Loader
6 medium

10 Οκτ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ το Altamira στο Μαρούσι χάρη στην ευγενική πρόσκληση των ανθρώπων του ask4food. Φτάνοντας συνάντησα με μεγάλη χαρά αγαπητές και αγαπητούς χρήστες, άλλους που είχα καιρό να τους δω και άλλους που είχα συναντήσει πιο πρόσφατα. Τέτοιου είδους συναντήσεις είναι πολύ χρήσιμες, εύχομαι να γίνονται τακτικά!

Δεν είχα ξαναπάει στο συγκεκριμένο εστιατόριο (είχα προλάβει να πάω στο "αδερφάκι του" στο Κολωνάκι, που δεν λειτουργεί πια). Ο χώρος είναι ζεστός, διακοσμημένος με φροντίδα και με πολυ-εθνικά στοιχεία. Ο ημιυπαίθριος στεγασμένος χώρος είναι σίγουρα το δυνατό σημείο του, συμπαθητικός και ο εσωτερικός χώρος στο ισόγειο, ενώ ο πρώτος όροφος, απ' ό, τι κατάλαβα χρησιμοποιείται ελάχιστα, πιθανότατα τα Σαββατοκύριακα.

Μας προσφέρθηκε η δυνατότητα να δοκιμάσουμε πολλά πιάτα και θα αναφέρω τη γνώμη μου για όσα δοκίμασα, λαμβάνοντας υπόψη ότι η προσφορά από τους ιδιοκτήτες ήταν τόσο πλούσια που ήταν αδύνατο να δοκιμάσει κάποιος απ' όλα τα πιάτα που έφτασαν στο τραπέζι μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν στους υπεύθυνους του Altamira για τη γενναιοδωρία τους και στο προσωπικό για την άρτια και ευγενέστατη εξυπηρέτηση!

Από σαλάτες δοκιμάσαμε:
-Σαλάτα των χρωμάτων: Με ρόκα, γαλλική σαλάτα, κουκουνάρια, αβοκάντο, προσούτο και μανιτάρια με ντρέσινγκ από μπαλσάμικο, μέλι και μουστάρδα. Συμπαθητική, δροσερή γεύση, χωρίς κάποια ξεχωριστή ένταση, όμως.

-Κακτοσαλάτα: Στον κατάλογο αναφέρεται ως μεξικάνικη και περιλαμβάνει τρυφερούς βλαστούς κάκτων, μαρούλι, αβοκάντο, ντομάτα, κρεμμύδι και ψητά κολοκυθάκια. Οι βλαστοί κάκτων θύμιζαν οπτικά τα δικά μας αμπελοφάσουλα και είχαν μια ενδιαφέρουσα ξινή γεύση που ήταν πιο δυνατή από όλα τα άλλα λαχανικά.

-Ντελ Μαρ: Γαρίδες, μύδια, χτένια, με σως αβοκάντο, ντομάτα και πιπεριές πάνω σε τορτίγια (προφανώς μεξικάνικης έμπνευσης και αυτή η σαλάτα). Εκτιμώ ότι είχε την πιο ενδιαφέρουσα γεύση από τις σαλάτες, κέντρισε το ενδιαφέρον όλων μας.

Ακολούθησαν τα ορεκτικά:
- Καλάχε: (Αραβικής προέλευσης): Αραβικές πίτες με ψητό χαλούμι, κίτρινο τυρί, πατέ ελιάς, ξηρούς καρπούς και αραβική σάλτσα. Νόστιμος και με ενδιαφέροντα γευστικό συνδυασμό μεζές.

- Τσιμιτσάνγκα κοτόπουλο (Μεξικανικής προέλευσης): Τηγανιτή τορτίγια με γέμιση κοτόπουλο, τομάτα, λιωμένο κίτρινο τυρί και ξινή κρέμα. Προσωπικά μου άρεσε πολύ!

- Σαμόζας: Ινδικές πίτες με λαχανικά και πατάτες, συνοδεύονταν από τσάτνεϋ: α) ανανά β) tamarind με φρέσκο ginger γ) σιναπόσπορου και ντομάτας Από μόνες τους δεν με ενθουσίασαν, όταν τις συνόδευσα με τσάτνεϋ ανανά, η γεύση ήταν αρκετά πιο δυνατή.

Να σημειώσω ότι προσφέρθηκαν και κεσαντίγιας, τα οποία δεν δοκίμασα, βλέποντας την "επέλαση" των πιάτων που διαδέχονταν το ένα το άλλο.

