Loader

03 Νοε 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

"Σεϋχέλλες": Δεν πρόκειται για κάποιο multi ethnic, όπως παραπέμπει η δελεαστική επωνυμία. Μιλάμε για ένα γηγενές εστιατόριο στο έπακρο, που ετοιμάζει καταληκτικά πιάτα με ψαγμένες πρώτες ύλες από διάφορα "εξωτικά" μέρη της χώρας!

Το εστιατόριο βρίσκεται παραπλεύρως της γεμάτης ζωντάνια πλατείας Αυδή. Στεγάζεται σε ένα κτίριο που παλιότερα στέγαζε τους στάβλους του Όθωνα. Μετέπειτα, στο ίδιο σημείο, παρουσιάστηκε το καφενείο "Μπαχάμες" και να σου πρόσφατα, πριν σχεδόν έξι χρόνια, οι "εξωτικές' "Σεϋχέλλες"...

Μερικά ξύλινα τραπέζια πάνω στην πλατεία, κάτω από καθαρές λευκές τέντες, αποτελούν ιδανική " στέγη" για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες αλλά και εκείνες τις ηλιόλουστες του χειμώνα. Δίπλα στην είσοδο του εστιατορίου, πάνω στο πεζοδρόμιο, συναντάμε μερικά ακόμα τραπεζάκια.

Ο ψηλοτάβανος εσωτερικός χώρος με τα πολλά ξύλινα δοκάρια, τα ξύλινα παράθυρα και την ξύλινη κολόνα αναδεικνύουν την φιλότιμη προσπάθεια των ιδιοκτητών να διατηρήσουν πολλά στοιχεία αυτού του παλιού κτιρίου. Από την άλλη πλευρά, τα μοντέρνα ελικόπτερα - ανεμιστήρες στην οροφή δίνουν μια κάποια μοντέρνα πινελιά στον χώρο.... Σε κάποια ενδιάμεση διακοσμητική κατάσταση μάς ταξιδεύουν διάφορα vintage στοιχεία, όπως το παλιό ψυγείο ΙΖΟΛΑ, η βεραμάν απόχρωση της ανοιχτής κουζίνας και του τοίχου με τον παλιομοδίτικο καθρέφτη. Κατόπιν, ανεβαίνοντας προς τις τουαλέτες, τους τοίχους κατακλύζουν αφίσες από διάφορες παραστάσεις. Έτσι, λοιπόν, το ντεκόρ συνδυάζει αρμονικά ποικίλα μοτίβα με ήπιο τρόπο!

Τα καλοστρωμένα τραπέζια με τη λαδόκολλα με τα παραδοσιακά ψάθινα καθίσματα, έχοντας το δικό τους ιδιαίτερο στυλ ωστόσο, δείχνουν έντονα την γαστρονομική ποιότητα και ταυτότητα της κουζίνας!!

Αυτή τη διακοσμητική ποικιλία ακολουθεί και η κουζίνα που ετοιμάζει διάφορες συνταγές που καλύπτουν - στα πλαίσια της σύγχρονης γαστρονομικής κουλτούρας - όλες τις εποχές της ελληνικής κουζίνας! Και κακά τα ψέμματα, η χώρα μας δεν έχει ακόμη καταφέρει να αναδείξει επάξια τον τεράστιο πλούτο της Ελληνικής κουζίνας με διεθνές πρόσημο (πέρα από το σουβλάκι, το τζατζίκι και τη greek salad ), όπως γίνεται με πολλές γείτονες χώρες - γαστρονομικούς προορισμούς! Θεωρώ ότι οι "Σεϋχέλλες", περισσότερο κι από ένα ακόμη απλό εστιατόριο-μεζεδοπωλείο, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως η Ελληνική Ηaute Cuisine!!

