Loader

09 Οκτ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Με μεγάλη μου χαρά έλαβα και εγώ την πρόσκληση για συμμετοχή στην εβδομάδα καλοφαγάδων που διοργάνωσε το ask4food σε συνεργασία με τέσσερα εστιατόρια.

Αυτήν τη φορά ευτυχώς, δεν υπήρχε κάποιος λόγος να μην παρευρεθώ, προβληματίστηκα αρκετά η αλήθεια είναι να επιλέξω σε ποια βραδιά θα συμμετάσχω, επικράτησε ωστόσο το NAPOLITIVO, κυρίως λόγω απόστασης.

Το all day pizza bar – όπως αυτοαποκαλείται – NAPOLITIVO λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο στη Μαρίνα Φλοίσβου από το πρωί για καφέ μέχρι το βράδυ για ποτό. Βασική του ιδιαιτερότητα αποτελεί η παρασκευή της αυθεντικής συνταγής της πίτσας, όπως σερβίρεται στη Νάπολη, προσφέρονται ωστόσο αρκετές επιπλέον επιλογές.

Φθάνοντας σχετικά νωρίς, με υποδέχθηκαν οι υπεύθυνοι του site, γνωριστήκαμε και συζητήσαμε για το site και διάφορα άλλα θέματα, ενώ σιγά – σιγά έφθαναν και οι υπόλοιποι χρήστες του ask4food, τους οποίους είχα τη χαρά να γνωρίσω για πρώτη φορά από κοντά. Αφού τακτοποιηθήκαμε στο τραπέζι μας και ήπιαμε λίγο κρασί, οι υπεύθυνοι του NAPOLITIVO μας έκαναν μια μικρή ξενάγηση στην κουζίνα και τον ξυλόφουρνο, όπου μας εξήγησαν αρκετά αναλυτικά τον τρόπο παρασκευής της πίτσας.

Πιο συγκεκριμένα, το ζυμάρι ανοίγεται καθημερινά στο κατάστημα, αποτελείται αποκλειστικά από νερό, αλεύρι, μαγιά και αλάτι, χωρίς ζάχαρη, λάδι ή συντηρητικά, στη συνεχεία «ωριμάζει» για 12 με 24 ώρες σε προφυλαγμένο περιβάλλον και ψήνεται στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο σε πολύ υψηλή θερμοκρασία και για μικρό χρονικό διάστημα.

Αφού λοιπόν ολοκληρώθηκε αυτή η ευχάριστη ενημέρωση, επιστρέψαμε στο τραπέζι και σιγά – σιγά άρχισαν να καταφθάνουν τα πιάτα του προκαθορισμένου μενού. Μπορεί ίσως να σας κουράσω, μιας και στο τραπέζι μας ήρθαν παρά πολλά πιάτα, τα οποία λίγο-πολύ έχουν αναφερθεί και από τους υπόλοιπους χρήστες, αφού όμως οι άνθρωποι του NAPOLITIVO μπήκαν στον κόπο να μας προσφέρουν μια πληθώρα επιλογών, προκειμένου να αποκτήσουμε μια όσο το δυνατόν αντιπροσωπευτική και πλήρη εικόνα του εστιατορίου τους, πιστεύω ότι θα ήταν χρήσιμο να καταγράψω και εγώ αναλυτικά τα πιάτα που δοκιμάσαμε για να σας προϊδεάσω για τις γεύσεις που θα συναντήσετε σε αυτό. Λοιπόν δοκιμάσαμε:

