Loader

14 Οκτ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Κλείνει αισίως ένα τέταρτο αιώνα και θα είχα να το επισκεφθώ απ’ τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας. Η επιλογή του απ’ το site για τη βδομάδα καλοφαγάδων έφερε πάλι στο προσκήνιο το DOS HERMANOS και προσωπικά μου κίνησε το ενδιαφέρον να ξαναπάω. Έτσι, το Σάββατο 7/10 πήγα με μια φίλη στις 21.30, μετά από τηλεφωνική κράτηση.

Το δίπατο της οδού Κυριαζή, στην καρδιά της Κηφισιάς, διατηρεί πάντα την παλιά του αίγλη. Όταν πρωτοάνοιξε το 1992, δεν υπήρχε άλλο Μεξικάνικο, με εξαίρεση το AZTEC επί της Κηφισίας, λίγα μέτρα πιο κάτω.

Παρασκευή και Σάββατο βράδυ διοργανώνουν βραδιές με μουσική Latin & Salsa, με τους δύο δημοφιλείς Κουβανούς μουσικούς τους. Για να μη μείνει μάλιστα κανείς παραπονεμένος, το πρώτο δίωρο, το πρόγραμμα ξεκινάει απ’ το ισόγειο, που είναι ο χώρος των μη καπνιστών, ενώ μεταμεσονύχτια οι Κουβανοί ανεβαίνουν στον Α’ όροφο, για να διασκεδάσουν και οι καπνίζοντες!

Το μαγαζί λειτουργεί λοιπόν τα Σ/Κ απ’ τις 12.00 το μεσημέρι, ενώ τις καθημερινές ανοίγει το βράδυ γύρω στις 18.00. Όπως είδα απ’ το σάιτ τους, ετοιμάζουν και φαγητά σε πακέτα για take away, με έκπτωση 10%!

Περί τα 150 άτομα μπορούν να τακτοποιηθούν στο ισόγειο και τον Α’ όροφο του μεξικάνικου εστιατορίου. Δεν περνούν απαρατήρητες οι κομψές ταπετσαρίες, οι σκαλιστοί καθρέφτες, οι δερμάτινες καρέκλες και προπαντός τα πολυτελή βιτρό στην οροφή! Τόσο στο ισόγειο όσο και στον όροφο υπάρχουν μπαρ για το σερβίρισμα ποτών, η δε κουζίνα βρίσκεται στον επάνω όροφο.
Βέβαια, η αυλή, στο πίσω μέρος, είναι κυριολεκτικά το κάτι άλλο! Μια πραγματική όαση πρασίνου, με καταπράσινα φυτά, πανέμορφα φαναράκια, καναπέδες με πολύχρωμες μαξιλάρες και στο βάθος τον εκπληκτικό πίνακα της Φρίντα Κάλο, που μας κοιτάζει από ψηλά! Ατυχώς, λόγω της βροχής που είχε προηγηθεί, η αυλή δεν λειτουργούσε, αλλά ήταν φωτισμένη και μπορούσα έτσι να φανταστώ τις καλοκαιρινές της δόξες!!
Στον Α’ όροφο των καπνιστών, όπου και ζητήσαμε να μας τακτοποιήσουν, υπάρχουν δύο καθαρές τουαλέτες, με έντονες πρασινωπές κ. λπ. αποχρώσεις, χρωματιστές γούρνες και καθρέφτες που έδεναν με την ταυτότητα του χώρου.

Το σέρβις πραγματοποιούν γύρω στα 4-5 νέα παιδιά ανά επίπεδο, με ευστροφία, ευγένεια και κατάρτιση αν και λίγο αγχωτικό τρέξιμο… Υπόψη ότι το μαγαζί γύρω στις 22.30 ήταν κατάμεστό!
Σημειώνω εδώ αυτό που μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα: ήταν οι στολές τους, με πολύχρωμες φιγούρες και πολλές νεκροκεφαλές! Μάλιστα: Νεκροκεφαλές. Τους ρωτήσαμε και μας επιβεβαίωσαν κάτι που ήδη γνώριζα. Οι στολές συμβολίζουν τη μεγαλύτερη θρησκευτική γιορτή των Μεξικάνων, η οποία κρατάει απ’ τα πανάρχαια χρόνια των Αζτέκων κ. λπ. προγόνων τους. Πρόκειται, πράγματι, για τη Γιορτή των Νεκρών (Dia de los muertos), σύμφωνα με την οποία οι νεκροί επιστρέφουν στη γη για να γιορτάσουν με τις οικογένειές τους. Γιορτάζεται μάλιστα δύο ολόκληρες μέρες, την 1η και 2η του Νοέμβρη, για τα νεκρά παιδιά και τους ενήλικους αντίστοιχα!!

