Loader

10 Ιαν 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

- Που είσαι ρε Αναξίμανδρε? Χρόνια και ζαμάνια!

- Κάτσε ρε Vaggg, πως με κατάλαβες?

- Έχω αναγνώριση κλήσης? Χελόοου! Όπως όλος ο πλανήτης.

- Πω ναι! Σόρρυ, μπερδεύτηκα γιατί είμαστε σε κριτική και δεν το σκέφτηκα.

- Που χάθηκες βρε ψυχή? Είχα αρχίσει να πιστεύω ότι έχεις παρεξηγηθεί μαζί μου.

- Vaggg μην είσαι καθυστερημένος. Παρεξηγούμαστε εμείς? Που κάθεσαι και μου γράφεις γράμματα, λες και δεν μπορούμε να τα πούμε από το τηλέφωνο.

- Ε... μα... έλεγα ότι... ίσως... παρεξηγήθηκες που στο έκλεισα. Κατά λάθος το έκανα βέβαια…

- Άσε τα σάπια. Φυσικά και δεν παρεξηγήθηκα. Απλώς ερωτεύτηκα φίλε μου!

- Ωωωωω! Μπράβο ρε Αναξίμανδρε, χαλάλι τότες. Καλή? Για πες…

- Η καλύτερη! Τη λένε Νίτσα, από το Κατίνα-Κατινίτσα-Νίτσα, μένει Γαλάτσι και είναι φίνο μωρό!

- Από Φρειδερίκη σε Νίτσα? Περίεργο όνομα για σένα. Πολύ χαίρομαι πάντως! Δουλεύει? Τι κάνει στη ζωή της?

- Δούλευε σε ένα μαγαζί με kinky εσώρουχα αλλά την έδιωξαν και τώρα ψάχνει... Το ευχάριστο όμως είναι άλλο. Συγκατοικήσαμε!

- Ώστε γι' αυτό έχεις χαθεί! Άντε και καλούς απογόνους! Χαχαχα!

- Έλα φτάνει με αυτά. Λοιπόν πήρα να σου πω για το νέο στέκι μας με το Νιτσάκι! Την Κιβωτό!

- Κιβωτό? Φαντάζομαι δεν εννοείς αυτή στο Γαλάτσι. Είναι κουτούκι κι εσύ ούτε απ’ έξω δεν περνάς από τέτοια μαγαζιά. Που αλλού έχει Κιβωτό?

- Αυτήν εννοώ! Μαγαζάρα! Είναι το στέκι μας με το Νιτσάκι!

- Ε, ρε τι μπορεί να κάνει μια γυναίκα. Εσένα, στο παρελθόν, σου μιλούσα για κουτούκια και έβγαζες σπυριά. Ήθελες μόνο γκουρμεδιές.

- Το μυστικό ρε Vaggg, είναι στην παράδοση όμως. Εκεί είναι η ομορφιά. Στα απλά, καθημερινά πράγματα. Ας πούμε, μόλις μπεις στην Κιβωτό βλέπεις έναν χώρο τόσο οικείο… Έναν χώρο διακοσμημένο με μεράκι. Και αν με το που μπεις, βγεις και δεις την αυλή που έχει στην πίσω πλευρά… κορυφή. Μπορεί να μυρίζει λίγη παλιατζούρα ο εσωτερικός χώρος, αλλά τι πειράζει? Είναι μπολιασμένος με αγάπη! Για μένα είναι το απόλυτο κουτούκι από άποψη διακόσμησης.

- Σαν περίεργα να μου τα λες Αναξίμανδρε…

- Δεν ξέρεις εσύ. Στρίντζος είσαι αφού. Άκου με τι σου λέω. Μόλις μπεις στην Κιβωτό θα καταλάβεις. Θα γνωρίσεις τον κυρ Δημήτρη. Σαν πατέρα μου τον έχω πλέον. Καλύτερος άνθρωπος δεν υπάρχει. Μπορεί να σου φανεί λίγο παρεμβατικός στην αρχή. Θα σου πει τι να πάρεις, θα σου βάλει μερικά έξτρα στην παραγγελία, ίσως, και με το ζόρι. Όμως ξέρει. Δεν θα σου προσφέρει φόλες. Γιατί σ’ αγαπάει το κάνει. Και επειδή σ’ αγαπάει θα σε τσακίσει και στα κεράσματα. Σίγουρα θα κεράσει 2-3 πράγματα. Σ’ εμένα, τουλάχιστον, πάντα το κάνει.. Άσε που θα πάρει και την καρεκλίτσα σου την άδεια για να καθίσει δίπλα σας να τα πείτε όλοι μαζί… Είναι άρχοντας!

