Loader

01 Φεβ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Το Γελαστό Κρεμμύδι το θυμάμαι να μεσουρανεί στο ask τη διετία 2015-2016, όπως θυμάμαι και τις κριτικές από αγαπημένους χρήστες ( ΙΩΓΙΑΝΝΗΣ, PONTIKI, indulge ). Δυστυχώς εγώ δεν το πρόλαβα στο Φάληρο. Ευτυχώς όμως μας ήρθε στα βόρεια, καθώς το είχα ήδη δει να φτιάχνεται πριν τα Χριστούγεννα.
Όταν πλέον άνοιξε, οι εκατέρωθεν ενθουσιώδεις "βολές" πρώτα από έμπιστο φίλο που το επισκέφθηκε αμέσως και κατόπιν από τα ομιλούντα φωτογραφικά ντοκουμέντα έμπιστης αγαπητής φίλης, δεν άφηναν κανένα περιθώριο για καθυστερήσεις.

Γνώριμη πλέον η περιοχή και από την Barbara, τα έχουμε πει για την Εθνικής Αντιστάσεως - απλά μην μπείτε - αν δεν θέλετε να κάνετε μανούβρες μπροστά στην τζαμαρία του Κρεμμυδιού - ναι εγώ ήμουν.

Η κράτησή μας ήταν για τις 24/1, Τετάρτη βράδυ, που μάλλον δεν χρειαζόταν τελικά, αλλά και οι πόντοι του etable είναι χρήσιμοι, οπότε... Υποδοχή θερμή και πολύ ευγενική από μια νεαρή κοπέλα και μια νέα επίσης κυρία - νομίζω είναι η σύζυγος του σεφ Θάνου Κωνσταντινόπουλου.
Ο χώρος είναι θεωρώ, κατά πολύ, κοντά στα πλαίσια του προηγούμενου. Οι τζαμαρίες εμένα δεν μου πολυαρέσουν αλλά καταλαβαίνω ότι είναι πρακτικές για το καλοκαίρι.
Πάντως οι θυελλώδεις άνεμοι και το τσουχτερό κρύο της βραδιάς δεν μας άγγιξαν, καθώς άναβαν στο φουλ οι επιτοίχιες σόμπες τους.
Ένα παράπονο που έχω, είναι ότι ζητήσαμε άνετο τραπέζι και ενώ υπήρχε η δυνατότητα, τοποθετήκαμε σε δυάρι, με όλο το σχετικό άγχος της χωροθέτησης και εναλλαγής πιάτων, σερβίτσιων και λοιπών αναγκαίων για 3 άτομα.
Θεωρώ ότι δεν πρέπει ο πελάτης να το ζητήσει αλλά η ιδιοκτησία να παρέχει αυτή την άνεση, εφόσον κιόλας βλέπει το "ζόρισμα" και αφού υπάρχουν άπειρα μεγαλύτερα τραπέζια διαθέσιμα.
Δεν θα στερήσω βαθμό για αυτό το συμβάν, αλοίμονο, από την άψογη κατά τα άλλα, σε όλα, εξυπηρέτησή τους!

Αναφορικά με το θέμα διακόσμηση/ ατμόσφαιρα/ μουσική κτλ το αγαπημένο Pontiki τα έχει ήδη πει και θα συμφωνήσω μαζί της, προσθέτοντας ωστόσο ότι εμείς διακρίναμε μια άψογη καθαριότητα παντού, ένα απλό μεν και ευχάριστο περιβάλλον που δεν σε κουράζει και ήμασταν και smoke free. Το πλεονέκτημα της εξόδου σε μέρα καθημερινή.

Το μενού είναι οικείο για όσους γνωρίζουν το Κρεμμύδι από παλιά, για μένα είναι καινούργιο.
Το βρήκα λειτουργικό, όχι κουραστικό, με ελαφρά πειραγμένες κλασικές μαμαδίστικες συνταγές, στον άξονα μεσογειακής - πολίτικης κουζίνας, με πολύ καλή πρώτη ύλη, γενναιόδωρες μερίδες, και με την αρχέγονη νοστιμιά του σπιτικού φαγητού. Αν απεχθάνεστε το λάδι, την σάλτσα, το μπόλικο τυρί, τις στρογγυλές γεύσεις, δεν είναι για εσάς. Αν είστε φουλ του άσου στα πληθωρικά πιάτα, θα το λατρέψετε. Αν είστε μερακλήδες, είναι η καλύτερη εκδοχή αυτού που θα μαγειρέψετε στο σπίτι σας. Μόνο που ο Θάνος, κάνει και κάποια μαγικά...

