Loader
10 medium

13 Μάρ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Στη Μάνη δεν έχω πάει. Αλλά θέλω πολύ. Στο ΜάνηΜάνη επίσης δεν είχα καταφέρει να πάω, αλλά κι εκεί ήθελα πολύ να πάω, γιατί τα τελευταία χρονια είχα ακούσει και διαβάσει τα καλύτερα. Ωστόσο, όσες φορές προσπάθησα χωρίς κράτηση, ήταν αδύνατο. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, που ο τουρισμός στην περιοχή είναι αυξημένος, ίσως χρειάζεται κράτηση κάποιες μέρες νωρίτερα.

Την προηγούμενη Παρασκευή 23/2 κατάφερα να κλείσω ένα τραπέζι για τέσσερις, με τηλεφώνημα που προηγήθηκε μία μέρα πριν.

Βρίσκεται πολύ κοντά στο Μετρό Ακρόπολη, στην οδό Φαλήρου. Στεγάζεται σε ένα όμορφο νεοκλασικό κτίριο, με γυριστή, ξύλινη σκάλα και δύο αίθουσες, δεξιά και αριστερά της κουζίνας. Εμείς καθίσαμε στην αίθουσα με τα όμορφα φωτιστικά και τα μεγάλα παράθυρα, σ' ένα όμορφο, γωνιακο τραπέζι. Ο χώρος είναι αριστοκρατικά κομψός, με μοντέρνα, μίνιμαλ αισθητική, που σέβεται το ύφος του κτιρίου. Mainstream μουσικη με γλυκιες μελωδιες, εφτιαχνε ατμοσφαιρα... Θετική εντύπωση μου έκανε ότι είχε αρκετό νεανικό κόσμο και επίσης αρκετους ξένους επισκέπτες.

Το τραπέζι ήταν όμορφα στρωμένο με σερβίτσια, πετσέτες και μεγάλα ποτήρια κρασιού, τα οποία μαζεύτηκαν μόλις δώσαμε την παραγγελία. Και τα σερβίτσια επίσης αλλάχτηκαν μετά τα πρώτα πιάτα.

Η εξυπηρέτηση ήταν ευγενική, πρόθυμη, διακριτική και χαμογελαστή. Εξυπηρετηθήκαμε από έναν νεαρό σερβιτόρο, ο οποίος μας καλωσόρισε στο τραπέζι, με προθυμία μας έλυσε απορίες, μας έκανε προτάσεις, μας σέρβιρε. Εντύπωση μου έκανε ότι μόλις άνοιξε το κρασί που είχαμε παραγγείλει, έβγαλε και μύρισε τον φελλό και μας προειδοποίησε ότι μάλλον το κρασί είχε ξινίσει. Πράγματι στην γευστική δοκιμή, το άρωμα και η γεύση του κρασιού έδειξαν ότι το συγκεκριμένο μπουκάλι δεν ήταν καλό, και μας το αντικατέστησε. Επειδή σπάνια συμβαίνει κάτι τέτοιο στα εστιατόρια (τουλαχιστον εμένα δεν μου έχει ξανατύχει), εκτιμώ πολύ την κίνησή του και επιβραβεύω με 4/4 την εξυπηρέτηση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παραβλέπω κάτι άλλο αρνητικό. Στο σύνολο της εξυπηρέτησης δεν είχαμε κανένα παράπονο.

Ο κατάλογος είναι λιτός. Έχει κάποια δημιουργικά πιάτα ελληνικής κουζίνας κι δυο-τρία παραδοσιακά της Μάνης, στην πιο γκουρμέ εκτέλεσή τους. Περίπου 10 ορεκτικά, 5 σαλάτες, 3-4 ζυμαρικά, κάποια βασικά πιάτα με κρέας/ ψάρι (μπιφτέκια, ψαρονέφρι, κόκορας, πανσέτα, ψάρι) και κάποια γλυκά. Κατά την γνώμη μου, αρκετά καλή αναλογία. Ίσως θα ήθελα κάτι ακόμα στα κυρίως... κοτόπουλο ίσως, φιλετάκια, μοσχάρι...