- για αρχή ήρθανε αγκινάρες (με σκόρδο, θυμάρι και βαλσάμικο), ψητά μανιτάρια φούρνου (με θυμάρι, ρίγανη, σκόρδο και μαϊντανό), ψητές πιπεριές (με θυμάρι, ρίγανη και βαλσάμικο), ελιές πράσινες (αρωματισμένες με δενδρολίβανο, σκόρδο και λεμόνι), καθώς και μπρεζαολα με ρόκα, τοματάκια, παρμεζάνα και λάδι τρούφας.
Όλα ήταν πολύ νόστιμα και ιδανικά για ξεκίνημα, εάν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιο πιάτο, αυτό ήταν οι αγκινάρες (που ούτως ή άλλως λατρεύω σε οποιαδήποτε εκδοχή τους) και τα μανιτάρια.
- από σαλάτες προσφέρθηκαν δύο διαφορετικές, η panzanella (με μαριναρισμένες ψητές πιπεριές, κρεμμύδι, τοματίνια, αγγούρι, κάπαρη, ραπανάκι, βαλσάμινκο, κρουτόν, βασιλικό, ρικότα και ρίγανη) και η maestro (με κοτόπουλο, iceberg, τοματίνια, μοτσαρέλα, αυγό, ραπανάκι, ζαμπόν και παρμεζάνα). Νοστιμότατες και οι δύο με φρεσκότατα υλικά, η maestro ωστόσο ξεχώρισε στα σημεία, καθώς μου φάνηκε πιο ιδιαίτερη σαν γεύση.
- στη συνέχεια ήταν η ώρα της πίτσας, όπου προσφέρθηκαν 3 επιλογές: μαργαρίτα (σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, βασιλικός, παρμεζάνα), diavola (που περιείχε τα υλικά της μαργαρίτας συν μπούκοβο και πικάντικο ιταλικό σαλάμι) και bianca χωρίς κόκκινη σάλτσα (με μοτσαρέλα, πανσέτα, ρικότα, βασιλικό και παρμεζάνα).
Όπως μας είχε ενημερώσει ένας εκ των υπευθύνων του NAPOLITIVO, σύμφωνα με την παραδοσιακή συνταγή, η ζύμη της πίτσας είναι αρκετά μαλακή, πιο λεπτή προς το κέντρο και αρκετά πιο γεμάτη στην άκρη, ενώ παράλληλα λόγω ων συστατικών της δεν είναι καθόλου βαριά στο στομάχι. Η αλήθεια είναι ότι όντως η πίτσα δεν ήταν καθόλου βαριά, η συγκεκριμένη ωστόσο εκδοχή της ζύμης δεν ήταν και η αγαπημένη μου, καθώς την προτιμώ αρκετά πιο τραγανή, ιδίως στην άκρη. Για να μην είμαι και άδικος ωστόσο, να αναφέρω ότι όλα τα υλικά της πίτσας ήταν πολύ προσεγμένα και νόστιμα, ενώ από αποψη γεύσεων ξεχώρισα τη diavola που ήταν τόσο πικάντική όσο θα την ήθελα και στη δεύτερη θέση τη bianca, η οποία με την αρκετά ήπια γεύση της αποτέλεσε την ιδανική συνέχεια για την πικάντικη diavola.
- ακολούθησαν δύο ζυμαρικά και συγκεκριμένα πέννες με μανιτάρια, κοτόπουλο, λάδι τρούφας, λευκό κρασί, κρεμμύδι, σκόρδο και κρέμα γάλακτος και πέννες με ένα ιταλικό χοιρινό σαλάμι, τοματίνια, σπανάκι και λευκό κρασί. Σαφώς ξεχώρισα τις πέννες με το κοτόπουλο, στο οποίο το λάδι τρούφας προσέδιδε μια ξεχωριστή γεύση.

- στο τέλος ήταν η ώρα του γλυκού. Πιο συγκεκριμένα προσφέρθηκαν τιραμισού, τάρτα λεμονιού με σος φράουλας και το pizzi pizzi, δηλαδή καλτσόνε με πραλίνα φουντουκιού και μασκαρπόνε. Από τα γλυκά, πιο πολύ ευχαριστήθηκα προσωπικά την τάρτα λεμονιού (που είναι γλυκό που μου αρέσει πολύ ούτως ή άλλως, και εδώ η εκτέλεση ήταν πολύ ωραία) και δευτερευόντως το τιραμισού. Το καλτσόνε ασφαλώς και δεν υστερούσε σε επίπεδο γεύσης, αλλά την πολύ ωραία ψημένη ζύμη του και την πλούσια γέμισή του θα προτιμούσα να τις είχα απολαύσει μια μέρα που δεν θα είχε προηγηθεί τόσο υπερβολική κατανάλωση φαγητού.
Καθόλη τη διάρκεια του φαγητού, τέλος να αναφέρω ότι μας προσφέρθηκε ιταλικό κρασί, λευκό ή κόκκινο. Προσωπικά, ήπια λευκό (Pinot Grigio), το οποίο ήταν αρκετά αρωματικό και δροσερό και το καταευχαριστήθηκα.

