Loader

10 Σεπ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Το καλοκαιράκι μπορεί σιγά σιγά να φτάνει στο τέλος του, όμως έχουμε ακόμα μπόλικο περιθώριο μπροστά μας για εξορμήσεις παραθαλάσσιες και βουτιές συνδυασμένες με ούζα σε παρακείμενα των παραλιών στέκια! Ο Κάπτεν λοιπόν στην ψαραγορά του Λαυρίου μπορεί να μην βλέπει θάλασσα, αλλά αποτελεί μία έξοχη επιλογή για όσους βρεθούν σ’ εκείνα τα μέρη, γι’ αυτό και φρόντισα να τον προσθέσω στο σάιτ μας και να του κάνω τώρα ποδαρικό στις κριτικές.

Τον Καπετάνιο λοιπόν τον πρωτοανακάλυψα τον περασμένο χειμώνα, τελείως off season δηλαδή, όταν μια ατυχής συγκυρία οδήγησε ένα απόγευμα καθημερινής τη συναδελφοπαρέα μας προς Κερατέα μεριά. Αφού εκπληρώσαμε την κοινωνική μας υποχρέωση, πεινάσαμε και ντόπιος Κερατιώτης, του οποίου τη συμβουλή ζητήσαμε για το πού να πάμε να φάμε θαλασσινά, μας έστειλε καρφωτούς στον Κάπτεν. Ακολούθησε τότε επικό τσιμπούσι, το οποίο ακόμα μνημονεύουμε.

Μου πήρε λίγο καιρό να ξαναβρεθώ στον φιλόξενο χώρο του, αλλά τελικά τον ξαναεπισκέφτηκα ένα απόγευμα μιας όμορφης Δευτέρας του καλοκαιριού. Ήμασταν τρεις μικροί φίλοι, αρκούντως πεινασμένοι μετά τα μακροβούτια μας σε κάποια κοντινή θάλασσα κι έχοντας τις θύμησες από εκείνο το καταπληκτικό τσιμπούσι νωπές κι ολοζώντανες ακόμα στο μυαλό μου, μας οδήγησα ντουγρού στον Καπετάνιο.

Η μέρα και η ώρα ήταν χαλαρές, οπότε η επιλογή του τραπεζιού ήταν άνετη. Κάτσαμε λοιπόν σε ένα από τα εξωτερικά τραπέζια και μάλιστα σε στρατηγική θέση σε σχέση με τον μεγάλο ανεμιστήρα, ο οποίος ήταν αρκετά αποτελεσματικός και μας δρόσιζε.

Ο χώρος είναι πάναπλος. Η καλοκαιρινή βερσιόν είναι τα τραπεζάκια έξω στον πεζόδρομο στην περιοχή της ψαραγοράς του Λαυρίου, που εμένα μ’ αρέσει πολύ. Η χειμερινή είναι ο μικρός του εσωτερικός χώρος, πολύ απλός, πολύ καθαρός κι ελαφρώς παλιακός- με την καλή έννοια, καθώς αποπνέει μια ζεστασιά και μια αίσθηση φιλόξενη, με το τζάκι του στη γωνία, το ξύλο, τα γήινα χρώματα και τις διακριτικές θαλασσινές πινελιές.

Η εξυπηρέτηση είναι καλή, ευγενική κι ευχάριστη. Τον χειμώνα μας είχε εξυπηρετήσει μια κυρία έξω καρδιά, η οποία ήταν άκρως βοηθητική κατά την παραγγελία, πανταχού παρούσα, γελαστή και σβέλτη. Στην καλοκαιρινή μου εξόρμηση η εξυπηρέτηση ήταν πιο χαμηλών τόνων, και πάλι όμως μας άφησε πολύ ευχαριστημένους.

Και τώρα να περάσω στο σπουδαίο ζήτημα του φαγητού. Θα περιοριστώ να σας περιγράψω τις νοστιμιές που φάγαμε το καλοκαίρι, καθώς στη χειμωνιάτικη έξοδο φάγαμε τον άμπακα, ήπιαμε το αγλέουρα και γενικά την είχαμε χάσει την μπάλα.