Η λίστα κρασιών προσφέρει ποιοτικές επιλογές: στα κόκκινα αμφιταλαντευτήκαμε μεταξύ Βίβλιας Χώρας, Syrah Αβαντις και Thema Παυλίδη (καταλήξαμε στο τελευταίο, στα 31 ευρώ, το πιο ακριβο, μαζι με τη Βιβλια Χωρα). Στα λευκα παρατηρησα κι ενα απο τα αγαπημενα μου κρασια, τον Οβηλο- βιβλια Χωρα στα 34).

- Στην αρχή παραγγείλαμε την σαλάτα Απλά Ελληνικά: μας άρεσε πολύ. Ήταν ευφάνταστη σε παρουσία και εκτέλεση. Τέσσερις φωλιές καταϊφιού γεμιστές με φέτα, παρατεταγμένες σε ημικύκλιο μέσα σε ένα πιάτο, μαζί με μείγμα από πλιγούρι, αγγούρι, δυόσμο, τομάτα, πιπεριά. Με ενθουσίασε στην όψη. Η φέτα όμως ήταν λίγο πικάντικη για τα γούστα μου.

- Από τα ορεκτικά πήραμε τις "τραβηχτές" τηγανιτές πιτούλες με κεφαλοτύρι, ένα παραδοσιακό μανιάτικο ορεκτικό, λιτό και ενδιαφέρον στην απλότητά του: Ευτυχώς ήταν αρκετά στεγνές, δεν είχαν τραβήξει λάδι. Δίπλα μπαστουνάκια κεφαλοτύρι. Θα ταίριαζε πολύ το μέλι ή λίγη γέμιση γραβιέρας, αλλά κι έτσι μια χαρά ήταν. Το δοκιμάσαμε για μια φορά, για να πούμε ότι φάγαμε και κάτι μανιάτικο. (7 ευρώ)

- Πήραμε και δύο από τα πουγκάκια (4ευρώ/ τεμάχιο) για την μέση. Μου άρεσαν και αυτά. Η κρούστα έσπαγε τραγανή και η γέμιση από πιπεριά Φλωρίνης, παστουρμά, κατσικίσιο τυρί, μανούρι, δεντρολίβανο, έφτιαχναν έναν πολύ νόστιμο συνδυασμό. Βέβαια, για κάποιον που θέλει να γευτεί τον παστουρμά, πρέπει να πω ότι δεν ήταν καθόλου έντονη η γεύση του.

Στα κυρίως επιλέξαμε:

- 2 μερίδες ψαρονέφρι
- μία μερίδα μοσχαρίσια μπιφτεκάκια
- μία μερίδα κόκορα.

Επειδή δοκίμασα και από τα τρία πιάτα, μπορώ να πω ότι όποιο κι αν είχα επιλέξει θα μου άρεσε εξίσου. Ιδιαίτερα με εντυπωσίασε η παρουσίασή τους. Προσφέρονταν όλα σε μεγάλα σερβίτσια, οι μπουκιές, τα χρώματα και οι γεύσεις ήταν ωραία τοποθετημένες, πρώτα χόρταινε το μάτι και μετά η όρεξη. Σε ποσότητα, είναι μάλλον μέτριες μερίδες, σίγουρα δεν χορταίνουν αυτόν που σε κανονικές συνθήκες θέλει τρεις πίτες με γύρο για να χορτάσει, αλλά πιστεύω ότι σε συνδυασμό με τα ορεκτικά συναποτελούν ένα σωστό γεύμα.

Το ψαρονέφρι που προτίμησα εγώ, ήταν τέσσερα μικρά κομμάτια, με μανούρι ψημένο από πάνω. Συνοδεύονταν από μια σάλτσα με μέλι, και κριθαράκι με ξινομυζήθρα. Πολύ νόστιμο, αν και λίγο πιο γλυκό, απ' όσο θα ήθελα. Αλλά γούστα είναι αυτά...

Τα μπιφτεκάκια ήταν πέντε, τοποθετημένα εναλλάξ ανάμεσα σε κομμάτια πίτας. Συνοδεύονταν από σάλτσα γιαουρτιού και λίγη μελιτζανοσαλάτα. Ήταν μυρωδάτα, σωστά ψημένα και λαχταριστά.

Ο κόκορας ήταν το καλύτερο πιάτο, κατ' εμέ. Ένα κομμάτι, μάλλον μπούτι, γεμιστό με μανιτάρια και πεκορίνο Αμφιλοχίας. Συνοδευόταν από σπασμένη πατάτα, καπνιστό χοιρινό και πράσο.

