Loader

28 Φεβ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Το εστιατόριο στεγάζεται σε ένα διατηρητέο διώροφο νεοκλασικό κτίριο στην περιοχή Μακρυγιάννη. Στον πρώτο όροφο υπάρχει η κλειστή αίθουσα του εστιατορίου με τα παράθυρα να βλέπουν στον πεζόδρομο της Μακρυγιάννη. Στον δεύτερο όροφο μια πιο μικρή αίθουσα με ένα μικρό μπαρ μας οδηγεί σε ένα εντυπωσιακής θέας μπαλκόνι. Ο ανοιχτός χώρος του μπαλκονιού είναι ιδανικός για καλοκαίρι με καταπληκτική θέα στο Μουσείο της Ακρόπολης και στον πεζόδρομο επίσης.

Ο χώρος του εστιατορίου είναι μία λιτή, άνετη σάλα με χαλαρωτικό πράσινο χρώμα στους τοίχους με φωτεινά ανοίγματα από τα πολλά παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες. Το δρύινο πάτωμα μαρτυρά την αστική πολυτέλεια του κτιρίου. Η διακόσμηση συμπληρώνεται με εντυπωσιακά τρισδιάστατα ορθογώνια πλαίσια, με διακριτικό φωτισμό, που κρέμονται στους τοίχους και απεικονίζουν τοπία από διάφορα μέρη της Ελλάδος.

Η επίπονη προσπάθεια των τριών συνεταίρων για την σωστή αναπαλαίωση του παλιού αρχοντικού και το στήσιμο ενός χώρου ταιριαστού ως προς αυτό το ύφος, έχει πετύχει απόλυτα! Με τα προσεγμένα σερβίτσια και τις υφασμάτινες πεσέτες έχουν καταφέρει ώστε ο χώρος να αναδύει κομψότητα με συγκρατημένη πολυτέλεια και αστικό άρωμα περασμένων δεκαετιών.

Το μενού επιμελείται ο Νίκος Φωτιάδης και ο κατάλογος περιέχει πιάτα της νέας ελληνικής κουζίνας, που με τις νέο-παραδοσιακές γεύσεις και τους τολμηρούς συνδυασμούς, ακόμα και στα γλυκά, παρουσιάζουν ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Δεν θα παραθέσω τον κατάλογο γιατί μπορείτε να τον βρείτε στο site του εστιατορίου.

Θα αναφέρω αυτά που δοκιμάσαμε δύο άτομα έχοντας κλείσει τραπέζι το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής.

Για ορεκτικά διαλέξαμε,

σουφλέ τυριού από «Μπαλάκι» Τήνου παναρισμένο με corn nuts και τσατνευ αχλάδι (8 ευρώ), πολύ ωραίος συνδυασμός το ψημένο τυρί με το καλαμπόκι και το τσατνευ αχλαδιού να απογειώνει τη γεύση. Καλή επιλογή.

και μεδούλι μόσχου με τρίμμα αυγοτάραχου, αχινό και κίτρο (6ευρώ), το κλασσικό μοσχαρίσιο κόκκαλο, ψημένο και σερβιρισμένο με το μεδούλι του, με το αυγοτάραχο να καλύπτει αρκετά όλες τις άλλες γεύσεις. Περίεργος και πρωτότυπος συνδυασμός.

Για σαλάτα διαλέξαμε με βαλεριάνα, καλαθάκι Λήμνου, φιστίκι Αιγίνης και λούζα (9 ευρώ), πολύ φρέσκια, όχι πολύ μεγάλη σε ποσότητα, με ικανοποιητική γεύση.

Για κυρίως μοιραστήκαμε από τις σούβλες Μπάλκονι των δύο ατόμων αυτή με μοσχάρι black angus με Μεσογειακή μαρινάδα (30 ευρώ). Ψήσιμο τέλειο, γεύση καταπληκτική και ποσότητα καλή για δύο άτομα. Σερβίρεται με τη μικρή σούβλα στο τραπέζι που την αδειάζουν επιτόπου και συνοδεύεται με ψητά λαχανικά και πατάτα. Πολύ καλό πιάτο.

Από την πολύ καλά ενημερωμένη λίστα κρασιών, που μου έκανε ευχάριστη εντύπωση ότι διαθέτει μόνο ελληνικές ετικέτες, διαλέξαμε ένα αγιωργίτικο κτήμα Παλυβού το Άμμος Νεμέα.

