Loader

10 Ιούλ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Απειροελάχιστες οι πιθανότητες να βρεθεί τυχαία στο δρόμο μου το Αιγυπτιακόν. Αν δεν το είχε εντοπίσει η PP_TINA και δεν μας το είχε συστήσει στο ασκ, μάλλον απίθανο. Μετά την κουβέντα μας στο Αρχοντικόν πρόσφατα, με προέτρεψε θερμά να το επισκεφθώ και πολύ σωστά έπραξα από ό, τι αποδείχτηκε.

Από τη Νίκαια που βρισκόταν επί πολλά χρόνια, μετακόμισε από τον προηγούμενο Νοέμβριο σε μια περιοχή που γνωρίζω πολύ καλά, εξοχή πραγματική. Το εντόπισα πανεύκολα χωρίς gps, η θέση του ωστόσο με προβλημάτισε πολύ. Ενώ φανερά έχει επενδυθεί και προσπάθεια και χρήμα για τον πραγματικά καλαίσθητο χώρο, το ακριβές σημείο όπου βρίσκεται είναι "τί έκανες μπαμπά στην άγρια Δύση". Αν δεν πας συστημένος ή αν δεν μένεις εκεί κοντά, ίσως έχεις χάσει ένα από τα ωραιότερα γιαουρτλού που φαντάζεσαι. Εύχομαι ειλικρινά να γίνει ευρύτερα γνωστό, να κυνηγήσει και το delivery στις κοντινές περιοχές ( εγώ δυστυχώς είμαι πιο μακριά από την ακτίνα του ) και να ευνοηθεί θετικά από την πελατεία του γειτονικού "Μπακαλιαράκια της Άνοιξης".
Όχι μόνο για την μακρά ιστορία που κουβαλάει, αλλά κυρίως για τις παραδοσιακές του συνταγές με υλικά πρώτης ποιότητας, που εμάς τουλάχιστον μας ενθουσίασαν και δρομολογούμε άμεσα και νέα επίσκεψη.

Για τις λεπτομέρειες που αφορούν στο χώρο, δεν θα σας κουράσω, η ΤΙΝΑ τα έχει περιγράψει πολύ ωραία. Σίγουρα δεν είναι ο χώρος που θα περίμενες για κεμπαπτζίδικο, μάλλον για μοντέρνο εστιατόριο ή cafe θα ταίριαζε πιο πολύ. Τα παραδοσιακά του στοιχεία ( μπακίρια, μαξιλάρες, υφαντές κουρελούδες, σερβίτσια, ψάθινα διακοσμητικά) δίνουν μια ανατολίτικη πινελιά τόση - όση, σε ένα σύνολο πολύ ανοιχτόκαρδο, φωτεινό και μοντέρνο κατά τα άλλα.
Η καθαριότητα και η τάξη αξίζουν συγχαρητήρια όπως και οι τεχνίτες ψήστες στην κουζίνα. Και για όσους το αφιερώνουν το 3ωράκι στο φαγητό, ναι φίλοι μου, θα καθήσετε στα πιο μαλακά και άνετα καθίσματα που έχετε ποτέ φανταστεί (τα λευκά, όχι τα ξύλινα μπεζ ) και θα απλωθείτε σε τόσο μεγάλα και άνετα τραπέζια που όσο πληθωρικοί και να είστε ( σαν την αφεντιά μου ) το ραχάτι είναι δεδομένο. Συμβουλή: προτιμήστε τους πίσω γωνιακούς καναπέδες με τις έθνικ μαξιλάρες.

Η βόλτα μας στην Άνοιξη έγινε την Κυριακή 18/6, αμέσως μετά το La(τρεμένο) Gratella, με τον καιρό να έχει πια ξανοίξει από το ανεμοβρόχι αλλά με ουδεμία υπόνοια για τις νύχτες των ζωντανών νεκρών που θα ακολουθούσαν στο τέλος του μήνα. Το "ψηθήκαμε και λιώσαμε" δεν πλησιάζει καν να περιγράψει το επίπεδο βρασμού. Αλλά έχουμε αντέξει και σε χειρότερα, τί να μας πει και το νουμεράκι 46....