Συνολικά τα πιάτα ήταν νοστιμότατα, περιποιημένα και δεν νομίζω ότι θα αφήσουν κάποιον απογοητευμένο. Ωραία ορεκτικά στην αρχή, τα οποία μπορούν παράλληλα να συνοδεύσουν και το κρασί ή το ποτό σου, εάν θέλεις να περιοριστείς σε απλό τσιμπολόγημα, νοστιμότατες σαλάτες με φρεσκότατα υλικά, ιδιαίτερες πίτσες, ωραία ζυμαρικά και λαχταριστά γλυκά, μας πρόσφεραν μια ιδιαίτερη γευστική εμπειρία. Θα στερηθούν το απόλυτο «4» στην κατηγορία γεύση, μόνο και μόνο λόγω της πίτσας, που παρόλο που ήταν γευστικότατη σε όλες τις εκδοχές της, προσωπικά την προτιμώ με πιο τραγανή ζύμη, όπως προανέφερα.
Κατά τα λοιπά, ο χώρος είναι πραγματικά πανέμορφος, σε πολύ ωραίο σημείο στη μαρίνα Φλοίσβου, ενώ και η εσωτερική διακόσμηση ήταν πολύ προσεγμένη και ευχάριστη. Επιπλέον, και για την εξυπηρέτηση έχω να πω τα καλύτερα, καθώς όλο το προσωπικό μας φέρθηκε άψογα.

Δεν ξέρω, εάν αυτό οφείλεται εν μέρει στην ιδιαιτερότητα της βραδιάς, αυτό ωστόσο που παρατήρησα ήταν ότι το πολυπληθές προσωπικά ήταν πάντα πρόσχαρο, ευγενικό και πρόθυμο να εξυπηρετήσει τους πελάτες του εστιατορίου.
Στον τομέα “σχέση ποιότητας-τιμής” δεν μπορώ να είμαι απόλυτα ακριβής, καθώς αναλυτικό μενού με τιμές δεν μπόρεσα να εντοπίσω στο διαδίκτυο. Από μια γρήγορη ωστόσο, ματιά που έριξα σε έναν κατάλογο, σε συνδυασμό με τις παλαιότερες κριτικές φίλων του site που αναφέρουν τιμές κάποιων πιάτων, τα οποία δοκίμασα, η αλήθεια είναι ότι οι τιμές μου φαίνονται λογικές, λαμβάνοντας φυσικά υπόψη και την αρκετά προνομιακή τοποθεσία στην οποία βρίσκεται το NAPOLITIVO και η οποία δικαιολογεί και ένα κλικ παραπάνω στην τελική τιμολόγηση.

Συμπερασματικά, το NAPOLITIVO είναι ένας χώρος που πιστεύω ότι έλειπε από τη Μαρίνα Φλοίσβου, καθώς προσφέρει ποιοτικές γευστικές επιλογές που μπορούν να ικανοποιήσουν την επιθυμία σου τόσο για κανονικό γεύμα όσο και για χαλαρή έξοδο για ποτό και τσιμπολόγημα.
* Τέλος να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά τους υπεύθυνους του site αλλά και του NAPOLITIVO για την άψογη φιλοξενία και τη γευστική εμπειρία που μας προσέφεραν, καθώς και τους φίλους του ask4food για την ευχάριστη βραδιά που είχαμε, ευελπιστώντας σε μια νέα συνάντηση σύντομα.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

09 Οκτ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Με μεγάλη μου χαρά έλαβα και εγώ την πρόσκληση για συμμετοχή στην εβδομάδα καλοφαγάδων που διοργάνωσε το ask4food σε συνεργασία με τέσσερα εστιατόρια.

Αυτήν τη φορά ευτυχώς, δεν υπήρχε κάποιος λόγος να μην παρευρεθώ, προβληματίστηκα αρκετά η αλήθεια είναι να επιλέξω σε ποια βραδιά θα συμμετάσχω, επικράτησε ωστόσο το NAPOLITIVO, κυρίως λόγω απόστασης.

Το all day pizza bar – όπως αυτοαποκαλείται – NAPOLITIVO λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο στη Μαρίνα Φλοίσβου από το πρωί για καφέ μέχρι το βράδυ για ποτό. Βασική του ιδιαιτερότητα αποτελεί η παρασκευή της αυθεντικής συνταγής της πίτσας, όπως σερβίρεται στη Νάπολη, προσφέρονται ωστόσο αρκετές επιπλέον επιλογές.

Φθάνοντας σχετικά νωρίς, με υποδέχθηκαν οι υπεύθυνοι του site, γνωριστήκαμε και συζητήσαμε για το site και διάφορα άλλα θέματα, ενώ σιγά – σιγά έφθαναν και οι υπόλοιποι χρήστες του ask4food, τους οποίους είχα τη χαρά να γνωρίσω για πρώτη φορά από κοντά. Αφού τακτοποιηθήκαμε στο τραπέζι μας και ήπιαμε λίγο κρασί, οι υπεύθυνοι του NAPOLITIVO μας έκαναν μια μικρή ξενάγηση στην κουζίνα και τον ξυλόφουρνο, όπου μας εξήγησαν αρκετά αναλυτικά τον τρόπο παρασκευής της πίτσας.