Το μαζεμένο μας λοιπόν καλοκαιρινό μενού απαρτίστηκε από τα εξής:

Πάρα πολύ καλή τυροκαυτερή, χειροποίητη βεβαίως, καυτερή όσο χρειάζεται και πολύ νόστιμη. Ο τυροκαυτεροφάγος της τριάδας μας την εκτίμησε δεόντως και πολύ του άρεσε.

Πολύ νόστιμα κολοκυθάκια τηγανιτά, από αυτά τα ανάλαφρα, τα καλοτηγανισμένα, που τρώγονται λαίμαργα καθώς δεν έχουν ρουφήξει όλα τα λάδια του κόσμου, αλλά είναι όπως οφείλει το κολοκυθάκι το σωστό να είναι. Πιάτο απλό, αλλά σωστά εκτελεσμένο.

Χόρτα και πιο συγκεκριμένα βλήτα, καθώς τι πιο ταιριαστό με τα ψαράκια και τα θαλασσινά ένα καλοκαιρινό απόγευμα, από μια πιατέλα καλοβρασμένα βλήτα, έξτρα λεμονισμένα; Πολύ καλά κι αυτά.

Γαύρος μαρινάτος, πιάτο αγαπημένο, το τιμώ συχνά πυκνά. Η εκτέλεση του Καπετάνιου ήταν πολύ καλή, οπότε και αυτό το απλό πιάτο το καταευχαριστηθήκαμε.

Χταπόδι βραστό ξυδάτο. Η μερίδα ήταν ιδιαιτέρως πλούσια και χορταστική και το χταπόδι εξαιρετικό. Ήρθε κι έδεσε καταπληκτικά με τα ούζα μας.

Τέλος, πήραμε τα μύδια σαγανάκι. Άλλη εξαιρετικά πλούσια μερίδα και τα μύδια πεντανόστιμα. Η ποσότητα των μυδιών ήταν σχεδόν ατελείωτη και η σάλτσα γευστική, τέλεια δεμένη και φυσικά ιδανική για βούτες. Ο φίλος μου που πρώτη φορά δοκίμαζε μύδια σε εκδοχή σαγανάκι (αλλοδαπός, τι να τον κάνεις) ξετρελάθηκε. Και οι δύο άλλες όμως που έχουμε φάει και ξαναφάει μύδια σαγανάκι τα βρήκαμε εξαιρετικά!

Όλα τα παραπάνω τα συνοδεύσαμε με δύο καραφάκια ούζο Χαντζόπουλο, καθώς ως γνωστόν το χταπόδι και το μύδι δίχως ούζο δεν κατεβαίνει!

Το κλείσιμο των νοστιμιών επήλθε γλυκά με κέρασμα ενός γλυκού με μπισκοτένια βάση κι από πάνω κάτι σαν λεμονοζελέ. Παρόλο που δεν ήταν ακριβώς στη φάση μου, ταίριαξε με το όλο γεύμα και βεβαίως εκτιμήθηκε δεόντως ως κίνηση.

Να σημειωθεί ότι στην αρχή ήρθε φρέσκο ψωμάκι, που μου φάνηκε αρκετά αδιάφορο. Επίσης ήρθε νερό εμφιαλωμένο, το οποίο ευγενικά επιστρέψαμε κι αντικαταστάθηκε με κανάτα.