Τύχαμε περιποίησης βασιλικού επιπέδου, σε ένα εντελώς άδειο μαγαζί, από την ισπανικής καταγωγής κοπέλα στο σέρβις, που τώρα μαθαίνει να γράφει ελληνικά. Ευχάριστη, πολύ πρόθυμη και αθόρυβη. Ίσως λίγο παραπάνω προσηλωμένη στη δουλειά της, μας άγχωσε λίγο κάποια στιγμή, αλλά εν συνεχεία προσαρμόστηκε στους ρυθμούς μας, οπότε όλα καλά και δεν έχω τίποτα να προσάψω.

Στο δια ταύτα λοιπόν, τί τρώμε στο Αιγυπτιακόν ;

Προσπερνάμε με συνοπτικές διαδικασίες τα καλαμάκια, τα τυλιχτά και τις συνήθεις σαλάτες. Δεν ήρθες βέβαια στο Αιγυπτιακόν για να φας τυλιχτό ή χωριάτικη ; Εγώ ήθελα ταμπουλέ, αλλά ατύχησα, η παρέα περιέργως προτίμησε την ομώνυμη σαλάτα ( πρασινάδες με πορτοκάλι, μέλι και σουσάμι, 7 e ), την οποία δεν προτείνω, ήταν εντελώς αδιάφορη και ακριβή γι αυτό που ήταν και η παρέα δεν έβγαλε τσιμουδιά και τί να έλεγε άλλωστε. Και τί ήταν τελικά αυτή η σαλάτα; Ένα ατυχές άλλοθι ήταν για τα παρακάτω. Εγώ το προσπέρασα. Εσύ αν θες σαλάτα, πάρε ταμπουλέ. Ή έστω την πολίτικη.

Δεν παραλείπουμε με την καμία το παραδοσιακό λαχματζούν με τη λεπτή τραγανή χειροποίητη πίτα ( με τιμή στα 4 e, πάρτε 2 μερίδες να έχετε στο τραπέζι να σας βρίσκονται ). Είναι τόσο καλό, όσο το περιγράφει η TINA. Αλλά κι ένα άλλο που δοκίμασα λίγες μέρες μετά στο Μεταξουργείο, είναι άλλο τόσο πιο καλό, όσο το περιγράφει το PONTIKI. Στο θέμα λαχματζούν, είμαι κολλημένη. Τέρμα. Δώστε μου κάθε μέρα να δοκιμάζω και να λέω τη γνώμη μου.

Τσιμπάμε και την καπνιστή τους μελιτζανοσαλάτα ( 5 e ). Αληθινά καπνισμένη όμως. Με μυρωδικά και σκορδάκι μούρλια. Θα σας φέρουν και μια γαβάθα τραγανές πιτούλες κομμένες ( δεν μας τις χρέωσαν ) και βλέπω την παρέα σας να μην σταυρώνει μπουκιά. Στο τσακίρ κέφι πάρε και σουτζούκι και πίτα Καισαρείας, εγώ θα τα πάρω την επόμενη φορά.

Δεν περιφρονούμε και τις φρέσκιες τηγανιτές πατάτες ( 3,50 e ). Ίσως λίγο καλύτερες από της μαμάς μου. Καταλάβατε.

Και τέλος, πέφτουμε ανηλεώς και με τα μούτρα σε αυτό για το οποίο ήρθαμε. Μερίδα Ισκεντέρ ( με ελαφρά πικάντικη σάλτσα και το γιαούρτι στο πλάι. Πίτα νοτισμένη από τα ζουμάκια του κεμπάπ και της σάλτσας, ψητή πιπεριά, κρεμμύδι και μαιντανό ). Με πονηριά έκλεψα μπουκιά από το πιάτο του φίλου μας, αλλιώς.... μη το είδατε μη το απαντήσατε ( τιμή στα 9,50 e, τα αξίζει 100% ).
Μερίδα γιαουρτλού κεμπάπ. Ό, τι πιο παραδοσιακό έχω δοκιμάσει ποτέ ( ναι, καλά, αυτά μας τα έχεις ξαναπεί..... ) Ο, ΤΙ ΠΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΛΕΜΕΕΕ. Ποσότητα αρκετή, σίγουρα για 2 άτομα ( ναι, την μοιράστηκα ), εμφάνιση 5 αστέρων, να μη θες να χαλάσεις το ντεκόρ, και από νοστιμιά, άλλο πράγμα. Μα δεν πρέπει να λέω υπερβολές. Όσοι τυχεροί πάτε, ελπίζω να με θυμηθείτε και να με μνημονεύσετε χαχαχα... ( 10 e, άξια, άξια ).