Έτσι, καμία συνταγή δεν γίνεται αγνώριστη από το πολύ gourmet!! Πόσο μάλλον, εδώ, όλα είναι αντιπροσωπευτικά της εγχώριας παραγωγής και καθημερινής νοοτροπίας, μέσα από προσεγμένες παρουσιάσεις των πιάτων και ανάλαφρες γαστρονομικές προτάσεις ( η εποχή του Τσελεμεντέ έχει πλέον παρέλθει, θα ήταν καλύτερα να εξετάζεται πλέον ως μέρος της γαστρονομικής μας λαογραφίας και μόνο)!! Με λίγα λόγια, εάν ήθελα να τραπεζώσω κάποιον ξένο την σήμερον ημέρα με σκοπό να του κάνω γνωστή την ποικιλία της ελληνικής κουζίνας ή την αυθεντική "Υψηλή" ελληνική κουζίνα σίγουρα θα τον πήγαινα στις "Σεϋχέλλες"!!

Το μενού περιλαμβάνει σαλάτες, ορεκτικά, ζυμαρικά, κρεατικά, αλίπαστα και μερικά γλυκά. Όσον αφορά τα κρασιά, υπάρχουν 3-4 ανά είδος, π. χ "Μαλαγουζιά", Γεροβασιλείου στα ΕΥΡΩ 28,00/μπουκάλι. Το κρασί σε ποτήρι χρεώνεται γύρω 5,00. Από μπύρες βρίσκουμε αρκετές ετικέτες, π. χ Ζέος (1L φρέσκια ) στα 6,50. Θα βρείτε ακόμα τσίπουρα, ρακή, ούζο και τα συνήθη αναψυκτικά.

Το μαγαζί λειτουργεί από το πρωί και έτσι σερβίρονται καφέδες, φυσικοί χυμοί, σπιτική λεμονάδα κ. ά

Η εντελώς ανοιχτή κουζίνα - μπαρ με αρχηγό τον σεφ Φώτη Φωτεινόγλου δουλεύει ασταμάτητα από επιδέξιους μάγειρες ντυμένους με μαύρες στολές. Τα γλυκά ετοιμάζει η συνεργάτιδα του σεφ ονόματι Σελήνη.

Από το μενού επιλέξαμε τα παρακάτω:
Μανιτάρια portobello σωτέ με απάκι και ξηρό ανθότυρο Κρήτης(7,00). Γεύση απογειωτική! Πλούσια ποσότητα από καλοτεμαχισμένα μανιτάρια παρουσιασμένα σε οριζόντια διάταξη με δύο φέτες νόστιμου ανθότυρου σε σχήμα μισοφέγγαρου να αγκαλιάζουν το έδεσμα και ένα κλωναράκι θυμαριού (?).

Φασόλια γίγαντες με σπανάκι και λιαστή ντομάτα (πιάτο ημέρας 25.10 ) στα ΕΥΡΩ 6,50. Σερβιρισμένο σε βαθύ πιάτο, άψογα! Ο τρόπος που το σπανάκι και η λιαστή ντομάτα μπλέκονταν με τα φασόλια και το λίγο ζουμάκι τους μετέτρεπαν ένα τόσο συνηθισμένο πιάτο σε μια πραγματική οπτική απόλυση. Φυσικά η γεύση δεν πάει πίσω....!!

Μπιφτέκια Black Angus (πιάτο ημέρας) στα 9, 00, συνοδεύονταν από δύο φέτες καψαλισμένο ψωμί και λίγο πελτέ ντομάτας μάλλον "Κύκνος". Αυτή η γαρνιτούρα, μάλλον της τελευταίας στιγμής, μας απογοήτευσε λίγο, αλλά η γεύση των φαινομενικά "σκληρών" μπιφτεκιών μας αποζημίωσε!

Παπαρδέλες με καβουρμά Κομοτηνής (9,20). Εξαιρετικό πιάτο και πλούσια μερίδα! Σερβίρεται σε βαθύ πιάτο με μπόλικα κομμάτια καβουρμά και με μια διακοσμητική μπουκιά από νοστιμότατο γαλοτύρι!!