- Κάτσε ρε, εμένα δεν μου αρέσει αυτό. Γιατί να κάτσει ο άλλος, που δεν τον ξέρω, δίπλα μου?

- Μην είσαι μίζερος μωρέ, μία είναι η ζωή. Άστον να καθίσει, μπορεί να μάθεις και τίποτα που δεν ξέρεις αν τα πείτε. Σου λέω είναι ωραίος τύπος και, στην τελική, να σε περιποιηθεί θέλει.

- Με έχεις μπερδέψει. Δε μου λες καλύτερα για το φαγητό μπας και βγάλουμε άκρη σήμερα?

- Κεφάλαιο. Μεγάλο κεφάλαιο. Πιο old school κι από το κρυφό σχολειό. Με την καλή έννοια. Παράδοση με λίγα λόγια Vaggg, παράδοση. Από που να ξεκινήσω? Καταρχάς όταν κάθεσαι, μέχρι να παραγγείλεις, κερνάει κάτι. Την τελευταία φορά, ας πούμε, μας κέρασε λαδοτύρι με ντομάτα και φυσικά άφθονο ψωμί. Το λαδοτύρι ήταν αρκετά αλμυρό, μα σε συνδυασμό με τη ντομάτα, η έντονη αίσθηση υπέρτασης έσπαγε εύκολα. Το ψωμί λευκό, κλασικό, μα νόστιμο. Από αυτά, μόνο το ψωμί μπορεί να σου χρεώσει, τύπου 1€ το άτομο. Αυτά…

- Δεν θα συνεχίσεις?

- Α ναι! Συγνώμη, ξεχάστηκα, γιατί σκεφτόμουν το Νιτσάκι μου. Όπως όλα τα μαγαζιά του πλανήτη, έτσι και η Κιβωτός έχει τις σπεσιαλιτέ της, αλλά και τις μη-με-παρετέ της. Η δύναμή της είναι στα ορεκτικά. Ειδικά στις πίτες και τα τυριά τα σπάει. Το Μπουρέκι χορταρικών (6€) είναι ένα από τα πολύ δυνατά χαρτιά του μαγαζιού. Εμφανισιακά μοιάζει με πατημένο molto (το γνωστό κρουασάν). Η ζύμη του είναι πολύ καλή και η γέμισή του ακόμη καλύτερη. Επίσης, η Γραβιέρα σε φύλλο με μαρμελάδα τα σπάει εις διπλούν (6,5€). Φοβερό φύλλο, μεγάλη μερίδα, νόστιμη μαρμελάδα και από πάνω τους πλούσιο πασπάλισμα με τριμμένο φιστίκι. Πρόσεξε βέβαια, γιατί ο κυρ Δημήτρης ίσως σου πει ότι η Φέτα σε φύλλο είναι καλύτερη. Όχι. Εσύ θα πάρεις τη γραβιέρα. Μπορείς να πάρεις και τις δύο, βέβαια, αν είσαστε μεγάλη παρέα. Νοστιμούτσικη είναι και η Μελιτζάνα της χανούμισσας (6,5€), ήτοι μελιτζάνες με λιωμένα τυριά on top, αλλά δεν θα σε έστελνα Κιβωτό για δοκιμάσεις μόνο αυτή, είναι απλώς καλή. Βέβαια το Νιτσάκι μου λιώνει για αυτήν τη μελιτζάνα. Ο κυρ Δημήτρης κάνει, ακόμη, συμπαθητική ανάμικτη Σαλάτα με ντρέσινγκ μέλι-μουστάρδα (7€), αλλά κι αν δεν πάρεις σαλάτα δεν χάνεις τίποτα. Σίγουρα μην πάρεις τη Χοιρινή πρασοτηγανιά (8€). Ακούγεται καλή μα δεν είναι. Του το έχω πει κιόλας. Κάτι με χαλάει στη γεύση αυτού του πιάτου.

- Κι από κυρίως?

- Κυρίως δεν παίρνω πάντα. Έχει κάποια σχάρας και κάποια μαγειρευτά. Το αγαπημένο μου είναι, ίσως, το Αγριογούρουνο (12€). Συνοδεύεται με ρύζι και νόστιμες πατάτες από τα χεράκια του αγαπημένου μου κυρ Δημήτρη. Το μυστικό του, όμως, είναι στη σάλτσα. Δεν γίνεται να είναι περισσότερο μαμαδίστικη. Και γι’ αυτό το αγαπώ. Το κρέας είναι λίγο σκληρό, λόγω αγριάδας του γουρουνιού, αλλά χαλάλι. Έχει και ωραίο χωριάτικο λουκάνικο. Βέβαια, εσύ, που ξέρω ότι βαριέσαι τις παλιομοδίτικες γεύσεις, ίσως είναι καλό να παίξεις πιο πολύ με ορεκτικά.