( Περιφερειακά αλλά κι αυτά με τη σημασία τους, νεράκι σε κανάτα, coca cola 330 ml 1,50 e, Kaizer 3,50 e. Κέρασμα, καλοφτιαγμένο και όχι πετρώδες μωσαικό με παγωτό και σιρόπι βύσσινο ). Δώσαμε 45 ευρώ με απόδειξη, δηλ. 15 e το άτομο και είπαμε γουάου.

Ο μεσήλικας κύριος που μας ξεπροβόδισε, εικάζω ο ιδιοκτήτης, ήταν ευγενέστατος και μου φάνηκε σωστός επαγγελματίας, συζητήσαμε για λίγο μαζί του, του έδωσα συγχαρητήρια ( κάτι που κάνω σπάνια ) και του ευχήθηκα τα καλύτερα, δηλαδή μακροημέρευση και στη νέα του γειτονιά.

Κλείνω, μην φωνάζετε. Προτείνεται το Αιγυπτιακόν ; Τί να σας πω......
Εγώ σας δίνω την ευχή μου κι εσείς κάντε ό, τι καταλαβαίνετε.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

10 Ιούλ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Απειροελάχιστες οι πιθανότητες να βρεθεί τυχαία στο δρόμο μου το Αιγυπτιακόν. Αν δεν το είχε εντοπίσει η PP_TINA και δεν μας το είχε συστήσει στο ασκ, μάλλον απίθανο. Μετά την κουβέντα μας στο Αρχοντικόν πρόσφατα, με προέτρεψε θερμά να το επισκεφθώ και πολύ σωστά έπραξα από ό, τι αποδείχτηκε.

Από τη Νίκαια που βρισκόταν επί πολλά χρόνια, μετακόμισε από τον προηγούμενο Νοέμβριο σε μια περιοχή που γνωρίζω πολύ καλά, εξοχή πραγματική. Το εντόπισα πανεύκολα χωρίς gps, η θέση του ωστόσο με προβλημάτισε πολύ. Ενώ φανερά έχει επενδυθεί και προσπάθεια και χρήμα για τον πραγματικά καλαίσθητο χώρο, το ακριβές σημείο όπου βρίσκεται είναι "τί έκανες μπαμπά στην άγρια Δύση". Αν δεν πας συστημένος ή αν δεν μένεις εκεί κοντά, ίσως έχεις χάσει ένα από τα ωραιότερα γιαουρτλού που φαντάζεσαι. Εύχομαι ειλικρινά να γίνει ευρύτερα γνωστό, να κυνηγήσει και το delivery στις κοντινές περιοχές ( εγώ δυστυχώς είμαι πιο μακριά από την ακτίνα του ) και να ευνοηθεί θετικά από την πελατεία του γειτονικού "Μπακαλιαράκια της Άνοιξης".
Όχι μόνο για την μακρά ιστορία που κουβαλάει, αλλά κυρίως για τις παραδοσιακές του συνταγές με υλικά πρώτης ποιότητας, που εμάς τουλάχιστον μας ενθουσίασαν και δρομολογούμε άμεσα και νέα επίσκεψη.

Για τις λεπτομέρειες που αφορούν στο χώρο, δεν θα σας κουράσω, η ΤΙΝΑ τα έχει περιγράψει πολύ ωραία. Σίγουρα δεν είναι ο χώρος που θα περίμενες για κεμπαπτζίδικο, μάλλον για μοντέρνο εστιατόριο ή cafe θα ταίριαζε πιο πολύ. Τα παραδοσιακά του στοιχεία ( μπακίρια, μαξιλάρες, υφαντές κουρελούδες, σερβίτσια, ψάθινα διακοσμητικά) δίνουν μια ανατολίτικη πινελιά τόση - όση, σε ένα σύνολο πολύ ανοιχτόκαρδο, φωτεινό και μοντέρνο κατά τα άλλα.
Η καθαριότητα και η τάξη αξίζουν συγχαρητήρια όπως και οι τεχνίτες ψήστες στην κουζίνα. Και για όσους το αφιερώνουν το 3ωράκι στο φαγητό, ναι φίλοι μου, θα καθήσετε στα πιο μαλακά και άνετα καθίσματα που έχετε ποτέ φανταστεί (τα λευκά, όχι τα ξύλινα μπεζ ) και θα απλωθείτε σε τόσο μεγάλα και άνετα τραπέζια που όσο πληθωρικοί και να είστε ( σαν την αφεντιά μου ) το ραχάτι είναι δεδομένο. Συμβουλή: προτιμήστε τους πίσω γωνιακούς καναπέδες με τις έθνικ μαξιλάρες.