Επιλέξαμε κι ένα επιδόρπιο, αυτό που μας προτάθηκε ως γλυκό ημέρας, ένα υπέροχο μιλφέιγ με νουτέλα ή σοκολάτα πραλίνας, δεν το θυμάμαι ακριβώς. Ήταν γευστικός πειρασμός. Από τα "λαχταριστότερα" μιλφέιγ που έχω δοκιμάσει, σε υφή, σε τραγανότητα, σε κρέμα. Μου άρεσε πάρα πολύ!

Μας κέρασαν λικέρ μαστίχας.

Ο λογαριασμός για όλα αυτά τα πιάτα ανήλθε στα 130 ευρώ περίπου. Δηλαδή, χωρίς το κρασί, γύρω στα 100, πάνω-κάτω 25 ευρώ το άτομο. Σίγουρα δεν είναι ένα φτηνό εστιατόριο, αλλά η κουζίνα του είναι πρωτότυπη, με ελληνική πρώτη ύλη, ανεβάζει την παράδοση ένα σκαλί πιο πάνω. Σίγουρα μια στο τόσο αξίζει την επίσκεψη. Και φυσικά είναι μια πολύ καλή πρόταση όταν έχεις ξένους επισκέπτες.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

10 medium

13 Μάρ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Στη Μάνη δεν έχω πάει. Αλλά θέλω πολύ. Στο ΜάνηΜάνη επίσης δεν είχα καταφέρει να πάω, αλλά κι εκεί ήθελα πολύ να πάω, γιατί τα τελευταία χρονια είχα ακούσει και διαβάσει τα καλύτερα. Ωστόσο, όσες φορές προσπάθησα χωρίς κράτηση, ήταν αδύνατο. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, που ο τουρισμός στην περιοχή είναι αυξημένος, ίσως χρειάζεται κράτηση κάποιες μέρες νωρίτερα.

Την προηγούμενη Παρασκευή 23/2 κατάφερα να κλείσω ένα τραπέζι για τέσσερις, με τηλεφώνημα που προηγήθηκε μία μέρα πριν.

Βρίσκεται πολύ κοντά στο Μετρό Ακρόπολη, στην οδό Φαλήρου. Στεγάζεται σε ένα όμορφο νεοκλασικό κτίριο, με γυριστή, ξύλινη σκάλα και δύο αίθουσες, δεξιά και αριστερά της κουζίνας. Εμείς καθίσαμε στην αίθουσα με τα όμορφα φωτιστικά και τα μεγάλα παράθυρα, σ' ένα όμορφο, γωνιακο τραπέζι. Ο χώρος είναι αριστοκρατικά κομψός, με μοντέρνα, μίνιμαλ αισθητική, που σέβεται το ύφος του κτιρίου. Mainstream μουσικη με γλυκιες μελωδιες, εφτιαχνε ατμοσφαιρα... Θετική εντύπωση μου έκανε ότι είχε αρκετό νεανικό κόσμο και επίσης αρκετους ξένους επισκέπτες.

Το τραπέζι ήταν όμορφα στρωμένο με σερβίτσια, πετσέτες και μεγάλα ποτήρια κρασιού, τα οποία μαζεύτηκαν μόλις δώσαμε την παραγγελία. Και τα σερβίτσια επίσης αλλάχτηκαν μετά τα πρώτα πιάτα.

Η εξυπηρέτηση ήταν ευγενική, πρόθυμη, διακριτική και χαμογελαστή. Εξυπηρετηθήκαμε από έναν νεαρό σερβιτόρο, ο οποίος μας καλωσόρισε στο τραπέζι, με προθυμία μας έλυσε απορίες, μας έκανε προτάσεις, μας σέρβιρε. Εντύπωση μου έκανε ότι μόλις άνοιξε το κρασί που είχαμε παραγγείλει, έβγαλε και μύρισε τον φελλό και μας προειδοποίησε ότι μάλλον το κρασί είχε ξινίσει. Πράγματι στην γευστική δοκιμή, το άρωμα και η γεύση του κρασιού έδειξαν ότι το συγκεκριμένο μπουκάλι δεν ήταν καλό, και μας το αντικατέστησε. Επειδή σπάνια συμβαίνει κάτι τέτοιο στα εστιατόρια (τουλαχιστον εμένα δεν μου έχει ξανατύχει), εκτιμώ πολύ την κίνησή του και επιβραβεύω με 4/4 την εξυπηρέτηση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παραβλέπω κάτι άλλο αρνητικό. Στο σύνολο της εξυπηρέτησης δεν είχαμε κανένα παράπονο.