Έχετε ήδη αγανακτήσει, οπότε ξεκινώ.

Αφίχθηκαν αρχικά 4 ροδοκοκκινισμένα - γκριλ, πάπρικα, λάδι - πιτοψωμάκια, τα οποία λατρεύτηκαν με την άψογη σπιτική τυροκαυτερή και συμπληρώθηκαν 2 ακόμη ( 0,40 έκαστο χ 6 ). Η τυροκαυτερή έκανε πάταγο, γιατί δεν έκαιγε πολύ, ήταν πυκνή, πεντανόστιμη και σε καλή ποσότητα ( 4,20 e ), εννοείται έπαιξε και με τις φατατούλες ( έτσι αναγράφονται ). Υπόδειγμα τηγανιτής πατάτας - κόψιμο, τηγάνι, χρώμα, τραγανότητα, νοστιμάδα, θερμοκρασία, ποσότητα - ά-ψο-γες ( 3,10 e ).
Το πειραγμένο λαχμαντζούν δεν το διαπραγματεύτηκα εννοείται ( 7,50 e ) και για μένα είναι η απόλυτη ελληνική εκδοχή του, με τα υλικά να ξεφεύγουν από την περίμετρο και να γεμίζουν το πιάτο. Ένας πόντος επιπλέον: εγώ είχα δει τη φωτογραφία και δεν "παραπλανήθηκα"!!
Η ατάκα που μου ήρθε στο μυαλό: δε θέλω να το μάθω, θέλω να το φάω. Εντόπισα όλα του τα υλικά, και το σουτζούκι, αλλά ως αρμόζει, κυριαρχεί ο υπέροχος κιμάς και το άφθονο λιωμένο κασέρι, ζουμερό και πεντανόστιμο. Ακόμη το θυμάμαι...

Σουφλέ μελιτζάνας στο πήλινο, αδιαπραγμάτευτο επίσης ( 6,80 e ). Και εδώ πολλά τα υλικά, αλλά όλα διακριτά για να τα καταλαβαίνεις. Μελωμένα τα ρολάκια μελιτζάνας να τυλίγουν το αρωματισμένο ανθότυρο, μεγάλες μπουκιές ζουμερού κοτόπουλου - φυσικά στήθος - με σαλτσούλα ντομάτας ναπολιτέν, χειροποίητη σως πέστο σε δεύτερο πλάνο να μην κλέψει τις εντυπώσεις και άφθονο γκούντα γκρατιναρισμένο στο φούρνο και λιωμένο - μαστιχωτό.
Τί συμβαίνει συνήθως με αυτά τα σουφλέ; Έχεις έντονη λαδίλα. Τί έχει καταφέρει ο Θάνος εδώ; Ένα δεμένο και ζουμερό σουφλέ, χωρίς καμία λαδίλα. Εύγε.

Φιλέτο κοτόπουλο Γελαστό κρεμμύδι, σε λευκή σάλτσα από κρέμα γάλακτος, με φρέσκα μανιτάρια, πιπεριά Φλωρίνης και λάδι τρούφας, σβησμένο με λευκό κρασί, μάλλον από τα all time classic πιάτα του ( 11,50 e ).
Ακούγεται 80's και μάλλον είναι, αλλά για να σηκώσει τώρα το χέρι, αυτός που δεν του αρέσει το κοτόπουλο αλά κρέμ με πατάτες τηγανιτές.
Η γεύση ανεβαίνει ένα σκαλοπάτι πιο πάνω, γιατί κατάφερε γευστικά να ακούγεται περισσότερο το κρασί και λιγότερο το λάδι τρούφας - αν ήταν το ανάποδο, νομίζω θα το χάναμε το κοτόπουλο. Βάλε δίπλα κι ένα πραγματικό βουνό από τις ίδιες απίθανες φατατούλες, με τριμμένη γραβιέρα από πάνω... Την έχεις τη φωτογραφία;

Πιάτο ημέρας ( πολυπαινεμένο και όχι άδικα ):
Kαπνιστό χοιρινό ( ο σεφ το καπνίζει αρχικά ) το οποίο κατόπιν ψήνεται στο κάρβουνο και τελειώνεται στο τηγάνι με σάλτσα εσπεριδοειδών, μουστάρδας και κόκκινης μπύρας ( 9,50 e ). Έρχεται σε 3 μεγάλες ροδέλες κολυμπητό σε αυτή τη μπορδοροδοκόκκινη σάλτσα και για κάποιον που οι γεύσεις του είναι γλυκές και υπο-όξινες, είναι ένας πρωτόγνωρος μεζές. Η δε σάλτσα... Δεν έχω άλλα λόγια.