Για όλα τα παραπάνω ο λογαριασμός έφτασε τα 49 ευρώ, γύρω στα 16 ευρώ το άτομο δηλαδή, άρα μιλάμε για Value for Money άψογο! Πρόκειται ξεκάθαρα λοιπόν για περίπτωση που αξίζει την προσοχή σας και μία ή και περισσότερες επισκέψεις κατά τις εκδρομές σας προς την ευρύτερη περιοχή! Ε, πηγαίνετε ντε!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

10 Σεπ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Το καλοκαιράκι μπορεί σιγά σιγά να φτάνει στο τέλος του, όμως έχουμε ακόμα μπόλικο περιθώριο μπροστά μας για εξορμήσεις παραθαλάσσιες και βουτιές συνδυασμένες με ούζα σε παρακείμενα των παραλιών στέκια! Ο Κάπτεν λοιπόν στην ψαραγορά του Λαυρίου μπορεί να μην βλέπει θάλασσα, αλλά αποτελεί μία έξοχη επιλογή για όσους βρεθούν σ’ εκείνα τα μέρη, γι’ αυτό και φρόντισα να τον προσθέσω στο σάιτ μας και να του κάνω τώρα ποδαρικό στις κριτικές.

Τον Καπετάνιο λοιπόν τον πρωτοανακάλυψα τον περασμένο χειμώνα, τελείως off season δηλαδή, όταν μια ατυχής συγκυρία οδήγησε ένα απόγευμα καθημερινής τη συναδελφοπαρέα μας προς Κερατέα μεριά. Αφού εκπληρώσαμε την κοινωνική μας υποχρέωση, πεινάσαμε και ντόπιος Κερατιώτης, του οποίου τη συμβουλή ζητήσαμε για το πού να πάμε να φάμε θαλασσινά, μας έστειλε καρφωτούς στον Κάπτεν. Ακολούθησε τότε επικό τσιμπούσι, το οποίο ακόμα μνημονεύουμε.

Μου πήρε λίγο καιρό να ξαναβρεθώ στον φιλόξενο χώρο του, αλλά τελικά τον ξαναεπισκέφτηκα ένα απόγευμα μιας όμορφης Δευτέρας του καλοκαιριού. Ήμασταν τρεις μικροί φίλοι, αρκούντως πεινασμένοι μετά τα μακροβούτια μας σε κάποια κοντινή θάλασσα κι έχοντας τις θύμησες από εκείνο το καταπληκτικό τσιμπούσι νωπές κι ολοζώντανες ακόμα στο μυαλό μου, μας οδήγησα ντουγρού στον Καπετάνιο.

Η μέρα και η ώρα ήταν χαλαρές, οπότε η επιλογή του τραπεζιού ήταν άνετη. Κάτσαμε λοιπόν σε ένα από τα εξωτερικά τραπέζια και μάλιστα σε στρατηγική θέση σε σχέση με τον μεγάλο ανεμιστήρα, ο οποίος ήταν αρκετά αποτελεσματικός και μας δρόσιζε.

Ο χώρος είναι πάναπλος. Η καλοκαιρινή βερσιόν είναι τα τραπεζάκια έξω στον πεζόδρομο στην περιοχή της ψαραγοράς του Λαυρίου, που εμένα μ’ αρέσει πολύ. Η χειμερινή είναι ο μικρός του εσωτερικός χώρος, πολύ απλός, πολύ καθαρός κι ελαφρώς παλιακός- με την καλή έννοια, καθώς αποπνέει μια ζεστασιά και μια αίσθηση φιλόξενη, με το τζάκι του στη γωνία, το ξύλο, τα γήινα χρώματα και τις διακριτικές θαλασσινές πινελιές.

Η εξυπηρέτηση είναι καλή, ευγενική κι ευχάριστη. Τον χειμώνα μας είχε εξυπηρετήσει μια κυρία έξω καρδιά, η οποία ήταν άκρως βοηθητική κατά την παραγγελία, πανταχού παρούσα, γελαστή και σβέλτη. Στην καλοκαιρινή μου εξόρμηση η εξυπηρέτηση ήταν πιο χαμηλών τόνων, και πάλι όμως μας άφησε πολύ ευχαριστημένους.

Και τώρα να περάσω στο σπουδαίο ζήτημα του φαγητού. Θα περιοριστώ να σας περιγράψω τις νοστιμιές που φάγαμε το καλοκαίρι, καθώς στη χειμωνιάτικη έξοδο φάγαμε τον άμπακα, ήπιαμε το αγλέουρα και γενικά την είχαμε χάσει την μπάλα.