Ο κατάλογος είναι λιτός. Έχει κάποια δημιουργικά πιάτα ελληνικής κουζίνας κι δυο-τρία παραδοσιακά της Μάνης, στην πιο γκουρμέ εκτέλεσή τους. Περίπου 10 ορεκτικά, 5 σαλάτες, 3-4 ζυμαρικά, κάποια βασικά πιάτα με κρέας/ ψάρι (μπιφτέκια, ψαρονέφρι, κόκορας, πανσέτα, ψάρι) και κάποια γλυκά. Κατά την γνώμη μου, αρκετά καλή αναλογία. Ίσως θα ήθελα κάτι ακόμα στα κυρίως... κοτόπουλο ίσως, φιλετάκια, μοσχάρι...

Η λίστα κρασιών προσφέρει ποιοτικές επιλογές: στα κόκκινα αμφιταλαντευτήκαμε μεταξύ Βίβλιας Χώρας, Syrah Αβαντις και Thema Παυλίδη (καταλήξαμε στο τελευταίο, στα 31 ευρώ, το πιο ακριβο, μαζι με τη Βιβλια Χωρα). Στα λευκα παρατηρησα κι ενα απο τα αγαπημενα μου κρασια, τον Οβηλο- βιβλια Χωρα στα 34).

- Στην αρχή παραγγείλαμε την σαλάτα Απλά Ελληνικά: μας άρεσε πολύ. Ήταν ευφάνταστη σε παρουσία και εκτέλεση. Τέσσερις φωλιές καταϊφιού γεμιστές με φέτα, παρατεταγμένες σε ημικύκλιο μέσα σε ένα πιάτο, μαζί με μείγμα από πλιγούρι, αγγούρι, δυόσμο, τομάτα, πιπεριά. Με ενθουσίασε στην όψη. Η φέτα όμως ήταν λίγο πικάντικη για τα γούστα μου.

- Από τα ορεκτικά πήραμε τις "τραβηχτές" τηγανιτές πιτούλες με κεφαλοτύρι, ένα παραδοσιακό μανιάτικο ορεκτικό, λιτό και ενδιαφέρον στην απλότητά του: Ευτυχώς ήταν αρκετά στεγνές, δεν είχαν τραβήξει λάδι. Δίπλα μπαστουνάκια κεφαλοτύρι. Θα ταίριαζε πολύ το μέλι ή λίγη γέμιση γραβιέρας, αλλά κι έτσι μια χαρά ήταν. Το δοκιμάσαμε για μια φορά, για να πούμε ότι φάγαμε και κάτι μανιάτικο. (7 ευρώ)

- Πήραμε και δύο από τα πουγκάκια (4ευρώ/ τεμάχιο) για την μέση. Μου άρεσαν και αυτά. Η κρούστα έσπαγε τραγανή και η γέμιση από πιπεριά Φλωρίνης, παστουρμά, κατσικίσιο τυρί, μανούρι, δεντρολίβανο, έφτιαχναν έναν πολύ νόστιμο συνδυασμό. Βέβαια, για κάποιον που θέλει να γευτεί τον παστουρμά, πρέπει να πω ότι δεν ήταν καθόλου έντονη η γεύση του.

Στα κυρίως επιλέξαμε:

- 2 μερίδες ψαρονέφρι
- μία μερίδα μοσχαρίσια μπιφτεκάκια
- μία μερίδα κόκορα.