Δεν έχω λόγια και για το χύμα ροζέ Μοσχάτο ημίγλυκο Τυρνάβου που ήπιαμε και ταίριαξε τόσο άψογα με αυτά που δοκιμάσαμε. Στην κάρτα του δεν βρήκα πουθενά ετικέτες κρασιού, μόνο χύμα. Η περιγραφή του μιλάει για "πλούσια αρωματική μυρωδιά και γλυκύτητα με κυρίαρχο το τριαντάφυλλο" και είναι ακριβώς αυτό και κάτι περισσότερο. Το 1/2 λίτρο είναι στα 5 ευρώ και τα αξίζει.
Το νερό εννοείται έρχεται σε κανάτα, και, για το τέλος, μας προσφέρθηκε γιαούρτι με μέλι και με γλυκό του κουταλιού βύσσινο, ένα ξεχωριστό μπωλ για τον καθένα.
Ο λογαριασμός μας, στα 49,60 με απόδειξη, δηλ. 16.50 e / άτομο, με όλα όσα δοκιμάσαμε να μας έχουν πλήρως χορτάσει και ευχαριστήσει από όλες τις απόψεις.

Φεύγοντας, οι άνθρωποι μας ξεπροβόδισαν με χαμόγελο και ειλικρινή ευγένεια, ανταλλάξαμε και λίγες κουβέντες με τον σεφ εκ του μακρόθεν, καθώς βρισκόταν ψηλά στην κουζίνα του, την επόμενη φορά ελπίζω και εκ του εγγύθεν ( υπάρχει τέτοια λέξη ; ).

Η γνωριμία μας - έστω και αργοπορημένη - με το Γελαστό Κρεμμύδι στέφθηκε με επιτυχία.
Εξάλλου, το δηλώνει και η ίδια η λέξη: όταν είσαι γελαστό, τί μπορεί να πάει στραβά ;;

2018-02-02 10:10:38

Σας ευχαριστούμε πολύ για την κριτική σας και τα θετικά σας σχόλια. Μας δίνουν δύναμη, κουράγιο και ευχαρίστηση στο να συνεχίσουμε να μαγειρεύουμε για όλους εσάς με αγάπη και συνεχή βελτίωση στον ήδη κατάλογο μας αλλά και κατα καιρούς με νέες γαστρονομικές απολαύσεις. Ευχαριστούμε απο καρδιάς για την επίσκεψή σας.


2018-02-03 00:16:04

Εύχομαι να συνεχίσετε πάντα με το ίδιο κέφι και μεράκι να μαγειρεύετε τόσο νόστιμα και προσεγμένα πιάτα. Σας ευχαριστούμε και εμείς.


2019-01-18 02:34:32
Η κριτική τροποποιήθηκε από τον/την Ucook.

  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

01 Φεβ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Το Γελαστό Κρεμμύδι το θυμάμαι να μεσουρανεί στο ask τη διετία 2015-2016, όπως θυμάμαι και τις κριτικές από αγαπημένους χρήστες ( ΙΩΓΙΑΝΝΗΣ, PONTIKI, indulge ). Δυστυχώς εγώ δεν το πρόλαβα στο Φάληρο. Ευτυχώς όμως μας ήρθε στα βόρεια, καθώς το είχα ήδη δει να φτιάχνεται πριν τα Χριστούγεννα.
Όταν πλέον άνοιξε, οι εκατέρωθεν ενθουσιώδεις "βολές" πρώτα από έμπιστο φίλο που το επισκέφθηκε αμέσως και κατόπιν από τα ομιλούντα φωτογραφικά ντοκουμέντα έμπιστης αγαπητής φίλης, δεν άφηναν κανένα περιθώριο για καθυστερήσεις.

Γνώριμη πλέον η περιοχή και από την Barbara, τα έχουμε πει για την Εθνικής Αντιστάσεως - απλά μην μπείτε - αν δεν θέλετε να κάνετε μανούβρες μπροστά στην τζαμαρία του Κρεμμυδιού - ναι εγώ ήμουν.

