Loader

11 Νοε 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Η οδός Σαρρή στου Ψυρρή συνδυάζει τα θέατρα με κάποια στέκια εστίασης και ποτού. Έτσι, το Σάββατο 4/11 το βράδυ επισκεφθήκαμε με μια φίλη το ZAMPANO, μετά απ’ τις ενδιαφέρουσες κριτικές που έχουν προηγηθεί στο σάιτ μας.
Το ίδιο βράδυ θαυμάσαμε στο Θέατρο Θησείο, τον Νικήτα Τσακίρογλου και τη Μαρία Κίτσου στη Λυσσασμένη Γάτα του Τενεσί Ουίλιαμς, και τηρήσαμε έτσι κατά γράμμα τη Ρωμαϊκή προτροπή ‘άρτον και θεάματα’, εν μέσω άλλωστε κρίσης…

Η κεντρική οδός Σαρρή, της συνοικίας του Ψυρρή (που το όνομά της προέρχεται απ’ τον επιφανή Α. Ψυρή, ο οποίος κατάγονταν απ’ τη νήσο Ψαρά και είχε χτίσει τον ναό του Αγίου Αθανασίου, περί την Πλατεία Ηρώων, που κατεδαφίστηκε αργότερα) ήταν από παλιά γνωστή χάρη στο κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Πιο πρόσφατα η οδός Σαρρή απέκτησε τα θέατρα ΑΠΟΘΗΚΗ, ΗΒΗ και ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ. Εδώ και πέντε χρόνια λειτουργεί εκεί το City Circus Hostel, στον ισόγειο χώρο και το πατάρι του οποίου βρίσκεται το ZAMPANO, που έκλεισε ήδη 2 χρόνια πετυχημένης λειτουργίας.
Το ZAMPANO αυτοπροσδιορίζεται σαν Greek Bistro & Wine Bar, η δε ονομασία του προέρχεται απ’ τον γνωστό τσιρκολάνο της ταινίας του Φελίνι LA STRADA (1954). Το μαγαζί λειτουργεί Τρίτη με Κυριακή για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό.

Οι ιθύνοντες του όλου εγχειρήματος, κ. Δημοσθένης και Νώντας, έκαναν πράγματι πολύ καλή δουλειά, με την εμπνευσμένη προσθήκη -στο κτίριο του Hostel- του εστιατορίου ZAMPANO, και την εκλεκτή σεφ στην ανοιχτή του κουζίνα, την Κρητικιά μαγείρισσα κ. Χρύσα Κατάκη, η οποία με τους 2-3 βοηθούς τους επιμελείται του ιδιαίτερα φροντισμένου ελληνικού μενού!

Όσον αφορά τον χώρο, παρότι αυτός έχει ήδη περιγραφεί από άλλους φίλους χρήστες, θεωρώ σκόπιμο να σας πω κι εγώ δυο λόγια. Το ZAMPANO βρίσκεται σε ένα επιβλητικό νεοκλασικό οίκημα 100 ετών, που στεγάζει και το hostel. Πρόκειται για έναν ατμοσφαιρικό χώρο, με ρετρό επίπλωση και διακόσμηση που μας θυμίζει έντονα αίθουσες της Κεντρικής Ευρώπης περασμένων εποχών.
Εντυπωσιάζει, πράγματι, η ψηλοτάβανη αίθουσά του, με τις τεράστιες τζαμαρίες επί της οδού Σαρρή, τα ακριβά σερβίτσια, το κόκκινο ψυγείο με αλλαντικά, τυριά και φρούτα, και δίπλα του το εντυπωσιακά μεγάλο πράσινο μπαρ με τα σκαμπό, που συνδυάζει όμορφα το μάρμαρο με τον χαλκό. Ακόμη, ο ρομαντικός φωτισμός από πολύφωτα, απλίκες και σποτάκια, οι βιομηχανικές γκρίζες αποχρώσεις των τοίχων, η αραιή διάταξη των τραπεζιών, τα δύο πολυτελή και αστραφτερά WC με τα πλακάκια στο βάθος δεξιά στο ισόγειο, το μοναστηριακό τραπέζι στο πατάρι, είναι πρόσθετα στοιχεία, που δένουν άλλωστε απόλυτα με την απαλή μουσική τζαζ και lounge απ’ τα μεγάφωνα!
Εκτιμώ ότι στο ισόγειο και το πατάρι θα υπάρχουν καμιά 20αριά τραπέζια, ξύλινα ρουστίκ ή μαρμάρινα, για 60 θαμώνες περίπου.