Επειδή δοκίμασα και από τα τρία πιάτα, μπορώ να πω ότι όποιο κι αν είχα επιλέξει θα μου άρεσε εξίσου. Ιδιαίτερα με εντυπωσίασε η παρουσίασή τους. Προσφέρονταν όλα σε μεγάλα σερβίτσια, οι μπουκιές, τα χρώματα και οι γεύσεις ήταν ωραία τοποθετημένες, πρώτα χόρταινε το μάτι και μετά η όρεξη. Σε ποσότητα, είναι μάλλον μέτριες μερίδες, σίγουρα δεν χορταίνουν αυτόν που σε κανονικές συνθήκες θέλει τρεις πίτες με γύρο για να χορτάσει, αλλά πιστεύω ότι σε συνδυασμό με τα ορεκτικά συναποτελούν ένα σωστό γεύμα.

Το ψαρονέφρι που προτίμησα εγώ, ήταν τέσσερα μικρά κομμάτια, με μανούρι ψημένο από πάνω. Συνοδεύονταν από μια σάλτσα με μέλι, και κριθαράκι με ξινομυζήθρα. Πολύ νόστιμο, αν και λίγο πιο γλυκό, απ' όσο θα ήθελα. Αλλά γούστα είναι αυτά...

Τα μπιφτεκάκια ήταν πέντε, τοποθετημένα εναλλάξ ανάμεσα σε κομμάτια πίτας. Συνοδεύονταν από σάλτσα γιαουρτιού και λίγη μελιτζανοσαλάτα. Ήταν μυρωδάτα, σωστά ψημένα και λαχταριστά.

Ο κόκορας ήταν το καλύτερο πιάτο, κατ' εμέ. Ένα κομμάτι, μάλλον μπούτι, γεμιστό με μανιτάρια και πεκορίνο Αμφιλοχίας. Συνοδευόταν από σπασμένη πατάτα, καπνιστό χοιρινό και πράσο.

Επιλέξαμε κι ένα επιδόρπιο, αυτό που μας προτάθηκε ως γλυκό ημέρας, ένα υπέροχο μιλφέιγ με νουτέλα ή σοκολάτα πραλίνας, δεν το θυμάμαι ακριβώς. Ήταν γευστικός πειρασμός. Από τα "λαχταριστότερα" μιλφέιγ που έχω δοκιμάσει, σε υφή, σε τραγανότητα, σε κρέμα. Μου άρεσε πάρα πολύ!

Μας κέρασαν λικέρ μαστίχας.

Ο λογαριασμός για όλα αυτά τα πιάτα ανήλθε στα 130 ευρώ περίπου. Δηλαδή, χωρίς το κρασί, γύρω στα 100, πάνω-κάτω 25 ευρώ το άτομο. Σίγουρα δεν είναι ένα φτηνό εστιατόριο, αλλά η κουζίνα του είναι πρωτότυπη, με ελληνική πρώτη ύλη, ανεβάζει την παράδοση ένα σκαλί πιο πάνω. Σίγουρα μια στο τόσο αξίζει την επίσκεψη. Και φυσικά είναι μια πολύ καλή πρόταση όταν έχεις ξένους επισκέπτες.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

Etable
10 medium

ram

Τρίτη 22 Μαΐου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

€ / Άτομο

17-25

Στη Μάνη δεν έχω πάει. Αλλά θέλω πολύ. Στο ΜάνηΜάνη επίσης δεν είχα καταφέρει να πάω, αλλά κι εκεί ήθελα πολύ να πάω, γιατί τα τελευταία χρονια είχα ακούσει και διαβάσει τα καλύτερα. Ωστόσο, όσες φορές προσπάθησα χωρίς κράτηση, ήταν αδύνατο. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, που ο τουρισμός στην περιοχή είναι αυξημένος, ίσως χρειάζεται κράτηση κάποιες μέρες νωρίτερα.

Την προηγούμενη Παρασκευή 23/2 κατάφερα να κλείσω ένα τραπέζι για τέσσερις, με τηλεφώνημα που προηγήθηκε μία μέρα πριν.

Βρίσκεται πολύ κοντά στο Μετρό Ακρόπολη, στην οδό Φαλήρου. Στεγάζεται σε ένα όμορφο νεοκλασικό κτίριο, με γυριστή, ξύλινη σκάλα και δύο αίθουσες, δεξιά και αριστερά της κουζίνας. Εμείς καθίσαμε στην αίθουσα με τα όμορφα φωτιστικά και τα μεγάλα παράθυρα, σ' ένα όμορφο, γωνιακο τραπέζι. Ο χώρος είναι αριστοκρατικά κομψός, με μοντέρνα, μίνιμαλ αισθητική, που σέβεται το ύφος του κτιρίου. Mainstream μουσικη με γλυκιες μελωδιες, εφτιαχνε ατμοσφαιρα... Θετική εντύπωση μου έκανε ότι είχε αρκετό νεανικό κόσμο και επίσης αρκετους ξένους επισκέπτες.