- Καλά, εγώ, δεν ξέρω και αν θα πάω ποτέ στο μαγαζί που λες.

- Τώρα που βρήκα τον κρυμμένο θησαυρό των κουτουκιών θα πάμε παρέα. Ξέχασα να σου πω, γιατί θεωρώ ότι εννοείται, πως στο τέλος έχει και γλυκάκι. Βέβαια, δεν είναι του γλυκού ο κυρ Δημήτρης, και έτσι μπορεί να μη σου φέρει τίποτα το ιδιαίτερο. Αλλά την κίνηση την κάνει.

- Και τα μπικικίνια? Γιατί έχω δει υψηλά νουμεράκια στις τιμές που μου λες τόση ώρα.

- Κοίτα, οι τιμές είναι τσιμπημένες, όμως με τα κεράσματα του κυρ Δημήτρη δεν πρέπει να αγχώνεσαι. Δεν σου κρύβω ότι χωρίς τα κεράσματα, το κόστος θα ήταν πάνω από 20€ για κάθε άτομο. Ευτυχώς που τα κάνει, μεταξύ μας, γιατί πληρώνω πάντα εγώ και θα με έτσουζε άσχημα, αν δεν ήταν τα κεράσματα.

- Νομίζω είναι πάρα πολλά για την εικόνα που έχω για τα κουτούκια στο μυαλό μου.

- Κοίταξε, δεν είναι λίγα, αλλά δεν συμβαίνει, σχεδόν, ποτέ, αφού ο κυρ Δημήτρης, πάντα, θα σε κεράσει κάτι κι έτσι κάποια χρήματα θα τα γλιτώσεις από αυτό. Βέβαια, έχεις δίκιο, δεν ακούγεται ωραίο σε ένα κουτούκι να πληρώνεις 20€. Θα του το πω αυτό, μήπως και ρίξει 1-2€ τις τιμές σε ορισμένα πιάτα που είναι τσιμπημένα.

- Τώρα μιλάς σωστά. Με καλύτερες τιμές, μπορώ να πω ότι θα το επισκεπτόμουν άνετα… Άλλωστε, τόσο καιρό θέλω να βρω ένα ωραίο κουτούκι!

- Σου ξαναλέω έχει τα πάντα: χώρο απίστευτο για κουτούκι, intimate καταστάσεις με τον φοβερό κυρ Δημήτρη (που να σου αρχίσει και τα αστεία! ) και μερικές πολύ ενδιαφέρουσες γεύσεις! Πράγματι, αν ρίξει ένα κλικ τις τιμές και αναβαθμίσει λίγο τις γεύσεις των κυρίως πιάτων του, έτσι ώστε να πιάσουν το επίπεδο των ορεκτικών, θα μπορούσε να γίνει ακόμη καλύτερος. Πως σου ακούγεται? Θα έρθεις λοιπόν?

- Θα γνωρίσω τη Νίτσα?

- Αμέ… Νομίζεις πηγαίνω πουθενά χωρίς αυτήν?

- (“Αυτό φοβάμαι”, είπα από μέσα μου) Οκ λοιπόν, we have a deal!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

10 Ιαν 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

- Που είσαι ρε Αναξίμανδρε? Χρόνια και ζαμάνια!

- Κάτσε ρε Vaggg, πως με κατάλαβες?

- Έχω αναγνώριση κλήσης? Χελόοου! Όπως όλος ο πλανήτης.

- Πω ναι! Σόρρυ, μπερδεύτηκα γιατί είμαστε σε κριτική και δεν το σκέφτηκα.

- Που χάθηκες βρε ψυχή? Είχα αρχίσει να πιστεύω ότι έχεις παρεξηγηθεί μαζί μου.

- Vaggg μην είσαι καθυστερημένος. Παρεξηγούμαστε εμείς? Που κάθεσαι και μου γράφεις γράμματα, λες και δεν μπορούμε να τα πούμε από το τηλέφωνο.

- Ε... μα... έλεγα ότι... ίσως... παρεξηγήθηκες που στο έκλεισα. Κατά λάθος το έκανα βέβαια…

- Άσε τα σάπια. Φυσικά και δεν παρεξηγήθηκα. Απλώς ερωτεύτηκα φίλε μου!

- Ωωωωω! Μπράβο ρε Αναξίμανδρε, χαλάλι τότες. Καλή? Για πες…

- Η καλύτερη! Τη λένε Νίτσα, από το Κατίνα-Κατινίτσα-Νίτσα, μένει Γαλάτσι και είναι φίνο μωρό!

- Από Φρειδερίκη σε Νίτσα? Περίεργο όνομα για σένα. Πολύ χαίρομαι πάντως! Δουλεύει? Τι κάνει στη ζωή της?