Ήρθε η ώρα να αναφερθώ, τελείως επιγραμματικά βέβαια, στο εκτεταμένο μενού του DOS HERMANOS.
Αυτό περιλαμβάνει 9 σαλάτες, γύρω στα 10 €, 22 ορεκτικά και αντίστοιχες ποικιλίες, από 5-10 €, ενώ ακολουθεί ό, τι το μεξικάνικο υπάρχει, δηλαδή:
Burritos, quesadillas, tostadas, enchiladas, tacos, chimichanga, flautas, fajitas, από 12-18 €. Μη μου ζητήσετε να τα περιγράψω εδώ, αφού άλλωστε προηγήθηκαν οι άριστες κριτικές των φίλων χρηστών, απ’ την επίσκεψη κατά την εβδομάδα των καλοφαγάδων.
Φυσικά σερβίρουν chili con carne, όπως και μεξικάνικα: σάντουιτς, σνίτσελ, steak, κοτόπουλο, γαρίδες, burger, αλλά και ψαρονέφρι με ανανά ή με mango. Τιμές, από 11-16 €. Ακόμη, 6-7 γλυκά και παγωτά, τοπικού χρώματος, ~ 7 €.

Από ποτά, εκτός απ’ τα πασίγνωστα κοκτέιλ που ήδη αναφέρθηκαν απ’ τους άλλους χρήστες, θα σημειώσω ότι υπάρχουν οι τοπικές μπύρες ή ποτήρι sangria, στα 5-7 €, καθώς και ποτήρι κρασί στα 5 €.

Εμείς λοιπόν δοκιμάσαμε τα ακόλουθα πιάτα:

• Αρχικά μας πρόσφεραν ένα μπολάκι με νάτσος και κόκκινη σος, που ήταν μια ενδιαφέρουσα εισαγωγή στο φαγητό μας.

• Ακολούθησε μια σαλάτα mango, που ήρθε μέσα σε ένα πράσινο σκεύος και που πλην του ομώνυμου τροπικού φρούτου, περιείχε μαρούλι, αβοκάντο, cranberries και τα γνωστά φασόλια. Εδώ πρέπει να σημειώσω ένα μεγάλο φάουλ. Δυστυχώς, το mango ήταν μόνο κάποια ελάχιστα και δυσδιάκριτα ίχνη, τα οποία μάλιστα χάνονταν μέσα στο πληθωρικότατο μαρούλι, που ήταν και ακανόνιστα κομμένο. Επειδή τα ψάχνω κάτι τέτοια, ανέτρεξα στο Διαδίκτυο -όπως μπορείτε άλλωστε και σεις- όπου διαπίστωσα ότι η σχετική σαλάτα είναι κίτρινη απ’ το mango κι όχι καταπράσινη απ’ τα μαρούλια… Φαίνεται πως ίσως το mango να εξαντλήθηκε κατά την εβδομάδα καλοφαγάδων… Ωστόσο, ήταν μπροστά μου ο υπεύθυνος κ. Παναγιώτης (σεφ τουλάχιστον), στον οποίο εξέφρασα το παράπονό μου και μου υποσχέθηκε ότι εφεξής θα το ρυθμίσουν το θέμα. Τιμή, όχι ευκαταφρόνητη: 10 €!

• Έφαγα μια κοτόπουλο chimichanga, που ήταν κοτόπουλό σε tortillas, με γαρνιτούρα ρύζι, κόκκινη πιπεριά, φωλιά με φασόλια, και λευκή σος sour cream. Εκλεκτό πιάτο, στα 11.50 €.

• Η φίλη μου πήρε μια fajitas vegetarian, όπου ήρθε το κυρίως πιάτο με την ποικιλία των λαχανικών και μια κόκκινη πιπεριά, και συνοδεύονταν από ένα μικρότερο πιάτο με 5-6 πιτούλες, guacamole, sour cream και στη μέση μπολάκι με κόκκινη πικάντικη σος. Τιμή στα 12.00 €. Επίσης πολύ νόστιμο και αντιπροσωπευτικό έδεσμα για τους vegan.