Η βόλτα μας στην Άνοιξη έγινε την Κυριακή 18/6, αμέσως μετά το La(τρεμένο) Gratella, με τον καιρό να έχει πια ξανοίξει από το ανεμοβρόχι αλλά με ουδεμία υπόνοια για τις νύχτες των ζωντανών νεκρών που θα ακολουθούσαν στο τέλος του μήνα. Το "ψηθήκαμε και λιώσαμε" δεν πλησιάζει καν να περιγράψει το επίπεδο βρασμού. Αλλά έχουμε αντέξει και σε χειρότερα, τί να μας πει και το νουμεράκι 46....

Τύχαμε περιποίησης βασιλικού επιπέδου, σε ένα εντελώς άδειο μαγαζί, από την ισπανικής καταγωγής κοπέλα στο σέρβις, που τώρα μαθαίνει να γράφει ελληνικά. Ευχάριστη, πολύ πρόθυμη και αθόρυβη. Ίσως λίγο παραπάνω προσηλωμένη στη δουλειά της, μας άγχωσε λίγο κάποια στιγμή, αλλά εν συνεχεία προσαρμόστηκε στους ρυθμούς μας, οπότε όλα καλά και δεν έχω τίποτα να προσάψω.

Στο δια ταύτα λοιπόν, τί τρώμε στο Αιγυπτιακόν ;

Προσπερνάμε με συνοπτικές διαδικασίες τα καλαμάκια, τα τυλιχτά και τις συνήθεις σαλάτες. Δεν ήρθες βέβαια στο Αιγυπτιακόν για να φας τυλιχτό ή χωριάτικη ; Εγώ ήθελα ταμπουλέ, αλλά ατύχησα, η παρέα περιέργως προτίμησε την ομώνυμη σαλάτα ( πρασινάδες με πορτοκάλι, μέλι και σουσάμι, 7 e ), την οποία δεν προτείνω, ήταν εντελώς αδιάφορη και ακριβή γι αυτό που ήταν και η παρέα δεν έβγαλε τσιμουδιά και τί να έλεγε άλλωστε. Και τί ήταν τελικά αυτή η σαλάτα; Ένα ατυχές άλλοθι ήταν για τα παρακάτω. Εγώ το προσπέρασα. Εσύ αν θες σαλάτα, πάρε ταμπουλέ. Ή έστω την πολίτικη.

Δεν παραλείπουμε με την καμία το παραδοσιακό λαχματζούν με τη λεπτή τραγανή χειροποίητη πίτα ( με τιμή στα 4 e, πάρτε 2 μερίδες να έχετε στο τραπέζι να σας βρίσκονται ). Είναι τόσο καλό, όσο το περιγράφει η TINA. Αλλά κι ένα άλλο που δοκίμασα λίγες μέρες μετά στο Μεταξουργείο, είναι άλλο τόσο πιο καλό, όσο το περιγράφει το PONTIKI. Στο θέμα λαχματζούν, είμαι κολλημένη. Τέρμα. Δώστε μου κάθε μέρα να δοκιμάζω και να λέω τη γνώμη μου.

Τσιμπάμε και την καπνιστή τους μελιτζανοσαλάτα ( 5 e ). Αληθινά καπνισμένη όμως. Με μυρωδικά και σκορδάκι μούρλια. Θα σας φέρουν και μια γαβάθα τραγανές πιτούλες κομμένες ( δεν μας τις χρέωσαν ) και βλέπω την παρέα σας να μην σταυρώνει μπουκιά. Στο τσακίρ κέφι πάρε και σουτζούκι και πίτα Καισαρείας, εγώ θα τα πάρω την επόμενη φορά.

