τραπέζια υπήρχε το καρτελάκι με την ένδειξη ‘reserved’, ο κ. Κώστας, μαιτρ και επί των παραγγελιών, μας έδωσε τραπέζι, σε έναν από τους 4 στεγασμένους χώρους τους, καθώς και τους αναλυτικούς καταλόγους τους, πληροφορώντας μας ότι ήδη κλείνουν πενταετία, γιατί άνοιξαν τον Αύγουστο του 2012. Λειτουργούν καθημερινά από 12.00-01.00 τη νύχτα.

Εντωμεταξύ, προ τριετίας έγιναν τμηματικές επεκτάσεις του χώρου, ο οποίος τώρα έχει 4 επικοινωνούντες εσωτερικούς χώρους και δύο εξωτερικούς. Το Ψ είναι έτσι ένα μεγάλο κατάστημα ψαροφαγικής εστίασης, συνολικής χωρητικότητας τουλάχιστον 200 ατόμων! Στην αίθουσα που καθίσαμε υπήρχε στον τοίχο ένας τεράστιος μαυροπίνακας με τις χαρακτηριστικές ιδιότητες 18 βασικών ψαριών, χρόνους ψησίματος, κ. λπ. Οι επικρατούσες αποχρώσεις είναι μάλλον ανοιχτόχρωμο θαλασσί, κίτρινο και μπεζ. Στην απέναντι μεγαλύτερη αίθουσα θαυμάσαμε τα πρωτότυπα ορθογώνια μουσταρδί πλαίσια από κασόνια σε τοίχους και οροφή, με λογής-λογής αποστάγματα κ. λπ. Στον ίδιο χώρο υπήρχαν ακόμη ασπρόμαυρες θαλασσινές φωτογραφίες, με λιμάνια, ψάρια, κ. α. Τα φωτιστικά οροφής ήταν εξίσου ενδιαφέροντα με διάφορα σχέδια ψαριών. Όλα τα τραπέζια ήτανε στρωμένα με σουπλά που είχαν σχέδιο ψαροκόκκαλου, ενώ τα μεγάλα, για 6 τουλάχιστον άτομα, είχαν και από έναν δίσκο καφενείου με όλα τα σχετικά, δηλαδή πετσέτες, αλατοπίπερο, λαδολέμονο, οδοντογλυφίδες, κ. τ. τ.
Στο βάθος της μεγάλης αίθουσας υπήρχαν 2 ανδρικές και 2 γυναικείες καθαρές τουαλέτες.
Δεν ακούσαμε κάποια μουσική, η οποία ίσως και να ήταν περιττή λόγω της βαβούρας απ’ τον συνωστισμό της συγκεκριμένης μέρας και ώρας.

Οι σερβιτόροι, γύρω στους 7-8 νεαρούς άνδρες (! ), είχαν ομοιόμορφα παντελόνια τζιν και μαύρες μπλούζες που στην πλάτη τους ήταν σχεδιασμένο κάποιο απ’ τα 11 γράμματα της επωνυμίας τους, δηλ.: Ψ Α Ρ Ο Κ Ο Κ Κ Α Λ Ο. Επειδή οι σερβιτόροι ήταν λιγότεροι, μάθαμε ότι η ενδεκάδα συμπληρώνεται και με κάποιους μάγειρες ή προσωπικό κουζίνας!
Σε γενικές γραμμές ήταν όλοι τους ευγενικοί, πρόθυμοι και γνώστες του καταλόγου φαγητών και ποτών. Ωστόσο, η χαμηλή βαθμολόγησή μου της εξυπηρέτησης, με 2 στα 4, σημαίνει ότι υπάρχει σοβαρό οργανωτικό πρόβλημα, το οποίο όμως θα το περιγράψω στην ώρα του. Λίγη υπομονή ακόμα…

