Loader

14 Σεπ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου, δρόμοι κλειστοί, υγρό ζεστό μεσημέρι με 32 βαθμούς, καταφέρνω με ένα φιλαράκι να φάμε στο σχετικά νέο BALCONY (B) στου Μακρυγιάννη, που λειτουργεί από πέρσι τον Αύγουστο, και βρίσκεται στη συμβολή Βεϊκου, Δημητρακοπούλου και Φαλήρου, δυο μόλις λεπτά απ’ τον Σταθμό Μετρό της Ακρόπολης, έχοντας όμορφη θέα στο Μουσείο της και τον πεζόδρομο της Μακρυγιάννη.

To B λειτουργεί καθημερινά από 12.00 το μεσημέρι μέχρι 00.30, ενώ Παρασκευή και Σάββατο, η κουζίνα του παραμένει ανοιχτή μέχρι 01.00. Βρίσκεται στον πρώτο και δεύτερο όροφο (όπου και το ομώνυμο μπαλκόνι του roof garden) ενός διώροφου νεοκλασικού κτιρίου της περιοχής, στο ισόγειο του οποίου στεγάζεται η WIND. Υπάρχει μικρό ασανσέρ 2 ατόμων για την πρόσβαση τόσο στον Α’ όροφο με την κλιματιζόμενη αίθουσα, όσο και στον Β’ όροφο με την μικρότερη αίθουσα και το εντυπωσιακό σε θέα μπαλκόνι, που έδωσε και το όνομά του στον χώρο.

Την αρχιτεκτονική ανάπλαση, διαρρύθμιση και διακόσμηση είχε αναλάβει ο γνωστός αρχιτέκτονας Θανάσης Χοχλιδάκης, ο οποίος προσέδωσε ένα μοντέρνο μινιμαλιστικό ύφος στο νεοκλασικό αυτό κτίριο.

Στο μπαλκόνι παρατήρησα περί τα περί τα 12 τραπέζια γκρι – μπεζ αποχρώσεων και γύρω στα 30 αναπαυτικά καθίσματα με μικρά μαξιλάρια. Καμιά 10αριά θαμώνες, Έλληνες και ξένοι, απολάμβαναν το μεσημεριανό φαγητό τους, αλλά λόγω της σχετικής ζέστης κάτω απ’ τις τέντες και επειδή δεν υπήρχε κλιματισμός σε λειτουργία στον Β’ όροφο ή εξωτερικοί ανεμιστήρες, προτιμήσαμε τη σάλα του Α’ ορόφου, όπου λειτουργούσε άψογος κλιματισμός και έτρωγαν επίσης 2-3 παρέες.
Υπήρχαν εκεί 15 τραπέζια για 40 περίπου άτομα. Οι τοίχοι, βαμμένοι διακριτικά σε απόχρωση λαδί-γκρι, το δρύινο δάπεδο και το άπλετο φως απ’ τα δύο μπαλκόνια και τα έξι παράθυρα, αναδείκνυαν όλη την αρχοντιά της αστικής αυτής αίθουσας περασμένων δεκαετιών. Μου έκαναν εντύπωση στους τοίχους τα 5-6 ορθογώνια τρισδιάστατα πλαίσια με διακριτικό φωτισμό στο φόντο και πρωτότυπες απεικονίσεις σπιτιών, εκκλησιών και τοπίων.
Δεξιά της εισόδου υπήρχε μπαρ με 5 σκαμπό, ενώ και στο μπαλκόνι του Β’ ορόφου υπήρχε επίσης μπαρ, που ήταν μάλιστα μεγαλύτερο, αφού προφανώς τα βράδια οι πελάτες θα προτιμούν το roof garden.

Η μουσική τζαζ που ακούγονταν απ’ τα μεγάφωνα, ήταν στη σωστή ένταση και θεωρώ ότι ταίριαζε με τον χώρο και την ατμόσφαιρα της συγκεκριμένης ώρας.