Δεν περιφρονούμε και τις φρέσκιες τηγανιτές πατάτες ( 3,50 e ). Ίσως λίγο καλύτερες από της μαμάς μου. Καταλάβατε.

Και τέλος, πέφτουμε ανηλεώς και με τα μούτρα σε αυτό για το οποίο ήρθαμε. Μερίδα Ισκεντέρ ( με ελαφρά πικάντικη σάλτσα και το γιαούρτι στο πλάι. Πίτα νοτισμένη από τα ζουμάκια του κεμπάπ και της σάλτσας, ψητή πιπεριά, κρεμμύδι και μαιντανό ). Με πονηριά έκλεψα μπουκιά από το πιάτο του φίλου μας, αλλιώς.... μη το είδατε μη το απαντήσατε ( τιμή στα 9,50 e, τα αξίζει 100% ).
Μερίδα γιαουρτλού κεμπάπ. Ό, τι πιο παραδοσιακό έχω δοκιμάσει ποτέ ( ναι, καλά, αυτά μας τα έχεις ξαναπεί..... ) Ο, ΤΙ ΠΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΛΕΜΕΕΕ. Ποσότητα αρκετή, σίγουρα για 2 άτομα ( ναι, την μοιράστηκα ), εμφάνιση 5 αστέρων, να μη θες να χαλάσεις το ντεκόρ, και από νοστιμιά, άλλο πράγμα. Μα δεν πρέπει να λέω υπερβολές. Όσοι τυχεροί πάτε, ελπίζω να με θυμηθείτε και να με μνημονεύσετε χαχαχα... ( 10 e, άξια, άξια ).

( Περιφερειακά αλλά κι αυτά με τη σημασία τους, νεράκι σε κανάτα, coca cola 330 ml 1,50 e, Kaizer 3,50 e. Κέρασμα, καλοφτιαγμένο και όχι πετρώδες μωσαικό με παγωτό και σιρόπι βύσσινο ). Δώσαμε 45 ευρώ με απόδειξη, δηλ. 15 e το άτομο και είπαμε γουάου.

Ο μεσήλικας κύριος που μας ξεπροβόδισε, εικάζω ο ιδιοκτήτης, ήταν ευγενέστατος και μου φάνηκε σωστός επαγγελματίας, συζητήσαμε για λίγο μαζί του, του έδωσα συγχαρητήρια ( κάτι που κάνω σπάνια ) και του ευχήθηκα τα καλύτερα, δηλαδή μακροημέρευση και στη νέα του γειτονιά.

Κλείνω, μην φωνάζετε. Προτείνεται το Αιγυπτιακόν ; Τί να σας πω......
Εγώ σας δίνω την ευχή μου κι εσείς κάντε ό, τι καταλαβαίνετε.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

Ucook

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

€ / Άτομο

10-16

Απειροελάχιστες οι πιθανότητες να βρεθεί τυχαία στο δρόμο μου το Αιγυπτιακόν. Αν δεν το είχε εντοπίσει η PP_TINA και δεν μας το είχε συστήσει στο ασκ, μάλλον απίθανο. Μετά την κουβέντα μας στο Αρχοντικόν πρόσφατα, με προέτρεψε θερμά να το επισκεφθώ και πολύ σωστά έπραξα από ό, τι αποδείχτηκε.

Από τη Νίκαια που βρισκόταν επί πολλά χρόνια, μετακόμισε από τον προηγούμενο Νοέμβριο σε μια περιοχή που γνωρίζω πολύ καλά, εξοχή πραγματική. Το εντόπισα πανεύκολα χωρίς gps, η θέση του ωστόσο με προβλημάτισε πολύ. Ενώ φανερά έχει επενδυθεί και προσπάθεια και χρήμα για τον πραγματικά καλαίσθητο χώρο, το ακριβές σημείο όπου βρίσκεται είναι "τί έκανες μπαμπά στην άγρια Δύση". Αν δεν πας συστημένος ή αν δεν μένεις εκεί κοντά, ίσως έχεις χάσει ένα από τα ωραιότερα γιαουρτλού που φαντάζεσαι. Εύχομαι ειλικρινά να γίνει ευρύτερα γνωστό, να κυνηγήσει και το delivery στις κοντινές περιοχές ( εγώ δυστυχώς είμαι πιο μακριά από την ακτίνα του ) και να ευνοηθεί θετικά από την πελατεία του γειτονικού "Μπακαλιαράκια της Άνοιξης".
Όχι μόνο για την μακρά ιστορία που κουβαλάει, αλλά κυρίως για τις παραδοσιακές του συνταγές με υλικά πρώτης ποιότητας, που εμάς τουλάχιστον μας ενθουσίασαν και δρομολογούμε άμεσα και νέα επίσκεψη.