Το μαζεμένο μας λοιπόν καλοκαιρινό μενού απαρτίστηκε από τα εξής:

Πάρα πολύ καλή τυροκαυτερή, χειροποίητη βεβαίως, καυτερή όσο χρειάζεται και πολύ νόστιμη. Ο τυροκαυτεροφάγος της τριάδας μας την εκτίμησε δεόντως και πολύ του άρεσε.

Πολύ νόστιμα κολοκυθάκια τηγανιτά, από αυτά τα ανάλαφρα, τα καλοτηγανισμένα, που τρώγονται λαίμαργα καθώς δεν έχουν ρουφήξει όλα τα λάδια του κόσμου, αλλά είναι όπως οφείλει το κολοκυθάκι το σωστό να είναι. Πιάτο απλό, αλλά σωστά εκτελεσμένο.

Χόρτα και πιο συγκεκριμένα βλήτα, καθώς τι πιο ταιριαστό με τα ψαράκια και τα θαλασσινά ένα καλοκαιρινό απόγευμα, από μια πιατέλα καλοβρασμένα βλήτα, έξτρα λεμονισμένα; Πολύ καλά κι αυτά.

Γαύρος μαρινάτος, πιάτο αγαπημένο, το τιμώ συχνά πυκνά. Η εκτέλεση του Καπετάνιου ήταν πολύ καλή, οπότε και αυτό το απλό πιάτο το καταευχαριστηθήκαμε.

Χταπόδι βραστό ξυδάτο. Η μερίδα ήταν ιδιαιτέρως πλούσια και χορταστική και το χταπόδι εξαιρετικό. Ήρθε κι έδεσε καταπληκτικά με τα ούζα μας.

Τέλος, πήραμε τα μύδια σαγανάκι. Άλλη εξαιρετικά πλούσια μερίδα και τα μύδια πεντανόστιμα. Η ποσότητα των μυδιών ήταν σχεδόν ατελείωτη και η σάλτσα γευστική, τέλεια δεμένη και φυσικά ιδανική για βούτες. Ο φίλος μου που πρώτη φορά δοκίμαζε μύδια σε εκδοχή σαγανάκι (αλλοδαπός, τι να τον κάνεις) ξετρελάθηκε. Και οι δύο άλλες όμως που έχουμε φάει και ξαναφάει μύδια σαγανάκι τα βρήκαμε εξαιρετικά!

Όλα τα παραπάνω τα συνοδεύσαμε με δύο καραφάκια ούζο Χαντζόπουλο, καθώς ως γνωστόν το χταπόδι και το μύδι δίχως ούζο δεν κατεβαίνει!

Το κλείσιμο των νοστιμιών επήλθε γλυκά με κέρασμα ενός γλυκού με μπισκοτένια βάση κι από πάνω κάτι σαν λεμονοζελέ. Παρόλο που δεν ήταν ακριβώς στη φάση μου, ταίριαξε με το όλο γεύμα και βεβαίως εκτιμήθηκε δεόντως ως κίνηση.

Να σημειωθεί ότι στην αρχή ήρθε φρέσκο ψωμάκι, που μου φάνηκε αρκετά αδιάφορο. Επίσης ήρθε νερό εμφιαλωμένο, το οποίο ευγενικά επιστρέψαμε κι αντικαταστάθηκε με κανάτα.