• Στο τέλος μοιραστήκαμε ένα σουφλέ σοκολάτας με παγωτό, που ήταν απλά συμπαθητικό, προσαρμοσμένο στα τοπικά μάλλον πρότυπα. Τιμή 7.50 €.

• Στην αρχή ζητήσαμε εμφιαλωμένο νερό. Τιμή 2.00 €.

Ο λογαριασμός, στα 43 € (το άτομο κατηγορία 17/25 €), ήταν κατά το μάλλον ή ήττον αναμενόμενος, για το γνωστό αυτό έθνικ στέκι, στο κέντρο της Κηφισιάς.

Συμπερασματικά, στη μεξικάνικη κουζίνα υπάρχουν ακόμη μάλλον περιορισμένα περιθώρια επιλογής, λόγω μικρού σχετικά ανταγωνισμού.
Το DOS HERMANOS θεωρώ ότι θα σέβεται την ιστορία του, εφόσον διατηρήσει σταθερή και αξιόπιστη γαστρονομική πολιτική, χωρίς μεταπτώσεις ποιότητας.
Αν, πάντως, βρεθείτε στα Βόρεια, μπορείτε να το τιμήσετε.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

14 Οκτ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Κλείνει αισίως ένα τέταρτο αιώνα και θα είχα να το επισκεφθώ απ’ τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας. Η επιλογή του απ’ το site για τη βδομάδα καλοφαγάδων έφερε πάλι στο προσκήνιο το DOS HERMANOS και προσωπικά μου κίνησε το ενδιαφέρον να ξαναπάω. Έτσι, το Σάββατο 7/10 πήγα με μια φίλη στις 21.30, μετά από τηλεφωνική κράτηση.

Το δίπατο της οδού Κυριαζή, στην καρδιά της Κηφισιάς, διατηρεί πάντα την παλιά του αίγλη. Όταν πρωτοάνοιξε το 1992, δεν υπήρχε άλλο Μεξικάνικο, με εξαίρεση το AZTEC επί της Κηφισίας, λίγα μέτρα πιο κάτω.

Παρασκευή και Σάββατο βράδυ διοργανώνουν βραδιές με μουσική Latin & Salsa, με τους δύο δημοφιλείς Κουβανούς μουσικούς τους. Για να μη μείνει μάλιστα κανείς παραπονεμένος, το πρώτο δίωρο, το πρόγραμμα ξεκινάει απ’ το ισόγειο, που είναι ο χώρος των μη καπνιστών, ενώ μεταμεσονύχτια οι Κουβανοί ανεβαίνουν στον Α’ όροφο, για να διασκεδάσουν και οι καπνίζοντες!

Το μαγαζί λειτουργεί λοιπόν τα Σ/Κ απ’ τις 12.00 το μεσημέρι, ενώ τις καθημερινές ανοίγει το βράδυ γύρω στις 18.00. Όπως είδα απ’ το σάιτ τους, ετοιμάζουν και φαγητά σε πακέτα για take away, με έκπτωση 10%!

Περί τα 150 άτομα μπορούν να τακτοποιηθούν στο ισόγειο και τον Α’ όροφο του μεξικάνικου εστιατορίου. Δεν περνούν απαρατήρητες οι κομψές ταπετσαρίες, οι σκαλιστοί καθρέφτες, οι δερμάτινες καρέκλες και προπαντός τα πολυτελή βιτρό στην οροφή! Τόσο στο ισόγειο όσο και στον όροφο υπάρχουν μπαρ για το σερβίρισμα ποτών, η δε κουζίνα βρίσκεται στον επάνω όροφο.
Βέβαια, η αυλή, στο πίσω μέρος, είναι κυριολεκτικά το κάτι άλλο! Μια πραγματική όαση πρασίνου, με καταπράσινα φυτά, πανέμορφα φαναράκια, καναπέδες με πολύχρωμες μαξιλάρες και στο βάθος τον εκπληκτικό πίνακα της Φρίντα Κάλο, που μας κοιτάζει από ψηλά! Ατυχώς, λόγω της βροχής που είχε προηγηθεί, η αυλή δεν λειτουργούσε, αλλά ήταν φωτισμένη και μπορούσα έτσι να φανταστώ τις καλοκαιρινές της δόξες!!
Στον Α’ όροφο των καπνιστών, όπου και ζητήσαμε να μας τακτοποιήσουν, υπάρχουν δύο καθαρές τουαλέτες, με έντονες πρασινωπές κ. λπ. αποχρώσεις, χρωματιστές γούρνες και καθρέφτες που έδεναν με την ταυτότητα του χώρου.