Φτάσαμε στα κυρίως πιάτα:
- Κοτόπουλο μήλο: Το πιάτο που προσωπικά με ενθουσίασε και σίγουρα θα επέλεγα σε επόμενη επίσκεψή μου στο εστιατόριο! Φιλετάκια από κοτόπουλο με σάλτσα από μήλο, κρασί, σταφίδες και τζίντζερ συνοδευόμενα από ρύζι μπασμάτι. Ο συνδυασμός ήταν τέλειος! Η σάλτσα προσέδιδε μια διακριτικά αρωματική γεύση στο κοτόπουλο, έδενε τέλεια και με το ρύζι μπασμάτι.

- Φιλέτο πάπιας (Ασιατική κουζίνα): Με σάλτσα πορτοκάλι και μούρα, σερβιρισμένο με ψητά μανιτάρια πλευρώτους και ρύζι. Προσωπικά, δεν μου άρεσε, εκτιμώ ότι η πάπια χρειαζόταν λιγότερο ψήσιμο, το κρέας ήταν μάλλον στεγνό.

- Ταντούρι κοτόπουλο (Ινδική κουζίνα): Ψητά φιλετάκια κοτόπουλο μαριναρισμένα σε κιτρινόριζα και μυρωδικά, σερβιρισμένα με ρύζι μπασμάτι. Συμπαθητικό, αλλά όχι απογειωτικό πιάτο.

- Κόντρα μόσχου ψιλοκομμένο με σως από πράσινο κάρυ και κρέμα καρύδας, σερβιρισμένο με λαχανικά και ρύζι μαγειρεμένο σε γάλα καρύδας (Ασιατική κουζίνα): Πολύ νόστιμο το μοσχάρι, σωστά μαγειρεμένο, η σως πρόσθετε τη γευστική ένταση που χρειαζόταν.

- Κοτόπουλο με κάρυ (Ινδική κουζίνα): Στήθος κοτόπουλο με σάλτσα κάρυ, τσάτνεϋ γιαουρτιού και ρύζι μπασμάτι. Ελαφρώς καυτερό, αρκετά νόστιμο.

- Κοτόπουλο με κρέμα καρύδας (Ασιατική κουζίνα): Σερβιρίστηκε με ρύζι και λαχανικά, αρκετά νόστιμο κι αυτό.

Αξιοσημείωτο ότι προσφέρθηκαν και άλλα πιάτα, τα οποία δεν άντεχα να δοκιμάσω λόγω της πληθώρας των προσφερόμενων εδεσμάτων:
- Φιλετάκια μοσχάρι με κάστανα και κινέζικα μανιτάρια συνοδευόμενο από ρύζι και λαχανικά.
- Ροζέτες από φιλέτο μόσχου με σάλτσα λεμονιού, μανιτάρια, κουκουνάρια, κρέμα και ψητά λαχανικά.

Και καταλήξαμε στα γλυκά:
- Τούρτα Μεξικάνα: Στρώσεις από bitter και απαλή mousse σοκολάτας πάνω σε τορτίγια, σκεπασμένες από φρέσκια κρέμα, τρίμμα σοκολάτας. Απλά εντυπωσιακό γλυκό, τέλειο για τα γούστα μου!

- Τζαμάικα: Μια σφαίρα μαύρης bitter σοκολάτας με μαύρο ρούμι Καραϊβικής. Γλυκό με εξαιρετική υφή, άρεσε πολύ σχεδόν σε όλους τους συνδαιτυμόνες.

Στο τραπέζι μας σερβιρίστηκαν ακόμα (για όλα άκουσα θετικά σχόλια, αλλά δεν δοκίμασα): Νάριελ (Γλυκό με καρύδα, σοκολάτα και σως καρύδας),, πανακότα (άρεσε η κρέμα καρύδας που περιείχε), τσιζκέικ και μπανόφι.