Πιο συγκεκριμένα, το ζυμάρι ανοίγεται καθημερινά στο κατάστημα, αποτελείται αποκλειστικά από νερό, αλεύρι, μαγιά και αλάτι, χωρίς ζάχαρη, λάδι ή συντηρητικά, στη συνεχεία «ωριμάζει» για 12 με 24 ώρες σε προφυλαγμένο περιβάλλον και ψήνεται στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο σε πολύ υψηλή θερμοκρασία και για μικρό χρονικό διάστημα.

Αφού λοιπόν ολοκληρώθηκε αυτή η ευχάριστη ενημέρωση, επιστρέψαμε στο τραπέζι και σιγά – σιγά άρχισαν να καταφθάνουν τα πιάτα του προκαθορισμένου μενού. Μπορεί ίσως να σας κουράσω, μιας και στο τραπέζι μας ήρθαν παρά πολλά πιάτα, τα οποία λίγο-πολύ έχουν αναφερθεί και από τους υπόλοιπους χρήστες, αφού όμως οι άνθρωποι του NAPOLITIVO μπήκαν στον κόπο να μας προσφέρουν μια πληθώρα επιλογών, προκειμένου να αποκτήσουμε μια όσο το δυνατόν αντιπροσωπευτική και πλήρη εικόνα του εστιατορίου τους, πιστεύω ότι θα ήταν χρήσιμο να καταγράψω και εγώ αναλυτικά τα πιάτα που δοκιμάσαμε για να σας προϊδεάσω για τις γεύσεις που θα συναντήσετε σε αυτό. Λοιπόν δοκιμάσαμε:

- για αρχή ήρθανε αγκινάρες (με σκόρδο, θυμάρι και βαλσάμικο), ψητά μανιτάρια φούρνου (με θυμάρι, ρίγανη, σκόρδο και μαϊντανό), ψητές πιπεριές (με θυμάρι, ρίγανη και βαλσάμικο), ελιές πράσινες (αρωματισμένες με δενδρολίβανο, σκόρδο και λεμόνι), καθώς και μπρεζαολα με ρόκα, τοματάκια, παρμεζάνα και λάδι τρούφας.
Όλα ήταν πολύ νόστιμα και ιδανικά για ξεκίνημα, εάν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιο πιάτο, αυτό ήταν οι αγκινάρες (που ούτως ή άλλως λατρεύω σε οποιαδήποτε εκδοχή τους) και τα μανιτάρια.
- από σαλάτες προσφέρθηκαν δύο διαφορετικές, η panzanella (με μαριναρισμένες ψητές πιπεριές, κρεμμύδι, τοματίνια, αγγούρι, κάπαρη, ραπανάκι, βαλσάμινκο, κρουτόν, βασιλικό, ρικότα και ρίγανη) και η maestro (με κοτόπουλο, iceberg, τοματίνια, μοτσαρέλα, αυγό, ραπανάκι, ζαμπόν και παρμεζάνα). Νοστιμότατες και οι δύο με φρεσκότατα υλικά, η maestro ωστόσο ξεχώρισε στα σημεία, καθώς μου φάνηκε πιο ιδιαίτερη σαν γεύση.
- στη συνέχεια ήταν η ώρα της πίτσας, όπου προσφέρθηκαν 3 επιλογές: μαργαρίτα (σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, βασιλικός, παρμεζάνα), diavola (που περιείχε τα υλικά της μαργαρίτας συν μπούκοβο και πικάντικο ιταλικό σαλάμι) και bianca χωρίς κόκκινη σάλτσα (με μοτσαρέλα, πανσέτα, ρικότα, βασιλικό και παρμεζάνα).
Όπως μας είχε ενημερώσει ένας εκ των υπευθύνων του NAPOLITIVO, σύμφωνα με την παραδοσιακή συνταγή, η ζύμη της πίτσας είναι αρκετά μαλακή, πιο λεπτή προς το κέντρο και αρκετά πιο γεμάτη στην άκρη, ενώ παράλληλα λόγω ων συστατικών της δεν είναι καθόλου βαριά στο στομάχι. Η αλήθεια είναι ότι όντως η πίτσα δεν ήταν καθόλου βαριά, η συγκεκριμένη ωστόσο εκδοχή της ζύμης δεν ήταν και η αγαπημένη μου, καθώς την προτιμώ αρκετά πιο τραγανή, ιδίως στην άκρη. Για να μην είμαι και άδικος ωστόσο, να αναφέρω ότι όλα τα υλικά της πίτσας ήταν πολύ προσεγμένα και νόστιμα, ενώ από αποψη γεύσεων ξεχώρισα τη diavola που ήταν τόσο πικάντική όσο θα την ήθελα και στη δεύτερη θέση τη bianca, η οποία με την αρκετά ήπια γεύση της αποτέλεσε την ιδανική συνέχεια για την πικάντικη diavola.
- ακολούθησαν δύο ζυμαρικά και συγκεκριμένα πέννες με μανιτάρια, κοτόπουλο, λάδι τρούφας, λευκό κρασί, κρεμμύδι, σκόρδο και κρέμα γάλακτος και πέννες με ένα ιταλικό χοιρινό σαλάμι, τοματίνια, σπανάκι και λευκό κρασί. Σαφώς ξεχώρισα τις πέννες με το κοτόπουλο, στο οποίο το λάδι τρούφας προσέδιδε μια ξεχωριστή γεύση.