Το σέρβις πραγματοποιούν γύρω στα 4-5 νέα παιδιά ανά επίπεδο, με ευστροφία, ευγένεια και κατάρτιση αν και λίγο αγχωτικό τρέξιμο… Υπόψη ότι το μαγαζί γύρω στις 22.30 ήταν κατάμεστό!
Σημειώνω εδώ αυτό που μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα: ήταν οι στολές τους, με πολύχρωμες φιγούρες και πολλές νεκροκεφαλές! Μάλιστα: Νεκροκεφαλές. Τους ρωτήσαμε και μας επιβεβαίωσαν κάτι που ήδη γνώριζα. Οι στολές συμβολίζουν τη μεγαλύτερη θρησκευτική γιορτή των Μεξικάνων, η οποία κρατάει απ’ τα πανάρχαια χρόνια των Αζτέκων κ. λπ. προγόνων τους. Πρόκειται, πράγματι, για τη Γιορτή των Νεκρών (Dia de los muertos), σύμφωνα με την οποία οι νεκροί επιστρέφουν στη γη για να γιορτάσουν με τις οικογένειές τους. Γιορτάζεται μάλιστα δύο ολόκληρες μέρες, την 1η και 2η του Νοέμβρη, για τα νεκρά παιδιά και τους ενήλικους αντίστοιχα!!

Ήρθε η ώρα να αναφερθώ, τελείως επιγραμματικά βέβαια, στο εκτεταμένο μενού του DOS HERMANOS.
Αυτό περιλαμβάνει 9 σαλάτες, γύρω στα 10 €, 22 ορεκτικά και αντίστοιχες ποικιλίες, από 5-10 €, ενώ ακολουθεί ό, τι το μεξικάνικο υπάρχει, δηλαδή:
Burritos, quesadillas, tostadas, enchiladas, tacos, chimichanga, flautas, fajitas, από 12-18 €. Μη μου ζητήσετε να τα περιγράψω εδώ, αφού άλλωστε προηγήθηκαν οι άριστες κριτικές των φίλων χρηστών, απ’ την επίσκεψη κατά την εβδομάδα των καλοφαγάδων.
Φυσικά σερβίρουν chili con carne, όπως και μεξικάνικα: σάντουιτς, σνίτσελ, steak, κοτόπουλο, γαρίδες, burger, αλλά και ψαρονέφρι με ανανά ή με mango. Τιμές, από 11-16 €. Ακόμη, 6-7 γλυκά και παγωτά, τοπικού χρώματος, ~ 7 €.

Από ποτά, εκτός απ’ τα πασίγνωστα κοκτέιλ που ήδη αναφέρθηκαν απ’ τους άλλους χρήστες, θα σημειώσω ότι υπάρχουν οι τοπικές μπύρες ή ποτήρι sangria, στα 5-7 €, καθώς και ποτήρι κρασί στα 5 €.

Εμείς λοιπόν δοκιμάσαμε τα ακόλουθα πιάτα:

• Αρχικά μας πρόσφεραν ένα μπολάκι με νάτσος και κόκκινη σος, που ήταν μια ενδιαφέρουσα εισαγωγή στο φαγητό μας.