Συνολική αποτίμηση: Το Altamira στα 22 του χρόνια έχει τη σφριγηλότητα της ηλικίας του, εκτιμώ όμως πως ακόμα βρίσκεται σε διαδικασία επίλυσης της μετεφηβικής κρίσης ταυτότητάς του: Πολλά πιάτα από διάφορες εθνικές κουζίνες, σωστά εκτελεσμένα όλα, κάποια πιο νόστιμα, κάποια λιγότερο, αλλά δεν διακρίνεται ένας ξεκάθαρος προσανατολισμός σε κάποια εθνική κουζίνα. Εξαιρετική εξυπηρέτηση, προσεγμένος χώρος, "τσιμπημένες" τιμές (το επεσήμανε πολύ σωστά ο αγαπητός Τρώγων). Προσωπικά, πάντως, σχεδιάζω να ξαναπάω, ίσως σε κάποια γιορτή. σε κάποια ειδική περίπτωση!

ΥΓ: (Μακροσκελές! ) Ευδοξία, ευχαριστούμε πολύ! Μαζί με τους συμπαθέστατους συνεργάτες σου ήσουν η ψυχή της βραδιάς, φρόντισες με επιμέλεια, ώστε να είναι όλα τέλεια!
Αγαπητές και αγαπητοί φίλοι χρήστες του ask4food: fratello και tzia (ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια), ο ένας με την ήρεμη σοφία του και η άλλη με την αεικίνητη ενεργητικότητά της δώσατε τον τόνο στη συνάντησή μας.. Φίλε piperman, πάντα αναλυτικός με τις σημειώσεις σου μας βοήθησες στην αναλυτική καταγραφή. Νέοι, ενθουσιώδεις και ορμητικοί VAGELIS και Vaggg, αγαπημένο Χρυσανθεμάκι, δώσατε ζωντάνια στη βραδιά. Αγαπητή ram είσαι πάντα διακριτική, ήρεμη δύναμη της παρέας. Θρυλικέ (δανεισμένο το επίθετο από τη φίλη tzia) pass1, keep going, ελπίζω να ξαναπούμε σύντομα από κοντά! Αγαπητοί p_v και ValueSeeker, welcome back! Με χαρά διάβασα τις νέες κριτικές του πρώτου, περιμένω τις νέες κριτικές (και τα τραγούδια) του δεύτερου. Συμπαθέστατη boux χάρηκα πολύ που σε είδα μετά από καιρό, περιμένω να διαβάσω τις πάντα εύστοχες και εξαιρετικά περιγραφικές κριτικές σου!
Ελπίζω σύντομα να ξανανταμώσουμε και ρίχνω την ιδέα για μια ανοιχτή μάζωξη χρηστών του ask4food (Ευδοξία είμαι σίγουρος πως μπορείς να την υλοποιήσεις με απόλυτη επιτυχία! ) Au revoir!

2017-10-10 19:19:08

Σας ευχαριστούμε πολύ για την κριτική σας. Θα χαρούμε πολύ να σας φιλοξενήσουμε και πάλι και να δοκιμάσετε εκ νέου την multi-ethnic κουζίνα του Altamira!


2017-10-10 22:27:05

Σας ευχαριστώ και πάλι για την εξαιρετικά ευγενική εξυπηρέτηση και τη γενναιοδωρία σας! Εις το επανιδείν!



  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

6 medium

10 Οκτ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ το Altamira στο Μαρούσι χάρη στην ευγενική πρόσκληση των ανθρώπων του ask4food. Φτάνοντας συνάντησα με μεγάλη χαρά αγαπητές και αγαπητούς χρήστες, άλλους που είχα καιρό να τους δω και άλλους που είχα συναντήσει πιο πρόσφατα. Τέτοιου είδους συναντήσεις είναι πολύ χρήσιμες, εύχομαι να γίνονται τακτικά!

Δεν είχα ξαναπάει στο συγκεκριμένο εστιατόριο (είχα προλάβει να πάω στο "αδερφάκι του" στο Κολωνάκι, που δεν λειτουργεί πια). Ο χώρος είναι ζεστός, διακοσμημένος με φροντίδα και με πολυ-εθνικά στοιχεία. Ο ημιυπαίθριος στεγασμένος χώρος είναι σίγουρα το δυνατό σημείο του, συμπαθητικός και ο εσωτερικός χώρος στο ισόγειο, ενώ ο πρώτος όροφος, απ' ό, τι κατάλαβα χρησιμοποιείται ελάχιστα, πιθανότατα τα Σαββατοκύριακα.