- στο τέλος ήταν η ώρα του γλυκού. Πιο συγκεκριμένα προσφέρθηκαν τιραμισού, τάρτα λεμονιού με σος φράουλας και το pizzi pizzi, δηλαδή καλτσόνε με πραλίνα φουντουκιού και μασκαρπόνε. Από τα γλυκά, πιο πολύ ευχαριστήθηκα προσωπικά την τάρτα λεμονιού (που είναι γλυκό που μου αρέσει πολύ ούτως ή άλλως, και εδώ η εκτέλεση ήταν πολύ ωραία) και δευτερευόντως το τιραμισού. Το καλτσόνε ασφαλώς και δεν υστερούσε σε επίπεδο γεύσης, αλλά την πολύ ωραία ψημένη ζύμη του και την πλούσια γέμισή του θα προτιμούσα να τις είχα απολαύσει μια μέρα που δεν θα είχε προηγηθεί τόσο υπερβολική κατανάλωση φαγητού.
Καθόλη τη διάρκεια του φαγητού, τέλος να αναφέρω ότι μας προσφέρθηκε ιταλικό κρασί, λευκό ή κόκκινο. Προσωπικά, ήπια λευκό (Pinot Grigio), το οποίο ήταν αρκετά αρωματικό και δροσερό και το καταευχαριστήθηκα.

Συνολικά τα πιάτα ήταν νοστιμότατα, περιποιημένα και δεν νομίζω ότι θα αφήσουν κάποιον απογοητευμένο. Ωραία ορεκτικά στην αρχή, τα οποία μπορούν παράλληλα να συνοδεύσουν και το κρασί ή το ποτό σου, εάν θέλεις να περιοριστείς σε απλό τσιμπολόγημα, νοστιμότατες σαλάτες με φρεσκότατα υλικά, ιδιαίτερες πίτσες, ωραία ζυμαρικά και λαχταριστά γλυκά, μας πρόσφεραν μια ιδιαίτερη γευστική εμπειρία. Θα στερηθούν το απόλυτο «4» στην κατηγορία γεύση, μόνο και μόνο λόγω της πίτσας, που παρόλο που ήταν γευστικότατη σε όλες τις εκδοχές της, προσωπικά την προτιμώ με πιο τραγανή ζύμη, όπως προανέφερα.
Κατά τα λοιπά, ο χώρος είναι πραγματικά πανέμορφος, σε πολύ ωραίο σημείο στη μαρίνα Φλοίσβου, ενώ και η εσωτερική διακόσμηση ήταν πολύ προσεγμένη και ευχάριστη. Επιπλέον, και για την εξυπηρέτηση έχω να πω τα καλύτερα, καθώς όλο το προσωπικό μας φέρθηκε άψογα.