Για τις λεπτομέρειες που αφορούν στο χώρο, δεν θα σας κουράσω, η ΤΙΝΑ τα έχει περιγράψει πολύ ωραία. Σίγουρα δεν είναι ο χώρος που θα περίμενες για κεμπαπτζίδικο, μάλλον για μοντέρνο εστιατόριο ή cafe θα ταίριαζε πιο πολύ. Τα παραδοσιακά του στοιχεία ( μπακίρια, μαξιλάρες, υφαντές κουρελούδες, σερβίτσια, ψάθινα διακοσμητικά) δίνουν μια ανατολίτικη πινελιά τόση - όση, σε ένα σύνολο πολύ ανοιχτόκαρδο, φωτεινό και μοντέρνο κατά τα άλλα.
Η καθαριότητα και η τάξη αξίζουν συγχαρητήρια όπως και οι τεχνίτες ψήστες στην κουζίνα. Και για όσους το αφιερώνουν το 3ωράκι στο φαγητό, ναι φίλοι μου, θα καθήσετε στα πιο μαλακά και άνετα καθίσματα που έχετε ποτέ φανταστεί (τα λευκά, όχι τα ξύλινα μπεζ ) και θα απλωθείτε σε τόσο μεγάλα και άνετα τραπέζια που όσο πληθωρικοί και να είστε ( σαν την αφεντιά μου ) το ραχάτι είναι δεδομένο. Συμβουλή: προτιμήστε τους πίσω γωνιακούς καναπέδες με τις έθνικ μαξιλάρες.

Η βόλτα μας στην Άνοιξη έγινε την Κυριακή 18/6, αμέσως μετά το La(τρεμένο) Gratella, με τον καιρό να έχει πια ξανοίξει από το ανεμοβρόχι αλλά με ουδεμία υπόνοια για τις νύχτες των ζωντανών νεκρών που θα ακολουθούσαν στο τέλος του μήνα. Το "ψηθήκαμε και λιώσαμε" δεν πλησιάζει καν να περιγράψει το επίπεδο βρασμού. Αλλά έχουμε αντέξει και σε χειρότερα, τί να μας πει και το νουμεράκι 46....

Τύχαμε περιποίησης βασιλικού επιπέδου, σε ένα εντελώς άδειο μαγαζί, από την ισπανικής καταγωγής κοπέλα στο σέρβις, που τώρα μαθαίνει να γράφει ελληνικά. Ευχάριστη, πολύ πρόθυμη και αθόρυβη. Ίσως λίγο παραπάνω προσηλωμένη στη δουλειά της, μας άγχωσε λίγο κάποια στιγμή, αλλά εν συνεχεία προσαρμόστηκε στους ρυθμούς μας, οπότε όλα καλά και δεν έχω τίποτα να προσάψω.

Στο δια ταύτα λοιπόν, τί τρώμε στο Αιγυπτιακόν ;

Προσπερνάμε με συνοπτικές διαδικασίες τα καλαμάκια, τα τυλιχτά και τις συνήθεις σαλάτες. Δεν ήρθες βέβαια στο Αιγυπτιακόν για να φας τυλιχτό ή χωριάτικη ; Εγώ ήθελα ταμπουλέ, αλλά ατύχησα, η παρέα περιέργως προτίμησε την ομώνυμη σαλάτα ( πρασινάδες με πορτοκάλι, μέλι και σουσάμι, 7 e ), την οποία δεν προτείνω, ήταν εντελώς αδιάφορη και ακριβή γι αυτό που ήταν και η παρέα δεν έβγαλε τσιμουδιά και τί να έλεγε άλλωστε. Και τί ήταν τελικά αυτή η σαλάτα; Ένα ατυχές άλλοθι ήταν για τα παρακάτω. Εγώ το προσπέρασα. Εσύ αν θες σαλάτα, πάρε ταμπουλέ. Ή έστω την πολίτικη.