Η κράτησή μας ήταν για τις 24/1, Τετάρτη βράδυ, που μάλλον δεν χρειαζόταν τελικά, αλλά και οι πόντοι του etable είναι χρήσιμοι, οπότε... Υποδοχή θερμή και πολύ ευγενική από μια νεαρή κοπέλα και μια νέα επίσης κυρία - νομίζω είναι η σύζυγος του σεφ Θάνου Κωνσταντινόπουλου.
Ο χώρος είναι θεωρώ, κατά πολύ, κοντά στα πλαίσια του προηγούμενου. Οι τζαμαρίες εμένα δεν μου πολυαρέσουν αλλά καταλαβαίνω ότι είναι πρακτικές για το καλοκαίρι.
Πάντως οι θυελλώδεις άνεμοι και το τσουχτερό κρύο της βραδιάς δεν μας άγγιξαν, καθώς άναβαν στο φουλ οι επιτοίχιες σόμπες τους.
Ένα παράπονο που έχω, είναι ότι ζητήσαμε άνετο τραπέζι και ενώ υπήρχε η δυνατότητα, τοποθετήκαμε σε δυάρι, με όλο το σχετικό άγχος της χωροθέτησης και εναλλαγής πιάτων, σερβίτσιων και λοιπών αναγκαίων για 3 άτομα.
Θεωρώ ότι δεν πρέπει ο πελάτης να το ζητήσει αλλά η ιδιοκτησία να παρέχει αυτή την άνεση, εφόσον κιόλας βλέπει το "ζόρισμα" και αφού υπάρχουν άπειρα μεγαλύτερα τραπέζια διαθέσιμα.
Δεν θα στερήσω βαθμό για αυτό το συμβάν, αλοίμονο, από την άψογη κατά τα άλλα, σε όλα, εξυπηρέτησή τους!

Αναφορικά με το θέμα διακόσμηση/ ατμόσφαιρα/ μουσική κτλ το αγαπημένο Pontiki τα έχει ήδη πει και θα συμφωνήσω μαζί της, προσθέτοντας ωστόσο ότι εμείς διακρίναμε μια άψογη καθαριότητα παντού, ένα απλό μεν και ευχάριστο περιβάλλον που δεν σε κουράζει και ήμασταν και smoke free. Το πλεονέκτημα της εξόδου σε μέρα καθημερινή.

Το μενού είναι οικείο για όσους γνωρίζουν το Κρεμμύδι από παλιά, για μένα είναι καινούργιο.
Το βρήκα λειτουργικό, όχι κουραστικό, με ελαφρά πειραγμένες κλασικές μαμαδίστικες συνταγές, στον άξονα μεσογειακής - πολίτικης κουζίνας, με πολύ καλή πρώτη ύλη, γενναιόδωρες μερίδες, και με την αρχέγονη νοστιμιά του σπιτικού φαγητού. Αν απεχθάνεστε το λάδι, την σάλτσα, το μπόλικο τυρί, τις στρογγυλές γεύσεις, δεν είναι για εσάς. Αν είστε φουλ του άσου στα πληθωρικά πιάτα, θα το λατρέψετε. Αν είστε μερακλήδες, είναι η καλύτερη εκδοχή αυτού που θα μαγειρέψετε στο σπίτι σας. Μόνο που ο Θάνος, κάνει και κάποια μαγικά...

Έχετε ήδη αγανακτήσει, οπότε ξεκινώ.

Αφίχθηκαν αρχικά 4 ροδοκοκκινισμένα - γκριλ, πάπρικα, λάδι - πιτοψωμάκια, τα οποία λατρεύτηκαν με την άψογη σπιτική τυροκαυτερή και συμπληρώθηκαν 2 ακόμη ( 0,40 έκαστο χ 6 ). Η τυροκαυτερή έκανε πάταγο, γιατί δεν έκαιγε πολύ, ήταν πυκνή, πεντανόστιμη και σε καλή ποσότητα ( 4,20 e ), εννοείται έπαιξε και με τις φατατούλες ( έτσι αναγράφονται ). Υπόδειγμα τηγανιτής πατάτας - κόψιμο, τηγάνι, χρώμα, τραγανότητα, νοστιμάδα, θερμοκρασία, ποσότητα - ά-ψο-γες ( 3,10 e ).
Το πειραγμένο λαχμαντζούν δεν το διαπραγματεύτηκα εννοείται ( 7,50 e ) και για μένα είναι η απόλυτη ελληνική εκδοχή του, με τα υλικά να ξεφεύγουν από την περίμετρο και να γεμίζουν το πιάτο. Ένας πόντος επιπλέον: εγώ είχα δει τη φωτογραφία και δεν "παραπλανήθηκα"!!
Η ατάκα που μου ήρθε στο μυαλό: δε θέλω να το μάθω, θέλω να το φάω. Εντόπισα όλα του τα υλικά, και το σουτζούκι, αλλά ως αρμόζει, κυριαρχεί ο υπέροχος κιμάς και το άφθονο λιωμένο κασέρι, ζουμερό και πεντανόστιμο. Ακόμη το θυμάμαι...