Κλείσαμε με ένα γλυκό μους πραλίνας με μπισκότο (5,00), τοποθετημένο σε κλειστό βαζάκι. Το τραγανό μπισκότο βρίσκεται στη βάση του βάζου και η πραλίνα έχει μια ελαφρώς γλυκόπικρη γεύση που κάνει αυτό το συνηθισμένο έδεσμα ξεχωριστό!

Το νερό έρχεται σε κανάτα.

Στην αρχή σερβίρεται εντελώς απλό ψωμί (2,00/τρία άτομα) μέσα σε χάρτινο σακουλάκι. Αυτό το ψωμί δεν θα έπρεπε να χρεώνεται ούτε κατά διάνοια... Μάλιστα, θα περίμενα κάποιο ψωμάκι πιο ιδιαίτερο ή σπιτικό, καθώς αυτό που προσφέρεται δεν συμβαδίζει με τη φίνα ποιότητα και παρουσίαση των πιάτων.!!!! Επιπλέον, θεωρώ απαραίτητη την συνοδεία κάποιου αξιόλογου ντιπ με το ψωμί!!!

Μαζί με το ψωμί καταφθάνει μόνο ένα όμορφο μπουκαλάκι με λάδι...

Πέρα από τις μικρές αλλά σημαντικές παραπάνω αστοχίες, που αφορούν κυρίως την πολιτική του σέρβις από την διεύθυνση, οι "Σεϋχέλλες" είναι ένα πρωτοπόρο εστιατόριο ελληνικής γαστρονομίας!!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

03 Νοε 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

"Σεϋχέλλες": Δεν πρόκειται για κάποιο multi ethnic, όπως παραπέμπει η δελεαστική επωνυμία. Μιλάμε για ένα γηγενές εστιατόριο στο έπακρο, που ετοιμάζει καταληκτικά πιάτα με ψαγμένες πρώτες ύλες από διάφορα "εξωτικά" μέρη της χώρας!

Το εστιατόριο βρίσκεται παραπλεύρως της γεμάτης ζωντάνια πλατείας Αυδή. Στεγάζεται σε ένα κτίριο που παλιότερα στέγαζε τους στάβλους του Όθωνα. Μετέπειτα, στο ίδιο σημείο, παρουσιάστηκε το καφενείο "Μπαχάμες" και να σου πρόσφατα, πριν σχεδόν έξι χρόνια, οι "εξωτικές' "Σεϋχέλλες"...

Μερικά ξύλινα τραπέζια πάνω στην πλατεία, κάτω από καθαρές λευκές τέντες, αποτελούν ιδανική " στέγη" για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες αλλά και εκείνες τις ηλιόλουστες του χειμώνα. Δίπλα στην είσοδο του εστιατορίου, πάνω στο πεζοδρόμιο, συναντάμε μερικά ακόμα τραπεζάκια.

Ο ψηλοτάβανος εσωτερικός χώρος με τα πολλά ξύλινα δοκάρια, τα ξύλινα παράθυρα και την ξύλινη κολόνα αναδεικνύουν την φιλότιμη προσπάθεια των ιδιοκτητών να διατηρήσουν πολλά στοιχεία αυτού του παλιού κτιρίου. Από την άλλη πλευρά, τα μοντέρνα ελικόπτερα - ανεμιστήρες στην οροφή δίνουν μια κάποια μοντέρνα πινελιά στον χώρο.... Σε κάποια ενδιάμεση διακοσμητική κατάσταση μάς ταξιδεύουν διάφορα vintage στοιχεία, όπως το παλιό ψυγείο ΙΖΟΛΑ, η βεραμάν απόχρωση της ανοιχτής κουζίνας και του τοίχου με τον παλιομοδίτικο καθρέφτη. Κατόπιν, ανεβαίνοντας προς τις τουαλέτες, τους τοίχους κατακλύζουν αφίσες από διάφορες παραστάσεις. Έτσι, λοιπόν, το ντεκόρ συνδυάζει αρμονικά ποικίλα μοτίβα με ήπιο τρόπο!

Τα καλοστρωμένα τραπέζια με τη λαδόκολλα με τα παραδοσιακά ψάθινα καθίσματα, έχοντας το δικό τους ιδιαίτερο στυλ ωστόσο, δείχνουν έντονα την γαστρονομική ποιότητα και ταυτότητα της κουζίνας!!