Το ψωμί συνοδευόταν από dip μους ταραμοσαλάτας.

Για όλα αυτά με εμφιαλωμένο νερό, χωρίς γλυκό γιατί είχαμε χορτάσει, πληρώσαμε 85 ευρώ.

Καταλήγοντας, το BALCONY θεωρώ ότι είναι καλό εστιατόριο και το φαγητό άριστης ποιότητας, με πρωτοτυπία και με προσπάθεια να αναδείξουν γεύσεις παραδοσιακές και οικείες με έναν πρωτότυπο και τολμηρό τρόπο. Για την προσπάθεια αυτή τους αξίζουν συγχαρητήρια, γιατί χρειάζεται αρκετή τόλμη να παρουσιάσεις κάτι τελείως διαφορετικό, χωρίς να γνωρίζεις από την αρχή αν θα αρέσει στον κόσμο ή όχι.

Το μόνο που πιστεύω ότι θέλει λίγη ακόμα φροντίδα είναι η εξυπηρέτηση. Ένα εστιατόριο τέτοιου επιπέδου θα έπρεπε να εξυπηρετεί τους πελάτες εστιάζοντας στις λεπτομέρειες με περισσότερο επαγγελματικό τρόπο.

Θα σας το πρότεινα σαν μία πολύ καλή επιλογή για μία ευχάριστη χαλαρωτική έξοδο με πολύ καλό φαγητό.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

28 Φεβ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Το εστιατόριο στεγάζεται σε ένα διατηρητέο διώροφο νεοκλασικό κτίριο στην περιοχή Μακρυγιάννη. Στον πρώτο όροφο υπάρχει η κλειστή αίθουσα του εστιατορίου με τα παράθυρα να βλέπουν στον πεζόδρομο της Μακρυγιάννη. Στον δεύτερο όροφο μια πιο μικρή αίθουσα με ένα μικρό μπαρ μας οδηγεί σε ένα εντυπωσιακής θέας μπαλκόνι. Ο ανοιχτός χώρος του μπαλκονιού είναι ιδανικός για καλοκαίρι με καταπληκτική θέα στο Μουσείο της Ακρόπολης και στον πεζόδρομο επίσης.

Ο χώρος του εστιατορίου είναι μία λιτή, άνετη σάλα με χαλαρωτικό πράσινο χρώμα στους τοίχους με φωτεινά ανοίγματα από τα πολλά παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες. Το δρύινο πάτωμα μαρτυρά την αστική πολυτέλεια του κτιρίου. Η διακόσμηση συμπληρώνεται με εντυπωσιακά τρισδιάστατα ορθογώνια πλαίσια, με διακριτικό φωτισμό, που κρέμονται στους τοίχους και απεικονίζουν τοπία από διάφορα μέρη της Ελλάδος.

Η επίπονη προσπάθεια των τριών συνεταίρων για την σωστή αναπαλαίωση του παλιού αρχοντικού και το στήσιμο ενός χώρου ταιριαστού ως προς αυτό το ύφος, έχει πετύχει απόλυτα! Με τα προσεγμένα σερβίτσια και τις υφασμάτινες πεσέτες έχουν καταφέρει ώστε ο χώρος να αναδύει κομψότητα με συγκρατημένη πολυτέλεια και αστικό άρωμα περασμένων δεκαετιών.

Το μενού επιμελείται ο Νίκος Φωτιάδης και ο κατάλογος περιέχει πιάτα της νέας ελληνικής κουζίνας, που με τις νέο-παραδοσιακές γεύσεις και τους τολμηρούς συνδυασμούς, ακόμα και στα γλυκά, παρουσιάζουν ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Δεν θα παραθέσω τον κατάλογο γιατί μπορείτε να τον βρείτε στο site του εστιατορίου.

Θα αναφέρω αυτά που δοκιμάσαμε δύο άτομα έχοντας κλείσει τραπέζι το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής.

Για ορεκτικά διαλέξαμε,

σουφλέ τυριού από «Μπαλάκι» Τήνου παναρισμένο με corn nuts και τσατνευ αχλάδι (8 ευρώ), πολύ ωραίος συνδυασμός το ψημένο τυρί με το καλαμπόκι και το τσατνευ αχλαδιού να απογειώνει τη γεύση. Καλή επιλογή.