Μας προσφέρθηκε η δυνατότητα να δοκιμάσουμε πολλά πιάτα και θα αναφέρω τη γνώμη μου για όσα δοκίμασα, λαμβάνοντας υπόψη ότι η προσφορά από τους ιδιοκτήτες ήταν τόσο πλούσια που ήταν αδύνατο να δοκιμάσει κάποιος απ' όλα τα πιάτα που έφτασαν στο τραπέζι μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν στους υπεύθυνους του Altamira για τη γενναιοδωρία τους και στο προσωπικό για την άρτια και ευγενέστατη εξυπηρέτηση!

Από σαλάτες δοκιμάσαμε:
-Σαλάτα των χρωμάτων: Με ρόκα, γαλλική σαλάτα, κουκουνάρια, αβοκάντο, προσούτο και μανιτάρια με ντρέσινγκ από μπαλσάμικο, μέλι και μουστάρδα. Συμπαθητική, δροσερή γεύση, χωρίς κάποια ξεχωριστή ένταση, όμως.

-Κακτοσαλάτα: Στον κατάλογο αναφέρεται ως μεξικάνικη και περιλαμβάνει τρυφερούς βλαστούς κάκτων, μαρούλι, αβοκάντο, ντομάτα, κρεμμύδι και ψητά κολοκυθάκια. Οι βλαστοί κάκτων θύμιζαν οπτικά τα δικά μας αμπελοφάσουλα και είχαν μια ενδιαφέρουσα ξινή γεύση που ήταν πιο δυνατή από όλα τα άλλα λαχανικά.

-Ντελ Μαρ: Γαρίδες, μύδια, χτένια, με σως αβοκάντο, ντομάτα και πιπεριές πάνω σε τορτίγια (προφανώς μεξικάνικης έμπνευσης και αυτή η σαλάτα). Εκτιμώ ότι είχε την πιο ενδιαφέρουσα γεύση από τις σαλάτες, κέντρισε το ενδιαφέρον όλων μας.

Ακολούθησαν τα ορεκτικά:
- Καλάχε: (Αραβικής προέλευσης): Αραβικές πίτες με ψητό χαλούμι, κίτρινο τυρί, πατέ ελιάς, ξηρούς καρπούς και αραβική σάλτσα. Νόστιμος και με ενδιαφέροντα γευστικό συνδυασμό μεζές.

- Τσιμιτσάνγκα κοτόπουλο (Μεξικανικής προέλευσης): Τηγανιτή τορτίγια με γέμιση κοτόπουλο, τομάτα, λιωμένο κίτρινο τυρί και ξινή κρέμα. Προσωπικά μου άρεσε πολύ!

- Σαμόζας: Ινδικές πίτες με λαχανικά και πατάτες, συνοδεύονταν από τσάτνεϋ: α) ανανά β) tamarind με φρέσκο ginger γ) σιναπόσπορου και ντομάτας Από μόνες τους δεν με ενθουσίασαν, όταν τις συνόδευσα με τσάτνεϋ ανανά, η γεύση ήταν αρκετά πιο δυνατή.

Να σημειώσω ότι προσφέρθηκαν και κεσαντίγιας, τα οποία δεν δοκίμασα, βλέποντας την "επέλαση" των πιάτων που διαδέχονταν το ένα το άλλο.

Φτάσαμε στα κυρίως πιάτα:
- Κοτόπουλο μήλο: Το πιάτο που προσωπικά με ενθουσίασε και σίγουρα θα επέλεγα σε επόμενη επίσκεψή μου στο εστιατόριο! Φιλετάκια από κοτόπουλο με σάλτσα από μήλο, κρασί, σταφίδες και τζίντζερ συνοδευόμενα από ρύζι μπασμάτι. Ο συνδυασμός ήταν τέλειος! Η σάλτσα προσέδιδε μια διακριτικά αρωματική γεύση στο κοτόπουλο, έδενε τέλεια και με το ρύζι μπασμάτι.

- Φιλέτο πάπιας (Ασιατική κουζίνα): Με σάλτσα πορτοκάλι και μούρα, σερβιρισμένο με ψητά μανιτάρια πλευρώτους και ρύζι. Προσωπικά, δεν μου άρεσε, εκτιμώ ότι η πάπια χρειαζόταν λιγότερο ψήσιμο, το κρέας ήταν μάλλον στεγνό.

- Ταντούρι κοτόπουλο (Ινδική κουζίνα): Ψητά φιλετάκια κοτόπουλο μαριναρισμένα σε κιτρινόριζα και μυρωδικά, σερβιρισμένα με ρύζι μπασμάτι. Συμπαθητικό, αλλά όχι απογειωτικό πιάτο.