Αυτή τη διακοσμητική ποικιλία ακολουθεί και η κουζίνα που ετοιμάζει διάφορες συνταγές που καλύπτουν - στα πλαίσια της σύγχρονης γαστρονομικής κουλτούρας - όλες τις εποχές της ελληνικής κουζίνας! Και κακά τα ψέμματα, η χώρα μας δεν έχει ακόμη καταφέρει να αναδείξει επάξια τον τεράστιο πλούτο της Ελληνικής κουζίνας με διεθνές πρόσημο (πέρα από το σουβλάκι, το τζατζίκι και τη greek salad ), όπως γίνεται με πολλές γείτονες χώρες - γαστρονομικούς προορισμούς! Θεωρώ ότι οι "Σεϋχέλλες", περισσότερο κι από ένα ακόμη απλό εστιατόριο-μεζεδοπωλείο, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως η Ελληνική Ηaute Cuisine!!

Έτσι, καμία συνταγή δεν γίνεται αγνώριστη από το πολύ gourmet!! Πόσο μάλλον, εδώ, όλα είναι αντιπροσωπευτικά της εγχώριας παραγωγής και καθημερινής νοοτροπίας, μέσα από προσεγμένες παρουσιάσεις των πιάτων και ανάλαφρες γαστρονομικές προτάσεις ( η εποχή του Τσελεμεντέ έχει πλέον παρέλθει, θα ήταν καλύτερα να εξετάζεται πλέον ως μέρος της γαστρονομικής μας λαογραφίας και μόνο)!! Με λίγα λόγια, εάν ήθελα να τραπεζώσω κάποιον ξένο την σήμερον ημέρα με σκοπό να του κάνω γνωστή την ποικιλία της ελληνικής κουζίνας ή την αυθεντική "Υψηλή" ελληνική κουζίνα σίγουρα θα τον πήγαινα στις "Σεϋχέλλες"!!

Το μενού περιλαμβάνει σαλάτες, ορεκτικά, ζυμαρικά, κρεατικά, αλίπαστα και μερικά γλυκά. Όσον αφορά τα κρασιά, υπάρχουν 3-4 ανά είδος, π. χ "Μαλαγουζιά", Γεροβασιλείου στα ΕΥΡΩ 28,00/μπουκάλι. Το κρασί σε ποτήρι χρεώνεται γύρω 5,00. Από μπύρες βρίσκουμε αρκετές ετικέτες, π. χ Ζέος (1L φρέσκια ) στα 6,50. Θα βρείτε ακόμα τσίπουρα, ρακή, ούζο και τα συνήθη αναψυκτικά.

Το μαγαζί λειτουργεί από το πρωί και έτσι σερβίρονται καφέδες, φυσικοί χυμοί, σπιτική λεμονάδα κ. ά

Η εντελώς ανοιχτή κουζίνα - μπαρ με αρχηγό τον σεφ Φώτη Φωτεινόγλου δουλεύει ασταμάτητα από επιδέξιους μάγειρες ντυμένους με μαύρες στολές. Τα γλυκά ετοιμάζει η συνεργάτιδα του σεφ ονόματι Σελήνη.

Από το μενού επιλέξαμε τα παρακάτω:
Μανιτάρια portobello σωτέ με απάκι και ξηρό ανθότυρο Κρήτης(7,00). Γεύση απογειωτική! Πλούσια ποσότητα από καλοτεμαχισμένα μανιτάρια παρουσιασμένα σε οριζόντια διάταξη με δύο φέτες νόστιμου ανθότυρου σε σχήμα μισοφέγγαρου να αγκαλιάζουν το έδεσμα και ένα κλωναράκι θυμαριού (?).