Σουφλέ μελιτζάνας στο πήλινο, αδιαπραγμάτευτο επίσης ( 6,80 e ). Και εδώ πολλά τα υλικά, αλλά όλα διακριτά για να τα καταλαβαίνεις. Μελωμένα τα ρολάκια μελιτζάνας να τυλίγουν το αρωματισμένο ανθότυρο, μεγάλες μπουκιές ζουμερού κοτόπουλου - φυσικά στήθος - με σαλτσούλα ντομάτας ναπολιτέν, χειροποίητη σως πέστο σε δεύτερο πλάνο να μην κλέψει τις εντυπώσεις και άφθονο γκούντα γκρατιναρισμένο στο φούρνο και λιωμένο - μαστιχωτό.
Τί συμβαίνει συνήθως με αυτά τα σουφλέ; Έχεις έντονη λαδίλα. Τί έχει καταφέρει ο Θάνος εδώ; Ένα δεμένο και ζουμερό σουφλέ, χωρίς καμία λαδίλα. Εύγε.

Φιλέτο κοτόπουλο Γελαστό κρεμμύδι, σε λευκή σάλτσα από κρέμα γάλακτος, με φρέσκα μανιτάρια, πιπεριά Φλωρίνης και λάδι τρούφας, σβησμένο με λευκό κρασί, μάλλον από τα all time classic πιάτα του ( 11,50 e ).
Ακούγεται 80's και μάλλον είναι, αλλά για να σηκώσει τώρα το χέρι, αυτός που δεν του αρέσει το κοτόπουλο αλά κρέμ με πατάτες τηγανιτές.
Η γεύση ανεβαίνει ένα σκαλοπάτι πιο πάνω, γιατί κατάφερε γευστικά να ακούγεται περισσότερο το κρασί και λιγότερο το λάδι τρούφας - αν ήταν το ανάποδο, νομίζω θα το χάναμε το κοτόπουλο. Βάλε δίπλα κι ένα πραγματικό βουνό από τις ίδιες απίθανες φατατούλες, με τριμμένη γραβιέρα από πάνω... Την έχεις τη φωτογραφία;

Πιάτο ημέρας ( πολυπαινεμένο και όχι άδικα ):
Kαπνιστό χοιρινό ( ο σεφ το καπνίζει αρχικά ) το οποίο κατόπιν ψήνεται στο κάρβουνο και τελειώνεται στο τηγάνι με σάλτσα εσπεριδοειδών, μουστάρδας και κόκκινης μπύρας ( 9,50 e ). Έρχεται σε 3 μεγάλες ροδέλες κολυμπητό σε αυτή τη μπορδοροδοκόκκινη σάλτσα και για κάποιον που οι γεύσεις του είναι γλυκές και υπο-όξινες, είναι ένας πρωτόγνωρος μεζές. Η δε σάλτσα... Δεν έχω άλλα λόγια.

Δεν έχω λόγια και για το χύμα ροζέ Μοσχάτο ημίγλυκο Τυρνάβου που ήπιαμε και ταίριαξε τόσο άψογα με αυτά που δοκιμάσαμε. Στην κάρτα του δεν βρήκα πουθενά ετικέτες κρασιού, μόνο χύμα. Η περιγραφή του μιλάει για "πλούσια αρωματική μυρωδιά και γλυκύτητα με κυρίαρχο το τριαντάφυλλο" και είναι ακριβώς αυτό και κάτι περισσότερο. Το 1/2 λίτρο είναι στα 5 ευρώ και τα αξίζει.
Το νερό εννοείται έρχεται σε κανάτα, και, για το τέλος, μας προσφέρθηκε γιαούρτι με μέλι και με γλυκό του κουταλιού βύσσινο, ένα ξεχωριστό μπωλ για τον καθένα.
Ο λογαριασμός μας, στα 49,60 με απόδειξη, δηλ. 16.50 e / άτομο, με όλα όσα δοκιμάσαμε να μας έχουν πλήρως χορτάσει και ευχαριστήσει από όλες τις απόψεις.