- Κόντρα μόσχου ψιλοκομμένο με σως από πράσινο κάρυ και κρέμα καρύδας, σερβιρισμένο με λαχανικά και ρύζι μαγειρεμένο σε γάλα καρύδας (Ασιατική κουζίνα): Πολύ νόστιμο το μοσχάρι, σωστά μαγειρεμένο, η σως πρόσθετε τη γευστική ένταση που χρειαζόταν.

- Κοτόπουλο με κάρυ (Ινδική κουζίνα): Στήθος κοτόπουλο με σάλτσα κάρυ, τσάτνεϋ γιαουρτιού και ρύζι μπασμάτι. Ελαφρώς καυτερό, αρκετά νόστιμο.

- Κοτόπουλο με κρέμα καρύδας (Ασιατική κουζίνα): Σερβιρίστηκε με ρύζι και λαχανικά, αρκετά νόστιμο κι αυτό.

Αξιοσημείωτο ότι προσφέρθηκαν και άλλα πιάτα, τα οποία δεν άντεχα να δοκιμάσω λόγω της πληθώρας των προσφερόμενων εδεσμάτων:
- Φιλετάκια μοσχάρι με κάστανα και κινέζικα μανιτάρια συνοδευόμενο από ρύζι και λαχανικά.
- Ροζέτες από φιλέτο μόσχου με σάλτσα λεμονιού, μανιτάρια, κουκουνάρια, κρέμα και ψητά λαχανικά.

Και καταλήξαμε στα γλυκά:
- Τούρτα Μεξικάνα: Στρώσεις από bitter και απαλή mousse σοκολάτας πάνω σε τορτίγια, σκεπασμένες από φρέσκια κρέμα, τρίμμα σοκολάτας. Απλά εντυπωσιακό γλυκό, τέλειο για τα γούστα μου!

- Τζαμάικα: Μια σφαίρα μαύρης bitter σοκολάτας με μαύρο ρούμι Καραϊβικής. Γλυκό με εξαιρετική υφή, άρεσε πολύ σχεδόν σε όλους τους συνδαιτυμόνες.

Στο τραπέζι μας σερβιρίστηκαν ακόμα (για όλα άκουσα θετικά σχόλια, αλλά δεν δοκίμασα): Νάριελ (Γλυκό με καρύδα, σοκολάτα και σως καρύδας),, πανακότα (άρεσε η κρέμα καρύδας που περιείχε), τσιζκέικ και μπανόφι.

Συνολική αποτίμηση: Το Altamira στα 22 του χρόνια έχει τη σφριγηλότητα της ηλικίας του, εκτιμώ όμως πως ακόμα βρίσκεται σε διαδικασία επίλυσης της μετεφηβικής κρίσης ταυτότητάς του: Πολλά πιάτα από διάφορες εθνικές κουζίνες, σωστά εκτελεσμένα όλα, κάποια πιο νόστιμα, κάποια λιγότερο, αλλά δεν διακρίνεται ένας ξεκάθαρος προσανατολισμός σε κάποια εθνική κουζίνα. Εξαιρετική εξυπηρέτηση, προσεγμένος χώρος, "τσιμπημένες" τιμές (το επεσήμανε πολύ σωστά ο αγαπητός Τρώγων). Προσωπικά, πάντως, σχεδιάζω να ξαναπάω, ίσως σε κάποια γιορτή. σε κάποια ειδική περίπτωση!

ΥΓ: (Μακροσκελές! ) Ευδοξία, ευχαριστούμε πολύ! Μαζί με τους συμπαθέστατους συνεργάτες σου ήσουν η ψυχή της βραδιάς, φρόντισες με επιμέλεια, ώστε να είναι όλα τέλεια!
Αγαπητές και αγαπητοί φίλοι χρήστες του ask4food: fratello και tzia (ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια), ο ένας με την ήρεμη σοφία του και η άλλη με την αεικίνητη ενεργητικότητά της δώσατε τον τόνο στη συνάντησή μας.. Φίλε piperman, πάντα αναλυτικός με τις σημειώσεις σου μας βοήθησες στην αναλυτική καταγραφή. Νέοι, ενθουσιώδεις και ορμητικοί VAGELIS και Vaggg, αγαπημένο Χρυσανθεμάκι, δώσατε ζωντάνια στη βραδιά. Αγαπητή ram είσαι πάντα διακριτική, ήρεμη δύναμη της παρέας. Θρυλικέ (δανεισμένο το επίθετο από τη φίλη tzia) pass1, keep going, ελπίζω να ξαναπούμε σύντομα από κοντά! Αγαπητοί p_v και ValueSeeker, welcome back! Με χαρά διάβασα τις νέες κριτικές του πρώτου, περιμένω τις νέες κριτικές (και τα τραγούδια) του δεύτερου. Συμπαθέστατη boux χάρηκα πολύ που σε είδα μετά από καιρό, περιμένω να διαβάσω τις πάντα εύστοχες και εξαιρετικά περιγραφικές κριτικές σου!
Ελπίζω σύντομα να ξανανταμώσουμε και ρίχνω την ιδέα για μια ανοιχτή μάζωξη χρηστών του ask4food (Ευδοξία είμαι σίγουρος πως μπορείς να την υλοποιήσεις με απόλυτη επιτυχία! ) Au revoir!