Φασόλια γίγαντες με σπανάκι και λιαστή ντομάτα (πιάτο ημέρας 25.10 ) στα ΕΥΡΩ 6,50. Σερβιρισμένο σε βαθύ πιάτο, άψογα! Ο τρόπος που το σπανάκι και η λιαστή ντομάτα μπλέκονταν με τα φασόλια και το λίγο ζουμάκι τους μετέτρεπαν ένα τόσο συνηθισμένο πιάτο σε μια πραγματική οπτική απόλυση. Φυσικά η γεύση δεν πάει πίσω....!!

Μπιφτέκια Black Angus (πιάτο ημέρας) στα 9, 00, συνοδεύονταν από δύο φέτες καψαλισμένο ψωμί και λίγο πελτέ ντομάτας μάλλον "Κύκνος". Αυτή η γαρνιτούρα, μάλλον της τελευταίας στιγμής, μας απογοήτευσε λίγο, αλλά η γεύση των φαινομενικά "σκληρών" μπιφτεκιών μας αποζημίωσε!

Παπαρδέλες με καβουρμά Κομοτηνής (9,20). Εξαιρετικό πιάτο και πλούσια μερίδα! Σερβίρεται σε βαθύ πιάτο με μπόλικα κομμάτια καβουρμά και με μια διακοσμητική μπουκιά από νοστιμότατο γαλοτύρι!!

Κλείσαμε με ένα γλυκό μους πραλίνας με μπισκότο (5,00), τοποθετημένο σε κλειστό βαζάκι. Το τραγανό μπισκότο βρίσκεται στη βάση του βάζου και η πραλίνα έχει μια ελαφρώς γλυκόπικρη γεύση που κάνει αυτό το συνηθισμένο έδεσμα ξεχωριστό!

Το νερό έρχεται σε κανάτα.

Στην αρχή σερβίρεται εντελώς απλό ψωμί (2,00/τρία άτομα) μέσα σε χάρτινο σακουλάκι. Αυτό το ψωμί δεν θα έπρεπε να χρεώνεται ούτε κατά διάνοια... Μάλιστα, θα περίμενα κάποιο ψωμάκι πιο ιδιαίτερο ή σπιτικό, καθώς αυτό που προσφέρεται δεν συμβαδίζει με τη φίνα ποιότητα και παρουσίαση των πιάτων.!!!! Επιπλέον, θεωρώ απαραίτητη την συνοδεία κάποιου αξιόλογου ντιπ με το ψωμί!!!

Μαζί με το ψωμί καταφθάνει μόνο ένα όμορφο μπουκαλάκι με λάδι...

Πέρα από τις μικρές αλλά σημαντικές παραπάνω αστοχίες, που αφορούν κυρίως την πολιτική του σέρβις από την διεύθυνση, οι "Σεϋχέλλες" είναι ένα πρωτοπόρο εστιατόριο ελληνικής γαστρονομίας!!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

PP_TINA

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

€ / Άτομο

10-16

"Σεϋχέλλες": Δεν πρόκειται για κάποιο multi ethnic, όπως παραπέμπει η δελεαστική επωνυμία. Μιλάμε για ένα γηγενές εστιατόριο στο έπακρο, που ετοιμάζει καταληκτικά πιάτα με ψαγμένες πρώτες ύλες από διάφορα "εξωτικά" μέρη της χώρας!

Το εστιατόριο βρίσκεται παραπλεύρως της γεμάτης ζωντάνια πλατείας Αυδή. Στεγάζεται σε ένα κτίριο που παλιότερα στέγαζε τους στάβλους του Όθωνα. Μετέπειτα, στο ίδιο σημείο, παρουσιάστηκε το καφενείο "Μπαχάμες" και να σου πρόσφατα, πριν σχεδόν έξι χρόνια, οι "εξωτικές' "Σεϋχέλλες"...

Μερικά ξύλινα τραπέζια πάνω στην πλατεία, κάτω από καθαρές λευκές τέντες, αποτελούν ιδανική " στέγη" για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες αλλά και εκείνες τις ηλιόλουστες του χειμώνα. Δίπλα στην είσοδο του εστιατορίου, πάνω στο πεζοδρόμιο, συναντάμε μερικά ακόμα τραπεζάκια.