Το τραπέζι ήταν όμορφα στρωμένο με σερβίτσια, πετσέτες και μεγάλα ποτήρια κρασιού, τα οποία μαζεύτηκαν μόλις δώσαμε την παραγγελία. Και τα σερβίτσια επίσης αλλάχτηκαν μετά τα πρώτα πιάτα.

Η εξυπηρέτηση ήταν ευγενική, πρόθυμη, διακριτική και χαμογελαστή. Εξυπηρετηθήκαμε από έναν νεαρό σερβιτόρο, ο οποίος μας καλωσόρισε στο τραπέζι, με προθυμία μας έλυσε απορίες, μας έκανε προτάσεις, μας σέρβιρε. Εντύπωση μου έκανε ότι μόλις άνοιξε το κρασί που είχαμε παραγγείλει, έβγαλε και μύρισε τον φελλό και μας προειδοποίησε ότι μάλλον το κρασί είχε ξινίσει. Πράγματι στην γευστική δοκιμή, το άρωμα και η γεύση του κρασιού έδειξαν ότι το συγκεκριμένο μπουκάλι δεν ήταν καλό, και μας το αντικατέστησε. Επειδή σπάνια συμβαίνει κάτι τέτοιο στα εστιατόρια (τουλαχιστον εμένα δεν μου έχει ξανατύχει), εκτιμώ πολύ την κίνησή του και επιβραβεύω με 4/4 την εξυπηρέτηση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παραβλέπω κάτι άλλο αρνητικό. Στο σύνολο της εξυπηρέτησης δεν είχαμε κανένα παράπονο.

Ο κατάλογος είναι λιτός. Έχει κάποια δημιουργικά πιάτα ελληνικής κουζίνας κι δυο-τρία παραδοσιακά της Μάνης, στην πιο γκουρμέ εκτέλεσή τους. Περίπου 10 ορεκτικά, 5 σαλάτες, 3-4 ζυμαρικά, κάποια βασικά πιάτα με κρέας/ ψάρι (μπιφτέκια, ψαρονέφρι, κόκορας, πανσέτα, ψάρι) και κάποια γλυκά. Κατά την γνώμη μου, αρκετά καλή αναλογία. Ίσως θα ήθελα κάτι ακόμα στα κυρίως... κοτόπουλο ίσως, φιλετάκια, μοσχάρι...

Η λίστα κρασιών προσφέρει ποιοτικές επιλογές: στα κόκκινα αμφιταλαντευτήκαμε μεταξύ Βίβλιας Χώρας, Syrah Αβαντις και Thema Παυλίδη (καταλήξαμε στο τελευταίο, στα 31 ευρώ, το πιο ακριβο, μαζι με τη Βιβλια Χωρα). Στα λευκα παρατηρησα κι ενα απο τα αγαπημενα μου κρασια, τον Οβηλο- βιβλια Χωρα στα 34).

- Στην αρχή παραγγείλαμε την σαλάτα Απλά Ελληνικά: μας άρεσε πολύ. Ήταν ευφάνταστη σε παρουσία και εκτέλεση. Τέσσερις φωλιές καταϊφιού γεμιστές με φέτα, παρατεταγμένες σε ημικύκλιο μέσα σε ένα πιάτο, μαζί με μείγμα από πλιγούρι, αγγούρι, δυόσμο, τομάτα, πιπεριά. Με ενθουσίασε στην όψη. Η φέτα όμως ήταν λίγο πικάντικη για τα γούστα μου.