Οι δύο πεντακάθαρες τουαλέτες ανδρών / γυναικών, με την κοινή ολόλευκη μαρμάρινη γούρνα-νιπτήρα, βρίσκονται επίσης στον Α’ όροφο, δεξιά του ασανσέρ και της εισόδου.

Η εξυπηρέτηση γίνεται από δύο ευγενικά και απόλυτα ενημερωμένα παιδιά, που φρόντισαν να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις μας, ενώ το φαγητό ήρθε στους σωστούς χρόνους.

Την γενικότερη ευθύνη της κουζίνας και της σύνθεσης του μενού, που εναλλάσσει σε τακτά διαστήματα παραδοσιακές γεύσεις της χώρας μας, έχει αναλάβει ο γνωστός σεφ Νίκος Φωτιάδης, (VAROULKO, LOCANDA, HILTON, MERIDIAN, ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ…), ενώ σε καθημερινή βάση την επιμελείται ήδη ο Θανάσης Ανδριτσόπουλος, με προϋπηρεσία στην βραβευμένη ΜΑΡΙΓΟΥΛΑ, που βρίσκεται στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής.

Τη σωστή λειτουργικότητα της εστίασης συμπληρώνουν τα προσεγμένα σερβίτσια, οι λευκές υφασμάτινες πετσέτες, καθώς και τα μπουκαλάκια με το ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο Phileos σε κάθε τραπέζι.

Στην αρχή, μας κέρασαν ντιπ από γιαούρτι, ταχίνι και λάιμ, που ήρθε σε δύο όμορφα βαζάκια, ένα για τον καθένα μας, μαζί με ένα καλαθάκι που είχε 4 ολόφρεσκα ψωμάκια (2 λευκά και 2 μαύρα), τα οποία σημειωτέον δεν χρεώθηκαν!

Ταυτόχρονα περιεργαζόμουνα τον κατάλογο, ο οποίος περιλαμβάνει πιάτα ελληνικής κουζίνας:
• 5 σούπες και ορεκτικά (4-8 €)
• 6 πρώτα πιάτα (7-12 €)
• 4 σαλάτες (7-9 €)
• 6 κυρίως πιάτα (10-23 €)
• 4 γλυκά (4-5 €).

Ο κατάλογος των κρασιών περιλαμβάνει 12 λευκά (20-35 €, τιμή που αφορά το Vasaltis Ασύρτικο), 5 ροζέ (18-27 €), και 12 κόκκινα από 19 μέχρι 39 €, που αφορά το Κτήμα ΑΛΦΑ. Υπάρχουν ακόμη αφρώδη και γλυκά κρασιά, ποτήρι κρασί στα 3-5 €, μπύρες από 4-7 €, και αποστάγματα 200 ml, στα 7-11 €.

Έτσι, τελικά επιλέξαμε τα εξής πιάτα:

• Ένα ριζότο με γαρίδες, για μένα, που ήταν εκπληκτικά χυλωμένο και πολύ χορταστικό μέσα σε ένα βαθύ πιάτο. Περιείχε 5-6 γαρίδες, μικρά κομμάτια καλαμαριού, και ήταν ιδιαίτερα γευστικό, χάρη στην πετυχημένη πρόσμειξη Ηπειρώτικου καπνιστού κλωστοτυριού! Τιμή 12.50 €.

• Ο φίλος μου πήρε κοτόπουλο βουτύρου, μαριναρισμένο και άψογα αρωματισμένο. Ήταν έξι κομμάτια φιλέτου, νόστιμα και χορταστικά (τα δοκίμασα άλλωστε και εγώ) και συνοδεύονταν από φρεσκοτηγανισμένες πατάτες. Τιμή 11.50 €.

• Στο τέλος μοιραστήκαμε ένα γλυκό, το οποίο ήταν mille feuille με μους σοκολάτας και κουλί, δηλ. παχύρρευστο σος, φράουλας. Μας άρεσε και στους δύο! Τιμή στα 5 €.