Ο κατάλογος με το μενού είναι πλήρης ποικιλιών και οι τιμές φαίνονται κατ’ αρχήν ικανοποιητικές. Περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:
-16 κρύα ορεκτικά & σούπες, στα 3-6.50 € (για την κακαβιά)
-10 σαλάτες, 5-8 € (για τη Caesar’s με καραβιδόψιχα)
-20 ζεστά ορεκτικά, θαλασσινά & οστρακοειδή, 7-15 € (για την καραβιδόψιχα)
-τα ψάρια Α διαλογής, 50-55 €/κιλό (τσιπούρα, φαγκρί, συναγρίδα.. )
-κουτσομούρες / μπακαλιάρος 36 €/κιλό ή 13 € η μερίδα
-γάμπαρη 45 €/ κιλό και καλαμάρι 38 €/κιλό.
Επίσης, 8 ζυμαρικά με θαλασσινά: 8-12 €, & σοκολατόπιτα ή πορτοκαλόπιτα, 4 €.

Αναψυκτικά και μπύρες, στα 2-4 €, αποστάγματα 200 ml. στα 7-10 €. Κρασί χύμα στα 3.90 € το ½ λίτρο, καθώς και 3-4 εμφιαλωμένα, με ακριβότερη τη λευκή ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ στα 25 €.

Στην αρχή μάς κέρασαν ελίτσες πράσινες, ενώ εμείς παραγγείλαμε μία σαλάτα, μια αλοιφή, δύο θαλασσινά και ένα ψάρι. Δεχτήκαμε το εμφιαλωμένο νερό (1 €), και ζήτησα μόνο μια μπύρα ΦΙΞ μαύρη, στα 3.50 €, η οποία σημειωτέον κατέφθασε αυτοστιγμεί!!

Θα αναφερθώ στα επιμέρους αυτά φαγητά, αφού όμως επισημάνω τι συνέβη.
Περιμέναμε σχεδόν ένα ημίωρο, χωρίς να έρθει ούτε καν το Ψ Ω Μ Α Κ Ι μας!! Εννοείται ότι τους ζήτησα τρεις φορές το ψωμί, την αλοιφή και τη σαλάτα, αλλά ατυχώς δεν βρήκα την παραμικρή ανταπόκριση από κανέναν!!

Στο ημίωρο, οποία έκπληξη, εμφανίστηκε πάνω σε μεγάλο δίσκο ΟΛΗ Η ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΣ Μ Α Ζ Ι!! Ήρθανε δηλαδή Τ Α Υ Τ Ο Χ Ρ Ο Ν Α:
• ζεστά ψωμιά με λαδορίγανη (3 €)
• μία χορταστική Caesar’s σαλάτα με καραβιδόψιχα (8 €)
• μια ενδιαφέρουσα μερίδα με σαρδέλες ψητές (7 €)
• 1 χταπόδι ψητό, αρκετά καλό(9.50 €)
• μία γαρίδες ψητές και νόστιμες (8 €)
• και μία αφθονότατη μερίδα λευκής ταραμοσαλάτας, στα 4 €.

Απορημένοι ρωτήσαμε γιατί αυτό, και πήραμε περίπου την απάντηση: ‘και πώς αλλιώς με τόσο κόσμο’!! Προηγουμένως, έχοντας αρκετό χρόνο αναμονής, χωρίς ούτε άρτον ούτε μουσικά θεάματα, τους ρώτησα ποιος είναι ο σεφ του μαγαζιού, και μου είπαν ότι είναι η Alma, η σύζυγος του επιχειρηματία που έχει την ιδιοκτησία του Ψ. Πράγματι, η Alma είναι κυριολεκτικά η Ψυχή της κουζίνας και του ψησίματος. Είναι αλήθεια πως ο ευφυής επιχειρηματίας σχεδίασε ένα όμορφο εστιατόριο, με επαρκές προσωπικό, καλά φαγητά και τιμές λογικές. Ως εκ τούτου, είναι πάντα γεμάτος και εξασφαλίζει αξιοσημείωτους τζίρους, με το σπαθί του και με τον ιδρώτα του. Γιατί όμως μας τα χαλάει τόσο στην οργάνωση και την εξυπηρέτηση;; Γιατί να μην δώσει οδηγίες να έρχεται το ψωμάκι του Θεού στην αρχή, μετά σαλάτες και αλοιφές, και τα υπόλοιπα έστω όλα μαζί;; Πρόσεξα ότι το ίδιο ακριβώς έγινε και σε άλλα γειτονικά μας τραπέζια…