Φεύγοντας, οι άνθρωποι μας ξεπροβόδισαν με χαμόγελο και ειλικρινή ευγένεια, ανταλλάξαμε και λίγες κουβέντες με τον σεφ εκ του μακρόθεν, καθώς βρισκόταν ψηλά στην κουζίνα του, την επόμενη φορά ελπίζω και εκ του εγγύθεν ( υπάρχει τέτοια λέξη ; ).

Η γνωριμία μας - έστω και αργοπορημένη - με το Γελαστό Κρεμμύδι στέφθηκε με επιτυχία.
Εξάλλου, το δηλώνει και η ίδια η λέξη: όταν είσαι γελαστό, τί μπορεί να πάει στραβά ;;

2018-02-02 10:10:38

Σας ευχαριστούμε πολύ για την κριτική σας και τα θετικά σας σχόλια. Μας δίνουν δύναμη, κουράγιο και ευχαρίστηση στο να συνεχίσουμε να μαγειρεύουμε για όλους εσάς με αγάπη και συνεχή βελτίωση στον ήδη κατάλογο μας αλλά και κατα καιρούς με νέες γαστρονομικές απολαύσεις. Ευχαριστούμε απο καρδιάς για την επίσκεψή σας.


2018-02-03 00:16:04

Εύχομαι να συνεχίσετε πάντα με το ίδιο κέφι και μεράκι να μαγειρεύετε τόσο νόστιμα και προσεγμένα πιάτα. Σας ευχαριστούμε και εμείς.


2019-01-18 02:34:32
Η κριτική τροποποιήθηκε από τον/την Ucook.

  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

Ucook

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

€ / Άτομο

-

Το Γελαστό Κρεμμύδι το θυμάμαι να μεσουρανεί στο ask τη διετία 2015-2016, όπως θυμάμαι και τις κριτικές από αγαπημένους χρήστες ( ΙΩΓΙΑΝΝΗΣ, PONTIKI, indulge ). Δυστυχώς εγώ δεν το πρόλαβα στο Φάληρο. Ευτυχώς όμως μας ήρθε στα βόρεια, καθώς το είχα ήδη δει να φτιάχνεται πριν τα Χριστούγεννα.
Όταν πλέον άνοιξε, οι εκατέρωθεν ενθουσιώδεις "βολές" πρώτα από έμπιστο φίλο που το επισκέφθηκε αμέσως και κατόπιν από τα ομιλούντα φωτογραφικά ντοκουμέντα έμπιστης αγαπητής φίλης, δεν άφηναν κανένα περιθώριο για καθυστερήσεις.

Γνώριμη πλέον η περιοχή και από την Barbara, τα έχουμε πει για την Εθνικής Αντιστάσεως - απλά μην μπείτε - αν δεν θέλετε να κάνετε μανούβρες μπροστά στην τζαμαρία του Κρεμμυδιού - ναι εγώ ήμουν.

Η κράτησή μας ήταν για τις 24/1, Τετάρτη βράδυ, που μάλλον δεν χρειαζόταν τελικά, αλλά και οι πόντοι του etable είναι χρήσιμοι, οπότε... Υποδοχή θερμή και πολύ ευγενική από μια νεαρή κοπέλα και μια νέα επίσης κυρία - νομίζω είναι η σύζυγος του σεφ Θάνου Κωνσταντινόπουλου.
Ο χώρος είναι θεωρώ, κατά πολύ, κοντά στα πλαίσια του προηγούμενου. Οι τζαμαρίες εμένα δεν μου πολυαρέσουν αλλά καταλαβαίνω ότι είναι πρακτικές για το καλοκαίρι.
Πάντως οι θυελλώδεις άνεμοι και το τσουχτερό κρύο της βραδιάς δεν μας άγγιξαν, καθώς άναβαν στο φουλ οι επιτοίχιες σόμπες τους.
Ένα παράπονο που έχω, είναι ότι ζητήσαμε άνετο τραπέζι και ενώ υπήρχε η δυνατότητα, τοποθετήκαμε σε δυάρι, με όλο το σχετικό άγχος της χωροθέτησης και εναλλαγής πιάτων, σερβίτσιων και λοιπών αναγκαίων για 3 άτομα.
Θεωρώ ότι δεν πρέπει ο πελάτης να το ζητήσει αλλά η ιδιοκτησία να παρέχει αυτή την άνεση, εφόσον κιόλας βλέπει το "ζόρισμα" και αφού υπάρχουν άπειρα μεγαλύτερα τραπέζια διαθέσιμα.
Δεν θα στερήσω βαθμό για αυτό το συμβάν, αλοίμονο, από την άψογη κατά τα άλλα, σε όλα, εξυπηρέτησή τους!