• Στην αρχή ζητήσαμε νερό εμφιαλωμένο. Τιμή 1.50 €.

• Ο φίλος μου παρήγγειλε επίσης ένα καφέ καπουτσίνο φρέντο, που του άρεσε και είχε 3.50 €.

Στο τέλος, μας κέρασαν επίσης δύο βαζάκια με γιαούρτι και βύσσινο, που ήταν μια ακόμα ευγενική χειρονομία τους!

Ο λογαριασμός, στα 34 €, (κατηγορία 17/25 έκαστος) κρίνεται απόλυτα λογικός για την ποιότητα των φαγητών και τη γαστρονομική μας απόλαυση.
Πολλώ μάλλον, στη συγκεκριμένη τουριστική πιάτσα της Ακρόπολης, η οποία φυσικά διαθέτει τα διαμαντάκια της, που το σάιτ μας βοηθάει να τα ξετρυπώνουμε (εστιατόριο μουσείου Ακρόπολης, Μάνημάνη, αττικός, καφενείο, το athenswas hotel με το νέο γαστρονομικό του απόκτημα sense fine dining restaurant κ. λπ. ).

Το Β προτείνεται, συνεπώς, για μια ρομαντική, βραδινή έξοδο!!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

14 Σεπ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου, δρόμοι κλειστοί, υγρό ζεστό μεσημέρι με 32 βαθμούς, καταφέρνω με ένα φιλαράκι να φάμε στο σχετικά νέο BALCONY (B) στου Μακρυγιάννη, που λειτουργεί από πέρσι τον Αύγουστο, και βρίσκεται στη συμβολή Βεϊκου, Δημητρακοπούλου και Φαλήρου, δυο μόλις λεπτά απ’ τον Σταθμό Μετρό της Ακρόπολης, έχοντας όμορφη θέα στο Μουσείο της και τον πεζόδρομο της Μακρυγιάννη.

To B λειτουργεί καθημερινά από 12.00 το μεσημέρι μέχρι 00.30, ενώ Παρασκευή και Σάββατο, η κουζίνα του παραμένει ανοιχτή μέχρι 01.00. Βρίσκεται στον πρώτο και δεύτερο όροφο (όπου και το ομώνυμο μπαλκόνι του roof garden) ενός διώροφου νεοκλασικού κτιρίου της περιοχής, στο ισόγειο του οποίου στεγάζεται η WIND. Υπάρχει μικρό ασανσέρ 2 ατόμων για την πρόσβαση τόσο στον Α’ όροφο με την κλιματιζόμενη αίθουσα, όσο και στον Β’ όροφο με την μικρότερη αίθουσα και το εντυπωσιακό σε θέα μπαλκόνι, που έδωσε και το όνομά του στον χώρο.

Την αρχιτεκτονική ανάπλαση, διαρρύθμιση και διακόσμηση είχε αναλάβει ο γνωστός αρχιτέκτονας Θανάσης Χοχλιδάκης, ο οποίος προσέδωσε ένα μοντέρνο μινιμαλιστικό ύφος στο νεοκλασικό αυτό κτίριο.