• Ακολούθησε μια σαλάτα mango, που ήρθε μέσα σε ένα πράσινο σκεύος και που πλην του ομώνυμου τροπικού φρούτου, περιείχε μαρούλι, αβοκάντο, cranberries και τα γνωστά φασόλια. Εδώ πρέπει να σημειώσω ένα μεγάλο φάουλ. Δυστυχώς, το mango ήταν μόνο κάποια ελάχιστα και δυσδιάκριτα ίχνη, τα οποία μάλιστα χάνονταν μέσα στο πληθωρικότατο μαρούλι, που ήταν και ακανόνιστα κομμένο. Επειδή τα ψάχνω κάτι τέτοια, ανέτρεξα στο Διαδίκτυο -όπως μπορείτε άλλωστε και σεις- όπου διαπίστωσα ότι η σχετική σαλάτα είναι κίτρινη απ’ το mango κι όχι καταπράσινη απ’ τα μαρούλια… Φαίνεται πως ίσως το mango να εξαντλήθηκε κατά την εβδομάδα καλοφαγάδων… Ωστόσο, ήταν μπροστά μου ο υπεύθυνος κ. Παναγιώτης (σεφ τουλάχιστον), στον οποίο εξέφρασα το παράπονό μου και μου υποσχέθηκε ότι εφεξής θα το ρυθμίσουν το θέμα. Τιμή, όχι ευκαταφρόνητη: 10 €!

• Έφαγα μια κοτόπουλο chimichanga, που ήταν κοτόπουλό σε tortillas, με γαρνιτούρα ρύζι, κόκκινη πιπεριά, φωλιά με φασόλια, και λευκή σος sour cream. Εκλεκτό πιάτο, στα 11.50 €.

• Η φίλη μου πήρε μια fajitas vegetarian, όπου ήρθε το κυρίως πιάτο με την ποικιλία των λαχανικών και μια κόκκινη πιπεριά, και συνοδεύονταν από ένα μικρότερο πιάτο με 5-6 πιτούλες, guacamole, sour cream και στη μέση μπολάκι με κόκκινη πικάντικη σος. Τιμή στα 12.00 €. Επίσης πολύ νόστιμο και αντιπροσωπευτικό έδεσμα για τους vegan.

• Στο τέλος μοιραστήκαμε ένα σουφλέ σοκολάτας με παγωτό, που ήταν απλά συμπαθητικό, προσαρμοσμένο στα τοπικά μάλλον πρότυπα. Τιμή 7.50 €.

• Στην αρχή ζητήσαμε εμφιαλωμένο νερό. Τιμή 2.00 €.

Ο λογαριασμός, στα 43 € (το άτομο κατηγορία 17/25 €), ήταν κατά το μάλλον ή ήττον αναμενόμενος, για το γνωστό αυτό έθνικ στέκι, στο κέντρο της Κηφισιάς.

Συμπερασματικά, στη μεξικάνικη κουζίνα υπάρχουν ακόμη μάλλον περιορισμένα περιθώρια επιλογής, λόγω μικρού σχετικά ανταγωνισμού.
Το DOS HERMANOS θεωρώ ότι θα σέβεται την ιστορία του, εφόσον διατηρήσει σταθερή και αξιόπιστη γαστρονομική πολιτική, χωρίς μεταπτώσεις ποιότητας.
Αν, πάντως, βρεθείτε στα Βόρεια, μπορείτε να το τιμήσετε.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

Etable

piperman

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

€ / Άτομο

17-25

Κλείνει αισίως ένα τέταρτο αιώνα και θα είχα να το επισκεφθώ απ’ τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας. Η επιλογή του απ’ το site για τη βδομάδα καλοφαγάδων έφερε πάλι στο προσκήνιο το DOS HERMANOS και προσωπικά μου κίνησε το ενδιαφέρον να ξαναπάω. Έτσι, το Σάββατο 7/10 πήγα με μια φίλη στις 21.30, μετά από τηλεφωνική κράτηση.

Το δίπατο της οδού Κυριαζή, στην καρδιά της Κηφισιάς, διατηρεί πάντα την παλιά του αίγλη. Όταν πρωτοάνοιξε το 1992, δεν υπήρχε άλλο Μεξικάνικο, με εξαίρεση το AZTEC επί της Κηφισίας, λίγα μέτρα πιο κάτω.

Παρασκευή και Σάββατο βράδυ διοργανώνουν βραδιές με μουσική Latin & Salsa, με τους δύο δημοφιλείς Κουβανούς μουσικούς τους. Για να μη μείνει μάλιστα κανείς παραπονεμένος, το πρώτο δίωρο, το πρόγραμμα ξεκινάει απ’ το ισόγειο, που είναι ο χώρος των μη καπνιστών, ενώ μεταμεσονύχτια οι Κουβανοί ανεβαίνουν στον Α’ όροφο, για να διασκεδάσουν και οι καπνίζοντες!