Αναφορικά με το θέμα διακόσμηση/ ατμόσφαιρα/ μουσική κτλ το αγαπημένο Pontiki τα έχει ήδη πει και θα συμφωνήσω μαζί της, προσθέτοντας ωστόσο ότι εμείς διακρίναμε μια άψογη καθαριότητα παντού, ένα απλό μεν και ευχάριστο περιβάλλον που δεν σε κουράζει και ήμασταν και smoke free. Το πλεονέκτημα της εξόδου σε μέρα καθημερινή.

Το μενού είναι οικείο για όσους γνωρίζουν το Κρεμμύδι από παλιά, για μένα είναι καινούργιο.
Το βρήκα λειτουργικό, όχι κουραστικό, με ελαφρά πειραγμένες κλασικές μαμαδίστικες συνταγές, στον άξονα μεσογειακής - πολίτικης κουζίνας, με πολύ καλή πρώτη ύλη, γενναιόδωρες μερίδες, και με την αρχέγονη νοστιμιά του σπιτικού φαγητού. Αν απεχθάνεστε το λάδι, την σάλτσα, το μπόλικο τυρί, τις στρογγυλές γεύσεις, δεν είναι για εσάς. Αν είστε φουλ του άσου στα πληθωρικά πιάτα, θα το λατρέψετε. Αν είστε μερακλήδες, είναι η καλύτερη εκδοχή αυτού που θα μαγειρέψετε στο σπίτι σας. Μόνο που ο Θάνος, κάνει και κάποια μαγικά...

Έχετε ήδη αγανακτήσει, οπότε ξεκινώ.

Αφίχθηκαν αρχικά 4 ροδοκοκκινισμένα - γκριλ, πάπρικα, λάδι - πιτοψωμάκια, τα οποία λατρεύτηκαν με την άψογη σπιτική τυροκαυτερή και συμπληρώθηκαν 2 ακόμη ( 0,40 έκαστο χ 6 ). Η τυροκαυτερή έκανε πάταγο, γιατί δεν έκαιγε πολύ, ήταν πυκνή, πεντανόστιμη και σε καλή ποσότητα ( 4,20 e ), εννοείται έπαιξε και με τις φατατούλες ( έτσι αναγράφονται ). Υπόδειγμα τηγανιτής πατάτας - κόψιμο, τηγάνι, χρώμα, τραγανότητα, νοστιμάδα, θερμοκρασία, ποσότητα - ά-ψο-γες ( 3,10 e ).
Το πειραγμένο λαχμαντζούν δεν το διαπραγματεύτηκα εννοείται ( 7,50 e ) και για μένα είναι η απόλυτη ελληνική εκδοχή του, με τα υλικά να ξεφεύγουν από την περίμετρο και να γεμίζουν το πιάτο. Ένας πόντος επιπλέον: εγώ είχα δει τη φωτογραφία και δεν "παραπλανήθηκα"!!
Η ατάκα που μου ήρθε στο μυαλό: δε θέλω να το μάθω, θέλω να το φάω. Εντόπισα όλα του τα υλικά, και το σουτζούκι, αλλά ως αρμόζει, κυριαρχεί ο υπέροχος κιμάς και το άφθονο λιωμένο κασέρι, ζουμερό και πεντανόστιμο. Ακόμη το θυμάμαι...

Σουφλέ μελιτζάνας στο πήλινο, αδιαπραγμάτευτο επίσης ( 6,80 e ). Και εδώ πολλά τα υλικά, αλλά όλα διακριτά για να τα καταλαβαίνεις. Μελωμένα τα ρολάκια μελιτζάνας να τυλίγουν το αρωματισμένο ανθότυρο, μεγάλες μπουκιές ζουμερού κοτόπουλου - φυσικά στήθος - με σαλτσούλα ντομάτας ναπολιτέν, χειροποίητη σως πέστο σε δεύτερο πλάνο να μην κλέψει τις εντυπώσεις και άφθονο γκούντα γκρατιναρισμένο στο φούρνο και λιωμένο - μαστιχωτό.
Τί συμβαίνει συνήθως με αυτά τα σουφλέ; Έχεις έντονη λαδίλα. Τί έχει καταφέρει ο Θάνος εδώ; Ένα δεμένο και ζουμερό σουφλέ, χωρίς καμία λαδίλα. Εύγε.