Στο μπαλκόνι παρατήρησα περί τα περί τα 12 τραπέζια γκρι – μπεζ αποχρώσεων και γύρω στα 30 αναπαυτικά καθίσματα με μικρά μαξιλάρια. Καμιά 10αριά θαμώνες, Έλληνες και ξένοι, απολάμβαναν το μεσημεριανό φαγητό τους, αλλά λόγω της σχετικής ζέστης κάτω απ’ τις τέντες και επειδή δεν υπήρχε κλιματισμός σε λειτουργία στον Β’ όροφο ή εξωτερικοί ανεμιστήρες, προτιμήσαμε τη σάλα του Α’ ορόφου, όπου λειτουργούσε άψογος κλιματισμός και έτρωγαν επίσης 2-3 παρέες.
Υπήρχαν εκεί 15 τραπέζια για 40 περίπου άτομα. Οι τοίχοι, βαμμένοι διακριτικά σε απόχρωση λαδί-γκρι, το δρύινο δάπεδο και το άπλετο φως απ’ τα δύο μπαλκόνια και τα έξι παράθυρα, αναδείκνυαν όλη την αρχοντιά της αστικής αυτής αίθουσας περασμένων δεκαετιών. Μου έκαναν εντύπωση στους τοίχους τα 5-6 ορθογώνια τρισδιάστατα πλαίσια με διακριτικό φωτισμό στο φόντο και πρωτότυπες απεικονίσεις σπιτιών, εκκλησιών και τοπίων.
Δεξιά της εισόδου υπήρχε μπαρ με 5 σκαμπό, ενώ και στο μπαλκόνι του Β’ ορόφου υπήρχε επίσης μπαρ, που ήταν μάλιστα μεγαλύτερο, αφού προφανώς τα βράδια οι πελάτες θα προτιμούν το roof garden.

Η μουσική τζαζ που ακούγονταν απ’ τα μεγάφωνα, ήταν στη σωστή ένταση και θεωρώ ότι ταίριαζε με τον χώρο και την ατμόσφαιρα της συγκεκριμένης ώρας.

Οι δύο πεντακάθαρες τουαλέτες ανδρών / γυναικών, με την κοινή ολόλευκη μαρμάρινη γούρνα-νιπτήρα, βρίσκονται επίσης στον Α’ όροφο, δεξιά του ασανσέρ και της εισόδου.

Η εξυπηρέτηση γίνεται από δύο ευγενικά και απόλυτα ενημερωμένα παιδιά, που φρόντισαν να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις μας, ενώ το φαγητό ήρθε στους σωστούς χρόνους.

Την γενικότερη ευθύνη της κουζίνας και της σύνθεσης του μενού, που εναλλάσσει σε τακτά διαστήματα παραδοσιακές γεύσεις της χώρας μας, έχει αναλάβει ο γνωστός σεφ Νίκος Φωτιάδης, (VAROULKO, LOCANDA, HILTON, MERIDIAN, ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ…), ενώ σε καθημερινή βάση την επιμελείται ήδη ο Θανάσης Ανδριτσόπουλος, με προϋπηρεσία στην βραβευμένη ΜΑΡΙΓΟΥΛΑ, που βρίσκεται στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής.

Τη σωστή λειτουργικότητα της εστίασης συμπληρώνουν τα προσεγμένα σερβίτσια, οι λευκές υφασμάτινες πετσέτες, καθώς και τα μπουκαλάκια με το ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο Phileos σε κάθε τραπέζι.

Στην αρχή, μας κέρασαν ντιπ από γιαούρτι, ταχίνι και λάιμ, που ήρθε σε δύο όμορφα βαζάκια, ένα για τον καθένα μας, μαζί με ένα καλαθάκι που είχε 4 ολόφρεσκα ψωμάκια (2 λευκά και 2 μαύρα), τα οποία σημειωτέον δεν χρεώθηκαν!

Ταυτόχρονα περιεργαζόμουνα τον κατάλογο, ο οποίος περιλαμβάνει πιάτα ελληνικής κουζίνας:
• 5 σούπες και ορεκτικά (4-8 €)
• 6 πρώτα πιάτα (7-12 €)
• 4 σαλάτες (7-9 €)
• 6 κυρίως πιάτα (10-23 €)
• 4 γλυκά (4-5 €).

Ο κατάλογος των κρασιών περιλαμβάνει 12 λευκά (20-35 €, τιμή που αφορά το Vasaltis Ασύρτικο), 5 ροζέ (18-27 €), και 12 κόκκινα από 19 μέχρι 39 €, που αφορά το Κτήμα ΑΛΦΑ. Υπάρχουν ακόμη αφρώδη και γλυκά κρασιά, ποτήρι κρασί στα 3-5 €, μπύρες από 4-7 €, και αποστάγματα 200 ml, στα 7-11 €.