Δεν ξέρω, εάν αυτό οφείλεται εν μέρει στην ιδιαιτερότητα της βραδιάς, αυτό ωστόσο που παρατήρησα ήταν ότι το πολυπληθές προσωπικά ήταν πάντα πρόσχαρο, ευγενικό και πρόθυμο να εξυπηρετήσει τους πελάτες του εστιατορίου.
Στον τομέα “σχέση ποιότητας-τιμής” δεν μπορώ να είμαι απόλυτα ακριβής, καθώς αναλυτικό μενού με τιμές δεν μπόρεσα να εντοπίσω στο διαδίκτυο. Από μια γρήγορη ωστόσο, ματιά που έριξα σε έναν κατάλογο, σε συνδυασμό με τις παλαιότερες κριτικές φίλων του site που αναφέρουν τιμές κάποιων πιάτων, τα οποία δοκίμασα, η αλήθεια είναι ότι οι τιμές μου φαίνονται λογικές, λαμβάνοντας φυσικά υπόψη και την αρκετά προνομιακή τοποθεσία στην οποία βρίσκεται το NAPOLITIVO και η οποία δικαιολογεί και ένα κλικ παραπάνω στην τελική τιμολόγηση.

Συμπερασματικά, το NAPOLITIVO είναι ένας χώρος που πιστεύω ότι έλειπε από τη Μαρίνα Φλοίσβου, καθώς προσφέρει ποιοτικές γευστικές επιλογές που μπορούν να ικανοποιήσουν την επιθυμία σου τόσο για κανονικό γεύμα όσο και για χαλαρή έξοδο για ποτό και τσιμπολόγημα.
* Τέλος να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά τους υπεύθυνους του site αλλά και του NAPOLITIVO για την άψογη φιλοξενία και τη γευστική εμπειρία που μας προσέφεραν, καθώς και τους φίλους του ask4food για την ευχάριστη βραδιά που είχαμε, ευελπιστώντας σε μια νέα συνάντηση σύντομα.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

ALEX80

Σάββατο 21 Οκτωβρίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

€ / Άτομο

-

Με μεγάλη μου χαρά έλαβα και εγώ την πρόσκληση για συμμετοχή στην εβδομάδα καλοφαγάδων που διοργάνωσε το ask4food σε συνεργασία με τέσσερα εστιατόρια.

Αυτήν τη φορά ευτυχώς, δεν υπήρχε κάποιος λόγος να μην παρευρεθώ, προβληματίστηκα αρκετά η αλήθεια είναι να επιλέξω σε ποια βραδιά θα συμμετάσχω, επικράτησε ωστόσο το NAPOLITIVO, κυρίως λόγω απόστασης.

Το all day pizza bar – όπως αυτοαποκαλείται – NAPOLITIVO λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο στη Μαρίνα Φλοίσβου από το πρωί για καφέ μέχρι το βράδυ για ποτό. Βασική του ιδιαιτερότητα αποτελεί η παρασκευή της αυθεντικής συνταγής της πίτσας, όπως σερβίρεται στη Νάπολη, προσφέρονται ωστόσο αρκετές επιπλέον επιλογές.

Φθάνοντας σχετικά νωρίς, με υποδέχθηκαν οι υπεύθυνοι του site, γνωριστήκαμε και συζητήσαμε για το site και διάφορα άλλα θέματα, ενώ σιγά – σιγά έφθαναν και οι υπόλοιποι χρήστες του ask4food, τους οποίους είχα τη χαρά να γνωρίσω για πρώτη φορά από κοντά. Αφού τακτοποιηθήκαμε στο τραπέζι μας και ήπιαμε λίγο κρασί, οι υπεύθυνοι του NAPOLITIVO μας έκαναν μια μικρή ξενάγηση στην κουζίνα και τον ξυλόφουρνο, όπου μας εξήγησαν αρκετά αναλυτικά τον τρόπο παρασκευής της πίτσας.

Πιο συγκεκριμένα, το ζυμάρι ανοίγεται καθημερινά στο κατάστημα, αποτελείται αποκλειστικά από νερό, αλεύρι, μαγιά και αλάτι, χωρίς ζάχαρη, λάδι ή συντηρητικά, στη συνεχεία «ωριμάζει» για 12 με 24 ώρες σε προφυλαγμένο περιβάλλον και ψήνεται στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο σε πολύ υψηλή θερμοκρασία και για μικρό χρονικό διάστημα.