Εξάλλου, το σέρβις από τέσσερα με πέντε νεαρά παιδιά, ντυμένα ομοιόμορφα με σκούρα παντελόνια, τζιν πουκάμισα και μαύρες ποδιές, πραγματοποιείται με τον αρτιότερο δυνατό τρόπο, τη δέουσα ευγένεια, την πλήρη γνώση του αντικειμένου, και προπαντός μέσα στους σωστούς χρόνους αναμονής.

Αναφορικά με το μενού, αυτό περιλαμβάνει πρωινό, με διάφορες προτάσεις, (αυγά, κ. λπ. ) στα 5-8 €, ενώ για το γεύμα και δείπνο σερβίρονται:
7 σαλάτες (6-8), 8 ορεκτικά στις ίδιες τιμές (φάβα, κεφτέδες, σπετζοφάι, καβουρμάς.. ), ποικιλίες αλλαντικών και τυριών (9-11), 4 burgers στα 11-12, 5 ζυμαρικά, ριζότο, χυλοπίτες (8-10), 7 κύρια πιάτα (πουλερικά, ψάρια.. στα 11-14.50), καθώς και 5 επιδόρπια στα 5-7 €.

Από ποτά, υπάρχουν πολλά κοκτέιλ στα 7-9, περί τα 20 ποτήρια κρασί από 5-7, και μια κάβα με 50 τουλάχιστον ετικέτες κρασιών, που αρχίζει από 19 € για το λευκό Σαββατιανό, και καταλήγει στα 69 € για το περίφημο MAGNUM (1.50 L) AVATON του Γεροβασιλείου, που στις κάβες ξεκινάει απ’ τα 40 περίπου €, καθώς και 95 € για το λευκό Νυχτέρι Grande Reserve, το Σαντορινιό του Σιγάλα, (στις κάβες από ~ 45 €) και 97 € για το Σαντορινιό Ασύρτικο του Χατζηδάκη, το Louros (στις κάβες από ~ 50 €).
Υπάρχουν επίσης 8 μπύρες μικροζυθοποιών, στα 4.00-6.50 €, καθώς και αποστάγματα των 100 ml, στα 5 €.

Εμείς λοιπόν διαλέξαμε τα εξής:

• Αρχικά ζητήσαμε νερό εμφιαλωμένο (Ζαγόρι), τιμή 2.50 €.

• Δοκιμάσαμε μια μερίδα dumplings με λαχανοντολμάδες, με λουκάνικο κεφτέ, κουκουνάρι και βερίκοκο, που ήταν πέντε μικρά τεμάχια, εξαιρετικά νόστιμα, και είχαν μικρά στικς πράσου. Πρόκειται για νέο πιάτο, σε τιμή 8.00 €.

• Μία πιτάκια με μικρή ποσότητα από σπετζοφάι, που ήρθαν με sweet and sour sauce και βαζάκι με γιαούρτι και μυρωδικά. Κι αυτά ήταν 5 τον αριθμό και μας άρεσαν πολύ. Τιμή 7.00 €.

• Για κυρίως πιάτο μοιραστήκαμε μια μερίδα φρέσκα και χειροποίητα νιόκι, φτιαγμένα από έξυπνο συνδυασμό πατάτας και παντζαριού, που για τον λόγο αυτό ήταν κατακόκκινα στο χρώμα και ήταν επίσης πεντανόστιμα. Συνοδεύονταν από πέστο ρόκας και ηλιέλαιο. Τιμή 9.00 €.

• Ήπια μια μπύρα Septem Red Ale, βαθμών οινοπνεύματος 4.50, την οποία απολαμβάνω όπου κι αν την πετύχω! Τιμή 5.50 €.