Δεν παραλείπουμε με την καμία το παραδοσιακό λαχματζούν με τη λεπτή τραγανή χειροποίητη πίτα ( με τιμή στα 4 e, πάρτε 2 μερίδες να έχετε στο τραπέζι να σας βρίσκονται ). Είναι τόσο καλό, όσο το περιγράφει η TINA. Αλλά κι ένα άλλο που δοκίμασα λίγες μέρες μετά στο Μεταξουργείο, είναι άλλο τόσο πιο καλό, όσο το περιγράφει το PONTIKI. Στο θέμα λαχματζούν, είμαι κολλημένη. Τέρμα. Δώστε μου κάθε μέρα να δοκιμάζω και να λέω τη γνώμη μου.

Τσιμπάμε και την καπνιστή τους μελιτζανοσαλάτα ( 5 e ). Αληθινά καπνισμένη όμως. Με μυρωδικά και σκορδάκι μούρλια. Θα σας φέρουν και μια γαβάθα τραγανές πιτούλες κομμένες ( δεν μας τις χρέωσαν ) και βλέπω την παρέα σας να μην σταυρώνει μπουκιά. Στο τσακίρ κέφι πάρε και σουτζούκι και πίτα Καισαρείας, εγώ θα τα πάρω την επόμενη φορά.

Δεν περιφρονούμε και τις φρέσκιες τηγανιτές πατάτες ( 3,50 e ). Ίσως λίγο καλύτερες από της μαμάς μου. Καταλάβατε.

Και τέλος, πέφτουμε ανηλεώς και με τα μούτρα σε αυτό για το οποίο ήρθαμε. Μερίδα Ισκεντέρ ( με ελαφρά πικάντικη σάλτσα και το γιαούρτι στο πλάι. Πίτα νοτισμένη από τα ζουμάκια του κεμπάπ και της σάλτσας, ψητή πιπεριά, κρεμμύδι και μαιντανό ). Με πονηριά έκλεψα μπουκιά από το πιάτο του φίλου μας, αλλιώς.... μη το είδατε μη το απαντήσατε ( τιμή στα 9,50 e, τα αξίζει 100% ).
Μερίδα γιαουρτλού κεμπάπ. Ό, τι πιο παραδοσιακό έχω δοκιμάσει ποτέ ( ναι, καλά, αυτά μας τα έχεις ξαναπεί..... ) Ο, ΤΙ ΠΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΛΕΜΕΕΕ. Ποσότητα αρκετή, σίγουρα για 2 άτομα ( ναι, την μοιράστηκα ), εμφάνιση 5 αστέρων, να μη θες να χαλάσεις το ντεκόρ, και από νοστιμιά, άλλο πράγμα. Μα δεν πρέπει να λέω υπερβολές. Όσοι τυχεροί πάτε, ελπίζω να με θυμηθείτε και να με μνημονεύσετε χαχαχα... ( 10 e, άξια, άξια ).

( Περιφερειακά αλλά κι αυτά με τη σημασία τους, νεράκι σε κανάτα, coca cola 330 ml 1,50 e, Kaizer 3,50 e. Κέρασμα, καλοφτιαγμένο και όχι πετρώδες μωσαικό με παγωτό και σιρόπι βύσσινο ). Δώσαμε 45 ευρώ με απόδειξη, δηλ. 15 e το άτομο και είπαμε γουάου.

Ο μεσήλικας κύριος που μας ξεπροβόδισε, εικάζω ο ιδιοκτήτης, ήταν ευγενέστατος και μου φάνηκε σωστός επαγγελματίας, συζητήσαμε για λίγο μαζί του, του έδωσα συγχαρητήρια ( κάτι που κάνω σπάνια ) και του ευχήθηκα τα καλύτερα, δηλαδή μακροημέρευση και στη νέα του γειτονιά.

Κλείνω, μην φωνάζετε. Προτείνεται το Αιγυπτιακόν ; Τί να σας πω......
Εγώ σας δίνω την ευχή μου κι εσείς κάντε ό, τι καταλαβαίνετε.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.