2017-10-10 19:19:08

Σας ευχαριστούμε πολύ για την κριτική σας. Θα χαρούμε πολύ να σας φιλοξενήσουμε και πάλι και να δοκιμάσετε εκ νέου την multi-ethnic κουζίνα του Altamira!


2017-10-10 22:27:05

Σας ευχαριστώ και πάλι για την εξαιρετικά ευγενική εξυπηρέτηση και τη γενναιοδωρία σας! Εις το επανιδείν!



  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

Etable
6 medium

George G.

Σάββατο 21 Οκτωβρίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

€ / Άτομο

17-25

Είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ το Altamira στο Μαρούσι χάρη στην ευγενική πρόσκληση των ανθρώπων του ask4food. Φτάνοντας συνάντησα με μεγάλη χαρά αγαπητές και αγαπητούς χρήστες, άλλους που είχα καιρό να τους δω και άλλους που είχα συναντήσει πιο πρόσφατα. Τέτοιου είδους συναντήσεις είναι πολύ χρήσιμες, εύχομαι να γίνονται τακτικά!

Δεν είχα ξαναπάει στο συγκεκριμένο εστιατόριο (είχα προλάβει να πάω στο "αδερφάκι του" στο Κολωνάκι, που δεν λειτουργεί πια). Ο χώρος είναι ζεστός, διακοσμημένος με φροντίδα και με πολυ-εθνικά στοιχεία. Ο ημιυπαίθριος στεγασμένος χώρος είναι σίγουρα το δυνατό σημείο του, συμπαθητικός και ο εσωτερικός χώρος στο ισόγειο, ενώ ο πρώτος όροφος, απ' ό, τι κατάλαβα χρησιμοποιείται ελάχιστα, πιθανότατα τα Σαββατοκύριακα.

Μας προσφέρθηκε η δυνατότητα να δοκιμάσουμε πολλά πιάτα και θα αναφέρω τη γνώμη μου για όσα δοκίμασα, λαμβάνοντας υπόψη ότι η προσφορά από τους ιδιοκτήτες ήταν τόσο πλούσια που ήταν αδύνατο να δοκιμάσει κάποιος απ' όλα τα πιάτα που έφτασαν στο τραπέζι μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν στους υπεύθυνους του Altamira για τη γενναιοδωρία τους και στο προσωπικό για την άρτια και ευγενέστατη εξυπηρέτηση!

Από σαλάτες δοκιμάσαμε:
-Σαλάτα των χρωμάτων: Με ρόκα, γαλλική σαλάτα, κουκουνάρια, αβοκάντο, προσούτο και μανιτάρια με ντρέσινγκ από μπαλσάμικο, μέλι και μουστάρδα. Συμπαθητική, δροσερή γεύση, χωρίς κάποια ξεχωριστή ένταση, όμως.

-Κακτοσαλάτα: Στον κατάλογο αναφέρεται ως μεξικάνικη και περιλαμβάνει τρυφερούς βλαστούς κάκτων, μαρούλι, αβοκάντο, ντομάτα, κρεμμύδι και ψητά κολοκυθάκια. Οι βλαστοί κάκτων θύμιζαν οπτικά τα δικά μας αμπελοφάσουλα και είχαν μια ενδιαφέρουσα ξινή γεύση που ήταν πιο δυνατή από όλα τα άλλα λαχανικά.