• Για επιδόρπιο ζήτησα την αγαπημένη μου κρέμα σοκολάτας, ένα φοβερό γλυκό, σε χορταστική μάλιστα ποσότητα, που είχε δυο κομμάτια παγωτό καραμέλα, φέτες πορτοκάλι, μαρέγκα από κακάο 70%, καθώς και 3-4 στρογγυλά μπισκοτάκια. Ήτανε το κάτι άλλο κυριολεκτικά. Εύγε κ. Χρύσα Κατάκη, αφού η χρυσοχέρα μαγείρισσα φτιάχνει και τα γλυκά!! Τιμή 7.00 €.

• Η φίλη μου πήρε το κλασικό cheesecake, το οποίο είχε σαν βάση του το ανθότυρο, και περιείχε επίσης δική τους σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο. Εξίσου καλό γλυκό. Τιμή 6.00.

Για όλα αυτά πληρώσαμε συνολικά 45 € (17/25 το άτομο), ποσό λογικό για την όλη γαστρονομική εμπειρία που σας ανέφερα!

Συμπερασματικά, το ZAMPANO συνιστά μια ενδιαφέρουσα πρόταση για μια βραδινή σας έξοδο στην περιοχή, είτε συνδυαστεί με θεατρική βραδιά είτε όχι.

Θεωρώ ότι το ZAMPANO είναι ένα αξιόλογο στέκι, όπου δικαιολογημένα συχνάζουν παρέες καλοφαγάδων διαφόρων ηλικιών. Αν προσθέσει μάλιστα και κάποιο στοιχειώδες έστω κέρασμα (λικεράκι κ. λπ. ) θα αγγίξει τα όρια του τέλειου!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

11 Νοε 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Η οδός Σαρρή στου Ψυρρή συνδυάζει τα θέατρα με κάποια στέκια εστίασης και ποτού. Έτσι, το Σάββατο 4/11 το βράδυ επισκεφθήκαμε με μια φίλη το ZAMPANO, μετά απ’ τις ενδιαφέρουσες κριτικές που έχουν προηγηθεί στο σάιτ μας.
Το ίδιο βράδυ θαυμάσαμε στο Θέατρο Θησείο, τον Νικήτα Τσακίρογλου και τη Μαρία Κίτσου στη Λυσσασμένη Γάτα του Τενεσί Ουίλιαμς, και τηρήσαμε έτσι κατά γράμμα τη Ρωμαϊκή προτροπή ‘άρτον και θεάματα’, εν μέσω άλλωστε κρίσης…

Η κεντρική οδός Σαρρή, της συνοικίας του Ψυρρή (που το όνομά της προέρχεται απ’ τον επιφανή Α. Ψυρή, ο οποίος κατάγονταν απ’ τη νήσο Ψαρά και είχε χτίσει τον ναό του Αγίου Αθανασίου, περί την Πλατεία Ηρώων, που κατεδαφίστηκε αργότερα) ήταν από παλιά γνωστή χάρη στο κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Πιο πρόσφατα η οδός Σαρρή απέκτησε τα θέατρα ΑΠΟΘΗΚΗ, ΗΒΗ και ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ. Εδώ και πέντε χρόνια λειτουργεί εκεί το City Circus Hostel, στον ισόγειο χώρο και το πατάρι του οποίου βρίσκεται το ZAMPANO, που έκλεισε ήδη 2 χρόνια πετυχημένης λειτουργίας.
Το ZAMPANO αυτοπροσδιορίζεται σαν Greek Bistro & Wine Bar, η δε ονομασία του προέρχεται απ’ τον γνωστό τσιρκολάνο της ταινίας του Φελίνι LA STRADA (1954). Το μαγαζί λειτουργεί Τρίτη με Κυριακή για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό.

Οι ιθύνοντες του όλου εγχειρήματος, κ. Δημοσθένης και Νώντας, έκαναν πράγματι πολύ καλή δουλειά, με την εμπνευσμένη προσθήκη -στο κτίριο του Hostel- του εστιατορίου ZAMPANO, και την εκλεκτή σεφ στην ανοιχτή του κουζίνα, την Κρητικιά μαγείρισσα κ. Χρύσα Κατάκη, η οποία με τους 2-3 βοηθούς τους επιμελείται του ιδιαίτερα φροντισμένου ελληνικού μενού!