Αφού λοιπόν ολοκληρώθηκε αυτή η ευχάριστη ενημέρωση, επιστρέψαμε στο τραπέζι και σιγά – σιγά άρχισαν να καταφθάνουν τα πιάτα του προκαθορισμένου μενού. Μπορεί ίσως να σας κουράσω, μιας και στο τραπέζι μας ήρθαν παρά πολλά πιάτα, τα οποία λίγο-πολύ έχουν αναφερθεί και από τους υπόλοιπους χρήστες, αφού όμως οι άνθρωποι του NAPOLITIVO μπήκαν στον κόπο να μας προσφέρουν μια πληθώρα επιλογών, προκειμένου να αποκτήσουμε μια όσο το δυνατόν αντιπροσωπευτική και πλήρη εικόνα του εστιατορίου τους, πιστεύω ότι θα ήταν χρήσιμο να καταγράψω και εγώ αναλυτικά τα πιάτα που δοκιμάσαμε για να σας προϊδεάσω για τις γεύσεις που θα συναντήσετε σε αυτό. Λοιπόν δοκιμάσαμε:

- για αρχή ήρθανε αγκινάρες (με σκόρδο, θυμάρι και βαλσάμικο), ψητά μανιτάρια φούρνου (με θυμάρι, ρίγανη, σκόρδο και μαϊντανό), ψητές πιπεριές (με θυμάρι, ρίγανη και βαλσάμικο), ελιές πράσινες (αρωματισμένες με δενδρολίβανο, σκόρδο και λεμόνι), καθώς και μπρεζαολα με ρόκα, τοματάκια, παρμεζάνα και λάδι τρούφας.
Όλα ήταν πολύ νόστιμα και ιδανικά για ξεκίνημα, εάν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιο πιάτο, αυτό ήταν οι αγκινάρες (που ούτως ή άλλως λατρεύω σε οποιαδήποτε εκδοχή τους) και τα μανιτάρια.
- από σαλάτες προσφέρθηκαν δύο διαφορετικές, η panzanella (με μαριναρισμένες ψητές πιπεριές, κρεμμύδι, τοματίνια, αγγούρι, κάπαρη, ραπανάκι, βαλσάμινκο, κρουτόν, βασιλικό, ρικότα και ρίγανη) και η maestro (με κοτόπουλο, iceberg, τοματίνια, μοτσαρέλα, αυγό, ραπανάκι, ζαμπόν και παρμεζάνα). Νοστιμότατες και οι δύο με φρεσκότατα υλικά, η maestro ωστόσο ξεχώρισε στα σημεία, καθώς μου φάνηκε πιο ιδιαίτερη σαν γεύση.
- στη συνέχεια ήταν η ώρα της πίτσας, όπου προσφέρθηκαν 3 επιλογές: μαργαρίτα (σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, βασιλικός, παρμεζάνα), diavola (που περιείχε τα υλικά της μαργαρίτας συν μπούκοβο και πικάντικο ιταλικό σαλάμι) και bianca χωρίς κόκκινη σάλτσα (με μοτσαρέλα, πανσέτα, ρικότα, βασιλικό και παρμεζάνα).
Όπως μας είχε ενημερώσει ένας εκ των υπευθύνων του NAPOLITIVO, σύμφωνα με την παραδοσιακή συνταγή, η ζύμη της πίτσας είναι αρκετά μαλακή, πιο λεπτή προς το κέντρο και αρκετά πιο γεμάτη στην άκρη, ενώ παράλληλα λόγω ων συστατικών της δεν είναι καθόλου βαριά στο στομάχι. Η αλήθεια είναι ότι όντως η πίτσα δεν ήταν καθόλου βαριά, η συγκεκριμένη ωστόσο εκδοχή της ζύμης δεν ήταν και η αγαπημένη μου, καθώς την προτιμώ αρκετά πιο τραγανή, ιδίως στην άκρη. Για να μην είμαι και άδικος ωστόσο, να αναφέρω ότι όλα τα υλικά της πίτσας ήταν πολύ προσεγμένα και νόστιμα, ενώ από αποψη γεύσεων ξεχώρισα τη diavola που ήταν τόσο πικάντική όσο θα την ήθελα και στη δεύτερη θέση τη bianca, η οποία με την αρκετά ήπια γεύση της αποτέλεσε την ιδανική συνέχεια για την πικάντικη diavola.
- ακολούθησαν δύο ζυμαρικά και συγκεκριμένα πέννες με μανιτάρια, κοτόπουλο, λάδι τρούφας, λευκό κρασί, κρεμμύδι, σκόρδο και κρέμα γάλακτος και πέννες με ένα ιταλικό χοιρινό σαλάμι, τοματίνια, σπανάκι και λευκό κρασί. Σαφώς ξεχώρισα τις πέννες με το κοτόπουλο, στο οποίο το λάδι τρούφας προσέδιδε μια ξεχωριστή γεύση.