Για όλα τα παραπάνω ο λογαριασμός έφτασε τα 49 ευρώ, γύρω στα 16 ευρώ το άτομο δηλαδή, άρα μιλάμε για Value for Money άψογο! Πρόκειται ξεκάθαρα λοιπόν για περίπτωση που αξίζει την προσοχή σας και μία ή και περισσότερες επισκέψεις κατά τις εκδρομές σας προς την ευρύτερη περιοχή! Ε, πηγαίνετε ντε!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

Rose_Tyler

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

€ / Άτομο

10-16

Το καλοκαιράκι μπορεί σιγά σιγά να φτάνει στο τέλος του, όμως έχουμε ακόμα μπόλικο περιθώριο μπροστά μας για εξορμήσεις παραθαλάσσιες και βουτιές συνδυασμένες με ούζα σε παρακείμενα των παραλιών στέκια! Ο Κάπτεν λοιπόν στην ψαραγορά του Λαυρίου μπορεί να μην βλέπει θάλασσα, αλλά αποτελεί μία έξοχη επιλογή για όσους βρεθούν σ’ εκείνα τα μέρη, γι’ αυτό και φρόντισα να τον προσθέσω στο σάιτ μας και να του κάνω τώρα ποδαρικό στις κριτικές.

Τον Καπετάνιο λοιπόν τον πρωτοανακάλυψα τον περασμένο χειμώνα, τελείως off season δηλαδή, όταν μια ατυχής συγκυρία οδήγησε ένα απόγευμα καθημερινής τη συναδελφοπαρέα μας προς Κερατέα μεριά. Αφού εκπληρώσαμε την κοινωνική μας υποχρέωση, πεινάσαμε και ντόπιος Κερατιώτης, του οποίου τη συμβουλή ζητήσαμε για το πού να πάμε να φάμε θαλασσινά, μας έστειλε καρφωτούς στον Κάπτεν. Ακολούθησε τότε επικό τσιμπούσι, το οποίο ακόμα μνημονεύουμε.

Μου πήρε λίγο καιρό να ξαναβρεθώ στον φιλόξενο χώρο του, αλλά τελικά τον ξαναεπισκέφτηκα ένα απόγευμα μιας όμορφης Δευτέρας του καλοκαιριού. Ήμασταν τρεις μικροί φίλοι, αρκούντως πεινασμένοι μετά τα μακροβούτια μας σε κάποια κοντινή θάλασσα κι έχοντας τις θύμησες από εκείνο το καταπληκτικό τσιμπούσι νωπές κι ολοζώντανες ακόμα στο μυαλό μου, μας οδήγησα ντουγρού στον Καπετάνιο.

Η μέρα και η ώρα ήταν χαλαρές, οπότε η επιλογή του τραπεζιού ήταν άνετη. Κάτσαμε λοιπόν σε ένα από τα εξωτερικά τραπέζια και μάλιστα σε στρατηγική θέση σε σχέση με τον μεγάλο ανεμιστήρα, ο οποίος ήταν αρκετά αποτελεσματικός και μας δρόσιζε.

Ο χώρος είναι πάναπλος. Η καλοκαιρινή βερσιόν είναι τα τραπεζάκια έξω στον πεζόδρομο στην περιοχή της ψαραγοράς του Λαυρίου, που εμένα μ’ αρέσει πολύ. Η χειμερινή είναι ο μικρός του εσωτερικός χώρος, πολύ απλός, πολύ καθαρός κι ελαφρώς παλιακός- με την καλή έννοια, καθώς αποπνέει μια ζεστασιά και μια αίσθηση φιλόξενη, με το τζάκι του στη γωνία, το ξύλο, τα γήινα χρώματα και τις διακριτικές θαλασσινές πινελιές.

Η εξυπηρέτηση είναι καλή, ευγενική κι ευχάριστη. Τον χειμώνα μας είχε εξυπηρετήσει μια κυρία έξω καρδιά, η οποία ήταν άκρως βοηθητική κατά την παραγγελία, πανταχού παρούσα, γελαστή και σβέλτη. Στην καλοκαιρινή μου εξόρμηση η εξυπηρέτηση ήταν πιο χαμηλών τόνων, και πάλι όμως μας άφησε πολύ ευχαριστημένους.

Και τώρα να περάσω στο σπουδαίο ζήτημα του φαγητού. Θα περιοριστώ να σας περιγράψω τις νοστιμιές που φάγαμε το καλοκαίρι, καθώς στη χειμωνιάτικη έξοδο φάγαμε τον άμπακα, ήπιαμε το αγλέουρα και γενικά την είχαμε χάσει την μπάλα.