Όσον αφορά τον χώρο, παρότι αυτός έχει ήδη περιγραφεί από άλλους φίλους χρήστες, θεωρώ σκόπιμο να σας πω κι εγώ δυο λόγια. Το ZAMPANO βρίσκεται σε ένα επιβλητικό νεοκλασικό οίκημα 100 ετών, που στεγάζει και το hostel. Πρόκειται για έναν ατμοσφαιρικό χώρο, με ρετρό επίπλωση και διακόσμηση που μας θυμίζει έντονα αίθουσες της Κεντρικής Ευρώπης περασμένων εποχών.
Εντυπωσιάζει, πράγματι, η ψηλοτάβανη αίθουσά του, με τις τεράστιες τζαμαρίες επί της οδού Σαρρή, τα ακριβά σερβίτσια, το κόκκινο ψυγείο με αλλαντικά, τυριά και φρούτα, και δίπλα του το εντυπωσιακά μεγάλο πράσινο μπαρ με τα σκαμπό, που συνδυάζει όμορφα το μάρμαρο με τον χαλκό. Ακόμη, ο ρομαντικός φωτισμός από πολύφωτα, απλίκες και σποτάκια, οι βιομηχανικές γκρίζες αποχρώσεις των τοίχων, η αραιή διάταξη των τραπεζιών, τα δύο πολυτελή και αστραφτερά WC με τα πλακάκια στο βάθος δεξιά στο ισόγειο, το μοναστηριακό τραπέζι στο πατάρι, είναι πρόσθετα στοιχεία, που δένουν άλλωστε απόλυτα με την απαλή μουσική τζαζ και lounge απ’ τα μεγάφωνα!
Εκτιμώ ότι στο ισόγειο και το πατάρι θα υπάρχουν καμιά 20αριά τραπέζια, ξύλινα ρουστίκ ή μαρμάρινα, για 60 θαμώνες περίπου.

Εξάλλου, το σέρβις από τέσσερα με πέντε νεαρά παιδιά, ντυμένα ομοιόμορφα με σκούρα παντελόνια, τζιν πουκάμισα και μαύρες ποδιές, πραγματοποιείται με τον αρτιότερο δυνατό τρόπο, τη δέουσα ευγένεια, την πλήρη γνώση του αντικειμένου, και προπαντός μέσα στους σωστούς χρόνους αναμονής.

Αναφορικά με το μενού, αυτό περιλαμβάνει πρωινό, με διάφορες προτάσεις, (αυγά, κ. λπ. ) στα 5-8 €, ενώ για το γεύμα και δείπνο σερβίρονται:
7 σαλάτες (6-8), 8 ορεκτικά στις ίδιες τιμές (φάβα, κεφτέδες, σπετζοφάι, καβουρμάς.. ), ποικιλίες αλλαντικών και τυριών (9-11), 4 burgers στα 11-12, 5 ζυμαρικά, ριζότο, χυλοπίτες (8-10), 7 κύρια πιάτα (πουλερικά, ψάρια.. στα 11-14.50), καθώς και 5 επιδόρπια στα 5-7 €.

Από ποτά, υπάρχουν πολλά κοκτέιλ στα 7-9, περί τα 20 ποτήρια κρασί από 5-7, και μια κάβα με 50 τουλάχιστον ετικέτες κρασιών, που αρχίζει από 19 € για το λευκό Σαββατιανό, και καταλήγει στα 69 € για το περίφημο MAGNUM (1.50 L) AVATON του Γεροβασιλείου, που στις κάβες ξεκινάει απ’ τα 40 περίπου €, καθώς και 95 € για το λευκό Νυχτέρι Grande Reserve, το Σαντορινιό του Σιγάλα, (στις κάβες από ~ 45 €) και 97 € για το Σαντορινιό Ασύρτικο του Χατζηδάκη, το Louros (στις κάβες από ~ 50 €).
Υπάρχουν επίσης 8 μπύρες μικροζυθοποιών, στα 4.00-6.50 €, καθώς και αποστάγματα των 100 ml, στα 5 €.

Εμείς λοιπόν διαλέξαμε τα εξής:

• Αρχικά ζητήσαμε νερό εμφιαλωμένο (Ζαγόρι), τιμή 2.50 €.

• Δοκιμάσαμε μια μερίδα dumplings με λαχανοντολμάδες, με λουκάνικο κεφτέ, κουκουνάρι και βερίκοκο, που ήταν πέντε μικρά τεμάχια, εξαιρετικά νόστιμα, και είχαν μικρά στικς πράσου. Πρόκειται για νέο πιάτο, σε τιμή 8.00 €.