- στο τέλος ήταν η ώρα του γλυκού. Πιο συγκεκριμένα προσφέρθηκαν τιραμισού, τάρτα λεμονιού με σος φράουλας και το pizzi pizzi, δηλαδή καλτσόνε με πραλίνα φουντουκιού και μασκαρπόνε. Από τα γλυκά, πιο πολύ ευχαριστήθηκα προσωπικά την τάρτα λεμονιού (που είναι γλυκό που μου αρέσει πολύ ούτως ή άλλως, και εδώ η εκτέλεση ήταν πολύ ωραία) και δευτερευόντως το τιραμισού. Το καλτσόνε ασφαλώς και δεν υστερούσε σε επίπεδο γεύσης, αλλά την πολύ ωραία ψημένη ζύμη του και την πλούσια γέμισή του θα προτιμούσα να τις είχα απολαύσει μια μέρα που δεν θα είχε προηγηθεί τόσο υπερβολική κατανάλωση φαγητού.
Καθόλη τη διάρκεια του φαγητού, τέλος να αναφέρω ότι μας προσφέρθηκε ιταλικό κρασί, λευκό ή κόκκινο. Προσωπικά, ήπια λευκό (Pinot Grigio), το οποίο ήταν αρκετά αρωματικό και δροσερό και το καταευχαριστήθηκα.

Συνολικά τα πιάτα ήταν νοστιμότατα, περιποιημένα και δεν νομίζω ότι θα αφήσουν κάποιον απογοητευμένο. Ωραία ορεκτικά στην αρχή, τα οποία μπορούν παράλληλα να συνοδεύσουν και το κρασί ή το ποτό σου, εάν θέλεις να περιοριστείς σε απλό τσιμπολόγημα, νοστιμότατες σαλάτες με φρεσκότατα υλικά, ιδιαίτερες πίτσες, ωραία ζυμαρικά και λαχταριστά γλυκά, μας πρόσφεραν μια ιδιαίτερη γευστική εμπειρία. Θα στερηθούν το απόλυτο «4» στην κατηγορία γεύση, μόνο και μόνο λόγω της πίτσας, που παρόλο που ήταν γευστικότατη σε όλες τις εκδοχές της, προσωπικά την προτιμώ με πιο τραγανή ζύμη, όπως προανέφερα.
Κατά τα λοιπά, ο χώρος είναι πραγματικά πανέμορφος, σε πολύ ωραίο σημείο στη μαρίνα Φλοίσβου, ενώ και η εσωτερική διακόσμηση ήταν πολύ προσεγμένη και ευχάριστη. Επιπλέον, και για την εξυπηρέτηση έχω να πω τα καλύτερα, καθώς όλο το προσωπικό μας φέρθηκε άψογα.

Δεν ξέρω, εάν αυτό οφείλεται εν μέρει στην ιδιαιτερότητα της βραδιάς, αυτό ωστόσο που παρατήρησα ήταν ότι το πολυπληθές προσωπικά ήταν πάντα πρόσχαρο, ευγενικό και πρόθυμο να εξυπηρετήσει τους πελάτες του εστιατορίου.
Στον τομέα “σχέση ποιότητας-τιμής” δεν μπορώ να είμαι απόλυτα ακριβής, καθώς αναλυτικό μενού με τιμές δεν μπόρεσα να εντοπίσω στο διαδίκτυο. Από μια γρήγορη ωστόσο, ματιά που έριξα σε έναν κατάλογο, σε συνδυασμό με τις παλαιότερες κριτικές φίλων του site που αναφέρουν τιμές κάποιων πιάτων, τα οποία δοκίμασα, η αλήθεια είναι ότι οι τιμές μου φαίνονται λογικές, λαμβάνοντας φυσικά υπόψη και την αρκετά προνομιακή τοποθεσία στην οποία βρίσκεται το NAPOLITIVO και η οποία δικαιολογεί και ένα κλικ παραπάνω στην τελική τιμολόγηση.

Συμπερασματικά, το NAPOLITIVO είναι ένας χώρος που πιστεύω ότι έλειπε από τη Μαρίνα Φλοίσβου, καθώς προσφέρει ποιοτικές γευστικές επιλογές που μπορούν να ικανοποιήσουν την επιθυμία σου τόσο για κανονικό γεύμα όσο και για χαλαρή έξοδο για ποτό και τσιμπολόγημα.
* Τέλος να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά τους υπεύθυνους του site αλλά και του NAPOLITIVO για την άψογη φιλοξενία και τη γευστική εμπειρία που μας προσέφεραν, καθώς και τους φίλους του ask4food για την ευχάριστη βραδιά που είχαμε, ευελπιστώντας σε μια νέα συνάντηση σύντομα.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.