και μεδούλι μόσχου με τρίμμα αυγοτάραχου, αχινό και κίτρο (6ευρώ), το κλασσικό μοσχαρίσιο κόκκαλο, ψημένο και σερβιρισμένο με το μεδούλι του, με το αυγοτάραχο να καλύπτει αρκετά όλες τις άλλες γεύσεις. Περίεργος και πρωτότυπος συνδυασμός.

Για σαλάτα διαλέξαμε με βαλεριάνα, καλαθάκι Λήμνου, φιστίκι Αιγίνης και λούζα (9 ευρώ), πολύ φρέσκια, όχι πολύ μεγάλη σε ποσότητα, με ικανοποιητική γεύση.

Για κυρίως μοιραστήκαμε από τις σούβλες Μπάλκονι των δύο ατόμων αυτή με μοσχάρι black angus με Μεσογειακή μαρινάδα (30 ευρώ). Ψήσιμο τέλειο, γεύση καταπληκτική και ποσότητα καλή για δύο άτομα. Σερβίρεται με τη μικρή σούβλα στο τραπέζι που την αδειάζουν επιτόπου και συνοδεύεται με ψητά λαχανικά και πατάτα. Πολύ καλό πιάτο.

Από την πολύ καλά ενημερωμένη λίστα κρασιών, που μου έκανε ευχάριστη εντύπωση ότι διαθέτει μόνο ελληνικές ετικέτες, διαλέξαμε ένα αγιωργίτικο κτήμα Παλυβού το Άμμος Νεμέα.

Το ψωμί συνοδευόταν από dip μους ταραμοσαλάτας.

Για όλα αυτά με εμφιαλωμένο νερό, χωρίς γλυκό γιατί είχαμε χορτάσει, πληρώσαμε 85 ευρώ.

Καταλήγοντας, το BALCONY θεωρώ ότι είναι καλό εστιατόριο και το φαγητό άριστης ποιότητας, με πρωτοτυπία και με προσπάθεια να αναδείξουν γεύσεις παραδοσιακές και οικείες με έναν πρωτότυπο και τολμηρό τρόπο. Για την προσπάθεια αυτή τους αξίζουν συγχαρητήρια, γιατί χρειάζεται αρκετή τόλμη να παρουσιάσεις κάτι τελείως διαφορετικό, χωρίς να γνωρίζεις από την αρχή αν θα αρέσει στον κόσμο ή όχι.

Το μόνο που πιστεύω ότι θέλει λίγη ακόμα φροντίδα είναι η εξυπηρέτηση. Ένα εστιατόριο τέτοιου επιπέδου θα έπρεπε να εξυπηρετεί τους πελάτες εστιάζοντας στις λεπτομέρειες με περισσότερο επαγγελματικό τρόπο.

Θα σας το πρότεινα σαν μία πολύ καλή επιλογή για μία ευχάριστη χαλαρωτική έξοδο με πολύ καλό φαγητό.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

Etable

FoodZilla

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

€ / Άτομο

-

Το εστιατόριο στεγάζεται σε ένα διατηρητέο διώροφο νεοκλασικό κτίριο στην περιοχή Μακρυγιάννη. Στον πρώτο όροφο υπάρχει η κλειστή αίθουσα του εστιατορίου με τα παράθυρα να βλέπουν στον πεζόδρομο της Μακρυγιάννη. Στον δεύτερο όροφο μια πιο μικρή αίθουσα με ένα μικρό μπαρ μας οδηγεί σε ένα εντυπωσιακής θέας μπαλκόνι. Ο ανοιχτός χώρος του μπαλκονιού είναι ιδανικός για καλοκαίρι με καταπληκτική θέα στο Μουσείο της Ακρόπολης και στον πεζόδρομο επίσης.

Ο χώρος του εστιατορίου είναι μία λιτή, άνετη σάλα με χαλαρωτικό πράσινο χρώμα στους τοίχους με φωτεινά ανοίγματα από τα πολλά παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες. Το δρύινο πάτωμα μαρτυρά την αστική πολυτέλεια του κτιρίου. Η διακόσμηση συμπληρώνεται με εντυπωσιακά τρισδιάστατα ορθογώνια πλαίσια, με διακριτικό φωτισμό, που κρέμονται στους τοίχους και απεικονίζουν τοπία από διάφορα μέρη της Ελλάδος.