- Από τα ορεκτικά πήραμε τις "τραβηχτές" τηγανιτές πιτούλες με κεφαλοτύρι, ένα παραδοσιακό μανιάτικο ορεκτικό, λιτό και ενδιαφέρον στην απλότητά του: Ευτυχώς ήταν αρκετά στεγνές, δεν είχαν τραβήξει λάδι. Δίπλα μπαστουνάκια κεφαλοτύρι. Θα ταίριαζε πολύ το μέλι ή λίγη γέμιση γραβιέρας, αλλά κι έτσι μια χαρά ήταν. Το δοκιμάσαμε για μια φορά, για να πούμε ότι φάγαμε και κάτι μανιάτικο. (7 ευρώ)

- Πήραμε και δύο από τα πουγκάκια (4ευρώ/ τεμάχιο) για την μέση. Μου άρεσαν και αυτά. Η κρούστα έσπαγε τραγανή και η γέμιση από πιπεριά Φλωρίνης, παστουρμά, κατσικίσιο τυρί, μανούρι, δεντρολίβανο, έφτιαχναν έναν πολύ νόστιμο συνδυασμό. Βέβαια, για κάποιον που θέλει να γευτεί τον παστουρμά, πρέπει να πω ότι δεν ήταν καθόλου έντονη η γεύση του.

Στα κυρίως επιλέξαμε:

- 2 μερίδες ψαρονέφρι
- μία μερίδα μοσχαρίσια μπιφτεκάκια
- μία μερίδα κόκορα.

Επειδή δοκίμασα και από τα τρία πιάτα, μπορώ να πω ότι όποιο κι αν είχα επιλέξει θα μου άρεσε εξίσου. Ιδιαίτερα με εντυπωσίασε η παρουσίασή τους. Προσφέρονταν όλα σε μεγάλα σερβίτσια, οι μπουκιές, τα χρώματα και οι γεύσεις ήταν ωραία τοποθετημένες, πρώτα χόρταινε το μάτι και μετά η όρεξη. Σε ποσότητα, είναι μάλλον μέτριες μερίδες, σίγουρα δεν χορταίνουν αυτόν που σε κανονικές συνθήκες θέλει τρεις πίτες με γύρο για να χορτάσει, αλλά πιστεύω ότι σε συνδυασμό με τα ορεκτικά συναποτελούν ένα σωστό γεύμα.

Το ψαρονέφρι που προτίμησα εγώ, ήταν τέσσερα μικρά κομμάτια, με μανούρι ψημένο από πάνω. Συνοδεύονταν από μια σάλτσα με μέλι, και κριθαράκι με ξινομυζήθρα. Πολύ νόστιμο, αν και λίγο πιο γλυκό, απ' όσο θα ήθελα. Αλλά γούστα είναι αυτά...

Τα μπιφτεκάκια ήταν πέντε, τοποθετημένα εναλλάξ ανάμεσα σε κομμάτια πίτας. Συνοδεύονταν από σάλτσα γιαουρτιού και λίγη μελιτζανοσαλάτα. Ήταν μυρωδάτα, σωστά ψημένα και λαχταριστά.

Ο κόκορας ήταν το καλύτερο πιάτο, κατ' εμέ. Ένα κομμάτι, μάλλον μπούτι, γεμιστό με μανιτάρια και πεκορίνο Αμφιλοχίας. Συνοδευόταν από σπασμένη πατάτα, καπνιστό χοιρινό και πράσο.

Επιλέξαμε κι ένα επιδόρπιο, αυτό που μας προτάθηκε ως γλυκό ημέρας, ένα υπέροχο μιλφέιγ με νουτέλα ή σοκολάτα πραλίνας, δεν το θυμάμαι ακριβώς. Ήταν γευστικός πειρασμός. Από τα "λαχταριστότερα" μιλφέιγ που έχω δοκιμάσει, σε υφή, σε τραγανότητα, σε κρέμα. Μου άρεσε πάρα πολύ!

Μας κέρασαν λικέρ μαστίχας.

Ο λογαριασμός για όλα αυτά τα πιάτα ανήλθε στα 130 ευρώ περίπου. Δηλαδή, χωρίς το κρασί, γύρω στα 100, πάνω-κάτω 25 ευρώ το άτομο. Σίγουρα δεν είναι ένα φτηνό εστιατόριο, αλλά η κουζίνα του είναι πρωτότυπη, με ελληνική πρώτη ύλη, ανεβάζει την παράδοση ένα σκαλί πιο πάνω. Σίγουρα μια στο τόσο αξίζει την επίσκεψη. Και φυσικά είναι μια πολύ καλή πρόταση όταν έχεις ξένους επισκέπτες.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.