Το μαζεμένο μας λοιπόν καλοκαιρινό μενού απαρτίστηκε από τα εξής:

Πάρα πολύ καλή τυροκαυτερή, χειροποίητη βεβαίως, καυτερή όσο χρειάζεται και πολύ νόστιμη. Ο τυροκαυτεροφάγος της τριάδας μας την εκτίμησε δεόντως και πολύ του άρεσε.

Πολύ νόστιμα κολοκυθάκια τηγανιτά, από αυτά τα ανάλαφρα, τα καλοτηγανισμένα, που τρώγονται λαίμαργα καθώς δεν έχουν ρουφήξει όλα τα λάδια του κόσμου, αλλά είναι όπως οφείλει το κολοκυθάκι το σωστό να είναι. Πιάτο απλό, αλλά σωστά εκτελεσμένο.

Χόρτα και πιο συγκεκριμένα βλήτα, καθώς τι πιο ταιριαστό με τα ψαράκια και τα θαλασσινά ένα καλοκαιρινό απόγευμα, από μια πιατέλα καλοβρασμένα βλήτα, έξτρα λεμονισμένα; Πολύ καλά κι αυτά.

Γαύρος μαρινάτος, πιάτο αγαπημένο, το τιμώ συχνά πυκνά. Η εκτέλεση του Καπετάνιου ήταν πολύ καλή, οπότε και αυτό το απλό πιάτο το καταευχαριστηθήκαμε.

Χταπόδι βραστό ξυδάτο. Η μερίδα ήταν ιδιαιτέρως πλούσια και χορταστική και το χταπόδι εξαιρετικό. Ήρθε κι έδεσε καταπληκτικά με τα ούζα μας.

Τέλος, πήραμε τα μύδια σαγανάκι. Άλλη εξαιρετικά πλούσια μερίδα και τα μύδια πεντανόστιμα. Η ποσότητα των μυδιών ήταν σχεδόν ατελείωτη και η σάλτσα γευστική, τέλεια δεμένη και φυσικά ιδανική για βούτες. Ο φίλος μου που πρώτη φορά δοκίμαζε μύδια σε εκδοχή σαγανάκι (αλλοδαπός, τι να τον κάνεις) ξετρελάθηκε. Και οι δύο άλλες όμως που έχουμε φάει και ξαναφάει μύδια σαγανάκι τα βρήκαμε εξαιρετικά!

Όλα τα παραπάνω τα συνοδεύσαμε με δύο καραφάκια ούζο Χαντζόπουλο, καθώς ως γνωστόν το χταπόδι και το μύδι δίχως ούζο δεν κατεβαίνει!

Το κλείσιμο των νοστιμιών επήλθε γλυκά με κέρασμα ενός γλυκού με μπισκοτένια βάση κι από πάνω κάτι σαν λεμονοζελέ. Παρόλο που δεν ήταν ακριβώς στη φάση μου, ταίριαξε με το όλο γεύμα και βεβαίως εκτιμήθηκε δεόντως ως κίνηση.

Να σημειωθεί ότι στην αρχή ήρθε φρέσκο ψωμάκι, που μου φάνηκε αρκετά αδιάφορο. Επίσης ήρθε νερό εμφιαλωμένο, το οποίο ευγενικά επιστρέψαμε κι αντικαταστάθηκε με κανάτα.

Για όλα τα παραπάνω ο λογαριασμός έφτασε τα 49 ευρώ, γύρω στα 16 ευρώ το άτομο δηλαδή, άρα μιλάμε για Value for Money άψογο! Πρόκειται ξεκάθαρα λοιπόν για περίπτωση που αξίζει την προσοχή σας και μία ή και περισσότερες επισκέψεις κατά τις εκδρομές σας προς την ευρύτερη περιοχή! Ε, πηγαίνετε ντε!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.