- Δούλευε σε ένα μαγαζί με kinky εσώρουχα αλλά την έδιωξαν και τώρα ψάχνει... Το ευχάριστο όμως είναι άλλο. Συγκατοικήσαμε!

- Ώστε γι' αυτό έχεις χαθεί! Άντε και καλούς απογόνους! Χαχαχα!

- Έλα φτάνει με αυτά. Λοιπόν πήρα να σου πω για το νέο στέκι μας με το Νιτσάκι! Την Κιβωτό!

- Κιβωτό? Φαντάζομαι δεν εννοείς αυτή στο Γαλάτσι. Είναι κουτούκι κι εσύ ούτε απ’ έξω δεν περνάς από τέτοια μαγαζιά. Που αλλού έχει Κιβωτό?

- Αυτήν εννοώ! Μαγαζάρα! Είναι το στέκι μας με το Νιτσάκι!

- Ε, ρε τι μπορεί να κάνει μια γυναίκα. Εσένα, στο παρελθόν, σου μιλούσα για κουτούκια και έβγαζες σπυριά. Ήθελες μόνο γκουρμεδιές.

- Το μυστικό ρε Vaggg, είναι στην παράδοση όμως. Εκεί είναι η ομορφιά. Στα απλά, καθημερινά πράγματα. Ας πούμε, μόλις μπεις στην Κιβωτό βλέπεις έναν χώρο τόσο οικείο… Έναν χώρο διακοσμημένο με μεράκι. Και αν με το που μπεις, βγεις και δεις την αυλή που έχει στην πίσω πλευρά… κορυφή. Μπορεί να μυρίζει λίγη παλιατζούρα ο εσωτερικός χώρος, αλλά τι πειράζει? Είναι μπολιασμένος με αγάπη! Για μένα είναι το απόλυτο κουτούκι από άποψη διακόσμησης.

- Σαν περίεργα να μου τα λες Αναξίμανδρε…

- Δεν ξέρεις εσύ. Στρίντζος είσαι αφού. Άκου με τι σου λέω. Μόλις μπεις στην Κιβωτό θα καταλάβεις. Θα γνωρίσεις τον κυρ Δημήτρη. Σαν πατέρα μου τον έχω πλέον. Καλύτερος άνθρωπος δεν υπάρχει. Μπορεί να σου φανεί λίγο παρεμβατικός στην αρχή. Θα σου πει τι να πάρεις, θα σου βάλει μερικά έξτρα στην παραγγελία, ίσως, και με το ζόρι. Όμως ξέρει. Δεν θα σου προσφέρει φόλες. Γιατί σ’ αγαπάει το κάνει. Και επειδή σ’ αγαπάει θα σε τσακίσει και στα κεράσματα. Σίγουρα θα κεράσει 2-3 πράγματα. Σ’ εμένα, τουλάχιστον, πάντα το κάνει.. Άσε που θα πάρει και την καρεκλίτσα σου την άδεια για να καθίσει δίπλα σας να τα πείτε όλοι μαζί… Είναι άρχοντας!

- Κάτσε ρε, εμένα δεν μου αρέσει αυτό. Γιατί να κάτσει ο άλλος, που δεν τον ξέρω, δίπλα μου?

- Μην είσαι μίζερος μωρέ, μία είναι η ζωή. Άστον να καθίσει, μπορεί να μάθεις και τίποτα που δεν ξέρεις αν τα πείτε. Σου λέω είναι ωραίος τύπος και, στην τελική, να σε περιποιηθεί θέλει.

- Με έχεις μπερδέψει. Δε μου λες καλύτερα για το φαγητό μπας και βγάλουμε άκρη σήμερα?

- Κεφάλαιο. Μεγάλο κεφάλαιο. Πιο old school κι από το κρυφό σχολειό. Με την καλή έννοια. Παράδοση με λίγα λόγια Vaggg, παράδοση. Από που να ξεκινήσω? Καταρχάς όταν κάθεσαι, μέχρι να παραγγείλεις, κερνάει κάτι. Την τελευταία φορά, ας πούμε, μας κέρασε λαδοτύρι με ντομάτα και φυσικά άφθονο ψωμί. Το λαδοτύρι ήταν αρκετά αλμυρό, μα σε συνδυασμό με τη ντομάτα, η έντονη αίσθηση υπέρτασης έσπαγε εύκολα. Το ψωμί λευκό, κλασικό, μα νόστιμο. Από αυτά, μόνο το ψωμί μπορεί να σου χρεώσει, τύπου 1€ το άτομο. Αυτά…

- Δεν θα συνεχίσεις?