Το μαγαζί λειτουργεί λοιπόν τα Σ/Κ απ’ τις 12.00 το μεσημέρι, ενώ τις καθημερινές ανοίγει το βράδυ γύρω στις 18.00. Όπως είδα απ’ το σάιτ τους, ετοιμάζουν και φαγητά σε πακέτα για take away, με έκπτωση 10%!

Περί τα 150 άτομα μπορούν να τακτοποιηθούν στο ισόγειο και τον Α’ όροφο του μεξικάνικου εστιατορίου. Δεν περνούν απαρατήρητες οι κομψές ταπετσαρίες, οι σκαλιστοί καθρέφτες, οι δερμάτινες καρέκλες και προπαντός τα πολυτελή βιτρό στην οροφή! Τόσο στο ισόγειο όσο και στον όροφο υπάρχουν μπαρ για το σερβίρισμα ποτών, η δε κουζίνα βρίσκεται στον επάνω όροφο.
Βέβαια, η αυλή, στο πίσω μέρος, είναι κυριολεκτικά το κάτι άλλο! Μια πραγματική όαση πρασίνου, με καταπράσινα φυτά, πανέμορφα φαναράκια, καναπέδες με πολύχρωμες μαξιλάρες και στο βάθος τον εκπληκτικό πίνακα της Φρίντα Κάλο, που μας κοιτάζει από ψηλά! Ατυχώς, λόγω της βροχής που είχε προηγηθεί, η αυλή δεν λειτουργούσε, αλλά ήταν φωτισμένη και μπορούσα έτσι να φανταστώ τις καλοκαιρινές της δόξες!!
Στον Α’ όροφο των καπνιστών, όπου και ζητήσαμε να μας τακτοποιήσουν, υπάρχουν δύο καθαρές τουαλέτες, με έντονες πρασινωπές κ. λπ. αποχρώσεις, χρωματιστές γούρνες και καθρέφτες που έδεναν με την ταυτότητα του χώρου.

Το σέρβις πραγματοποιούν γύρω στα 4-5 νέα παιδιά ανά επίπεδο, με ευστροφία, ευγένεια και κατάρτιση αν και λίγο αγχωτικό τρέξιμο… Υπόψη ότι το μαγαζί γύρω στις 22.30 ήταν κατάμεστό!
Σημειώνω εδώ αυτό που μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα: ήταν οι στολές τους, με πολύχρωμες φιγούρες και πολλές νεκροκεφαλές! Μάλιστα: Νεκροκεφαλές. Τους ρωτήσαμε και μας επιβεβαίωσαν κάτι που ήδη γνώριζα. Οι στολές συμβολίζουν τη μεγαλύτερη θρησκευτική γιορτή των Μεξικάνων, η οποία κρατάει απ’ τα πανάρχαια χρόνια των Αζτέκων κ. λπ. προγόνων τους. Πρόκειται, πράγματι, για τη Γιορτή των Νεκρών (Dia de los muertos), σύμφωνα με την οποία οι νεκροί επιστρέφουν στη γη για να γιορτάσουν με τις οικογένειές τους. Γιορτάζεται μάλιστα δύο ολόκληρες μέρες, την 1η και 2η του Νοέμβρη, για τα νεκρά παιδιά και τους ενήλικους αντίστοιχα!!

Ήρθε η ώρα να αναφερθώ, τελείως επιγραμματικά βέβαια, στο εκτεταμένο μενού του DOS HERMANOS.
Αυτό περιλαμβάνει 9 σαλάτες, γύρω στα 10 €, 22 ορεκτικά και αντίστοιχες ποικιλίες, από 5-10 €, ενώ ακολουθεί ό, τι το μεξικάνικο υπάρχει, δηλαδή:
Burritos, quesadillas, tostadas, enchiladas, tacos, chimichanga, flautas, fajitas, από 12-18 €. Μη μου ζητήσετε να τα περιγράψω εδώ, αφού άλλωστε προηγήθηκαν οι άριστες κριτικές των φίλων χρηστών, απ’ την επίσκεψη κατά την εβδομάδα των καλοφαγάδων.
Φυσικά σερβίρουν chili con carne, όπως και μεξικάνικα: σάντουιτς, σνίτσελ, steak, κοτόπουλο, γαρίδες, burger, αλλά και ψαρονέφρι με ανανά ή με mango. Τιμές, από 11-16 €. Ακόμη, 6-7 γλυκά και παγωτά, τοπικού χρώματος, ~ 7 €.