• Μία πιτάκια με μικρή ποσότητα από σπετζοφάι, που ήρθαν με sweet and sour sauce και βαζάκι με γιαούρτι και μυρωδικά. Κι αυτά ήταν 5 τον αριθμό και μας άρεσαν πολύ. Τιμή 7.00 €.

• Για κυρίως πιάτο μοιραστήκαμε μια μερίδα φρέσκα και χειροποίητα νιόκι, φτιαγμένα από έξυπνο συνδυασμό πατάτας και παντζαριού, που για τον λόγο αυτό ήταν κατακόκκινα στο χρώμα και ήταν επίσης πεντανόστιμα. Συνοδεύονταν από πέστο ρόκας και ηλιέλαιο. Τιμή 9.00 €.

• Ήπια μια μπύρα Septem Red Ale, βαθμών οινοπνεύματος 4.50, την οποία απολαμβάνω όπου κι αν την πετύχω! Τιμή 5.50 €.

• Για επιδόρπιο ζήτησα την αγαπημένη μου κρέμα σοκολάτας, ένα φοβερό γλυκό, σε χορταστική μάλιστα ποσότητα, που είχε δυο κομμάτια παγωτό καραμέλα, φέτες πορτοκάλι, μαρέγκα από κακάο 70%, καθώς και 3-4 στρογγυλά μπισκοτάκια. Ήτανε το κάτι άλλο κυριολεκτικά. Εύγε κ. Χρύσα Κατάκη, αφού η χρυσοχέρα μαγείρισσα φτιάχνει και τα γλυκά!! Τιμή 7.00 €.

• Η φίλη μου πήρε το κλασικό cheesecake, το οποίο είχε σαν βάση του το ανθότυρο, και περιείχε επίσης δική τους σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο. Εξίσου καλό γλυκό. Τιμή 6.00.

Για όλα αυτά πληρώσαμε συνολικά 45 € (17/25 το άτομο), ποσό λογικό για την όλη γαστρονομική εμπειρία που σας ανέφερα!

Συμπερασματικά, το ZAMPANO συνιστά μια ενδιαφέρουσα πρόταση για μια βραδινή σας έξοδο στην περιοχή, είτε συνδυαστεί με θεατρική βραδιά είτε όχι.

Θεωρώ ότι το ZAMPANO είναι ένα αξιόλογο στέκι, όπου δικαιολογημένα συχνάζουν παρέες καλοφαγάδων διαφόρων ηλικιών. Αν προσθέσει μάλιστα και κάποιο στοιχειώδες έστω κέρασμα (λικεράκι κ. λπ. ) θα αγγίξει τα όρια του τέλειου!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

Etable

piperman

Κυριακή 19 Νοεμβρίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

€ / Άτομο

17-25

Η οδός Σαρρή στου Ψυρρή συνδυάζει τα θέατρα με κάποια στέκια εστίασης και ποτού. Έτσι, το Σάββατο 4/11 το βράδυ επισκεφθήκαμε με μια φίλη το ZAMPANO, μετά απ’ τις ενδιαφέρουσες κριτικές που έχουν προηγηθεί στο σάιτ μας.
Το ίδιο βράδυ θαυμάσαμε στο Θέατρο Θησείο, τον Νικήτα Τσακίρογλου και τη Μαρία Κίτσου στη Λυσσασμένη Γάτα του Τενεσί Ουίλιαμς, και τηρήσαμε έτσι κατά γράμμα τη Ρωμαϊκή προτροπή ‘άρτον και θεάματα’, εν μέσω άλλωστε κρίσης…