Έτσι, τελικά επιλέξαμε τα εξής πιάτα:

• Ένα ριζότο με γαρίδες, για μένα, που ήταν εκπληκτικά χυλωμένο και πολύ χορταστικό μέσα σε ένα βαθύ πιάτο. Περιείχε 5-6 γαρίδες, μικρά κομμάτια καλαμαριού, και ήταν ιδιαίτερα γευστικό, χάρη στην πετυχημένη πρόσμειξη Ηπειρώτικου καπνιστού κλωστοτυριού! Τιμή 12.50 €.

• Ο φίλος μου πήρε κοτόπουλο βουτύρου, μαριναρισμένο και άψογα αρωματισμένο. Ήταν έξι κομμάτια φιλέτου, νόστιμα και χορταστικά (τα δοκίμασα άλλωστε και εγώ) και συνοδεύονταν από φρεσκοτηγανισμένες πατάτες. Τιμή 11.50 €.

• Στο τέλος μοιραστήκαμε ένα γλυκό, το οποίο ήταν mille feuille με μους σοκολάτας και κουλί, δηλ. παχύρρευστο σος, φράουλας. Μας άρεσε και στους δύο! Τιμή στα 5 €.

• Στην αρχή ζητήσαμε νερό εμφιαλωμένο. Τιμή 1.50 €.

• Ο φίλος μου παρήγγειλε επίσης ένα καφέ καπουτσίνο φρέντο, που του άρεσε και είχε 3.50 €.

Στο τέλος, μας κέρασαν επίσης δύο βαζάκια με γιαούρτι και βύσσινο, που ήταν μια ακόμα ευγενική χειρονομία τους!

Ο λογαριασμός, στα 34 €, (κατηγορία 17/25 έκαστος) κρίνεται απόλυτα λογικός για την ποιότητα των φαγητών και τη γαστρονομική μας απόλαυση.
Πολλώ μάλλον, στη συγκεκριμένη τουριστική πιάτσα της Ακρόπολης, η οποία φυσικά διαθέτει τα διαμαντάκια της, που το σάιτ μας βοηθάει να τα ξετρυπώνουμε (εστιατόριο μουσείου Ακρόπολης, Μάνημάνη, αττικός, καφενείο, το athenswas hotel με το νέο γαστρονομικό του απόκτημα sense fine dining restaurant κ. λπ. ).

Το Β προτείνεται, συνεπώς, για μια ρομαντική, βραδινή έξοδο!!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

Etable

piperman

Δευτέρα 19 Αυγούστου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

€ / Άτομο

17-25

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου, δρόμοι κλειστοί, υγρό ζεστό μεσημέρι με 32 βαθμούς, καταφέρνω με ένα φιλαράκι να φάμε στο σχετικά νέο BALCONY (B) στου Μακρυγιάννη, που λειτουργεί από πέρσι τον Αύγουστο, και βρίσκεται στη συμβολή Βεϊκου, Δημητρακοπούλου και Φαλήρου, δυο μόλις λεπτά απ’ τον Σταθμό Μετρό της Ακρόπολης, έχοντας όμορφη θέα στο Μουσείο της και τον πεζόδρομο της Μακρυγιάννη.

To B λειτουργεί καθημερινά από 12.00 το μεσημέρι μέχρι 00.30, ενώ Παρασκευή και Σάββατο, η κουζίνα του παραμένει ανοιχτή μέχρι 01.00. Βρίσκεται στον πρώτο και δεύτερο όροφο (όπου και το ομώνυμο μπαλκόνι του roof garden) ενός διώροφου νεοκλασικού κτιρίου της περιοχής, στο ισόγειο του οποίου στεγάζεται η WIND. Υπάρχει μικρό ασανσέρ 2 ατόμων για την πρόσβαση τόσο στον Α’ όροφο με την κλιματιζόμενη αίθουσα, όσο και στον Β’ όροφο με την μικρότερη αίθουσα και το εντυπωσιακό σε θέα μπαλκόνι, που έδωσε και το όνομά του στον χώρο.