Η επίπονη προσπάθεια των τριών συνεταίρων για την σωστή αναπαλαίωση του παλιού αρχοντικού και το στήσιμο ενός χώρου ταιριαστού ως προς αυτό το ύφος, έχει πετύχει απόλυτα! Με τα προσεγμένα σερβίτσια και τις υφασμάτινες πεσέτες έχουν καταφέρει ώστε ο χώρος να αναδύει κομψότητα με συγκρατημένη πολυτέλεια και αστικό άρωμα περασμένων δεκαετιών.

Το μενού επιμελείται ο Νίκος Φωτιάδης και ο κατάλογος περιέχει πιάτα της νέας ελληνικής κουζίνας, που με τις νέο-παραδοσιακές γεύσεις και τους τολμηρούς συνδυασμούς, ακόμα και στα γλυκά, παρουσιάζουν ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Δεν θα παραθέσω τον κατάλογο γιατί μπορείτε να τον βρείτε στο site του εστιατορίου.

Θα αναφέρω αυτά που δοκιμάσαμε δύο άτομα έχοντας κλείσει τραπέζι το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής.

Για ορεκτικά διαλέξαμε,

σουφλέ τυριού από «Μπαλάκι» Τήνου παναρισμένο με corn nuts και τσατνευ αχλάδι (8 ευρώ), πολύ ωραίος συνδυασμός το ψημένο τυρί με το καλαμπόκι και το τσατνευ αχλαδιού να απογειώνει τη γεύση. Καλή επιλογή.

και μεδούλι μόσχου με τρίμμα αυγοτάραχου, αχινό και κίτρο (6ευρώ), το κλασσικό μοσχαρίσιο κόκκαλο, ψημένο και σερβιρισμένο με το μεδούλι του, με το αυγοτάραχο να καλύπτει αρκετά όλες τις άλλες γεύσεις. Περίεργος και πρωτότυπος συνδυασμός.

Για σαλάτα διαλέξαμε με βαλεριάνα, καλαθάκι Λήμνου, φιστίκι Αιγίνης και λούζα (9 ευρώ), πολύ φρέσκια, όχι πολύ μεγάλη σε ποσότητα, με ικανοποιητική γεύση.

Για κυρίως μοιραστήκαμε από τις σούβλες Μπάλκονι των δύο ατόμων αυτή με μοσχάρι black angus με Μεσογειακή μαρινάδα (30 ευρώ). Ψήσιμο τέλειο, γεύση καταπληκτική και ποσότητα καλή για δύο άτομα. Σερβίρεται με τη μικρή σούβλα στο τραπέζι που την αδειάζουν επιτόπου και συνοδεύεται με ψητά λαχανικά και πατάτα. Πολύ καλό πιάτο.

Από την πολύ καλά ενημερωμένη λίστα κρασιών, που μου έκανε ευχάριστη εντύπωση ότι διαθέτει μόνο ελληνικές ετικέτες, διαλέξαμε ένα αγιωργίτικο κτήμα Παλυβού το Άμμος Νεμέα.

Το ψωμί συνοδευόταν από dip μους ταραμοσαλάτας.

Για όλα αυτά με εμφιαλωμένο νερό, χωρίς γλυκό γιατί είχαμε χορτάσει, πληρώσαμε 85 ευρώ.

Καταλήγοντας, το BALCONY θεωρώ ότι είναι καλό εστιατόριο και το φαγητό άριστης ποιότητας, με πρωτοτυπία και με προσπάθεια να αναδείξουν γεύσεις παραδοσιακές και οικείες με έναν πρωτότυπο και τολμηρό τρόπο. Για την προσπάθεια αυτή τους αξίζουν συγχαρητήρια, γιατί χρειάζεται αρκετή τόλμη να παρουσιάσεις κάτι τελείως διαφορετικό, χωρίς να γνωρίζεις από την αρχή αν θα αρέσει στον κόσμο ή όχι.

Το μόνο που πιστεύω ότι θέλει λίγη ακόμα φροντίδα είναι η εξυπηρέτηση. Ένα εστιατόριο τέτοιου επιπέδου θα έπρεπε να εξυπηρετεί τους πελάτες εστιάζοντας στις λεπτομέρειες με περισσότερο επαγγελματικό τρόπο.

Θα σας το πρότεινα σαν μία πολύ καλή επιλογή για μία ευχάριστη χαλαρωτική έξοδο με πολύ καλό φαγητό.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.