Ο ψηλοτάβανος εσωτερικός χώρος με τα πολλά ξύλινα δοκάρια, τα ξύλινα παράθυρα και την ξύλινη κολόνα αναδεικνύουν την φιλότιμη προσπάθεια των ιδιοκτητών να διατηρήσουν πολλά στοιχεία αυτού του παλιού κτιρίου. Από την άλλη πλευρά, τα μοντέρνα ελικόπτερα - ανεμιστήρες στην οροφή δίνουν μια κάποια μοντέρνα πινελιά στον χώρο.... Σε κάποια ενδιάμεση διακοσμητική κατάσταση μάς ταξιδεύουν διάφορα vintage στοιχεία, όπως το παλιό ψυγείο ΙΖΟΛΑ, η βεραμάν απόχρωση της ανοιχτής κουζίνας και του τοίχου με τον παλιομοδίτικο καθρέφτη. Κατόπιν, ανεβαίνοντας προς τις τουαλέτες, τους τοίχους κατακλύζουν αφίσες από διάφορες παραστάσεις. Έτσι, λοιπόν, το ντεκόρ συνδυάζει αρμονικά ποικίλα μοτίβα με ήπιο τρόπο!

Τα καλοστρωμένα τραπέζια με τη λαδόκολλα με τα παραδοσιακά ψάθινα καθίσματα, έχοντας το δικό τους ιδιαίτερο στυλ ωστόσο, δείχνουν έντονα την γαστρονομική ποιότητα και ταυτότητα της κουζίνας!!

Αυτή τη διακοσμητική ποικιλία ακολουθεί και η κουζίνα που ετοιμάζει διάφορες συνταγές που καλύπτουν - στα πλαίσια της σύγχρονης γαστρονομικής κουλτούρας - όλες τις εποχές της ελληνικής κουζίνας! Και κακά τα ψέμματα, η χώρα μας δεν έχει ακόμη καταφέρει να αναδείξει επάξια τον τεράστιο πλούτο της Ελληνικής κουζίνας με διεθνές πρόσημο (πέρα από το σουβλάκι, το τζατζίκι και τη greek salad ), όπως γίνεται με πολλές γείτονες χώρες - γαστρονομικούς προορισμούς! Θεωρώ ότι οι "Σεϋχέλλες", περισσότερο κι από ένα ακόμη απλό εστιατόριο-μεζεδοπωλείο, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως η Ελληνική Ηaute Cuisine!!

Έτσι, καμία συνταγή δεν γίνεται αγνώριστη από το πολύ gourmet!! Πόσο μάλλον, εδώ, όλα είναι αντιπροσωπευτικά της εγχώριας παραγωγής και καθημερινής νοοτροπίας, μέσα από προσεγμένες παρουσιάσεις των πιάτων και ανάλαφρες γαστρονομικές προτάσεις ( η εποχή του Τσελεμεντέ έχει πλέον παρέλθει, θα ήταν καλύτερα να εξετάζεται πλέον ως μέρος της γαστρονομικής μας λαογραφίας και μόνο)!! Με λίγα λόγια, εάν ήθελα να τραπεζώσω κάποιον ξένο την σήμερον ημέρα με σκοπό να του κάνω γνωστή την ποικιλία της ελληνικής κουζίνας ή την αυθεντική "Υψηλή" ελληνική κουζίνα σίγουρα θα τον πήγαινα στις "Σεϋχέλλες"!!

Το μενού περιλαμβάνει σαλάτες, ορεκτικά, ζυμαρικά, κρεατικά, αλίπαστα και μερικά γλυκά. Όσον αφορά τα κρασιά, υπάρχουν 3-4 ανά είδος, π. χ "Μαλαγουζιά", Γεροβασιλείου στα ΕΥΡΩ 28,00/μπουκάλι. Το κρασί σε ποτήρι χρεώνεται γύρω 5,00. Από μπύρες βρίσκουμε αρκετές ετικέτες, π. χ Ζέος (1L φρέσκια ) στα 6,50. Θα βρείτε ακόμα τσίπουρα, ρακή, ούζο και τα συνήθη αναψυκτικά.