Την αρχιτεκτονική ανάπλαση, διαρρύθμιση και διακόσμηση είχε αναλάβει ο γνωστός αρχιτέκτονας Θανάσης Χοχλιδάκης, ο οποίος προσέδωσε ένα μοντέρνο μινιμαλιστικό ύφος στο νεοκλασικό αυτό κτίριο.

Στο μπαλκόνι παρατήρησα περί τα περί τα 12 τραπέζια γκρι – μπεζ αποχρώσεων και γύρω στα 30 αναπαυτικά καθίσματα με μικρά μαξιλάρια. Καμιά 10αριά θαμώνες, Έλληνες και ξένοι, απολάμβαναν το μεσημεριανό φαγητό τους, αλλά λόγω της σχετικής ζέστης κάτω απ’ τις τέντες και επειδή δεν υπήρχε κλιματισμός σε λειτουργία στον Β’ όροφο ή εξωτερικοί ανεμιστήρες, προτιμήσαμε τη σάλα του Α’ ορόφου, όπου λειτουργούσε άψογος κλιματισμός και έτρωγαν επίσης 2-3 παρέες.
Υπήρχαν εκεί 15 τραπέζια για 40 περίπου άτομα. Οι τοίχοι, βαμμένοι διακριτικά σε απόχρωση λαδί-γκρι, το δρύινο δάπεδο και το άπλετο φως απ’ τα δύο μπαλκόνια και τα έξι παράθυρα, αναδείκνυαν όλη την αρχοντιά της αστικής αυτής αίθουσας περασμένων δεκαετιών. Μου έκαναν εντύπωση στους τοίχους τα 5-6 ορθογώνια τρισδιάστατα πλαίσια με διακριτικό φωτισμό στο φόντο και πρωτότυπες απεικονίσεις σπιτιών, εκκλησιών και τοπίων.
Δεξιά της εισόδου υπήρχε μπαρ με 5 σκαμπό, ενώ και στο μπαλκόνι του Β’ ορόφου υπήρχε επίσης μπαρ, που ήταν μάλιστα μεγαλύτερο, αφού προφανώς τα βράδια οι πελάτες θα προτιμούν το roof garden.

Η μουσική τζαζ που ακούγονταν απ’ τα μεγάφωνα, ήταν στη σωστή ένταση και θεωρώ ότι ταίριαζε με τον χώρο και την ατμόσφαιρα της συγκεκριμένης ώρας.

Οι δύο πεντακάθαρες τουαλέτες ανδρών / γυναικών, με την κοινή ολόλευκη μαρμάρινη γούρνα-νιπτήρα, βρίσκονται επίσης στον Α’ όροφο, δεξιά του ασανσέρ και της εισόδου.

Η εξυπηρέτηση γίνεται από δύο ευγενικά και απόλυτα ενημερωμένα παιδιά, που φρόντισαν να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις μας, ενώ το φαγητό ήρθε στους σωστούς χρόνους.

Την γενικότερη ευθύνη της κουζίνας και της σύνθεσης του μενού, που εναλλάσσει σε τακτά διαστήματα παραδοσιακές γεύσεις της χώρας μας, έχει αναλάβει ο γνωστός σεφ Νίκος Φωτιάδης, (VAROULKO, LOCANDA, HILTON, MERIDIAN, ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ…), ενώ σε καθημερινή βάση την επιμελείται ήδη ο Θανάσης Ανδριτσόπουλος, με προϋπηρεσία στην βραβευμένη ΜΑΡΙΓΟΥΛΑ, που βρίσκεται στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής.

Τη σωστή λειτουργικότητα της εστίασης συμπληρώνουν τα προσεγμένα σερβίτσια, οι λευκές υφασμάτινες πετσέτες, καθώς και τα μπουκαλάκια με το ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο Phileos σε κάθε τραπέζι.