Η κεντρική οδός Σαρρή, της συνοικίας του Ψυρρή (που το όνομά της προέρχεται απ’ τον επιφανή Α. Ψυρή, ο οποίος κατάγονταν απ’ τη νήσο Ψαρά και είχε χτίσει τον ναό του Αγίου Αθανασίου, περί την Πλατεία Ηρώων, που κατεδαφίστηκε αργότερα) ήταν από παλιά γνωστή χάρη στο κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Πιο πρόσφατα η οδός Σαρρή απέκτησε τα θέατρα ΑΠΟΘΗΚΗ, ΗΒΗ και ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ. Εδώ και πέντε χρόνια λειτουργεί εκεί το City Circus Hostel, στον ισόγειο χώρο και το πατάρι του οποίου βρίσκεται το ZAMPANO, που έκλεισε ήδη 2 χρόνια πετυχημένης λειτουργίας.
Το ZAMPANO αυτοπροσδιορίζεται σαν Greek Bistro & Wine Bar, η δε ονομασία του προέρχεται απ’ τον γνωστό τσιρκολάνο της ταινίας του Φελίνι LA STRADA (1954). Το μαγαζί λειτουργεί Τρίτη με Κυριακή για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό.

Οι ιθύνοντες του όλου εγχειρήματος, κ. Δημοσθένης και Νώντας, έκαναν πράγματι πολύ καλή δουλειά, με την εμπνευσμένη προσθήκη -στο κτίριο του Hostel- του εστιατορίου ZAMPANO, και την εκλεκτή σεφ στην ανοιχτή του κουζίνα, την Κρητικιά μαγείρισσα κ. Χρύσα Κατάκη, η οποία με τους 2-3 βοηθούς τους επιμελείται του ιδιαίτερα φροντισμένου ελληνικού μενού!

Όσον αφορά τον χώρο, παρότι αυτός έχει ήδη περιγραφεί από άλλους φίλους χρήστες, θεωρώ σκόπιμο να σας πω κι εγώ δυο λόγια. Το ZAMPANO βρίσκεται σε ένα επιβλητικό νεοκλασικό οίκημα 100 ετών, που στεγάζει και το hostel. Πρόκειται για έναν ατμοσφαιρικό χώρο, με ρετρό επίπλωση και διακόσμηση που μας θυμίζει έντονα αίθουσες της Κεντρικής Ευρώπης περασμένων εποχών.
Εντυπωσιάζει, πράγματι, η ψηλοτάβανη αίθουσά του, με τις τεράστιες τζαμαρίες επί της οδού Σαρρή, τα ακριβά σερβίτσια, το κόκκινο ψυγείο με αλλαντικά, τυριά και φρούτα, και δίπλα του το εντυπωσιακά μεγάλο πράσινο μπαρ με τα σκαμπό, που συνδυάζει όμορφα το μάρμαρο με τον χαλκό. Ακόμη, ο ρομαντικός φωτισμός από πολύφωτα, απλίκες και σποτάκια, οι βιομηχανικές γκρίζες αποχρώσεις των τοίχων, η αραιή διάταξη των τραπεζιών, τα δύο πολυτελή και αστραφτερά WC με τα πλακάκια στο βάθος δεξιά στο ισόγειο, το μοναστηριακό τραπέζι στο πατάρι, είναι πρόσθετα στοιχεία, που δένουν άλλωστε απόλυτα με την απαλή μουσική τζαζ και lounge απ’ τα μεγάφωνα!
Εκτιμώ ότι στο ισόγειο και το πατάρι θα υπάρχουν καμιά 20αριά τραπέζια, ξύλινα ρουστίκ ή μαρμάρινα, για 60 θαμώνες περίπου.

Εξάλλου, το σέρβις από τέσσερα με πέντε νεαρά παιδιά, ντυμένα ομοιόμορφα με σκούρα παντελόνια, τζιν πουκάμισα και μαύρες ποδιές, πραγματοποιείται με τον αρτιότερο δυνατό τρόπο, τη δέουσα ευγένεια, την πλήρη γνώση του αντικειμένου, και προπαντός μέσα στους σωστούς χρόνους αναμονής.

Αναφορικά με το μενού, αυτό περιλαμβάνει πρωινό, με διάφορες προτάσεις, (αυγά, κ. λπ. ) στα 5-8 €, ενώ για το γεύμα και δείπνο σερβίρονται:
7 σαλάτες (6-8), 8 ορεκτικά στις ίδιες τιμές (φάβα, κεφτέδες, σπετζοφάι, καβουρμάς.. ), ποικιλίες αλλαντικών και τυριών (9-11), 4 burgers στα 11-12, 5 ζυμαρικά, ριζότο, χυλοπίτες (8-10), 7 κύρια πιάτα (πουλερικά, ψάρια.. στα 11-14.50), καθώς και 5 επιδόρπια στα 5-7 €.