- Α ναι! Συγνώμη, ξεχάστηκα, γιατί σκεφτόμουν το Νιτσάκι μου. Όπως όλα τα μαγαζιά του πλανήτη, έτσι και η Κιβωτός έχει τις σπεσιαλιτέ της, αλλά και τις μη-με-παρετέ της. Η δύναμή της είναι στα ορεκτικά. Ειδικά στις πίτες και τα τυριά τα σπάει. Το Μπουρέκι χορταρικών (6€) είναι ένα από τα πολύ δυνατά χαρτιά του μαγαζιού. Εμφανισιακά μοιάζει με πατημένο molto (το γνωστό κρουασάν). Η ζύμη του είναι πολύ καλή και η γέμισή του ακόμη καλύτερη. Επίσης, η Γραβιέρα σε φύλλο με μαρμελάδα τα σπάει εις διπλούν (6,5€). Φοβερό φύλλο, μεγάλη μερίδα, νόστιμη μαρμελάδα και από πάνω τους πλούσιο πασπάλισμα με τριμμένο φιστίκι. Πρόσεξε βέβαια, γιατί ο κυρ Δημήτρης ίσως σου πει ότι η Φέτα σε φύλλο είναι καλύτερη. Όχι. Εσύ θα πάρεις τη γραβιέρα. Μπορείς να πάρεις και τις δύο, βέβαια, αν είσαστε μεγάλη παρέα. Νοστιμούτσικη είναι και η Μελιτζάνα της χανούμισσας (6,5€), ήτοι μελιτζάνες με λιωμένα τυριά on top, αλλά δεν θα σε έστελνα Κιβωτό για δοκιμάσεις μόνο αυτή, είναι απλώς καλή. Βέβαια το Νιτσάκι μου λιώνει για αυτήν τη μελιτζάνα. Ο κυρ Δημήτρης κάνει, ακόμη, συμπαθητική ανάμικτη Σαλάτα με ντρέσινγκ μέλι-μουστάρδα (7€), αλλά κι αν δεν πάρεις σαλάτα δεν χάνεις τίποτα. Σίγουρα μην πάρεις τη Χοιρινή πρασοτηγανιά (8€). Ακούγεται καλή μα δεν είναι. Του το έχω πει κιόλας. Κάτι με χαλάει στη γεύση αυτού του πιάτου.

- Κι από κυρίως?

- Κυρίως δεν παίρνω πάντα. Έχει κάποια σχάρας και κάποια μαγειρευτά. Το αγαπημένο μου είναι, ίσως, το Αγριογούρουνο (12€). Συνοδεύεται με ρύζι και νόστιμες πατάτες από τα χεράκια του αγαπημένου μου κυρ Δημήτρη. Το μυστικό του, όμως, είναι στη σάλτσα. Δεν γίνεται να είναι περισσότερο μαμαδίστικη. Και γι’ αυτό το αγαπώ. Το κρέας είναι λίγο σκληρό, λόγω αγριάδας του γουρουνιού, αλλά χαλάλι. Έχει και ωραίο χωριάτικο λουκάνικο. Βέβαια, εσύ, που ξέρω ότι βαριέσαι τις παλιομοδίτικες γεύσεις, ίσως είναι καλό να παίξεις πιο πολύ με ορεκτικά.

- Καλά, εγώ, δεν ξέρω και αν θα πάω ποτέ στο μαγαζί που λες.

- Τώρα που βρήκα τον κρυμμένο θησαυρό των κουτουκιών θα πάμε παρέα. Ξέχασα να σου πω, γιατί θεωρώ ότι εννοείται, πως στο τέλος έχει και γλυκάκι. Βέβαια, δεν είναι του γλυκού ο κυρ Δημήτρης, και έτσι μπορεί να μη σου φέρει τίποτα το ιδιαίτερο. Αλλά την κίνηση την κάνει.

- Και τα μπικικίνια? Γιατί έχω δει υψηλά νουμεράκια στις τιμές που μου λες τόση ώρα.

- Κοίτα, οι τιμές είναι τσιμπημένες, όμως με τα κεράσματα του κυρ Δημήτρη δεν πρέπει να αγχώνεσαι. Δεν σου κρύβω ότι χωρίς τα κεράσματα, το κόστος θα ήταν πάνω από 20€ για κάθε άτομο. Ευτυχώς που τα κάνει, μεταξύ μας, γιατί πληρώνω πάντα εγώ και θα με έτσουζε άσχημα, αν δεν ήταν τα κεράσματα.

- Νομίζω είναι πάρα πολλά για την εικόνα που έχω για τα κουτούκια στο μυαλό μου.