Το μαγαζί λειτουργεί από το πρωί και έτσι σερβίρονται καφέδες, φυσικοί χυμοί, σπιτική λεμονάδα κ. ά

Η εντελώς ανοιχτή κουζίνα - μπαρ με αρχηγό τον σεφ Φώτη Φωτεινόγλου δουλεύει ασταμάτητα από επιδέξιους μάγειρες ντυμένους με μαύρες στολές. Τα γλυκά ετοιμάζει η συνεργάτιδα του σεφ ονόματι Σελήνη.

Από το μενού επιλέξαμε τα παρακάτω:
Μανιτάρια portobello σωτέ με απάκι και ξηρό ανθότυρο Κρήτης(7,00). Γεύση απογειωτική! Πλούσια ποσότητα από καλοτεμαχισμένα μανιτάρια παρουσιασμένα σε οριζόντια διάταξη με δύο φέτες νόστιμου ανθότυρου σε σχήμα μισοφέγγαρου να αγκαλιάζουν το έδεσμα και ένα κλωναράκι θυμαριού (?).

Φασόλια γίγαντες με σπανάκι και λιαστή ντομάτα (πιάτο ημέρας 25.10 ) στα ΕΥΡΩ 6,50. Σερβιρισμένο σε βαθύ πιάτο, άψογα! Ο τρόπος που το σπανάκι και η λιαστή ντομάτα μπλέκονταν με τα φασόλια και το λίγο ζουμάκι τους μετέτρεπαν ένα τόσο συνηθισμένο πιάτο σε μια πραγματική οπτική απόλυση. Φυσικά η γεύση δεν πάει πίσω....!!

Μπιφτέκια Black Angus (πιάτο ημέρας) στα 9, 00, συνοδεύονταν από δύο φέτες καψαλισμένο ψωμί και λίγο πελτέ ντομάτας μάλλον "Κύκνος". Αυτή η γαρνιτούρα, μάλλον της τελευταίας στιγμής, μας απογοήτευσε λίγο, αλλά η γεύση των φαινομενικά "σκληρών" μπιφτεκιών μας αποζημίωσε!

Παπαρδέλες με καβουρμά Κομοτηνής (9,20). Εξαιρετικό πιάτο και πλούσια μερίδα! Σερβίρεται σε βαθύ πιάτο με μπόλικα κομμάτια καβουρμά και με μια διακοσμητική μπουκιά από νοστιμότατο γαλοτύρι!!

Κλείσαμε με ένα γλυκό μους πραλίνας με μπισκότο (5,00), τοποθετημένο σε κλειστό βαζάκι. Το τραγανό μπισκότο βρίσκεται στη βάση του βάζου και η πραλίνα έχει μια ελαφρώς γλυκόπικρη γεύση που κάνει αυτό το συνηθισμένο έδεσμα ξεχωριστό!

Το νερό έρχεται σε κανάτα.

Στην αρχή σερβίρεται εντελώς απλό ψωμί (2,00/τρία άτομα) μέσα σε χάρτινο σακουλάκι. Αυτό το ψωμί δεν θα έπρεπε να χρεώνεται ούτε κατά διάνοια... Μάλιστα, θα περίμενα κάποιο ψωμάκι πιο ιδιαίτερο ή σπιτικό, καθώς αυτό που προσφέρεται δεν συμβαδίζει με τη φίνα ποιότητα και παρουσίαση των πιάτων.!!!! Επιπλέον, θεωρώ απαραίτητη την συνοδεία κάποιου αξιόλογου ντιπ με το ψωμί!!!

Μαζί με το ψωμί καταφθάνει μόνο ένα όμορφο μπουκαλάκι με λάδι...

Πέρα από τις μικρές αλλά σημαντικές παραπάνω αστοχίες, που αφορούν κυρίως την πολιτική του σέρβις από την διεύθυνση, οι "Σεϋχέλλες" είναι ένα πρωτοπόρο εστιατόριο ελληνικής γαστρονομίας!!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.