-Ντελ Μαρ: Γαρίδες, μύδια, χτένια, με σως αβοκάντο, ντομάτα και πιπεριές πάνω σε τορτίγια (προφανώς μεξικάνικης έμπνευσης και αυτή η σαλάτα). Εκτιμώ ότι είχε την πιο ενδιαφέρουσα γεύση από τις σαλάτες, κέντρισε το ενδιαφέρον όλων μας.

Ακολούθησαν τα ορεκτικά:
- Καλάχε: (Αραβικής προέλευσης): Αραβικές πίτες με ψητό χαλούμι, κίτρινο τυρί, πατέ ελιάς, ξηρούς καρπούς και αραβική σάλτσα. Νόστιμος και με ενδιαφέροντα γευστικό συνδυασμό μεζές.

- Τσιμιτσάνγκα κοτόπουλο (Μεξικανικής προέλευσης): Τηγανιτή τορτίγια με γέμιση κοτόπουλο, τομάτα, λιωμένο κίτρινο τυρί και ξινή κρέμα. Προσωπικά μου άρεσε πολύ!

- Σαμόζας: Ινδικές πίτες με λαχανικά και πατάτες, συνοδεύονταν από τσάτνεϋ: α) ανανά β) tamarind με φρέσκο ginger γ) σιναπόσπορου και ντομάτας Από μόνες τους δεν με ενθουσίασαν, όταν τις συνόδευσα με τσάτνεϋ ανανά, η γεύση ήταν αρκετά πιο δυνατή.

Να σημειώσω ότι προσφέρθηκαν και κεσαντίγιας, τα οποία δεν δοκίμασα, βλέποντας την "επέλαση" των πιάτων που διαδέχονταν το ένα το άλλο.

Φτάσαμε στα κυρίως πιάτα:
- Κοτόπουλο μήλο: Το πιάτο που προσωπικά με ενθουσίασε και σίγουρα θα επέλεγα σε επόμενη επίσκεψή μου στο εστιατόριο! Φιλετάκια από κοτόπουλο με σάλτσα από μήλο, κρασί, σταφίδες και τζίντζερ συνοδευόμενα από ρύζι μπασμάτι. Ο συνδυασμός ήταν τέλειος! Η σάλτσα προσέδιδε μια διακριτικά αρωματική γεύση στο κοτόπουλο, έδενε τέλεια και με το ρύζι μπασμάτι.

- Φιλέτο πάπιας (Ασιατική κουζίνα): Με σάλτσα πορτοκάλι και μούρα, σερβιρισμένο με ψητά μανιτάρια πλευρώτους και ρύζι. Προσωπικά, δεν μου άρεσε, εκτιμώ ότι η πάπια χρειαζόταν λιγότερο ψήσιμο, το κρέας ήταν μάλλον στεγνό.

- Ταντούρι κοτόπουλο (Ινδική κουζίνα): Ψητά φιλετάκια κοτόπουλο μαριναρισμένα σε κιτρινόριζα και μυρωδικά, σερβιρισμένα με ρύζι μπασμάτι. Συμπαθητικό, αλλά όχι απογειωτικό πιάτο.

- Κόντρα μόσχου ψιλοκομμένο με σως από πράσινο κάρυ και κρέμα καρύδας, σερβιρισμένο με λαχανικά και ρύζι μαγειρεμένο σε γάλα καρύδας (Ασιατική κουζίνα): Πολύ νόστιμο το μοσχάρι, σωστά μαγειρεμένο, η σως πρόσθετε τη γευστική ένταση που χρειαζόταν.

- Κοτόπουλο με κάρυ (Ινδική κουζίνα): Στήθος κοτόπουλο με σάλτσα κάρυ, τσάτνεϋ γιαουρτιού και ρύζι μπασμάτι. Ελαφρώς καυτερό, αρκετά νόστιμο.

- Κοτόπουλο με κρέμα καρύδας (Ασιατική κουζίνα): Σερβιρίστηκε με ρύζι και λαχανικά, αρκετά νόστιμο κι αυτό.

Αξιοσημείωτο ότι προσφέρθηκαν και άλλα πιάτα, τα οποία δεν άντεχα να δοκιμάσω λόγω της πληθώρας των προσφερόμενων εδεσμάτων:
- Φιλετάκια μοσχάρι με κάστανα και κινέζικα μανιτάρια συνοδευόμενο από ρύζι και λαχανικά.
- Ροζέτες από φιλέτο μόσχου με σάλτσα λεμονιού, μανιτάρια, κουκουνάρια, κρέμα και ψητά λαχανικά.