- Κοίταξε, δεν είναι λίγα, αλλά δεν συμβαίνει, σχεδόν, ποτέ, αφού ο κυρ Δημήτρης, πάντα, θα σε κεράσει κάτι κι έτσι κάποια χρήματα θα τα γλιτώσεις από αυτό. Βέβαια, έχεις δίκιο, δεν ακούγεται ωραίο σε ένα κουτούκι να πληρώνεις 20€. Θα του το πω αυτό, μήπως και ρίξει 1-2€ τις τιμές σε ορισμένα πιάτα που είναι τσιμπημένα.

- Τώρα μιλάς σωστά. Με καλύτερες τιμές, μπορώ να πω ότι θα το επισκεπτόμουν άνετα… Άλλωστε, τόσο καιρό θέλω να βρω ένα ωραίο κουτούκι!

- Σου ξαναλέω έχει τα πάντα: χώρο απίστευτο για κουτούκι, intimate καταστάσεις με τον φοβερό κυρ Δημήτρη (που να σου αρχίσει και τα αστεία! ) και μερικές πολύ ενδιαφέρουσες γεύσεις! Πράγματι, αν ρίξει ένα κλικ τις τιμές και αναβαθμίσει λίγο τις γεύσεις των κυρίως πιάτων του, έτσι ώστε να πιάσουν το επίπεδο των ορεκτικών, θα μπορούσε να γίνει ακόμη καλύτερος. Πως σου ακούγεται? Θα έρθεις λοιπόν?

- Θα γνωρίσω τη Νίτσα?

- Αμέ… Νομίζεις πηγαίνω πουθενά χωρίς αυτήν?

- (“Αυτό φοβάμαι”, είπα από μέσα μου) Οκ λοιπόν, we have a deal!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

Etable

Vaggg

Τρίτη 23 Ιανουαρίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0

€ / Άτομο

17-25

- Που είσαι ρε Αναξίμανδρε? Χρόνια και ζαμάνια!

- Κάτσε ρε Vaggg, πως με κατάλαβες?

- Έχω αναγνώριση κλήσης? Χελόοου! Όπως όλος ο πλανήτης.

- Πω ναι! Σόρρυ, μπερδεύτηκα γιατί είμαστε σε κριτική και δεν το σκέφτηκα.

- Που χάθηκες βρε ψυχή? Είχα αρχίσει να πιστεύω ότι έχεις παρεξηγηθεί μαζί μου.

- Vaggg μην είσαι καθυστερημένος. Παρεξηγούμαστε εμείς? Που κάθεσαι και μου γράφεις γράμματα, λες και δεν μπορούμε να τα πούμε από το τηλέφωνο.

- Ε... μα... έλεγα ότι... ίσως... παρεξηγήθηκες που στο έκλεισα. Κατά λάθος το έκανα βέβαια…

- Άσε τα σάπια. Φυσικά και δεν παρεξηγήθηκα. Απλώς ερωτεύτηκα φίλε μου!

- Ωωωωω! Μπράβο ρε Αναξίμανδρε, χαλάλι τότες. Καλή? Για πες…

- Η καλύτερη! Τη λένε Νίτσα, από το Κατίνα-Κατινίτσα-Νίτσα, μένει Γαλάτσι και είναι φίνο μωρό!

- Από Φρειδερίκη σε Νίτσα? Περίεργο όνομα για σένα. Πολύ χαίρομαι πάντως! Δουλεύει? Τι κάνει στη ζωή της?

- Δούλευε σε ένα μαγαζί με kinky εσώρουχα αλλά την έδιωξαν και τώρα ψάχνει... Το ευχάριστο όμως είναι άλλο. Συγκατοικήσαμε!

- Ώστε γι' αυτό έχεις χαθεί! Άντε και καλούς απογόνους! Χαχαχα!

- Έλα φτάνει με αυτά. Λοιπόν πήρα να σου πω για το νέο στέκι μας με το Νιτσάκι! Την Κιβωτό!

- Κιβωτό? Φαντάζομαι δεν εννοείς αυτή στο Γαλάτσι. Είναι κουτούκι κι εσύ ούτε απ’ έξω δεν περνάς από τέτοια μαγαζιά. Που αλλού έχει Κιβωτό?

- Αυτήν εννοώ! Μαγαζάρα! Είναι το στέκι μας με το Νιτσάκι!

- Ε, ρε τι μπορεί να κάνει μια γυναίκα. Εσένα, στο παρελθόν, σου μιλούσα για κουτούκια και έβγαζες σπυριά. Ήθελες μόνο γκουρμεδιές.

- Το μυστικό ρε Vaggg, είναι στην παράδοση όμως. Εκεί είναι η ομορφιά. Στα απλά, καθημερινά πράγματα. Ας πούμε, μόλις μπεις στην Κιβωτό βλέπεις έναν χώρο τόσο οικείο… Έναν χώρο διακοσμημένο με μεράκι. Και αν με το που μπεις, βγεις και δεις την αυλή που έχει στην πίσω πλευρά… κορυφή. Μπορεί να μυρίζει λίγη παλιατζούρα ο εσωτερικός χώρος, αλλά τι πειράζει? Είναι μπολιασμένος με αγάπη! Για μένα είναι το απόλυτο κουτούκι από άποψη διακόσμησης.