Από ποτά, υπάρχουν πολλά κοκτέιλ στα 7-9, περί τα 20 ποτήρια κρασί από 5-7, και μια κάβα με 50 τουλάχιστον ετικέτες κρασιών, που αρχίζει από 19 € για το λευκό Σαββατιανό, και καταλήγει στα 69 € για το περίφημο MAGNUM (1.50 L) AVATON του Γεροβασιλείου, που στις κάβες ξεκινάει απ’ τα 40 περίπου €, καθώς και 95 € για το λευκό Νυχτέρι Grande Reserve, το Σαντορινιό του Σιγάλα, (στις κάβες από ~ 45 €) και 97 € για το Σαντορινιό Ασύρτικο του Χατζηδάκη, το Louros (στις κάβες από ~ 50 €).
Υπάρχουν επίσης 8 μπύρες μικροζυθοποιών, στα 4.00-6.50 €, καθώς και αποστάγματα των 100 ml, στα 5 €.

Εμείς λοιπόν διαλέξαμε τα εξής:

• Αρχικά ζητήσαμε νερό εμφιαλωμένο (Ζαγόρι), τιμή 2.50 €.

• Δοκιμάσαμε μια μερίδα dumplings με λαχανοντολμάδες, με λουκάνικο κεφτέ, κουκουνάρι και βερίκοκο, που ήταν πέντε μικρά τεμάχια, εξαιρετικά νόστιμα, και είχαν μικρά στικς πράσου. Πρόκειται για νέο πιάτο, σε τιμή 8.00 €.

• Μία πιτάκια με μικρή ποσότητα από σπετζοφάι, που ήρθαν με sweet and sour sauce και βαζάκι με γιαούρτι και μυρωδικά. Κι αυτά ήταν 5 τον αριθμό και μας άρεσαν πολύ. Τιμή 7.00 €.

• Για κυρίως πιάτο μοιραστήκαμε μια μερίδα φρέσκα και χειροποίητα νιόκι, φτιαγμένα από έξυπνο συνδυασμό πατάτας και παντζαριού, που για τον λόγο αυτό ήταν κατακόκκινα στο χρώμα και ήταν επίσης πεντανόστιμα. Συνοδεύονταν από πέστο ρόκας και ηλιέλαιο. Τιμή 9.00 €.

• Ήπια μια μπύρα Septem Red Ale, βαθμών οινοπνεύματος 4.50, την οποία απολαμβάνω όπου κι αν την πετύχω! Τιμή 5.50 €.

• Για επιδόρπιο ζήτησα την αγαπημένη μου κρέμα σοκολάτας, ένα φοβερό γλυκό, σε χορταστική μάλιστα ποσότητα, που είχε δυο κομμάτια παγωτό καραμέλα, φέτες πορτοκάλι, μαρέγκα από κακάο 70%, καθώς και 3-4 στρογγυλά μπισκοτάκια. Ήτανε το κάτι άλλο κυριολεκτικά. Εύγε κ. Χρύσα Κατάκη, αφού η χρυσοχέρα μαγείρισσα φτιάχνει και τα γλυκά!! Τιμή 7.00 €.

• Η φίλη μου πήρε το κλασικό cheesecake, το οποίο είχε σαν βάση του το ανθότυρο, και περιείχε επίσης δική τους σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο. Εξίσου καλό γλυκό. Τιμή 6.00.

Για όλα αυτά πληρώσαμε συνολικά 45 € (17/25 το άτομο), ποσό λογικό για την όλη γαστρονομική εμπειρία που σας ανέφερα!

Συμπερασματικά, το ZAMPANO συνιστά μια ενδιαφέρουσα πρόταση για μια βραδινή σας έξοδο στην περιοχή, είτε συνδυαστεί με θεατρική βραδιά είτε όχι.

Θεωρώ ότι το ZAMPANO είναι ένα αξιόλογο στέκι, όπου δικαιολογημένα συχνάζουν παρέες καλοφαγάδων διαφόρων ηλικιών. Αν προσθέσει μάλιστα και κάποιο στοιχειώδες έστω κέρασμα (λικεράκι κ. λπ. ) θα αγγίξει τα όρια του τέλειου!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.