Φιλέτο κοτόπουλο Γελαστό κρεμμύδι, σε λευκή σάλτσα από κρέμα γάλακτος, με φρέσκα μανιτάρια, πιπεριά Φλωρίνης και λάδι τρούφας, σβησμένο με λευκό κρασί, μάλλον από τα all time classic πιάτα του ( 11,50 e ).
Ακούγεται 80's και μάλλον είναι, αλλά για να σηκώσει τώρα το χέρι, αυτός που δεν του αρέσει το κοτόπουλο αλά κρέμ με πατάτες τηγανιτές.
Η γεύση ανεβαίνει ένα σκαλοπάτι πιο πάνω, γιατί κατάφερε γευστικά να ακούγεται περισσότερο το κρασί και λιγότερο το λάδι τρούφας - αν ήταν το ανάποδο, νομίζω θα το χάναμε το κοτόπουλο. Βάλε δίπλα κι ένα πραγματικό βουνό από τις ίδιες απίθανες φατατούλες, με τριμμένη γραβιέρα από πάνω... Την έχεις τη φωτογραφία;

Πιάτο ημέρας ( πολυπαινεμένο και όχι άδικα ):
Kαπνιστό χοιρινό ( ο σεφ το καπνίζει αρχικά ) το οποίο κατόπιν ψήνεται στο κάρβουνο και τελειώνεται στο τηγάνι με σάλτσα εσπεριδοειδών, μουστάρδας και κόκκινης μπύρας ( 9,50 e ). Έρχεται σε 3 μεγάλες ροδέλες κολυμπητό σε αυτή τη μπορδοροδοκόκκινη σάλτσα και για κάποιον που οι γεύσεις του είναι γλυκές και υπο-όξινες, είναι ένας πρωτόγνωρος μεζές. Η δε σάλτσα... Δεν έχω άλλα λόγια.

Δεν έχω λόγια και για το χύμα ροζέ Μοσχάτο ημίγλυκο Τυρνάβου που ήπιαμε και ταίριαξε τόσο άψογα με αυτά που δοκιμάσαμε. Στην κάρτα του δεν βρήκα πουθενά ετικέτες κρασιού, μόνο χύμα. Η περιγραφή του μιλάει για "πλούσια αρωματική μυρωδιά και γλυκύτητα με κυρίαρχο το τριαντάφυλλο" και είναι ακριβώς αυτό και κάτι περισσότερο. Το 1/2 λίτρο είναι στα 5 ευρώ και τα αξίζει.
Το νερό εννοείται έρχεται σε κανάτα, και, για το τέλος, μας προσφέρθηκε γιαούρτι με μέλι και με γλυκό του κουταλιού βύσσινο, ένα ξεχωριστό μπωλ για τον καθένα.
Ο λογαριασμός μας, στα 49,60 με απόδειξη, δηλ. 16.50 e / άτομο, με όλα όσα δοκιμάσαμε να μας έχουν πλήρως χορτάσει και ευχαριστήσει από όλες τις απόψεις.

Φεύγοντας, οι άνθρωποι μας ξεπροβόδισαν με χαμόγελο και ειλικρινή ευγένεια, ανταλλάξαμε και λίγες κουβέντες με τον σεφ εκ του μακρόθεν, καθώς βρισκόταν ψηλά στην κουζίνα του, την επόμενη φορά ελπίζω και εκ του εγγύθεν ( υπάρχει τέτοια λέξη ; ).

Η γνωριμία μας - έστω και αργοπορημένη - με το Γελαστό Κρεμμύδι στέφθηκε με επιτυχία.
Εξάλλου, το δηλώνει και η ίδια η λέξη: όταν είσαι γελαστό, τί μπορεί να πάει στραβά ;;

2018-02-02 10:10:38

Σας ευχαριστούμε πολύ για την κριτική σας και τα θετικά σας σχόλια. Μας δίνουν δύναμη, κουράγιο και ευχαρίστηση στο να συνεχίσουμε να μαγειρεύουμε για όλους εσάς με αγάπη και συνεχή βελτίωση στον ήδη κατάλογο μας αλλά και κατα καιρούς με νέες γαστρονομικές απολαύσεις. Ευχαριστούμε απο καρδιάς για την επίσκεψή σας.


2018-02-03 00:16:04

Εύχομαι να συνεχίσετε πάντα με το ίδιο κέφι και μεράκι να μαγειρεύετε τόσο νόστιμα και προσεγμένα πιάτα. Σας ευχαριστούμε και εμείς.


2019-01-18 02:34:32
Η κριτική τροποποιήθηκε από τον/την Ucook.

  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.