- Σαν περίεργα να μου τα λες Αναξίμανδρε…

- Δεν ξέρεις εσύ. Στρίντζος είσαι αφού. Άκου με τι σου λέω. Μόλις μπεις στην Κιβωτό θα καταλάβεις. Θα γνωρίσεις τον κυρ Δημήτρη. Σαν πατέρα μου τον έχω πλέον. Καλύτερος άνθρωπος δεν υπάρχει. Μπορεί να σου φανεί λίγο παρεμβατικός στην αρχή. Θα σου πει τι να πάρεις, θα σου βάλει μερικά έξτρα στην παραγγελία, ίσως, και με το ζόρι. Όμως ξέρει. Δεν θα σου προσφέρει φόλες. Γιατί σ’ αγαπάει το κάνει. Και επειδή σ’ αγαπάει θα σε τσακίσει και στα κεράσματα. Σίγουρα θα κεράσει 2-3 πράγματα. Σ’ εμένα, τουλάχιστον, πάντα το κάνει.. Άσε που θα πάρει και την καρεκλίτσα σου την άδεια για να καθίσει δίπλα σας να τα πείτε όλοι μαζί… Είναι άρχοντας!

- Κάτσε ρε, εμένα δεν μου αρέσει αυτό. Γιατί να κάτσει ο άλλος, που δεν τον ξέρω, δίπλα μου?

- Μην είσαι μίζερος μωρέ, μία είναι η ζωή. Άστον να καθίσει, μπορεί να μάθεις και τίποτα που δεν ξέρεις αν τα πείτε. Σου λέω είναι ωραίος τύπος και, στην τελική, να σε περιποιηθεί θέλει.

- Με έχεις μπερδέψει. Δε μου λες καλύτερα για το φαγητό μπας και βγάλουμε άκρη σήμερα?

- Κεφάλαιο. Μεγάλο κεφάλαιο. Πιο old school κι από το κρυφό σχολειό. Με την καλή έννοια. Παράδοση με λίγα λόγια Vaggg, παράδοση. Από που να ξεκινήσω? Καταρχάς όταν κάθεσαι, μέχρι να παραγγείλεις, κερνάει κάτι. Την τελευταία φορά, ας πούμε, μας κέρασε λαδοτύρι με ντομάτα και φυσικά άφθονο ψωμί. Το λαδοτύρι ήταν αρκετά αλμυρό, μα σε συνδυασμό με τη ντομάτα, η έντονη αίσθηση υπέρτασης έσπαγε εύκολα. Το ψωμί λευκό, κλασικό, μα νόστιμο. Από αυτά, μόνο το ψωμί μπορεί να σου χρεώσει, τύπου 1€ το άτομο. Αυτά…

- Δεν θα συνεχίσεις?

- Α ναι! Συγνώμη, ξεχάστηκα, γιατί σκεφτόμουν το Νιτσάκι μου. Όπως όλα τα μαγαζιά του πλανήτη, έτσι και η Κιβωτός έχει τις σπεσιαλιτέ της, αλλά και τις μη-με-παρετέ της. Η δύναμή της είναι στα ορεκτικά. Ειδικά στις πίτες και τα τυριά τα σπάει. Το Μπουρέκι χορταρικών (6€) είναι ένα από τα πολύ δυνατά χαρτιά του μαγαζιού. Εμφανισιακά μοιάζει με πατημένο molto (το γνωστό κρουασάν). Η ζύμη του είναι πολύ καλή και η γέμισή του ακόμη καλύτερη. Επίσης, η Γραβιέρα σε φύλλο με μαρμελάδα τα σπάει εις διπλούν (6,5€). Φοβερό φύλλο, μεγάλη μερίδα, νόστιμη μαρμελάδα και από πάνω τους πλούσιο πασπάλισμα με τριμμένο φιστίκι. Πρόσεξε βέβαια, γιατί ο κυρ Δημήτρης ίσως σου πει ότι η Φέτα σε φύλλο είναι καλύτερη. Όχι. Εσύ θα πάρεις τη γραβιέρα. Μπορείς να πάρεις και τις δύο, βέβαια, αν είσαστε μεγάλη παρέα. Νοστιμούτσικη είναι και η Μελιτζάνα της χανούμισσας (6,5€), ήτοι μελιτζάνες με λιωμένα τυριά on top, αλλά δεν θα σε έστελνα Κιβωτό για δοκιμάσεις μόνο αυτή, είναι απλώς καλή. Βέβαια το Νιτσάκι μου λιώνει για αυτήν τη μελιτζάνα. Ο κυρ Δημήτρης κάνει, ακόμη, συμπαθητική ανάμικτη Σαλάτα με ντρέσινγκ μέλι-μουστάρδα (7€), αλλά κι αν δεν πάρεις σαλάτα δεν χάνεις τίποτα. Σίγουρα μην πάρεις τη Χοιρινή πρασοτηγανιά (8€). Ακούγεται καλή μα δεν είναι. Του το έχω πει κιόλας. Κάτι με χαλάει στη γεύση αυτού του πιάτου.