Και καταλήξαμε στα γλυκά:
- Τούρτα Μεξικάνα: Στρώσεις από bitter και απαλή mousse σοκολάτας πάνω σε τορτίγια, σκεπασμένες από φρέσκια κρέμα, τρίμμα σοκολάτας. Απλά εντυπωσιακό γλυκό, τέλειο για τα γούστα μου!

- Τζαμάικα: Μια σφαίρα μαύρης bitter σοκολάτας με μαύρο ρούμι Καραϊβικής. Γλυκό με εξαιρετική υφή, άρεσε πολύ σχεδόν σε όλους τους συνδαιτυμόνες.

Στο τραπέζι μας σερβιρίστηκαν ακόμα (για όλα άκουσα θετικά σχόλια, αλλά δεν δοκίμασα): Νάριελ (Γλυκό με καρύδα, σοκολάτα και σως καρύδας),, πανακότα (άρεσε η κρέμα καρύδας που περιείχε), τσιζκέικ και μπανόφι.

Συνολική αποτίμηση: Το Altamira στα 22 του χρόνια έχει τη σφριγηλότητα της ηλικίας του, εκτιμώ όμως πως ακόμα βρίσκεται σε διαδικασία επίλυσης της μετεφηβικής κρίσης ταυτότητάς του: Πολλά πιάτα από διάφορες εθνικές κουζίνες, σωστά εκτελεσμένα όλα, κάποια πιο νόστιμα, κάποια λιγότερο, αλλά δεν διακρίνεται ένας ξεκάθαρος προσανατολισμός σε κάποια εθνική κουζίνα. Εξαιρετική εξυπηρέτηση, προσεγμένος χώρος, "τσιμπημένες" τιμές (το επεσήμανε πολύ σωστά ο αγαπητός Τρώγων). Προσωπικά, πάντως, σχεδιάζω να ξαναπάω, ίσως σε κάποια γιορτή. σε κάποια ειδική περίπτωση!

ΥΓ: (Μακροσκελές! ) Ευδοξία, ευχαριστούμε πολύ! Μαζί με τους συμπαθέστατους συνεργάτες σου ήσουν η ψυχή της βραδιάς, φρόντισες με επιμέλεια, ώστε να είναι όλα τέλεια!
Αγαπητές και αγαπητοί φίλοι χρήστες του ask4food: fratello και tzia (ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια), ο ένας με την ήρεμη σοφία του και η άλλη με την αεικίνητη ενεργητικότητά της δώσατε τον τόνο στη συνάντησή μας.. Φίλε piperman, πάντα αναλυτικός με τις σημειώσεις σου μας βοήθησες στην αναλυτική καταγραφή. Νέοι, ενθουσιώδεις και ορμητικοί VAGELIS και Vaggg, αγαπημένο Χρυσανθεμάκι, δώσατε ζωντάνια στη βραδιά. Αγαπητή ram είσαι πάντα διακριτική, ήρεμη δύναμη της παρέας. Θρυλικέ (δανεισμένο το επίθετο από τη φίλη tzia) pass1, keep going, ελπίζω να ξαναπούμε σύντομα από κοντά! Αγαπητοί p_v και ValueSeeker, welcome back! Με χαρά διάβασα τις νέες κριτικές του πρώτου, περιμένω τις νέες κριτικές (και τα τραγούδια) του δεύτερου. Συμπαθέστατη boux χάρηκα πολύ που σε είδα μετά από καιρό, περιμένω να διαβάσω τις πάντα εύστοχες και εξαιρετικά περιγραφικές κριτικές σου!
Ελπίζω σύντομα να ξανανταμώσουμε και ρίχνω την ιδέα για μια ανοιχτή μάζωξη χρηστών του ask4food (Ευδοξία είμαι σίγουρος πως μπορείς να την υλοποιήσεις με απόλυτη επιτυχία! ) Au revoir!

2017-10-10 19:19:08

Σας ευχαριστούμε πολύ για την κριτική σας. Θα χαρούμε πολύ να σας φιλοξενήσουμε και πάλι και να δοκιμάσετε εκ νέου την multi-ethnic κουζίνα του Altamira!


2017-10-10 22:27:05

Σας ευχαριστώ και πάλι για την εξαιρετικά ευγενική εξυπηρέτηση και τη γενναιοδωρία σας! Εις το επανιδείν!



  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.