Από ποτά, εκτός απ’ τα πασίγνωστα κοκτέιλ που ήδη αναφέρθηκαν απ’ τους άλλους χρήστες, θα σημειώσω ότι υπάρχουν οι τοπικές μπύρες ή ποτήρι sangria, στα 5-7 €, καθώς και ποτήρι κρασί στα 5 €.

Εμείς λοιπόν δοκιμάσαμε τα ακόλουθα πιάτα:

• Αρχικά μας πρόσφεραν ένα μπολάκι με νάτσος και κόκκινη σος, που ήταν μια ενδιαφέρουσα εισαγωγή στο φαγητό μας.

• Ακολούθησε μια σαλάτα mango, που ήρθε μέσα σε ένα πράσινο σκεύος και που πλην του ομώνυμου τροπικού φρούτου, περιείχε μαρούλι, αβοκάντο, cranberries και τα γνωστά φασόλια. Εδώ πρέπει να σημειώσω ένα μεγάλο φάουλ. Δυστυχώς, το mango ήταν μόνο κάποια ελάχιστα και δυσδιάκριτα ίχνη, τα οποία μάλιστα χάνονταν μέσα στο πληθωρικότατο μαρούλι, που ήταν και ακανόνιστα κομμένο. Επειδή τα ψάχνω κάτι τέτοια, ανέτρεξα στο Διαδίκτυο -όπως μπορείτε άλλωστε και σεις- όπου διαπίστωσα ότι η σχετική σαλάτα είναι κίτρινη απ’ το mango κι όχι καταπράσινη απ’ τα μαρούλια… Φαίνεται πως ίσως το mango να εξαντλήθηκε κατά την εβδομάδα καλοφαγάδων… Ωστόσο, ήταν μπροστά μου ο υπεύθυνος κ. Παναγιώτης (σεφ τουλάχιστον), στον οποίο εξέφρασα το παράπονό μου και μου υποσχέθηκε ότι εφεξής θα το ρυθμίσουν το θέμα. Τιμή, όχι ευκαταφρόνητη: 10 €!

• Έφαγα μια κοτόπουλο chimichanga, που ήταν κοτόπουλό σε tortillas, με γαρνιτούρα ρύζι, κόκκινη πιπεριά, φωλιά με φασόλια, και λευκή σος sour cream. Εκλεκτό πιάτο, στα 11.50 €.

• Η φίλη μου πήρε μια fajitas vegetarian, όπου ήρθε το κυρίως πιάτο με την ποικιλία των λαχανικών και μια κόκκινη πιπεριά, και συνοδεύονταν από ένα μικρότερο πιάτο με 5-6 πιτούλες, guacamole, sour cream και στη μέση μπολάκι με κόκκινη πικάντικη σος. Τιμή στα 12.00 €. Επίσης πολύ νόστιμο και αντιπροσωπευτικό έδεσμα για τους vegan.

• Στο τέλος μοιραστήκαμε ένα σουφλέ σοκολάτας με παγωτό, που ήταν απλά συμπαθητικό, προσαρμοσμένο στα τοπικά μάλλον πρότυπα. Τιμή 7.50 €.

• Στην αρχή ζητήσαμε εμφιαλωμένο νερό. Τιμή 2.00 €.

Ο λογαριασμός, στα 43 € (το άτομο κατηγορία 17/25 €), ήταν κατά το μάλλον ή ήττον αναμενόμενος, για το γνωστό αυτό έθνικ στέκι, στο κέντρο της Κηφισιάς.

Συμπερασματικά, στη μεξικάνικη κουζίνα υπάρχουν ακόμη μάλλον περιορισμένα περιθώρια επιλογής, λόγω μικρού σχετικά ανταγωνισμού.
Το DOS HERMANOS θεωρώ ότι θα σέβεται την ιστορία του, εφόσον διατηρήσει σταθερή και αξιόπιστη γαστρονομική πολιτική, χωρίς μεταπτώσεις ποιότητας.
Αν, πάντως, βρεθείτε στα Βόρεια, μπορείτε να το τιμήσετε.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.