- Κι από κυρίως?

- Κυρίως δεν παίρνω πάντα. Έχει κάποια σχάρας και κάποια μαγειρευτά. Το αγαπημένο μου είναι, ίσως, το Αγριογούρουνο (12€). Συνοδεύεται με ρύζι και νόστιμες πατάτες από τα χεράκια του αγαπημένου μου κυρ Δημήτρη. Το μυστικό του, όμως, είναι στη σάλτσα. Δεν γίνεται να είναι περισσότερο μαμαδίστικη. Και γι’ αυτό το αγαπώ. Το κρέας είναι λίγο σκληρό, λόγω αγριάδας του γουρουνιού, αλλά χαλάλι. Έχει και ωραίο χωριάτικο λουκάνικο. Βέβαια, εσύ, που ξέρω ότι βαριέσαι τις παλιομοδίτικες γεύσεις, ίσως είναι καλό να παίξεις πιο πολύ με ορεκτικά.

- Καλά, εγώ, δεν ξέρω και αν θα πάω ποτέ στο μαγαζί που λες.

- Τώρα που βρήκα τον κρυμμένο θησαυρό των κουτουκιών θα πάμε παρέα. Ξέχασα να σου πω, γιατί θεωρώ ότι εννοείται, πως στο τέλος έχει και γλυκάκι. Βέβαια, δεν είναι του γλυκού ο κυρ Δημήτρης, και έτσι μπορεί να μη σου φέρει τίποτα το ιδιαίτερο. Αλλά την κίνηση την κάνει.

- Και τα μπικικίνια? Γιατί έχω δει υψηλά νουμεράκια στις τιμές που μου λες τόση ώρα.

- Κοίτα, οι τιμές είναι τσιμπημένες, όμως με τα κεράσματα του κυρ Δημήτρη δεν πρέπει να αγχώνεσαι. Δεν σου κρύβω ότι χωρίς τα κεράσματα, το κόστος θα ήταν πάνω από 20€ για κάθε άτομο. Ευτυχώς που τα κάνει, μεταξύ μας, γιατί πληρώνω πάντα εγώ και θα με έτσουζε άσχημα, αν δεν ήταν τα κεράσματα.

- Νομίζω είναι πάρα πολλά για την εικόνα που έχω για τα κουτούκια στο μυαλό μου.

- Κοίταξε, δεν είναι λίγα, αλλά δεν συμβαίνει, σχεδόν, ποτέ, αφού ο κυρ Δημήτρης, πάντα, θα σε κεράσει κάτι κι έτσι κάποια χρήματα θα τα γλιτώσεις από αυτό. Βέβαια, έχεις δίκιο, δεν ακούγεται ωραίο σε ένα κουτούκι να πληρώνεις 20€. Θα του το πω αυτό, μήπως και ρίξει 1-2€ τις τιμές σε ορισμένα πιάτα που είναι τσιμπημένα.

- Τώρα μιλάς σωστά. Με καλύτερες τιμές, μπορώ να πω ότι θα το επισκεπτόμουν άνετα… Άλλωστε, τόσο καιρό θέλω να βρω ένα ωραίο κουτούκι!

- Σου ξαναλέω έχει τα πάντα: χώρο απίστευτο για κουτούκι, intimate καταστάσεις με τον φοβερό κυρ Δημήτρη (που να σου αρχίσει και τα αστεία! ) και μερικές πολύ ενδιαφέρουσες γεύσεις! Πράγματι, αν ρίξει ένα κλικ τις τιμές και αναβαθμίσει λίγο τις γεύσεις των κυρίως πιάτων του, έτσι ώστε να πιάσουν το επίπεδο των ορεκτικών, θα μπορούσε να γίνει ακόμη καλύτερος. Πως σου ακούγεται? Θα έρθεις λοιπόν?

- Θα γνωρίσω τη Νίτσα?

- Αμέ… Νομίζεις πηγαίνω πουθενά χωρίς αυτήν?

- (“Αυτό φοβάμαι”, είπα από μέσα μου) Οκ λοιπόν, we have a deal!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.