Στην αρχή, μας κέρασαν ντιπ από γιαούρτι, ταχίνι και λάιμ, που ήρθε σε δύο όμορφα βαζάκια, ένα για τον καθένα μας, μαζί με ένα καλαθάκι που είχε 4 ολόφρεσκα ψωμάκια (2 λευκά και 2 μαύρα), τα οποία σημειωτέον δεν χρεώθηκαν!

Ταυτόχρονα περιεργαζόμουνα τον κατάλογο, ο οποίος περιλαμβάνει πιάτα ελληνικής κουζίνας:
• 5 σούπες και ορεκτικά (4-8 €)
• 6 πρώτα πιάτα (7-12 €)
• 4 σαλάτες (7-9 €)
• 6 κυρίως πιάτα (10-23 €)
• 4 γλυκά (4-5 €).

Ο κατάλογος των κρασιών περιλαμβάνει 12 λευκά (20-35 €, τιμή που αφορά το Vasaltis Ασύρτικο), 5 ροζέ (18-27 €), και 12 κόκκινα από 19 μέχρι 39 €, που αφορά το Κτήμα ΑΛΦΑ. Υπάρχουν ακόμη αφρώδη και γλυκά κρασιά, ποτήρι κρασί στα 3-5 €, μπύρες από 4-7 €, και αποστάγματα 200 ml, στα 7-11 €.

Έτσι, τελικά επιλέξαμε τα εξής πιάτα:

• Ένα ριζότο με γαρίδες, για μένα, που ήταν εκπληκτικά χυλωμένο και πολύ χορταστικό μέσα σε ένα βαθύ πιάτο. Περιείχε 5-6 γαρίδες, μικρά κομμάτια καλαμαριού, και ήταν ιδιαίτερα γευστικό, χάρη στην πετυχημένη πρόσμειξη Ηπειρώτικου καπνιστού κλωστοτυριού! Τιμή 12.50 €.

• Ο φίλος μου πήρε κοτόπουλο βουτύρου, μαριναρισμένο και άψογα αρωματισμένο. Ήταν έξι κομμάτια φιλέτου, νόστιμα και χορταστικά (τα δοκίμασα άλλωστε και εγώ) και συνοδεύονταν από φρεσκοτηγανισμένες πατάτες. Τιμή 11.50 €.

• Στο τέλος μοιραστήκαμε ένα γλυκό, το οποίο ήταν mille feuille με μους σοκολάτας και κουλί, δηλ. παχύρρευστο σος, φράουλας. Μας άρεσε και στους δύο! Τιμή στα 5 €.

• Στην αρχή ζητήσαμε νερό εμφιαλωμένο. Τιμή 1.50 €.

• Ο φίλος μου παρήγγειλε επίσης ένα καφέ καπουτσίνο φρέντο, που του άρεσε και είχε 3.50 €.

Στο τέλος, μας κέρασαν επίσης δύο βαζάκια με γιαούρτι και βύσσινο, που ήταν μια ακόμα ευγενική χειρονομία τους!

Ο λογαριασμός, στα 34 €, (κατηγορία 17/25 έκαστος) κρίνεται απόλυτα λογικός για την ποιότητα των φαγητών και τη γαστρονομική μας απόλαυση.
Πολλώ μάλλον, στη συγκεκριμένη τουριστική πιάτσα της Ακρόπολης, η οποία φυσικά διαθέτει τα διαμαντάκια της, που το σάιτ μας βοηθάει να τα ξετρυπώνουμε (εστιατόριο μουσείου Ακρόπολης, Μάνημάνη, αττικός, καφενείο, το athenswas hotel με το νέο γαστρονομικό του απόκτημα sense fine dining restaurant κ. λπ. ).

Το Β προτείνεται, συνεπώς, για μια ρομαντική, βραδινή έξοδο!!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.