Και όμως, το φαγητό για τους απανταχού καλοφαγάδες, που το πληρώνουν μάλιστα δεόντως, είναι ιεροτελεστία και τέρψη και όχι βέβαια βραχνάς…

Ο λογαριασμός στα 44 € (το άτομο 10/16 €), σημαίνει πως το vfm δεν είναι εξωφρενικό για ψαροφαγία, λαμβάνοντας υπόψη και το ευγενικό τους αποχαιρετιστήριο κέρασμα: τρίγωνα Πανοράματος και σφηνάκια γρανίτα λεμόνι..
Μολαταύτα, θεωρώ εξωφρενική και απαράδεκτη την οργάνωση και κατά συνέπεια το επίπεδο της εξυπηρέτησης, το οποίο δεν κρίνεται από τα χαμόγελα των παιδιών που μας σερβίρουν άμεσα μόνο τα ποτά ή σπεύδουν στο τέλος να φέρουν τη λυπητερή και να ξεστρώσουν, αλλά από την ουσία και την όλη διαδικασία της γαστρονομικής τελετουργίας!!

Γι’ αυτό και επιμένω τόσο στο θέμα και μάλιστα, επειδή τα ψάχνω, όπως ξέρετε, αναζήτησα τις σχετικές κριτικές των χρηστών στο σάιτ. Ο mavtasos (Νοέμβρη του 2016) και ο bigbabol (Απρίλη του 2015) είχαν την ίδια ακριβώς μεταχείριση, ενώ οι leda & denvas αναφέρθηκαν σε καθυστερήσεις και έλλειψη οργάνωσης, βαθμολογώντας κι αυτοί την εξυπηρέτηση με 2 στα 4!

Δύο λοιπόν εναλλακτικές βλέπω: ή τα παραγγέλνετε όλα απ’ την αρχή και, όταν δεήσουν και φθάσουν, τα τρώτε όλα μαζί σε ένα ξεχειλισμένο τραπέζι, όπου προφανώς κάποια θα κρυώσουν και εσείς θα αγχωθείτε, ή γίνεστε κι εσείς πονηρές γάτες, παραγγέλνοντας σκοπίμως λίγα-λίγα, και τρώτε πιο αργά, συζητώντας και απολαμβάνοντας χαλαρά…

Ωστόσο, το θέμα είναι, να οργανωθούν ορθολογικά και με σεβασμό στον πελάτη, να εκτελούν την παραγγελία του όπως πρέπει, ανεξάρτητα αν αυτός έρχεται σε ώρες αιχμής ή μη. Μόνον έτσι θα βελτιωθεί περαιτέρω η εικόνα της επιχείρησης στο μέλλον, αφού ο ικανοποιημένος θαμώνας θα το συστήσει εγκάρδια σε φίλους και συνεργάτες του!

Συμπερασματικά, δώστε μια ευκαιρία στο Ψ, εφόσον δεν σας νοιάζει η βαβούρα και όσα προανέφερα, μιας και τα ψαρικά του είναι νόστιμα και οι τιμές τους αρκετά λογικές για τα αθηναϊκά δεδομένα. Για όσους μάλιστα δεν οδηγείτε, σταματούν ακριβώς εκεί 3-4 συγκοινωνίες (Στάση Μπουμπουλίνας).
Σε κάθε περίπτωση πάντως, ειδικά στα Σ/Κ να οπλιστείτε με ιώβειο υπομονή!!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.